PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 50k cash paraya ne yapilabilabilir.

rebel
04-08-2014, 17:12
Arkadaslar bide ben yorum alayim. Max 20k kredi cekebilirim. Saglam yatirim ne yapilir?
Dovize..
Altina...
Arsaya...
Gayrimenkula..
Vasitaya...
Bankaya..
Ticarete..
Yada rahat birak oynama ???

oğuz
04-08-2014, 17:14
Nickler ne kadar benziyor.50bini batırdın sandım abi ahsha

rebel
04-08-2014, 17:18
Ahuha :) yeni girisim diyim kafa karistirayim :D ciddiyim. Okadar param yok ama bende bi gaza geldim.azerbaycandayim suan burayi iyi bilen ark. Akil alabilirim.

kalipson
04-08-2014, 17:25
Arsa. Asla zarar ettirmez...

rebel
04-08-2014, 17:32
50k cash var + bi ihtimal ustune 20 k max kredi. Simdi ustun koru degilde.misal arsa alalim abicim de nerden nasil alalim? Ben izmirdeyim.meslek itibariyle mobil calisiyorum. Cok fazla malimon basinda duramam.izmir veya koylerinde olursa peder ilgilenebilir. Ben aslinda bilgi isterken ''devran falanca yerde bi arsa var al kardesim paranda yeter ilerde degerlenir'' gibi gibi.. nokta atisi yani. Cunku param var arastircak zamanim yok.Suan yurtdisinsayim yarinimiz allah kerim. Kisa vadede kazandirmasada olur fakat 3 5 yil bekliyceksem.hakkini fazlasiyla alabilmeliyim.ilerde elimdekini cikarip sicak parayi dondurmek adina...

B.Koçer
04-08-2014, 17:47
dağdan tepeden ev al kiraya ver 5 yıl unut sonra ev + ya geçicek en güzel yatırım :)

ceratoniaorg
04-08-2014, 18:27
melek yatırımcı ol.

rebel
04-08-2014, 18:34
Mantikli fikirler bekliyorum

yagizs
04-08-2014, 18:39
50k cash var + bi ihtimal ustune 20 k max kredi. Simdi ustun koru degilde.misal arsa alalim abicim de nerden nasil alalim? Ben izmirdeyim.meslek itibariyle mobil calisiyorum. Cok fazla malimon basinda duramam.izmir veya koylerinde olursa peder ilgilenebilir. Ben aslinda bilgi isterken ''devran falanca yerde bi arsa var al kardesim paranda yeter ilerde degerlenir'' gibi gibi.. nokta atisi yani. Cunku param var arastircak zamanim yok.Suan yurtdisinsayim yarinimiz allah kerim. Kisa vadede kazandirmasada olur fakat 3 5 yil bekliyceksem.hakkini fazlasiyla alabilmeliyim.ilerde elimdekini cikarip sicak parayi dondurmek adina...
Ayrancılar, Urla, Mordoğan taraflarında uygun fiyatlı arsa bulabilirsiniz, kesinlikle zarar ettirmez.

Yaklasık 4 sene önce depo olarak kullandığımız mülkün sahibi, karaburundan bir arsa aldı 15-16 bin liralık aracını verip üzerine de 20bin lira nakit ödeme yaptı. Şuan arsanın bedeli 200-250 bin lira civarında. Bunun gibi de çok örnek var. gelişmekte olan yerlerde toprağa yatırım yapabilirsiniz. Daire işine hiç girmeyin derim

Jem89
04-08-2014, 18:41
Benim diğer konuda ki fikri bi düşün derim.. Geleyim yanına beraber yapalım hatta.. 2 kişi değil 4 kişi çalıştırırız hauhauha :D

rebel
04-08-2014, 18:44
Cem sen akil verme aga ya . Basimizi belaya sokucan lan gardaş :D azerbaycanda guzel piyasa var gel burda yapalim taniyan eden yok :)

rebel
04-08-2014, 18:47
Arkadaslar varmi link, adres vs . Git bak bi deseniz bakamam.acik adres olursa babaya baktirabilrim.imarli arsa mantikli tabi. Urla gumuldur karaburun mordogan gelismekte olan yerler ve hep yazlarimizi gecirdigimiz yerler fakat bu paralara zor artik. 3 5 yil once olabilrdi fakat suan tamamen düşeş olucakki 50 ye alalim

MrtYILDIZ
04-08-2014, 18:51
Arsanın son zamanlardaki alınıp kar oranı istatistiklere göre % 129 onun için her zaman arsa en karlısı

yagizs
04-08-2014, 18:52
internetteki fiyatlara cok aldanmayın, vaktiniz olsaydı gidip araştırın derdim. direkt olarak sahipleriyle görüşüp, uygun fiyatlara denk getirebilirsiniz.

İbrahim33
04-08-2014, 18:55
Bir tane vip vito alın , şoförlü kiraya verin. arabayı iyi koşturabilirseniz ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Dookan
05-08-2014, 01:07
Varsa bilgin borsaya gir

rebel
05-08-2014, 03:59
Arkadaslar vip arac mantiklI fakat arac durdugu sure zarfinda yiprancak ve bakim onarik kasko sigorta vs vs gibi giderleri olucak.eger istedigimiz musteri potensiyeli olmazsa zarar ettirebilir orta uzun vadede...

Borsayla hic isim olmadi. Oyuzden bu tur risklere girmem anlamam cunku. Zamaninda anlayana bikac akrabam cok parada kazandi,ciddi zararda etti.

rebel
05-08-2014, 04:04
Arsa uzun vadede kesin sonuclar veriyo. Hic zarar ettirmez 2+2 daha 4 fakat duzgun yerden bu paralara bulunurmu ?
Bana suan mantikli gelmeye baslayan sey elimdeki parayi verip yetmesse ustunu krediyle tamamlayip yada icini doseyip 1+1 veya studyo tarzi ev alip gunluk kiraya vermek. Izmirde dusunuyorum. Tabi potansiyele gore ist ankara yada ogrenci hareketliliginden dolayi eskisehir olabilir

MiaMi
05-08-2014, 05:35
VIP araç öyle al çıkla olmuyor bi dünya ruhsat seyahat yolcu taşıma belgesi vs. gerekli ve trafik ile belde belediye arasında uyuşmazlıklar var teferruatı çok.

rebel
05-08-2014, 06:38
Aynen buda ayri bi husus. Herkes tavsiye ediyor ama burokrasi yonu var birde bunun.
Suan residence tarzi studyo,1+0,1+1 evleri arastiriyorum

kelalper
05-08-2014, 07:17
içi zeytinlik olan arsa. Hem durduğu yerde zeytinden kazanırsın hem de arsa değeri sürekli artar. Zeytinin bakım masrafı da çok azdır. Düzgün toplama yapılırsa da her sene aynı miktarda hasat alırsın. Geleneksel bir sene iyi bir sene kötü hasat sorunu yaşamazsın.

HaKo
05-08-2014, 08:13
ne yaparsan yap kendine sağlam bir sermaye ortağı bulup birlikte iş yap. Artık günümüz ekonomisinde ticaret yapacaksan şayet , ufak sermayelerle veya borçla açılan nakit gücü olmayan işletmelerin dönmesine imkan yok. ( istisnalar kaideyi bozmaz)

rebelh
05-08-2014, 08:20
ne yaparsan yap kendine sağlam bir sermaye ortağı bulup birlikte iş yap. Artık günümüz ekonomisinde ticaret yapacaksan şayet , ufak sermayelerle veya borçla açılan nakit gücü olmayan işletmelerin dönmesine imkan yok. ( istisnalar kaideyi bozmaz)

benden bahsediyor :D

wala benim önerim psc olabilir 70bin + ile açılabilir jem89 bahsetmişti

rocco alıp kiraya vermek olabilir diğer konuda verilen numarayı öğlene doğru arayıp bilgi alıcam

avmde kiosk stantları olabilir 40-50bine bulunuyor personel çalıştırırsan 1500-2000 tl net kar bırakıyor

sanayiden anlıyorsan sektörde çevren varsa kosgeb desteğiyle ve kendi nakitinle imalat yapabilirsin

70 değilde 150 binin olsa noter sözleşmeli ortaklık yapabilirdik bir franchising falan alıp

dj_batukaan
05-08-2014, 08:22
çalıştığınız sektör ne ?

rebel
05-08-2014, 08:34
Zeytinligimiz var zaten.bayindirda tarlalarimiz var fakat para yapmiyor.aslinda yaparda yer mevki onemli :) zeytin hayatimizin icinde dediginiz gibi biyer alsak benden cok peder ilgilenir.koy cocugu zaten hayati zeytin olmus adamin :) Imarli arsa olmali trustik yerleske olursa gelecegi cok parlak oluyor.
Araba mantikli gelsede iti ugursuzu alkollusu ile ugrasmak var.adam alkollu kaza yapti arac pert ? Misal bole seyler aklima geldikce hicte mantikli gelmiyor. Ha soforlu kiralarsam ozaman gozum arkada kalmaz fakat o is yaş gibi. Rocco, cooper tarzi kiralamanin getirisi olsada cok fazla riskli. Spor araba alanda gazliyor sonuc itibariyle.bi rent a car versek rent sigorta yapiyormu mesela ?

Aslinda 50 nakit 50 kredi cekebilcek durumda olsamda krediyle dertsiz basima dert almak istemiyorum.ticaret bu islemeyedebilir.battginda bankada yaslarsa sonu cok aci olur :D Suan eldeki para çok olmadigindan

Imarli arsa almak
Veya kucuk bi daire alip kiralamak mantikli geliyor

Bi meslegim var ve pek sabit duramdigim icin yapicagim sey cok fazla takip gerektirmeyen bisey olmaliki kafam.arkada kalmasin. Misal kendim basinda durup ticaret yapamam zaten yurt disinda sehir disinda oluyorum genelde

rebel
05-08-2014, 08:35
Ben sanayi dalgiciyim abicim.ozel.sektor

Fbc
05-08-2014, 09:32
Şimdi benim anlamadığım konu, ucuz yollu para kazandırabilcek arsa istiyorsunuz, buradan istiyorsunuz, peki size neden bu yardımı yapsınlar ki kendileri kazanmak varken, sizce öyle bir iyiliği hiç tanımadığı bir insana yaparlar mı bu devirde :) ve cash nedir ?

rebel
05-08-2014, 09:58
O nasil bir mantiktir abi ya ? Burasi yardimlasma portali.Burda zaten kimse parayla akil vermez.'öneri' verirler isine gelen uyar ve uygular. Akil akildan ustundur.Herkes bi fikir verir,ortaya koyar dusuncesini.. son karar benim sonucta.Utopik seylerde soleseniz aklim var iradem var.

rebelh
05-08-2014, 10:07
ben 50bin liraya avmde kiosk açardım
şimdi yine bir firmayla konuştum
50 bin tl isim hakkı istiyorlar kahve şahane diye bi firma
uygun bi avmde boş bir yer bulmalısınız
püf noktası sinemaya açık alana ya da burger mc gibi yerlere yakın olması
ürünü firmadan alıyorsunuz
3bin liralık ürün 15bin lira ciro yapıyor
15bin cironun 3bini malzeme 4500ü kira 3binide personel masrafı dersek 4500 lira kar bırakıyor
önemli olan iyi bir avmde iyi bir nokta

therev
05-08-2014, 12:57
Yunanistandan ev alip yaz sezonlari vs kiraya verebilirsin kos adasinda fln cok ucuzladi evler

altima
05-08-2014, 13:05
istiridye mantari yetistirme..

bu isi biarastir derim. Marmara mantar diye bi firma war ara konus.

iyi gunler
Ridvan :icon_tup:

Caglar
05-08-2014, 13:13
Git Bucadan,Tınaztepe'ye yakın yeni yapılan yada yapılmakta olan evler var 1+1 onlardan al.Kuzenim 60 bin tlye aldı içine yatak koltuk ufak tv buzdolabı çamaşır mak. koydu 43 metrekare zaten aldığından 1 ay sonra 650 tlden kiraya verdi hala oturan var,Evin fiyatı olmuş 85bin tl :)

rebel
05-08-2014, 18:46
.Bursa goruklude 60 a 1+1 dayali doseli luks evler var onlar gozume ilisti
.Izmirde var arastirmak lazim
.Mantar olayini bi ark. Cok ciddi yapmak istedi bu 2.duyusum cok buyuk kar marjlarindan bahsediyolar bi konusayim arkadasla fakat ugrasmak icin zaman lazim. Oda bende yok.
.Avm de yer acmak cok mantikli bunu bi arastiracagim.
.Kos adasindaki evlere nerden bakiyoz :) onuda merak ettim

arkın_aLLen
05-08-2014, 22:04
Yunanistandan ev alip yaz sezonlari vs kiraya verebilirsin kos adasinda fln cok ucuzladi evler

Biraz açar mısın konuyu ben de merak ettim.

Gko
05-08-2014, 22:24
bucada biz alıcaktık ev 1+1 temelden. 100k fiyat biçtiler alıp kiraya vericektik. yani alınıp direk kiraya verileiblir boşken bile. ki 600den falan baslıyo kiralar nerdeyse. havada kapıyolar öğrenciler. aileler mecburen kirayı ödüyo cocugu dısarda kalmasın diye. 9 eylüle yakın bi daire alınıp kirası biriktirilip ilerde degerlenince satılabilir o parayla baska işte yapılabilir

iz_sport
06-08-2014, 01:18
Arsa uzun vadede kesin sonuclar veriyo. Hic zarar ettirmez 2+2 daha 4 fakat duzgun yerden bu paralara bulunurmu ?
Bana suan mantikli gelmeye baslayan sey elimdeki parayi verip yetmesse ustunu krediyle tamamlayip yada icini doseyip 1+1 veya studyo tarzi ev alip gunluk kiraya vermek. Izmirde dusunuyorum. Tabi potansiyele gore ist ankara yada ogrenci hareketliliginden dolayi eskisehir olabilir

izmirde zannetmiyorum pek tutmaz ama böyle bir düşüncen var ise istanbul mantıklı bir seçim olabilir

KÖROĞLU
06-08-2014, 07:04
üzerine 16 - 20 arası bi rakam daha ekle 500 TL kiracılı ev verelim sakaryadan, durduğu yerde de kazansın :)

Ticaret tamam güzel ama risk faktörü çok, bi iş kurup yürür hale getirmek 1 sene. Bu kadar dayanma gücü yoksa zor, emlak - arsa ise cidden kaybettirmez.

Vadeli hesap olayına faizden dolayı sıcak bakmıyorum.

Altın - döviz bir şekilde riskli, uzun vadeli bekleyeceksen bist (imkb) 30 hisselerine göm en az 2 sene unut. Ama teknik bilgi şart bodoslama girip çakılan dünya insan var.

yine en risksiz olanı gayrimenkul.

Basit bir hesap 70 e ev alsan aylık 500 getirse sana sene de 6000 yapar.

Yıllık getirisi % 8.5 yapar net. Satıacağım dersen en az 5- 10 k arası üzerine koyar.

Ayrıca bir işiniz zaten var, başka bir yere vakit ayırmak zor, başında durmadığınız yere sahip olmakta çok çok zor.

Hayırlısı olsun şimdiden.

rebel
06-08-2014, 21:51
Saolun tesekkurler.aynen bende bundan bahsediyorum. Basinda durmassan hallaç pamuğuna çeviriler o isletmeyo :) suan yine bakiyorum donuyorum dolasiyoruz gayrimenkule geliyoruz. Küçük yatirimlik bi ev alayim 3 5 kira gelir evde her daim prim yapar. En azindan aldik lan deriz :)

Cok fazla ev duskunu biri degilim illa ev olmali deiye bakmıyorum benimki yatirim maksatli. Suan 150k param olsa ve gayrimenkule yatırmayu dusunsem 3+1 daire alacagima 2 tane residence 1+1 alirim daha mantikli ve daha getirisi yuksek kiraci garantili. Oyuzden suan ole 10 20 ustune cikmak istemiyorum. Parayi gomeyim ortada car cur olmasin hesabi benimki

rebel
06-08-2014, 21:53
Birde surekli yanlis yaziyoz ama duzeltemiyrum. Site mi yoksa telden kaynaklimi anlamadim . Duzenle butonu cikmiyor.yardimci olabilecek olan ? Kusurs bakmayın yanlis yaziyoz duzeltemiyoruz.

Gko
06-08-2014, 21:55
Birde surekli yanlis yaziyoz ama duzeltemiyrum. Site mi yoksa telden kaynaklimi anlamadim . Duzenle butonu cikmiyor.yardimci olabilecek olan ? Kusurs bakmayın yanlis yaziyoz duzeltemiyoruz.

düzenleme yasak artık

rebel
06-08-2014, 21:57
Niye ? Siteye bayadir girmiyorum nezaman yasaklandi ? Telde hizli yazarkende bazen hata oluyor . Neyse dikkat edicez ozaman.

İbrahim33
06-08-2014, 22:04
Arkadaslar vip arac mantiklI fakat arac durdugu sure zarfinda yiprancak ve bakim onarik kasko sigorta vs vs gibi giderleri olucak.eger istedigimiz musteri potensiyeli olmazsa zarar ettirebilir orta uzun vadede...

Borsayla hic isim olmadi. Oyuzden bu tur risklere girmem anlamam cunku. Zamaninda anlayana bikac akrabam cok parada kazandi,ciddi zararda etti.

asıl uzun vadede zarar ettirmez , borcu harcı bittikten sonra , ne gelirse koyarsın cebine.

rebel
06-08-2014, 22:08
Borc harcla almiycamki? Bakim,kasko,sigorta,vize,olasi teknik sikintilar,denyo müşteriler vs vs. Direk al kiralama olmuyoki.ole olmaz diye dusunuyorum.ama.sayet olsa ayda 15 gun kiralamak fazla fazla yeter bence

kunteper
06-08-2014, 23:24
Bnce sana uygun olan is ya, temelden ev alip sonra kiralamak, kiraciyi direk olarak emlakci ile muhattap etmek.

Ya da arsa alip unutmak.

Anladigim kadariyla isiniz geregi basinda duramayacaksiniz. Vip oto kiralama, avm kiosk vs hepsinde elbet basinda durmaniz gerekicektir benim gorusum

rebel
07-08-2014, 07:27
Avm kiosk mantikli geliyor . Isim geregi özel sektordeyim ve devam sikintim yok. Bi sure ara verip bu isleri kosturabilir duzene oturtgumda guvenebilcegim birisini basina yonetici tayin edebilir isime dönebilirim fakat yinede aklim kalir diye dusunuyorum.velhasil kelam yine sizin dediginize geldik dostum.

Bunları surekli arastirsamda buraya konu actimki daha guzel dusunceler cikar gormedigimizi goruruz.Benim gibi dusuncesi olan arkadaslarda konudan yararlanir.

Sifirdan hali hazirda sicak firsat tarzinda konut projeleri varsa burda paylaşırsaniz sevinirim

Ornek iatanbukda adamlar temelde 39bin tl ye satisa cikardilar ve bina bitmeden bi cogunu sattılar.bikac ay sonra dairenin bedeli bitmis halde 2 katini buldu. Bu tarz bircok konut projesi var.bulduklarimi buraya eklerim, herkesten ricam.eklerlerse ortak bi arastirma olur

KÖROĞLU
07-08-2014, 08:23
Avm kiosk mantikli geliyor . Isim geregi özel sektordeyim ve devam sikintim yok. Bi sure ara verip bu isleri kosturabilir duzene oturtgumda guvenebilcegim birisini basina yonetici tayin edebilir isime dönebilirim fakat yinede aklim kalir diye dusunuyorum.velhasil kelam yine sizin dediginize geldik dostum.

Bunları surekli arastirsamda buraya konu actimki daha guzel dusunceler cikar gormedigimizi goruruz.Benim gibi dusuncesi olan arkadaslarda konudan yararlanir.

Sifirdan hali hazirda sicak firsat tarzinda konut projeleri varsa burda paylaşırsaniz sevinirim

Ornek iatanbukda adamlar temelde 39bin tl ye satisa cikardilar ve bina bitmeden bi cogunu sattılar.bikac ay sonra dairenin bedeli bitmis halde 2 katini buldu. Bu tarz bircok konut projesi var.bulduklarimi buraya eklerim, herkesten ricam.eklerlerse ortak bi arastirma olur

Gayrimenkule temelden girmek maliyeti minimize etmektir ama bu aynı zamanda büyük risk te demektir. İnşaat şirketlerinin batma nedeni ( Ukra - Fi yapı) Özsermaye noksanı olması, kısacası adamın cebinde aslında para yok, birşekilde arsa parasını denkleştiriyor, inşaata başladığında temelden satar gelen parayla, demir - çimento - diğer malzemeleri alırım, bitirdiğimde kalan benim olur mantığı hakim. Temelde yi bir düşünce ama rüzgar tersine döndüğü anda işler değişiyor. Örnek verdiğim firmaların sorunsuz tamamlanmış bir sürü projesi var ama şuan bakın iflas ertelemeyle uğraşıyorlar. Bu şekilde girip teslim alamayan yada aynı daireyi 2 - 3 farklı kişiden tekrar para ödeyerek alan insanlar biliyorum. Bu yüzden emlak alırken tapu ve anahtar bi yere para bir yere en net çözümdür.

VİP araç kiralama konusunda ise gelen para çok tatlı olur ama risk büyük.

Bir tanıdık vasıtasıyla araç kiraladık, benden kiralayan adam arabayı başkasına vermiş kaza yapıyorlar araç pert oldu. Trafik bana (ruhsat sahibine) 1400 TL alkollü araç kullandırmaktan ceza yazdı. Aracı kazalı sattık, adamlardan hala alacağımız var, yaşanan sinir stres cabası. Elimde senet var, mahkemeye versen ne olacak, götürüp kırdırsan ne olacak ? Değmez yani. Bir de Allah korusun kazayı yapanlar refüje değil bir insana vursaydı şuan hangi cezaevinde olurdum belli değil. O yüzden nacizane tavsiyem ne kiralık araca binin ne de bir başkasına aracınızı kiralayın. Hatta emanet bile vermeyin.

rebel
07-08-2014, 09:57
Dusuncelerime tercuman olmussun dostum saolsin.Ayni fikirdeyim ayni soru isaretlerine takılıyoruz. Rent a car isi kebaptir fakat sonrasi sizin yasadiginiz olay gibi cook baska yerlere gidebiliyor. Geçmiş olsun umarim maduriyetiniz giderilir. Risksiz bisey yok. Az risk cok risk var . Konut projesi digerlerine gore birazdaha az risk tasiyor gibi...saglam firmalarla oturup konusmak lazim. Suan varmi bole ornek verebilceginiz proje?buyuk sehir oncelikli olsada illa izmir veya istanbul demiyorum mantikli gelene okey derim

VW6R
07-08-2014, 10:23
İki ay önce vip vito işine girmeye karar verdim çok ciddi araştırmaya başladım. İşi yapan firmaya bağlı araç sahipleriyle tanıştım fikirlerini aldım. Hepsi uzak dur dediler.

Şirket kendi araçlarını yakın mesafe çalıştırıp şahıs araçlarını uzun mesafeye gönderiyorlar. Misal kendi araçları ayda 10 bin km yol yapıyorsa sana 40 bin km yol yaptırıyor. Verdikleri para ise yazın max 2700 kışın 2000 TL. ( Gece gündüz kontak kapamadan araba içinde yatarak geçen bir yaşam)

Uzaktan bakıldığında ayda 2700 güzel rakam fakat giderleri çok fazla. Her ay aracın bakımı gerekiyor en azından yağ km'si gelmiş oluyor. Ortalama 2-3 ayda bir lastiklerin bitmiş oluyor. Aynı zamanda aracın bakımları tekrarlamaya devam ediyor. Kasko sigorta koltuk sigortası vergisi muayenesi vs. derken aylık asgari ücret kalırsa cebine şükür diyosun.

100 bine aldığın sıfır km vip araç sene sonunda Deli gibi km yapmış oluyor ve arabayı satmaya kalktığında 80-90 bine anca satıyorsun ( Yılda 10 bin doğru düzgün sana kalmazken aracın değer kaybetmiş oluyor )

Bu iş tek araç ile firmada çalışarak para kazandırmıyor. 5-6 araç ile otelleri deri veya altın mağazalarını bağlayarak kazandırıyor. Düşünen varsa ayrıntılı hesap yaparak bu işe girsin

rebelh
07-08-2014, 10:45
rentacar işinde araca gps takılması ve aracın şehir dışına ya da sanayi falan gibi yerlere gidince kitleyebileceğimiz bir sistem olması işe yaramaz mı çalınmaya karşı?

tylan
07-08-2014, 10:48
rentacar işinde araca gps takılması ve aracın şehir dışına ya da sanayi falan gibi yerlere gidince kitleyebileceğimiz bir sistem olması işe yaramaz mı çalınmaya karşı?

onu da söküyorlar :)

rebelh
07-08-2014, 10:56
tamam söküyorlarda ztn bahsedilen paralara alınacak arabalar clio focus tarzı arabalar
bu işi yapacak adam lüks arabada yapar bence sonuçta cezası aynı kazancı farklı

tylan
07-08-2014, 10:59
rent a car işi kolay değil. geçen sene cok araştırdım o işi çanakkale de isim yapmış bir firma bana bayılık vericekti ben kendı araclarımı alıp onların adı altın da kendı ilçem de devam edıcektım yanların da 3 ay sureklı takıldım nelerle ugrasıyorlar aklım şaştı adam aracı kıralıyor canakkale den baslayıp ne kadar denız kenarı ılçe varsa gezıp kayık motorlarını çalıyor. ne bıleyım yaşı küçük kız kaçıyor. yakalandıklarında da tabi karakollar da sen uğraşıyorsun arabayı alabılmek için. hatta bı tanesıne şahıt olmustum. bizim arkadaş müşteriye aracın cızıklerını gosterdı bunlar var başka olursa tamır parası alırız dıye adam tamam dedı 1 hafta sonra, sol kapının altını yamultup geldi. Tamır ucretı istenınce de siz bana boyle vermıstınız dıye kavga cıkardı. hoş kredı kartı bılgılerını aldıgınızdan paranız kalmıyor ama her an katil olabılrsınız boyle ınsanlar yuzunden. daha neler neler .

tylan
07-08-2014, 11:01
tamam söküyorlarda ztn bahsedilen paralara alınacak arabalar clio focus tarzı arabalar
bu işi yapacak adam lüks arabada yapar bence sonuçta cezası aynı kazancı farklı

ama clıo focusun parçlaarını ayırıp satmak ya da şase numarasını değiştirip elden cıkarmak daha kolay

rebelh
07-08-2014, 11:05
hiç bir iş yapamicaz bu gidişle :)

illaki her işin bir sürü dezavantajı var onlarla uğraşıldığı için para kazanılıyor ztn yoksa parayı mevduata yatırım ayda bin lirada kazanılabilir baş ağrısı yok bişi yok

birazda yorucu ama para kazanırsın tarzı yorumlar iyi olur bence

ersandeniz
07-08-2014, 11:10
memursun sen memur kal :P
büyük bir yerde olsan ufak tefek araba al sat derim memuriyetin yanında ama senin orada çok zor :)

Gko
07-08-2014, 11:15
ben yine diyorum. 9 eylüle yakın bi daire alın 80-90k'ya. nakitinizin üstüne kredi çekin. krediyi kira parasıyla ödeyin +ya geçiceksiniz elbet durduk yere havadan gelen 600 liranız olcak.

mendereste var bizim daire temelden aldık 100bin liraya. kirada şuan 550 liradan. daireyi kiracı cıktıktan sonra satmak istesek 140bin lira ederi var dairenin en az. git gide değerlenir duzgun bişey alırsanız

tylan
07-08-2014, 11:15
Valla benım verebılecegım tavsıye edırne de gıdermı bılmıyorum ama çanakkale de ya da gelıbolu da cok tutuyor cadde ustun de ya da barlar sokagına yakın bır yer de kumru ve ayvalık tostu üzerine büfe acıcan benım de canakkale lapseki de büfem var. kumrunun tanesını 6 tl den satıyorum sezon da gun de 300 kumru gıdıyor tost köfte ayvalık tostunu saymıyorum bile var sen hesapla şuan yanım da 5 kısı calıstıyorum babam da yardım edıyor. hatta dukkana suan o bakıyor yoruluyormuyum Allahına kadar para kazanıyormuyum Allahıma 1000 şükür düşünürse lapsekı gestas ferıbot ıskelesıne gelip bı ortamı kesebılırsın :)

tylan
07-08-2014, 11:20
bu ara da cok yazdım ama bu son parası olan canakkale lapsekı-karayolu uzerın de ya da yola veya denıze bakan arsa koştursun lapseki içinden ev de alabılır 2015 te köprü ıhalesı yapılacak tahmını 2020 de kopru dıkılır o zaman buraları en az 20 kat degerlenıcek şimdiden köprü lafı bıle 2 katına cıkardı arsaları ama hala 50.000 e bulmak mumkun

rebel
07-08-2014, 12:26
Tesekkur ederim taylan bunu bi arastiricam.

Bunun harici suan benim gordugum menderes cok hizli gelisiyo. Ev fiyatlari ne alemde assagi yukari. Oturanlar kira geliri hakkinda nekadar ort. Bunun cevabini verebilir mi?

Arkadaslar rent a car isi sikintili.Para kazandirir ama stresten verem kanser falan olmak var :) onu gectim.ev,arsa ,imara acilma ihtimali yuksek tarla daha bi cazip degilmi sizcede?

TOLGACANSAHIN
07-08-2014, 14:29
Gayrimenkul cidden akil yoruldugunda biraz da sans ile guzel paralar kazandiriyor. Bulundugum sehirde 0 ev fiyatlari ortalama 100 bin ile 300 bin arasinda(memur kesimi icin)

Temelden zemin kat daireyi 70 bin civarina alabilirsiniz. İcini cok daha luks yapip (mutfak dolaplari,salon isiklandirmasi,koridor isiklandirmasi vs) 10 tl civarında masraf ile 90 bin 115 bin arasinda satabilirsiniz.

Kiraya vermek cok mantikli degil bence. Zaten evi en gec 1 senede satiyorsunuz kiracinin verecegi parayla 10 senede evin parasi anca cikar cektiginiz eziyete degmez para pul olur. Dedigim sekilde 1 sene icerisinde 10 bin civarı toplu sekilde para gecer elinize farkli ev alip devam edersiniz ayni sekilde emin olun kisa vadede sizi yormadan iyi paralar birakir.

Gko
07-08-2014, 14:41
yazdığımı okumadığın belli :D

adliyenin karşısındaki mavi binada bizim ev. 100 m2 2+1. 3 senedir 1 hafta bile boş kalmadı. 550 lira şuan kira ama daha da fazla istesen yine boş kalmaz biz kiracıyı üzmemek için fazla istemiyoruz. 3+1ler de var aynı apartmanda 600 650 veriyodur onlarda max. başka sorun varsa bu tarz cevaplamaya çalışırım

Gko
07-08-2014, 14:46
hatta binayı buldum üst kattakiler satıyo. 4. kata 190k para istiyo adam. bizimki 3. katta ortadaki.

yani 3 senede 90 lira değerlenmiş. ki kirada oldugu sürede kredinide ödersin sattıgında paranıda katlarsın

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-lodos-emlaktan-kasimpasa-mah-adliye-karsisinda-satilik-daire-171131377/detay)

maxpower
07-08-2014, 15:00
ev alıp kiraya vermek, arsa alıp unutmak yatırım iken araba alıp rent a car işine girmek ticarete atılmak, risk almak demek.

ben sizin yerinizde olsam başında duramayacağım veya babamı,kardeşimi başına koyamayacağım işe girmem. sonuçlarını hepimiz az çok biliyoruz.

diğer konuyada sizin konunuza da yazmışlar, rent a car işi yapın diye. hatta orda filo kurun yazmışlar :) bu paralara tek başınıza iş yapamayacaksınız. aracı ile çalışacaksınız ve emin olun bulduğunuz aracı sizden daha çok kazanacaktır. aylık kazancınızı değil yılın sonunda, elinizde kalanları değerlendirip böyle hesap yapın

araba kiraya verme işi nasıl yapılır, patron şirketinde çalışıyorsunuzdur, araba kiralayacaktır dersiniz ki patron ben araba alayım benden kiralayın o zaman avantajlı olabilir ki fatura kesemeyeceğiniz için bu bile zor

bence ev ya da arsa alın, işinizde çalışmaya da devam edin. doğru yatırım yaparsanız zaten kazandıracaktır.

Volkann
07-08-2014, 15:18
arsa yada borsa (anlıyorsanız).

rebel
07-08-2014, 15:27
yazdığımı okumadığın belli :D

adliyenin karşısındaki mavi binada bizim ev. 100 m2 2+1. 3 senedir 1 hafta bile boş kalmadı. 550 lira şuan kira ama daha da fazla istesen yine boş kalmaz biz kiracıyı üzmemek için fazla istemiyoruz. 3+1ler de var aynı apartmanda 600 650 veriyodur onlarda max. başka sorun varsa bu tarz cevaplamaya çalışırım

Yazdigini okudum dostum sadece diger cevaplarin gelmesini bekledim. Zaten o soruyu sana ve o Muhittte oturan ark. Sordum. Menemen ve menderes yeni gelismekte olan yerler ve suan ciddi prim yapiyor fakat menderesten ev bakiyorduk.3 yil once 100 120k lara super evler aliyorken 1+1 evlerin coguna 75 80 yazılmış saka gibi .dedigim tarz evler nerdeyse 200k lara dayanmis.bu gecen sure zarfinda cok iyi prim yapmış

Gko
07-08-2014, 15:33
aynen öyle menderes son 3-4 senede baya gelişti ki zaten şehir yavaş yavaş o tarafa doğru kaymaya başladı daha da değerlenicek oralar

bucada 9 eylül çevresine bakaiblirsiniz ordkai eski evlerin hepsi anlaşmalı ve yıkılcak yerine apartman yapılcak hasanağa civarına. 1+1 80 90 liraya bulup 650 liraya civarına kiraya verebilirsiniz öğrencilere

rebel
07-08-2014, 15:34
Suan ev ve arsaya yogunlastim. Herkes hemfikir basinda duramicagin isi yapmiycaksin. Ticaret yapmak istiyorum Yapcagim zamanda en az 100k cebime koyar ole yola cikarim zaten. 3 4 Yil daha bu islerde kosturup isleri biraktigimda sicak para ve sermayemi karsilamasi icin bi yatirim benimkisi...

Benimde sahsi dusuncem zamani olan adam bence emlak burosu acabilir.elinde 150 200k varsa temel kaba insaati ve boyasi biten ev alip 10 15k harcayip, daha kaliteli gorunumle,daha iyi fiyatlara satabilir Ayni zamanda satilik kiralik duses evleri kovalayip satisini yapabilir.

Gko
07-08-2014, 15:38
emlak işine pek sıcak bakan insan tanımıyorum çevremde. Şöyle ki geçen bi yakınıma kiralık ev arıyoduk, özellikle sahibinden olmasına dikkat ettik emlaktan kiralasaydık daha pahalıya çıkıcaktı.

Dediğim gibi ev alıp kiraya vermek daha az kazanc saglıcak belki ama riski de azaltıcak. aldığınız ev değerlenince satarsanız daha mantıklı olur elinizdeki sıcak para daha çok olur hem

rebel
07-08-2014, 15:39
Tinaztepe tarafina cok baktim dostum 1+1 ler var senin dediğin fiyatlarda o paralari verdikten sonra birazdaha cikip 2+1 alinabilir. 1+1 icin cok yuksek rakamlar. Misal bursa gorukleye gittim kucuk ama ogrenci potansiyeli cok iyi. 65 70 civarina 1+1 zevkli dosenmis evler var 50 55m2 . Illa izmir olacak diye bisey yok. Orayida düşünüyorum. Kiralar ne civarda onu bilmiyorim yanliz.

Menderesten 3 4 yil once alsaydik simdi bu konusmalari yapmıyor olurduk :) ucmus resmen. Gaziemire yakin havaalninana yakin ulasim sikintisi yok trafik yok. Zaten bunu bilmek icin alim olmaya gerek yok fakat . 4 yil once ogrenciydik kardesim :)

Gko
07-08-2014, 16:05
valla diğer yerleri bilemicem tam olarak. yalnız trafik sıkıntısı yok diyosunuz ama sabah 8 9 gibi menderesten gaziemirin dışına çıkmayı bi denesinize :D yada akşam 6-7den sonra. debriyaj biter manuel arabada. Hasanağanın karşısında bi sürücü kursu var. adam aynı zamanda apartman yapıp kiraya veriyo, ilk defa satıcaktı ilk musteride bizdik. adamın 140 tane kirada dairesi vardı listeyi çıkardıda ben inanamadım :D oraya bi uğrayın isterseniz temelden falan varsa uyguna denk gelir belki

rebel
07-08-2014, 16:18
Menderstemi ole oldu yav :) vay arkadas yasayan biliyo tabi. Biz izmir icinde biktik vallaha araba surmekten biktim. Sol ayagim orantisiz gelisti :D Varmi bu abinin numarasi varsa alabilirmiyim dostum

Gko
07-08-2014, 16:20
valla biz bakalı 2-3 sene olmuştur. Akşam sürücü kursunun adını öğreneyim pm atarım. menderes degilde sadece hafta sonları akşam 6dan sonra menderesten izmire gitmeyin yani öyle bi trafik oluyo. bide sabah gaziemirde aşırı bi trafik var. mendereste degil sıkıntı :D

tylan
07-08-2014, 16:21
Menderes dediğiniz kadar buyudumu yaa :/ benim anneannem kosti bağların da oturuyor kendine ait 2 tane 2 katli mustakil evi var ileri de güzel miras kaldircam desenize ��

rebel
07-08-2014, 16:26
Aga10 yil sonra. Verirsiniz mutahite ordan trilyonluk olursunuz zaten :)

tylan
08-08-2014, 04:23
Ağzından bal damlıyor valla 3 senedir hiç gidemiyorum Menderese, herhalde gitsem kaybolurum her gittiğim de daha da degisiyordu yeni binalar yapiliyordu

rebel
08-08-2014, 04:37
Menderes, menemen, mavisehir buralari Eskiden tercih edilmezdi. Simdi herkes oralara kaciyor . Menderes giris cikis guzergahinda.havaalani yakin.ulasim kolay otobus gidiyor.cumaovasina kadar metro var.izmire gore daha tenha. Yeni yerlesim oldugundan cevre duzenlemesi daha duzgun . Velhasilkelam cok param olsa mendersten baya bi gayrimenkul alir 10 yil sonrasi icin saklardim

anltrkmn
08-08-2014, 05:03
Sakarya Karasu ev veya arsa bakmanizi oneririm :-)

rebel
08-08-2014, 05:11
Bakayim dostum. Nasil biyer peki Önerdigin yer

Ahmet Saraçoğlu
08-08-2014, 07:50
ankara akyurtta meskun mahal içi 500-600m2lik 4 kat %40 imarlı parlseller 65 75 arası.

ort. 10 daire çıkıyor.Tek eksisi müteahhit şimdilik %20 ile giriyor.Yani iki daire.
Daireyi şuanki parayla öldüm bittim en düşük 65 70 e satsan 130 140 lira geçiyor ele.Yani bire bir.Tek dikkat etmek gereken adam gibi bir müteahhit bulup anlaştığın anda kazmayı vurma ve belli bir sürede bitirmeye dair sözleşme yapmak.

Yukarıdaki hesapla dün bir parsel de biz aldık.

rebel
08-08-2014, 09:30
Tesekkurler ahmet hemen incelemeye basliyorum

asot
08-08-2014, 10:00
arsa diye tarla alma, iskana açık olsun, iyi araştır belediye üstüne yatmasın, yol geçmesin vs. :)

asot
08-08-2014, 10:01
arsa diye tarla alma, iskana açık olsun, iyi araştır belediye üstüne yatmasın, yol geçmesin vs. :)

tarla da alınır tabi de, 3-5 yıl sonra satıcam diyosan, iskanlı arsa alınmalı.

sword
08-08-2014, 10:02
ankara akyurtta meskun mahal içi 500-600m2lik 4 kat %40 imarlı parlseller 65 75 arası.

ort. 10 daire çıkıyor.Tek eksisi müteahhit şimdilik %20 ile giriyor.Yani iki daire.
Daireyi şuanki parayla öldüm bittim en düşük 65 70 e satsan 130 140 lira geçiyor ele.Yani bire bir.Tek dikkat etmek gereken adam gibi bir müteahhit bulup anlaştığın anda kazmayı vurma ve belli bir sürede bitirmeye dair sözleşme yapmak.

Yukarıdaki hesapla dün bir parsel de biz aldık.

8daire 65den 520bın mutahıte 10dairenın malıyeti zaten okadar degılmi

Ahmet Saraçoğlu
08-08-2014, 10:46

yok hemen bitişiğinde park ve okul olan , tapuda arsa yazan ve sağ sol parsellerinde apartmanlar olan bölgede

tarla da alınır tabi de, 3-5 yıl sonra satıcam diyosan, iskanlı arsa alınmalı.

tarlalar m2 si 3 5 liraya kadar bulmak mümkün ama ciddi uzak yerlerde.Ordaki hedef şuanki ekonomik durumla şu şekilde olmalı.30 40k tlye alınabilecek en yüksek m2 li tarla alınıp unutularak; çocukların yada torunların kaderini değiştirmek üzere beklenir((beYlikdüzünün yüksEk m2 li çoğu arsası bu şekilde eskiden alınmış yerlerdir misal))

8daire 65den 520bın mutahıte 10dairenın malıyeti zaten okadar degılmi
Abi o civarda müteahhit dediğimiz ,keseri belinde abiler ,, yani yevmiye vermiyor , bizzat kendi , oğlu , biladeri vss çalıştığı için.Sadece malzemeye harcıyor.Öyle oluncada 65 maliyet deil satış rakamı oluyor.

Zaten daire satış fiyatı düşük olduğu için kat kaRşılığı oranı bu kadar düşük.Ama buna ramen üretim maliyeti düşük olduğu için arsa sahibine de müteahhite de birebir e yakın kar getirebiliyor.

rebel
08-08-2014, 13:27
Ahmet dedigin yerlere baktimda gerçekten cok uygun yerler var . Degerlendirmek lazim

ahmetuygur
08-08-2014, 13:48
Borsaya koy.

rebel
08-08-2014, 14:16
Borsadan anlamam buyuzden sicak bakmıyorum. Bi anda hiç olabilir :) bilen adam 2ye 3 e katliyabilir.

rebelh
08-08-2014, 23:18
wala en temizi filo işi yapan rentacarlara sözleşmeli araç vermek yıllık kontratla
50bin liralık aracın net 1600-1800 getirisi var

driftboy
08-08-2014, 23:27
Sakaryada emlak isine başladım, karasuda yazlık yada serdivanda apart daire olursa eğer 2+1 lerin şuan kira bedeli min 600 tl... ama 80 binlerden başlıyor fiyatlar.. eğer 3 5 milyarlık eşya alırsan kirası 800 den aşağı olmuyor.. Değerlendir derim..

Oytun
09-08-2014, 02:42
Bu kanal istanbul muhabbetinin oralarda arsa araştırılabilir aslında gerçi kalmamıştır

rebel
09-08-2014, 06:25
Ankara akyurt iyice kafama yatti .

Yildirm beyazait uni.
Polis koleji
Dunyanin en buyuk 2.fuarı
Esenboğa havalimani mevkii

Simdi olmasada 4 5 yil sonra ciddi degerlenecegini dusundum.

Imara sifir yazmis bi cogu. Acaba bunlarin tapuda arsami tarlami yazar ? 1km2 e icinde yerlesim yerleri mevcut. Acaba aldiktan sonra imara acilmama durumu olablirmi ? Bu konumdaki bir arazinin Tapusunda arsa degilde tarla yazmasi sorun teskil edermi?

Sakaryayida karasuyada arastirdim orasida cok iyi fakat fiyatlar biraz yuksek. Ama kesinlikle degerlendirilmeli