2 aracımızda da kumho var bi düşün derim en başarılı olanlar içinde, yanında zincirde olsun :)
Printable View
Nokian wr d4, lastik hakkında çok fazl aövgü var internette ama test ebatları ile alacağınız ebat arasında illaki fark olacaktır, 205 55 16 ve 195 65 15 ölçülerinde iki farklı araçta kullanıyoruz. yumuşak ve şimdiye kadar kullandığım en sessiz kış lastiği diyebilirim fiyat ve performans olarak süper.
zincir takmayıp direk kullanabılcegım lastık arıyorum
Nokian WR D4 ten çok memnunum
http://www.hepsiburada.com/nokian-18...-p-OTKMT429674 direkt nokta atışı olur. Wrd4 'te tavsiye ederim :)
Roadstone/Nexen markalarının Winguard Ice modeli nasıl acaba bilen var mı?
İstanbul şartlarında iş görür ama öyle yüksek performans beklemeyin.
nokian ilk sene güzelde 2. sene tırt, dunlop ice 02 üzerine kar lastiği tanımam.
Aynı ölçüyü clio sport da kullanıyorum. Geçen gün 3 derece dış ısı da kuru zeminde panik fren yaparak köpeğe çarptım gayet net durmamı sağladı.
Bu sabah da -2 derece de dik sayılabilecek ve hafif karlı bir yokuşu çıktım gayet sorunsuz.
Daha önce de başka aracımda aynı marka lastik ile ciddi karda yol aldım bana mısın demedi.
Lastikler Sava eskimo s3 ben memnunum. Ama bütçeyi zorlasam nokian'a yönelirdim. Uygun bütçe için f/p denebilir.
Sava Eskimo HP2 taktım E90'a 225 45 17 ebatlarında,daha şehir içinde kar görmedik ama taktırdığım günün akşamı uludağa çıktım kar da yeterli seviyede vardı,kalkışta ve frenlemede bi sıkıntı görmedim şimdilik çok memnunum.
Geçen sene 2 takım 195/65/15 WRD3 almıştık, birini GOLF4 aracımıza diğerinide W124 aracımıza taktık, Golf satılınca lastikler boşa çıktı, yazlık lastik alıp gönderdik, o yüzden 1 takım 2015 40. hafta 195/65/15 Nokian WRD3 lastikler boşa çıktı, sadece bir sezon toplam 2-3bin km ya kullanıldı ya kullanılmadı, dördünü 450 TL ye vereceğim, lastikler sıfır ayarında hiçbir sıkıntısı yok.
bu nokian ın vidalı lastiklerinden kullanan varmı nasıl lastik
255/35/19 Hankook Icept Evo modelini aldım kışlık. Uzun yolda, kardai yağmurda vs. çok memnunum şuan için. Ses olayı da standart lastiklerden farksız, düşünenlere öneririm
Beyler Reno Kangoo da 175/70/14 kışlık lastik ne kullanılacak. Toptancı arkadaşımın aracı genelde şehir içi kullanım.
195-60-15 petlas aldım internetten. tanesi 130 lira beş taksit kargo ücretsiz.
sava iyi gibi ya
Önlerde 225/45 arkalarda 245/40 takılı suan bende ikisinede 225/45 nokian wrd4 taksam verimli olurmu acaba yada minimum kaç taban takabilirim çok anladığım bir konu değil kış lastiği
hankook hakkapeliitta Tek gecerim kar buz dinlemiyor ..
Daha önce petlas kullandım son iki şirket arabasında , asfaltta yol tutuş kötü ve yuvarlanma sesi fazlaydı
Şimdi lassa geldi mevcut araca
Yol tutuş ciddi farklı , yuvarlanma sesi de standart lastiklerden çom az daha yüksek ama petlas kadar değil
Ömrümde ilk defa kar/kış lastiği kullanıyorum.Bundan önce neredeyse her yıl karda araç kullandım ama hep spor lastikle.. Kaya kaya.. Bugun bostancıdaydım 1 saat önce yollar kar tuttu baya baya.. Denemek için 1-2 sokağa girdim , yokuş çıktım , ben hayatımda böyle güzel şey görmedim , nasıl bir yol tutmadır o ? Benim spor lastiğimin kuru asfaltta kaydıgından daha az kayıyor karda hatta hiç kaydıramadım açık sölim.Sonra sahilde karlı çamurun içinde gazladım... Ya ben ne salakmışım senelerce karda kışta spor lastikle gezmişim , bugun inanamadım performansına lastiğin.. Valla şok oldum.. Lastiğim pirelli sotto Zero 3...
Lıkır lıkır karları ata ata çıkması nasıl keyif veriyo dimi :D :D @Yiğit G.
175 ebatmı 185 ebatmı daha ıyı kar ve kışın normal ebatım 185 65 14 yıne aynı ebatmı almak gerekıyr
Sürekli karlı zemin ise 175 daha iyi olur fakat ıslakta asfaltta yol tutuşta bi tık zayıf olur
Bf goodrich kış lastiği binek araçta kullanan var mı
Merhaba nissan Qashqai aracımın orjinal ebatı 225/45/19 bu ölçü yerine 235/45/19 yada 225/55/19 pirelli sottozero3 veya pirelli scorpion düşünüyorum farklı ebatlarda sıkıntı yaşarmıyım bilgisi olan varmıdır?
geçen seneki aracımda goodyear ugp8 kullanmıştım bu sene araç değişikliği nedeniyle pirelli snowcontrol 3 kullanıyorum. Sanki goodyear yolu daha iyi tutuyordu bakalım ilk karda ne göstercek prelliler.
Burda en cok satan ve en cok memnun kalinan lastik 2 aracimda da kulaniyorum . Senenin6-7 ayi soguk kar oldugu icin bizim icin olmasa olmaz kaliteli kis lastigi :) bi suru lastik denedim ama hankook en iyisi bana gøre :)
Hankook ama hangimodeli mesela?
Kaliteli olması konusunda hemfikiriz. Çok çok iyi lastik orada bir sorun yok.
Ancak fiyatı Türkiye'de inanılmaz yüksek. Keza Hankook da aynı şekilde.
Her iki lastiğin de performansı Türkiyedeki kışa bol kalıyor.
Ha evin Bursa'da Uludağdadır, işin için her sabah ve akşam iner çıkarsın,
ya da Erzurum, Kars, Ağrı, Hakkari desindir, aylarca karda araç kullanmak durumundasındır, o zaman alırsın.
Ancak Türkiye'nin nüfusuna göre en büyük 10 ili için konuşursaki ki bu 10 şehirde Türkiyenin toplam nüfusunun yaklaşık yarısı yaşıyor,
O zaman Hakkapeliitta nın fiyatının yarısı hatta 3te 1ine satın alınan lastikler bile insanları memnun edebiliyor.
Başka bir örnekle;
Evinde sadece internet ve word excel kullanabileceğin kapasitede bir bilgisayara ihtiyacın varken,
gidip server olabilecek devasa konfigürasyonda bir bilgisayar almaya benziyor..
ya da,
Aracını parketmek için 20 30 metrekarelik bir yere ihtiyacın varken, sırf park yeri ihtiyacını karşılamak ve sadece bu amaçla kullanmak için 10 dönüm arazi satın almaya benziyor.
Fiyat performans fayda oranı düşük derken bundan bahsediyorum.
Diğerlerine göre fiyatı ne kadar pahalı bilmiyorum ancak bütçe sorun değilse michelin alpine gerçekten çok iyi. 4-5 yıl sık sık karlı havalarda Uludağ'a çıktım. -15 derecede dağ yolundan aşağıya (tabiki makul hızlarda ve dikkatli) inerken abs bile devreye girmedi.