Şöyle bi düşündüm de çevremde hiç kullanan yok
Printable View
Şöyle bi düşündüm de çevremde hiç kullanan yok
bana yazdınız sanırım. bridgestone fiyat listesinde 450 falan yazıyor ama bayiden iskontolu 370 tl gibi bir fiyat aldım. tiguanlara falan satıyor suv lastiği dedi adam. vito için sormuştum ben adama 225/55/17 ebat için. ticari lastik istemiyorum dedim. lassa impetus için girdim 390 tl dedi hp sport 370 dedi. hem normal lastik vitoda çok esneme yapar dedi.http://www.bridgestonetire.com/tire/dueler-hp-sport
bende otomobil lastiği alırsam zaten yük endeksi yüksek düşünüyorum
Biz de civic icin Conti Con5 aldık genel olarak memnunuz, ozellikle asfalt sesini eskiye kıyasla azalttı
buarada goodyear eagle f1 asyymetric 2 lastik vardı passatta aşırı sesli ve sert idi hiç tavsiye etmiyorum. aynı arabada prelli cinturato p7 kullandım sessiz ve yumuşaktı 1 hafta kullanma fırsatım olduğundan çok yorum yapamıcam ama fark bu idi
2008 TT Cabrio için 245 45 17 lastik seçimimde iki seçeneğe indim sanıyorum,
Goodyear Efficient Grip Performance
Pirelli PZero Nero GT XL
Yalnız pirelli xl olunca "sertleştirilmiş yanak" muhabbeti oluyor yanlış anlamadıysam, goodyear'dan daha sert veya daha sesli olma ihtimali var mı bilemedim.
Goodyear Efficient Grip Performance 245 45 17 için değerleri B-A-70 veriyor ki baya iyi duruyor.
Benzer bir lastiği 69 desibelle bulabilsem sanırım aşırı güzel olacak
Efficient Grip normal aile arabası lastiği, neden GY Eagle F1 Assym 2 bakmıyorsunuz o ebatta varsa? Çok daha doğru bir seçim olur.. Yoksa direk sadece P Zero bakın derim, Nero GT olmayan modeli.
Diğer seçenek olarakta Conti SPC5 ekleyebilirsiniz bence.
Hepsinin değerleri EfficientGrip Performance'tan düşük (B-A-70). Sessizlik ve konfor aradığım iki özellik.
Araç TT ancak standart bir kullanıcıyım, zorlamadan, rahat yol alan bir tarzım var, dolayısıyla sessiz ve konforlu olsun benim için yeterli.
Lastikte Performance etiketi de var, standart EfficientGrip değil.
Bu lastikte de XL muhabbeti var, tercih etmek gerekir mi bilmiyorum, güçlendirilmiş yanak=sert yanak olması anlamına mı gelir, tümsekte çukurda konfordan 'hissedilir 'ödün vermek anlamına mı gelir, bilemedim.
XL olmayan sadece oponeo'da var, geri kalan her yer XL satıyor.
Tabi belirttiğim ölçüler için lastikler sınırlı ve değerleri de farklılaşıyor (245-45-17), bulabildiklerim;
Lastik marka ve modeli - Ebat ve Ölçüler - Yakıt - Islak Zemin - Gürültü
Goodyear EfficientGrip Performance - 245 45 17 XL 99Y - B - A - 70
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 70 (pahalı)
Pirelli PZero Nero Gt - 245 45 17 XL 99Y - değerleri bulamadım (C-B-71 olabilir)
Michelin Primacy 3 - 245 45 17 XL 99Y - C - A - 71
Michelin Pilot Sport 3 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 71 (daha konforlu olduğunu düşündüğüm primacy3 varken pilot sport tercih etmem, ancak yine de yazayım)
Dunlop SP Sport Maxx - 245 45 17 XL 99Y - E - C - 69
Lastik etiketlerine o kadar çok itibar edip fazla takılmayın derim
Örneğin ADAC kurumu 165 70 14 ebatlarında da son kışlık lastik testinde birinci olan Conti 80km ıslak frende 36.2 metrede duruyor
Ne olduğu belli olmayan çin malı lastik 49.6 metrede duruyor (etiket değeri F tekabül ediyor)
Her iki lastiğin ıslak etiket değeri C bu arada...