editt... önceki mesajlarda yazdım yakıtı. sıkıntısı yok :)
Printable View
Yazılım Oldugu ıcın senın aracın az yakıyor ama yazılımsız araclarda fark ediyor ;)
vay arkadaş Sİ ler benzın manyagı olmuş artık valla benı bilen bilir sürekli Sİ lerle ugraşıyorum
ZC civic Sİ yüklü idi ve beyın ayarı yoktu 1000 km de 200 tl yaktım benzın 4,45 iken şehir içinde 175 tl lik yakıt ile 680 küsür km yapmıştır sakın kullanımda.
bir de lpg li arabam vardı 440 bınde orjinal km ye sahipti lpg de bir depo 90 tl ye doluyordu 530 km yol gittim uzunda
suan yenı yaptıgım Si ilede 20 tl ye 60 km gittim tamamen ayarsız aracım rodajda suan bitsin ayarlarını yapıcam şehir içi suan benzınde 300-330 kuruş arası yakar chip atarsam dahada düşürebilirim.
yunus un aldıgı N plaka si lpg li 120 km yi 30 tl lik gaz ile gitmiş şehir içi dun akşam kendısı ile konuşurken söyledi.
fazla yakan Sİ lere lafımdır. aracınızın ayarlarını kontrol ettirin enjektör temizligi / zengin fakir yakıt karışımını/ yağını/ bujılerını / bujı kablolarını/ elektrik kaçaklarımı var mı yok mu / aracınızın komporasör degerlerine bakın/ ve en önemli emme monifoltunuzu ve gaz kelebegini söküp temizleyın suan içi zift gibidir temizledikten sonrada aracın gidişini ve yakıt sarfıyatındaki düşüklügü fark ediceksınız.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...14137902/detay
uzak durulcak bi araç .d bi tek göstergeleri orjinal eg6 kadranı arka kanadıda aynı şekilde orjinal ışıklıydı sökmüşler göğüsdeki kapılardaki siyah yerleri benm elimden geçmişti .d
si ile tam dolu bir depo ile 785 km yol yaptım uzun yolda hızım ortalama 120 idi
kaç lira değilde kaç lt yaktığı önemli
artık benzinin parasına hesap yapılmaz
yakın bir zamanda fulleyıp deneme yapmadım ama bir uzun yaparsam yazarım fakat senın araçta crx 5 dişlisi var yalnış bilmıyorsam 120 km deki devrın 4500 devir olur oda Sİ için yüksek bir devir oluyor Sİ de 2500 devirde 90 km sabit hız ile kimseyı üzmez.
adamlar clio rs ile uzunda 100 km de 4,0 lt yakıt yaktılar 2000cc 172 hp araçlarla.
Geçen yaz gaz kelebeğini temizlettirmiştim.Bu yazda giderken emme manifoldunu temizlettireceğim.Bir şey soracam.Benzin ikaz ışığını yanması için hangi parçayı değiştirmek gerek.Sanırım benim EG'in benzin lambası yanmıyor :)
o zaman benim eg nin 500 600 ü var gibi :D
2 tane Sİ m var 2 sınde de benzın ışıgı yanıyor ama daha önceklerde yanmıyordu dedikleri gibi benzın ambulunu değiştirmek lazım ama nasıl değişir bilmıyorum.
Biz 97 oktanla istanbuldan edirneye 180 tl attık 670 km falan geldigimizde 40 lıralık daha vardı ama 80 100 arası yaptık