User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Colt Eibach Prokit

GTCihad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Colt Eibach Prokit

Arkadaslar Mütsubishi Colt aracıma Eibach Prokit (35mm) yay takımı aldım aracımda 205/40/17 lastkler mevcut ama canımı sıkan bazı problemler ile karsılastım ..

Öncelikle aracın arkası gayet guzel dustu (1 parmak dahi girmiyor) Ön kısım ise pek düşmedi ben ise tam tersini hayal etmiştim hem görüntü , hem performans acısından ... Herkes şiddetle karsı cıkacak ama 1 baklaya yakın kestirme fikri alklımdan geçiyor devamlı sonra vazgeciyorum ...

Diğer sorunum ise arkaya 2 kişi aldıgımda sürtme yapıyor . Sürtme yapan yerde camurlugun ice dogru kıvrılma noktası ...

Özellikle onu dusurme konusunda yardımlarnızı bekliyorum sürtme olayı ile ilgili forumdan birtakım bilgiler aldım boru ile bükme v.s. gibi

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ön tarafın pek düşmemesi aracın için uygun olmamasından kaynaklanabilir(ön aks ağırlıkları nedeniyle)

pesimist206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eıbach yaylarda on ve arka lıstede sunuldugu sekıle yakın ındırır orn on 3.5 arka 3 gıbı genelde on taraf arkadan daha fazla duser ve lıstedede on herzaman daha fazladır . sızın sorununuz buyuk ıhtımalle colt ıcın uretılmemıs bır yaydan kaynaklanabılır bazen yaylar bırbırıne uyumlu olabılıyor ancak 3.5 3 cm lık bır yay aracın yapısından dolayı absurt bı sekılde dusebılıyor . kesınlıkle yay kesmeyın daha once hıc bı aracımda kesmedım su an clıo kullanıyorum kısa sure kullanmak ıcın aldım bıraz basık olsun dıye 4 cm apex yaylarımı kestım sonuc sollamaya cıkarken vıtes kucultemıyorum kafa almıs basını gıdıyor . arka tarafın surtmesını onlemek ıcın camurluk ıclerı yaglı cekıcle cekıclenıbılır kesılebılır yardımcı olabılmısımdır umarım
    34 EM 123

AÇIKEL otomotiv... JANTMAX ..

hep bızımlesın ALP GUNAYDIN 34 DUJ 43 ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası yayları güvenilir bir yerden aldım SRKshop , sitemizinde sponsorlarından bildiginiz gibi. Yayların aracın kasa koduna uygun oldugunu belirtti , mitsubishilerdede bu tip uygulamalar pek olmadıgından fazla bilgi edinme şansımda olmuyor. Gerçi aynı yayın Colt CZT lerdede kullanılması kafam karıstırmadı deil karoser ve motor agırlıkları tamamen farklı ve aynı yay kullanılması sanki mümkün degil gibi geliyor bana ...

Başka bir konu acıp konu kirliligi yapmak istemem birde laguna splitter tarzı birsey lazım bana yada buna muadil birsey bulabilirmiyiz acaba piyasada bükülebilir falan. Metre işi satılan parcalar oldugunu duydum bilginiz varmıdır ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eibach ın sitesinden baktım şimdi aks yükleri

ön : 750 arka : 745 şeklinde ve ön 30mm arka 25-30mm düşürüyor diyor.

yani eibach sitesinde bile bu sekilde belirtiliyor ise yayların aracıma uygun olmadıgı konusunda haklısınız sanırım ...

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ColtLution Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıkçası yayları güvenilir bir yerden aldım SRKshop , sitemizinde sponsorlarından bildiginiz gibi. Yayların aracın kasa koduna uygun oldugunu belirtti , mitsubishilerdede bu tip uygulamalar pek olmadıgından fazla bilgi edinme şansımda olmuyor. Gerçi aynı yayın Colt CZT lerdede kullanılması kafam karıstırmadı deil karoser ve motor agırlıkları tamamen farklı ve aynı yay kullanılması sanki mümkün degil gibi geliyor bana ...

Başka bir konu acıp konu kirliligi yapmak istemem birde laguna splitter tarzı birsey lazım bana yada buna muadil birsey bulabilirmiyiz acaba piyasada bükülebilir falan. Metre işi satılan parcalar oldugunu duydum bilginiz varmıdır ?
    yaylar araca uygun değildir derken srkshop un sattığına bişey demedim bende ordan aldım yaylarımı.demek istediğim mesela corsa c için eibach ın 2 tane yayı var 1.4 benzinli ve 1.8 benzinli için olanları. 1.3cdti ve 1.8lerin motor ağırlıkları aynı olduğundan yay vaad ettiği kadar düşürüyor.ama 1.4 yayı taksam biraz daha fazla düşürürdü.veya aracım 1.2 olsa 1.8 yayı taksam ön o kadar düşürmezdi.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    invite'ların orjinal lastik boyutu 195/55/15'ti sanırım buna göre lastik boyutun hemen hemen birebir aynı olmuş. lastik boyutundan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum yay sanırım yanlış olmuş. vogtland ile düşmüş colt gördüm onda da çok fazla inmemişti. mantar tuningin eski aracının yayları fena düşürmüştü. o da burda bi yerde olmalı araştırmalı

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alalala yay vardı diye aklımda kalmış sanırım yaysız kullanıyodu arkadaş mesajlarda yazmıyorda http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/22074-mitsubishi_colt_stt30.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mutemelen aracınız ile uyumlu model değildir...

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    internetteki araç databaselerinden, aracınızın spesifik modelinin ön-arka aks ağırlıklarını öğrenip ona göre yayın uygun olup olmadığını eibachın sitesinden kontrol edebilirsiniz. Eğer Uygun çıkıyorsa aklıma tek gelen şey montaj hatası. Acaba öyle bişey yapılmış olabilirmi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence Türkiye'de yapılan bir hata bu ... Örneğin benim araç CZT , 1,3 ,1,5 gibi farklı kasaları var bunların ön arka aks yükleri motor agırlıkları farklı ama yay yapısı aynı. Sonuç olarak bir yay geliyor hepsine uyumlu oldugundan takılıyor ama aslında uyumsuz. Benim yayım dogruda olabilir belkide montaj hatası var oda olabilir ama nasıl bir montaj hatası olabilir ki acabaa ?

Mantar coltta Vogtland yay var onda ö gayet iyi mesela ...

RIP kardes demek istedigini anladm aynı seyden bahsediyorum yay yapıları aynı ama kasaya göre degisiyor yaylar ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha iyi anlaşılması açısından foto ekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar sorun cozuldu (tavsiye edilmeyen yöntemlerle ) istedigim gruntye ulastım

ralli///art
    Misafir
    usta colt yayları duruyomu?

tboxmusic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence kestirmeyi düşünme bile gerekirse yeni bir takım al ama kestirme randımanlı bir alternatif değil.

sovalye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjinalinde eicbahlar fazla dusurmuyor. ben czt ye colt 1.3 yayı taktım
    cok memnunum.
    czt yaylarının cok dusurmedigini bildğim için bu yontemi denemiştim.
    zaten colt 1.3 ile czt yaylarının arkası aynı sadece onleri farklı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)