sonuçta amotisörün sertlik ayarı olanlar var yaylar içinde yumuşak sert die olanları var sert olan amotisör ve yaylarda sekmeler tabikide olajaktır.amortisör ve yay en uygun sekilde seçilmelidirki en iyi performans alınabilisin.
Printable View
sonuçta amotisörün sertlik ayarı olanlar var yaylar içinde yumuşak sert die olanları var sert olan amotisör ve yaylarda sekmeler tabikide olajaktır.amortisör ve yay en uygun sekilde seçilmelidirki en iyi performans alınabilisin.
Namistain ının mantıklı hiç bir tarafı yok arkadaşlar.Yol kullanımı için o sertlikteki amortisörler her çukurda yada en ufak girinti çıkıntıda seker.Amortisörün olayı zeminden kaynaklanan darbeleri abzorbe edip aynı zamanda yere teması arttırmaktır.
Bound-rebound değerleri birbirinden farklı 4 amortisörle performans alacağınızı bana söylemeyin lütfen.Aradığınız sadece sertlik ve bundan kaynaklanan psikoljik rahatlamaysa namistain iş yapar.Ama çoğu zaman çok kötü bir performans alacaksınız.
Arkadaşı yanlayanlar içinde durum şöyle.Yanlama yol tutuşun bittiği durumlarda olur.Ha "160 a kadar hiç bir şekilde yanlayamıyor , ama 160 dan sonra yanlıyor " derseniz eyvallah derim.50-60 km de arabanın kaymasına sebep olan amortisöre nasıl iyi diyebilirsiniz ki ?
Yardımcı olan arkadaşlar sağolun. O zaman aracın süspansiyon sistemini ''çok'' sertleştirmek iyi değil mi? Anladığım kadarıyla biraz esneyecek ve darbeleri absorbe edecek kadar sertleştirilmeli. Doğru olan bu mu? Birde amortisör seti alsam koni,eibach vb... Standart halde doğru açıyla girdiğim virajı, onları taktıktan sonra kaçla girerim? Yaklaşık yada denenmiş bir değer verebilirmisiniz?
Viraja giriş hızından çok virajdan çıkış hızın artacaktır.Ki zaten önemli olanda bu.Direksiyon tepkisi daha net ve keskin olur.
Süspansiyon sisteminin var olma amacı esnemeyi ve sekmeyi azaltmaktır.Aynı zamanda darbeleri emecektir.Bu yüzden işlevini kaybetmeyecek kadar sertleşmesi uygun olur.
Bahsigeçen Hakan'ın Astra HB 4kapısı ise...
En son konuştuğumda yanladığının yanında arabanın içinde ses çıkarmayan yer kalmadığını müzik sesini açmadan artık gezemediğini söylemişti. Zaten o arabayı ise sattı onu. Kırmızı HB VTi var şimdi. Onu da gördüğümüzde Namistain de yerin dibine sokmakla meşkuldu :)
Coilover falan yaptırmayı ben de sağlıklı görmüyorum orada..
Amortisörlerimi sertleştirmiştim, hiç bir şikayetim yok. Yaptıran 3-4 arkadaşım daha var, hepsi de memnun.
coil yapılmış 2arkadaşım var nizamettin ustadan, araçların içlerinden muazzam şekilde ses gelio artı bi işlevi yok açıkçası bnm için bi viraja belli bi hızla girdin ok ama çıkışında nasıl tepki vercek? kullanım şekli ve talepler doğrultusunda kullanılırlık değişir. ha diosanki arabam full yerde olsun 2 sertlesin ok ama gerisi pek akıllı bişey gelmio bana. yapılan işe filan bişey demiyorum, emek verip yapıolar çünkü, saatlerce uğraşılıo.. kullanılabilirliği bana göre üst düzeyde değil.
ben arkdaşıımın a3 ne taktırdım. yaptık ve sonuçları çok güzel.
beklenen sonuçlar: araç çok güzel oldu ve yere yakın durması beklenen sonuçtu
beklenmeyen sonuç: araç deli gibi sekiyor, normal coiloverlarda olmayacak kadar çok sekiyor ve arabanın yolda stabl olması imkansız. biraz kontrolsüz acıkcası. 160 ve üzeri hızlarda bu tür sekmeler sorun yaşatıyor. ayrıca ön takım düzeneklerinden istenmeyen sorunlar, sesler problemler yaşanmaya başladı.
bu sorunların bir kısmını yaşaycağımıızı bile bile taktırdık o nedenle firma için kötü yada başka olumsuz bir eleştiride bulunmak istemiyorum.
beklenen sonucunuz ne bunu düşünün?
Anlaşılıyor ki görüntü estetik açısından IN
Güvenilirlik kullanım açısından OUT !
Yay kesmekte görsellik bakımından etkili bir yöntem o zaman.Yada show larda kullanılmak için üretilen coil over lar da aynı şekilde etkili.Ama günlük kullanımda hiç bir iyi yanı yok.
Bana göre en ufak bir farkı yok valla :)
Ben de mustafayla aynı seyi söylemistim ilk mesajımda...
Yay kesmekten hicbir farkı yok bence de...
Neden mi?
Simdi binbir cesit marka model otomobil var...
Bilinen amortisör yay markaları her otomobil icin ayrı seyler üretiyorlar.
Namda bu nasıl? Her marka icin farklı farklı üretilmis yaylar amortisörler mi var?
Tamam görüntüye zaten kimse birsey demiyor, ama orda bu isi yaptırıp da virajlarda deli gibi dönmeye calısırsan Allah korusun canından bile olursun.
Bir otomobili 3.5 düsürmek var 5cm düsürmek var, 5 bile konforu bozuyor sekmeye baslıyorsun yollarda...
Namda yapılmıs, 8cm 9cm düsürülmüs otomobiller var, bu fizik kurallarına bile aykırı...
yaptıran herkez yeri öptürüyo bide böyle bi durum var markalı coillede o kadar bassan sert olucak araçtan sesler gelicek sekicek namın coili ile 3buçuk 5 santim basınca neler oluyor acaba neticede yurt dışında özellikle almanyada bir çok DIY coil projesi var...
Tamam 5cm bastın diyelim, yayın direnci kalitesi ne olacak?
Simdi 5cm eibach ile 5cm namda hazırlanan yayı bir tutamayız herhalde :)
yayı inşat demirimi kıvırıyolar yoksa daha gelişmiş bi sistemlerimi var nasıl yaptıklarını bilmediğim için yorumda bulunamıyorum :D ama dikkat ettiysen gelen şikayetleri değerlendir markalı bi coilde olsa aynı şikayetler gelicek :D