User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Pirelli 4 Mevsim Lastik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pirelli 4 Mevsim Lastik

Merhaba arkadaşlar, Toyota Avensis 2005 model bir aracım var. Lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. 4 mevsim almaya karar verdim. Uzun araştırmalarım sonucu İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul için en uygun lastiğin 4 mevsim olduğuna karar verdim, çünkü ılıman bir iklime sahip olduğu için hafif veya orta halli karlı havalarda güvenli bir sürüş sağlamak için 4 mevsim lastiklerin yeterli olacağını düşündüm. Kar lastiği almaya maddi gücüm olmadığı için böyle bir çözüm buldum. 1 aydır araştırıyorum, en iyi 4 mevsim lastik markası hangisidir diye. Bu seneki testlerde hep birinci olan marka Pirelli ve Cinturato All Season SF3 modeli, bağımsız testlerde hep birinci seçilmiş. Genel olarak Pirelli markası nasıldır ve bu söylediğim modeli kullananlar var mı? Bilgi sahibi olmak istiyorum. Daha önce Continental ve Michelin kullandım, memnundum. Pirelli deneyimim olmadığı için bilgi almak istedim.

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SF3 gerçekten başarılı bir lastik. Kar performansı konusunda CrossClimate 2'nin bir tık gerisinde olsa da, kuru ve ıslak zemin performansı çok az daha iyi. İki lastik de oldukça başarılı seçenekler; hangisini tercih ederseniz edin, yanlış yapmış olmazsınız.

Kendi deneyimlerime göre, iki aile aracımda CrossClimate 2 kullandım ve oldukça memnun kaldım. Özellikle İstanbul gibi ılıman iklimli ve fazla kar yağışı almayan bölgeler için ideal lastikler. Bununla birlikte, SF3’ün desenini görsel olarak daha şık buluyorum. Mevsimsel lastik değiştirme ızdırabından kurtarıyor olmaları ve genel manada iyi performansları ile gerçekten güzel seçenekler.

Ayrıca "kar lastiği almaya maddi gücüm yok" demişsiniz ancak SF3, kar lastiklerinin çoğundan daha pahalı. Tanesi 6-8 bin TL civarında bir fiyatla satılıyor. Bu bütçeye neredeyse bir takım Michelin Pilot Sport 5 ve bir takım Petlas Snowmaster 2 almak mümkün. Eğer öncelik kar performansıysa Petlas Snowmaster 2 tercih edilip iş çözülebilir. Sonuçta ne kadar iyi olurlarsa olsunlar yaz lastiği performansını asla sunamayacaklar.
    Konu .::EmrE::. tarafından (11-02-2025 Saat 22:34 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Senede 10 bin km anca yapıyorum, bazen yapamıyorum bile. Senede bir kere uzun yol yapıyorum, o da Çorum'a gidiyorum.Continental Premium Contact 6 almıştım 2019'da, 5 sene oldu, 50 bin km oldu mesela. Ömrünü doldurdu, dişler gitti, frene bastığımda hissediyorum, güven vermiyor ve çok patinaj atmaya başladı yokuşlarda. Pirelli ömür olarak nasıldır ? maddi gücüm yok derken şunu demek istedim hem yazlık hem kışlık alıp senede bir değiştirmeye gücüm yok ayrı lastikler almaya yani tek lastik ile çözmek istiyorum. ayrıca CrossClimate 2 den daha üstün bu lastik yani testler öyle diyor tüm testlerde 2024 de en iyi o seçilmiş.
    Ege ve akdeniz gibi sıcak bölgelerde yaşamadığım içinde yaz lastiğine çok ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum açıkcası 3 ay yaz görüyoruz oda maksimum 35 derece oda her zaman değil.

Sonuc Tablosu 2024 / 2025 Yıllarının En İyi Dort Mevsim Lastikleri - Lastik Değerlendirmeleri Ve Puanları

Konu tgykya tarafından (11-02-2025 Saat 22:49 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler