Arkadaşlar 1 ay önce. Frene basınca direksyonda pedalda ve araç kasasında titreme oluyordu.Diskler eğildi diye düşünüp Corsa c için brembo disk ve gm marka balata aldım. Diskleri taktırmadan öncede ön jantları boyamak için söktüm. Geri takarken dalgınlık sonucu araba yavaşca sol disk üzerine oturdu. Ertesi gün servise götürdüm disk ve balataları taktırdım. Test sürüşüne çıktım titreme yine devam ediyor. Üstüne birde biraz sert fren yapınca araba sola doğru salınım yapıyor. Servise geri döndüm. test sürüşüne çıktık. Usta 80 le giderken el frenini kaldırdı. Titremenin bundan kaynaklandığını anladık . Kampanaların eğilmiş dedi.Servise geri döndük. Bu frene basınca sola doğru salınım yapma sebebide Ön 2 amortisör patlak - Amortisör takozları değişecek ve z rotlar değişecek bunları yaparsak salınım yapmaz dedi.
Arka amortisörlerden biride patlaktı mantıklı olan coilover almaktı aldım. Servise gittim ustayla kavga ettik . Meğer adamın psikolojik sorunları varmış . Arkadaşları olayı anlattı bende başka bir servise gittim . Coilleri taktırdım . Amortisör takozunu değiştirttim . Zrotları sağlam değişmesine gerek yok denildi. Ok dedim. Bu gittiğim servisteki ustada kampanaların eğik olduğunu söyledi kampanaları balataları ve bilyayı değiştirdim.
Rot balansa soktuk aracı . Test sürüşüne çıktık . Sonuç frene basınca yine titreme yapıyor. Araba yine sola doğru salınım yapıyor. El frenini çekince yine titreme yapıyor . Jantlarda eğiklik olabilir dedi .Babamın arabasının jantları taktım sabah denedim. Titreme azda olsa kesildi. Şuanda bariz çıkmaza girdim.
Başına gelen var mı? Servise kalsa yok araca detaylı bakmalıyız şaselerde eğiklik olablir. gibisinden konuşuyolar.
Arkadaşlardan biri taşıyıcıda eğiklik vardır diyor . Olmadı bunu da değiştiricem