User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Jant Değişimi ve Yolda Gezinme Sorunu

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Jant Değişimi ve Yolda Gezinme Sorunu

14" olan sac jantlarımı 16" alaşımlı jantlarla değiştirdim.Eski lastik ölçüleri 185/65/R14 şimdikiler 205/50/R16 ancak bu değişimden sonra araç bozuk yollarda çok fazla gezinmeye başladı.Lastiklerin durumu çok iyi değil ikinci el aldım jantları 3 tanesi pirelli bir tanesi kumho acaba desen farklılığı buna neden olurmu ? Jantları taktıktan sonra rot ayarı filan hiç bir şey yapmadım.Neden yapar bunu ? Önceki lastiklerle hiç böyle bir şey yaşamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence sorunun cevabını kendin vermişin bence rot balans ayarı yapmalısın
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geniş taban lastik her zaman yolda gezme yapar fakat çok çok bi gezme var ise rot balansçıya bi gitsen iyi olur.
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lastiğin yönlü lastikse yapar dalmayı.
    M. The most powerful letter in the world.

huseyinnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    desende azda olsa fark yapar ama balans ayarı yaptırmalısın mutlak zaten balanstan sonra sorunun muhtemelen çözülür

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lastiklerin deseni aklıma takılmıştı ama bu kadar çok etkilemez diyorsunuz. gezinme biraz fazla rot ayarlarına baktırayım düzelmezse tekrar yazarım buraya teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lastiklerinin tabanı bozuksa, 4 lastiğin bile aynı olsa bozuk yolda dalma yapar.önceki jantlarında bu sorun yoksa, jant değiştirmeyle rot ayarı bozulmaz. balans ayarı titreme yaptırır. benim sana tavsiyem 4 tane iyi lastik alman. rot balansta yaptırsan bozuk yollarda dalmayı yine yapacaktır
    SEAT SPORT

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kumho zaten kendi başına gezinen bi lastik. sen 3 tane farklı 1 tane farklı lastik koymuşsun. Yüzde 1 milyon lastik deseninden dolayı gezme ve dalma yapıyor. yolda giderken yamalı yerlere geldiğinde falan bile dalar araba. lastiğini değiştir uğraşma başka şeylerle. Ayrıca o yaptığın şey de çok tehlikeli haberin olsun.
    M. The most powerful letter in the world.

sde30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende yaşadım benzer bir sorun 110 120 gibi hızlarda sanki arabanın arkası suyun yüzeyinde gidiyo gibi gezinmeye başlamıştı ama taktığım jantların et değeri çok düşük olduğundan çok dışarı çıkmıştı jantlar, tam olarak lastikten mi janttan mı çözemedim ama 2 günde söktüğümü iyi biliyorum
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene....

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    V tabanlı lastik taktığımda gezinme fazlaydı.
    Tabanı nasıl bilmiyorum ama tabandan yapar.

Yüksek süratlerde titreme varsa lastiğin balansı bozuktur.

Sen en iyisi bir de rot'a sok bro.
    İstersen çok beğendiğim bir rot balansçı var Adapazarı'nda.
    Özelden tarif ederim yerini.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetelt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lastiklerinin tabanı bozuksa, 4 lastiğin bile aynı olsa bozuk yolda dalma yapar.önceki jantlarında bu sorun yoksa, jant değiştirmeyle rot ayarı bozulmaz. balans ayarı titreme yaptırır. benim sana tavsiyem 4 tane iyi lastik alman. rot balansta yaptırsan bozuk yollarda dalmayı yine yapacaktır
    aslında tutunma sorunuda yaşıyorum sıfır bridgestone lastiklerim vardı ne güzel ama 14 inçti..çıkma güzel lastiklerle takasa girebilirmiyim acaba.

Alıntı bmwstyle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kumho zaten kendi başına gezinen bi lastik. sen 3 tane farklı 1 tane farklı lastik koymuşsun. Yüzde 1 milyon lastik deseninden dolayı gezme ve dalma yapıyor. yolda giderken yamalı yerlere geldiğinde falan bile dalar araba. lastiğini değiştir uğraşma başka şeylerle. Ayrıca o yaptığın şey de çok tehlikeli haberin olsun.
    aynen yamalı yerde çok fazla geziniyor.tehlikeli olan nedir tam anlayamadım.

Alıntı sde30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende yaşadım benzer bir sorun 110 120 gibi hızlarda sanki arabanın arkası suyun yüzeyinde gidiyo gibi gezinmeye başlamıştı ama taktığım jantların et değeri çok düşük olduğundan çok dışarı çıkmıştı jantlar, tam olarak lastikten mi janttan mı çözemedim ama 2 günde söktüğümü iyi biliyorum
    arkası farklı gidiyor önü farklı gidiyor sanki ben subarudan çıkma jant aldım yani tüm ölçüleri filan uyuyor araştırdım yüzde 1 lik bir sapma oluyor oda çok önemli değil dediler

Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    V tabanlı lastik taktığımda gezinme fazlaydı.
    Tabanı nasıl bilmiyorum ama tabandan yapar.

Yüksek süratlerde titreme varsa lastiğin balansı bozuktur.

Sen en iyisi bir de rot'a sok bro.
    İstersen çok beğendiğim bir rot balansçı var Adapazarı'nda.
    Özelden tarif ederim yerini.
    iyi olur aslında jantları taktırdığım yer meşhur taşdemirler.gez biraz sorun olursa getir rot ayarını yaparız dediler ama daha önceden düzgün olan rot ayarı jantlardan sonra niye bozulsun diye düşündüm lastiklerden şüpheleniyorum bende

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jant değişiminde kesinlikle rot ayarı gerekiyor bi zaman 17 leri söküp orjinal 15 leri takmıştım araba saçmalamıştı kartal sanayide bilmediğim biyere gittim rot ayarı için yaptım dedi çıktım yine aynı öyle bi darlantı geldiki arabanın krikosuyla üşenmedim 17 leri geri taktım araba kendine geldi sabah kalkıncada ilk işim orjinal jantları taktırıp güzel bi rotcuda gitmek oldu.

herkez yazmş ama ince yanak geniş taban gezme yaptırır arabada bi sıkıntı olmasa bile özelliklede ani şerit değiştirme ve sert frenlemelerde rot ayarndan snrada olursa kafana takma pek tabi kumhoyada çok güvenmemek lazım tel kıran bi lastik başıma gelmedi ama çok duydum

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taşdemirler'de rot mot yaptırmam ben bir daha..
    2-3 Sefer rot ayarı yaptırdım araba 110'dan sonra geziyor.
    En son başka bir yere gittim amcamın tavsiyesi üzerine..
    Adam arka rotların bozuk olduğunu ve ayar tutmayacağını söyleyince çok sinirlenmiştim.
    Rot ayarı için beş köprü sanayiye gideceksin. Modern sanayi istikametinden İzmit'e doğru devam et.
    Türk Petrolleri mi ne var orada. Petrole girer gibi yanyoldan devam et.
    Adını hatırlamıyorum ama rot ayarı için kime sorsan gösterir. Zaten ufak bir sanayi.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sanayinin girişindeki bridgestone da yaptırmıştım bilgisayarlı yapıyorlar o zaman çok güzel olmuştu onlara gitmeyi düşünüyordum yine hemde çıkma lastik sorayım şimdikiler hiç tutunmuyor 2. viteste patinaj çekiyorum eski petlas lastiklerim böyleydi beşköprü sanayideki yeri biliyorum sanki.ufacık bir yer olmazsa orayada göstereyim.

Gezinme fazla olmasa çok takmayacağım ama geçen gün fren yaparken yamalı yere denk geldim resmen şerit değiştirdi araba.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yoldaki engebeye doğru çekme yapıyorsa bu rot ayarından değildir , geniş taban lastiklerde bu sorun mevcut

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yoldaki engebeye doğru çekme yapıyorsa bu rot ayarından değildir , geniş taban lastiklerde bu sorun mevcut
    peki tavsiye edebileceğiniz lastik varmı ? 215 tabanlı forester var o hiç çekme yapmıyor lastikleriin 3 ü pirelli p 600 biri kumho solus kaliteli lastik taksam bu sorun düzelirmi ?

ssdriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forester'i 215 60 16dan 225 50 17 ye çevirdim. lastiklerim kumho ku31. benim araba da düşük hızda çukur kasis dalıyor. tabanı genişletip yanağı daraltmanın kaçınılmaz sonucu bence de. belki iyi kalite bir lastik biraz azaltabilir bu durumu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar lastik tabanının genişliğiyle alakası yok bu sorunun. ben 2 seneye yakın 235-40-18 kullandım hiç böyle bir sorun yaşamadım. bozuk yollara girdiğimde olmuştur. başka bir arabamda 205-45-16 lastik vardı onda bahsedilen sorunu yaşıyordum. bozuk yolda direksiyonu sağa sola çekiştirme yapıyordu. 4 tane sıfır lastik alınca sorun düzelmişti. yani kısaca bu direksiyonu çekiştirme yada bozuk yollarda dalma problemi tamamen lastiğin yıpranmışlığı, deseni ve kalitesiyle ilgilidir. (rot ayarı ne kadar düzgün olursa olsun, eğer lastiğiniz bozuksa sorununuz devam eder.)
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben jant-lastik takımını çıkma aldım acaba daha önceden takılı olduğu arabadaki yönlerine göremi takmam lazımdı mesela sol önden çıkanı sol öne sağ önden çıkanı sağ öne veya arkadan çıkanları arkaya gibisinden ? yani lastik belli bir km aynı yönde kullanılmış yıpranmış ben farklı yönde takınca tüm dengesini kaybetmiş olabilirmi ? anlaşılan bir takım lastik görünüyor ufukta

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)