Evet aynı araba![]()
Maşallah, Allah kaza bela vermesin.
Gökhan Bey, Raceland'leri nasip oldu dün aldım..
Bu başlıkta ;yayların kutudan ters çıktığını önleri arkaya arkaları öne takın gibi birşey okudum. Sanıyorum Vtec II 'den önceki kasalar için satılan modelde böyle çıkmış..
Acaba bizimkinde böyle bir şey var mı ?
Benim aldığım sette uzun ve kısa yaylar var. Hangisi öne hangisi arkaya takılacak acaba ?
Sevgiler
Gökhan Bey teşekkürler..
Henüz montajımız bitmedi, ancak merak eden arkadaşlar için aşama hakkında bilgi vereyim ;
Önlerde; çamurluk lastik arası kapandı parmak girmiyor gibi ve daha 13 diş aşağı indirme mesafesi kaldı..
Arkadalar da; çamurluk lastik arası kapandı daha 27 diş kadar indirilebiliyor..
Henüz işimiz bitmedi , deneme yapmadık, sürüş testinden sonra fotoğraflı bilgi vericem.
Merhaba,
Teşekkür ediyorum..
Önce Eibach 5 cm sonra FK 6-4 denemelerimden sonra araştıra araştıra Raceland Coilover aldım.. Sitemizden Mert kardeşime ( react1ve ) aracı olduğu ve ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum..
Montaj bittikten sonra Fabrikasyon mudur bilemiyoruz hafif bozuk yolda sağ sol turlarda yapılan direksiyon hareketinde bir takırtı oluyor, bunun dışında henüz 100 km üzerine çıkmadım ancak denediğim kadarıyla yol tutuş çok iyi ve aracı alçaltma veya yükseltme ayarı 10 numara..
Arka lastiklerim çamurluk izasında olmasına rağmen bir kamber oluştu, sanıyorum bizim kasalarda bu normalmiş..
Önlerde ise görüntü mükemmel..
Önlerde çamurluk lastik arası kapandı ve daha 13 diş alçaltılabilecek mesafe kaldı..
Arkadalar da ise ; çamurluk lastik arası kapandı ve daha 30 diş kadar alçaltma yapabiliyoruz.
Ayrıca; aracı orjinal yüksekliğine de getirebiliyoruz, ayarlar ona müsait..
Ben araca cumartesinden beri biniyorum, öndeki bahsettiğim arada kulak tırmalayan ses dışında memnunum..
Eibach ve FK 'dan sonra biraz süspansiyonlarda haliyle biraz sertleşme oldu ancak; Aileli olmama rağmen beni çokta rahatsız etmedi..
Bahsettiğim ses konusunda da sağ olsun Mert yardımcı olacak, eğer gerçekten fabrikasyon bir durum ise sıfırı ile değiştirecekler.
Ayrıca; Eibach yay için 400-500 TL isteniyor, bence biraz farkla ayarlı olması yönüyle Raceland fiyat/performans yönüyle çok iyi bir tercih olacaktır.
Şimdilik yorumlarım bunlar, gün içinde birkaç fotoğrafta ekleyeceğim..
Abi o bahsettiğin ses çoğu vtec2 de geliyor, arabayı basınca direksiyon kutusu biraz zorlanıyor ve ses yapıyor, onun için direksiyon kutusunun olduğu yerdeki körürkleri söküp güzelce bir gress vs ile yağlayıp körükleri de güzelce kapatmak gerekiyor, bir de taktırırken rot başları ve Z rotlarını da sıfırlasaydın mükemmel olurdu. Ben bütün bunları yaptım ses kalmamıştı..
Gökhan merhaba,
Mert diğer başlıkta yazmış, ancak; benim taktırdığım usta, amortisör mili içeride boşluk yapmış, fabrikasyon bir sıkıntı, sesi geçiririz ancak; ürünün orjinalliğini bozarız, sıfır ürün hiç kalkışma dedi, bende şimdi Mert aracılığı ile bir ustaya daha göstericem, duruma göre bir karar vericez.
Bu arada; Z rotlarını 2 ay önce değiştirmiştim.
Birkaç gün bindikten sonra arkanın biraz daha oturduğunu fark ederek arkayı bir miktar yukarı kaldırttım. İşte son fotoğraflar ;
![]()
Tayfun Bey teşekkürler,
Ancak; ses konusu benim için önemli, her ne kadar amortisör/yayda oynama bile yapsanız 2006 model bir araçtan takır tukur ses almak insanın pek hoşuna gitmiyor, hele hele benim gibi titiz birinin
Şu ses konusunu da selamete kavuşturursak çok iyi olacak, onun dışında Raceland 'ın olumsuz bir yanını görmedim.
Arkadaşlar biliyorsunuz 04-06 Civic aracıma Raceland coilover takmıştım..
Önden gelen bir ses sıkıntım vardı ancak çözülmemişti, aradan geçen 1 haftada ses şiddeti ve yoğunluğu da arttı.
Ustamın amortisör mili içeride boşluk yapmış sorun budur demesine rağmen deneme maksatlı bir süre kullandım.
Bugün ustama tekrar götürdüğümde ; arabanın kaputunu açtı amortisörün üst bağlantı somununu tut dedi ve arabayı eliyle salladı, tuttuğum somunun altındaki milmidir nedir şıkır şıkır oynuyor, üstelik somun son noktasında daha sıkılmıyor..
Ayrıca; arabayı kriko ile biraz kaldırdı lastiği iki eliyle tutup sağa sola oynattı, lastik direksiyon oynamadan boşa sağa sola dönüyor.
Bu durumları direk amortisöre bağladı ve üründe sıkıntı var dedi.
Başınıza geldiyse sizden bu konuda bilgi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Sevgiler
Evet sıfır aldım..
Üretim hatası, düşüneceğim en son şey..
Burada aynı üründen kullanan arkadaşların fikirleri doğrultusunda aldım. Hatta sağ olsun Gökhan Bey aynı araçta kullandıklarını ses falan olmadığını belirtmişti.
Kuledeki somunun tuttuğu milin elle bile sallanınca oynaması araba yolda giderken bir çukura girince düşünün nasıl oynar.. Ailemi taşıyorum bu sebepten ince ince araştırıyorum büyük sıkıntılara yol açmaması için.
Ürünü aldığım arkadaşta sağ olsun çok ilgileniyor, gerekirse ürünü iade edeceğimizi söyledi.
amortisör kafasında ki somun diş kapmamışsa, yani aşağı doğru daha gidebileceği yer var fakt gidemiyorsa ondan da yapar, ama sıfır ürünün diş kapması da baya zordur. Burdan yazılanları okuyunca direk üretim hatası olarak gözüküyor, tabi aracı olan arkadaşta ilgileniyor diyorsunuz sonuçta garanti dahilinde olay şeyler o şekilde halledersiniz, ay da yılda bir olabilecek birşey, fazla kullanmadan sorunu halledin derim..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)