Orijinalini görmek için tıklayınız : k-jetronic ( tofaş )
Forumlarda dolaşırken bi tofaşta gördüm ;
tR5N37TbWGo
Bu sistemin şu sıralar güncel olarak yapılan ( tofaş için soruyorum ) mpi manifolt sisteminden farkı , artısı , eksisi nedir acaba ? Tabiki fiyat sorunsalıda var, şu an standart bir yazılım ve motorla mpi manifolt 2000 2500 tl arasını bulabiliyor.
Bu sistem hakkında bilgisi ve karşılaştırması olan varmı ?
kafanda saç kalmaz yakıttan aradaki fiyat farkı 2 ayda kapanır ayar tutmaz sürekli ilgi ister zordur k-jet artık ustasıda yok denilecek kadar ay kaliteli bir ecu en iyisi hemde yakıttan tasarruf yok eger yakıt sorun değil dersende weber yada muadili karbüretör derim ben
131mirafiori
23-03-2013, 20:26
bunda yazılıma falan gerek yok bildiğim kadarıyla... Yapan da Bursa'dan bi abimiz gayet sıkı yürüyen bir araçtı fakat tek başına bi etkisi olmuyor. Dereceli ve ayarlı kasnak falanda istiyor sistem... Performans olarak MPI performansından iyi diyebilirim :)
bunda yazılıma falan gerek yok bildiğim kadarıyla... Yapan da Bursa'dan bi abimiz gayet sıkı yürüyen bir araçtı fakat tek başına bi etkisi olmuyor. Dereceli ve ayarlı kasnak falanda istiyor sistem... Performans olarak MPI performansından iyi diyebilirim :)
Civelek' in söylediğine göre yakıtla orantılı o zaman performans artısı ? çünkü mpi de yakıt tasarrufu oluyor karbüratöre göre , tabiki artı performansta.
mehmetRS
23-03-2013, 20:42
insanlar mercedeslerindeki k-jetlerden kurtulup ms v.s. yaptırıyorlar..
bende bunu yazmak için girmiştim el gider mersini biz gider tersine gibi olmuş. Ms yapmak daha mantıklı.
En basitinden megasquirt duruyorken k-jet enjeksiyon kurmak çok saçma olur k-jet kuracağına temiz bir karburatör ile yoluna devam et.
131mirafiori
23-03-2013, 21:02
Civelek' in söylediğine göre yakıtla orantılı o zaman performans artısı ? çünkü mpi de yakıt tasarrufu oluyor karbüratöre göre , tabiki artı performansta.
aynen öyle :)
bende bunu yazmak için girmiştim el gider mersini biz gider tersine gibi olmuş. Ms yapmak daha mantıklı.
En basitinden megasquirt duruyorken k-jet enjeksiyon kurmak çok saçma olur k-jet kuracağına temiz bir karburatör ile yoluna devam et.
Durum özetlenmis ztn
hkspower
23-03-2013, 22:05
çok gereksiz bişey yapmışlar bence ..... amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmışlar :D
ChtArdARSL
23-03-2013, 22:57
Ben 190E efiye dondum. İstersen calısan ayar yapıla bılen 150 bındeki k-jetımı butun sıstemı ile sana uygun fıyata verırım takım oalrak.
anlaşılan bu k-jet 40 lık weberin enjeksiyon şeklinde olması gibi bişey. beyin ayar yok , ama emme ve bol yakıt var
LowLife16
23-03-2013, 23:29
Araç tofaşlar arası Bursa drag birincisi ömerim :)
overblack
23-03-2013, 23:43
bu arabada şu an ms var okan ustanın orda çalışır vaziyette.
Ahmet Saraçoğlu
24-03-2013, 01:47
Forumlarda dolaşırken bi tofaşta gördüm ;
tR5N37TbWGo
Bu sistemin şu sıralar güncel olarak yapılan ( tofaş için soruyorum ) mpi manifolt sisteminden farkı , artısı , eksisi nedir acaba ? Tabiki fiyat sorunsalıda var, şu an standart bir yazılım ve motorla mpi manifolt 2000 2500 tl arasını bulabiliyor.
Bu sistem hakkında bilgisi ve karşılaştırması olan varmı ?
Dağıtıcıyı bagaja koysaymış bari , ordan basarmış enjektörlere :D
Kjet adamı rezilde eder vezirde.lpg ile ayar tutmaz , performanstan düşer , patlatma çatlatma yapar , hayattan soğutur.Ama lpg görmemişi sıkıntısızdır.Ben lpg den arındırdım tün enj. Ve hava sistemini...ne varsa yurtdışından lpgögörmemişini getirttik...şuan yaz kış çevremdeki diğer tüm araçlardan daha çabuk marş alır ve sıkıntısız...ama gerek varmı?Ms varken bence yok.
overblack
24-03-2013, 02:42
Dağıtıcıyı bagaja koysaymış bari , ordan basarmış enjektörlere :D
Kjet adamı rezilde eder vezirde.lpg ile ayar tutmaz , performanstan düşer , patlatma çatlatma yapar , hayattan soğutur.Ama lpg görmemişi sıkıntısızdır.Ben lpg den arındırdım tün enj. Ve hava sistemini...ne varsa yurtdışından lpgögörmemişini getirttik...şuan yaz kış çevremdeki diğer tüm araçlardan daha çabuk marş alır ve sıkıntısız...ama gerek varmı?Ms varken bence yok.
yukardaki arabada lpg yok. sahibinin zaten benzin istasyonu var. zevkine yapıyor.
yukardaki arabada lpg yok. sahibinin zaten benzin istasyonu var. zevkine yapıyor.
dedimya bu k-jet weberin enjeksiyona dönüşmüş şekli nekadar yakıt ne kadar performans :)
antalyalılarda aynı mantıkta çalıştıryolar arabalarını, 40 lıklar bi yana stock weber karburatorden iki tane bağlayanlar var. arabalar iyi yürüyor kimse inkar edemez bunu ama yakıtta ona oranla iyi yürüyor.
araç 127 hp olduğu söyleniyor, motor içini bilemiyorum tabi . MS li bi mpi dereceli , headers , filtre tarzı modifiyeler ilede 115 120 ye ulaşabiliyor. Arada dağlar kadar fark yok fakat günümüzde yaklaşık 5 tl/lt olan benzinle bu aracı yürütmek , yapmak mantıksız geliyo şuan , kafamdaki soru işaretlerini yok ettim :D
131mirafiori
24-03-2013, 13:44
127 hp olsa ne olacak arkaya gidene kadar 25-30 hp sini aktarmalarda bırakıyor zaten :D Şu şahinleri arkadan motorlu yapaydılar çok tehlikeli makinalar olacaktı :D
Biri ms ve mpi emme nin toplam maliyetini yazabilir mi ?
127 hp olsa ne olacak arkaya gidene kadar 25-30 hp sini aktarmalarda bırakıyor zaten :D Şu şahinleri arkadan motorlu yapaydılar çok tehlikeli makinalar olacaktı :D
Biri ms ve mpi emme nin toplam maliyetini yazabilir mi ?
min 2000 - 2250 ( sıfır oem tipo parçaları (yakıt rayı, kelebek,enjektör vs) + ms beyin). ayarla beraber 2500 -2750 tl. Ankara'daki bikaç yerden aldığım fiyatlar bu şekildeydi.
131mirafiori
24-03-2013, 16:58
min 2000 - 2250 ( sıfır oem tipo parçaları (yakıt rayı, kelebek,enjektör vs) + ms beyin). ayarla beraber 2500 -2750 tl. Ankara'daki bikaç yerden aldığım fiyatlar bu şekildeydi.
emme manifoldu sensörler falan hepsi işin içinde mi ?
emme manifoldu sensörler falan hepsi işin içinde mi ?
aynen herşey dahil.
TeamKARAHAN
24-03-2013, 18:13
Konuyla alakası yok ama, bi tek Z 0530 u geçemiyodu sanırım :)