User Tag List

1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Civic 1.6 dizel kalkıştı titreme sorunu hk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow Civic 1.6 dizel kalkıştı titreme sorunu hk.

Merhaba,
    Arkadaşlar 1 ay kadar önce dizel 1.6 cıvıc araç aldım ekspertizinde belirtmesiyle baskı balata değişimi ihtiyacı olduğunu bilerek aracı aldım. Servis ismi paylaşmak doğru olmaz ancak çok sevdiğim ve güvendiğim bir Honda özel servisinde işlemleri yaptırdım. Titreme sorunu çözülmemiş olması sebebi ile 3 kere şanzıman indi ilk seferde baskı balata değişimi exeddy marka ile bilya dahil yapıldı şanzıman yağı ve hidrolik değişimi ile yapıldı volan ın iyi olduğunu yüzeyini zimpara ile temizlediklerini ve hala hafif titreme yaptığını zamanla volan yüzeyi ile uyum sağlayıp düzelebileceğini düzelmezse volanında değişeceğini belirttiler.

Aracı teslim aldıktan sonra 15 - 20 km kadar fena değildi sadece vites geçişlerinde kavrarken hafif sallama yapıyordu sonrasında ise baskı balata değişmeden önceki halinden kötü duruma geldi ustanında belirttiği üzere yetkili servisten volan siparişi vererek volan temin ettim sonrasında volan değişimide yapıldı bu sefer işlemleri izledim ve baskı balatanın düzgün sabitlenmediğini gördüm şanzıman yerine takılırken çok zor geçti levye tarzı bir şey ile kaştırarak oturttular ve 1 gün özellikle 1. Ve 2. Vitese araç çok zor geçti ertesi gün vites geçişleri yumuşadı ve titreme yok gibiydi araç sessizleşmişti ancak bu durumda 2 gün sürdü ve araç tekrar kalkışta titremeye başladı bazen 1 e geçmemeye diğer viteslere ise sert geçmeye başladı ayrıca araç gürültülü ve vibrasyonlu çalışmaya başladı hatta bazen debriyaj bile sert oluyordu.

Şikayetleri tekrar ustaya ilettim ve biraz kullanmamı parçaların yine alışması gerektiğini söyledi totalde bin km kadar daha kullandım ve düzelme olmadı aksine araç işindiğında trafiğe girdiğimde dahada arttı titreme durum böyle oluncada ya volan yada baskı balata setinde hata olabileciğini belirtip perşembe günü tekrar baskı balatayı değiştiler yine şanzıman biraz zor oturdu yerine ve suan aracım o kadar kötü kalkış yapıyor ki tarif edilemez derece on tarafı sallıyor. İlk 10 km civar yine fena değildi durumu aracın titremesi sesi ve vites geçişleri çok iyi oldu öncekine göre ancak kalkışta resmen volan sıyırıyor gibi aracın kasasını ve torpidoyu sallıyor 100 km dirde bu şekilde belki düzelir biraz umudu ile kullanıyorum.

Bu sorun başka bir parçadan olur mu arkadaşlar yoksa usta veya parça hatasına mı denk geldim ne tavsiye edersiniz yetkili serviste tekrar set olarak değiştirmeyi düşünüyorum volan ve baskı balata olarak ancak ya yine düzelmezse korkusu var hem tekrar 50 60k harcayıp hemde yine düzelmezse
    Biraz uzun olduğu ve yazım yanlışları için kusura bakmayın telefon ile zor oluyor
    Konu Yogi tarafından (01-06-2025 Saat 15:12 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler