User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
51 sonuçtan 39 ile 51 arası

Konu: Kontra ile arka kopması

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen cıkıp fwd arabayla yanlıcam dersen, örnek olarak kavşak dönen amerikan ya da scion fr-s gibi araçlardan videolar koyup insanlara o arabaların arkadan itiş olduğunu bilmedigini çaktırırsan sana kim neden duzgun acıklama yazsın? yok yagmurda kolay da kuruda zor bilmem ne, alakası yok baktıgın videolar arkadan itiş.
    ha illa istiyosan senin işin power slide'dan ziyade lift off la. onu da araştır gör bi zahmet. 8000 mesaj ya da bilmem neyle olmuyor paylaşım, kişiler niyetinizde iyi bişey görmemiş ki gerekli bilgiyi vermemişler. herhangi bir sebeple sizin ***layabileceginiz bir platform değil bura, turbo e30lar, turbo vtecler, sıfırdan e63 amg yapılan, ölü ae86lar diriltilen bi yer bura. geçiniz.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CanSaR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birisi daha.. Siz aynı grubun tiplemlerimisiniz ? Gözüm felan . Film olunca ne oluyor olmamış mı oluyor. Yazmama kararımı kesinleştirdim. Seviyesizlk
    Ulan arkadaşım, trafiğe kapalı alanda yapılan çekimi trafikte yapılıyor sanıp; insanların canını tehlikeye atmış diye bıdı bıdı yapmışsın. Sana iyilik yaptım, oltaya gelme dedim. Bu kafayla git sen burnunun dikine, müstehaktır, üç gün sonra şu videodakinin aynısını bekliyorum senden.

https://youtu.be/90V1YvHoCYE
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

Batum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onu bilmemde mk3 leonlar arka kopma bırakma konusunda hiç bir ek aparat gerektirmiyor özelliği bu dönel ada veya dönerken ufak gazla hemen bırakıyor arkadan kopuyor.. bu kopmalarda direksiyonun iyi değilse sonuç vahim..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    scion FR-S örneği konuya son noktayı koymuş zaten... hocam senin olayın arkadan itiş, o kafandakileri önden çeker bir arabayla yapamazsın... önden çeker bir aracı arkadan kaydırabilmek için ağırlık dengesini değiştirebilmen gerekir, eskiden önder çeker aracım varken el freni çekmek viraj içinde frene basmak gibi aptal hareketler yapar kendimce zevk alırdım fakat bu tür kaymaların hiç birinin kontrolü sende olmuyor... arkadan itişle en azıdan aracın gücünden faydalanarak biraz pratik ve tecrübeyle hem kontrollü olursun hem de keyif alırsın...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Virajı geniş alıp direksiyonla kontra verirseniz arkası gelecektir ağırlık transferi. Mümkünse esp devre dışı olmasın toplanması zor olabiliyo. Tecrübeyi anlatmak zor bir durum deneye deneye öğrenilebilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Batum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onu bilmemde mk3 leonlar arka kopma bırakma konusunda hiç bir ek aparat gerektirmiyor özelliği bu dönel ada veya dönerken ufak gazla hemen bırakıyor arkadan kopuyor.. bu kopmalarda direksiyonun iyi değilse sonuç vahim..
    Biz bilmiyorduk leonun arkasının o kadar oynak olduğunu ters döndük göbek çıkışında sonra tövbe ettik

Batum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ertantamer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz bilmiyorduk leonun arkasının o kadar oynak olduğunu ters döndük göbek çıkışında sonra tövbe ettik
    maalesef öyle ufak bir virajda arka bırakıyor kopmalar oluyor o araçta denge sorunumu var nedir artık korkutucu oluyor.
    arka torsiyon olduğu için olabilir diye düşünüyordum fakat aynı şekilde mqb platformu şuan kullandığım golf 7 de böylebir durum olmuyor zorlasan bile leondaki ansızın olan kopmalar gibi bıraktıramıyorsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Chris Harris abimizin çok güzel bi videosu var how to drive fwd car diye, onu izleyip söylenenleri deneyerek çıtırdan başlayın derim araba üzerinde değişikliğe gitmeden önce. Ha olmuyor mu o zaman arkaya kalın bi kule gergisi yardımcı olacaktır. Kamber kaster ayarları en münasip olanı belki ama ayar yapmayı bilmiyorsanız ilişmeyin. Birde kaydıktan sonra frene basmayın, sonu çok neşeli bitmeyebilir
    '98 Peugeot 106 XS

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Batum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maalesef öyle ufak bir virajda arka bırakıyor kopmalar oluyor o araçta denge sorunumu var nedir artık korkutucu oluyor.
    arka torsiyon olduğu için olabilir diye düşünüyordum fakat aynı şekilde mqb platformu şuan kullandığım golf 7 de böylebir durum olmuyor zorlasan bile leondaki ansızın olan kopmalar gibi bıraktıramıyorsun.
    Benim golf'ünde kopuyor arka ya, ama ben hiç rahatsız değilim.Abinin istediği şeyide bizim mqb platformu doğal olarak yapıyor.Leon'da kopmalar daha belirgin olsada, golfte kopuyor esp açıkken bile spin atan 2-3 arkadaşım var(süratlerde 60-70)Tabi göbeğe girdim, kontrolü kaybettim değilde, yanlamaya çalışırken.Araç kamerası görüntüleri vardı izni olursa atarım.

Bizim mqb değişik zaten, esp açıkken çok daha keyifli, esp kapalıyken kafadan kayıyor öyle böyle kaymıyor hemde bodozlama dümdüz gidiyor, arkayı yanına alamıyorsun.

Bu arada 90 la viraja girerken arabic style viraj yönüne kırıp panik fren yada gazla arkayı yanına almak kolay.Sadece lastiğe üzülüyorum ben çok yıpranıyor.Bi ara araç kamerasından görüntüler yüklerim.

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalnız akşam akşam güldürdü bu konu Abinin tepkiler falan efsane.

Önden çekerli araçta açıkçası yoldan şaştığı an ben korkuyorum Yakın bi zamana kadar çok sert girerdim virajlara. Şimdi lastiklerime acıyorum hem.

Ama drift denilen nanenin deneneceği yer belli araç tipi belli. Dahasını konuşmaya pek gerek yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar önden çeker kuvvetli bir aracım var. 99 yılında bir arkadaşım Saxo vts ile 150 160km/h da düz yolda arkayı kaydıra kaydıra gidiyordu.
    ilk mesajda şuraya kadar okudum sonra kapadım akldgjaşsdlgkasdgad t*ş*k geçiyo heralde bizle.

geçen 6. vites kesiciye sokmuşum anadın mı, sen arka bi kop. sağa bi baktım arabanın arkası yanağıma vurduruyo. Bi kontra verirsin abövv
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle piste çık;
    Lastikler biraz kabak olsun;
    viraj içinde ağırlık transferi + hafif fren (yapabiliyorsan sol ayak freni)

NOT lastik basınçların fazla olursa, bunun gibi daha korkutucu olabilir sonuç:

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birisi daha.. Siz aynı grubun tiplemlerimisiniz ? Gözüm felan . Film olunca ne oluyor olmamış mı oluyor. Yazmama kararımı kesinleştirdim. Seviyesizlk
    Benden size ufak bir tatil o zaman. Bu arada bol bol yanlama videosu izleyebilir, kafanızı toplayıp yazıp yazmama kararınızı da gözden geçirebilirsiniz, umarız değiştirmezsiniz de eğer ki bu üslupla devam edecekseniz.

Dipnot: Aracın arkası kontra ile kopmaz, arkası kopan aracı kontra (kelime kökeni ingilizcede karşı anlamına gelen "counter") yani karşı hamle ile toplarsınız.
    YouTube
    DR.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)