2019 uretim "0" kış lastiği alsak ne olur ?
2021 modeliyle tanede 400-500 TL oynuyor
Sıfır lastigin raf omru uzun degil midir
Printable View
2019 uretim "0" kış lastiği alsak ne olur ?
2021 modeliyle tanede 400-500 TL oynuyor
Sıfır lastigin raf omru uzun degil midir
235 / 50 / 18
2018 üretimi Michelin Cross Climate var 4 adet elimde.
Diş durumu inanılmaz iyi durumda Istanbulda lastikler.
İhtiyacı olan PM atsın uygun fiyatla anlaşırız.
Şuan tanesi 1700-1800 civarı
Bodrum'da ihtiyacım olmadığından Goodyear F1 Asymetric 2'ye geçiş yaptım
Merhaba Arkadaşlar,
dunlop winter sport 500 kullanan arkadaşların yorumunu alabilirmiyim?
Dün ultra grip 8 taktirdim, lastiklerin 2 tanesinde üretim tarihi yazıyor diger 2 tanesinde yazmiyor. Bunun bir sebebi varmi?
Edit: soldakiler içte kaldigi icin okunmuyormus
Hankook Winter i'cept rs2 aldım. Yaklaşık 1000km'dir kullanıyorum.
Sessizliği, fren mesafesini kuru zeminde çok uzatmaması, kuru ve ıslak tutuşu, yağmur suyu ile olan teması oldukça verimli. Karda da ödül aldığını okumuştum.
Tavsiye ederim.
Arkadaşlar merhaba,
Aracımda 2017 üretimi Brigstone Lm001 kışlıklar var 235/40/18.
Diş durumu vs iyi.
Bu cumartesi uludağa çıkarken bazı basit ve az karlı virajlarda kafadan kayma yaptı. Gazı kestiğimde yönlendirebildim. 30-40 km gibi düşük hızlarda.
Park ettiğim yerde kara gömüldüğü için yardımla çıkabildim.
Frenlemede abs devreye girdi basit frenajlarda.
ilk defa kışlık lastikle böyle bir sorunla karşılaşıyorum.
Lastik havasını bugün kontrol edebildim 32-33 çıktı. Çok inik yada çok şişkin değil.
Geçen sene ki kullanımda çok iyi performans almıştım. Hatta ufak bir video https://www.youtube.com/watch?v=RCl1_pzASjk
Sizce lastiğin kauçuk ömrü mi bitti, farklı bir sorun mu ?
Geçen seneki videonuzda kar taze gibi, altında buz tabakası yoktur diye tahmin ediyorum. Uludağ gibi yüksek rakımlı yerlerde asfaltın üstünde buz tabakası onun üstünde kar oluyor genelde. Ben de bugün Kartepeye çıkışı normal yoldan yaptım, inişi ise arka yol diye tabir ettiğimiz Suadiye yolundan yaptım bu yolda kar daha fazla ve temizleme çalışması daha az oluyor ana yola göre. Suadiye tarafından çıkan araçların çoğu kar lastikli olmasına rağmen karın altında buz tabakası olduğu için kafa sağa sola ata ata çıkmaya çalışıyorlardı, çıkamayanlari itekliyolardi zaten. Belki sizinki de buna benzer bir durumdur.
Debica kışlık kullanan var mıdır, ya petlas ya debica alacağım ama arada kaldım. Bu fiyatlarla düzgün lastik almak imkansız..
Uygun fiyata Semperit tavsiye ederim. Ben Sportage için geçen sene speed grip 3 modelini almıştım. Öyle ciddi karda denemedim açıkçası, istanbul şartlarında bir kere kar yağdı onda da sıkıntı yapmadı. Alırken Kumho ve Petlas ile beraber bulduğum en ucuz lastikti. Daha önce petlas kış lastiği kullanıp ıslakta nasıl kaydığını bildiğim için semperitin onunla alakası yok diyebilirim. Yazlık olarak kullandığım Michelin Latitude Sport 3'ten daha sessiz olması büyük artı. Kuru zeminde panik frende mesafesi daha uzun tabi ama öyle zırt pırt abs devreye giriyor veya viraja hızlı girmeye korkuyorsun vb hiç durumum olmadı. Memnun kaldığımız için Audi A6 için de aldık bu sene.
Kıs lastıklerı zaman gectıkce bayatlar
dıs derınlıgı olsa bıle tutusu zayıflar,kaucuk vakum ozellıgı hızla azalır
Semperıt yerıne Laufen alınabılır,testlerı daha basarılı.
Contı-Brıd-Mıch5-pırelli cok basarılı
benimde kış lastiklerim 17 üretim. Bu sene yagmurlu havalarda inanılmaz kayma yapmaya başladı. Henüz karda kullanamadım ama yagmurda bu kadar kayması lastiğin ömrünün bittiğini düşündürtüyor bana da. Diş derinlikleri gayet iyi ama yagmurda yazlık lastikten daha fazla da kaymaması lazım artık. Bu seneyi geçiricez bi şekilde artık ama seneye yeni bir set alıcam gibi duruyor.
255/40 ve 225/45 ebat lastiklerin yerine 245/45 lastik takabilir miyim?
neden böyle bir şey yapmak istiyorum ön arka aynı markayı bulmak ayrı dert, üstüne rft olsun denince seçenekler azalıp fiyatlar uçuyor.
245/45 hem rft hem de iyi marka lastiği çok daha uyguna alabiliyorum.
Bu arada jantlar 8'' ve 8,5''
Ben 245/40 arka tabana öyle yapmıştım 4 tane 225/45 kışlık alıp. sorun olmadı. veya 235/35 yerine 215/35 taktıklarım oldu.
225 eğer zaten çok etli durmuyorsa 245 sorunsuz olur çok göze batmaz. 255 yerine zaten anlaşılmaz neredeyse :D ben olsam takar geçerim zaten kışlık olacak
aynen köz paket
aksine önler zaten piyasa tabiri ile hafif kavunumsu bir görünümde 8 tabana 225 olduğu için. ön arka lastikler arasında orjinal ebatta %0,2lik bir fark var, ön/arka aynı ebatta esp vs. gibi elektronik sistemler açısından sıkıntı olabilir mi veya direksiyon pompası falan absürt birşey yaşatır mı emin olamadım.
yohh bir şey olmaz :) küçük bir google arama tavsiyesi verebilirim M3 vb. araçlara square set-up yapma konusunda, kafayı genişletince daha mutlu olduklarına dair. adamlar track spec M3-M4 yapıyor 275/35/18 square setupla sorun yaşamıyor :D
ki kendim de çok km'ler yaptım öyle eski araçlarda falan da sorun yaşamadım ne ışık yandı ne direksiyon zorlandı.
ev-okul-market-kayınvalide (3 sokak ötede) dörtgeninde hayatı geçen eşimin arabasına SAVA takmıştım , yumuş yumuş halen :):)
zor şartlarla çarpışmıyor olsa da bir sıkıntısını görmedik :):)
Yaz içinde kışlık lastik alacağım :) Kışa hazırlık.
Passat'ta 195-65-R15 ölçüsünde Nokian WR D4 kullanıyorum çok memnunum. Bayon için 16 inç i20 jantı aldım kışlık takmak için.
Nette bakıyorum 2020 üretimi Nokian WR D4'ler var. Eski tarihli alınır mı sizce? 205-55-R16 için fiyatı 1000TL gibi.
Konuya güncel gelince farkettim,
Arkadaşlar elimde 205-45-17 Falken Eurowinter kış lastiği var 2017 38. hafta üretimi. 2 yada 3 kış kullanmışımdır 10-12 bin km civarıdır maksimum.
Diş derinlikleri çok iyi durumda, yama tamir gibi bir durumda olmadı hiç. Arabayı satınca 2 yıldır lastikçimde duruyor boşta.
Buraya ilan koymak istemedim uygun olmaz diye ihtiyacı olan PM atarsa fotoğraflarını filan gönderirim.
şrfszlr :)
Ben geçen kış 225-55-16 aldım Conti 2017 tarihli olarak E320'ye. Çok yokuşlarda zorlandım, belki buza geldi çıkamadım falan 4 yaşında lastik sıfır gibi değildi ama hayvan gibi yan gidip bastığım anda durmakta hiç sorun yaşamadım.
Araba FWD olsaydı o yokuşlarda da sorunsuz çıkardım eminim.
Bence dişleri çatlamamış olsun, derinliği olsun, yıl çok önemli değil kışlıkta. Daha önce 6-7 yaşında kışlık da çok kullandım. E320'de bundan önceki Starmaxx kışlıkları 10 yılda falan çöpe attım sanırım :D
Nokian kars sarıkamış ağrı buzda vs kullandım yıllarca mükemmel lastik
205-55-16 michelin alpine 5 2017 üretim temiz lastik var. Yeni aracıma uymuyor satacağım
Güncel 225/40/18 kışlık tavsiye alabilir miyim? Nokian baktığımda etikette ıslak zemin B gösteriyor. Karda nasıl acaba?
zincirsiz alplere çık o derece :D ben 3 sene kullandım bursa çanakkale,ezine gittim geldim hiçbir şekilde bi sıkıntı yaşamadım karda ,ıslak olarakta şöle diyim sana en şiddetli yagmurda su birintilerin bile oluştugu yollarda inan kuru asfaltta ve yaz gibi gittim geldim hiç gaz kesmeden :D arkadaşımda aldurdım oda sürekli uludaga gidiyo zincirsiz çıkıp iniyor wd4 dü galiba benim ki
Şirket arabama Motrio diye bir kış lastiği taktılar.
Nasıl bir lastikse ortalama tüketimim aynı güzergah aynı şekilde 1.5 - 2 litre fark ettiriyor :D İçerisi ses vermeside yüksek.
Asfalt, ıslak yol kullanımında çok kötü. Fakat kârlı yolda enteresan şekilde epey memnun kaldım.
Genel olarak para verip almayın tavsiye etmem :D
Nokian dan kışlık olarak bende memnunum.
Nokian WD4 vardı 4 sezon geçti galiba fazla km yapmadı ama çok diş kalmış gibi değil. Ne önerirsiniz benzer olarak 205/55/R16 olarak Bridgestone Blizzak iyimidir?
Abi yeni gördüm de Rafi abi bu ölçüleri sordu bana hatta senin için sordu araştırdım bulamadım maalesef istediğin markalarda sadece Pirelli vardı galiba. Hem orijinal ölçüsü olmadığı hem de bu sene işler çok yoğundu lastik kalmadı piyasada çok kolay ölçüleri bile bulamaz olduk. Başka bir ölçü istersen ona bakayım abi ama ancak Pazartesi olur.
Pilot alpin 5 kullaniyorum yakin ebatta mukemmel bi lastik sessiz ve konforlu kuruda islakta cok basarili kar gormedi pek ama testlerde zaten hep kafada
Siralamam su sekilde olurdu
Pilot Alpin 5
Conti Ts 870
Lm 005
Good year performance bi aracimda var testlerde iyi ciksada ben pek memnun degilim sert ve konforu dusuk
Nokian totalde ortalama bi lastiktir butce varsa liste disi birakilmali