merhabalar ,
hemen konuya gireyim arabaya yeni aldığım 15x8 ET11 jantlarım biraz dışarda kalıyor (195 50 15 ) ve arabayı alçalttığım anda çamurluğa sürtücek.
ilk etapta ne yaparım diye koyuldum araştırmaya birsürü seçenek çıktı karşıma
jant içerden tornalatılarak daraltılıyormuş , düşündük sağlıklı değil dedik vazgeçtik
kampana -disk tornatılarak kalınlığı azaltılıyormuş , gene sağlıklı olmayacağını düşündük vazgeçtik , bu iki yolda da zaten toplasan toplasan 0.5-1 cm gibi bişey içeri giricek jantlar , yetmezz
çamurlukları keselim biçelim dodik yapalım dedik, içim el vermedi vazgeçicem bundan da sanırım , zaten 4 kapı araba , arka kapının olduğu yer uğraştırıcak vs. soğudum
camber için disk - kampana altına pul koyuluyormuş, burda okuduklarıma göre sağlıklı olmadığı söyleniyor , bilya dağıtanlar varmış, hadi onu da geçtik
arka bi nebze kurtarıcak da , ön için daha dar lastik alayım diye düşündüm mantıklı geldi , 165 taban alırsam sanki biraz rahatlayacak gibi duruyor ( bu cepte , en yapılabilir yöntem bu)
gelelim asıl konuya , bu tüm senaryoları düşünürken tilkiler dönüyor dolaşıyor gene cambere takılıyor kafamdaşu shimlere denk geldim, somun deliğine göre bazı yerleri kesilip kampana veya disk altına monte edilerek camber verilebiliyormuş. aranızda hiç böyle bir ürün kullanan oldu mu acaba ? tavsiye eder misiniz ? nasıl bi randıman verir.
ikinci yöntem ise gene kampana-disk altına, düz yüzeyi olan dardan kalına giden bir spacer-aparat takarak camber veriyorlarmış, mış diyorum çünkü yeni öğreniyorum , mazur görün araştırdıkça öğreniyoruz işte![]()
VWVortex.com - DIY: Install & Review of FilthyDubber's MK3 Rear Camber Shims
Camber - Wheels, Tyres, Suspension and Brakes - Club Polo Forum
böyle bişeyin zararı olur mu ? somundan öte daha sağlam duruyor ve bence çok mantıklıhem bu yöntem ile 2-3 derecelik camber verebileceğimi de düşünüyorum , yeterli olur.
bu arada araç kadett d