Google da arattım jant bileziği diye benim yaşadığım sorunu yaşayanlar var . 120 km den sonra titreme yapan var diyor düzelttirmiş 230 km hıza çıkmış sorun yok diyor .
Ben dün yine 110 km yol yaptım . 180 e kadar çıktım yine aynı 110-140 km aralığına titreme var . Ancak 150 160 hatta 180 km ye kadar sorun yok .
bildiğim kadarıyla 100km üstünde arka, 100 km altında ki balanslar önden kaynaklanır derler genelde balansçılar, arka lastiklerin bilezik , jant eğikliği ve balansına bi baktırın bence.
TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti
Tamam abi . Birazdan gidicem sanayiye . Rot balansçı iyi kim var bilmiyorum . Herhangi bir rot balansçı anlar mı bilezik işini ?
Birde dediğim gibi rot balans yaptırdığım gün 140 a çıktım sorun yoktu . Ona şaşırıyorum .
Benim araçta da 100 km üstü uğultu geliyor lastiklerden 120km hıza kadar
direksiyonda titreme yok ama ciddi bir uğultu geliyor içeri
Janttan mı yoksa lastikten mi kaynaklanıyor kimse anlayamadı ?
Jantın yamuk olması mı yapar yoksa lastik kaynaklı mıdır acaba bu problem ?
Lastikler goodyear eagle f1
Evet uğultu lastik yapabilir. Test sonuçlarına baktınız mı kaç db ? Birde lastik desenide yapabilir diye forumda okumuştum sanki.
uğultu lastik kaynaklıdır v desen lastiklerda daha çok görülür hele bide üretim tarihi eskiyse hele bide japon arabasıyla çok belirgin bi şekilde duyulur![]()
Lastikler v desense veya üretim tarihi eski ise önce onları değiştirmekle başlayın mümkünse 0 michelin gibi pirelli gibi sessiz lastikler tercih edin alırkende üretim tarihine dikkat edin tabi
Herkese yanıtlar için teşekkürler . Siboplar eskimiş baya onları değiştirdik .Çelik sibop yaptık birde tekrar rot balansa soktuk . Bütün lastiklerin balansı bozuk çıktı . Nasıl olduğunu bende anlamaadım . Arabanın işi biter bitmez yapıştırdım 150 ye kadar falan tamam şükür titreme yok .
Ankara yaptırdığım yere laf gelsin istemiyorum ancak 1 haftada bozulabilir mi rot balans ayarı
ankara'da yaptırdığın yerin balans makinesini kalibre ettirmeleri gerekiyor sanki.
çok sert çukura düşülmediyse 1 haftada ne rot ne de balans bozulur normalde.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)