Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüv koltuk sayı magduriyeti
Gecen hafta tüv e bir arkadaşımız gitti araç koltuk sayısı ile ilgili can sıkıcı bi durum yaşadı arac 4 kişilik ruhsata 5 kişi yazili git degiştir demişler ugraştı fln hal etti fakat bu o arkadaşın suçu degil sonucta o 5 kişi yazmadı araca
Bügün muaneye gittim agır kusur koltuk sayısı vs diye yazili ama 5 kişi olarak ben yazmadım sonucta bugun yetiştiremedik
Ruhsatlarınızı kontrol edin koltuk ve kemer baglantı sayısı kadar yolcu taşıyabilirsiniz
ve baktinizki terslik var mesela s13 s14 lerin alayı 5 kişi yazili ama ruhsat degişikligi gel git masrafı zaman kaybı vs vs ugraş duruyor arabanın ilk giriş teknik belgeleri gerekmekte bunu yetkili servislerden buldurmanız gerekecek yada eski belgeleri kayıtlı duruyor ise yoksa servis e gidip bilgileri cıkartıyorsunuz ugraşıp duruyorsunuz
Zahmetlere gelecek olursak
Gel git sinir bozuklukları yaktıgınız yakıt ve ruhsat yenileme masrafı daha önceden muane yaparlarken neden dikkat etmediler acaba yaklaşık bugun emniyetin arşiv bölümünde 5 6 kişi vardi ama oldukca can sıkıcı durum muane öncesi dikkat edin yaptirin canınızı sıkmasınlar bilgi vermek istedim
İyide biz yazmadıkki 5 kişi diye ruhsata işin bu kısmı var ama araç bizim ya biz ugraşalım çözülmeyecek şey degil ama oldukca can sıkıcı
Bu normal bır durum tamamen memurların yanlışlığı..
Bu normal bır durum tamamen memurların yanlışlığı..
memur yanlışlıgını kabullenip te hemen yapmıyorlar ama yok bilmemne belgesi yok yazısı arabanın gecmişini bul cıkar şu bu 1 ton olay yani 2 kişiden fazlada bindigim yok araca sanki dolmuş yaptıkta araci :)
freelife
09-11-2012, 19:22
bu sorun genelde coupe araçlarda oluyor ,emniyet kemeri sayınıza bakın ortadaki oluyor veya olmuyor...megane coupelerde çok rastlanan bir durum.bu arada geçmiş olsun
aynı olay şirket aracımda başıma geldi palio van 3 kişikil görünüyordu ruhsat değişti
aynı olay şirket aracımda başıma geldi palio van 3 kişikil görünüyordu ruhsat değişti
Nasıl hal etmiştiniz ne belgeleri doldurdunuz
Ek1 belgesi doldurulup teknik bilgisi vs si istendi benden ruhsat yenileme başvuru sonra
Nissan yetkili servisten hal edecem bakalım nasip yalnız ciddi sayida kişi var bugun 5 6 kişi ise ortalama 3 de en az günde
berkay_aydin
09-11-2012, 19:31
Şimdi girdim aynı sorun oldu, araç geçti koltuk sayısı yanlış :D ne kadar daha masraf gerekiyor bilen var mı ?
bizim ek1 i tuv verdi sonra ek1 le emniyete gittik ruhsat çıkartıp tuve gittim işlem tamamlandı
memur yanlışlıgını kabullenip te hemen yapmıyorlar ama yok bilmemne belgesi yok yazısı arabanın gecmişini bul cıkar şu bu 1 ton olay yani 2 kişiden fazlada bindigim yok araca sanki dolmuş yaptıkta araci :)
İşte vatandaşa ezıyet olsun başka bişey değil uyuz oluyorum ama yapacak bişi yok burası türkiyee
bizim ek1 i tuv verdi sonra ek1 le emniyete gittik ruhsat çıkartıp tuve gittim işlem tamamlandı
Ek1 vermediler bana emniyetten hal edersiniz dediler vs vs neyse
Şimdi girdim aynı sorun oldu, araç geçti koltuk sayısı yanlış :D ne kadar daha masraf gerekiyor bilen var mı ?
araç muaneden mi gecti yoksa gecirmedilermi ne oldu berkay :D fazla degil gel git masrafları ruhsat yenileme fln
berkay_aydin
09-11-2012, 19:37
araç muaneden mi gecti yoksa gecirmedilermi ne oldu berkay :D fazla degil gel git masrafları ruhsat yenileme fln
Belge verdi abi bana git emniyette 2'dk da hallederler dedi ama ne kadar girdi onu merak ettim :D Sonra tabiki tekrar 60 km uzaklıktaki muayne istasyonuna gidicem...
Belge verdi abi bana git emniyette 2'dk da hallederler dedi ama ne kadar girdi onu merak ettim :D Sonra tabiki tekrar 60 km uzaklıktaki muayne istasyonuna gidicem...
neyse bakalım 2dk da hal etmiyor haci onu diyeyim ruhsat yenileme ucuzda gel git tekrar sıra al muaneye gir ohoo
Ek1 vermediler bana emniyetten hal edersiniz dediler vs vs neyse
kafalarına göre takılıyolar, geçenlerde de bir araç alırken noterde araç koltuksuz çıktı satış alamadık emniyetten koltuk sayısı girdirdik ne koltukmuş arkadaş :D
Benim z3 2 koltuklu , ruhsatta 5 yazıyodu. Kaydeden memur ne içtiyse :D
Tuvturk e gidiyosun , Aracın Agır kusurlu oluyor geçemiyosun , sana bi kağıt veriyolar o kağıtla birlikte Emniyet e gideceksin , Belege yenileme ye Dilekçe veriyosun , Arcımda ki koltuk sayısını "X" şeklinde düzeltimesini istiyorum diye. Emniyet yeni ruhsat basıp veriyor , 60 küsür TL , tekrar Tuv e gidip muayeneden geçiosun
Yapılan hata şu eskisen araç koltuk sayılarına şöför dahil edilmeden yazılıyordu Yada arka 3 lü ve 2 li koltuk blok sayılıyordu yani tek sayılıyordu. 2012 başına kadar tolerans tanınıyordu. Egm bildirisine göre bu yıl başından itibaren tam kişi sayısı istiyor, hatalarını kabullenip ücretsiz değişim yapıyorlar.
vtecmaniaa
09-11-2012, 20:11
aynı mağduriyeti yaşadım...araç alırken ruhsat bilgilerini kontrol edin...başkasının hatası bizim cebimize zarar...beddua etmemek elde değil
serdar_yuksel06
09-11-2012, 20:26
bu zamana kadar hiç bişi yoktu şimdi çıktı hepsi
onursumer
09-11-2012, 20:33
bizim 206 rc ye de aynısı olmuş
melih diye bir arkadaşa satmıştık muayene zamanı aramıştı hangi bayiden aldınız boyle boyle sorun oldu diye
sanırım bu işi yapan memurlar içeriğe bakmadan her arabaya 5 kişi yazıyor
Aracın teknik evraklarının örnegi uygunluk belgeleri aracın ilk tescilini yapan trafik şubesinde ki dosyalarında mevcut, istisnalar hariç
Aracın teknik evraklarının örnegi uygunluk belgeleri aracın ilk tescilini yapan trafik şubesinde ki dosyalarında mevcut, istisnalar hariç
Zaman aşımı diye izmir trafik şubesi silmiş ama şirket nissan 'dan kayıtlara ulascam
Tuvturk e gidiyosun , Aracın Agır kusurlu oluyor geçemiyosun , sana bi kağıt veriyolar o kağıtla birlikte Emniyet e gideceksin , Belege yenileme ye Dilekçe veriyosun , Arcımda ki koltuk sayısını "X" şeklinde düzeltimesini istiyorum diye. Emniyet yeni ruhsat basıp veriyor , 60 küsür TL , tekrar Tuv e gidip muayeneden geçiosun
Hah ışte yavsaklar o belgeyi vermedi ağır kusur kisminda koltuk bilmem ne diye geçiyor ama emniyetin haberi varmı yok mu bilemiyorum pazartesi ola hayrola
Evet distribütör firmadanda temin edilebilir, o belge dediğimiz beyaz A4 kağıdı araç bilgileri oluyor, onu vermediler ise trafik şubede işlem yapamanız zorlaşır
berkay_aydin
09-11-2012, 21:17
60 lira mı ücretsiz mi ? 60 liraysa yaptırmayı değiştirmeyi düşünmüyorum...
peki ruhsatta 4 kişilik yazıyo ama 5kişi bindim çevirmeye girdiğimde ceza yeme ihtimalimiz varmı ?
Ücretsiz değişim için talimat var, değiştirmezsen muayenesiz gezmek zorunda kalırsın Berkay
bizim 206 rc ye de aynısı olmuş
melih diye bir arkadaşa satmıştık muayene zamanı aramıştı hangi bayiden aldınız boyle boyle sorun oldu diye
sanırım bu işi yapan memurlar içeriğe bakmadan her arabaya 5 kişi yazıyor
Ama orada memur karıştırmış olması normal. GTI, XS, Quiksilver dahil bütün 3 kapılı modelleri (206 VAN hariç) 5 koltuk ve 5 emniyet kemeri var ama RC 4 kemer ve 4 kişilik.
fn2 typer dada 4 koltuk görünmesi gerekiyo bende 5 yazıyodu yeni ruhsat çıkartmak zorunda kaldım +1 -1 telörans göstermiyolar.
edit kemer sayısına bakılıyo
berkay_aydin
09-11-2012, 23:22
Ücretsiz değişim için talimat var, değiştirmezsen muayenesiz gezmek zorunda kalırsın Berkay
Şansımı deniyim abi, 1 ay sonra giderim diye düşünüyorum ücret talep ederlerse :)
Muayene tekrarına 1 ay içinde gelmek zorundasınız süre geçerse yeniden muayene ücreti alınır ve muayene edilir ve kusur giderilmiş olmak zorunda geçmesi için
slk'ya 4 kişilik yazan memura bende saygılarımı iletiyorum, ben uğraşamadım muameleciye yaptırmıştım.
karsiyakaliozi
10-11-2012, 13:13
araya kemer atılsa cözülüyor diye duymustum
Canblock
11-11-2012, 15:02
Mazda Rx8 ilk vizede yaşadık bu sıkıntıyı fakat uygunluk belgesi ile düzeltildi. ;) Sıkıntılı bi durum degil aslında ama dikkat edilmesi gerekli denildigi gibi .
crazydog
11-11-2012, 15:35
şimdi ruhsata baktım bnm 205 e de 5 kişilik yazmış beyinsizler.
Birde şöyle düşünün ek gelir kapısı araç basına 60 tl :) ugraş zaman kaybi sinir stress ohoo bakalım yarın ola hayr ola
CanberkD
11-11-2012, 16:01
s2000de de 4 yada 5 kisilik yaziyordu :D
s2000de de 4 yada 5 kisilik yaziyordu :D
Antalyadaki s2000 lerin alayı 5 kişi idi muaneye gide gide düzeltirdiler :D
CanberkD
11-11-2012, 19:45
Antalyadaki s2000 lerin alayı 5 kişi idi muaneye gide gide düzeltirdiler :D
benimkide 5 di o zaman bende muaynede degistirtmistim :D
Aynısı basımıza geldi s14 de aynı sekılde uğraştık malesef eski düzende binek tum araclar kontrolsuz 5 kısı yazıldıgı ıcın ruhsat degişiminde bu gibi durumlar oluyor gibi bir cvp verildi bizede :(
Jön Türk
11-11-2012, 20:08
106 gti da başımıza geldi 4 kişilik bu araba dediler ruhsat 5 kişi. emniyet kemeri koltuğun altındaymış zor bela atlatmıştık.
arkadslar benm 1 yaprakta 4 kişi 1 yaprakta 5 kişi yazıyo sıkıntı olurmu
Benim rx8de de 5 koltuk olarak gözüküyordu. Problem olacağını biliyordum muayeneden önce hallettim muameleci vasıtasıyla zaman kaybına uğramadım.
arkadslar benm 1 yaprakta 4 kişi 1 yaprakta 5 kişi yazıyo sıkıntı olurmu
Senin ki daha ugrastircak gibi motor sase no ları kontrol et arkadaş a yanlış ruhsat vermişlerdi zamaninda öyle bi durum olmasın
eski tip ruhsat mi ?
SULTANOGLU
12-11-2012, 08:04
Smartimda 5 kisi yaziyor. Sanki sirkte calisiyoruz.
Camarodada ruhsatin birbyuzunde motor sasi no dogru yerde, diger sayfasinda sasi no yazan yerde motor, moto no yazan yerde sasi numarasi yaziyor.
araya kemer atılsa cözülüyor diye duymustum
aynen arkadaslar, ruhsat degıstırmeye gerek yok. daha 3-4 gun once siteden bi abimiz bu şekilde geçti muayneden.
aynen arkadaslar, ruhsat degıstırmeye gerek yok. daha 3-4 gun once siteden bi abimiz bu şekilde geçti muayneden.
Valla bize olmaz dedi antalya tuv ruhsati yenilettim yetkili nissan bayii de onaylı ansetli kağıt a yazı aldım emniyet e verdim şimdi tuv de sıra bekliyorum bakalım. zaman para kaybı neyse çıkacağı varmış her şer de bi hayır vardır
Bende de aynı problem oldu ama bu kadar ugrastırmadılar cok sukur tuvden bı kagıt verdiler trafik tescile verdim 1 gun snra yeni ruhsatı verdiler
Aynı günde ruhsati verdiler muanesi kasım 12 2014 e kadar var suan hamd olsun :)
dragstar
12-11-2012, 21:01
aynen bu yöntemle orjinalde 4 kişik olan arabamın arka koltuklarını söktükden sonra 2 kişiliğe çevirdim,
polisler artık arka koltuklar niye yok dediğinde araba 2 kişilik diyorum :D