Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw e90 ses sistemi ile boğuşan varmı?
ses sistemi uygulamak için bu kadar zor bir araba daha varmıdır acaba? Teyp olarak dynavin ilk üretim cihaz dahi kullandım, kapılar ve arkalara konan 10cm lik hoparlörleri Alpine ile değiştirdim, koltuk altına 1 adet takılı gelen 16cm lik kendini subwoofer sanan hoparlörü orjinal harman kardon üretimi 20cm lik ile sağ-sol olarak değiştirdim. Ses baya bişeye benzedi ama bagaj için farklı çaplarda ve markalarda portlu-portsuz pasif subwoofer denemelerimden pek bir verim alamadım..sebebi yalıtım. Kullandığım amplifikatörler gayet güçlü, arkada subwooferin canını çıkarıyor ama keyfi ön tarafda çok az hissediliyor. Son olarak amerikadan monster marka rca ve hoparlör kabloları getirttim, çok kaliteli bir rca-line çevirici getirttim. Tesisatı vs. değiştirip tekrardan bir ayar vereceğim. Başka varmı benim gibi uğraşan, boğuşan?
ses sistemi bileşenlerim;
Orjinal bmw professionlar cd çalar (alpine üretimi)
Dragster DAD 1201.D amplifikarör + hama rca-line çevirici
Alpine marka 10cm tweeterlı hoparlör 2 ön-2 arka
Merkezde pioneer ts-s20 tweeter 1 adet
Koltuk altlarında orjinal bmw harman kardon üretimi 20cm subwoofer 2 adet
bagajda 30cm kicker slim woofer
bızım yaptıgımız bı e90 ımız var. brax component RE sxx12 2 adet bass audıson thesıs amfıler,bıt one processor kullandık. ıstanbulda olsaydın dınletırdım :)
bızım yaptıgımız bı e90 ımız var. brax component RE sxx12 2 adet bass audıson thesıs amfıler,bıt one processor kullandık. ıstanbulda olsaydın dınletırdım :)
zaten küçük olan bagajı tamamen doldurmadan bişeyler yapmak istiyorum. Sese birazda bu engel oluyor. İşimi görebilecek tek wooferlu bir kabini sök tak yapmaya razıyım. PIONEER TS WX304-T BASS TUBE denemeyi düşünüyorum bir tek TUBE şeklinde olanları denemedim.
kapalı kutu yaptıgımız ıcın ıkı bass totalde 60 lıtrelerde calısıyor. tek 30 ıle tatmınkar bass sesı alman bıraz zor o aracta
Providence
12-03-2013, 11:19
bmw sedanlarda bagaja bas atarak , portlu yada portsuz mağlesef bir sonuç alamazsın :) bagaj izole olduğundan bas kendi dünyasında çalmaya çalışır , eline tek geçicek şey bagaj zangırtısı olur mağlesef. Aracı istanbula getiriebilicek olsan çok başarılı şekilde halledilir.
Providence
12-03-2013, 11:20
kapalı kutu yaptıgımız ıcın ıkı bass totalde 60 lıtrelerde calısıyor. tek 30 ıle tatmınkar bass sesı alman bıraz zor o aracta
Tek 20 ile bile alır tatminkar bass , önemli olan konumlandırma ve kutu :icon_tup:
bmw sedanlarda bagaja bas atarak , portlu yada portsuz mağlesef bir sonuç alamazsın :) bagaj izole olduğundan bas kendi dünyasında çalmaya çalışır , eline tek geçicek şey bagaj zangırtısı olur mağlesef. Aracı istanbula getiriebilicek olsan çok başarılı şekilde halledilir.
Tamamlanmış araçların fotoları varmı? Yada yapılacak işlem nedir? Genelde uçakla geliyorum istanbula arabayla gözüm kesmiyor. Yaptığınız işlemlerin montajını burada yapsak olmazmı?
Providence
12-03-2013, 14:31
Bayerische Motoren Werke X5 3.0 diesel "biriken tecrübeler..." (http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?topic=310.0)
Bu baya aciklayici olucaktir .
Tek 20 ile bile alır tatminkar bass , önemli olan konumlandırma ve kutu :icon_tup:
Tatminkar bas? Kime gore neye gore ? Sedan bi arabada 20cm bassla tatminkar bass biraz goreceli kavram.kendin yazdin ayri bi oda bmw de diye, iceri hava verecek bir delik acmadiktan sonra konumlandirma neye yarar? Benim ortagim ozhan dogruer montajcilik konusunda bilinir biraz :)
darkmoon
12-03-2013, 14:43
aldığım bütün araçlarımın orjinalliğini bozmadan ses sistemini güçlendirmişimdir bir e90 ım varken el bile sürmedim 8 bin tl harcanmış helix sistemle döşenmiş e90 gördüm ses gene bir şeye benzemiyordu.. o araçda aracın orjinalliğini bozmadan kaliteli bir tonaj elde etmek çok zor..
darkmoon
12-03-2013, 14:46
Tatminkar bas? Kime gore neye gore ? Sedan bi arabada 20cm bassla tatminkar bass biraz goreceli kavram.kendin yazdin ayri bi oda bmw de diye, iceri hava verecek bir delik acmadiktan sonra konumlandirma neye yarar? Benim ortagim ozhan dogruer montajcilik konusunda bilinir biraz :)
brax ne kullandınız merak ettim matrix serisindenmi kullandınız m2c yada m3c lerden.
Providence
12-03-2013, 14:57
Ozhan a selamlarimi ilet , o da beni ve Halil Solak'i oldukca iyi tanir :) X5 in montajini inceleseydin aslinda bu selamlasma ve selam gonderme konularina girmenin gereksiz oldugunu gorebilirdin :)
aslında bas kabini arka kolcağa gelecek şekilde ayarlasanız %30 40 arası değişir tonaj da
Providence
12-03-2013, 15:06
aslında bas kabini arka kolcağa gelecek şekilde ayarlasanız %30 40 arası değişir tonaj da
Bagajin aracin ic hacminden izole oldugu araclarda 2 secenek war
1. si sub in torpido ici veya altina sealed yani kapali kutu seklinde montajlanmasi
2.si ise sub panzidota portlu kutu ile montajlanmasi ; bu sayede port ve bass in islevini yerine getirmesidir.
Bagaja orta kolcagi iptal ederek bile bir sub atsaniz tam verimini asla alamazsiniz.
Tabi bandpass ile iki cikisi da iceri verebilirseniz yine sonuc alirsiniz
darkmoon
12-03-2013, 15:26
önemli olan kolon takabilmek değil surround'da kaliteli sesi yakalayabilmek.. yoksa etrafda bir ses curcunası içinde arkadan gümgüm önden ciyaklama sesleri içinde arabanın içinde ses sanılan kaotik bir ortam olur ilk başda güzel gelir sonra baş ağrıtmaya başlar :)
Providence
12-03-2013, 15:31
önemli olan kolon takabilmek değil surround'da kaliteli sesi yakalayabilmek.. yoksa etrafda bir ses curcunası içinde arkadan gümgüm önden ciyaklama sesleri içinde arabanın içinde ses sanılan kaotik bir ortam olur ilk başda güzel gelir sonra baş ağrıtmaya başlar :)
Surround derken 5.1 kayıt mı dinliyceksiniz :D stereo sistemi düzgün yapabilen adam yok daha ülkemizde mağlesef :)
Ozhan a selamlarimi ilet , o da beni ve Halil Solak'i oldukca iyi tanir :) X5 in montajini inceleseydin aslinda bu selamlasma ve selam gonderme konularina girmenin gereksiz oldugunu gorebilirdin :)
X5 ini biliyorum merak etme her acilan konuda linkini paylatigin icin, aracin icin burda yorum yapmak istemiyorum . Halilide bilirim...
Surround derken 5.1 kayıt mı dinliyceksiniz :D stereo sistemi düzgün yapabilen adam yok daha ülkemizde mağlesef :)
genede baya kaliteli iş çıkartanlar var türkiye ses sistemlerinde mesela kevork var en son ferrari italia yapmıştı :D
Providence
12-03-2013, 15:47
X5 ini biliyorum merak etme her acilan konuda linkini paylatigin icin, aracin icin burda yorum yapmak istemiyorum . Halilide bilirim...
Her konuda paylasiyorsun derken bu 2. paylasimim , m3 un de muhtemelen yaz sonu montajina baslariz. X5 i dinleyip yorum yapabilirsin istedigin zaman hic sikinti yok :)
Logic7 varken neden uğraşıyorsun ki? Al logic7 i olay bitsin.
Providence
12-03-2013, 15:49
Logic 7 yuksek cozunurlukte bir ses sunmuyor maglesef .
Logic 7 yuksek cozunurlukte bir ses sunmuyor maglesef .
Ben e92 de çok memnunum logic 7 den. Ve hatta bu güne kadar sahip olduğum araçlar içinde en iyi müzik sistemine sahip araç diyebilirim.
Her konuda paylasiyorsun derken bu 2. paylasimim , m3 un de muhtemelen yaz sonu montajina baslariz. X5 i dinleyip yorum yapabilirsin istedigin zaman hic sikinti yok :)
Sq muzik sistemi benim tarzima uygun degil, yuksek bass ses barindiran muzikler dinledigim icin ona donuk sistemler dinliyorum ve hosuma gidiyor. Kendi gunluk aracimda jbl 660gti ve soundstream tarantula
38cm kapali kutu dinliyorum , beni tatmin ediyor.basso vardi iki tane 25 ama hic tatmin etmedi degistirdik o yuzden, sq sistem beni bozar kisacasi
darkmoon
12-03-2013, 15:54
sorroundun 5.1 ile ilgisi yokdur kulaklıkda bile sorround ses vardır.. sorround (çevresel) denilen şey müziğin enstrümantal şekilde içerde gezinmesidir kulağı öldürmeden rahatsız etmeden.. zaten arabalara fabrikasyon ses sistemi yapılırken bu temel üstüne kurulur kolonların açısı çapı arabanın iç hacmi tek hacimlimi araba yoksa çift hacimlimi hakkını yemiyelim bu konuda çok iyi ustalar var.. kaldıki eski surround sistemler analogdu yeni sistemler artık digitale terfi etti sorround hissini %100 veriyor 2 kolondan bile artık dolby virtual olarak 5.1 ses kalitesi alınıyor..
Providence
12-03-2013, 15:57
Denk gelebilirsek kelimelerle ifade etmektense araci dinlemen cok daha aciklayici bir deneyim olucaktir :)
Providence
12-03-2013, 16:04
sorroundun 5.1 ile ilgisi yokdur kulaklıkda bile sorround ses vardır.. sorround (çevresel) denilen şey müziğin enstrümantal şekilde içerde gezinmesidir kulağı öldürmeden rahatsız etmeden.. zaten arabalara fabrikasyon ses sistemi yapılırken bu temel üstüne kurulur kolonların açısı çapı arabanın iç hacmi tek hacimlimi araba yoksa çift hacimlimi hakkını yemiyelim bu konuda çok iyi ustalar var.. kaldıki eski surround sistemler analogdu yeni sistemler artık digitale terfi etti sorround hissini %100 veriyor 2 kolondan bile artık dolby virtual olarak 5.1 ses kalitesi alınıyor..
Sizin bahsettiginiz ses kalitesi ve benim bahsettigim ses kalitesi cok farkli seyler maglesef , kesinlikle ve kesinlikle 2 kanal bir kayidin emule edilerek size sanal 5.1 hissi verilmesi sQ olarak degerlendirilemez . Ayni kayidin 5 1 ve 2.0 dan 5.1 e emule edilmis halini dinlerseniz zaten buna kendi kulaklariniz kanagat getirir :) Cok iyi dediginiz tum ustalari tanirim onlar da beni cok iyi tanir :) araba dinletmekten cekinirler bana :)
darkmoon
12-03-2013, 16:15
Sizin bahsettiginiz ses kalitesi ve benim bahsettigim ses kalitesi cok farkli seyler maglesef , kesinlikle ve kesinlikle 2 kanal bir kayidin emule edilerek size sanal 5.1 hissi verilmesi sQ olarak degerlendirilemez . Ayni kayidin 5 1 ve 2.0 dan 5.1 e emule edilmis halini dinlerseniz zaten buna kendi kulaklariniz kanagat getirir :) Cok iyi dediginiz tum ustalari tanirim onlar da beni cok iyi tanir :) araba dinletmekten cekinirler bana :)
aynı şeylerden bahsediyoruz ben sesin kalitesinden bahsetmedim varolan sistemlerden bahsettim verim kısmı tartışılır tabiki her gün yeni sistemler çıkıyor.. sektör digitale doğru kayıyor gitgide 90 lılarda bana avuç içi kadar bir makine getirseler bu digital olarak ses akışını kontrol edicek sesi işliycek deseler hadi ordan derdim :) ama bu şu anda mümkün.. kısaca sistemler mevcut verimleri tartışılır. yoksa konuşduğumuz şey aynı sq ses almak heleki billur gibi kaliteli bir ses almak çok zor işdir.. ben türkiyenin en iyi yerleri ve ustalarına araçlarımı yaptırdım hoş artık yaptıramıyroum o ayrı :) eskiden fiyatları makuldu şu anda uçurdular fiyatları 9o lılarda sarı tipom vardı 2.0 onla fuarada katılmışdım.. artık camiayı sadece meraklısı olduğum için hobisel takip ediyorum..
Providence
12-03-2013, 16:16
Sq muzik sistemi benim tarzima uygun degil, yuksek bass ses barindiran muzikler dinledigim icin ona donuk sistemler dinliyorum ve hosuma gidiyor. Kendi gunluk aracimda jbl 660gti ve soundstream tarantula
38cm kapali kutu dinliyorum , beni tatmin ediyor.basso vardi iki tane 25 ama hic tatmin etmedi degistirdik o yuzden, sq sistem beni bozar kisacasi
Keyif aldığın şey yorucu bişey kulakların için :) zewkler renkler konusu sQ yada spl :icon_tup: Bu arada neden sealed kullanıyorsun doğru yapılmış bir porlu kutu çok iyi sonuçlar verir , sealed genelde yer sıkıntısı yüzünden yapılan bir seçim olur.
Providence
12-03-2013, 16:20
aynı şeylerden bahsediyoruz ben sesin kalitesinden bahsetmedim varolan sistemlerden bahsettim verim kısmı tartışılır tabiki her gün yeni sistemler çıkıyor.. sektör digitale doğru kayıyor gitgide 90 lılarda bana avuç içi kadar bir makine getirseler bu digital olarak ses akışını kontrol edicek sesi işliycek deseler hadi ordan derdim :) ama bu şu anda mümkün.. kısaca sistemler mevcut verimleri tartışılır. yoksa konuşduğumuz şey aynı sq ses almak heleki billur gibi kaliteli bir ses almak çok zor işdir.. ben türkiyenin en iyi yerleri ve ustalarına araçlarımı yaptırdım hoş artık yaptıramıyroum o ayrı :) eskiden fiyatları makuldu şu anda uçurdular fiyatları 9o lılarda sarı tipom vardı 2.0 onla fuarada katılmışdım.. artık camiayı sadece meraklısı olduğum için hobisel takip ediyorum..
Bende dijitalden bahsediyorum açıkçası , 24 bit 96k kayıtlardan bahsediyorum yani :)
En iyi şekilde bile 2.0 kayıdı 2.0 sistemden 5.1 şeklinde emüle etmeniz ses kalitesini düşürür işin gerçeği bu :) nasıl 2.0 kayıdı 5.1 bir sistemde 5.1 e emüle ettiğinizde ses kalitesi düşerse ilki içinde bu geçerlidir :) Hangi işlemciyi kullanırsanız kullanın algoritmalar sesi bozacaktır bundan emin olun :)
Keyif aldığın şey yorucu bişey kulakların için :) zewkler renkler konusu sQ yada spl :icon_tup: Bu arada neden sealed kullanıyorsun doğru yapılmış bir porlu kutu çok iyi sonuçlar verir , sealed genelde yer sıkıntısı yüzünden yapılan bir seçim olur.
Sert tonlu calsin diye kapali kullandim, ayrica bagajida kullaniyoruz
Şu anda logic 7 den çok daha iyi ses alabiliyorum, ayrıca koltuk altındaki subwooferlar logic 7 nin. Kapılardaki (alpine) ve merkezdeki hoparlörlerimde (pioneer) gayet güzel. Ciğer titreten bir bas alamicam herhalde bu arabadan.
Providence
13-03-2013, 11:50
Şu anda logic 7 den çok daha iyi ses alabiliyorum, ayrıca koltuk altındaki subwooferlar logic 7 nin. Kapılardaki (alpine) ve merkezdeki hoparlörlerimde (pioneer) gayet güzel. Ciğer titreten bir bas alamicam herhalde bu arabadan.
Ciğer titreten bir bass alabilirsin istersen :)
///MertS
15-11-2013, 00:26
Beyler Konuyu Hortlattım :)
Aracım 2012 LCI Kasa E90
Aracıma Harman Kardon Yan Direkler, Kapılara Alpine Kolonlar, Direklere Alpine Tweeterlar Bağladım.. Bagajda da Alpine 2 Kademeli Amfisi Mevcut..
Bass 120KM Hızla Giderken Sunroof Veya Bass Açıkken Vuruntu Yapıyordu Hıza Duyarlı Ses Ayarlarıylada Oynasam Vuruntu Bu Şekilde Kullanımda Oluyordu..
Sorunum Şu Amfi Sistemini Bağladıktan Sonra Basslar Dahada Beter Oldu..
Hem Yetersiz Kalıyor Hemde Normal Bass Ayarında Aşırı Vuruntu Var..
Borusandan Garanti Kapsamından Değiştirtcektim Aracımın Garantisi 1 Ay Önce Bitti..
Koltuk Altlarına Önerebileceğiniz Bass Modeli Varmıdır ?
Hem Vuruntu Yapmayacak Hem Ne Ayarda Olursa Olsun Patlak Gibi Ses Vermeyecek Önerileriniz Nelerdir ?
Bu Arada Ankaradayım Montajını Kendimde Yapabilirim..
Teşekkürler..
http://k1311.hizliresim.com/1h/h/uk2nd.jpg
http://k1311.hizliresim.com/1h/h/uk2ud.jpg
///MertS
15-11-2013, 10:10
Bilen yok sanirim :)