benim aracımda simdilik bu şekilde fakat sertliğinden memnun değilim bugun tekrar konustum murat abiyle yine hallederiz dedi
![]()
benim aracımda simdilik bu şekilde fakat sertliğinden memnun değilim bugun tekrar konustum murat abiyle yine hallederiz dedi
![]()
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
Ya nedense kimse yaptıranların hepsi hatta bu sertlik olayından memnun degil acaba ayarlamak bu kadar zor mu? Cok merak ediyorum birde bilenlere sormak isterim kafanın fazla sekmesi sertlikten mı yapar yoksa yumusakliktan mi
C R M performance
valla ben çok memnundum..
kafada oluşan sekme benim aracımda yoktu olan sekmede çok bastığım için normal bi basıklıkta orjınal arab gibi geziyordum zaten.. çok sert yay ve amortisör de araç takoz gibi olur çok yumuşakta da vuruntu yapar boş çalışır sekme yapar. sistem iyi ayarlanması lazım o yüzden.. civicte çözmüştükte diğer araçları nasıl ayarlıyorlar bilmiyorum..![]()
benzinli araçlarda yumuşak yay + sert amortisör.(custom için bu tabi)
dizel içinde sert yay + sert amortisör. sekme yapmaz normal basıklıklarda.ama dip basarsan orjinalde bile sekme yapıyor.bizzat denedim yani.
zaten aracın orjınal amortısorlerı cok yumusak deılse, arac basılınca otomatıkman belırlı bı sertlıge ulasıyor. onun ıcın ekstra sertleştirmeye karsıyım, tabı aractan aracada degısebılır bu durum.
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
aslında düşmesi lazım ama amortisörlerin çok sert olduğundan yay dizel motorun ağırlığını tam üstüne almıyordur.bu yüzden de yaylar ezilmeden ilk takıldığı gibi duruyodur.çünkü spor yaylarda bile düşme oluyor.aracın üzerine taktıktan sonra araç 2-3 hafta gibi bir sürede birkaç cm daha düşüyor.
tabi birde murat abinin yaptığı ayar söz konusu.adam yayı ve amortisörü istediği şekilde şekillendirdiği için-MuRaT- Nickli Üyeden Alıntı
adam yay ve amortisörle konuşuyor
![]()
valla benimki gün geçtikçe yer düştü her gören hayretle bakıyor ben hep balon yapıyorum lastikleri her ay lastik almaktan bıktım artık kimin elinde ikinci el oluyorsa topluyorum artık. cantürk yapmıştı benimkini ama hiç mi hiç memnun değilim. önceki yaylarım bitik diye elinde olan düzgün ikinci el yay taktı orjinaller daha iyiydi sebebi ise yay komple oturuyor ve ön takım dağıtıyor ve lastikleri balon yapıyorum konfor sıfır oldu yayın kaldırma kuvveti olmadığından amortisorlere yük biniyor oda ne kadar sağlıklı olkucaksa artık ama dışardan bakan bir daha bakıyor 17 janta göre baya düşürmüş cantürk işin tuhafı hiç sürtme yokçünkü yayın bittiği an tam 2-3 milim kalıyor yani hiç esnemiyor
GOT DİESEL&TORK
Öyle bıraksam yay takarım zaten uğraşmam bunlarlaÜstüne 2-3cm kadar daha indirip takmıştım ilk yapıldığı haline göre..
valla ilginçtir amortisörlerim de yumuşakhatta ilk taktığı halde aşırı yumuşaktı otobanda esneyince karter korumam yere sürtüyordu, davlumbazları yontmaya başladım vs., tekrar gittim sertleştirdi ama hala kütük gibi değil, sertleştirsem yeridir virajlarda kafa biraz esneyip lastik çamurluk ağızlarına sürtüyor
daha önceki Corsa Sport'ta 0 kullanılmamış HR yay alıp taktıktan sonra da bir değişiklik olmadı.. benim bahtıma heralde![]()
Esneme payi nedir ya düşse düşse 2 3 düşer rahat rahat istediğim gibi basmak için coilover yaptirdim lastik camurluk arasi ile kapanmadi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)