onu bilmemde mk3 leonlar arka kopma bırakma konusunda hiç bir ek aparat gerektirmiyor özelliği bu :) dönel ada veya dönerken ufak gazla hemen bırakıyor arkadan kopuyor.. bu kopmalarda direksiyonun iyi değilse sonuç vahim..
Printable View
onu bilmemde mk3 leonlar arka kopma bırakma konusunda hiç bir ek aparat gerektirmiyor özelliği bu :) dönel ada veya dönerken ufak gazla hemen bırakıyor arkadan kopuyor.. bu kopmalarda direksiyonun iyi değilse sonuç vahim..
scion FR-S örneği konuya son noktayı koymuş zaten... hocam senin olayın arkadan itiş, o kafandakileri önden çeker bir arabayla yapamazsın... önden çeker bir aracı arkadan kaydırabilmek için ağırlık dengesini değiştirebilmen gerekir, eskiden önder çeker aracım varken el freni çekmek viraj içinde frene basmak gibi aptal hareketler yapar kendimce zevk alırdım fakat bu tür kaymaların hiç birinin kontrolü sende olmuyor... arkadan itişle en azıdan aracın gücünden faydalanarak biraz pratik ve tecrübeyle hem kontrollü olursun hem de keyif alırsın...
Virajı geniş alıp direksiyonla kontra verirseniz arkası gelecektir ağırlık transferi. Mümkünse esp devre dışı olmasın toplanması zor olabiliyo. Tecrübeyi anlatmak zor bir durum deneye deneye öğrenilebilir
maalesef öyle :) ufak bir virajda arka bırakıyor kopmalar oluyor o araçta denge sorunumu var nedir artık korkutucu oluyor.
arka torsiyon olduğu için olabilir diye düşünüyordum fakat aynı şekilde mqb platformu şuan kullandığım golf 7 de böylebir durum olmuyor zorlasan bile leondaki ansızın olan kopmalar gibi bıraktıramıyorsun.
Chris Harris abimizin çok güzel bi videosu var how to drive fwd car diye, onu izleyip söylenenleri deneyerek çıtırdan başlayın derim araba üzerinde değişikliğe gitmeden önce. Ha olmuyor mu o zaman arkaya kalın bi kule gergisi yardımcı olacaktır. Kamber kaster ayarları en münasip olanı belki ama ayar yapmayı bilmiyorsanız ilişmeyin. Birde kaydıktan sonra frene basmayın, sonu çok neşeli bitmeyebilir :)
Benim golf'ünde kopuyor arka ya, ama ben hiç rahatsız değilim.Abinin istediği şeyide bizim mqb platformu doğal olarak yapıyor.Leon'da kopmalar daha belirgin olsada, golfte kopuyor esp açıkken bile spin atan 2-3 arkadaşım var(süratlerde 60-70)Tabi göbeğe girdim, kontrolü kaybettim değilde, yanlamaya çalışırken.Araç kamerası görüntüleri vardı izni olursa atarım.
Bizim mqb değişik zaten, esp açıkken çok daha keyifli, esp kapalıyken kafadan kayıyor öyle böyle kaymıyor hemde bodozlama dümdüz gidiyor, arkayı yanına alamıyorsun.
Bu arada 90 la viraja girerken arabic style viraj yönüne kırıp panik fren yada gazla arkayı yanına almak kolay.Sadece lastiğe üzülüyorum ben çok yıpranıyor.Bi ara araç kamerasından görüntüler yüklerim.
Yalnız akşam akşam güldürdü bu konu :D Abinin tepkiler falan efsane.
Önden çekerli araçta açıkçası yoldan şaştığı an ben korkuyorum :) Yakın bi zamana kadar çok sert girerdim virajlara. Şimdi lastiklerime acıyorum hem.
Ama drift denilen nanenin deneneceği yer belli araç tipi belli. Dahasını konuşmaya pek gerek yok.
Öncelikle piste çık;
Lastikler biraz kabak olsun;
viraj içinde ağırlık transferi + hafif fren (yapabiliyorsan sol ayak freni)https://www.youtube.com/watch?v=OPSmXG9Cezk
NOT lastik basınçların fazla olursa, bunun gibi daha korkutucu olabilir sonuç:
https://www.youtube.com/watch?v=Rlr7HCDv2e4
Benden size ufak bir tatil o zaman. Bu arada bol bol yanlama videosu izleyebilir, kafanızı toplayıp yazıp yazmama kararınızı da gözden geçirebilirsiniz, umarız değiştirmezsiniz de eğer ki bu üslupla devam edecekseniz.
Dipnot: Aracın arkası kontra ile kopmaz, arkası kopan aracı kontra (kelime kökeni ingilizcede karşı anlamına gelen "counter") yani karşı hamle ile toplarsınız.