Aracında eibach 5 cm yay var suan araç sert çukurlari emmiyor bilstein hangi seri tercih edilmeli hem konforlu olacak hemde yaylarimla uyumlu olup takip tukur bi sürüş sebep olmayacak b6 mi B8 mi ?
Aracında eibach 5 cm yay var suan araç sert çukurlari emmiyor bilstein hangi seri tercih edilmeli hem konforlu olacak hemde yaylarimla uyumlu olup takip tukur bi sürüş sebep olmayacak b6 mi B8 mi ?
peki eibach 5 cm yayla uyumlu olur mu b6?Bütün derdim araba biraz esnesin ve çukurları silip geçsin şuan amortisör çalışmıyor hissediyorum.
Tanıdığım bi abimiz var kodunu falan yaz araştırırız dedi.Önceden sachs ve boge getiriyormuş şuanda da yurt dışından ürünler getiriyor.Gümrükçülerle arası bayağ iyi.Hatta o öle deyince coil bile düşünmeye başladım.Ama araçta hazırda eibach yay var .İyi ve konforlu bir amortisör takımıyla tamamlamak istiyorum.
citroen xsara'da ve alfa 156'da bilstein b6 kullandım. bilstein b6 eibach 3-3.5cm yaylar ile uyumlu bir amortisör serisi, yol tutuş gayet iyidir fakat çok da konforlu değildir. konfor isteniyorsa sertlik ayarlı bir coilover almak daha doğru bir seçim olacaktır. rotaş'dan zamanında b6 getirtmiştim, gelmesi 3-4 ayı bulabiliyor.
Garaj : G29 Z4 30i / E92 335i / E46 Compact M3 CSL / Alfa Romeo GT 3.2 / MX-5 ND 1.5 / A4 45 TFSI / G01 X3
Anılar : Alfa 156 / E34 535i / Fiat Uno / S55 AMG / Scirocco / Xsara VTS Ph1 Lynx S/C
5cm yay için B8 kullanman lazım.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
B6 ile B8 aynı sertlikte. B8'in mili kısa 3.5 cm den fazla alçaltan yaylar ile uyumlu olması için. Asıl B6'yı 5lik yay ile kullanırsan sert olur.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Valla hem basık olsun hem de konfor açısından tüy gibi olsun diye bir dünya malesef yok.. Geri kalan herşeyi Şuayb abi açıklamış zaten, ürünler arası farkı, hangisini alman gerektiğini..
peki tavsiye eder misiniz?Araçta şuan stok amortisörlerle 5 cm eibach yay kullanıyorum.Tahmin edildiği gibi miller uzun geliyor amortisör görevini yapmıyor.Sekme sorunum yok.Sadece çukurlara pat diye düşünüyor benim sinirimi bozuyor.Şuanki halinden daha iyi olur sanırım B8 amortisör kullanırsam?
ozaman aracım için B8 amortisörlerin kodunu bulup araştırayım.B6 ları araştırırken bi 47mm şasi birde 51mm şasi kodu çıkıyordu farkı nedir acaba?
Ön amortisör ayağı dış çapı 51 mm veya 47mm olan araçlar için ayrılıyor şasi değil de. Onu kumpasla vs ölçüp ona göre gerekli koddaki ürünü sipariş vermek daha doğru hareket olacaktır.
595. sayfanın ilk başında 207.
http://www.bilstein.de/fileadmin/use...015_TR_low.pdf
yardımınız için teşekkür ederim.Bende katalogdan ekran görüntüsü yüklüyordum siteye.Bi inceleyip ona göre bakıyım siparişine.
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)