Valla 175bın km yı gectı araba.Çok ufak ötme var sadece ama fabrika verisine göre 0.6 bar basıyor ben 1.7 bara kadar bastım.1 bar cont da yuruyorum.Hiç sıkıntısı yok şu an çok şükür.VJ23 diye geçiyor bende ki turbo.VJ35 serisini takacam eğer aracı satmazsam.IHI sevmiyorsun sen ama bence çok başarılı.3200devir gibi geliyor 7200rpm dönüyorum dolu dolu![]()
aman öyle olsun, ben IHI sevmiyor(d)umah kasap İstanbullular
orj takınca ben de başarılı buldum, üzerindeki tamirlilerden kurtulunca... bende IHI nin eskileri duruyor, olur da bir şey lazım olursa bana haber vermen yeterli
![]()
1.2 peak bastım çıkan sonuç bu.Debriyaf falan bitikti dynoya çıktığımda.Tekrar çıkarcam.Fabrika verisi 189hp-235nm.
Rhb serisini bilmiyorum ama acaba senin arabaya da olur mu diye düşündüm.VJ35 turbo ile 400+hp ulaşanlar baya fazla.Tabi benim araba için bu söylediğim.Boyutları çok farklı olmasa gerek.Flanş ile falan olmaz mı acaba senin araca da.Senin hacim benim araçtan yüksek.Güzel devirde dolu dolu gelecektir sanırım ve bakım eksik olmadıkça baya uzun ömürlü turbolar
Soldaki VJ21 MAZDA GTX turbosu sağdaki de GTR turbosu VJ23
Bu da araç üzerindeki konumu
Bu da RHF5 VJ35
http://www.ebay.com/itm/Genuine-Turb...item1c154d2467
benim motor V6 olduğu için çift turboda doldurma sıkıntısı oluyor turbo büyüyünce, sırf bu yüzden teke indirenler var, ama o zaman da kaputu kesmek gerekiyor...
Senin turbolar bunlar sanırım.Baya büyük aslında ama A/R değerlerini falan kıyaslamak lazım abi.Büyük turbo da dolma sıkıntısı oluyor diyon ama sanırım 3200gt turbosu takınca oluyor.Başka ıhı serisi mesela vj35 dediğim turbo takılsa nasıl olur? Turbo boyutundan ziyade ne zaman dolduracağı vs bunları bir araştırmak lazım.Sen kendi turbonun özellikleri ile bahsettiğim modellere bir bak abi bence
![]()
çok araştırdım çoook3200 GT turbolarında ciddi lag sorunu var Modena Garaj yapıyor ama devir bandını değiştirip 7500 lere çekiyor limiti ve de turbo 5500 lerde geliyor...
şu anda istediğim basıncı alıyorum flow da fena değil, motor-turbo-ayar işini bitirdim seneye kadar böyle devam inşallah![]()
Merhaba, bugün bostancı sanayide kazalı bi maserati gördüm, yeni gelmişti sanırım.. Parça ihtiyaçlarınız için güzel bi kaynak olabilir![]()
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Konuyu en başından sonuna kadar okudum , inceledim.
Gerçekten çok güzel ve özenli bir şekilde otomobilinize hayat vermişsiniz.
Başınızdan geçen saçma sapan insanlar yüzünden yapım süreci uzasa da sonunda ortaya çıkan sanat eseri edasında bir Maserati görünce her şey unutulur.
Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
2014 planları:
fren sistemi komple değişecek
3,2 motor alma şansı zorlanacak
semi-slickler takılacak
NOS takılacak
önümüzdeki pist günlerine bakılacak![]()
aralarında en cok nos benı heycanlandırdı abı garaja dıyecek soz yok masallah bır lıft eksıkdedım ama tavan mesafesını gormemıstım kısaymıs