130luk ve 160lıkları bir an için 1600cc olarak düşündüğümden ekstra vergi dilimi diye yazdım benim hatam kusura bakmayınKasa ağır olduğu için 195likler daha verimli olur diye düşünüyorum yanılıyor muyum? Ayrıca 4x4 sisteminin çalışma mantığı nasıl sürekli devredemi, ön arka çekiş oranlarını ayarlayabiliyor muyuz?
Bende var, Çipli ... Donanım olarak zaten oldukça fazla
Artılar
Yol tutuş çok iyi,frenler çok iyi, donanım çok iyi,şanzuman sorunsuz
eksiler
İkinci eli Vw'ye göre zayıf, vites geçişleri yavaş, araç ağır (1875 Kilo sanırım bendeki)
Yakıt tüketimi olarak 120-160 Kms bandında son zamlarla beraber 38 kuruş yakmaya başladım....
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Araç sürekli dört çeker (Haldex) .. Flexi ride şasi sport modunda süspansiyon sertleşiyor, direksiyon sertleşiyor ama bunları kişisel olarak da ayarlayabiliyorsunuz
Sport moduna aldığınızda 50 50 dağıtıyor.. Onun dışında 70 ön 30 Arka... Çip ile kullandığınızda gidişi çok çok iyi... Araç çift turbo + çift intercooler ... Intercooler'ın bir tanesi su soğutmalı .. İşin aslı bu paraya bu araba bedava eğer binecekseniz..
kayın pedere 160lığını almıştık geçen sene konusunuda açmıştım.
bence 2.0 cdti 160lık özelliklede parasında göre 10 numara 5 yıldız bir araç , sıfır dizel otomatik clio fiyatı olmuş 74000tl.
bizde ben f30u sattıktan sonra yazın şirket aracı haftasonu takip ediliyor laf olur diye adana mersin (yazlık) her hafta sonu abana abana bindim bence gerçekten
son derece konforlu, kemikli, baya iyi yol tutan,güven veren bir araç.
serimi? standart bir 2.0tdi 140lık dsgden kağıt üzerinde yavaş olsada his olarak çok daha tepkili,istekli ve his olarak kuvvetli bunu teyit etmek içinde otobanda 140lık passatı olan biriyle giderken anlık dip gaz yaptık öyle ciddi birşey değil ama insignia çok daha hızlı ivmelendi sonra ben yavaşladım.
yakıt olarak bence 10lt diyen kimse sadece efsaneyi kulaktan kulağa abartmış, 130da 6lt civarı yakıyorduki bence gayet normal heleki o cüssede ve motor haciminde araca.
şehir içinde trafikte yakalanır,sayacı hususi sıfırlar birde abanırsan muhtemelen evet 9-10ları görebilirsin ama ben bu koşullarda clio 1.5 dci da bile 7.2lt altını görmedim o yüzden kimse abartmasın gerçek dünya koşullarında standart kullanımda 6.5-maks 8lt civarı yakarsın.
bu arada cosmo paketin jant ebatları vs sanırsam hem konforu ciddi törpülüyor hem alt takımı çabuk yıpratıyor bizdeki 19 değil 18 jant olan modeli baya daha konforlu.
Bu araç aslında çok az yakıyor ancak ben otobanda kullandığım için ister istemez basıyorum, İş yerim kabaca 37 Kms.. İşe gidiş Rampa aşa dönüş ise rampa yukarı... Ortalamam yol bilgisayarına göre 7.2 ancak gerçekte çipten dolayı %20 farklı ... yani 8.5 Lt. yakıyorum ... En son 38 Kuruştu (Nitro kullanıyorum)
Selektör olayına gelince, bir bmw gibi değil gerçekten yavaş.. Ancak AFL olayı var belki biliyorsunuz ki bunu ilk uygulayan firma OPEL.. Farlar mükemmel olarak aydınlatıyor youtube'dan animasyonunu inceleyebilirsiniz.. Ufak tefek şeylere takılmayın
hızlanma videosunu siteye koymuştum ... 80-120 4.1 Saniye şu anda ,
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)