yine mecburen yayı presslettiğin yere gideceksin mecburen
Printable View
geri kaldırabılıyolar yani?
kestir bence.
Bu konuda bende muzdaribim laguna 2ye kw 3.5cm yay taktırdım ancak aracım istediğim kadar düşmedi. Yaylarrın yapısı nedeni ile bakla almak mümkün değil. Yayların tablalara oturan kısımları dar göbek kısmı geniş. Kesmek mümkün değil. Burda Custom bir iş yaptırmak mümkün değil. Bende Çıkmazdayım.
camurluklara degmezse sıkıntı olmaz en azından bende olmadı.
fiziksel olarak direnç kuvveti belli bir yayı sıcak yada soğuk presste basarak özelliğini değiştirmiş olursunuz. Bakla değer değmez önemli değil , yayın özelliği esnekliği reboundu vs değişir. yay pressletmiş biri olarak değil Fizik okumuş biri olarak yazıyorum :)
Bende yay pressletmiş biri olarak değil makine müh. okumakta olan biri olarak yazıyorum :)
Yayların sertliği (esneklik sabitleri) genel olarak malzeme cinsi, malzemenin çapı (çeliğin çapı), helezonun çapı, çalışabilir durumdaki baklaların sayısına bağlıdır.
Özellikle soğuk presste malzeme çapı, helezon çapı ve malzemenin cinsini* değiştiremezler. Çalışabilir durumdaki bakla sayısını belirttim zaten.
*Malzemenin cinsini değiştiremezler, ancak kabul etmek gerekir ki press işlemi malzemede plastik deformasyona sebep olacaktır.(yield strength'i aşma muhabbeti) Sertlikte değişmenin büyüklüğü buradaki deformasyona bağlı olur ki araç içerisindekiler tarafından ne kadar hissedilir tartışılır.. :)
Ekleme; sıcak press ne tam olarak bilmiyorum, oksijen şeysiyle ısıtma muhabbetleriyse zaten suyu verilmiş çeliğe yeniden ısı uygularsanız evlere şenlik olur :D
ben soğuk press yaptırdım arkaya 2.5 cm :) hiçbir zararını sekmesini vurmasını görmedim
yapan yere görede değişebilir.
deneyipte kullananların yorumu bence daha önemli bazen teorik bilgiyi reel de olan olaylar alt edebiliyor.
Edemez, teoride imkansız olanın pratikte mümkünlüğü olmaz. Yaptım oldu, yada olmaz diyorsunuz ama oluyor tarzı olaylar için bi iş yapılırken belirlenen bir şey olan: 'factor of safety' diyorum
elbette yayın malzeme çapı, helezon çapı ve malzemenin cinsini* değiştiremezler kısmına katılıyorum fakat press sonrası yay farklı çalışır farklı tepki verir, argesi yapılmış bir ürünün fiziği ile oynuyorsun sonucu tahmin etmek için malzeme mühendisi olmaya gerek yok diye düşünüyorum :) yaptıranlara hayırlı sürüşler..
Farklı yollardan aynı şeyleri söylüyoruz aslında :icon_tup:
İlk önce yapılması doğru bir iş değil. Ayrıca ' bir ürünün fiziği ile oynuyorsun' buna da katılıyorum ancak yapılan işin boyutlarına göre oluşacak sertlik farkı ve diğer etmenler tasarım töleranslarından dolayı kullanıcı tarafından hissedilmeyebilir ve pratikte birçok kullanıcı hissedemiyor gibi görünüyor.
Tabiki hissedilmemesi tehlikeli olmadığı anlamına gelmiyor. Ufak tartışma için teşekkürler :icon_tup:
Keşke her tartışma bu şekilde olabilse :) Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum ben de :icon_tup: Günlük kullanımlarda kimse şikayetçi olmuyor pressli yaydan falan eğer ki sekmeyi artırmadıysa çok sert olmadıysa.. Fakat benim merak ettiğim hani otobanlarda 170 180 ile geçilen tatlı virajlar vardır böyle viyadüklerde. Ek yeri olur canım ülkemin yollarında bir de benim diyen arabayı bile yörüngesinden çıkarır :) işte o yerlerde mesela , sonradan müdahale edilmiş yaylar ne tepki verir ? Virajlı yolda azcık gaza gelir de hızlı girmek ister insan bazen , tam da öyle bir viraja çukur denk gelir..
Varsayım bunların hepsi tabii ki sonucunda bişey olacak diye bir garanti yok. En iyi marka yayda da üretim hatası vs çıkabilir tabii. Ama uzun lafın kısası anladın beni :icon_tup: Argesi , testleri yapılıyor bu iş için okumuş adamlar üretiyor. Sonradan yapılan herhangi müdahaleye herhangi bir evrende güvenmem , güvenilmesi de sonuna kadar yanlıştır diye düşünüyorum.
İki üç terim duymuş oldum , ben teşekkür ederim asıl :icon_tup:
bı ılan buldum ordakı arkadaslada konustum yaylar yerli üretimmiş sızce bı sıkıntı olurmu en cok satan urun bu suana kadar hıcbır sıkıntı olmadı dıyor ama sızlere soruyum dedım yayların yerlı uretım olması neyı degıstırır?cokmu sert olur 5 cm ?
Connecting site...
arkadaşlar ben şunu anlamıyorum yay kesilince yada ısıtılınca herkes ölüyormu ? araba yolda giderken rövaşata atarakmı gidiyor anlamadımki benim gözümde yay kesmeyle hayati bi tehlike yaşanmaz dikkatli sürmedikten sonra spor yay degil ne takarsan tak hayatını kurtaramazsın saygılar
Yaylarnızı ısıtmak kırılma ıhtımalını cok yukseltıcek ayrıca yayın ozellıgı olan darbeyi absorbe etme ozellıgını yıtırecek kesmek ıse yayın yapacagı ısden daha agır bır kıloyu yuklemıs olacaksınız ve yayın gunden gune daha preslenmıs bi hale gelıcek her ay olcum yapın aracınız bi mıktar daha dusdunu goreceksınız.Ayrıca darbeyı absorbe edemedıgınden dıger organlara aktarıcak .Lütfen aracınıza uygun kalıtelı bi yay secimi yapın pıyasadakı replica yaylar haric.yuru aksamı aracın bu kadar degersız olmamalı 3.5cmlık 5 cmlık yetmedı ısede coilover kullanarak bu ıhtıyacınızı giderin