Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumdaki kullanicilara karsi guven sorunu
Bu konuyu, iyi niyetli, dürüst,şerefli Tech kullanıcılarına hitaben yazıyorum.
Son zamanlarda forumdaki alisveris bolumlerinde bazi kullanicilarin, digerlerinin haklarini yediklerini, iyi niyetlerini suistimal ettiklerini goruyorum.
Her zaman curuk elmalar vardir, ozellikle modifiye camiasindaki çürük adamların oranı ne yazıkki diğer camialara göre yüksek.
Sürekli araba yarıştırmaya çalışan, ne iş yaptığı belli olmayan, sanayilerde zaman zaman farklı dükkanlara takılan bu adamlar, forumlarda ilginç bir şekilde popüler oluyorlar.
Gerçek hayatta iş yaparken, ev kiralarken ilk sorulan soru, sen ne iş yapıyorsun, yerin yurdun neresidir sorusudur? Daha sonra TC kimlik no istenir, bankalara sorulur.
Forumda neden bunu yapmıyorsunuz arkadaşlar, alışveriş yapmadan önce sorun soruşturun, önceden kimlerle ne iş yapmış, yeri yurdu belli mi? Düzenli bir işe sahip mi? Ben evime kiracı alırken, neredeyse bordrosunu istiyorum,bunu siz de yapıyorsunuz, siz hiç tanımadığınız adama para gönderirken daha dikkatli olabilirsiniz.
araba yarıştırıp, diğerlerinden hızlı izlenimi verip o arabaları ettiğinden fazla paraya satan kullanıcılar var. Bu mantalitedeki bir insandan alışveriş yaparken iki kere düşünmeniz yerinde olacaktır.
Daha önce bu konuyu açtım kapatıldı. Kopnu 3 gün önce 14 bine alına arabanın nerdeyse aynı hafta neden 20 bine tekrar satılmaya çalışıldığıydı.
bu forumda ki üyelerle defalarca alışverişim oldu. Allah'a şükür ne param kaldı ne de parası kalan oldu.
Sevgili Ranthor ;
buraya ilan açan herkesi kendimiz gibi zannediyoruz. ilana,içeriğine,şahsa güven duygusu bir ilan sitesinde ki satıcıya duyulandan daha fazla.
ayrıca ayıp olur mu diye de insan mahçup oluyor. daha geçen hafta Emrah kardeşimizle jant lastik için anlaştık. alışverişin adını koymak için kaparomu gönderdim. bir şekilde kısmet olmadı ve aynı gün iadem yapıldı.
şimdi Emrah'a deseydim ki ;
-Ben sana kaparo yolluyorum ama ya sonra sana bişey olursa , bana nasıl 100 liramın yanmayacağını taahhüt edebilirsin desem ?
hoş olmayacak bir muhabbet değil mi
Daha önce bu konuyu açtım kapatıldı. Kopnu 3 gün önce 14 bine alına arabanın nerdeyse aynı hafta neden 20 bine tekrar satılmaya çalışıldığıydı.
Binicem edicem diye yalan söylüyorsa bu ayıptır evet ama 14 bine adam acil satmak zorundadır diğeri aracı alır,bu satanında işine yarar.sonra adam kar etmek için satar bunda pek bişey yok gibi.
turbo&quattro
01-10-2013, 11:20
Bedelsiz satiliklar gibi bir konu vardi oradan iyi niyetli kisiden bedavaya parca alip sonrasinda satani gordu bu gozler..
Cliosportve
01-10-2013, 11:21
Bu alemde çok sahtekar adam gördüm tanıdım
Çok uzun süredir hayatımda ve çevremde barındırmamaya çalışıyorum
Güzel bir uyarı olmuş Ranthor
Karşıdakini kendin gibi görme huyundan vazgeçilmesi lazım ...
Ticaret sonuçta kimseyi suçlayamayız ki bu konuda :o
Neden 14 bine aldın madem satacaksın demek bence saçma :soru:
Bedelsiz satiliklar gibi bir konu vardi oradan iyi niyetli kisiden bedavaya parca alip sonrasinda satani gordu bu gozler..
Ahahah evet lan audi map sensörümüydü ne ööle bişeydi sanırım :D:D:D
turbo&quattro
01-10-2013, 11:24
Dump valve ydi kankacim :$
SekoLive
01-10-2013, 11:24
sadece nickini bildiği siteden tanıdıgı üye, satış yaptıgı herşeye on numara diye yazanlar var. Bunlar bi cok kişinin başını yakıyor. Bide şu var başıma geldi adam arabasına para harcıyosa oo hacı on numara al bundan al deniyor oysa adam dolandırıcı :) paranı kurtarana kadar zorluk cekiyorsun. Özellikle yüzyüze tanımadıgınız, sıkı ticaretlerde bulunmadıgınız kimseye kefil referans olmayın.
sonrasnda bazen soruşturmakda işe yaramayabiliyor. adamın ne mal oldugunu biliyorlar, ama yazmıyorlar ya korkudan, ya arkadaşlıkdan bi şekilde yazılmıyor. iş patlak verince aa banada yaptı onada yaptı deniliyor gördük bunları . ben bi kişiyle sıkıntı yaşadım onuda yeri geldikce soru geldikce söledim başkasının başı yanmasın diye.
forumda ticarette bariz ,bile bile yanlış yapan adam varsa (bazen iki tarafdada saçma sapan şeyler oluyor ona dicek bişi yok) kendi fikrim bunun cezasını birazda yönetim kesmeli. Yoksa adam meslek edinmiş ondan bundan calmayı, ayıplı mal satmayı huyundan vazgeçmiyor.
Istediği fiyata satabilir kullanıcı bu arabayı, yani 20 ye satabiliyorsa bize ne?
Iyı feedback de önemli değil, çok fazla şakşakcı var, burda feedback sistemi gerçekten alışveriş yapanla eklenmesi gereken birşey, ama cakal cok, kim uğraşak bunlarla.
o arkadaşın nickini bana söyler misiniz?
Heryerde bu ibccccccxxxxxxelerde var malesef.oyuzden iyice sorusturmak lazim fazla guvenmemek lazim
arsenikli
01-10-2013, 11:37
Bu forumda zaman zaman konu açıyor bişeyler satmaya yada bişeyler arayan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ama hiç bi zaman 5 e alıpta 20 ye satmaya çalışmadım benim niyetim sedece kendi çapımda madem bu forumdayım yarın öbür gün yüz yüze gelicez neden insanlara yardımcı olmamayım benim şahsi düşüncem bu
Anlamıyorsunuz. Bu forumdaki forumdaşının kötü maddi durumundan fayda sağlayıp onun 16 ya satmaya çalıştığı aracı 14 e bitirip ardından aynı siteye 20 liraya ilan koymakta ben iyi niyet göremiyorum.
Dibin dibini yap kanka--ilk arabam olacak kanka--anam destek olmadı kanka.... Ondan sonra bebekler bebeği araba al sana 20 lira.
Valla hatırlamıyorum nickini ama hatta konu açılmıştı, bedava veren arkadaş durumu farkedip ulan bu ne terbiyesizliktir gibi bi konu mu açmıştı yoksa satılık ilanına mı yazmaya başlamıştı tam hatırlamıyorum ama baya bi konuşulmuştu. İlk başta kıvırmaya çalıştı yok o bu değil başka parça bu falan diye ama sonra kalktı sanırım konu :D:D:D
Ulan bari git başka sitede ver ilanı di mi :D:D:D
Anlamıyorsunuz. Bu forumdaki forumdaşının kötü maddi durumundan fayda sağlayıp onun 16 ya satmaya çalıştığı aracı 14 e bitirip ardından aynı siteye 20 liraya ilan koymakta ben iyi niyet göremiyorum.
Dibin dibini yap kanka--ilk arabam olacak kanka--anam destek olmadı kanka.... Ondan sonra bebekler bebeği araba al sana 20 lira.
Yok anlıyorum seni ama yapacak birşey yok :D Allah kötü duruma düşürmesin kimseyi, ben çok araba aldım sattım ama bugüne kadar bir arabamıda ucuza alıp pahalıya hatta aldığım fiyata satamadım :D hep ben alırken arabanın sahipleri ağa paşa oldu, keyfe keder satılık, tok satıcı, satılmazsa dursun garajda şekli vardı, satarkende abi annem sütten kesilmiş beni emzirememiş, çatıya ufo düştü damımız açık, haciz geldi evimizi aldılar arabada yatıcaz vs vs
Lan ne bahtsız adamım ben amk :D:D:D
Gunes G.
01-10-2013, 12:03
Bu konuyu, iyi niyetli, dürüst,şerefli Tech kullanıcılarına hitaben yazıyorum.
Son zamanlarda forumdaki alisveris bolumlerinde bazi kullanicilarin, digerlerinin haklarini yediklerini, iyi niyetlerini suistimal ettiklerini goruyorum.
Her zaman curuk elmalar vardir, ozellikle modifiye camiasindaki çürük adamların oranı ne yazıkki diğer camialara göre yüksek.
Sürekli araba yarıştırmaya çalışan, ne iş yaptığı belli olmayan, sanayilerde zaman zaman farklı dükkanlara takılan bu adamlar, forumlarda ilginç bir şekilde popüler oluyorlar.
Gerçek hayatta iş yaparken, ev kiralarken ilk sorulan soru, sen ne iş yapıyorsun, yerin yurdun neresidir sorusudur? Daha sonra TC kimlik no istenir, bankalara sorulur.
Forumda neden bunu yapmıyorsunuz arkadaşlar, alışveriş yapmadan önce sorun soruşturun, önceden kimlerle ne iş yapmış, yeri yurdu belli mi? Düzenli bir işe sahip mi? Ben evime kiracı alırken, neredeyse bordrosunu istiyorum,bunu siz de yapıyorsunuz, siz hiç tanımadığınız adama para gönderirken daha dikkatli olabilirsiniz.
araba yarıştırıp, diğerlerinden hızlı izlenimi verip o arabaları ettiğinden fazla paraya satan kullanıcılar var. Bu mantalitedeki bir insandan alışveriş yaparken iki kere düşünmeniz yerinde olacaktır.
Fakirlikten Ozan, bunlarin hepsi fakirlikten.
Sen saniyor musun ki yeri yurdu belli olmayan, kimdir nedir ne ayaktir bilinmeyen, karabatak gibi orda batip burda cikan adamlari "temiz" sandiklari icin alis veris yapiyor insanlar? Ilgisi bile yok, bile bile, goz gore gore lades oluyorlar.
Neden? Cunku normalden dusuk rakamlara alacaklar ya urunleri, guvenilir adamlara, bu isi yapanlara sorunca aldiklari fiyatlar daha yuksek ya, gidip ipsiz sapsiz insanlarin lafina guvenip "dibinin dibi" ne almaya calisirken mokoko oluyorlar.
Fakirlikten kisaca, isin ozu bu...
Bu arada Tago, bir mal satildigi zaman, alan bunu nasil aldi, kaca aldi, niye aldi diye sorulmaz keza bu sorular alaciyi baglamaz, sadece aliciyi degil kimseyi baglamaz. Satan istedigi fiyata satar, alan alir, almayan almaz. Bunun iyi niyetle, kotu niyetle ilgisi yok...
Cok satis yaptim allaha sukur hic bir sorun yasamadim ne kargo geri geldi ne parada sorun yasadm ne urun kotu cikti
Son zmanlarda bu satis konusu iyce gun yuzune cikti paraya bakıyorlar ama adam arkandan kufur ediyo ne anlami kaliyoki
Ama bise alacaksam arastirip ole alirim
Bizim insanimizdada var yeri geldkce bende yapiyorum sizde yapiyorsunuz acil bise lazim hemen pat die arastirmadan aliyoruz snra ortada kaliyoruz
Valla bu forumda çok bilinen yeri yurduda olan ama satın alınacak arabaya *** atıp piyasasını çok düşüren insanda dolu... Aynı araba için cebine para koyup satın almaya gidenide gördüm.
Yakın tarihli örneğinide verebilirim.
Gunes G.
01-10-2013, 12:15
Valla bu forumda çok bilinen yeri yurduda olan ama satın alınacak arabaya *** atıp piyasasını çok düşüren insanda dolu... Aynı araba için cebine para koyup satın almaya gidenide gördüm.
Bu o insanin karaktersizligini gosterir, karaktersiz insanlar hayatin her yerinde mevcuttur. Keza otomobil gibi egitim ve maddi seviyesi dusuk insanlarin ozellikle ilgilendigi bir konuda bu tarz insanlarin miktarinin yuksek olmasi kacinilmaz.
Ama yine de bunlar 10 liraya aldigi mali 20 liraya satmasina engel degil. Bu bizi baglayan kismi degil.
gunes sadece fakirlikte değil, genel olarak en ucuza almak.
Ürün satarken, fatura vb vb. yok, herşey kayıt dışı, işler karışık.
Araba tam satılığa çıkarılmadan önce rolling de herkesi geçmeye başlıyor filan, bayat artık bunlar.
Yılmadım araştırdım buldum :)
http://www.techturkey.com/forum/6867660-post68.html
ve hala Brs nickli arkadaş hala satış yapıyor :beuj:
bu brs52 ile ilkerotti farkli kisiler di mi?
Gunes G.
01-10-2013, 12:50
gunes sadece fakirlikte değil, genel olarak en ucuza almak.
Ürün satarken, fatura vb vb. yok, herşey kayıt dışı, işler karışık.
Araba tam satılığa çıkarılmadan önce rolling de herkesi geçmeye başlıyor filan, bayat artık bunlar.
Haci fiyati 3 kurus daha ucuz olsun diye kim gidip at hirsizindan parca alir?
Ben soyleyeyim, parasi gercekten az olan, fakir yani.
Parasi olan adam, uc kurus ucuz olacak diye boyle sacma sapan insanlarla is yapip, acayip acayip riskler almaz.
Ha ama su var, Turk insani o kadar alisti ki fakirlige, parayi bulsada hala en ucuzunu zorluyor, riskleri umursamiyor bile.
Parasal fakirlik zihinsel fakirligi getirmis, artik o saatten sonra para olsada adamin zihin fakir calisiyor sorun bu.
Sonra soyle oldu boyle oldu, e olur tabi...
bu brs52 ile ilkerotti farkli kisiler di mi?
Evet abi ayrı kişiler sadece İlkerottiye açılan konunun içinde bahsi geçti sadece
yani senin o sordugun kişi brs852 olan
Biz de çiziğine kadar yazıyoruz, sonra niye araba satılmadı.. 3-5 şakşakçı ayarlayayım..
vay anasını :eek::eek:
brs582 i de satis yasakli olarak aliriz o zaman, cok ayip etmis.
Ayrica bu sekilde alisveris yapan insanlarin forumlarda populer, goz onunde olmasina kanmayin, islerine gelirse 5 dk da arazi oluyorlar
İstanbul
01-10-2013, 14:21
Konu çok yerinde ve güzel olmuş..aracım var,yakın zamanda da almayı düşünmüyorum ama ilgimi çektiği sitedeki için satılık otomobiller bölümünü sık sık ziyaret ediyorum,isim vermek hem yanlış olur hem de polemik yaratacağı için isim vermicem ama sayıları az da olsa bazı arkadaşlar kendini fazla uyanık zannediyor,tabi ki kimsenin malını kaça sattığı,ederinin ne olduğu beni ilgilendirmez ama taktir edersiniz ki her şeyin bir hakkı ve piyasası var..***** site sayesinde zaten herkes neyin ne kadar ettiğini iyi kötü mukayese yaparak bilebiliyor,artı buraya üye olan insanların yüzde 99 u da bu işi,piyasayı normal vatandaştan zaten daha iyi biliyor,o yüzden birebir emsallari hatta daha iyi durumdaki bir sürü emsali 5 lira olan bir araca kalkıp 10 lira istemek ve daha da ileri gidip bunu cazip fiyat,şu tarihe kadar geçerli fiyat diye lanse etmek ne kadar akla vicdana sığar bilemiyorum..tabi araca yapılan ekstra masraflar şu bu falan denilebilir ama yine de arada öyle fahiş farklar olması kabul edilecek bir şey değil..kimseyi kastederek yazmadım ama satılıklar bölümünde kısa bir tur atarsanız zaten görürsünüz..tekrar söylüyorum kimsenin malını kaça sattığı üstüme vazife değil ama kimse de aptal değil..ayrıca otomobilini dürüstçe satmaya çalışan arkadaşları da tenzih ederim
Herkes ucuza araba alip pahaliya satana kiziyor, ona da hak veriyorum.
Ama benim esas derdim, oduyecegim diyip parayi odemeyenlere,
Parayi alip, urunu gondermeyenlere,
Yalandan rolling yapip, yada hile ile araba gecip sonra fiyat arttiranlarla,
Baskasinin arabasina kazali diye yalan uydurup fiyat kirdiranlarla,
Kazali arabayi sanayide ucuza yaptirip millete ciziklerden dolayi belalti boyali diye yutturmaya calisanlarla,
Arabayi 400 000 de alip 120 binde satanlarla...
kanashibari
01-10-2013, 15:17
Herkes ucuza araba alip pahaliya satana kiziyor, ona da hak veriyorum.
Ama benim esas derdim, oduyecegim diyip parayi odemeyenlere,
Parayi alip, urunu gondermeyenlere,
Yalandan rolling yapip, yada hile ile araba gecip sonra fiyat arttiranlarla,
Baskasinin arabasina kazali diye yalan uydurup fiyat kirdiranlarla,
Kazali arabayi sanayide ucuza yaptirip millete ciziklerden dolayi belalti boyali diye yutturmaya calisanlarla,
Arabayi 400 000 de alip 120 binde satanlarla...
Hay ağzın bal yesin. :icon_tup:
ontheair
01-10-2013, 15:29
Tuning işleri ilk başladığında ebay vs bu kadar yaygın değilken, insanlar her şeye bu kadar kolay ulaşmıyorken fiyat belirlemek kolaydı. Aynı parçaya herkes farklı fiyat verebiliyordu ve gerçekten de iki katına yakın farklar ortaya çıkabiliyordu. Artık öyle değil. MAlın bedeli, dövizin kuru belli. Getirmek için yapılan masraf belli. E getiren adamda kazanacak. Aynı mal artık her yerde aynı fiyat. aradaki farklar çok az. Eğer bir yerde yarı fiyatına bir ürün varsa işin içinde ya bir hile vardır ya da çok şanslısınızdır.
Bir de benim anlamadığım şey şu. Artık birçok ödeme yöntemi varken neden hala önce para sonra ürün tarzı alışveriş şekli seçiliyor? Kapıda ödeme, GET, paypal gibi güvenilir ödeme yöntemlerini tercih etmeniz dolandırılma riskini yok etmese de azaltıyor.
Bir de genel olarak dolandırıcıların çok güven veren tarzları var. Ben artık bu işin bir yetenek olduğuna inanıyorum. Hepsinin belirli bir alanları vardır ve oradan ayrılmazlar. Bir süre kaybolurlar ve mutlaka geri dönerler. Hatta bunların eski borçlarını kapatıp zor günler geçirdim imajını verip çok daha büyük bir vurgunla kaybolanları da mecut.
Haci fiyati 3 kurus daha ucuz olsun diye kim gidip at hirsizindan parca alir?
Ben soyleyeyim, parasi gercekten az olan, fakir yani.
Parasi olan adam, uc kurus ucuz olacak diye boyle sacma sapan insanlarla is yapip, acayip acayip riskler almaz.
Ha ama su var, Turk insani o kadar alisti ki fakirlige, parayi bulsada hala en ucuzunu zorluyor, riskleri umursamiyor bile.
Parasal fakirlik zihinsel fakirligi getirmis, artik o saatten sonra para olsada adamin zihin fakir calisiyor sorun bu.
Sonra soyle oldu boyle oldu, e olur tabi...
Tam olarak fakirlikten değil esasında. İnsanları o kadar çok kazıkladılar ki artık herkes bahse konu olan malın esasında yarı fiyatı olduğunu sanıyor. Zamanında yediği kazıklarla insanlar paronak oldu. Herkes kendini kazıklıyormuş gibi hissediyor ve hep ucuzunu almaya çalışıyor :)
Bu site üzerinden çok alışveriş yaptım.
Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.
Nedeni çok basit, alıcı ya da satıcı nickini sağ üst köşedeki arama butonuna yazıp kontrol ediyorum ;)
Benim asıl kızdığım satılık ürüne "dip fiyat" isteyip teklif ettiği fiyatı kabul ettiğin üyenin bi daha aramaması almayacaksın neden pazarlık ediyorsun
Gunes G.
01-10-2013, 16:20
Tam olarak fakirlikten değil esasında. İnsanları o kadar çok kazıkladılar ki artık herkes bahse konu olan malın esasında yarı fiyatı olduğunu sanıyor. Zamanında yediği kazıklarla insanlar paronak oldu. Herkes kendini kazıklıyormuş gibi hissediyor ve hep ucuzunu almaya çalışıyor :)
Bak ben bu kaziklanma mevzusunuda anlamiyorum. Falanca beni kazikladi, bilmemne hep kazikliyor, su adam cok kazikci vs.
Arkadas, sen tuketici olarak almayi planladigin urun ile ilgili gerekli arastirmayi yapmazsan, satis fiyati 100 olan urune 200 isteyen adama gidip OKEY OLUP parasini verip mali alirsan, iki gun sonra baska magazada ayni mali 120'ye gorursen, kalkip kaziklandim diyemezsin, olsa olsa bilincsiz bir embesilim, gerizekali gibi arastirmadan aldim, malim ben dersin.
O yuzden insanlari kazikladilar filan geciniz, sanki silah dayayip satiyor bu adamlar mallari millete.
De ki millet bilincsiz, bu gune kadar 10 liralik mali 20ye aldilar, anlarim. Ama "bu gune kadar hep kazikladilar, millet simdi kaziklaniyormus gibi hissediyor" dersen, ona millet degil beyinsiz embesil surusu denir derim ve mumkunse bu embesillerden millet diye bahsetmeyelim, net olalim, embesiller diyelim.
Forumda çok uzun zamandır bişey alıp satmadım ama allaha şükür dünya parça alıp sattım en ufak sorun yaşamadım bu birazda insanların ciddiyeti ile alakalı burdan yazışır daha sonra telefon açıp konuyu net konuşup olayı bitiririm.
Bak ben bu kaziklanma mevzusunuda anlamiyorum. Falanca beni kazikladi, bilmemne hep kazikliyor, su adam cok kazikci vs.
Arkadas, sen tuketici olarak almayi planladigin urun ile ilgili gerekli arastirmayi yapmazsan, satis fiyati 100 olan urune 200 isteyen adama gidip OKEY OLUP parasini verip mali alirsan, iki gun sonra baska magazada ayni mali 120'ye gorursen, kalkip kaziklandim diyemezsin, olsa olsa bilincsiz bir embesilim, gerizekali gibi arastirmadan aldim, malim ben dersin.
O yuzden insanlari kazikladilar filan geciniz, sanki silah dayayip satiyor bu adamlar mallari millete.
De ki millet bilincsiz, bu gune kadar 10 liralik mali 20ye aldilar, anlarim. Ama "bu gune kadar hep kazikladilar, millet simdi kaziklaniyormus gibi hissediyor" dersen, ona millet degil beyinsiz embesil surusu denir derim ve mumkunse bu embesillerden millet diye bahsetmeyelim, net olalim, embesiller diyelim.
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye çok sevdiğim bir laf vardır, aklıma geldi yazdıklarını okuyunca.
Bu arada imza güzelmiş afferim :D stocklarını kontrol et beni zorla küfür etmeye zorlama :D:D:D
ontheair
01-10-2013, 16:28
Bak ben bu kaziklanma mevzusunuda anlamiyorum. Falanca beni kazikladi, bilmemne cok kazdikci, su adam cok kazikci vs.
Zaten yazının en başında bu işler ilk başladığında demiştim sanırım orayı atladın. Evet bugün şartlarında maksimum 15 dakikalık bir araştırma ile ortalama bir fiyat çıkarıtlabiliyor. Ama eski gün koşullarında mümkün değildi.
Tabii kolaya kaçan bir millet olduğumuzu da inkar etmeyeceğim... Bugün şartlarında fiyatı yüksek tutup adam kazıklamak (evet kazıklamak demeye devam edeceğim) imkansıza yakın bir şey.
A'da 10 lira olan mal B'de 20 C'de 21 D'de 19 liraysa A'nın ya sahtekar olduğu ya da malında bir ayıp olduğu aşikardır. Ama aynı malı F, 30 a satmaya çalışıyorsa kazıkçıdır.
Gunes G.
01-10-2013, 16:33
Zaten yazının en başında bu işler ilk başladığında demiştim sanırım orayı atladın. Evet bugün şartlarında maksimum 15 dakikalık bir araştırma ile ortalama bir fiyat çıkarıtlabiliyor. Ama eski gün koşullarında mümkün değildi.
Tabii kolaya kaçan bir millet olduğumuzu da inkar etmeyeceğim... Bugün şartlarında fiyatı yüksek tutup adam kazıklamak (evet kazıklamak demeye devam edeceğim) imkansıza yakın bir şey.
A'da 10 lira olan mal B'de 20 C'de 21 D'de 19 liraysa A'nın ya sahtekar olduğu ya da malında bir ayıp olduğu aşikardır. Ama aynı malı F, 30 a satmaya çalışıyorsa kazıkçıdır.
1 soru.
Eger satici yuksek fiyattan urunu satamazsa kazikci olur mu?
O yuzden kazikci diye birsey yoktur, bilincsiz tuketici vardir...
ontheair
01-10-2013, 16:35
1 soru.
Eger satici yuksek fiyattan urunu satamazsa kazikci olur mu?
O yuzden kazikci diye birsey yoktur, bilincsiz tuketici vardir...
Aynı noktaya geldik sonunda :)
Alan olmazsa satamaz doğrudur.
Zaten bahsettiğim kazıkçılık eski günlere aitti ve bugün şartlarında çok zor.
Gunes G.
01-10-2013, 16:41
Aynı noktaya geldik sonunda :)
Alan olmazsa satamaz doğrudur.
:icon_tup:
Gunes G.
01-10-2013, 16:43
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye çok sevdiğim bir laf vardır, aklıma geldi yazdıklarını okuyunca.
Bu arada imza güzelmiş afferim :D stocklarını kontrol et beni zorla küfür etmeye zorlama :D:D:D
Olm magazanin birine gidip o yok bu yok diye bana niye carliyosun :) O magazanin muduru yok mu, ben nerden bileyim adamin rafinda ne eksilmis tek tek? Ordaki adamin isi o :) Git ona kiz :)
Olm magazanin birine gidip o yok bu yok diye bana niye carliyosun :) O magazanin muduru yok mu, ben nerden bileyim adamin rafinda ne eksilmis tek tek? Ordaki adamin isi o :) Git ona kiz :)
İsmi lazım değil geçenlerde online sipariş vermek için bi firmanın web sitesini geziyorum...
:cokgreen:
yıl 2004 o zamanlar donanimhaber üzerinden alışveriş yapıyordum, ram işlemci alıp satıyordum overclock delisiydik, internetten heleki populer olan kişilerden ürün alırken malın önce fotoğraflarını isterdim. çünkü daha alışveriş yapmaya başlamadan başına böyle sorunlu alışveriş yapmış dünya kadar örnek konu vardı, ismi ifşa olmuş dünya kadar satıcı vardı. adam farklı farklı nicklerle üyelik alıp çatal kaşık satıp sıkıntısız bitiriyor, sonra güzel bir vurgun yaparak sırra kalem basıyor.
hele bir fındıkçı vardı tam bir arz talep oluşturdu. önce gerçek çerezlik giresun fındığı yolladı herkese ucuz ucuz. sonra talep o kadar arttıki 200 300 kilo fındık siparişi verenler oldu, tabi bu sırada ufak talepleri gönderiyordu 10 - 20 kilo olanları kargoluyordu diğerlerinede "-abi sizinkiler kamyonla geliyo geç gelicek" diyordu ve 2 hafta falan olmuştu geçeli, neyse bu arkadaş yaklaşık 15bin lira ile sırra kalem bastı :)=
ne diyorduk, önce fotograf iste, adamın adresini iste, daha önceki alışveriş yaptığı kişilere mesaj atarak sorma aç telefon konuş, adam gidiyor meydanda buluşuyor bi alışveriş yapıyorlar 2 çay içiyorlar "çooookkk iyi arkadaş" oluyor. sonra mümkünse o ilde bir tanıdık varsa sor biliyormu oraları, bana rizede öyle bir cadde yok demişlerdi mesela rizede okuyan arkadaşlarım :D sabit telefon iste bu okadar önemli değil, Kesinlikle Alacağın Ürünü Dekontta Belirt!!!!! Artık gözlerini kapat ve paranı havale et :) nasip değilmiş dersin yapacak bişey yok :D
Gunes G.
01-10-2013, 17:43
İsmi lazım değil geçenlerde online sipariş vermek için bi firmanın web sitesini geziyorum...
:cokgreen:
Ahaha nonoş yaa :D
ghibli06
01-10-2013, 18:23
bu hemen hemen bütün forumların, kulüplerin ortak sorunu... ister Amerikancılar, ister BMW ciler, ister klasikçiler ister modifiyeciler... ben arabam için parça getiriyorsam sonra o parça ya da arabamdan çıkanları satmak istiyorsam sorun yok ama 2-3 tane daha getirteyim nasılsa satarım fikri varsa o iş ticarete girer... ticaretin kuralları da çok serttir, mal alırsın parasını ödemezsen haciz bile gelir, mal sattın faturasını vermezsen maliye gelir, aldın sattın vergi dairesi 'sen ne ayaksın' diye vergiyi koyar gider, ödemezsen ocağına incir ağacı dikilir... yani ticaretin bir bedeli var, maliyeti var, kendine güvenen bu işi zaten kurumsal yapar... ticareti devlet kontrol eder, sen tanımasan bile kurumsal firma ise kolay kolay sıkıntı çıkmaz, yani en azından para verdim malımı alamadım ya da mal sattım paramı alamadım olayları ile karşılaşmazsınız... mal kötü çıkar iade edersin, devlet bunu garantiye almış seve seve yaparlar...
hayatımda arabamdan çıkan hiç bir malzemeyi parayla satmadım hep dağıttım, ama dağıttığım malzemeleri sonra sahibinden.com da gördüm çok kızdım, şimdi çok yakın arkadaş çevremde paylaşıyoruz bir ihtiyaç olduğunda, ne yazık ki hiç bir ortam eskisi gibi değil...
TaGo kankam, hiç boşuna dil dökme seni çok iyi anlıyorum... milleti aptal yerine koyduklarını zannedenler de bu ortamların içinde maalesef, onlar bu işe 'ticaret' diyor... ticaret yapıyorsan gider devlete vergisini yatırırsın paşa paşa!
En iyi yöntem GET, eğer o olamıyorsa elden ticaret.. Bu ikisi de mümkün değilse önce malı alırım, sonra parayı veririm.. Beğenmeyen benle alışveriş yapmasın..
Düsturum budur.. Daha kazık yemedim..
Edit: Hatırladım şimdi, 1 defa yemiştim.. Halen forumda da aktif olarak var olan ancak forum aracılığıyla alışveriş yapmadığım birinden SAFC II almıştım. O zamanlar bilgisinden ve işçiliğinden emin olduğumuz Mert Tuning - Metin ağbi Taktı bozuk çıktı, geri iade ettim.. Parayı ise 3 gün sonra geri vericem, 5 gün sonra geri vericem, kanka x'in bana borcu var sen ondan tahsil et gibi yorumlar yaptı.. Kovaladık kovaladık sonucu çıkmadı.. Haram zıkkım olsun, rabbim çıkarsın o parayı dedim bıraktım peşini..
Demek neymiş, malı almak yetmez deneyecekmişsinde.. Sonra verecekmişsin parayı..
Ebay satislarinda aldigin rating cok onemlidir, bazi saticilar gecmisi olmayan adamlara urun bile satmiyor.
forumlarda aynı sey olamayacagina gore dikkat etmek gerekiyor. faturasiz, kayit disi, kacak çıkma urun alirsaniz işiniz şansa kalmış.
Jeandan-R
01-10-2013, 19:01
Çok dertliyim bu konuda. Mal aldık belirtilen ürün çıkmadı geri almadılar. Mal sattık bozuk diye geri yolladılar. Alışveriş yapmayacağım birkaç tayfa var karalisteye aldım onları. Birde şakşakçılar var ki o apayrı. Ok gibi ip dedikleri makinelerin yarısının durumunu az çok biliyorum.
rahatsız
01-10-2013, 19:31
yeri yurdu, düzenli işi olan(dolayısıyla geliri), hatta devlet memuru ne adamlar gördük biz.
niyet kötü olduktan sonra, diğer kriterler pek önemli değil.
O kisileri not edeceksiniz, arkadaslarinizi uyaracaksiniz.
Beni yillar once uyarmislardi, oldukca da taninan bir isimdi, dediler aman abi deli misin onla alisveris yapilir mi? Herkese borcu var, ama gezer burada diye.
ayni sekilde bir dukkana borcu olup, onu odemek yerine baska dukkana is yaptirmaya baslayanlari da gorduk:)
63owen63
01-10-2013, 19:40
Konu iyi niyetli ama boşluga taş atıp kuş vurmaktan öte bir şey degil gibi...
Bu iyi niyetli insanlar yine o parçaları beleşe verecek, o kötü niyetliler yine onları alıp hacılayacak. Hatta belki burda dikkat çekmemek icin plastik bir gülüşle belki kendi kendilerine ve gibilerine giydirecek.
Allah herkese selamet versin.
birde satıncaya kadar malı öve öve biteremeyenler, eksiği olduğu halde olmadığını, şu var var diyip sonrasında çıkmayanı da var..üçkağıdın türlü çeşitleri var buda onlardan biri :)
misery1903
01-10-2013, 20:24
Sanalpazar gibi sitelerdeki %5 komisyon bir sorun çıkarsa uğraşacağınız dertten tasadan daha ucuz bence.
kanka su benım ılana yazsana haraket olsun yada kanka benım arabaya bırseyler karalasana gundemde olsun boyle cok adam gordum :D
darkmoon
01-10-2013, 20:44
ben daha önce böyle bir konu açıldığında yazmışdım güvenilir satıcılara ayrı bir rank yada ayrı bir usergroup dahilinde üyeliğinin altında bir simge bir harf yada bir kelime yazabilir vbulletinın panelinde bunlar yapılır basit şeyler tabi forum yöneticleri bir önlem olarak düşünürse yok canım niye yapalım bizene denirse o konudada haklılar neticede herkes kendinden sorumludur..
Bu tur kullanicilarin yandaslari oluyor, o sistem burada islemez ne yazik ki..
Ben onu bunu bilmem, kisilere cok guvenirim. Bilhassa surada 50 kisi ile muhabbetim var yuzyuze, bana madik atan gormedim. Tersine, kendine ucuza alacagi arabayi almayip bana soyleyen ve bana aldiran bile gordum. Birkac yavsak ortami bozuyor diye tum foruma laf demeyelim.
esmerserseriler
01-10-2013, 20:53
yavşak adam yavşaktır:) bunu ne form düzeltebilir nede yaptiği ticaret..adamın içinde olcak:) pantlon giymekle erkek olunmuyor:D
131mirafiori
01-10-2013, 21:04
Forumda baya kişiyle ticaretim oldu aldım veya sattım bu güne kadar tek bir sorun yaşamadım. Ürün almadan alacağım kişinin ne zamandır üye olduğuna ve açtığı konulara tek tek bakıyorum özellikle satılıklarda ki konularına :)
Siteden cok fazla sey almis ve satmisimdir cogu zaman gonderirim havaleyi daha sonra yapanlar olur hatta urunu gondermisimdir 3 gun sonra ararlar parayi anca yatirabildim diyende oldu jant satip 1 sene sonra beni bulup borum var abi hesap nunarasi yolla diyemde hatta Evren abiye bir i pad sattim ki efsane :D sahibnden kullanici adimi sifremi verip get actirdim oda tikladi aldi hahaha tabi bu ayri bir muameleydi tanisikligimiz fazla vardi :D
ALPER-VNS
01-10-2013, 21:25
Marka bmw mi :)
Valla bende forumdan birçok şey aldım açıkcası hiç de önlem almadım dediğiniz gibi bu iş birazda şans işi karşıdaki kim bilemiyorsun. Örnegin daha 1 ay önce 1.400 tl yakın fiyatı olan sıfır ayarında 1 aylık jantlara arkadaş 600 tl yazmıştı burdan ulaşamadım ***** sitede ilanı buldum aradım meğer burda satan arkadaşıymış asıl jant sahibinin burasıyla alakası yokmuş. Velhasılkelam kardeşime dedim hesap no gönder 600 tl hesabında 5 dk içinde gönderdim daha ortada ne jant varrrr ne bir isim nede adamın siteyle alakası var. Gün içinde saolsun kargo pahalıya gelir diye jant sahibi bir arkadaşının şirketi üzerinden kargoya verdi 4 jant lastiğe 5 tl mi ne ödedim gittim aldım. Ha salakmıyım olabilir ancak dediğiniz gibi bir malı ucuza görüp alacam diyorsanız o riski alırsınız..
Bir jant çok popüler diye ona 2.000 TL veripde 1 ay sonra 1.000 tl ye satıldığını gördüğümde asıl kendimi salak hissediyorum. Kimse bir araç 5.000 TL ye çıkacaksa yok pahalı olsun sağlam olsun diye 10.000 harcamaz durduk yere. Şahsen ben harcamam. Hepsi birer vida yığını bana göre...
Siteden cok fazla sey almis ve satmisimdir cogu zaman gonderirim havaleyi daha sonra yapanlar olur hatta urunu gondermisimdir 3 gun sonra ararlar parayi anca yatirabildim diyende oldu jant satip 1 sene sonra beni bulup borum var abi hesap nunarasi yolla diyemde hatta Evren abiye bir i pad sattim ki efsane :D sahibnden kullanici adimi sifremi verip get actirdim oda tikladi aldi hahaha tabi bu ayri bir muameleydi tanisikligimiz fazla vardi :D
He valla, hala kullanıyorum aleti sorunsuz. Helali hoş olsun her kuruş :)
GET mevzusu güvenden ziyade taksitle alabilmek içindi, ne uğraşmıştık ilandı oydu buydu :)
setnogrom
02-10-2013, 08:10
Tanımadığım kişiye güvenmem ilk yaklaşımım ne kadar samimi olursa olsun bu yönde olur.Çünkü yavş.k insanlar iyi niyetli davranıp sonradan yüzünü gösterir.
Alışveriş yapacak kişiler şunu yapsa olay bitecek.
Parça alımlarında ptt kapıda ödeme diye bir sistem var.
Bunu kullanın arkadaşlar.
Bende arada parça satıyorum karşımdaki ısrar etmediği sürece ptt kapıda ödeme sistemiyle yollamaya çalışıyorum.
Alış-veriş olayında kesinlikle paranızı korumaya alın.
Diğer bir unsur güvenseniz dahi yinede ptt kullanın yada benzeri.
Çünkü parayı yollarsınız adamın özel hayatında başına birşey gelir sizde sabah akşam küfür edersiniz.
xx
çok uzaklara gitmeye gerek yok, adam foruma sponsor bile olabiliyor...
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/163329-japanese-express-fuat-hakkinda.html
ve yine şakşakcılar... madem adama sahip çıkacaksınız ödeyin mağdurların borcunu
Alimdan cok satis yaptim bu forumda, 5 senedir de internette surekli alim/satim yapiyorum, memnun kalmayan olmadi cok sukur.
Bi kere kaziklamaya calistilar, 50 lirama cokeceklerdi, tc kimlik no adresine kadar soyleyip guzel bi mesaj atinca 5dk sonra geri geldi para :)
toplumda hafiza genel olarak cok zayif...
Ben de diyorum ki unutmayin, insanlar belli bir yastan sonra degismiyor. gonul iliskilerinde de ayni olay var, yok duzelir bilmemne,, kim duzelmis..
Adam 10 senelik firildak, simdi tovbe ettim, vb diyor, inanirsaniz sizi de oper..
ben hepinize güveniyorum ama çevrenize güvenmiyorum.
şöyle bir konu açılsa nasıl olur;
ürün alımı satımı yapıldıktan sonra insanlar oraya şu üye alışveriş yaptım memnun kaldım kalmadım vs gibi yazılsa nasıl olurdu acaba?
brs852 nicki , ef186 buğra abi olay ortaya cıkınca 3 ay banlamıştı , ban açıldıktan sonrasında satış yasaklı olacağını söylemişti şuan banı açılmış
Bu üye için 3 ay uzaklaştırmayı ve sonrasında Satış yasaklı olarak kalmasını uygun görüyorum tekrarında süresiz uzaklaştırılacaktır siz siz olun üyelerin iyi niyetini suistimal etmeyin ....
şöyle bir konu açılsa nasıl olur;
ürün alımı satımı yapıldıktan sonra insanlar oraya şu üye alışveriş yaptım memnun kaldım kalmadım vs gibi yazılsa nasıl olurdu acaba?
her yer saksakcı dolu,hemen yandaslari savunur adamı.
Hem biz neden bununla ugrasalim. Sahibinden get ya da sanaloazardan alinsin, biz komisyon almiyoruz sonuçta.
forumda şakşakcı tayfan olması çok önemli... aaa xx üyenin aracımı gözlerin kapalı al boncuk, yy mi satıyor hiç düşünme vs olayları çok oluyor.He bunların yanında istisnalarda var harbiden boncuk arabalara binip hatasız ürünler satanlarda var tabi onlara lafım yok.
forumda dolandırıcılık yapanların isimlerini yazabileceğiniz bir topic açamayı düşünüyordum fakat bunun yani isim-soyisim ile yazılmasının kanunen bir suç olduğunu farkettim.
adamın forum nick ismi ile yazsan onunda bir anlamı kalmıyor pek
ahmet1250 sonra yeni üyelik alıyor mehmet1453.
yazışmalarda taaa arkalarda kalıyor unutuluyor.
ozan,
acaba diyorum şöyle bir şey yapılabilirmi?
gerçi bu forum temelinde satış yapanların - satış forumu değil elbette
herkesin detaylarında yapılan satışları alıcının onayladığı bir review kısmı olsa ebay gibi
ama yok ya vazgeçtim yürümez öyle şeyler
iptal.....
ya hakan abi sen iste ben neler yaparim da.
Bu adamlarla ugrasilir mi hiç? Sen de vazcaydin hemen :)
aliburma
02-10-2013, 12:37
her yer saksakcı dolu,hemen yandaslari savunur adamı.
Hem biz neden bununla ugrasalim. Sahibinden get ya da sanaloazardan alinsin, biz komisyon almiyoruz sonuçta.
Bence de mal alan veya satan adamın REFERANSI Techturkey olmamalı. tabi hiç kimsenin üzülmesinden mutlu olmuyoruz ama sonra hep aynı konu başlıkları, aynı mesajlar.... Allah şaşırtmasın...
Bir de takasta karşı tarafın malını itin poposuna sokup, kendi malını neredeyse sıfır fiyatından sayanlar var. Düşmanb başına.
bazı forumlarda tc no ile kayıt olunuyor. bu biraz azaltabilir mi bu durumu? ama sistem nasıl bilmiyorum,değişik tc girince doğruluğu nasıl kontrol ediliyor acaba
darkmoon
02-10-2013, 12:40
vbulletnın satış eklentisi vardı ebayımsı birşeydi unuttum şimdi adını onda bu review yıldız puan verme falan hepsi vardı eski sürümler içindi bu sürümede uyar tahminim.
Mesela ilanlara bir zorunluluk getirilse ve eger satici daha once baska bir uye ile ticaret yapmissa ilanin altina referans olarak yazmak zorunda olsa.
Mesela ilanlara bir zorunluluk getirilse ve eger satici daha once baska bir uye ile ticaret yapmissa ilanin altina referans olarak yazmak zorunda olsa.
Bak ne demiş yönetim burada