Orijinalini görmek için tıklayınız : Asker uğurlarken rahatsızlık vermek..
8.000rpm
06-05-2014, 22:38
Bilmiyorum aranızda bu tip konvoyla arabalarla gezip ugurlamalar yapanları takdir edenler var mı..
Ben hiçbir zaman hoşlanmadım bu tarz hareketlerden.. Kendime de yaptırmadım , yapanlara da katılmadım..
Haa tabii bu organizasyonu sevenler de vardır illa ki.. Birşey diyemem..
Herkes dilediğini yapmakta özgürdür.. Ama işte her lafı oldugu gibi bu lafı da kıçımızdan anlarsak olan olur..
Bir kişinin özgürlüğü , başkasının özgürlüğünün sınırına değdiğinde biter !!!
Bana gecenin bir vakti evimin önünde yanında arkasındaki sokaklarda bilmem kaç araba eller kornalardan hiç çekilmeden , camlardan naralar atarak , müzik sistemlerinin sesini sonuna kadar açarak , sokak aralarında rölantide kesicilere girilerek , burnout yapmaya çalışarak , sıfırlar çizerek , patinajlar çekerek , el frenleri ile dönmeye çalışarak rahatsızlık vermeye kimsenin hakkı yok.. Hem de neredeyse 1 saat boyunca..
1,5 yaşındaki bebeğimi henüz yeni yattığı uykusundan korkuyla uyandırmaya kimsenin hakkı yok..
Sabahın köründen akşamın bir vaktine kadar deli gibi çalıştıktan sonra evimde biraz kafa dinlememi engellemeye kimsenin hakkı yok..
Aramızda çok genç arkadaşlarımız da var..
Eğer sizler de bu tarz insanlardansanız lütfen bu tip aktiviteler yaparken etrafınızda yaşayanları düşünün..
Kendinizi bir 10 sene sonra o insanların yerine koymaya çalışın..
"Bu konunun burada işi ne" de demeyin..
dediklerinizde sonuna kadar haklısınız sadece asker uğurlamak filan değil gecenin saat 1inde gelin arabası gelmiş yan apartmanda korna çalıyor filan gece saat 1 ya el insaf tamam neşeli bi gün filan ama başkalarını da düşünmek gerek erken saatler olsa yine anlarım da bi saatten sonra cidden sıkıntı
Risendark
06-05-2014, 22:48
Çok haklısınız
Haklısınız, bana da çok ters gelir bu olay. Sevinç gösterme değil amaç, taşkınlık yapmak zaten. Yakın zamanda abimi evlendirdik tek bi korna basmadık, keza askere giderken de öyle.
evolution_9
06-05-2014, 22:50
bencede saçmalıktan başka bişey değil bi çok kişi asker uğurlarken hayatını kaybetti bi defa hastene tesadüf karşılaştım camdan sarkanların bulunduğu araç kazaya karışmış yola savrulmuşlardı birinin beli sakatlanmıştı, araçları kullananlarda sarkanlara aldırış etmeden trafikte tehlikeli hareketler yapıyorlar. hem rahatsızlık verici hemde tehlikeli güle oynaya gidiyorlar sabah 5 te tuvalete soktuklarındaki suratlarındaki ifadeyi görmek isterim kimmiş büyük asker
mert_can 41
06-05-2014, 22:53
Enson ben yazdığımda biri tepki göstermişti bana sonuna kadar haklısınız evim otogarın karşısında ve şuhan ortalık yıkılıyo kesiciler lastik yakmalar davul sesleri nasıl uyucağımı bilemiyorum :(
made ın JAPAN
06-05-2014, 22:55
daha şimdi bitti kapımın önünde 2 davul vardı ama ben seviyorum yaa :D
Bunlari ana caddelerde ornegin istanbul sahilyolu ankara konya yolu gibi, makul hizlarda ugurlamaya giderken yapanlara hic bir lafim yok. Ama her tarafta yerlesim yeri olan evler olan mahalle ara sokaklarinda bunu yapmaya kimsenin hakki da yok. Sorun bunlar arasindaki farklari anlamamak.
mehmetelt
06-05-2014, 22:56
normal bir günde yapamadıklarını asker uğurlamasında yapınca normal sanıyorlar.
Bende bu tur eglencelerden son zamanlarda rahatsiz olmaya basladim.eglenmek haklari tabide bokunu cikaranlara benim sozum.evlenenlerde ayni , anladik aksama milli maç varda tum mahalleye bunu niye bildiriyosun
Suleyman
06-05-2014, 22:59
Az önce farklı farklı noktalarda, farklı konvoylara denk geldim üstelik ikinci konvoydan 3-4 el kuru sıkı sesi duydum.
Gereksiz,bi posta ısmarla sessiz sakin gonder yani yok konvoy yok davul falan
Mutlu Değerli
06-05-2014, 23:01
Yazdıklarınızda tamamen haklısınız.
Oldum olası hiç sevmedim bu asker uğurlamalarını. Allah nasip ederse sıra ben ve yaşıtlarıma geliyor. Sessiz sedasız uğurlanayım yeterlii...
Herseyi dozunda yapmak gerekir empati yapmak gerek haklisiniz
schizophrenic
06-05-2014, 23:38
Sonuna kadar haklısınız , ben askere giderken mütevazi bi şekilde konvoysuz fln gittim .
Yaşça baya büyüksünüz , ama askere giden ve onu uğurlayan kişiler ben gibi 18 - 25 yaş aralığında ve delisi dışına kanın en hızlı aktığı dönem vs diye tabir edebileceğiniz en hareketli dönemlerden
Bundan sebeb asker ' e gidecek kişiyi mümkün olduğu kadar unutulmayacak bi şekilde çoşkuyla sevinçle uğurlamaya çalışıyo , bunu yaparken etrafındakileri rahatsız edebileceğini unutabiliyo diyelim ( bilinçli yapan ayılar hariç ) sizde bu seferlik mazur görün :)
tamamen iyi niyetli yaklaşıyorum çünkü bende bi kaç arkadaşımı çoşkuyla heyecanla gönderdim başkasının hakkına tecavüz etmeden , Kimse yanlış anlamasın herkes son derece sağ duyulu yazmış ama eminim herkesin sınırını istemedende olsa aştığı an olmuştur.
bence askere gidecek arkadaşın da etkisi var bu konuda. Arkadaşlarını kontrol edebilmesi lazım.Tamam bizde yaptık eğlence ama ne taşkınlık ne bişey :D Asker konvoyunu polis durdurmaz mı ya :)
dediklerinizde sonuna kadar haklısınız sadece asker uğurlamak filan değil gecenin saat 1inde gelin arabası gelmiş yan apartmanda korna çalıyor filan gece saat 1 ya el insaf tamam neşeli bi gün filan ama başkalarını da düşünmek gerek erken saatler olsa yine anlarım da bi saatten sonra cidden sıkıntı
bu gece pompa var haberiniz olsun diyor o saatte korna çaldığına göre.
Tabiki ugurlanicak ama bununda bir adabi var bundan 2 sene once hastamiz vardi kadikoyde hastaneye goturucektik aksam saati e5 i emniyet seridine kadar doldurmuslar agir agiir gidiyorlar yeri geliyor duruyorlar sifir cizmeler 106 lar el freni cekiyor donuyorlar , durduklari yerde kesiciye giriyorlar falan filan az sovmemistik acelemiz var korna sleektor yaptikca daha da yavasladilar butun e5 trafiginde rezil ettiler , neyseki cok acil bir durum yoktu allah kimseye denk getirmesin
anltrkmn
06-05-2014, 23:46
Biz arkadaşı askere uğurlarken en kalabalık caddede (11 e kadar zaten gürültülü) korna yapmış oradan sahile geçip gazlamış halayımızı çekmiştik :D bence çok haklısınız dualarla gönderilecekken bi ton küfürle gönderiyoruz :)
semtinizi seçin boşuna şikayet etmeyin. korna da basarlar çığlıkta atarlar.sen katlanmak istemiyorsan ona göre yerde otur kafa rahat.tamamen desteklemiyorum ama karışamam da.sadece trafikte yapılan tehlikeli haraketler tamamen yanlış oda hayati tehlike var.. ses den ışık tan rahatsız olanda camını kapatsın bi zahmet
aodabasi
06-05-2014, 23:50
bende şimdi uğurlamadan geldim :D söylediklerinize katılıyorum ama adet haline gelmiş artık öndekine dur diyosun arkadaki yapıyo o yapınca yanındaki yapıyo baş alamıyosunuz konvoyun içindeyken bile..
biz sevincimizi hüzüne dönüştürmesini seven bir toplumuz, hastaneden geliyorum şimdi yolda asker konvoyu adamın elinde torpil yakıp atıyor yolun kenarında yürüye ailenin dibinde patladı çocuk belkide dakikalarca ağladı. şimdi o çocuğun babası bişey dese kimse özür dilemez tam aksine adamı dövmeye kalkarlar.
Yapmayın arkadaşlar Bizde o ASKERLİĞİ YAPTIK anamızın babamızın elini öptük duasını aldık otobüse bindik gittik yaptık geldik.
Siz bu vatanı beklmeye giden bekçilersiniz ama unutmayınki bu ülkenin sizin gibi evlatlarıda sabah işe gidiyor YATAĞA Mahkum hastası var Bebeği var Yaşlısı var AZCIK duyarlı olun...!
turbo&quattro
07-05-2014, 00:46
Bu konuda farkli dusunen sadece ben varim heralde :)
Camdan sarkmalar, trafikte sacma sapan hareketler haric bana pek rahatsiz edici gelmiyor. Bizim kulturumuzde var boyle seyler. Boyle seylere takiliyorsaniz eger tupculer, dugun konvoylari, sebZe meyve satanlar, ramazan davulculari vsss yasaklayalim.
Absinthé
07-05-2014, 00:56
Sessiz sakin giden konvoyları tenzih ederim , çoğu kutlama adı altında apaçilik yapıyor.
ama böyle günlerde biraz hoş görmek lazım :)
Arabayla aptal aptal hareketler yapılmadığı silah v.b atılmadığı sürece rahatsız olmuyorum şahsen çünkü önüne geçilemez bi gelenek bu bizim için hergün yapılan bişeyde değil rahatsız olmanıza bişey demiyorum olabilir ama yapıcak bişey yok hoşgörmek lazım :)
gsi_club
07-05-2014, 01:12
aslinda askerlik kutlamalari filan bunlar güzel seyler ama gel gelelimki herseyi abartmayi çok seviyoruz.ben kimseye rahatsizlik verilmedigi sürece karsi degilim ama 1.5 yasindaki cocugunda yatagindan korku ile kalkmasina sebep olanlara siddetle karsiyim.
bende konvoy cok yaptım katıldım hatta benim askere gidismde arkadaslarımda yaptılar. en geçi 7 yada 8 dir aksam. bir tur atılır evinin onune varıp fırlatılır ve gidicegmiz yere gidilir 30dk içinde.baska semtlere gidip dat daaat gezmedik hiç kimseyide rahatsız ettigmizi sanmam o saatlerde.
yeni moda cıktı oturdugmuz yer itibariyle cevredeki yerlerden(altınsehir sahintepe keza esencılısı hosdere vs.) biraz lüks kaldıgındanmıdır nedir nekadar apaci ipsiz sapsız varsa ticarilere vs dolusup s.ktimin göletine geliyolar (chocolate karsısı) iki seritli yolu gelip cafelere dogru dönüp istiklal marsımı dersiniz sloganlarmı dersiniz.edlien küfür kıyamet egzoz patlatma vs cabalarını saymıyorm hiç orda biton aile coluk cocuk varken
asker eğlencesi benim kafamda eş dsot toplanır güzel bi yemek yenir yada bir mekana geçilir uzun uzun makara muhabbet yapılır adam gibi evlere dağılınır en azından benim abilerimden gördüğüm bu olması gerekende bu. ataköyde saçma sapan bi asker uğurlamasında el freniyle dönen 320i yaşlı bi teyzeye çarpmıştı 3 4 sene önce kadın kaç kere sag baçağından operasyon geçirdi.
Hiç katılmadım, bence gereksiz. Sessiz sakin paşa paşa gidelim işte, ne gerek var caf cafa :)
ontheair
07-05-2014, 02:09
Bizde ne yazık ki her şey herkese hak. Kimse insanca yaşamak için çaba sarf etmiyor. Sanki bir tek o evleniyor, bir tek o askere gidiyor.
ÖSS sınavına girdiğim gün okulun yakınlarında bir yerde davul zurna ile gelin almaya gelmişlerdi. Tamam adettendir birkaç dakika çalarsın geçersin. Saatlerce çalmanın mantığı ne?
Neden arabayla kutlanır onu hiç anlamış değilim.Maç olur,asker olur,düğün olur,sünnet olur arabalar çıkar piyasaya.Kardeşim toplanın biyerde bakın eğlencenize,ne diye korna çala çala dolaşırsınız ki?
Severim bu organizasyonlari, hatta cumrtesi ve pazar ust uste iki aksam katildim. Arkadaslarim gittiler. He kasimda bende gidecegim, yaparmisin boyle bi etkinlik derseniz hayir derim. Cunku soylediklerinize tamamen katiliyorum. Benimkide ilginc bi ironi iste
YavuzNaz
07-05-2014, 07:29
Gecenin 11 inden sonra kapımdan bu şekilde kim geçerse küfür ediyorum, bende askere giderken konvoy eğlence vs. yaptım, bütün arkadaşlarımada düğün konvoyu vs yaptım, ama adap diye birşey var, gecenin 12 sinde kapıda havaifişek patlatıyorlar evde çocuk varmış hasta varmış düşünen yok, nesil yenilendikçe duyarsız ve saygısız bir hal alıyor.
BurakOzdemir
07-05-2014, 08:02
DİP NOT : 10 sene sonra askere gidicek gencimiz olmazsa bu konuyu tekrar hortlatalım.
SerkanKurt
07-05-2014, 08:13
Arabaları kesiciye sokmalar. El freni çekip döndürmeye çalışmalar bunların asker uğurlamasıyla alakasını kestiremiyorum? Gereksiz haraketler çok.
HondatugraL
07-05-2014, 08:13
Düğün, sünnet, askerlik, şampiyonluk kutlamaları dahil korneye basa basa gezenleri sevmiyorum. Bu tarz hiçbir organizasyona katılmadım, katılmamda.
MARJINAL_SUFI
07-05-2014, 08:24
millet olarak şahsımıza münhasır hasletlerden sadece bir tanesi.. bu değindiniz olay..
bizler ; vay beni nasıl sollarsın diye, neden yan baktın diye kavga eden, ambulansa hemen ardına takılıp daha hızlı gidebilmek için yol veren.. izafiyet teorisini kendisine harikulade uygulayabilen ( güzele bakmak sevaptır ama kız arkadaşımıza bakarlarsa battal gazi oluruz) :), düğünleri, değindiğiniz asker uğurlamaları gibi sosyal paylaşımları deşarj patlaması bilip kendinden geçen içindeki canavarı uyandırmaya sebep mesnet eden, havaya ateş eden.. duyduğu şeye inanan sorgulamadan en ateşli neferi olabilen,arabam boyasız olsun kliması olmasın diyen sıcaklarda kavrulan :).. yine arabasına fabrika verilerinden az yaktırıp yine fabrika speclerinden daha fazla son hız yaptıran, şahsi popülizmi çok seven, cennete gitmeyi isteyen ama hiçbiri ölmek istemeyen vs vs vs.. bir milletiz.. bu böyle uzaaarr gideeerrr.. :)
sebepleri ise deruni.. kültürel gen aktarımı mı desek, ekonomik sosyal şartların etkileşimi mi desek, desek te desek..
şurası kesin; bizler biraz spontane bir milletiz.. önce yaparız sonra düşünürüz..
buraya kadar mizahi, kişisel bir yaklaşımdı..
ancak her ne olursa olsun bizler hala şu yeryüzündeki en müstesna milletlerden biriyiz..fırtınalar denizi sevmeye olmaz engel deyip yurdumuda insanınıda seviyorum hemde çokk..
farklı bir yaklaşım oldu affola.. ancak konu ile biraz sofistike de olsa ilintili diye düşünüyorum..
sağlıcakla..
sercanavcı
07-05-2014, 08:41
aşırıya kaçmadıktan sonra bizim kültürümüzde olan bişe die düşünüyorum birazda yaşadığın yetiştiğin bölgenin adetlerine bağlı olan bişe tadında yapıldıktan sonra bence etrafa hiçbir sakıncası yok herkesin hevesi tercihi kimi hiç sevmez kimi askere giderken bi konvoy yapsam bi eğlence yapsam arkadaşlarımla die o günü bekler adam gibi kutlamalara evet ama yok kuru sıkı silahtır eksoz patlatmadır işin b.kunu çıkarmak oluo
Askerlik gururdur, şandır, şereftir, erkekliğin son adımıdır bizim için.. Aç müziğini, bas kornana, oyna at göbek, yap konvoyunu arka arkaya götür askerini gururla..
Ama 15 - 20 şahin toplanıp, yarı bele kadar camlardan ardılmalar, ana arter yolu kapatıp donut çizmeler, kontak kapatıp egzoz patlatmalar, hayasızca şerit değiştirip başkasına veya birbirlerine vurmalar akıl işi değil maalesef..
Şu asker uğurlamasında insanların duasını alıp gitmek varken ana avrat sövdürüp gitmeye amma meraklı millet. Bende iki üç ay sonra askere gidiyorum ama öyle yol kapatmakmış torpil, havai fişek vs atmakmış asla yaptırmam. İlla bir konvoy yapacaksan geçersin sağ şeride, açarsın dörtlülerini, takarsın bayraklarını etrafı rahatsız etmeden adam gibi gidersin.
Şu asker zamanları ümraniye tarafından eve gidiyor olursam lanet ediyorum resmen. Haremden asker uğurlamasına giden konvoyların içinde kalıyorum ve yol kapatanlar olursa direk arıyorum polisi veriyorum plakalarını. Bilmiyorum bir ceza vs olur mu ama öyle milletin hakkına geçmeye kimsenin hakkı yok. Hele o tantavi tünelini kapanlar yok mu Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın onları. Ya orda etrafa üç dört tane hastane var biraz düşünün arkadaş orda millet sizin gibi keyif yapamıyor iyileşmeye çabalıyor. Neyse çok şey denir de uzatmaya gerek yok :)
geçen sene beylikdüzünde e-5 i kapatmıştı .... çocukları. Sanki dünyayı kurtarmaya gidiyo askere bu vatanın her evladı gidiyor herkes böyle yol kapasa eşkiyalık yapsa yandık
cgnozdmr
07-05-2014, 09:45
Haklısınız tamamen.Hiç bi zaman desteklemedim kendime de yaptırmadım.Kimse bana aşırıya kaçmadıktan sonra güzel falan demesin çünkü o aşırıya kaçmama hiç bir zaman olmuyor hakim olamıyoruz kendimize aynı konvoydaki araç korna basıyor ben daha çok basayım yarışına bile giriyoruz.
Bilinçsizlik, umursamazlık.
Sonuna kadar katılıyorum.
Yiğit G.
07-05-2014, 09:46
valla ben sevmiyorum konvoy falan... ben giderken bizimkiler havaalanına geldiler öpüştük koklaştık sarıldık sonra bindim uçağa gittim..
onn_dear
07-05-2014, 09:52
askerde kesiciye sokarlar onları zaten :D birkaç gün önce işe giderken yolu kapatmış kavşakta sıfır çiziyorlardı, yaklaşık 10 dk trafiğe kapattılar yolu, sonra sanırım birisi polise haber verdi de hemen dağıldılar. Ben askere giderken aldım bavulumu bindim otobüsüme gittim, saçma sapan şeylere gerenk yok Mayk
Hak veriyorum, rahatsizlik veriyorlar son derece, fakat bu bir gelenektir gidiyor, bunu siz biz bitiremeyiz. En iyisi eve isi/ses yalitimi yapmaniz olacaktir.
8.000rpm
07-05-2014, 09:58
semtinizi seçin boşuna şikayet etmeyin. korna da basarlar çığlıkta atarlar.sen katlanmak istemiyorsan ona göre yerde otur kafa rahat.tamamen desteklemiyorum ama karışamam da.sadece trafikte yapılan tehlikeli haraketler tamamen yanlış oda hayati tehlike var.. ses den ışık tan rahatsız olanda camını kapatsın bi zahmet
bravo !! özellikle yazım tarzınız ve konuya yaklaşımınızı çok hoş..
semtim erenköy.. bağdat caddesi'nde de var aynı şey , etiler'de de var , nişantaşı'nda da..
dolayısı ile mekanla alakalı bir durum yok.. nerede oturmak lazım? kaçkar dağları? anzer yaylası?
:icon_tup:
ses ve ışık konusuna gelince , ara sokakta 4 tane e30 2 tane şahin durduğu yerde kesici yapsın , biri lastik yakmaya çalışsın.. bi tanesi eline geçirdiği 3 tane havai fişeği senin 6.kattaki yatak odanın camının hizasında patlatsın..
sen camını pencereni perdeni kapat otur..
:rolleyes:
"inşallah" ve "umarım" ile başlayan cümleler kurmak lazım şu an ama gerek yok..
saygılar
Gorevlerini yapmaya giderken once bir guzel icip giderler arkadan annede dua etsin ben baska birsey demiyorum bu tur konvoylar kesinlikle yasaklanmali..
Aha bulduk bitane işte konvoy başını çekenlerden :D
Adama bi de semtini terket o zaman diyo. He tabi canım oldu.
coastguard
07-05-2014, 10:12
beyler çok takılmayın dandik konulara böyle geldi böyle gider bu milletin bazı kemik davranışları var değişmez bunlar adam kornalar eşliğinde askere gidiyor
bitiriyor geliyor !
nerede yaptın askerliği kardeşim ?
-acemi manisa usta ankara mamak! hmm peki
Askerde vatana en ufak çivi çakmamış aksine oraya buraya binlerce tllik techizat'a demirbaş'a şafak atmış sor adama askerlik vatan borcu der
bsg hammına
O sana verilen kamuflajı senin için satın alana getirene dikene onu bırak tarlaya pamuk olarak ekene bile yazık!
SekoLive
07-05-2014, 10:13
Aha bulduk bitane işte konvoy başını çekenlerden :D
Adama bi de semtini terket o zaman diyo. He tabi canım oldu.
cok gördüm nişantaşında abdipekci caddesinden geçip sosyete uyuma asker gidiyor diye bağıranları... adam nişantaşının göbeğinde gecenin 12-1inde rahatsız ediliyor.
Antalya'da dün gece saat 10:30 da davul sesi gelmeye başladı. Ulan ramazan değil bu ne davulu falan düşünürken zurnayla birlikte limonu sıktılar geceye. Çocuğu yeni uyutmuşuz, evde sessizlik var elin oğlu askere gidip yazıcılık yapacak diye çektiğimiz gürültünün haddi hesabı yok...
Geçen sene ben de askere gittim ve benim gittiğim zaman 93/2'ler gidiyordu. O kadar dengesiz hareket yapan gördüm ki ufacık memleketimde. En sonunda 7-8 arabalık konvoy yapmış bir grup; belediye meydanının önünde durdu; kapıları-bagajları açıp 10 dk oynadılar, yol haliyle kapandı 10 dk. Üstelik bu hareketi de 3-5 arabanın içinde annesi-babası varken yaptılar.
Biz de meydandaki çay bahçesinde oturmuştuk ve 10 dk bu saçmalığı izledik.
Gerçekten ilginç bir durum. Yaşla alakalı olduğunu düşünüyorum. Zira 20 yaşındaki düşüncelerimle şimdiki düşüncelerim bile oldukça farklı. Ben askere vatanı kurtarmaya gidiyorum düşüncesinde birçoğu ve dikkat çekmeye çalışıyorlar. Gittiklerinde ise askerdeyken çok duyduğum laflardan birisi "Bu askerliği icat edenin.."
Empati yapmakta fayda var. Ama empati yapmayı aklına getirmek gerek önce.
Ne bir arkadaşıma uğurlama yapın dedim, ne ailemden birisi gelsin dedim. Bindim uçağa gittim.
Dün 3 kere polisi arayıp ihbar ettim.nafile huzur filan.kalmadi.
Askere gidenin arkasindan sovdurenler utansin
Bizde.cok asker gonderdik kimseye bu kadar rahatsizlik vermedik
Ayıp kelimesini unutmuş herkes
Onur Fatih
07-05-2014, 10:46
Yapan çok o yüzden ne düğünümde ne askere giderken konvoy vs yaptırmayı ben düşünmüyorum.
Gördüğüme de sövüyorum ben korna sesinden nefret eder olduk
hep tiksinmişimdir bu tarz uygulamalardan, yol kapatıp yolun ortasında halay çekmeler maytap atmalar vs vs daha neler neler, bu tarz organizasyonlara buradada katılanlar varmı bilmiyorum kimsede kusura bakmasın ama, allah o şahiıslara bize verdikleri rahatsızlığı misliyle versin inşllh, asker konvoyu görünce midem bulanıyor artık......
Bizde dün asker uğurladık arkadaşın evin önünde toplanıp 10-15 dk kadar turladık evin önüne geldik tekrar. Abartı bir hareket yapılmadıkça 3-5 korna sesinden rahatsız olana kadar okdar cok rahatsız olunacak şey varken takılmayın bukadar.
bunun belli saatlerde belli ölçütlerde yapılması taraftarıyım insan gibi yani kasımda bende askere gidicem elimden geldiğince çevremdeki dostlarımla beraber konvoy yapıp içimde ukte olan şeyi yapmak istiyorum ki belli ölçütlerde öle havaya silah sıkıyım gibi magandalıklardan uzak durarak ,oturduğum semt yenibosna şahini doğanı bitmez müptezeli bol gecenin köründe müzik dinlerler son ses sokak arası gazlarlar asker uğurlamasna katılırlar bunlar yüzünden bende pek yapma taraftarı değilim ama ukte kalsın istemyorum
Kanka sakin olackasın stress yapmayacaksın sabır edeceksin, ne biter ne son bulur bunun gibi binlerce örnek dün bakkala çıktım gece saat 23:00 civarı sakin sakin gittin dönüyorum sokaktan gelen beyaz bi focus var o sırada karşı tarafına bi taksi girdi yanımdan kafa kafaya geldiler neyse ufak bi ara var ordan geçti focuslu piç yavaşladı ya frene bastı ya sinirlendi bi patinaj bi gazlama ***** her yer inşaat toz toprak buralarda tozu dumana kattı gitti şimdi birinci derece akrabalarının ne günahı var benden bi dünya küfür yediler.
Burası türkiye arkadaş ve ben türk olduğum için tiksiniyorum artık hayvan gibi yaşamayı ne kadar çok seviyoruz saygısız bir toplumuz arkadaş biz böyle değilmişiz ya eskiden bi alcak gönülüllük bi efendilik varmış anasını s. sosyal yaşamın kimsenin kimseye saygısı yok.
Mert Alpay
07-05-2014, 12:28
Askerlik gururdur, şandır, şereftir, erkekliğin son adımıdır bizim için.. Aç müziğini, bas kornana, oyna at göbek, yap konvoyunu arka arkaya götür askerini gururla..
Ama 15 - 20 şahin toplanıp, yarı bele kadar camlardan ardılmalar, ana arter yolu kapatıp donut çizmeler, kontak kapatıp egzoz patlatmalar, hayasızca şerit değiştirip başkasına veya birbirlerine vurmalar akıl işi değil maalesef..
Bende bu yorumu arıyordum şimdi diyecem ki abi şahinle alıp veremediğiniz ne sonra bana diceklerki foruma 18 yaş sınırı geri getirilsin :D arkadaş takmışsınız şahine ya ben çok konvoy görüyorum bemeveci jedemeci abilerin lastik yaktığı onlar ne olucak ?
Ayrıca aşırıya kaçılmadığı sürece bu tarz olaylar kimseye rahatsızlık vermez ve buraya bendde beğenmiyorum yazan 10 kişiden 5i o konvoylarda düt düt geziyor :D
S.Özeren
07-05-2014, 12:38
herşeyi abartmazsak olmaz
tadında bıraksalar size burda haksızsınız derdim ama herşeyi tadında bırakmayı öğrenemediğimiz için maalesef haklısınız
8.000rpm
07-05-2014, 12:39
Kanka sakin olackasın stress yapmayacaksın sabır edeceksin, ne biter ne son bulur bunun gibi binlerce örnek dün bakkala çıktım gece saat 23:00 civarı sakin sakin gittin dönüyorum sokaktan gelen beyaz bi focus var o sırada karşı tarafına bi taksi girdi yanımdan kafa kafaya geldiler neyse ufak bi ara var ordan geçti focuslu piç yavaşladı ya frene bastı ya sinirlendi bi patinaj bi gazlama ***** her yer inşaat toz toprak buralarda tozu dumana kattı gitti şimdi birinci derece akrabalarının ne günahı var benden bi dünya küfür yediler.
Burası türkiye arkadaş ve ben türk olduğum için tiksiniyorum artık hayvan gibi yaşamayı ne kadar çok seviyoruz saygısız bir toplumuz arkadaş biz böyle değilmişiz ya eskiden bi alcak gönülüllük bi efendilik varmış anasını s. sosyal yaşamın kimsenin kimseye saygısı yok.
kardeşim aynen katılıyorum..
konu milletçe "saygı"yı yitirmiş olmamız..
Bülent76
07-05-2014, 12:40
Şahincilerin adı çıkmış dokuza inmez sekize, kimse traktörden lüks arabalara terfi edip kral olduğunu zanneden, kural tanımayarak egosunu tatmin eden sonradangörme magandalara laf etmez, ilginç... Toplum olarak yozlaşıyoruz...
la konuyu niye şahin muhabbetine çeviriosunuz ki? bu tarz hareketleri "genelde" şahinciler yapıyor siz yapmıyorsunuz diye bütün şahinciler temiz mi şimdi?
eski arabam 1.4 is benden sonra edirnede 1.4 is doldu ben hep sakin kullandım ama adamlar apaçi ben napayım hondada apaçinin eline düştüyse?
bu forumda baba parasıyla m5 le yanlayanlara laf edilmedi mi?
unuttunuz mu yoksa
evet toplum olarak kimse kimseye saygı duymuyor ayrıca askerlikte davul zurnayla gidilecek bir yer değil askerliğin amacı saldırmak/savunmak her iki durumdada öldürüyorsun/öldürülüyorsun..
ha savaş olmadığı zamandada üst devrenin artisliklerini çekiosun çekmezsen dayak yiyosun tuvalet temizliosun patataes soyuyosun komutan senle taşşak geçiyor sesini çıkartmıyorsun yalan mı?
hepimiz gittik askere kaç kişi şanlı türk ordusuna yakışır şekilde askerlik yaptı?
edit: tuvalete tören adımında gider mi lan bir insan evladı? bu işkence değilde nedir disiplin mi?
lafım orduya değil ordunun içindeki insanlıktan nasibini almamışlara
Eskiden askere giden adam hasret çekmesin diye bi eğlence bi moral tertiplenirdi doğrudur alkol alınır sonuç olarak birazda ipin ucu kaçardı e5 kapatılır tem kapatılır otobüs sallanır otobüsün önü kesilir istiklal marşı okunur bizde asker selamı verirdik 14 15 sene oldu tamam yaptık askerde telefon kartı sırasında 2 saat bekleyip kalırsa kart tabi sonra bide telefon sırasına girer milletle kavga ederdik biz öyle yaptık askerlik.
Şimdi vur patlasın çal oynasın askere gönderiyorlar adam ertesi gün faceten selam millet naber yazıyor.
Mert Alpay
07-05-2014, 13:03
Abi konuyu şahinciliğe çevirmek değilde 2-3 kendini bilmez patinaj çekicek lastik yakıcak şahinle benim adam akıllı kullandığım araba aynı olduğu için bende serseri damgası yicem ? onlar yapıyor diye bütün şahinciler serseri tayfasında mı ? Toplum olarak saygımızı cidden yitirmişiz adamlar her gördüğü şahini ilk köşede yan verecek falan sanıyorlar.
Ama yinede diyorum bu tarz hareketler aşırıya kaçılmadığı sürece rahatsızlık vermez yaparsın konvoyunu sokak arasınada girersin ama arabayı durdurup kornaya asılmazsın herşeyin bir adabı var :D
Valla bir kere cagirildim oda arabamdan diye tahmin ediyorum arabayla gitmedim sirf sacma hareketler yapmam beklenmesin diye, cok bozuldu arkadas. 5 dakika arkalarinda gezip ayrildik konvoydan ilk ve sondu. Ama en dogru tespit dua ile gitmek varken ana baci sovdurup gidiyo o arkadaslar.
Asker eğlentisinin yapılmaması gerektiğini kesinlikle savunmuyorum .Yapılmalı fakat başkalarının hak ve özgürlüklerine engel olmadan yapılmalı ne yazık ki biz bunu başaramıyoruz.
Kutluhan
07-05-2014, 13:20
Asker işi ayda yılda bir olur patlaya,çatlaya saygısızlık yapanları, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
- Günün 12 saati aktif bir şekilde ara sokak, ana cadde demeden o kocaman iğrenç egzozları ve gereksiz bağırttıkları motorlarıyla servis'e çıkan PAKETÇİLERE ne demeli !!! ( işini düzgün yapanlara lafım yok saygı duyarım. lafım o buz rengi kot, siyah dar deri ceket, kafasında renkli beresi ve ayağında sarı botlarıyla takılanlara)
8 senedır asker meslegının ıcındeyım ınsanlar davul zurna ıle ugurlanmalaı vatan borcuna ancak abartmamak kımseyı rahatsız etmemek kaydı ıle
Ozan Özer
07-05-2014, 13:59
Dün akşam Acıbadem'de aynı olayı yaşadım ve resmen duygularıma tercüman olmuşsunuz..El çekmeden dakikalarca basılan kornalar;maytaplar;havai fişekler;sonuna kadar açılan tesisatlar!
Herşeyin b.. çıkarmakta üstümüze yok..
Dün akşam sokağımızda bir grup "İT" ortalığı ayağa kaldırdı.. Gece 11.5'ta ara gazları, havai fişekler, maytaplar, bağrış, çığırış.. Kimse kusura bakmasın ama sıçarım senin yapacağın askerliğe, biz de gittik askere böyle bir şey yapmadık.. Gece 11,5 ta bu hayvanlığı yapıyorsan; en büyük asker masker değilsin..
bravo !! özellikle yazım tarzınız ve konuya yaklaşımınızı çok hoş..
semtim erenköy.. bağdat caddesi'nde de var aynı şey , etiler'de de var , nişantaşı'nda da..
dolayısı ile mekanla alakalı bir durum yok.. nerede oturmak lazım? kaçkar dağları? anzer yaylası?
:icon_tup:
ses ve ışık konusuna gelince , ara sokakta 4 tane e30 2 tane şahin durduğu yerde kesici yapsın , biri lastik yakmaya çalışsın.. bi tanesi eline geçirdiği 3 tane havai fişeği senin 6.kattaki yatak odanın camının hizasında patlatsın..
sen camını pencereni perdeni kapat otur..
:rolleyes:
"inşallah" ve "umarım" ile başlayan cümleler kurmak lazım şu an ama gerek yok..
saygılar
Aynı grup muydu acaba? Şahinler, twingolar, çatara patara salak saçma hareketler?
SinanAdalı
07-05-2014, 15:42
Asker işi ayda yılda bir olur patlaya,çatlaya saygısızlık yapanları, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
- Günün 12 saati aktif bir şekilde ara sokak, ana cadde demeden o kocaman iğrenç egzozları ve gereksiz bağırttıkları motorlarıyla servis'e çıkan PAKETÇİLERE ne demeli !!! ( işini düzgün yapanlara lafım yok saygı duyarım. lafım o buz rengi kot, siyah dar deri ceket, kafasında renkli beresi ve ayağında sarı botlarıyla takılanlara)
sana katılıyorum kardesim. Bizde eğlence yaptık arkadaşımızı gönderdik. Kornaya bastık. Ama kimsenin malına zarar vermedik canına kast etmedik. Yarım saat sonra evimize dağıldık.
Dün gece sabaha karsı 4te gelip evin önünden çatara patara geçen adamı ben napim ? inip dövimmi, yoksa hastaneyemi sokim.
8.000rpm
07-05-2014, 15:49
Dün akşam sokağımızda bir grup "İT" ortalığı ayağa kaldırdı.. Gece 11.5'ta ara gazları, havai fişekler, maytaplar, bağrış, çığırış.. Kimse kusura bakmasın ama sıçarım senin yapacağın askerliğe, biz de gittik askere böyle bir şey yapmadık.. Gece 11,5 ta bu hayvanlığı yapıyorsan; en büyük asker masker değilsin..
Aynı grup muydu acaba? Şahinler, twingolar, çatara patara salak saçma hareketler?
sen nerdesin? ben erenköydeyim , dün konuyu açarken yıkılıyordu ortalık..
.::EmrE::.
07-05-2014, 15:54
Dünyanın en apaçi olayı bence de.
asker konvoyu adı altında şuğursuzca dolaşıp, geçtikleri her yerde torpil atan tipler için gün yüzü görmemiş küfürü hakketiklerinin altını çizerim.
bunun hiç bir mantığı yok abi. Ciddi anlamda cahillikten başka bir şey değil..
Abi biz semtte islek bi cadde ustundeyiz gece saat 12,yatiyoruz yarin is var guc var onca evin icinde korna basiyorlar sesler cabasi zaten hadi gel 2-3 saat once gelin kimse karismaz etmez bu fazla hakkimi hicbir sekilde helal etmiyorum bende
İstinye yeniköy sarıyer akşam sokağa çıkılmayacak hale geldi...arabanın camından cıkıp tek ayagı yerde koşmak nedir ya hangi akla hizmet ediyorsun sen...lastik yakmak,limitöre girmek,silah atmak,alkol alıp trafik kesip oynamak, nereye gidiyorsun ne yapmaya gidiyorsun diye sorarlar adama,polis nerde yok sikayet ediyorsun ekip gönderdik geliyor ama adamlar çoktan başka cadde ve sokakları rahatsız etmeye gittiler bile...Otur bir yerde toplan arkadaşlarınla adam gibi vedalaş gittiğin yerde zaten sevgiyle kucaklayacaklar seni...
Başkalarını rahatsız etmeden önce aynı hareketin sana yapılmasını düşün ve sonra hareket et diyeceğim ama yapan insan bunu zaten düşünecek zeka seviyesine ulaşmamıştır...sonumuz hayrolsun...
blade_berkay
07-05-2014, 20:07
İnanın bende hiç hoşlanmıyorum yok yol kapatmalar gecenin köründe son ses şarkılar bağırtmalar hiç hoş değil ben olsam askere gitceğim gün toplarım arkadaşlarımı bir mekanda güzelce eğlenir sonra paşa paşa giderim askere :)
Bide gece yarısı sokak aralarında son ses arabesk müzik vs dinleyenler abi siz ölün yaa boşuna oksijen tüketmeyin mk.
Oturduğumuz semt civarında 3 tane Düğün Salonu var.
Bi de bizim halimizi düşünün..
thedevil
07-05-2014, 23:04
En büyük asker bizim asker....
Nizamiyeden içeri girer girmez toplayın lan şu izmaritleri.... :D
individual
07-05-2014, 23:13
Bugun haberlerde izledim
Asker Uğurlama Konvoyunda Kaza: 5 Yaralı Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet (http://www.mynet.com/haber/yasam/asker-ugurlama-konvoyunda-kaza-5-yarali-1223180-1)
MertSerhanÖ.
07-05-2014, 23:17
şuanda hala penceremin önünde araçlar kesiciye sokuluyor.Kol çıkarsalarda sussalar bari.Söz sonra ben forged lıcam.
Abi konuyu şahinciliğe çevirmek değilde 2-3 kendini bilmez patinaj çekicek lastik yakıcak şahinle benim adam akıllı kullandığım araba aynı olduğu için bende serseri damgası yicem ? onlar yapıyor diye bütün şahinciler serseri tayfasında mı ? Toplum olarak saygımızı cidden yitirmişiz adamlar her gördüğü şahini ilk köşede yan verecek falan sanıyorlar.
Ama yinede diyorum bu tarz hareketler aşırıya kaçılmadığı sürece rahatsızlık vermez yaparsın konvoyunu sokak arasınada girersin ama arabayı durdurup kornaya asılmazsın herşeyin bir adabı var :D
Sen benim post'tum ithafen hemen tepki verdin eyvallah, ancak serseri mayın gibi gezen şahin ile yolunda 4 tekerlekli bir araç gibi giden şahin kendini belli ediyor zaten. Fazla takma kafana böyle şeyleri güzel kardeşim, hepimiz yollardayız ve neyin ne olduğunu anlıyor, biliyor ve görüyoruz..
Allah'a emanetsin..
imprezaWRC
08-05-2014, 09:42
Düğün konvoyu, sünnet konvoyu, askere uğurlama konvoyu, hepsinde kornalar bitene kadar basılır, çıkmaz sokaklara kadar girilip millete duyuru yapılır, yol kapatılır ve halay çekilir, lastikler bitene kadar patinaj çekilir, karşı yönden gelenin yoluna girilir, araçların camlarından sarkılır...vs
İnsan gibi kutlama asla yapılmaz. Acaip egoist bir milletiz, saat kaçmış, hastası, bebeği olan mı varmış, kimsenin umrunda olmaz.
Askere uğurladıkları adamları sorun bakalım o konvoydakilerin kaçı hatırlayacak, kaç tanesi kışlayı arayacak telefona isteyecek hal hatır soracak; ben söyleyeyim o iş askere gönderene kadar, sonra kimse, kim nereye gitti hatırlamıyor ve ilgilenmiyor bile.
Adam, izin almadan, üstelik ara sokakta havai fişek atıyor, o bitiyor, otomobille ses yapıyor, o bitiyor silahına sarılıyor ki en vahim kısım da bu olsa gerek. Maşallah, heryer Teksas gibi, herkeste silah var.
Kimse alınmasın gücenmesin, böyle insanlıktan çıkarak kutlama yapanların yeddi ceddine küfür ediyorum hatta 155'e de ihbar ediyorum. Elimde olsa, lastiklerine de ateş edeceğim o duruma geldim.
Evlenirken, askere giderken, sünnet olurken bütün Türkiye'ye bildirmeleri mi gerekiyor, madem iyi şeyleri bildiriyorlar niye boşandıklarını elalemden gizliyorlar, askerde zırt pırt kafa izni alanı söylemiyorlar, sünnet ettiğin oğlun ileride cinsel kimlik değiştirdiğinde korna kıyamet oğlum artık kadın oldu diye konvoy yapmıyorlar.
Emre Ekrem
08-05-2014, 09:51
Sonuna kadar katılıyorum, güzel tespit.
bilalasmali
08-05-2014, 10:01
Herşey dozunda yapılmalı sonuç olarak buda bizim türk toplumumuza has bi kutlama şekli yadırgamamak gerekli diye düşünüyorum.Sonuç olarak burada düğünlerde asker uğurlamalarında konvoy yapmayıp korno basmayan yoktur herhalde...
Sözüm lastik yakıp milletin canını tehlikeye sokup apaçilik yapanlardan dışarı...
imprezaWRC
08-05-2014, 10:27
Herşey dozunda yapılmalı sonuç olarak buda bizim türk toplumumuza has bi kutlama şekli yadırgamamak gerekli diye düşünüyorum.Sonuç olarak burada düğünlerde asker uğurlamalarında konvoy yapmayıp korno basmayan yoktur herhalde...
Sözüm lastik yakıp milletin canını tehlikeye sokup apaçilik yapanlardan dışarı...
Askere gitmeden önce arkadaşlarımla buluşup yemek yemiştik, sohbet muhabbet ondan sonrada evlere dağılmıştık.
Kankamı askere uğurlarkende yine aynı şeyi yapmıştık.
Evlenirken de kornaya basmadan gittiğimizden sadece bir kişi otomobilin önünü kesmeye niyetlenmişti :D
İyi şeylerde kıyameti kopartmak mı lazım, başkalarını rahatsız etmek mi lazım ?
Kendimi anlatmayı sevmem ama Amerikan özentisi olan mezuniyetlerde kepi havaya fırlatma olayında bile ya birinin kafasına kepin köşesi denk gelirse diye kepini havaya fırlatmamış adamım. Ne kornası, ne lastiği...
Herifler sabah 01:00'de korna kıyamet turluyor, Polyanna gibi mi davranayım, ha iyi bak bunlar lastik yakmadı, kornaya bastılar bunlar efendiymiş, iyi çocuklarmış kafamı yastığa koyayım gıkımı çıkartmayayım mı demem lazım ?
Yerlerini yurtlarını bilsem yemin ediyorum 7/24 rahatsız ederim, o derece sıkıldım ve bunaldım.
3 sene önce kayınvalideyi yazlığına uğurlamak için Kamil Koç'un terminaline götürmüştüm; gece saat 23:00'te askere gidecekler için tüm yolcuların ortasında davul zurna çalmışlardı. Hakiakten bana da ilaç gibi gelmişti, o gün dünyanın yolunu yapmışım yorgunluktan her yerim ağrıyor, herifçioğlu gelmiş burnumun dibinde zurna çalıyor, zurnaya birşey tıkamama ramak kalmıştı.
Allah korusun, o askere giden çocuk şehit olsa, gazetelerde ismi bile geçmeyecek, hatta tv'de kamu spotu edasıyla 300fps hızda alt yazı olarak gözükecek onu da yine kimse fark etmeyecek.
onurdestan
08-05-2014, 10:42
biz ciddi manada cahil bir milletiz özeti bu.
bilalasmali
08-05-2014, 10:51
Askere gitmeden önce arkadaşlarımla buluşup yemek yemiştik, sohbet muhabbet ondan sonrada evlere dağılmıştık.
Kankamı askere uğurlarkende yine aynı şeyi yapmıştık.
Evlenirken de kornaya basmadan gittiğimizden sadece bir kişi otomobilin önünü kesmeye niyetlenmişti :D
İyi şeylerde kıyameti kopartmak mı lazım, başkalarını rahatsız etmek mi lazım ?
Kendimi anlatmayı sevmem ama Amerikan özentisi olan mezuniyetlerde kepi havaya fırlatma olayında bile ya birinin kafasına kepin köşesi denk gelirse diye kepini havaya fırlatmamış adamım. Ne kornası, ne lastiği...
Herifler sabah 01:00'de korna kıyamet turluyor, Polyanna gibi mi davranayım, ha iyi bak bunlar lastik yakmadı, kornaya bastılar bunlar efendiymiş, iyi çocuklarmış kafamı yastığa koyayım gıkımı çıkartmayayım mı demem lazım ?
Yerlerini yurtlarını bilsem yemin ediyorum 7/24 rahatsız ederim, o derece sıkıldım ve bunaldım.
3 sene önce kayınvalideyi yazlığına uğurlamak için Kamil Koç'un terminaline götürmüştüm; gece saat 23:00'te askere gidecekler için tüm yolcuların ortasında davul zurna çalmışlardı. Hakiakten bana da ilaç gibi gelmişti, o gün dünyanın yolunu yapmışım yorgunluktan her yerim ağrıyor, herifçioğlu gelmiş burnumun dibinde zurna çalıyor, zurnaya birşey tıkamama ramak kalmıştı.
Allah korusun, o askere giden çocuk şehit olsa, gazetelerde ismi bile geçmeyecek, hatta tv'de kamu spotu edasıyla 300fps hızda alt yazı olarak gözükecek onu da yine kimse fark etmeyecek.
valla herkezin görecesi farklı ama kepi bile havaya fırlatmamayı düşündüysen çok fazla iyi niyetlisin ne güzel hocam keşke herkez senin gibi olabilse...
kadioglu
08-05-2014, 10:58
Ben de seçim zamanı küplere biniyordum.Allahtan burası küçük yer de fazla askere giden yok.Yinede buranın garip aragazı sever anlayışına epey küfrediyorum.
SekoLive
08-05-2014, 10:59
adam vatanı korumak için askere giderken terör estiriyor bu nasıl bir tezat be :S
genelde o psikolojiyle giden adam değilde onu fırsat bilenler estiriyor terörü :)
Ben de seçim zamanı küplere biniyordum.Allahtan burası küçük yer de fazla askere giden yok.Yinede buranın garip aragazı sever anlayışına epey küfrediyorum.
seçim zamanı hel ki sorma
bizim herşeyimiz rahatsız etmek üzerine kurulu
medeniyetten asırlarca uzağız
SEÇKİN172
08-05-2014, 11:39
valla abi böyle bi konu açmışsın çok güzel hastası olan var çocugu olan var ama o eglence o adamların 2 -3 saatte olsa hakkıdır ozaman adam direk taksiye binip otogara ordanda otobüse binip askere gitsin öylemi ? abartılar için silahlar için bişey diemem onlar istisna ama ozaman dügündede konvoy yapılmasın kız evine gidildiginde belki ordada hasta vardır rahatsız olur
benim haziranda düğünüm var kız evine almaya giderken kornalı davullu konvoy yapıcam ama saat 6 buçukta akşam dönüşte ise korna bile olmayacak..
SEÇKİN172
08-05-2014, 11:49
benim haziranda düğünüm var kız evine almaya giderken kornalı davullu konvoy yapıcam ama saat 6 buçukta akşam dönüşte ise korna bile olmayacak..
allah gönlüne göre versin kardeşim inşallah herşey istedigin gibi olur geç saatlerde degil hakkındır herşey :icon_tup:
allah gönlüne göre versin kardeşim inşallah herşey istedigin gibi olur geç saatlerde degil hakkındır herşey :icon_tup:
eyw sağolasın :)
mert_can 41
08-05-2014, 12:29
Korna çalınır tamam kabul ama otogar burda yerleşim yerinin içinde gece 12 de lastik yakmalar kesiciler silah atmalar davullar nedir alt viteste muhazam gürültülü bir şekilde gezmek hadi onu geçtim yolu kesip inip ne gezinme hakkın var benim belki hastam var arabada bana çok saçma geliyo
Bazi arkadaslar semt secin yazmista oturdugun semti secsen ne olacak adam 5 kisi 20 liralik gaz atip dip basik sahiniyle caddede barlar sokaginda sagdaki soldaki cafelere havai fisek atiyor.gozumle gordum bunu
imprezaWRC
08-05-2014, 12:30
valla abi böyle bi konu açmışsın çok güzel hastası olan var çocugu olan var ama o eglence o adamların 2 -3 saatte olsa hakkıdır ozaman adam direk taksiye binip otogara ordanda otobüse binip askere gitsin öylemi ? abartılar için silahlar için bişey diemem onlar istisna ama ozaman dügündede konvoy yapılmasın kız evine gidildiginde belki ordada hasta vardır rahatsız olur
Eğlence ?
Otomobillerin camlarından yarı beline kadar sarkıp bağırmak, yolu kapatıp halay çekmek, müziğin sesini sonuna kadar açmak, izinsiz havai fişek atmak, gecenin bir vakti davul zurna çalmak, havaya mermi sıkmak, devir kesicilerde gezinmek... bunlar eğlence ve askere gidenlerin hakkı mı oluyor ?
imprezaWRC
08-05-2014, 12:42
Aynı paraya adam gibi nikah salonunda evlenmek yerine akaryakıt istasyonu üzerindeki binalarda, salonu yakmaya kadar götürecek malzeme kullanıp evlenen zihniyet, oğlunun sünnet töreninde mahallede çatışma çıkmış gibi gösterebilir, ileride oğlu askere giderkende tüm ilçeyi ayağı kaldırabilir.
O zaman bizimde hakkımızdır, o kadar ortalık ayağa kalktı, yeni evli çiftin ilk günü evde oturalım sevişmemelerini sağlayalım, sünnet olacak çocuğu oğlum sana yalan söylediler kökünden kesecekler diyerek kaçırtalım, askere gidene 7/24 nöbet kilitletelim. Madem ortak olduk haklı eğlencelerine, aha bu da benim eğlencem diyerek bende hakkımı alayım nasıl olur ?
SEÇKİN172
08-05-2014, 12:44
Eğlence ?
Otomobillerin camlarından yarı beline kadar sarkıp bağırmak, yolu kapatıp halay çekmek, müziğin sesini sonuna kadar açmak, izinsiz havai fişek atmak, gecenin bir vakti davul zurna çalmak, havaya mermi sıkmak, devir kesicilerde gezinmek... bunlar eğlence ve askere gidenlerin hakkı mı oluyor ?
evet abi bu dediklerin hiç bir onların veya başkasının hakkı olmuyor abi çünkü dedigim gibi istisna durumlar hariçindeki eglenme oluyor bunlar böyle olmaması gerekiyor
imprezaWRC
08-05-2014, 13:01
evet abi bu dediklerin hiç bir onların veya başkasının hakkı olmuyor abi çünkü dedigim gibi istisna durumlar hariçindeki eglenme oluyor bunlar böyle olmaması gerekiyor
Senin istisnadan saydığın malesef Türkiye gerçeği ve asıl istisna bunları yapmayıp adam gibi helallik alıp askere gidenlerdir.