Citroen marka aracımın orjinal jantları 16..Ben önlere 15 sac taksam hissedilir bi şekilde değişim olur mu ? Yani yürüyüşünden bahsediyorum..
Ve bi zararı olur mu ?
Citroen marka aracımın orjinal jantları 16..Ben önlere 15 sac taksam hissedilir bi şekilde değişim olur mu ? Yani yürüyüşünden bahsediyorum..
Ve bi zararı olur mu ?
[QUOTE=Jem89;491004]205 / 55 R 16 Şu andaki lastik ölçüm.. Ne gibi birşey takmalıyım ?[/QU195 50 15 fln olur herhlade hesaplamak lazım
http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm
burdan hesaplayabilirsiniz
dene tabi imkanın varsa ama öle aman aman farketceğini düşünüp hayal kırıklığına kapılma o yönden sölim dedim
Team PAŞAOĞLU
bende suan 17'' var 11-12 kg fln tahminim gecenlerde 14'' taktim(orj. ebat) 3 te bile patiye dusuyordubayaa farkediyor
![]()
ben 40-17 den 50-15 e düştüm
yüzde 3.32 farketti hesap et yüzde 10 için 3'' düşmek lzmki oda zor iş![]()
Team PAŞAOĞLU
Eylemsizliği işin içine katmamak hata olur.
Bknz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Atalet_momenti
1.6 dizeli bilemem ama 1.4 dizelde 17 inç oz superturismo (lastikle 20 kilo) söküp 14" sacları takınca(lastikle 13 kilo) araba kuduruyordu 2.de falan gaza basamıyodum virajda..Sonra 16 inçlik oz superleggera taktım onlarda totalde 15 kg'ydi, araç kendine geldi.Araba 14" sac varkenki gibi hızlıydı ve 17" varkenki gibi de dengeliydi.Kısacası optimumu bulmak gerek.Çok düşük çap veya fazla ağırlık ikiside bişeylerden kaybettiriyor..
Açıkçası 195-45-15 gibi bir ebat aracını yere yapıştıracak ve gücü dengesizleştirecektir.
dostum bana eylemsızlık kanununu anlatma...6 yıldır muhendıslık fakultesınde okuyorum...sen dıyorsunkı 17 jant tan 15 e gecınce eylemsızlık momentıde duser yane tekerı cevırmem kolaylasır..aynı mantıkla 17 jant belırlı bır hıza geldıkten sonra o hızı daha ıı kouru 15 e goreyane cevırmek ıcın daha az guc harcaman gerekır...genel gecer kuramlarla bı yerlere varmaya calısmayalım bence...ayrıca oluyu dırıyı optukde eylemsızlıkmı kaldı...ucak kaldırmıyoruzz burda bır jant degısecek o kadar...herkes tecrubesını yazar konu sahıbı kararını verır...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)