Orijinalini görmek için tıklayınız : RENAULT Z.E. Satışa sunuldu.. Peki ya fiyatları?
http://i.imgur.com/MxMfE.jpg
Özellikler:
Araç tipi:Aile Sedanı
Uzunluk:4748 mm
Genişlik:1458 mm
Motor Gücü:70 kW (95 beygir)
Tork:226 Nm
Maksimum hız :135 km/h
Menzil :160 km
Yolcu sayısı :5 kişi
Boş ağırlık :1543 kg
Bagaj hacmi :300lt
Aktarma Sistemi :Otomatik
Akü Tipi/Akü Konumu :Lityum-iyon/Arkada
NEDC Menzil :160 km
Motor:
Emisyon: Elektrik motorlu araç: Sıfır salınım
"Enerji üretiminden yola" toplam emisyon : (Avrupa Birliği enerji regülasyonuna göre elektrik üretimine bağlı olarak hesaplanan enerji üretiminden yola toplam emisyon) Fluence Z.E. : 12 g/km / 62 g/km, 85 HP'lik Fluence dCi'ye göre: 136 g/km / 137g/km
Motor:54/70 kW'lik elektrikli motor
Karma döngü NEDC menzili :160 km
Akü şarjı :Ön sol kanatta 1 şarj kapağı
Ön sağ kanatta 1 şarj kapağı
Şarj yöntemi:Standart şarj - Aracın tam şarjı 6 - 8 saat sürüyor.
Fiyat: 60.000 TL
Aylık Batarya Kirası: 195 TL (83 €) (Yıllık 10.000 km için)
Renault - Elektrikli Araçlar. Fluence Z.E., Kangoo Z.E., Twizy, Zoe, sıfır emisyon (http://www.renaultelektrikliaraclar.com)
----------------
Renault, 83 euro batarya kirası ile "benzine vereceğiniz parayı bana verin" diyor kısaca..
Nerede kaldı elektrikli otomobilin ekonomik oluşu?
Hem cebimden aynı para çıkacak akaryakıtla çalışan otomobille, hem de daha az performans ve daha az menzil..
Batarya kirası vermekle kalmayıp üstüne bataryayı da ben dolduracağım extra para vererek..
Yıllık 10.000 km in üzerine çıkarsam 83 euro nun üzerinde kira ödeyecek olmam da cabası..
Elde ne kalacak? Çevre kirliliğine negatif anlamda yaptığım katkı..
Çevre ve hava, ben ve benim gibi ZE kullanıcıları sayesinde bir nebze temiz kalacak.
Peki ya trafikteki otomobillerin yarısı ZE olmazsa? Çevreyi ve havayı sadece ben mi koruyacağım?? Üstelik cebimden extra ücret vererek?
Geçiniz.. Renault a hayırlı satışlar dilerim..
SULTANOGLU
18-04-2012, 21:08
bu değil ama o iki kişilik olan aracı çok net şehir içi için alınır
speed_emre
18-04-2012, 21:12
bısey daha duydum ben bataryayı satın almak ıstıyorsanız demıslerdı 15 .000 tl extra para ıstıyorlardı. bırde apartmandan ızın alınırsamıs sayet sanayı elektrıgı cekıp kendımızde sarj edebılırmısız . yada müstakil ev olursa daha iyi diyorlar sorun cıkmadan yapıyorlarmıs :)
SULTANOGLU
18-04-2012, 21:14
http://www.ajansotomobil.com/resim/Haber_Renault_Twizy_nisan12.jpg
ahanda dediğim budur
Osman Bahadır
18-04-2012, 21:20
Emin değilim ama ben bu bahsi geçen kira bedelini ödeyince renault'un batarya değişim noktalarından hiç beklemeden bataryayı başka bir dolu batarya ile değiştirebiliyorsunuz diye biliyorum. Yani siz şarj etmiyorsunuz. Siz şarj etmek istiyorsanız batarya abonmanı vermek zorunda değilsiniz diye biliyorum.
Tıpkı şu vidyodaki gibi ;
Zikro Video - Renault Fluence Z.E., Focus on a battery switch station (http://www.zikro.net/watch_video.php?v=df33cb322169924)
Bu arada konuya daha önce şu başlıkta biraz değinmiştik;
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/114415-elektrikli-fluence-teslimati-nisan-sonu.html
darkmoon
18-04-2012, 21:22
bu elektrikli araba işine dünyada bu işi tam destek veren tek ülke fransızlar.. ne alman ne japon ne amerikalılarda bu kadar bir elektrik takıntısı tutkusu yok çünkü geleceğin elektrikli araçlarda olmadığını iyi biliyorlar shell bugün yosundan benzin üretiyor yosundan benzinin güzel yanı yosunun sonsuz bir enerji kaynağı olması kendini yenileyebilmesi.. artı bio yakıtlar artı hydrojen gibi alternatif benzinden bile güçlü yakıtlarda var.. yani elektrik gibi verimsiz bir enerji tipi kısa menzinlli düşük süratli ağır hantal araçlar bence sıralamalarda son sıralarda yer alır..
darkmoon
18-04-2012, 21:23
http://www.ajansotomobil.com/resim/Haber_Renault_Twizy_nisan12.jpg
ahanda dediğim budur
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/118429-renault-twizy.html
Bire bir konusunu burda açdım aynı fikirdeyim.
Yav çöplerden dışkılardan yakıt üretemiyolarmı?:D
Emin değilim ama ben bu bahsi geçen kira bedelini ödeyince renault'un batarya değişim noktalarından hiç beklemeden bataryayı başka bir dolu batarya ile değiştirebiliyorsunuz diye biliyorum. Yani siz şarj etmiyorsunuz. Siz şarj etmek istiyorsanız batarya abonmanı vermek zorunda değilsiniz diye biliyorum.
Tıpkı şu vidyodaki gibi ;
Zikro Video - Renault Fluence Z.E., Focus on a battery switch station (http://www.zikro.net/watch_video.php?v=df33cb322169924)
Bu arada konuya daha önce şu başlıkta biraz değinmiştik;
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/114415-elektrikli-fluence-teslimati-nisan-sonu.html
yıllık 10.000 km üzerinden ve 160km menzilden hesaplarsak ayda en az 5 kez (hatta 5.2 kez) benden boş bataryayı alıp dolu bataryayı verecekler. karşılığında da yaklaşık 200 TL alacaklar. yani ben bir bataryayı 40 tl ye değiştirmiş olacağım.
40 tl / 160 km den 25 kuruş a gelecek net olarak km sarfiyatım. (160km net menzilim olursa.. yoğun trafikte ya da yokuşlarda, performanslı kullanımlarda vs nasıl bir menzil olacağı muamma..)
hesap doğru sanırım..
yine de cazip değil gibi görünüyor. diesel modelleri 10bin TL daha ucuz.. ayrıca aynı yakıyor bildiğim kadarıyla..
Ayrıca uzun yolda kullanamayacak olmam da cabası..
@SULTANOGLU
Bizim insanımız (Ben dahil) sedan otomobil alır. bu otomobillerden almaz..
"konu komşu ne der güldürmeyelim milleti kendimize sonra bey.." der. :) Çok az satar bu smart sınıfındaki otomobiller bence
darkmoon
18-04-2012, 21:45
@SULTANOGLU
"konu komşu ne der güldürmeyelim milleti kendimize sonra bey.." der. :) Çok az satar bu smart sınıfındaki otomobiller bence
bencede peynir ekmek gibi satıcak nedenide bu pure elektikli araçlarda vergi olamadığı için avrupa fiyatı twizynin 15 bin tl vicarı 7 bin euro işde türkiyedede bu fiyatlar olur ayrıca bu twizler yep yeni bir segment oluşturdu ne otomobil ve motorsiklet kendine has bir segmenti var.. scooter otomobil diyorlar öyle hanım bize şunu derlerlik bir araç değil yani o tip bir araç değil daha çok hani ekonomik olsun az yaksın diye arabanın yanına kapına bir scooter alırsınya o tip bir araç.. o yüzden bence çok satar :)
fluance almamam için yeni bir sebeb daha eklendi
zaten sevmiyodum bu fransızları ,şimdi hepten sogudum :D
Ahmet Saraçoğlu
18-04-2012, 22:10
fluence lere tampon upgrate i yapılabilir aslında , önden duruş fena değil :D
Low-Rider
18-04-2012, 22:21
Türkiye de başka satılan elektrikli araç var mı? Varsa onlarında uygulamaları bu şekilde mi?
SULTANOGLU
18-04-2012, 22:23
@SULTANOGLU
abi doğru söylüyosun çok çok haklısın bende ayden o düşüncedeydim kiii bu şımart ı alana kadar :D
genel olarak fazla satılacağını düşünmüyorum. bunu alsa alsa kurye tarzı yerler, carpuzz tarzı araba kiralama şirketleri alır diye düşünüyorum.
ALPER-VNS
18-04-2012, 22:48
abi doğru söylüyosun çok çok haklısın bende ayden o düşüncedeydim kiii bu şımart ı alana kadar :D
genel olarak fazla satılacağını düşünmüyorum. bunu alsa alsa kurye tarzı yerler, carpuzz tarzı araba kiralama şirketleri alır diye düşünüyorum.
sen boşuna endişelenmişsin camaro varken gülemez konu komşu :) anca hiç ayarı yok bu çocuğun da derler :)
darkmoon
18-04-2012, 22:49
Türkiye de başka satılan elektrikli araç var mı? Varsa onlarında uygulamaları bu şekilde mi?
hybrid çok var prius civicin vardı bir ara escaladeler yenileri hybrid türkiyede gördüm 5-6 tane ama pure electiric zaten dünyada çok az var türkiyede pure electric bir tesla var bir bu fluence var benim bildiğim başkada yok.
darkmoon
18-04-2012, 22:52
twizy türkiyede hele yerli üretilirse üstüne fluence gibi maliyetleri avrupaya oranla iyicene düşer avrupa fiyatı 7 bin euro türkiyede imal edilse 12 bin tl civarına gelse motorsiklet fiyatına bence herkes alır.. zaten renaultunun kampayanları ***** bugün al 12 ay sonra öde :D :D herkes alır bence.. smart vari araçlar tabiki satmaz aracın 2006-2007 modeli 25-30 bin tl :) smartıda getirsinler elektriklisini 15 bin tl ye bakın bakalım nasıl satıyor peynir ekmek gibi. :)
Bu ufaklığın 15bin den satılacağına ciddi inanıyor musun @darkmoon?
üstelik batarya kira bedeli vererek..
Ben bu ufaklık için minumum +35.000 olacak diyorum. En ufak fiyat bilgim yok.. :)
Öte yandan otomobil tasarımları da kültürle çok alakalı aslında..
Amerikada kasa olarak da motor olarak da büyük ve heybetli otomobiller satılırken, avrupada C ve D segment otomobiller almış başını yürür.. Bu minik otomobiller motosiklet ve bisiklet kullanımının oluştuğu toplumlarda yani genelde uzakdoğuda peynir ekmek şeklinde satılır. Teknolojinin bir türlü doyuramadığı topluluklarda bu tip enteresan otomobiller iyi satar.
Türkiye de Smart rakamlarını bile yakalayacağını düşünmüyorum. Türk insanı otomobil tasarımı konusunda gelenekselcidir. İlginç tasarımlara açık değildir. (Tabi değişik sebepleri var bunun) Beğense de tasarımı alamaz.. (ikinci elde satabilir miyim korkusu, çevre düşüncesinin önemli oluşu, cesaretsiz oluşu, vsvs)
@SULTANOGLU satın alacak hedef kitle konusundaki tespitlerine kesinlikle katılıyorum.
Otomobilinin rengini bile "satarken kolay satarım" düşüncesi ile, nefret etse de o renkten, bile bile başkalarının zevkinden seçen (Örneğin Gri) yurdum insanı, tutup da böyle bir tasarımı satın almaz.. Biz bazı konularda hala mutaassıp oluşumuzu koruyan bir toplumuz.. Otomobil alırkenki ilk 2 kriterimiz "çok yakıyor mu" ve "ikinci eli nasıl" kriterlerinden oluştuğu sürece bu tip tasarımları unutun arkadaşlar..
Tamamen kişisel görüşlerimdir,
Saygılar.
Q.
darkmoon
19-04-2012, 13:25
twizy satışa çıkdı 6 bin euro ve 7 bin euro arasında şu anda avrupada satılıyor.. türkiye pure elektrikli araçları teşvik amaçlı ***** vergi almıyor üstüne birde bu twizynin türkiyede üretilme ihtimali var yada montajlanma diyelim her halukarda yerli konumuna girer hoş girmesede vergisi yok neticede giriceği fiyat 6-7 bin euro olur ama yerli olursa dahada ucuz olur.. bunun 35 bi tl olmasına imkan olanak yok nerden olucak devlet vergi almıyor renaultunun fiyatı ortada yani imkansız sizin bence pure elektrikli araçlardan vergi alınmadığından haberiniz yok siz benzinli dizel mantığıyla düşünüyorsunuz öyle olsa doğru şu twizyde 1.0-1.2 benzinli motor olsa o zaman ötvde yerdi her tür vergiyide yerdi 7 bin euroluk araç 17 bin euroya memlekette satılırdı.. akü kiralama meselesi twizyde aylık 50 euro avrupada yani fluence ile aynı değil neticede fluence ile menzilide üstündeki bataryanın boyutuda aynı değil haliyle belki türkiyede bu kira bedeli twizyde biraz daha düşürürler 30-40 euro gibi rakamlara..
dünyadaki araç zevkleri şekilleri değişiyor ben twizynin çok satıcağına inanıyorum en başda nedeni bir versiyonuna 16 yaş grubu motorsiklet ehliyeti ile sürebilicek diğer versiyonu normal araba ehliyetli ile sürülebilicek bu bile satması için büyük etken bunun dışında işinden evine evinden işine tek başına arabayla 1 ton - 1.5 ton taşıyan insanlar var o 1-1.5 tonu sadece evinden işine gitmek için taşıyor yakdığı yakıt cabası twizy gibi araçlar gündelik hayatta büyük çözüm rahatlık kolaylık alternatif oluşturucaklar bence kısa mesafe git gellerde bilhassa yazlık turistlik yerlerde v.b fiyatıda çok makul motorsiklete soğuk olup ama alternatif az yakıcak ibr vasıta arayanlar içinde biçilmiş kaftan.. ben şöyle diyim pek çok insan 125cc-150cc motorsiklet alıcağına ekonomi yapmak için bu tip bir şey alır hem üstü kapalı yağmur çamur gelmez hem airbagi var bir noktaya kadar güvenli hem rahat hem yakıtı bedava.. benimz fikrim satar bu aracı smartlarla bir görmeyin smartlar bildiğiniz otomobil buna renaultunun kendisi bile otomobil demiyor farklı bir segmenti var ingilizler en güzel lakabı bulmuşlar araba scooter diyorlar arabaların scooterı.. :)
Elektrikli otoda ÖTV %3'e düşürüldü (eski ÖTV oranı %38)
Renault ZE nin satış fiyatı 60.000 idi. (Renault Z.E. Fiyatlar (http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082))
Yeni düzenlemeye göre otomobilin fiyatı 44.000 - 46.000 aralığında olması gerekiyor.
Bakalım Renault bu fiyat revizyonunu yapacak mı..
SULTANOGLU
27-04-2012, 14:51
hakikaten alim esnasinda beklenilmeyen birdusus. Fakat bu arabayi sarj icin kullanilan elektrik farkli fiyatlandirilacak deniyordu bu konuda nasil bir yol izlenicek acaba
hakikaten alim esnasinda beklenilmeyen birdusus. Fakat bu arabayi sarj icin kullanilan elektrik farkli fiyatlandirilacak deniyordu bu konuda nasil bir yol izlenicek acaba
biten bataryanın yenisi ile değiştirilmesi şeklinde bir uygulama yapılacaksa, bu son kullanıcıyı bağlamayacaktır diye düşünüyorum?
Osman Bahadır
27-04-2012, 15:05
Şu akü kirasının ne gerekçeyle istendiğini ve neleri kapsadığını sağlam bir kaynaktan net bir şekilde öğrenebilen bir arkadaş ayrıntıları burada paylaşırsa sevinirim. ÖTV indirimi ile fiyat alınabilir seviyelere gelir.
Helal olsun vallahi , tr'de ilk tebrik etmek gerek.Ön ayak olur belki diğer firmalarla beraber yaygınlaşır vs...
bu elektrikli arabaları alınca yanında OKTAN esanslı araba kokusu da verecekler mi? en çok onu özlerim :(
Türkiye'de bir ucuz şeyin fazla satması demek, o şeyin satılamayacağı anamına gelir. Bu, ucuz otomobil de olabilir. Örneğin çok ucuz vergisiz ve SEDAN, 10.000 TL'ye elektrikli bir otomobil çıktı. O zaman görürsün fiyatının ne olacağını. Türk insanına hem kaliteli hem de ucuz şey haram.
Renault Z.E.'nin fiyatı ucuz degil. Maliyetleri de hesapladıgında satış rakamı kaç olabilir ? Çok az olacaktır. O da reklam olsun diye. Günlük hayatta kullanılması imkansız bir araç çünkü. İngilterede testini okumuştum adam full batarya 100 km zor yapmış. Zaten eğer radikal bir araç olacak olsaydı Renault bunu fluence olarak degil çok daha güzel bir şekilde pazarlardı.
TR'de su ile bile çalışan araç çıksa suyun fiyatı benzin fiyatına yaklaşır vergilerle. LPG öyle olmadı mı ? İlk çıktıgında aradaki oran aşırı farklıydı. Hemen zamladılar nerdeyse %100'e yakın zam yedi. Şu an durum : dünyanın en pahalı LPG'si. Eee en eşşek biziz çünkü.
Boşverin normal insanları, sadece çiftçiler traktörlerine bio-dizel koydu diye, normal vatandaşta bio-dizele ilgi göstermeye başlayınca milletin cebindeki parayı gasp etmek için bio-dizele çılgın bir ÖTV koydular. İnsanlar ucuz bir enerji kaynağı bulunca hemen baltalıyorlar. O yüzden kimse boşuna icat peşinde koşmasın. En azından bu ükedekiler.
twizy satışa çıkdı 6 bin euro ve 7 bin euro arasında şu anda avrupada satılıyor.. türkiye pure elektrikli araçları teşvik amaçlı ***** vergi almıyor üstüne birde bu twizynin türkiyede üretilme ihtimali var yada montajlanma diyelim her halukarda yerli konumuna girer hoş girmesede vergisi yok neticede giriceği fiyat 6-7 bin euro olur ama yerli olursa dahada ucuz olur.. bunun 35 bi tl olmasına imkan olanak yok nerden olucak devlet vergi almıyor renaultunun fiyatı ortada yani imkansız sizin bence pure elektrikli araçlardan vergi alınmadığından haberiniz yok siz benzinli dizel mantığıyla düşünüyorsunuz öyle olsa doğru şu twizyde 1.0-1.2 benzinli motor olsa o zaman ötvde yerdi her tür vergiyide yerdi 7 bin euroluk araç 17 bin euroya memlekette satılırdı.. akü kiralama meselesi twizyde aylık 50 euro avrupada yani fluence ile aynı değil neticede fluence ile menzilide üstündeki bataryanın boyutuda aynı değil haliyle belki türkiyede bu kira bedeli twizyde biraz daha düşürürler 30-40 euro gibi rakamlara..
dünyadaki araç zevkleri şekilleri değişiyor ben twizynin çok satıcağına inanıyorum en başda nedeni bir versiyonuna 16 yaş grubu motorsiklet ehliyeti ile sürebilicek diğer versiyonu normal araba ehliyetli ile sürülebilicek bu bile satması için büyük etken bunun dışında işinden evine evinden işine tek başına arabayla 1 ton - 1.5 ton taşıyan insanlar var o 1-1.5 tonu sadece evinden işine gitmek için taşıyor yakdığı yakıt cabası twizy gibi araçlar gündelik hayatta büyük çözüm rahatlık kolaylık alternatif oluşturucaklar bence kısa mesafe git gellerde bilhassa yazlık turistlik yerlerde v.b fiyatıda çok makul motorsiklete soğuk olup ama alternatif az yakıcak ibr vasıta arayanlar içinde biçilmiş kaftan.. ben şöyle diyim pek çok insan 125cc-150cc motorsiklet alıcağına ekonomi yapmak için bu tip bir şey alır hem üstü kapalı yağmur çamur gelmez hem airbagi var bir noktaya kadar güvenli hem rahat hem yakıtı bedava.. benimz fikrim satar bu aracı smartlarla bir görmeyin smartlar bildiğiniz otomobil buna renaultunun kendisi bile otomobil demiyor farklı bir segmenti var ingilizler en güzel lakabı bulmuşlar araba scooter diyorlar arabaların scooterı.. :)
darkmoon
29-04-2012, 09:40
zaten elektrik teknolojisi yeni bir şey değil hatta ilk arabalar 1800 lülerin sonunda elektirkli üretiliyor misal ferdinand porsche nin yani porschenin kurucusunun ilk gençlik yıllarında ürettiği araç elektrikli bir araç keza henry fordunda öyle ama verimsiz olunca o zamanlar için bile vazgeçiyorlar.. 90 lılarda bilenler bilir renault clionun gene pure electriklisini üretiyordu hatta o zamanlar bütün benzinliklerde birer elektrik şarj pompası olucak falan deniyordu o zamanki clioların bile menzili 120km idi aradan 20 yıl geçdi fluence electrikliyi üretmişler menzili 160 km olmuş demek bir 100 yıl sonra bir binek aracın menziline ulaşır..
Millet manyakmı yahu batarya parası olmasa alınırda bu şekilde para veripde alıp binicek fazla insan olcanı sanmıyorum...
Tek yararı çevreyedir..
TBMM’ye sunulan yatırım teşvikleriyle ilgili yasa tasarısından elektrikli otomobillere vergi sürprizi geldi. Elektrikli otolarda kullanılan akümülatörlerde yüzde 0 olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 3’e çıkartıldı. Bu akülerden bugüne kadar hiç ÖTV alınmıyordu. Geçen yıl petrol ve doğalgaz tüketicilerinden 33.5 milyar lira ÖTV geliri elde eden Maliye, tasarı ile tüm otomobiller elektrikliye döndüğünde bu gelir kapısını kaybetmek istemediğini gösterdi. Elektrikli otonun kendisinden alınan ÖTV geçen yıl yüzde 37’den yüzde 3’e indirilmişti.
Ahmet KIVANÇ/GAZETE HABERTÜRK
elektrikli otoya akü vergisi - En Son Otomotiv Haberleri - HTEkonomi (http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/738064-elektrik-degil-aku-carpacak)
saygılar :D
darkmoon
29-04-2012, 10:43
"tüm otomobiller elektirikliye döndüğünde" mi bunu yazanın hakketen bilgisine şaşarım bu gün en ucuz twizy gelse ki o satar satsa.. hem işlevsellik hemde fiyat performans orantısında.. o bile ancak evin önündeki scooter olur kimse arabasını satmaz tam aksine arabasının üstündeki şehir içi yakıt yükünü hafifletmek için alır.. bütün arabaların elektrikliye geçmesi gibi bir şey hayal tamamen millet 100-150 km menzili olan araçlarla artık bir antalyadan istanbula gitmek istese 10 kere akü değiştirmek zorunda kalır yol tam ızdıraba döner birde akü şarj yerini kaçırırsa ayvayı yedi :D
bu arabaya bindiğine değmez..
hele bi güçlendirsinler araçlar bi roll yapacak seviyeye gelsin o zaman alınır...
merttepe
29-04-2012, 11:16
100 kmlik uzatma kablosu kaç para tutar acaba?
SULTANOGLU
29-04-2012, 11:17
butun arabalarin elektrikliye donecegine inanmak :) cok fazla i robot, Blade runner, cezalandrici izlemsler sanirim
Sabah köprü trafiğinde ilerlemeye çalışan bir Fluance Z.E. gördüm. Sessiz sedasız gidiyordu.:)
5 bin lira veririm ceyranlı bisiklete :D
ali_utku
08-05-2012, 17:37
Az önce kabataşta denk geldik trafiğe kalmıştı.o trafikte max 30 km dayanır şarjı :D sessiz sedasız çıt ses yok
Gecen Pazar Auto Drom da Renault Mais bulsumasinda Megane Rs rs trophy vs ile birlikte bu aracida test ettim. 0 dan kalkista rs ten hizli. Arac full sarj ile normal kullanim 140 km gibi bir menzil goruyor. Batarya kiralandiginda batarya sarji kullaniciya ait. basinda 4 saat bekleyecek yani. Batarya 5 yil garantili. Gece sarj ederseniz 3,7 liraya full sarj oluyor.
3.7 tl=140 km yani:) bagajin yarisi kapali kutu batarya. 106 bagajini diklemsine hayal edin o kdr ye var arabada. Aksam eve gidince bir kac foto upload ederim.
Osman Bahadır
08-05-2012, 18:23
Gecen Pazar Auto Drom da Renault Mais bulsumasinda Megane Rs rs trophy vs ile birlikte bu aracida test ettim. 0 dan kalkista rs ten hizli. Arac full sarj ile normal kullanim 140 km gibi bir menzil goruyor. Batarya kiralandiginda batarya sarji kullaniciya ait. basinda 4 saat bekleyecek yani. Batarya 5 yil garantili. Gece sarj ederseniz 3,7 liraya full sarj oluyor.
3.7 tl=140 km yani:) bagajin yarisi kapali kutu batarya. 106 bagajini diklemsine hayal edin o kdr ye var arabada. Aksam eve gidince bir kac foto upload ederim.
Batarya kiralama dediğin şu aylık €83 olan ücret mi? Başka ne gibi bir alternatif var ki? Arabayı bataryasız mı veriyorlar? Yani 64.900 TL fiyata batarya dahil değil mi?
Fluence'nin benzinlisi doğru, düzgün yapıldı mı da elektriklisi doğru, düzgün olsun.
Batarya kiralama dediğin şu aylık €83 olan ücret mi? Başka ne gibi bir alternatif var ki? Arabayı bataryasız mı veriyorlar? Yani 64.900 TL fiyata batarya dahil değil mi?
Evet araba bataryasiz veriliyor. Bataryali alma durumu arabayi asiri pahaliya getiriyor ve bataryanin garantisi 5 yil olmuyor o zaman. Yilda 10k km ayda eder 850km civari
850/140= 6,07 kere yani 7 kere sarj
3.7 duz 4 lira al sarji 7*4=28 lira aylik sarj parasi 83€ da batarya parasi eder toplam maliyet 250 lira gibi bir para.
250lira=850 km:)
Bu arada bakim masrafi yok. sanziman yok:) ileri geri park modu o kadar) her hizda ayagin altinda 200 kusir nm guc.
S.i. ksinlikle mantikli. sehirlerarasi kullanimda mantiksiz. sehir disi kullanim ihtiyacinda z.e nizi maisin ucretsiz otoparkina koyup gunlugu 90 liradan son model clio dizel kiralayabiliyorsunuz.