User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Aurisi yere daha iyi tutundurmak?

hasan çağri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolu tutturduktan sonra gitmesi kolay, biz 1.6vvti avensise supercharger taktık mesela

anladım durumu, genişleyen lastik bi nebze kesebilir aracını ama alıcağın jantın ağırlığına bağlı bu lastikten daha çok ki seçeneklere bakarsak kaliteli jant tercih edeceksin, enkei rpf01 öneririm sana süper durur az ufak görünsede ama yakışır, en hafif jantlardan birisidir ayrıca. yuvarlanma çapı değişmeyeceği için pek birşey farketmez yakıtın biraz artabilir o kadar da olur artık

aurise görüntü bazında yapılabilcek en iyi şey coilover bana göre, tabi far karartma + xenon ve arka bagaj üstü spoilerle olay biter diyorum
    Zaten görsel olarak sade sevdiğimiçin bende sadece tavan spoilerı ve xenon faları düşünüyorum...Zaten kısmetse iyi bir jant ve amortisör kombinayonu ile duruşu yeterince iyi olucak

Benim şimdilik sadece simota intake kitim var aracın km si ilerledikçe bakım istedikçe toptan yada parça parça değişir performans parçaları aşırı besleme de gözüm yok N/A ne gelirse

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı hasan çağri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten görsel olarak sade sevdiğimiçin bende sadece tavan spoilerı ve xenon faları düşünüyorum...Zaten kısmetse iyi bir jant ve amortisör kombinayonu ile duruşu yeterince iyi olucak

Benim şimdilik sadece simota intake kitim var aracın km si ilerledikçe bakım istedikçe toptan yada parça parça değişir performans parçaları aşırı besleme de gözüm yok N/A ne gelirse
    n/a olarakta filtre kitin varmış zaten, sesi güzeldir biz arkadaşa k&n 3250 ile kit yapmıştık mmt de bile güzel sesi vardı komple egsoz yapılabilir 51 lik güzel bi son susturucuyla kullanılabilir, önce şu sizin yay-coil olayını halledelim, amortisör yerine coil derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bende artık coillere bakmaya başladım açıkçası...

Para durumunuda ona göre arayacağım bugün şu KW dist ine mail atıcam acaba kaça patlar ordan alırsak. Ona göre Almanyadaki arkadaşıma yollattırmaya çalışıcam...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    coil maddi olarak 2 takım yay + amort. parasına geliyo ama yay + amortisörden çok daha fazlasını sunucak sonuçta istediğin gibi ayar yapabileceksin kullanım tarzına göre sonuçta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet maliyeti fazla ama dediğiniz gibi imkanı çok...

Yaptığım iş sebebi ile bir şeyi çok iyi öğrendim, bir malzeme alacaksan ve bir şekilde iyisini almaya gücün yetiyor ise al değiştiririm yapmayacaksın. İyi araştırıcaksın doğru ürünü bir seferde alıp kullanıcaksın...

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hasan çağri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet maliyeti fazla ama dediğiniz gibi imkanı çok...

Yaptığım iş sebebi ile bir şeyi çok iyi öğrendim, bir malzeme alacaksan ve bir şekilde iyisini almaya gücün yetiyor ise al değiştiririm yapmayacaksın. İyi araştırıcaksın doğru ürünü bir seferde alıp kullanıcaksın...
    işte o yüzden coilover al. Bir kere pişman olmazsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte o yüzden coilover al. Bir kere pişman olmazsın
    Burda bir takım Coilover parasına ben bisiklet amortisörü satıyorum zaten: Zamanında alıyoduk ta sütten ağzımız yandı yaşımız daha küüklerde iken şimdi ince eliyip sık dokuyorum.

Fiyat araştırmalarına başladım.
    Şuan Türkiye de KW kullanan çok kişi demekki insanlar memnun birde en çok Tein markasını duyuyorum...

KW de Variant 2 ve Variant3 seçeneklerim var. Variant3 geritepme ve sıkışma hızı ayarlarının da yapılabildiği bir model. Variant 2 alırsak bu ayarların eksikliğini hissedermiyiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    aslında çok prof olarak hissedilmez ama gün gelir neden v3 almadım denilebilir
    sonuçta insanoğlu doyumsuz oldumu en iyisi olucak

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amortisör + Yay yada coilover olmadan standart amortisör üstüne yay ile iyi bir sonuç alamazsınız bana göre.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amortisör + Yay yada coilover olmadan standart amortisör üstüne yay ile iyi bir sonuç alamazsınız bana göre.
    orjinale göre farkediyor düzlüklerde ama bozuk yollarda viraj içinde sekmesi ürkütüyor, orj amortisörün darbeyi fazla emişi yüzünden oluşan sekme.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet Koil olarak KW V3 almaya karar verdim arkadaşlar ama nerden baksam bakayım bana 1300-1400€ lara gelicek herşeyi ile... O sebeple o gelene kadar en azından bir yay alayım diyorum... Hem araba leylek gibi durmasın hemde biraz içim ferahlasın

O sebeple performans için; Eibach, H&R, Vogtland dan hangisini seçersem daha memnun kalırım? Hepsini aratırdım alçalma olarak 30mm reel olan deniyor? Yol tutuşunda hangisi daha pozitif etki yapar ona göre bu haftasonuna kalmadan bitircem helezon işini sonra KW için para atmaya başlıycam...

Birde kule gergilerine bakıyorum var ama fiyatlar ve getirmesi ile uçuk rakamlara geliyor yurt dışından. Site de görüyorum el yapımı kule gergisi olayını... Kim yapar, nasıl yapar, performansı nedir (yani ne kadar iş görür), tabi bide duygusallığı ne civardadır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    H&R daha serttir Eibach yumuşaktır, Vogtland ortasıdır ikisinin konfor olarak diyebiliriz, yol tutuş olaraksa Vogtland güzel tepkiler verir diye düşünüyorum.

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    leventtin kullandığı markadanda düşünebilirsiniz ben ilk kez bindim ve beğendim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    leventtin kullandığı markadanda düşünebilirsiniz ben ilk kez bindim ve beğendim
    yani Maxtrac yaklaşık olarak Vogtland ile Eibach arası benimkiler, Vogtland'lı E12 ye de bindim o daha sertti benimkine göre.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya eibach yada H&R alıcam... Sanırım sert olandan yana olucak tercihim H&R gibi... Hangisi ucuza gelirse ***** çok para bağlamak istemiyorum KW leri alabilmek için kenara para atıyorum...

Şimdi sıra jant aramaya geldi...

İlk başta 17 demiştim ama Çamurluklar çok geniş küçük mü kalır diyorum 18" alsam nasıl olur çok fazla olur karar veremiyorum tecrübesizlikten...

17" te 7j yada 7.5j jantlar var ama 18" te genelde 8j jantlar fazla mı geniş olur acaba? gerçi biraz german hevesim var biraz daha dar lastik kullanıp verimi yol tutuşu nasıl olur bilmiyorum... Önce emniyet sonra görsel...

18" Enkei rp03varmı bilmiyorum zaten Enkei ile ilgili bilgi kimsen hangi dükkandan öğrenirim kesin olarak bulamadım kim satar falan?

Enkei olmassa Lenso almayı düşünüyorum.. Sizce kalitesi nasıldır... Öyle uçuk fiyatları yok ağır mıdır? Çünkü 17" içinde Lenso dan beğendiğimbir jant var...

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KW v3 dışında diğer KW'leri tavsiye etmem. Eğer bütçe sebebiyle KW v3 ten vazgeçersen onun yerine H&R yada Bilstein öneririm.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KW dışında birkaç marka daha var ama içlerinde yorumları en iyi olan KW... Bende ondan dolayı onu tercih edicem...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    jant olarak 17" ölçüde 7j genişlik tavsiye etmem ben auris için, 7.5j iyidir, 18 de ise 8j iyidir, 225 taban kullandığınızda gayet dolduracaktır çamurluk içlerini.

rafi abiyle yada mechanix mustafa abiyle görüş , mustafa abi de rafi abiye yönlendirir jant için baya büyük stokları var jant seçenekleri de bol, KW v3 iyidir bencede coilover için H&R de 330-350tl aralığında olması lazım fiyat olarak , emin değilim, SRKSHOP Serkan'da vardır belki , site içinden sorabilirsin onu da .

floodlight
    Misafir
    benim araçta eibach 30 mm.lik yay var. inanın ki araca yay takmadan önce altını daha çok vuruyordum. yaylar takıldıktan sonra biraz daha dikkatli gitmeye başladım ve bikaç kez sürttüm altını. altını sürttüğüm yerlerde hangi araç olsa sürterdi zaten.

performans olarak ise şunları söyleyebilirim. aracın virajlardaki savrulması cidden değişti. 80 Km. ile zor aldığım viraja 100'le giriyorum. aynı viraj. tabi sadece bu değil. konfor açısından ise çok bi değişiklik olmadı. lastikleri değiştirmedim çünkü. konfor denilen olay ise lastikler daha önemli. markası, boyutu. 17" ince yanak lastik konforu çok düşürecektir. daha çok hissettirecek çünkü. yakıtı arttıracaktır.

ama görünüş olarak jantlarımı değiştirme isteği bile duymuyorum artık. çünkü cidden iyi bir görünüşe sahip oldu araç yaylardan sonra.

bizim aurislere yay şart. arkayı toplaması için de spoiler takmanızı tavsiye ederim ben de var.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)