Beyler siz muhalefet olmak için yazıyosanız hiç yazmayın şimdide biri çıkmış lpg ye gerek olup olmadığı diye ıvır zıvır yazıyo ne gerekliliği arkadaşım ben öyle bişi mi yazdım . Bi su tutun yüzünüze öyle yazın
bende mesela senden bi kaç yaş daha gençken vti ım vardı lpg ye karşıydım yine karşıyım.. daha doğrusu vti gti vs tarzı arabalara takmam. Takana neden taktın demem.
Ama Vti alacak olsam lpg takılmış olmasınıda istemem. En başında performans amaçlı tasarlanmış bir motora sahip arabaya biniyorsam ekonomi olsun diye lpg tercih etmek saçma geliyor bana. Zararı olmadığı 10 kere kanıtlansın farketmez..
Hala lpg diyor adam yaŞaka gibi arkadaşlar bu araç spor araç. Performans aracı bende o zaman gideyim fn2'me lpg takayım bakayım kaç kişi arıcak almak için biraz mantık. Vti' süren adam 97 oktan benzin arar siz gelmiş lpg takılır diyosunuz. Takılmaz değil taksın kim takarsa ama satılmaz siz bile almazsınız. Niye vti'a ya lpg takıyorsun arkadaşım git ies' al tak lpg'ni mındar etmeyin aracı.
Lpg yeni çıktığı zaman bende çok kişiyle tartışmıştım gti/vti/gsi gibi araçlara takılması yanlış arabanın ruhuna ayrkırı diye.. Neden bilmem 106yı satında bu tür düşünceler kafamda kalmadı o heyecanım geçmişti belki.
Bir konu da size katılırım, lpg takıp ekonomi olsun diye aracın yakıt değerlerini kıstırıp çekişini gidişini olumsuz etkiletmem.
e36'ya taktırmıştım usta ile de özellikle konuşmuştum performans düşmesin diye ki aracın lpg demi benzin de mi olduğunu anlayamazdın hiç farkı yoktu buna rağmen yakıt masrafım %35 civarında düşmüştü.
lpg yaptırdığı tasarrufla belli bir sürede kit parasınıda,motor rektefiye parasınıda amorti ediyor..defalarca hesaplandı yazıldı çizildi..1.6 160hp araba lpg takınca çöp olmaz.100 liraya gideceğin yolu 40 50 ye gitmek var...zaten çok yol yapıyorsan kendini amorti ediyor ..bence herkezin kendi keyfi laf söylemek doru olmaz sen lpgli alırsın öbürü lpgliyse almaz .. zevkler ve renkler tartışılmaz.benim fikrimse lpg candır gerisi heyecan![]()
Hakkı Can Eryüzlü...
yav bu arkadaşa bu kadar yüklenmekteki mantığı bende anlayamadım. bir arabayı ya amaca yada hevese yönelik alırsın benim mantığımda. sen hevese zevke yönelik bir araca böyle zulm edersen lpg ile böyle olur. istediği kadar kendini amorti etsin. bugün bir vti a adam gibi motor yapmak ne kadar rakamları buluyor. ki kullanım zevki de ayrı. bu tarz bir aracıma lpg ile binmek saçma geliyor bana da. satıcıyı bir taraftan takdir ettim açıkça yazımş. He takan takar biner o ayrı herkezin malı kendine başkasına çok laf düşmez... bende flasha 1buçuk sene lpgsiz bindim herkez bu yüzden laf ediyordu yine karbüratörde kullanıcak olsam yine lpgyi söker çöpe atar yoluma bakarım. gereksiz uzamış konu ve amacından çıkmış.
KAMBOZ Peki hocam petrol ile lpg Allahın yakıtı ama motor da kul yapısı ona bakarsan. Ne kadar alakasız bir karşılaştırma sizinkisi.
Loading site please wait...
Bu kadar neden oynanır anlamıyorum
05 Civic Vtec ||
Emre Ayg..
Herşey Türklük için
@by emre sen onun önceki halini bilmiyorsun o toparlanmış hali
bu arada
kimki lpg siz vteğe biniosa o ki çok büyük günah işler. herkes lpg taktırmalı vteğine
nabarlarsa yapsınlar bizene arabasının satın alma değeri düşer oda o adama girer bu kadar basit bırakın herkes rahatça arabasına tecavüz etsin
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)