Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : vosvos için lpg....

ProTuner
05-11-2011, 03:02
arkadaşlar 0dan bi vosvos topluyoruz, araç günlük kullaılacağı için lpg takılacak ancak aklımıza takılan bi takım sorular var cevaplanırsa seviniriz...

öncelikle araç 1976 big 1600cc, aracın motorla ilgili hiçbir sıkıntısı yoktur tıkır tıkır çalışmakta....

kafama takılan sorun ise karbratörlü araçta lpg olayı...
karbratör olayına çok yabancı olduğum için kulaktan dolma bilgilerle lpg de rölantiyi tutturmak için filtreye bi takım bantların yapıştırıldığı ve motorun az hava alması gerektiğini duydum ve haliyle aracın üst devirlerinin öldüğünüde.... bu her durumda ve her karbiratörlü araçta rölanti tutturmak için illa olması gereken bişeymidir?

eğerki öyleyse söyle bi cihaz buldum ancak firma nereden temin edeceğimle ilgili bana ne cevap verdi nede bilgilendirdi delirmek üzereyim anlıyacağınız :)
http://www.propanturk.com/propane-lpg-blos-mixer-carburator.html

bunun dışında vosvos'a lpg takarken yapılması gereken dikkat edilmesi gereken bi nokta vs varmıdır? eklemek istiyeceğiniz bilgilerde varsa iyi olur teşekkürler....

birde benim aklıma gelen bi fikir var olurmu olmazmı fikrim yok....
araca normal regülatörlü(beyinli) lpg sistemi bağlıyacaz, regülatörün içinden motor yağı geçecek ve lpg o şekilde ısıtılacak....

erdem325
10-11-2011, 03:05
arkadaşlar 0dan bi vosvos topluyoruz, araç günlük kullaılacağı için lpg takılacak ancak aklımıza takılan bi takım sorular var cevaplanırsa seviniriz...

öncelikle araç 1976 big 1600cc, aracın motorla ilgili hiçbir sıkıntısı yoktur tıkır tıkır çalışmakta....

kafama takılan sorun ise karbratörlü araçta lpg olayı...
karbratör olayına çok yabancı olduğum için kulaktan dolma bilgilerle lpg de rölantiyi tutturmak için filtreye bi takım bantların yapıştırıldığı ve motorun az hava alması gerektiğini duydum ve haliyle aracın üst devirlerinin öldüğünüde.... bu her durumda ve her karbiratörlü araçta rölanti tutturmak için illa olması gereken bişeymidir?

eğerki öyleyse söyle bi cihaz buldum ancak firma nereden temin edeceğimle ilgili bana ne cevap verdi nede bilgilendirdi delirmek üzereyim anlıyacağınız :)
PROPANTÜRK LPG OTO GAZ AYAR CİHAZLARI PRO-KAR LPG PERFORMANS MİKSER AZ YAKIT İÇİN DOĞRU EMİSYON DEĞERLERİ blos lpg mıxer carburetor Lpg Ayar Makinesi PropanTurk (http://www.propanturk.com/propane-lpg-blos-mixer-carburator.html)

bunun dışında vosvos'a lpg takarken yapılması gereken dikkat edilmesi gereken bi nokta vs varmıdır? eklemek istiyeceğiniz bilgilerde varsa iyi olur teşekkürler....

birde benim aklıma gelen bi fikir var olurmu olmazmı fikrim yok....
araca normal regülatörlü(beyinli) lpg sistemi bağlıyacaz, regülatörün içinden motor yağı geçecek ve lpg o şekilde ısıtılacak....

konuyu takipteyim..
mixerden daha mantikli gozuktugu kesin ama nerden buluruz ne kadar fiyati vs??
simdi beynimi yer bu benim :)

edit:
konu sahibi uzaklastirilmis ama olsun ben yine de konuyu takipteyim :D
var mi bilgisi olan?

06 ANIL 38
10-11-2011, 09:08
yağın olacağını sanmıyorum.çünkü regülatörün içinde diyafram denilen lastik bir parça var..yağ bu diyaframı bozar diye düşünüyorum.....

KADİR KIRIŞ
10-11-2011, 13:12
Eksozdan da alabilirsin ısıyı benim arkadaşım lpg ci onların vos vosa takdığını gördüm ısıyı eksozdan alıyolar eğer istersen yönlendirebilirm

Turk-Look
10-11-2011, 17:12
öncelikle araç 1976 big 1600cc,

76'da superbeetle olmaz , Std.' ise Big olmaz

Big'se 76 olamaz , 76'sa Big olamaz

1303'se 76 olamaz , 76'sa 1303 olamaz:icon_wack

Vos için Lpg'nin en sağlıklısı ve en çok kullanılanı egzost'tan ısıtma çubuğu ile tatbik edilendir.
Takılmasında keşfedilecek sırlar veya ekstrem parçalar da yoktur.

Acurol
11-11-2011, 16:50
O cihazıda zatan yer
5627/3 Sokak No:21
Çamdibi / İZMİR / TÜRKİYE
Tel: +90232 433 78 98 /+90232 433 98 78
Fax: +90232 469 69 85
Gsm: 0532 450 52 48

sayfanın altında cam gibi yazıyor.