User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Peugeot 308 sahipleri bilgi

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Peugeot 308 sahipleri bilgi

Peugeotların bozuk yol, çukur kasis konforları hepinizce malumdur. 308 aracım zır stock halde, yoldaki en ufak bozuklukta direk sesi alıyorum abartısız çakıl taşı olsa hissediyorum hepsini. ama öyle boyle degil, yer yerinden oynuyor kıyametler kopuyor. Başka forumlarda, araçların TR ye gonderilmeden amortisörden yükseltildiği, sesli çalışmanın sebebinin bu olduğu söyleniyor. Hatta, 5lik yayla beraber, seslerin ortadan kalktığını söylüyorlar.
    Denemeye değer mi? Amortisörden alçaltmak çözüm olur mu? Ya da yay takıp sesleri kesen peugeot kullanıcısı var mı aramızda?
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amortisör konusunda fikrim yok. Ama çakıl taşlarını hissediyorsanız lastik havalarınızın yüksek olduğunu söyleye bilirim. Ses derken sanırım motor sesinden bahsetmişsiniz. Benim aracım 60000 km ye yaklaştı ama ben abartı bir motor sesi almıyorum. Hatta dizel araçların çoğunun içinde en sessizidir HDİ. Motor sesi bakımsız araçlarda yüksek oluyor.
    Jantlarımı aldım. Yakında bende yaya geçeceğim. Arkadaşım yayları kesik geziyor. Yaklaşık 6-7 civarı basmış. Ama öyle bir şikayet duymadım daha.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 yıl dizel 307 kullandım dizel clioya geçtim, biri 11 yaşında biri sıfır olmasına rağmen peugeot motor sesi konusunda çok iyi.

Kıyamet kopartıcak kadar bir ses varsa mutlaka bir sıkıntı vardır. Bir ön takımcıya uğrayın neyse sorun söylerler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor sesi değil, motor sesi saglıklı şükür bi sıkıntı yok.
    ben arabanın bozuk yol ve çukur konforundan bahsediyorum. rot balansçı amortisörcü falan gezdim herkes baktı. hepsinin dedigi bu arabanın standardı bu. parçaların saglıklı, bi problem yok.
    ama ben bi türlü alışamadım, farklı forumlarda da herkes bahsetmiş, baska markadan peugeot a geçen adam direk cukurdan sonra inip arabanın altına yatmış bi yer mi kırıldı diye latik havalarını da 26 dan 34 e kadar her şeyi denedim, hiç bi fark yok diyebilirim. arabanın genel hali bildigin kütük.

ogunozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klasik peco bence hepsı aynı 508 var dangur dungur

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motor sesi değil, motor sesi saglıklı şükür bi sıkıntı yok.
    ben arabanın bozuk yol ve çukur konforundan bahsediyorum. rot balansçı amortisörcü falan gezdim herkes baktı. hepsinin dedigi bu arabanın standardı bu. parçaların saglıklı, bi problem yok.
    ama ben bi türlü alışamadım, farklı forumlarda da herkes bahsetmiş, baska markadan peugeot a geçen adam direk cukurdan sonra inip arabanın altına yatmış bi yer mi kırıldı diye latik havalarını da 26 dan 34 e kadar her şeyi denedim, hiç bi fark yok diyebilirim. arabanın genel hali bildigin kütük.
    Bunların hastalığı diyen o ustalarada ayar oluyorum, bakıyor anlamıyor bu modeller böyle abi oluyor sonra. Ön takım plastik takozlarını değiştirin, zamanla sertleşip elastikliğini kaybediyor bu parçalar haliyle ses geliyor sonra ordan burdan. 307de viraj denge çubuğunun iki tane takozu vardı mesela 30 liralık parça ama ses konusunda çok etkili. Zaten ya bu takozlardandır, ya z rotundandır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunların hastalığı diyen o ustalarada ayar oluyorum, bakıyor anlamıyor bu modeller böyle abi oluyor sonra. Ön takım plastik takozlarını değiştirin, zamanla sertleşip elastikliğini kaybediyor bu parçalar haliyle ses geliyor sonra ordan burdan. 307de viraj denge çubuğunun iki tane takozu vardı mesela 30 liralık parça ama ses konusunda çok etkili. Zaten ya bu takozlardandır, ya z rotundandır.
    yahu tamam iyi güzel de, biz de "bu modeller böyle abi" diyen adama iş yaptırıyor değiliz. z rotum rot başlarım falan değişti, bi değişim yok. taşıyıcılara kadar sordum, farklı arabalara da bindim. yani şöyle söyliyim, benim arabaya has bi durum değil. genel peugeot hastalığından bahsediyorum. yayla vs çare bulan var mı diyorum?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ogunozcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    klasik peco bence hepsı aynı 508 var dangur dungur
    işte aynen o şekilde abi, napmak lazım buna, amortisörden indirsek normal çalışma yüksekliğine getirsek düzelir mi acaba?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastiklerin ölçüsü ve ne marka. Ayrıca üretim tarihi nedir. DOT denilen rakamın yanında yazar üretim tarihi. 4 basamaklı koddur. 4012 gibi birşey yazar. 2012'ni 40ıncı haftası üretim demektir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi michelin energy saver, 2012 tarihli olması lazım. kışlıklarla da denedim hiç bi fark yok.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kışlıkları boşver. Başka bir arkadaşının peugeot'undan jant lastik ile dener misin ? Ölçü nedir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kışlıkları boşver. Başka bir arkadaşının peugeot'undan jant lastik ile dener misin ? Ölçü nedir.
    abi 205 55 16, ya kızma ama cidden lastik bu kadar etkilemez diye düşünüyorum.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adaş yay taktıktan sonra NZMda sesler ve o tangır tungurluk azaldı gruptanda söyledim bunu zaten ama çok bozuk yollarda yine gürültü oluyor. Söylediğinle ilgisi olabilir diye düşünüyorum.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

schizophrenic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben 307 kullanıyorum 3 amortisörüm patlak şekilde gezerken duyuyodum senin duyduğun sesleri , birazda bagaj kapağından ve pandizottan sesler geliyodu onlara yalıtım yapıp 4 amortisörümüde 0 ile değiştirdim 5 cm eibach yay ve 225 / 45 taban lastikle kullanıyorum şu an gayet konforlu ve sessiz orjinal yaylarım ile kullansam dahada sessiz olur .

yani amortisörlerini kontrol ettir veya değiştir derim .

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burak yanlış anlama en sevmediğim şeydir bunu yazmak ama, bana sorarsan sat sen o arabayı. İçine sinmeyen araba olunca daha fazla rahatsız eder en ufak sorunu da olsa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peugeotların bozuk yol, çukur kasis konforları hepinizce malumdur. 308 aracım zır stock halde, yoldaki en ufak bozuklukta direk sesi alıyorum abartısız çakıl taşı olsa hissediyorum hepsini. ama öyle boyle degil, yer yerinden oynuyor kıyametler kopuyor. Başka forumlarda, araçların TR ye gonderilmeden amortisörden yükseltildiği, sesli çalışmanın sebebinin bu olduğu söyleniyor. Hatta, 5lik yayla beraber, seslerin ortadan kalktığını söylüyorlar.
    Denemeye değer mi? Amortisörden alçaltmak çözüm olur mu? Ya da yay takıp sesleri kesen peugeot kullanıcısı var mı aramızda?
    geçen çok beğendiğim için bir yeni kasa 308 hdi ile ilgili oto yayınevlerindeki yeni kasa 308 testlerini okuyayım dedim ve orda bile sıfır araba olmasına rağmen arka amortisörden gelen ses diyordu arkadaş.

özetle bu ses bu araçta var bu bir gerçek, ama sizin aracınızdaki bu normal olan ses seviyesimi yoksa ciddi boyutda daha fazlamı onu iyice öğrenmek lazım, eğer sizinki daha kötüyse amortisör takozlarını değiştirebilirsiniz bunlarda kronik hatalı,hassas ve bu sese yol açabilecek parçalardır ve benim grande puntomda olan sesin kaynağı o çıkmıştı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ön takımdaki hafif boşluklar kısa yay takınca geçer, doğrudur çünkü ön takım kasılıyor, haliyle eklem yerleri geriliyor ve boşluk sesleri daha az oluyor veya olmuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dediğim gibi aşağıdaki oto testi okursanız ve konfor yol tutuş bölümüne gelirseniz arkadaşların yorumu Ancak arka süspansiyonlar yine sesli çalışıyor olmuş :

http://www.arabam.com/otomobil-testl...rumlari/300068

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adaş yay taktıktan sonra NZMda sesler ve o tangır tungurluk azaldı gruptanda söyledim bunu zaten ama çok bozuk yollarda yine gürültü oluyor. Söylediğinle ilgisi olabilir diye düşünüyorum.
    kanka eyvallah aklımda dediklerin zaten ama, karar veremiyorum yay taktıktan sonra iyice çileden çıkarsam hakkaten yakıcam arabayı.
    Alıntı schizophrenic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben 307 kullanıyorum 3 amortisörüm patlak şekilde gezerken duyuyodum senin duyduğun sesleri , birazda bagaj kapağından ve pandizottan sesler geliyodu onlara yalıtım yapıp 4 amortisörümüde 0 ile değiştirdim 5 cm eibach yay ve 225 / 45 taban lastikle kullanıyorum şu an gayet konforlu ve sessiz orjinal yaylarım ile kullansam dahada sessiz olur .
    yani amortisörlerini kontrol ettir veya değiştir derim .
    Bigün müsait bir vaktinizde binip bakma şansım var mı? Amortisörlerin saglam dedi herkes. Yani yanlış anlaşılmasın, kim binse bu arabanın normali bu diyor.
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burak yanlış anlama en sevmediğim şeydir bunu yazmak ama, bana sorarsan sat sen o arabayı. İçine sinmeyen araba olunca daha fazla rahatsız eder en ufak sorunu da olsa.
    Kardeşim valla ettik bi hata, içimize sinmeyen arabayı aldık. Yapmamak lazım. Araba normal kondüsyonunda olsa bile bi yerden sonra batıyor adama. Her kontak yaptıgında mutsuz olur mu insan?
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen çok beğendiğim için bir yeni kasa 308 hdi ile ilgili oto yayınevlerindeki yeni kasa 308 testlerini okuyayım dedim ve orda bile sıfır araba olmasına rağmen arka amortisörden gelen ses diyordu arkadaş.

özetle bu ses bu araçta var bu bir gerçek, ama sizin aracınızdaki bu normal olan ses seviyesimi yoksa ciddi boyutda daha fazlamı onu iyice öğrenmek lazım, eğer sizinki daha kötüyse amortisör takozlarını değiştirebilirsiniz bunlarda kronik hatalı,hassas ve bu sese yol açabilecek parçalardır ve benim grande puntomda olan sesin kaynağı o çıkmıştı.
    Aklımda abi soyledikleriniz, dediğim gibi kendi peugeot 308 sahibi ustam da bindi, normal dedi. Rot balansçı da bindi, bi sıkıntı yok dedi. Herhalde arabanın normal hali bana çok sesli geliyor.
    Alıntı evrendogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ön takımdaki hafif boşluklar kısa yay takınca geçer, doğrudur çünkü ön takım kasılıyor, haliyle eklem yerleri geriliyor ve boşluk sesleri daha az oluyor veya olmuyor.
    Evet ama işte, insan tecrübesi olan birini arıyor şimdi yay alsak burnu sürtecek her yere falan. Valla hiç mutlu değilim bu arabayla.
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dediğim gibi aşağıdaki oto testi okursanız ve konfor yol tutuş bölümüne gelirseniz arkadaşların yorumu Ancak arka süspansiyonlar yine sesli çalışıyor olmuş :

http://www.arabam.com/otomobil-testl...rumlari/300068
    Valla aynen öyle, isterse sıfır km olsun artık uzak durucam peugeottan. Hızlılarından olmadıkça, peugeot gereksiz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)