User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 20 ile 37 arası

Konu: 206 fren kızaklama sebebi

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadran ABS sensöründen değil beyinden aldığı sinyalle elektronik olarak çalışıyormuş demek ki. Sensörün bozukmuş fakat ABS çalışıyormuş, o nasıl oldu o zaman ben onu anlamadım bu durumda? Bence beyindeki hata elektrikli direksiyon ve abs sensörüne etki edecek şekilde yansımış ki bu 407 lere xenon takınca silecek motorunu yakmaya benzer bir durum oluyor, oysa ki silecek motoru ve far ne alaka

Neyse konuya dönersek ben de Yunus Emre gibi düşünüyorum açıkçası, senin dediğini kabul edebilmem için ya yaşamam, ya da dediğim şekilde sigortayı çıkarıp göstermen lazım
    5 tane yetkili servisin cotech i anlamadı senin anlamaman çok normal

4 tane tekerde abs sensörü yok mu bu arabanın ordan hızı okumasının neresi saçma geldi onu anlamadım bende Tekerden abs beynine ordan kadrana direksiyona daha kime lazımsa oraya gidiyor işte bende abs beynini zenondan yakmıştımda neyse konu o değil

Bu arabanın abs beyni çalışmıyor belli kadranı çalışmıyor km si artmıyor abs beyni düzelse arabada düzelir yüksek ihtimal

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ozan abs beyni bozuk arabanın abs si çalışır mı mantık var bu durumda. Gerçi sorunun çözülmüş anladığım kadarıyla abs beyni veya değil.
    2008 yılında Clio 3 le refüje patladığımızda sağ ön jant, amortisör, aks, disk kırık, abs sensörü çıkmıştı fakat hareket ettirince kadran çalışıyordu. Benim kafamı bulandıran bu oldu Mercek farlı olan modeldi makyajsız kasa.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam trip atma hemen kardeşin değilim falan gerginlik yaratma elektrik destekli olan birçok arabada sistem böyle. Çok alıngan bir arkadaşsın sen nasıl biliyosan öyle olsun senimi kırıcam Ben arabadan anlamam zaten bana arabada desen bomba sanar kaçarım

Ne alıncam la Yaşıtım, yada yakın yaşlarımdaki insanlarla 'kardeşim'li konuşmayı sevmiyorum.

Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 tane yetkili servisin cotech i anlamadı senin anlamaman çok normal

4 tane tekerde abs sensörü yok mu bu arabanın ordan hızı okumasının neresi saçma geldi onu anlamadım bende Tekerden abs beynine ordan kadrana direksiyona daha kime lazımsa oraya gidiyor işte bende abs beynini zenondan yakmıştımda neyse konu o değil

Bu arabanın abs beyni çalışmıyor belli kadranı çalışmıyor km si artmıyor abs beyni düzelse arabada düzelir yüksek ihtimal

eklediğim linklere baktıysan renodan farklı olarak hız sensörünün diff/şanz üzerinde olduğunu görebilirdin. Bahsettiğinin mümkün olması çok zor yani.

Renonunki pek tuhafmış ayrıca, hangi tekerden aldığını vercek kadrana, tekerlerin hızını o kadar kesin okumanın da ne gereği var ayrıca azcık serbestlik tanımak lazım

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ozan abs beyni bozuk arabanın abs si çalışır mı mantık var bu durumda. Gerçi sorunun çözülmüş anladığım kadarıyla abs beyni veya değil.
    2008 yılında Clio 3 le refüje patladığımızda sağ ön jant, amortisör, aks, disk kırık, abs sensörü çıkmıştı fakat hareket ettirince kadran çalışıyordu. Benim kafamı bulandıran bu oldu Mercek farlı olan modeldi makyajsız kasa.
    Yok o yüzden 5 hafta yattı arabam ama yaşadım onun için eminim Hatta serviste önce dediler ki abs beyni ozan onun dışında heryere baktık sonra ben frenler ne durumda diye merak edip denedim abs ye girdi aradım sana öyle gelmiştir ddiler gittim arabayı verdim bktılar abs devreye giriyor yanımda 4 ayrı servisi aradı hepsi dediki olamaz Ben tanıdığm tanımadğm birçok kişiye sordum hepside olmaz dedi ama oluyodu abs lambasıs yanan arabamda abs çok güzel çalışıyordu komple çıkma beyin aldım düzeldi bozuk beyni hala saklıorm

Olabilir çünkü 4 tekerdede sensör var

Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne alıncam la Yaşıtım, yada yakın yaşlarımdaki insanlarla 'kardeşim'li konuşmayı sevmiyorum.

eklediğim linklere baktıysan renodan farklı olarak hız sensörünün diff/şanz üzerinde olduğunu görebilirdin. Bahsettiğinin mümkün olması çok zor yani.

Renonunki pek tuhafmış ayrıca, hangi tekerden aldığını vercek kadrana, tekerlerin hızını o kadar kesin okumanın da ne gereği var ayrıca azcık serbestlik tanımak lazım
    Bende yaşıtım tanımadığım kişilere kardeşim diyorum

Hatta bi kere öne 195 50 15 arkaya 205 45 17 koydum 70 den sonra arıza lambası yanıyordu aradım servisi önder abi var ilk jantları sordu ebatları söyleyince ondandır hızı ordan okuyor çap çok farklı o yüzden arıza yakıyordur dedi akşam orjinal ebat taktırdım bi daha yanmadı.

neyse bu modeller böyle

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O değilde bu kızaklayan 206nın frenleri ne oldu?

Bu arada absli 206lar hız data bilgisini abs sensörlerinden alır.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanzımandan km musurunden hız okuma olayı kalkalı cok oldu
    bir cok arac artık hızı absden okur
    4 tekerlekteki 3 sensoru sokun gene km yi okur ama abs calısmaz
    fransızlarda bu is bole
    ayrıca akslarda abs disliside olmaz
    bilyanın ustunde manyetik bir bolge olur teker dondukce tur sayısına gore hız okur
    hatta esp olan araclarda ayrıyetten bir beyin olmaz
    esp li abs beyni olur
    hem asr yi hem abs yi hem esp yi hem hızı hepsini aynı beyin yonetir
    bunlar birbirinden bagımsızda calısabilir biri bozuldumu illa hepsi bozulcak diye bisey yok
    bu aractada abs italinden dolayı panik fren yapıyor buyuk ihitmal
    abs sisteminde bir arıza olur ozman karaduzen frene doner araba bir sekilde ole kullanırsınız
    ama komple iptal edilmesi farklı tepkiler dograbilir
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alman-Japona alışınca fransız tuhaf geldi şimdi

Bizdeki 04 focustaki abs okuma zımbırtısı

Diğer 01 vtecte de böyle diye hatırlıyorum.
    Hız okuma işi 2sinde de şanzımanda diye biliyorum.

abs-asr-esp işi normal de hız okuma km sayma işleri tuhaf geldi. Oldum olası sevmemiştim pug'u hala daha da sevmiyorum

Özellikle 206 habire elektronik değişmiş adamlar. Şu varsa şöyle bu yoksa böyle diye yazıyor adamlar. Yerli/yabancı forum karıştırdım kimisi hızı ön abs sensörlerinden km sayma işini arka abs sensörlerinden yapıyor'a kadar getirmiş işi.

Bence sorun hala absnin hidrolik hattı üzerindeki selenoidlerinden kaynaklanıyor. Ya herro ya merro yapıyor

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    asr li bir arac için düsün ki cok eski araclar haric su an asr olan araclarda yuksek ihitmal espde oluyor
    farzedelim hızı sanzımandan okuyor
    bastın gaza bir tekerin digerine gore daha fazla dondugunu nasıl anlıcak araba
    bunun için 4 tekerinde ayrı ayrı donus hızlarını okuman lazım saglıklı bir sistem için
    yeni tip araclarda o yuzden kadran yanılması cok azdır direk abs sensorunden manyetik olarak olctugu için
    renoda yaklasık 10 yıldan beri sanzımandan okuma olayı kalktı
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hiç ediyoruz ama, söylediğin gibi olsaydı abs'nin de düzgün çalışmaması gerekirdi ford'ta honda da. Ha gaza basmışım teker hızlarını resimdeki zımbırtıdan okumuş kadran ha frene basmışım teker hızlarını resimdekinden okumuş aynı şey.

Kadran hızı zaten abs-asr-esp yi enterese etmiyor. O sebeple difften okunmasında bi sakınca olmuyor.. Ne ailede ne eş dostta fransız kullanan denk gelmedi şimdiye kadar hep alman japondu onlarda da bu abs sensöründen okuma olayı hiç denk gelmedi

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kilometre sayacı abs ile bağlantılı bu yüzden çalışmıyormuş. Kızaklıyorum fakat corsa gsi ile aynı anda frene bastık ben erken durdum. Leş gibi lastik koktu. Abs ışığı bazen yanıyor bazen yanmıyor. Perşembe bakıtayım biraz onada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O değilde bu kızaklayan 206nın frenleri ne oldu?

Bu arada absli 206lar hız data bilgisini abs sensörlerinden alır.
    Karşıyakanın o parlak asfaltında gsi ile rol yapıyorduk viraja girdiğimde sanki rwd ile yanlıyormuşum gibi yan yan girdim frene dokununca ön kaymıyor allahı var arka nasıl atıyor tatlı tatlı

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu Sadık açınca bi duraksıyorum
    Sonra arabayı Sadıkın kullandığı geliyo aklıma evet olabilir diyorum
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu Sadık açınca bi duraksıyorum
    Sonra arabayı Sadıkın kullandığı geliyo aklıma evet olabilir diyorum
    He daha şanzımandan gelen trim trim sesini sorucam. Bütün modifiye dünyası yandı açık mert korkusuz.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karşıyakanın o parlak asfaltında gsi ile rol yapıyorduk viraja girdiğimde sanki rwd ile yanlıyormuşum gibi yan yan girdim frene dokununca ön kaymıyor allahı var arka nasıl atıyor tatlı tatlı
    Lastikler kabaklaşınca ne olacak?

Hem kullanmasını bildikten sonra normal fren abs den daha kısa mesafede durdurur. Abs sadece direksiyon hakimiyeti için fren bAsıncını sürekli değiştiren bir sistem.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    akü voltajını ölçtürsen birde,elektronik aksamlı tüm araçlarda voltaj düşünce ya hidrolik yanıyo ya abs/esp.. voltaj düşüklüğü yaşıyosanda yanabilir bilgin olsun.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada benim aracta abs yokmus abs beyni yok ama isigi yaniyor sanzimandan okuyormus arac. beyin degisik olunca sikinti yaratmis. fremleri degistiricem .

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende gecen 2006 model dızel 206 aldım. abs olmadığını yağmurda sert durunca ogrenmıs oldum : ) bunlarda bıde kızaklarken dönme huyu var o ıyımı kotumu cozemedım hemen kıcı geliyor yana : )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Km çalışıyor sorunu çözdüm

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)