User Tag List

Sayfa 20/43 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
816 sonuçtan 362 ile 380 arası

Konu: Cantürk? Nam? Coil Tavsiye?

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söksem benimkileri de götürür müsünüz
    Gittim geldim ben

Kullanımda bariz bir farklılık olmadı sertleştirmeden dolayı, otobandaki dalgalanmalarda daha zor sürtüyor ama zamanla karter korumayı indirdim aşağı bu sefer o sürtüyor her yere 2 cm'lik çakıl taşına bile sürtmeden geçemiyorum

Senin o jantlarla kütük gibi yapman lazım amortisörü, yara yara makas atamadığım arabayı napayım ben

Furkann
    Misafir
    Konuyu bastan sona takip ettim nerdeyse tum yazilanlari okudum Anladigim kadariyla CANTÜRK Bu turkiyedek en iyisl bende astra g aracima yay almayi dusunuyorsum ancak orjinal amortisorlerle kullanildiginda cook fala sektigini yazanlar patladigini yazanlari okudum o yuzden cook saglikli olmadigini dusunuyorum oyuzden bende coil yaptirmayi dusunuyorum. Ancak ailemle biniyorum araca oyuzden nekadar konfor kaybi yasarim.tam olarak nasil yapiliyor bu sistem alcaltma yukseltme olayi oluyormu.
    simdiden sabredip okudugunuz ve yardimlariniz icin tesekkurler

anil37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her zaman marka coil marka coil aracına gore yoksa yada bulamıyorsanda nam a gıtmen daha mantıklı olur ızmıte gıt gel aynı paraya gelıcek .

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anil37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her zaman marka coil marka coil aracına gore yoksa yada bulamıyorsanda nam a gıtmen daha mantıklı olur ızmıte gıt gel aynı paraya gelıcek .
    İzmite bir defa gidiyorsun Nam'a kaç defa gidiyorsun Namın maliyeti geçiyoda En son örnek veriyorum arkadaşım yaptırmış ordan ilk başka bu kadar basılır demiş daha basılmaz, dün gitmiş demiş basalım şunu falan olur basarız yay değiştirmek lazım 100 tl Bi işi bi kere yapıcaksın 5-6 seferde yapılan işten BENCE hayır gelmez
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Furkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu bastan sona takip ettim nerdeyse tum yazilanlari okudum Anladigim kadariyla CANTÜRK Bu turkiyedek en iyisl bende astra g aracima yay almayi dusunuyorsum ancak orjinal amortisorlerle kullanildiginda cook fala sektigini yazanlar patladigini yazanlari okudum o yuzden cook saglikli olmadigini dusunuyorum oyuzden bende coil yaptirmayi dusunuyorum. Ancak ailemle biniyorum araca oyuzden nekadar konfor kaybi yasarim.tam olarak nasil yapiliyor bu sistem alcaltma yukseltme olayi oluyormu.
    5 cm spor yaya kadar orjinal amortisörünüzle kullanabilirsiniz. Sınırı 5 cm derler. 5cmden sonra yay kısalcağından amortisörün çalışması zorlaşacak ve de bu da yakın zamanda patlamasına neden olacaktır. Yay parası + montajı ele alınırsa birde dövizin yükseldiği göz önüne alınınca önlere coil yapıp arkalara kesik yay koymak daha mantıklı geliyor. Kesik yay kullanmayabilirsiniz tabi ben kullanın demiyorum ama 400 tl spor yay + montajına vermektense 500 tl verip güzel basarım öyle tercih ederdim ben

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    melih olm cantürkte ki çırak sana ne kadar benziyor öyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    melih olm cantürkte ki çırak sana ne kadar benziyor öyle
    Kadirden bahsediyosun heralde Hafiften benzeşiyoz abi aynen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yükseltme alçaltma öyle her niyetlendiğinizde olacak iş değil maalesef, bi kere dümdüz yuvarlak bir şeyi çevirmeniz gerekiyor ve yağlı olunca ele oturmuyor, arabayı krikoya kaldırmak şart gibi bir şey, yol yapmamanız, amortisörün soğuk olması lazım vs.

ayrıca Cantürk'e gitmeyi düşünenler haftaiçi gitsin, sabah 8:30'da orada olursanız da iyi olur. maalesef randevu olayı pek yok ve cumartesi gidip mağdur olmanız olası. haftaiçi erken giderseniz sorun olmuyor.. 9'da girer 2 coilover yaptırıp 1'de çıkabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yükseltme alçaltma öyle her niyetlendiğinizde olacak iş değil maalesef, bi kere dümdüz yuvarlak bir şeyi çevirmeniz gerekiyor ve yağlı olunca ele oturmuyor, arabayı krikoya kaldırmak şart gibi bir şey, yol yapmamanız, amortisörün soğuk olması lazım vs.

ayrıca Cantürk'e gitmeyi düşünenler haftaiçi gitsin, sabah 8:30'da orada olursanız da iyi olur. maalesef randevu olayı pek yok ve cumartesi gidip mağdur olmanız olası. haftaiçi erken giderseniz sorun olmuyor.. 9'da girer 2 coilover yaptırıp 1'de çıkabilirsiniz
    Ben evin önünde 15 dk dakikada kaldırıyodum valla Tarık alışkanlık heralde ama biloyu hiç kaldırmadım arkadaşların arabayı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben evin önünde 15 dk dakikada kaldırıyodum valla Tarık alışkanlık heralde ama biloyu hiç kaldırmadım arkadaşların arabayı
    Ayar contası mıdır nedir her neyse onda dişler olsa, markalı coil gibi anahtar yaptırsak güzel olacak daa

Sen onu elinle nasıl kavrıyorsun Melih Sıcak-soğuk olayı var bi de

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayar contası mıdır nedir her neyse onda dişler olsa, markalı coil gibi anahtar yaptırsak güzel olacak daa

Sen onu elinle nasıl kavrıyorsun Melih Sıcak-soğuk olayı var bi de
    Valla ya bismillah ellere iki tükürük yapıştır Bizim aveoyu yaptırdık babası kafasına göre indiryo kaldırıyo adam

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de senin gibi araştırıyorum. Bildiklerimi ve aklıma takılanları paylaşayım. Belki bizleri daha da aydınlatacak birileri çıkar. ;

Bu custom coil işi kısaca universal ayarlı yay içine aracına uygun ölçüde amortisörün uygulandığı, amortisör miline gerekirse kısaltılarak diş açıldığı, amortisörün sertleştirildiği bir işlem.

İki temel öge var; Yay ve amortisör;

Tüm araçlara aynı yay kullanılıyor. Bu yay düz tabanlı ve tavanlı. Alt tarafı amortisör tablası yerine ayar aparatına oturuyor. Ayar aparatını çevirerek amortisörü yükseltebiliyor veya alçaltabiliyorsun.

Amortisör ise aracın orjinal amortisörünün ölçüsüne göre uyduruluyor. Yağ veya gaz basılarak sertleştirilip kaynakla kapatılıyor. Amortisörün mili yayın boyundaki kısalmayı karşılayacak şekilde kısaltılıyor veya daha kısa stroklu bir amortisör uyduruluyor. Amortisör ayakları vb. parçalar kaynaklanarak ayarlanıyor.

Şimdi gelelim aklımdaki soru işaretlerine;

- Uygulanan yayın sertlik derecesi nedir? Ön ve arkaya aynı derecede yay mı uygulanıyor? Farklı sertlik derecesinde yay tercih edebiliyor muyuz? Uygulanan yay çin malı ayarlı yaylardan mı? Yerli üretimse kim üretiyor? Herhangi bir standardı(ISO-TSE vb.) var mı?

- Araca hangi amortisör uyarlanıyor? Ucuz, piyasada bol bulunan arabaların(R9, R12 vs gibi) amortisörleri mi uyarlanıyor? Amortisörün sertliği dört amortisörde de aynı olabiliyor mu? Yoksa göz kararı mı oluyor?

-Amortisör takozları da değişiyor mu? Yoksa aracın orjinal takozları mı kullanılıyor?

"Bastım, güzel oldu" yorumlarından çok bu gibi konulara açıklık getirebilirsek bence yol tutuş ve güvenlik açısından daha net bir tablo çizeriz. Benim ve benim gibi araştıranların da kararı ona göre netleşir.

Saygılar...
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle aracınızın markası neyse onun amortisörü kullanılıyor. Fiestaya r9 amortisörü kullanmak olmaz zaten, başka yerlerde r9un bilyasını çok kullanıyolar coilde o da ses yaptırıyor bi süre sonra Aracın kendi takozları kullanılıyor onların değişmesine gerek kalmıyor zaten ama bazı araçlarda tadilat gerekebilir eski arabam jazzda hafif tadilat uygulanmıştı. Coil yaylarının üretimi konusunda pek bi bilgim yok bilinen coil yaylarından farkı yok çin malı mı onu bilemiyorum. Arkası için kesik yay koyarsak o yay daha sert oluyor benim aracımda öyleydi fiestada.

mur_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ucuz etin yahnisi olmaz markalı bir coil-over almalısın sen kardeşim..

bu kadar ince ayrıntıya girersen bizim yaptırdığımız coiller sana gelmez..

Furkann
    Misafir
    Hersey iyi guzeld biz bunu yaptirdik cok guzel bindik takildik vs eski haline donmek istedigimizde nasil bir durumla karsilasiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hersey iyi guzeld biz bunu yaptirdik cok guzel bindik takildik vs eski haline donmek istedigimizde nasil bir durumla karsilasiyoruz
    Coil yaptırıyorsan zaten senin orjinal amortisörünle yayına dokunulmuyor, orjinal ekipmanın sende kalıyor coili söküyosun orjinal amortisör yayını takıyosun

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel oldu bu bilgiler ben bu gazla bizim babayı ikna ederim inşallah coil için...
    tabi ya ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu 4x4ü bi satayım yeni arabayı alır almaz noter çıkışı izmit yolları taştan dip dip Kasisten geçerken kasılmayı özlemişim

Furkann
    Misafir
    Tesekkurler bilgi icin ey heralde istanbul izmit yapicaz bi sure:-)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)