Arkadaşlar 205 45 17 lastigim var araci bastigim icin onler surtme yapıyor 45 olcu yanaktan cikmadan 195 45 17 lastik koysam yanaklar ice yatarmi yoksa farkli bi çözüm var mı? Yardımcı olursanız sevinirim![]()
Arkadaşlar 205 45 17 lastigim var araci bastigim icin onler surtme yapıyor 45 olcu yanaktan cikmadan 195 45 17 lastik koysam yanaklar ice yatarmi yoksa farkli bi çözüm var mı? Yardımcı olursanız sevinirim![]()
Ne kadar bastığına yada nerenin sürttüğüne bağlı. Her yol dalgalanmasında vuruyorsa içe vuruyordur onun için ayrı çözüm bulunur, sağ-sol manevra yaparken sürtüyorsa onun için ayrı çözüm bulunur gibi.
Lastik durumunda da örnekle belirtilirse;
205 mm cinsinden lastiğin tabanı
45 ise yanak yüksekliği ( 205 in %40 ı anlamında)
17 ise jantın inç olarak çapı
Bu şekilde hesap yapılıp düşünülebilir.
Önler sürtüyorsa da;
-Kamber verilebilir.
-Davlumbaz sökülebilir gerekiyorsa.
-Çamurluk açtırılabilir.
-Lastik ebatı değiştirilebilir.
-16'' jant takılabilir.
Tabi son iki seçenek en mantıklısı.
kamber verildi sağ sola dönerken sürtüyo çamurlukta açıldı jant değiştirme seçeneğim yok ve 45 yanaktan aşşa lastik takmakta istemiyorum konfor bakımından o yüzden 195 lastik tabanı koysam yanaklar yatarmı yada model olarak farklı bi lastik varmı onu öğrenmek istiyorum
35 ile 40 yanağa düşürürsen sürtmeyi kesmesi lazım, 35 yanakta 45 yanakta aldığın konforu alırsınız ama girdiğiniz her çukurda içiniz acırTavsiyem 40 yanağa düşürmeniz hem siz hemde davlumbazınız rahat edicek
Ama bunuda yapamam diyosanız tanıdığınız bi amortisörcüye gidip takoz koydurun ama zamanla ezilecektir yani yenilemeniz gerekebilir arada
Aynı sorun bende de var şuan aracıma yeni düşürdüm, dipte hafif sağa sola çevirdiğimde sürtme yapıyodu davlumbaza 2 cm kaldırdım rahatladı ama lastiğimin yanağının kalın olmasında dolayı yola göre dönüşlerde sürtme yapıyor. Ama 65 yanaktan 50 yanağa indiğimde dipte kullanmama rağmen bir gram sürtme olmuyor
![]()
CUP Edition
Finansinvest
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)