arkadaşlar stock bi sedan si nin yakıtı ne kadardır benzın de ?
Printable View
arkadaşlar stock bi sedan si nin yakıtı ne kadardır benzın de ?
Connecting site...
Bi onceki sayfada kalmıs aracı bilen var mıdır :) ?
arkadaşlar
0.50 mm piston
Üst kapak port polish
Exedy stage 1 baskı
bu saydıklarım bana nekadara mal olur yardımcı ola bilecek varmı?
si lpg de çok çok az yakıyor evet
lpg yi sevmeyen ben , aldığım si de lpg vardı bi kere deniyim dedim ve gerçekten çok şaşırmıştım , dandik bi lpg markası olmasına rağmen yakıtı çok iyiydi :)
50 liralık tüple net 1 hafta okula gidip geliyorum antalyanın bi ucundan diğer ucuna arada gazlamalı
Bu arada HB Si arıyorum tavan hariç bel altı boyalı olabilir detaylar araca göre bakılır konuşulur arananlara konuyu acıcam zaten ilgilenen ulaşabilir..
bu araba 1 ya da 1.5 sene öncesine kadar kocaelinde bi galeride satılıktı. ben adamla konuştuğumda o zamanda bana baskı balatanın ve motorun yeni yapıldığını söylemişti. ama yinede gidip bakmak lazım tabi.. bide neden bu kadar çok el değiştirdi onuda araştırmak lazım..
istanbulda bir subayın veya bir avukatın mıydı neydi bu araba ilk sahibindendi araba kazasızdı. izmitten kadir kardeşimiz aldı 2011 de motor aşırı derecede yag yakıyordu sonra Radar hondada yarım motor yapıldı 2011 ortalarında kadir kardeşimiz sattı arabayı. bir kaç sefer ilanda gördüm önden kazası olmuş ilk alıdıgında önü ok gibiydi bu aracın. tabi baktırmak lazım ne olmuş ne olmamış diye. motor bir daha yapıldıysa son demlerını yaşıyordur bilginize.
İyi baktırıp almak lazım kasa olarak güzel ama motor sizi yakabilir herhangi bir motor ustasına gidip göstersenız motor sagıklı der alıcak kişi yetkili servise götürüp karteri açtırıp krangın durumuna gömleklerın ve yağ pompasının durumuna baktırıp alırsanız daha iyi olur.
bir defa aracınız motor iyi ise 0.50 piston girmeyın komplersör degerlerine iyi baktırın
he aracınız yağ yakıyor veya yatak sesi geliyor rektefiyeye girecekse anlatayım.
ortalama fiyat yazıcam asagısı yada yukarısı olabilir:
0.50mm P29 piston 150 tl
segman 100 tl
komple conta takımı stone marka 250 tl
üst kapak portpolish kıme yaptırdıgına göre değişir 500 tl ortalama
exedy stage baskı balata 400 tl
rektefiye işçilik 600 tl
motor toplama içşiligi 1000 tl
tabi bunun bir sürü incik boncugu cıkacak bunlerı değiştirdiginde
yataklar değişir 150 tl
devir diam 100 tl
motorun durumuna göre liste uzar gider.
3000- 3500 tl gibi bir rakama mal olur.
bakımlı d16a9 motorları sakın kullanımda cok az yakar. bazı arkadaşlarımızın arabaları fazla yakıyor kendıleri cok gaza yükleniyor motoru yoruyor ve bakımsız oldugundan fazla yakıyor. bende LPG liside vardı ciddiyim 150-180 kuruş uzunda yakıtı vardı. bu motorların 2-3 bın devir arasında kullanımında güç ve tork bakımından çok avantajlı kalıyorlar. ben hep bu aralıkta kullanıyorum aracımı.
Benim EG LPGli.Sakarya - Batman yapıyorum her sene.En son gelişimde km'de 17 krş civarı yaktı.Rekorum LPG'nin litresi 2.09 iken Sakarya - Eskişehir gidiş -geliş yaptım.Toplam 450 km yol.Ortalama hızım 90 km civarıydı.Onda ise 14 krş yaktırmıştım km'de.Tek sevmediğim yanı biraz tork bakımından zayıf kaldığından rampaları çıkarken vites küçültmek zorunda kalıyorum :)