bugün bir arkadaşımla görüştüm nam da işlem yaptırmış.orjinal yay amortisörle dokunmadan 5 cm düşürmüşler?nasıl oluyo bu iş ya?
Evet, amortisör ve yay'a dokunmada, yay'ın amortisöre oturduğu tablayı aşağı alarak arabayı basmak mümkün. Fakat konfordan ödün vericeksiniz ister istemez. O yüzden tabla aşağı alındığında, amortisör mil'ine tablayı aşağı aldığınızın yarısı kadar yani tablayı 5 cm alıyorsanız, amortisör miline 2,5-3 cm diş açarsanız, hem konfor, hemde basıklık elde edebilirsiniz.
bende NAM'da aynı sistem yaptırdığımı yazmıştım. sadece 3,5'luk spor yaylar vardı üzerinde. geriye kalan herşey orjinal. yapılırken aracın yanında durmadığım için bildiğim kadarıyla aracın yaylarını ölçüp sonrasında ne kadar basmak istediğini belirleyip ona göre yayları presleyip birkaç başka işlemle ve gerekli gaz basımı işlemleriyle birlikte aracı düşürüyorlar. ben yaptırdım yaklaşık 2-3 saat civarı sürdü 1 ayı geçti haftasonları kullanıyorum biraz sert olmasının dışında da şuanlık başka hiçbir şikayetim yok.
bütün konuyu üşenmeden okudum. öncelikle şunu belirtmek istiyorum önceki aracıma NAM da işlem yaptırdım onu anlatmak istedim.
106 quiksilver aracıma 6cm fk marka yay aldım istedigim sekilde basmadı. sağdan soldan duydugum bilgilerle maslak NAM a gittim. derdimi anlattım. yaparız ederiz yayı keseriz amortisörü sertleştiririz merak etme vs. babacan konusmalarla içimi rahatlattılar. neyse 3-4 saat sürede amortisörler sertleştirildi yaylarda kesildi. bundan sonra bi sıkınıt yaşarsan gel hallederiz vs cıktım. sonra ilk haftadan sağ ön vurmaya başladı. sanki kaput cıkcak yerinden1 ay sonra anca zaman bulabildim gitmeye derdimi anlatmaya calıstım pek dinleyen (yada dinlemek isteyen olmadı).
neyse amortisör söküldü takıldı kontrol ettik dendi vs. bide yalan olmasın sökme takma parası 50 mi 60 mı bi para alındı. sonuc hicbisey değişmedi araba guzel sert bi surus ve basıklık vardı ama devamlı ses geliyodu. bidahada gitmek istemedim. başka bi amortisörcuye gittim onlarda baktı araca. yapılan işi hic begenmediler. yazık etmişsin orj amortisörlerine cok sert olmus gibi seyler söylediler. ayrıca en kötüsü aracın sağı solu 1cm farkediyodu.
kısacası hem kendi deneyimimden dolayı hemde forumda yazılanlardan sonra kesinlikle bende izmitin yolunu tutmayı düşünüyorum(aracım satılmazsa tabi).
hem evim kartalda hem yazlık bayramoğlu tarafında benim icin izmit maslaktanda yakın hem.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
Nam'da usta aynı usta ama kafa yapıları aynı dğeil ne Nizamettin usta'nın nede ŞAkir'İn.
Bravo coilover--Nizamettin abi kendi yapmıştı sorun olmadı (bize özel fiyattan)
106 Quiksilver coilover--Şakir usta yapmıştı sorun olmadı(aynı ücret)
Saxo kes biç--Şakir yaptı sorun olmadı(ucuzdan devam)
Ondan sonra birden coştular bir dahada iş yaptırmaz oldum.
ismini vermiyim tanındık tuning dükkanı olan bir arkadaşımız var bizim yakada.ben buna rahat bir dükkan parası daha çıkartacak kadar müşteri götürmüşümdür.hepside direk alışveriş.indirim mindirim uğraşmazlar.fiyatları bir kabarttı bu.esnaflığı değişti.bıraktım adam götürmeyide kendimde gitmeyi.şimdi fena haldeler.yandaki esnafla tavla atıolar sabahtan akşama kadar.bu tarz esnafların sonu bu...
o zaman Allah sonumu hayır etsin desene bir arıza çıksa yandık o zaman. Acaip de takıntılıyımdır arabayı sadece haftasonu 1 gün kullananlardanım. neyse hayırlısı olsun artık başa gelince öğreniriz.
haftasonu bende geliyorum izmite..bende yaptırıcam karar verdik![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)