http://static.autoexpress.co.uk/site...lf-mk7-7_0.jpg
auto konumunda gündüz bu şekilde yanmıyorsa aracınızda U led yoktur. U led opsiyon olarak eklenıyor tüm highlinelarda yok
Printable View
http://static.autoexpress.co.uk/site...lf-mk7-7_0.jpg
auto konumunda gündüz bu şekilde yanmıyorsa aracınızda U led yoktur. U led opsiyon olarak eklenıyor tüm highlinelarda yok
2013 golf 7 1.6 tdi dsg araç kullanıyorum şu an 57 bin km de klasik hastalık kalkışlarda titreme yapıyordu. servise gittim garanti bittiği halde iyi niyetten baskıyı değiştirdiler. şu an bir problem yok. yakıt olayı şehir içi sürekli trafikteyim 7 litrenin altına düşmedi. uzun yolsa 130-140 km sabitlediğim zaman 4.5-5 ltre tüketim oluyor. İstanbul yollarıni biliyorsunuz köstebek yuvası gibi. o kadar çukurlara düştüğüm halde balans ve rot ile ilgili hiç bir problemim olmadı. o konuda çok başarılı. genel olarak memnunum araçtan tavsiye ediyorum. DİP NOT:trafik problemim olmasa kesinlikle düz vites alırım.
Benim merak ettiğim konu şu. Şimdi 57k de kavrama değişiyor hatta kimi kavramalar 4000 5000 de değişiyor. Bu kavrama iyi niyet garantisinden yada normal garantiden değişiyor. O da güzel. Peki bu takılan yeni kavrama ne kadar gidecek tekrar 30 40 bin km sonra bir kere dahamı değişecek o zamanı garantide yok.. Yani 100k kafan rahat binemeyecekmiyiz?
Kavrama=baski balata
Trafik durumu,yol durumu(yokus,cikis),kullanim,hatta ve hatta bu frenden cekince yarim kavratma bile cok onemli.Evet omru kisa ama servis bakimli oldugu surece hicbir sorun olmuyor.
Ben manuel golfumun baski balatasini 30.000de bitirdim,servise gidip iyi niyetten bile degistiremiyorum.Dsgnin omru daha uzun olmaliydi ama servis bakimliysa kafam rahat olurdu mis :)
golf 7 aldım çok mutluydum mutsuz olabilecek hiçbir tarafı yok tam dolu olanlar için konuşuyorum. şurasından mutsuzdum diyenede inanmıyorum araç gerçekten şaheserdi bambaşkaydı. şuanda honda civic fd6 aldım en az onun kadar mutlu oldum tek sorun herkesinde dediği gibi turbo benzinden atmosferik araca geçmek biraz zor oldu zorluğunu uzun müddet çekecekmişim gibi duruyor biraz yavaş geldi şehir içinde :D
kavrama konusunda çok yanlış yaptı doğuş halkın kafasında kavrama dsg için hiç bitmeyen ömürlük parça biterse muhakkak garantiden değişir garantiden değişmesse tü kaka. gibi bi durum var. dsg manuel şanzıman kardeşim aslında kavrama da baskı balata gibi bişey. titremeden değişirse değişir oda erken kmlerde yaparsa ama öyle bişey oldu ki 90k 100k millet garantiden değiştir lan zaten manuel olsa araban zaten o kmlerde sen baskıyı bitiriyorsun ben anlamıyorum bu kafayı.
baskı balata da sarf malzeme olarak geçer baskı balatası,fren balatası,silecekler,filtrelerin v.s garantisi 6 ay ya da 6000 km bişeydir.
Bende hard yazilim vardi
Sonrasinda bigturbo falan filan yani genel anlamda 350nm tork vardi diyebiliriz kabaca...
Birde adanada yollar hep kaymak,surekli patinajdayiz malesef.Su anda hersey orjinal sadece yazilim var ama 2. Vitesin sonuna kadar asr falan sonmuyor bastigimda...Ha bu arada 20.000km gecti baski balata degistirireli,birazda cilkini cikartmadan suruyorum,insan gibi surene bitmez bile 150k :)
golf 7 1.2 tsi DSG almayı düşünüyorum araçla ilgili deneyimi olan var mıdır?
3 aydır golf 1.6tdi dsg kullanıyorum su an 2500km'de arac genel olarak guzel ama bir kac sıkıntım var. Yüksek bir tümsekden geçerken ön takımdan bir ses bir lakırtı geliyor. Birde bi kac gundur bir sorun peydah oldu, arac bazen debriyaja basmadan vites degistiriyor gibi, bildigin sanzumandan cirtlama sesi geliyor.
Eşimde var. Uzun yol sakin kullanımda 5 litreleri yakalar. Şehir içi eşimin ortalaması 7.5/7,8 lt. civarı. Bunlar izmir verileri. Gidişi fena değil. Çok aşırı gitmez ama kötüde değildir. Çok sessiz bir araç. Mümkünse Işık görüş ve sürüş konfor paketli olsun alacağınız araç.
Hayırlısı olsun.
8 Tane golf 7 sahibi oldum . Binmediğim modeli paketi motoru kalmadı . Comfortline olupta park sensörsüz hız sabitleyici olmayınca yani ( sürüş & konfor ) paketsiz çok uyuz oluyorum hiç yakışmıyor ne kadar eklenmemişte olsa sabit olması gerek .