User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Coilover Seçimi???

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Coilover Seçimi???

Aracıma uygun pek çok markanın coilover sistemi var fakat en çok fonksiyonu olan ve en çok basan Xyz ve D2. İkisininde yükseklik ayarları yaylardan bağımsız, yani dip basıkta olsa sekıp karsı serıde fırlama gıbı bır durumu yok çok şükür bu yuzden hangısını alırsam alıyım genelde dip basık kullanmayı dusunuyorum..
    Bunların ikisi arasında baya bi kararsız kaldım, ikisindede sertlik-yumusaklık,kamber,yukseklık ayarı var fakat max ne kadar bastıgı hakkında bı bılgıye ulasamadım bı yerde 8cm yazıyor bı yerde 12-13cm.. Bu konuda bılgısı olan arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevınırım cunku suanda spor yayla aracım 4.5cm basık. Eğer max.8cm basabılıyorsa suankıne gore 3.5cm daha basmak ıcın 2200 lira para harcamak mantıksız olur. Yani bu kadar para vermısken adam akıllı basabılecek bi coilover almak istiyorum..

Yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden çok teşekkürler..

gkhunk
    Misafir
    tein e baktınız mı? en detaylı bilgiler sitesinde mevcut idi, kendi aracım için en uygun specler onda idi.

+ tanabe de.

EkReM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

benim aracımda D2 Racing coilover var.memnunum ve şu ana kadar bi şikayetim olmadı.XYZ ve D2 birbirlerinin aynı diye biliyorum.sadece üreticileri farklı olması lağzım.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

WOİCE CAR Hİ-Fİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gkhunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tein e baktınız mı? en detaylı bilgiler sitesinde mevcut idi, kendi aracım için en uygun specler onda idi.

+ tanabe de.
    Evet teinleri araştırmıştım tam ıstedıgım gıbı basıyor fakat 3000-4000 arasında fiyatları var şimdilik beni aşıyor maalesef

Alıntı EkReM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

benim aracımda D2 Racing coilover var.memnunum ve şu ana kadar bi şikayetim olmadı.XYZ ve D2 birbirlerinin aynı diye biliyorum.sadece üreticileri farklı olması lağzım.
    İkisi de birbirinin aynısı diye duydum bende ama D2 daha cok basıyor dedıler. Max. ne kadar bastıgı hakkında net bı bılgıye ulasabılsem bı de

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 cm basmak yeterli gelmiyor mu onu anlayamadım. Orjinali çok mu yüksek bu araçların yada 19" jant felan mı var acaba. Bu arada yaydan bağımsız yükseklik ayarı derken bütün coiloverlarda zaten yayın altındaki ayar somunlarından ayar yapılıyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 cm basmak yeterli gelmiyor mu onu anlayamadım. Orjinali çok mu yüksek bu araçların yada 19" jant felan mı var acaba. Bu arada yaydan bağımsız yükseklik ayarı derken bütün coiloverlarda zaten yayın altındaki ayar somunlarından ayar yapılıyor.
    suanda eichbach 5cm yayla(önleri 4.5, arkayı 4cm basıyor) 17 jant 45 yanak lastikle camurluk arasına 2 parmak gırıyor. Ben lastık yanagını 40 a dusurcem yanı 1 parmak daha açılacak. 8cm basarsa bu durumda lastıge sıfır bıle olmıcak kı ben ön lastıklerı camurlugun ıcıne sokmak ıstıyorum
    Jdm works'le konusmustum. Dip basıkken bı sakatlık yasarmıyız dıye sordum, onların bana soyledıgını yazdım bende..

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 cm 4 parmak yapıyor genelde istenilen lastiklerin hafif çamuruk içinde olması olduğundan dolayı japonları bilmemde almanlarda min 8 cm basan coilover gerekiyor tercihen 10

yaydan bağımsız yükseklik ayarıda yayı amortisör üzerinden kaldırıp indirmekten ziyada amortisörü komple poryadan ayarlamak oluyor poryanın içine sokmak veya dışarı çıkarmak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 cm 4 parmak yapıyor genelde istenilen lastiklerin hafif çamuruk içinde olması olduğundan dolayı japonları bilmemde almanlarda min 8 cm basan coilover gerekiyor tercihen 10

yaydan bağımsız yükseklik ayarıda yayı amortisör üzerinden kaldırıp indirmekten ziyada amortisörü komple poryadan ayarlamak oluyor poryanın içine sokmak veya dışarı çıkarmak
    Parmaktan parmağada fark var ama . 12-13cm basabılıyor olsa hemen alıcam, tam ıstedıgım gıbı ayarlarım . Fakat kullanan eden de yokkı ogrenelım..
    Anladım, bu konuda önemli olan güvenlik, dip basık gezıcez dıye canımızdan olmayalım da

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi senin tam lastik ölçün nedir. Çünkü 45 yanaktan 40 yanağa düşünce 1 cm daha yükselmez. Aracının yandan fotosu varmı. Birde mümkünse yaysız hali ile fotosu olsun. Çünkü yayda 5 cm derken 4 cm düşebilir ama genellikle coilover da 5 cm düşürünce tam 5 cm düşer.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaysız fotosu yok maalesef aldıgım gun 3.5cm taktım sonra 5'le degıstırdım
    Aracın orj lastik ebatları 205/55/16 'ydı şuanda 215/45/17 var üzerinde. Yeni alacağım lastik ise 215/40/17 olacak
    Bu da şuanki hali:
    http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/51947-_civic_2010_fd6_.html
    Edit: Enkei Rpf01 aldım Gri 7.17'' Et45; şuanda evde duruyor, yollar biraz daha düzelince yenı lastıklerımle ve coıloverla bırlıkte onuda takıcam..
    Bu jantlardan da kurtuluyorum

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende ksport var şuan 8 cm basık daha 6-7 cm yolu var....xyz d2 ksport aynı özelliklerde farklı isimlerdeler sadece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araçtan araca fark etmıyorsa basıklıgı tam bana göre o zaman

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pek bilgim yok o konuda ama sanmıyorum hiç o konuda araştırmadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben araştırmaya başlıyorum hemen eğer seninki gibiyse yanı adam akıllı basabıleceksem, hemen alıcam

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)