User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Bitmeyen sanziman&diferansiyel sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bitmeyen sanziman&diferansiyel sorunu

Arkadaslar baslikta yazdigi gibi bu iki parcadan birinde sorun var ama hangisinde acmadan kimse birsey diyemiyor. Acmadan diyenlerde farkli konusuyor. Umarim ayni sorunu yasayan ve cozumunu bilen vardir.. Soyleki;

Hiz 100-130 arasi 5.viteste ayagimi gazdan cektigimde alttan vuruntu,rulman sesi gibi bir ses geliyor yavasladikca ses gidiyor yada ayagimi gazdan kaldirip cok hafif basarsam yine aynisini yapiyor. Tabi bu ses sadece vitesteyken ama vitesi bosa alinca hic ses yok. Sesi nasil tarif ederim bilemedim ama daha cok yamuk diskte frene basinca cikan ses gibi vuruntulu gicik bir ses.

Varmi yorumu olan? Sanzimani actirsam sorun yok deseler bir dunya para havaya gider .. Difi actirsam oda ayri bir dert en azindan sorunun hangisinde oldugunu bilsem actirmadan direk yenisini alacagim. Arac e36 compact bu arada ve ikisininde yagi yeni degisti eksikte yok. Son bir ihtimalde şaft geldi aklima ama bilemedim.

edit: bu arada bu ses 100km yol gitsem durmadan yolun %70lik kisminda geliyor yani birseyler gidici ama neresi

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer problem w203 mercedeste yaşadım.

30 senelik özel servis şanzıman dedi babam almanyadan sıfır şanzıman getirdi sorun diff te çıktı.

Ben büyük ihtimal diff diyorum.

Bu arada şanzımanı o servis satın aldı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer problem w203 mercedeste yaşadım.

30 senelik özel servis şanzıman dedi babam almanyadan sıfır şanzıman getirdi sorun diff te çıktı.

Ben büyük ihtimal diff diyorum.

Bu arada şanzımanı o servis satın aldı
    ya hocam dif buldum birtane benimde aklim oraya gidip duruyorda iste kumar oldu resmen alsam taksam ses gitmezse bosu bosuna 600 700 lira para veririm

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı noelbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya hocam dif buldum birtane benimde aklim oraya gidip duruyorda iste kumar oldu resmen alsam taksam ses gitmezse bosu bosuna 600 700 lira para veririm
    Arıza tespitini iyi yapacak doğru yönlendirecek birini bulman senin için iyi olur istanbuldasın sanırım sanayide bmwden anlayan iyi bir usta doğru tespit yapar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar mesajda yazdigim sorunun sebebi saft istavroz mafsal cikti yani usta inatla istavroz degisecek,saft balansa girecek ve sag arka aks kafasi degisecek dedi. Sizce olabilirmi bu ? Bu istavroz mafsal donen bir parcami yoksa 4 tarafa hareket edebilen bildigimiz bir mafsalmi ? Arastirdim hac seklinde bir parca bu benim dedigim sesi nasil cikarir anlam veremedim..

Birde bu istavroz universalmidir ? Cunku e36 icin bulamadim hic biryerde

B-Devi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar mesajda yazdigim sorunun sebebi saft istavroz mafsal cikti yani usta inatla istavroz degisecek,saft balansa girecek ve sag arka aks kafasi degisecek dedi. Sizce olabilirmi bu ? Bu istavroz mafsal donen bir parcami yoksa 4 tarafa hareket edebilen bildigimiz bir mafsalmi ? Arastirdim hac seklinde bir parca bu benim dedigim sesi nasil cikarir anlam veremedim..

Birde bu istavroz universalmidir ? Cunku e36 icin bulamadim hic biryerde
    Tam da ondan bahsedecektim. Sorununuz %99 ihtimalle o lastik parcasından kaynaklanıyor. Tahminen 20 TL civarı fiyatı vardır işçiliği de cok zor degil. Tofaşlarda orta askı lastiği diyorlar. Biraz araştırın, göreceksiniz
    M50b30 - Bumblebee...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 dönen parçanın birbirine tutunmasını sağlayan çok basit bir malzeme. Çalışma prensibi Direksiyon mafsalı ile aynı. Hiç bosuna karalar bağlamayın, derde tasaya düşmeyin çünkü sorununuzun çözümü çok basit ve ucuz
    M50b30 - Bumblebee...

*AddO* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsettiğiniz sorun kardan mili olabilir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B-Devi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 dönen parçanın birbirine tutunmasını sağlayan çok basit bir malzeme. Çalışma prensibi Direksiyon mafsalı ile aynı. Hiç bosuna karalar bağlamayın, derde tasaya düşmeyin çünkü sorununuzun çözümü çok basit ve ucuz
    hocam valla agzindan bal damladi resmen daha gitmedim servise ama bildigin moralim duzeldi. Insallah parca degistikten sonra o sesi duymam tekrardan. Peki safta balans sartmi ?

edit: bu arada dediginiz parcaya baktim da benim dedigim o degil ama.. acaba ikisini birdenmi degistirmek lazim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı *AddO* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğiniz sorun kardan mili olabilir mi?

buyuk ihtimal ek yerlerindeki parca. Bildigin hac isareti seklinde basit bir parca gorunuste

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam valla agzindan bal damladi resmen daha gitmedim servise ama bildigin moralim duzeldi. Insallah parca degistikten sonra o sesi duymam tekrardan. Peki safta balans sartmi ?

edit: bu arada dediginiz parcaya baktim da benim dedigim o degil ama.. acaba ikisini birdenmi degistirmek lazim ?
    Şafta balans yaptıran olay oradaki düzensizlik zaten. Uzun süre o şekilde kullandıysanız balans gerekebilir ama ne yalan söyliyim ben pek ihtimal vermiyorum şaftın yamulmuş olacagına. Zaten ustanız şaft balansa girecek derken kontrol edilecek demek istemiştir muhtemelen. Hani kapak teste gidiyor ya onun gibi birşey demek istemiştir
    M50b30 - Bumblebee...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B-Devi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şafta balans yaptıran olay oradaki düzensizlik zaten. Uzun süre o şekilde kullandıysanız balans gerekebilir ama ne yalan söyliyim ben pek ihtimal vermiyorum şaftın yamulmuş olacagına. Zaten ustanız şaft balansa girecek derken kontrol edilecek demek istemiştir muhtemelen. Hani kapak teste gidiyor ya onun gibi birşey demek istemiştir
    Anladim hocam ben her ihtimale karsi baktirayim ozaman. Peki degismesi gereken parca hangisi ? Askimi yoksa istavrozmu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçalar pek para tutmaz o yüzden ikisini de değiştirin gitsin. Asıl para tutan işçilik. O yüzden işi tek seferde bitirmeye çalışın.
    M50b30 - Bumblebee...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)