User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Jant sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Jant sorunu

Arkadaşlar merhaba . Araç qashqai 1.5 dizel 105 hp ydi . Dr.ecu yazılımla araba kendine geldi (yaklaşık 135-140hp) Şuan üstünde 16 " jantlar var . Ben yazda yaklaşırken ve uzun süredir aklımdayken yeni jant lastik almak istiyorum .

Qashai orjinal ölçüleri 215/60/17 ve 215/55/18 . Yabancı forumlarda ise bu ölçüler yerine muadil olarak 225/55/17 ve 235/50/18 kullanmışlar . Bende bu 2 ölçüden birini tercih etmek istiyorum . Ancak çekişi çok düşürür diye korkuyorum . Bu yüzden aklım 17"den yana ancak gönlüm 18"den

Alacağım jantta aracın orjinal platinum jantı . Yine orjinal jant ancak 17 mi olsun 18 mi olsun ona karar veremedim .

Konu elbette tartışılmıştır biliyorum ancak ~140 hp araç 18 i kaldırır mı ?

enesbeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    75hp connecte 15" yerine 18" takanı biliyorum sıkıntı yok diyordu.
    sizinki 140 hp bence sıkıntı olmaz 17den 18e fazla değişim hissetmezsiniz zaten
    Ne Mutlu Türküm diyene! K.Atatürk

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ucu çok açık bi soru. Kaldırır mı derken kasıt ne o önemli

Performans beklentisi yoksa hiç sıkıntı olmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enesbeyter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    75hp connecte 15" yerine 18" takanı biliyorum sıkıntı yok diyordu.
    sizinki 140 hp bence sıkıntı olmaz 17den 18e fazla değişim hissetmezsiniz zaten
    Hocam şuan üstünde kış lastikleri var 16 " jantlarda . 3 senelik 50.000 km yapmış yaz lastikleride 16"lik jant için ama ömrü bitiyor . 16 " çok küçük geliyor gözüme . Lastik fiyatları ne kadar uygun olsa da yinede 17 ya da 18 liğe geçmek istiyorum .

Evet söylediğiniz gibi uçuk örnekler var starex 'e takanlar var . Tam karar veremedim

Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ucu çok açık bi soru. Kaldırır mı derken kasıt ne o önemli

Performans beklentisi yoksa hiç sıkıntı olmaz..
    Hocam chip yaptırrkende asıl hedefim 200'e rahat ulaşayım ve ara hızlanmalar kendine gelsin . Öylede oldu . Şimdide aklımda görünüme el atmak kaldı şimdi 18liği takınca chipsiz haline dönmesin araç .

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence asıl önemli olan ağırlık. Hafif bir jant takarsanız, hatta şuanki jant-lastik ağırlınızın altına çekerseniz hissedilecek bir performans düşüşü olacağını sanmıyorum.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin takıcağın 17 jant orjinal 16 jantından haffifte olabilir herşey etken ama yok 18 jant taktım şurayı çıkamıyorum gibi bi durum söz konusu değil bunları en az 10 takım jant değiştirmiş bri olarak söylüyorum ki düşük hızlarda şehir içinde farkı hissetmezsin bile top speed te anca fark edersin onun için takılma byle şeylere almak istiyosan al chipsiz haline düşmesi diye bişey olmaz merak etme

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel araçta tork faktörünü unutmamak lazım. Yaşı genç kaldırır

Yakıtı biraz artar performans pek farketmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence asıl önemli olan ağırlık. Hafif bir jant takarsanız, hatta şuanki jant-lastik ağırlınızın altına çekerseniz hissedilecek bir performans düşüşü olacağını sanmıyorum.
    Sağol hocam . Baktığım jant 18 lik platinum jantının replika 17liği . Ağırlığı hakkında bilgim yok

Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin takıcağın 17 jant orjinal 16 jantından haffifte olabilir herşey etken ama yok 18 jant taktım şurayı çıkamıyorum gibi bi durum söz konusu değil bunları en az 10 takım jant değiştirmiş bri olarak söylüyorum ki düşük hızlarda şehir içinde farkı hissetmezsin bile top speed te anca fark edersin onun için takılma byle şeylere almak istiyosan al chipsiz haline düşmesi diye bişey olmaz merak etme
    Hocam sizin konudan biliyorum sürekli değişen lastik jantları . maşallah aracınıza . İşte bazen konular görüyorum forumda cam filmi yaptırsam mı gibi , içimden diyorum bu sorulur mu artık arabaya ne zararı olacak Şimdi nasipse ilk defa jant alıcam . Ondan oluyormuş bu tedirginlik işi bilmediğim için .

Jantın ağırlığını bilmiyorum . Dediğim gibi aynı jant modelinin 17 ve 18 liği var . 18 lik orjinal jant qashqai araçtan çıkma 1.700 diyor 17 lik replikası 850 birde şu var . Servistekiler hep 17 lik takın diyor . Hem ön takımları yormamış olursunuz hemde alıştığınız gibi sürerseniz 18likte balon yapar . Insanın aklını çeliyorlar . En güzeli bir anda karar verip gidip almak olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarın bir aksilik olmazsa jant lastiği alıcam ama geç olduğu için lastikçiyi aramayayım dedim . Benim önceki lastiklerde 98 H yazıyordu . şimdi alacaklarımda 101 w yazıyor . Arabada zaten 240 kardan var W harf kodu 270 km hızı destekliyormuş . Sorun olur mu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok olmaz biraz sert olabilir ama sorun olcak bi durum yokn neye karar verdin 17 mi 18 mi

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yıllar yılıdır şu janttaktım yakıt arttı vs denklemini çözemedim ben

takanların ya jantlarının içinde beton vardı,yada lastiklerinin içinde çakıl taşı.

14inçten 20inc'e çıksan hadi bi nebze de zaten orjinal ebat takıyosun
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

takanların ya jantlarının içinde beton vardı,yada lastiklerinin içinde çakıl taşı.

çıkış kaynağı şahinlere takılan 235 lastikler halk arasında öyle bi yayıldıda yayıldı sonra

Fark tabikide var ama öyle söylendiği gibi ocağa incir ağacı dikicek cinsten değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hocam jant işine yukarıda belirttim ilk defa giricem orijinalde olsa insan şüphe ediyor . Daha önce jant lastik değiştirmiş olsam sıkıntı yokta işte ...

Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çıkış kaynağı şahinlere takılan 235 lastikler halk arasında öyle bi yayıldıda yayıldı sonra

Fark tabikide var ama öyle söylendiği gibi ocağa incir ağacı dikicek cinsten değil
    Aynen haklısın 17ye karar verdim . 18" fabrikasyon jantın fiyatına 1.700 ₺ isteyen arkadaş indirim yapmadı . Lastikle 2.700₺ tutacaktı . Bende vermek istemedim o kadar para . Kumho ku31 225/55/17 ve 17 jant karar kıldım. Takınca foto koymaya çalışırım

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tabiki 100kmde 1 litre artacak hali yok ama yakıt tüketimi artışı çok normal.. Orjinal aftermarket ayrımı gözetmeden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorularıma cevap verenlere teşekkür ederim ) lastik jant takıldı . Görüntü olarak 17de olsa çok hoşuma gitti . Konfor olarak yeni lastikten mi bilmem daha iyi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)