Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrostatik boya üzerine boya
Low-Rider
22-12-2012, 21:59
Elektrostatik boyalı jantları normal jant boyar gibi ince zımpara geçip boyasak boya tutar mı bir sıkıntı oluşur mu?
Tamamen farklı bir sistem kardeşim. Alt zemini komple kalın zımpara yapmalısın.
ben sıyah tegın te37 lerını normal boya atacak sekılde son kat astarlı sekılde yaptım ve elektrostatık sekılde boyattım. tertemız hatasız oldu
Low-Rider
22-12-2012, 22:20
Tamamen farklı bir sistem kardeşim. Alt zemini komple kalın zımpara yapmalısın.
Komple sökmek lazım yani abi.
ben sıyah tegın te37 lerını normal boya atacak sekılde son kat astarlı sekılde yaptım ve elektrostatık sekılde boyattım. tertemız hatasız oldu
Hacı ben tam tersini soruyorum:)
Sen zaten elektrostatik ile boyanmış bir jantı tekrar normal tip boyamak için sadece yüzeysel zımpara yeterlimi diye soruyorsun. Bence cevap evet yeterli.
Komple sökmek lazım yani abi.
Hacı ben tam tersini soruyorum:)
hata yoksa yuzeyde 400 numarayla tamamen yap boya devam...
Low-Rider
22-12-2012, 22:27
Sen zaten elektrostatik ile boyanmış bir jantı tekrar normal tip boyamak için sadece yüzeysel zımpara yeterlimi diye soruyorsun. Bence cevap evet yeterli.
Aynen arge sorum o şekilde
hata yoksa yuzeyde 400 numarayla tamamen yap boya devam...
Eyvallah sıkıntı yoksa güzel
Aynen çok iyi zımpara üstü boya ;)
Low-Rider
22-12-2012, 22:29
Aynen çok iyi zımpara üstü boya ;)
Abi sen kalın dedin, selçuk 400 dedi.400 zımpara ince benim bildiğim?
Abi sen kalın dedin, selçuk 400 dedi.400 zımpara ince benim bildiğim?
astar atılmıs olsa 360 400 der boyarsın. ama yuzey boyalı ve temızse 400 le tek seferde ıyıce zımparalarsın yenı boyanın tutunmasını saglarsın bıter
Yüzeye boyanın tutunması için kanallar açmalısın işte. 250–400 arası olur
Yüzeye boyanın tutunması için kanallar açmalısın işte. 250–400 arası olur
son kat 250 de bıterse cok cızık olur, 220 250 zımparaları macun tesfıysı ıcın kullanıyoruz
oguzhan999
22-12-2012, 22:37
kesinlikle sorun olmaz sağlıklı bi zımpara işleminden sonra abi
Tamamda selçuk, elektrostatik boya bildiğimiz tabanca boyalarından çok ama çok daha serttir. Yani ona 400 zımpara ile yol açamazsın pek
kickboxer
22-12-2012, 22:41
olur sıkıtn olmaz yüzeyi düzlemeye çalışın genelde portakallı gibi durur statik boya onun yerine üstüne statikle renk değişimide yapabilirsiniz
tarkan abi doğru söğlüyor çok serttir mahveder:D
Tamamda selçuk, elektrostatik boya bildiğimiz tabanca boyalarından çok ama çok daha serttir. Yani ona 400 zımpara ile yol açamazsın pek
abı cok yol acsın demıyorumkı zaten yuzey matlastırmak ıcın yeterlı olur 400
Low-Rider
22-12-2012, 22:52
Sağolun cevaplar için, boyanın yüzeye tutunabilmesi için zımparalıcaz yani normal boyalı-boyasız janta yapılan işlem gibi
daha once elektrostatıkle hıc calısmadım ama bıldıgımsert oldugu .ama en sert metal bıle mutlaka cızılır dolayısıyla elektrostatıkte cızılır .
boyanında ozellıgı yapısmasıdır zaten dolayısıyla bu ıs olur :D
zaten soylemısler ama bnden sana tavsıye.araya astar tarzı bırsey atmaman yonunde olur.
bence komple kumlatıp sonra zımpara,dolgu astarı, zımpara, boya sıfır gibi kaymak gibi olur ..
tdipower
24-12-2012, 23:16
400grit ıslak zımpara ile matlaştırıp üstüne astar atmalısın iyice kuruduktan sonra 800grit ıslak üstünü temizlik tineri ile temizleyip istediğin boyayı atabilirsin :)
elektrostatik toz boya ile normal boya birbiriyle kesinlikle uyuşmuyor.
kumlatman gerekir.sprey boya veya oto boyası elektrostatik toz boyayı kabartır bilgin olsun.
Low-Rider
25-12-2012, 14:11
kumlatman gerekir.sprey boya veya oto boyası elektrostatik toz boyayı kabartır bilgin olsun.
Yapma yaww şimdi tamamen tezat bir yorum oldu diğer yorumlarla:D
Ben daha önceden bir kez jantlarımı statik boya ile boyatmıştım, ancak kartelada beğendiğim renk uygulama sonrasında tutmadığı ve boyada çok fazla işçilik hatasından dolayı daha sonradan normal boya ile tekrar boyatmak zorunda kalmıştım. Senin dediğin şekilde yüzeyi zımpara ile boyaya hazırlamak istedim, ancak statik boyalar çok sert olduğundan zımparası bayağı yorucu oldu, daha sonra jantları kumlattırmak zorunda kaldım ve oto boyacıya verdim, o da yüzey kumlamada aşındığından dolayı macun kullanmak zorunda kaldı. Bayağı bi külfetli olmuştu ama senin jantların boyası eğer iyi durumda ve yüzeyi temiz ise, sadece renk değişikliği için boyuyorsan, bence yüzeyi matlaştırıp boyamayı deneyebilirsin.
Low-Rider
25-12-2012, 14:36
hmm senin yorumun iyi oldu yaşayan biri olarak.
Boya durumu iyi, herhangi bir hasar sürtme vs işlem yapılması gereken durum yok.
Ama çekiniyorum biraz işte sonuç kötü olabilir diye..
hmm senin yorumun iyi oldu yaşayan biri olarak.
Boya durumu iyi, herhangi bir hasar sürtme vs işlem yapılması gereken durum yok.
Ama çekiniyorum biraz işte sonuç kötü olabilir diye..
Bu mevcut Wolklarımı boyayıcaksın?
Low-Rider
25-12-2012, 14:37
Evet .
Elektrostatik toz boya işiyle ugraşıyorum
kesinlikle kumlatmadan boyama :) canın sıkılmasın
Low-Rider
25-12-2012, 15:13
Eyvallah direk membağından geldi bilgi sağolasın:)
Elektrostatik toz boya işiyle ugraşıyorum
kesinlikle kumlatmadan boyama :) canın sıkılmasın
aynen bende külbütör kapagını bu şekilde yaptırmıştım çok daha güzel oluyo
eywallahh
yanlız yeni bi işim daha var yardımcı olabilirmisin acaba semii beyy :D
sıkıntı yok abi ayıp ediyosun :)
sıkıntı yok abi ayıp ediyosun :)
akşama müsaitmisin ?
akşama müsaitmisin ?
telefonlaşırız abi
toz boya üstüne toz boya sıkıntı olacaktır tekrar fırına girecek atma-pütürlenme yapacaktır.. Biz boyayı komple kavlayarak benzin talaş karışımı yapıyoruz böyle durumlarda.. Ama alüminyum pekte sıcaklık ile arası olan bir malzeme değil en güzel çözüm kumlama-zımpara-boyama. Kolay gelsin..
Low-Rider
25-12-2012, 15:23
Peki 4 jant kumlama ne kadar tutar ortalama ve zararı olur mu janta?
Bursa'da 80-100 lira civarı.defalarca kumlanan jant biliyorum.işin ehli bi firma yaparsa hiç sıkıntı yok.
131mirafiori
25-12-2012, 15:28
Reis Bursada jant başı 30 TL alıyorlar... Ki bunun incesi kalını var jant için makbulü ince olanıdır benim bildiğim...
Zımparayla falan uğraşmadan boya sökücü ile te37 lerin üstündeki boyayı ayıklayıp sonra güzelce temizleyip boya sıkarsan bebek gibi olur jantların :)
Tabi statik boyaya boya sökücü işlerse :)
Low-Rider
25-12-2012, 15:30
Eyvallah beyler sağolun.
Off uzun iş valla ya sök götür kumlat boya falan sabırsız adamım hiç bana gelmez:D
sımdı bnde teknık servısı aradım.
oto boya ıcın. onlarda statıgın uzerıne oto boyası olur ama
oto boyasının ustune statık olmaz dedıler gelde çık işin içinden.
Eyvallah beyler sağolun.
Off uzun iş valla ya sök götür kumlat boya falan sabırsız adamım hiç bana gelmez:D
daha pratik ve amatörce bi çözüm de var ben yaptım ama kusursuz istersen pek makbul degil :D
hammerite markalı çekiçlenmiş bi boya var ,direk paslı yüzeye bile işliyo metal boyası bu ,alıyosu direk boyuyosun ben cms leri bu boyayla boyadın hiçte fena olmadı
bi ara resimlerini çeker paylaşırım
GokhanRS
25-12-2012, 16:20
yardım konusu aç hacı. yardım toplayıp yeni jant alalım sana daha iyi. ben bu kadar fikri okurken yoruldum :D
25-12-2012, 17:14
yardım konusu aç hacı. yardım toplayıp yeni jant alalım sana daha iyi. ben bu kadar fikri okurken yoruldum :D
O zaman te37 lere bi fiyat alayım ben :D
Low-Rider
25-12-2012, 17:53
isteyen varsa vereyim te37leri:D
bende 15 inç opel sac jantlar var satılık, te37 leri kumlatıp boyatırken araba yatmasın :D
halilkarakas
25-12-2012, 21:12
ilk önce 400 sonra 1000 yap özgür abi sonra boya :) ben crx i böyle boyamıştım :D
Olum en temizi te37leri sat, yenisini alalım onu boyatalım :D
Low-Rider
25-12-2012, 21:34
bende 15 inç opel sac jantlar var satılık, te37 leri kumlatıp boyatırken araba yatmasın :D
Eyvallah, duruyor benimde 14'ler ihtiyaç oldu mu imdada yetişiyorlar :)
ogunozcan
25-12-2012, 21:38
gel ankaraya yaparız beraber:D
kickboxer
26-12-2012, 00:41
ben statik boya üzerine sprey pütür,mum,pas atarı attım hiç birşey olmadı
normal boyanın neyi kabartıyor bilginiz varmı
Kutlatmayı mümkün olduğu kadar ince kumdan yaptırın, zaten en incesi bile aşındırıyor aksi takdirde jantlarınızı tanıyamıyacağınız bi halde teslim alırsınız. :D Ben 1 sene önce 8 tane janta 60 lira vermiştim.
Kutlatmayı mümkün olduğu kadar ince kumdan yaptırın, zaten en incesi bile aşındırıyor aksi takdirde jantlarınızı tanıyamıyacağınız bi halde teslim alırsınız. :D Ben 1 sene önce 8 tane janta 60 lira vermiştim.
jant satılmış sanırım, satılık ilanlarında gördüm..
jant gittiğine göre, problem kalmadı, sınıf dağılabilir :)
jant satılmış sanırım, satılık ilanlarında gördüm..
jant gittiğine göre, problem kalmadı, sınıf dağılabilir :)
Aynen öyle, bende sonradan farkettim. :)