Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korsan Taksisin diyerek aracımı Bağladılar !

Sayfa : [1] 2

RickPierOneiL
27-10-2014, 13:05
Herkese Merhaba,
Cumartesi akşamı bir arkadaşımla ( bayan ) taksime gidip kafa dağıtalım dedik.Şişhane'de avizecilerin orada aracımı durdurdular ve rutin uygulama zannederek yanaştım.Ehliyet ruhsatı verdikten sonra memur beni aşşağı inermisiniz diyerek dışarı çıkarttı.Araçtaki bayanın kim olduğunu, adını soyadını, nereli olduğunu, bayanı nereden aldığımı, nereye götürdüğümü ve buna benzer cins cins sorular sormaya başladı bende sanane kardeşim varsa bir durum yaz cezanı gidiyim işimiz var diyerek çıkıştım memur arkadaş efendi ol kafanı gözünü kırarım felan diyerek artistlik yapmaya başladı.O sırada bir diğer memur araçta bulunan bayan arkadaşıma da bazı sorular sormuş ondan da aynı tepkileri alınca sırf i.nelik olsun diye sen korsan taksisin diyerek 2184 TL ceza yazdılar ve aracımı 2 ay bağladılar.2 saat boyunca direndik ama derdimizi dinletemedik.Aracım 2013 model punto ve memur arkadaşın söylediği şu punto, linea, accent tarzı araçların %99u korsan taksi.Aracında ki kişiyle bir akrabalık, veya bir bağlılık yoksa ( nişan evlilik gibi ) sen diyor korsan taksisin.Diyorum ki babacım araçta 5 cm yay var jant var 2013 model araba arkaya zaten 3 kişi binemiyor lastikler sürtüyor nasıl korsan yapayım beni ilgilendirmez diyor.Mahkemeye vericem diyince de biz bu işde uzmanız mahkeme sana mı inanacak bize mi inanacak diyerek gülüyorlar o. çocukları !Araçtaki bayan arkadaşımın ve benim böyle bir şeyin olmadığını eğlenmeye gittiğimizi üzerine basa basa söylememize rağmen bizi ilgilendirmez madem korsan taksi değilsin git mahkemede ispat et aracını kurtar diyerek malesef cezayı kestiler.Üzerine kendi yazdıkları ifadeyi imzalamamı istediler.İfade de ise Bayanı ücret karşılığı taksime götürüyordum bir daha yapmayacağım tarzı şeyler yazıyordu imzalamadım.Böyle bir o.çocukluğuyla ilk defa karşı karşıya kalıyorum.Bugün avukat vasıtasıyla Yenibosna idari mahkemesine itirazda bulundum 4 5 gün içerisinde mahkeme sonuçlanır dediler..Şuanlık beklemedeyiz ama bu amk cocukları bu meslek dalında olduğu sürece polislerden nefret etmeye devam !

altugkocer
27-10-2014, 13:09
ceza makbuzunda ceza yazan polisin adı soyadı sicili yazıyor. Ben yerinizde olsam özellikle cezayı kesen polise dava açardım. Bimere de şikayette bulunun bence

Sezgin
27-10-2014, 13:10
öh anasının nikahı yok artık. Bu kadar azıttı mı bunlar ya

RickPierOneiL
27-10-2014, 13:13
Aynen o kadar azıttılar benimle birlikte aynı anda 4 5 aracı daha bağladılar bağlanan araçların hepsi dizel ve az yakan araçlar bir kaç kişi daha cazgırlık yaptı ama kimseyi dinlemediler herkese yazdılar.Bimere de şikayet edicem bugün

Mythos
27-10-2014, 13:13
Arabistanda eger bi arabada bir kadin ve bir erkek yanliz, kadin da on koltuktaysa ve herhangi bir evlilik durumu yoksa direk kirbac cezasi yiyiyorsun... Bunlar da adim adim oraya gidiyor heral...

Umut melek
27-10-2014, 13:14
iyice şaşırmış bunlar artık ayıptır ya Cok geçmiş olsun kardeşim bırakma peşini allahından bulsun böyle şerefsiz köpekler

Tayfun.O
27-10-2014, 13:16
Bu olaylarda güçsüz taraf sizsiniz sorular sormaya başladığında 'sanane' demek yerine cevaplasaydınız bunlar başınıza gelmezdi. O sorulan sorular rutindir, hemen hemen herkese sorarlar . Geçmiş olsun bazen olaylara karşı sakin davranmak gerekir. Her polis harika değildir içlerinde malesef böyleleri var ama 1-2 kişi için 10 kişi aynı kefeye koymak akıl karı değildir.

HaKo
27-10-2014, 13:17
cezaya itiraz et o memurlardan da direk şikayetçi ol. Yanındaki kız arkadaşda sana yardımcı olursa her türlü kazanırsın davayı sıkıntıyada sokarsın o heriflerin.

ahmet_xy
27-10-2014, 13:17
Arabistanda eger bi arabada bir kadin ve bir erkek yanliz, kadin da on koltuktaysa ve herhangi bir evlilik durumu yoksa direk kirbac cezasi yiyiyorsun... Bunlar da adim adim oraya gidiyor heral...

aynen oraya doğru gidiyoruz ama yavaş yavaş. hisettirmeden. kurbağı soğuk sulu kazanın içine koydular. altını yavaşça ısıtıyorlar ki kurbağa piştğinin farkında olmasın. farkına vardığında iş işten geçmiş olacak.

RickPierOneiL@ dostum sana da geçmiş olsun. rıza zarrabın veya bilalin arkadaşı falan olsaydın kılına dokunamazlardı.

G_TT_I
27-10-2014, 13:19
Yanındaki kişinin ismi vs tutanakta var mı? Geçmiş yakınlık durumunu kanıtlarsan dava direk sonuçlanır, ama aksi taktirde korsan olmadığını nasıl kanıtlarsın soru işareti bunlar fena azdı.

altugkocer
27-10-2014, 13:20
Bu olaylarda güçsüz taraf sizsiniz sorular sormaya başladığında 'sanane' demek yerine cevaplasaydınız bunlar başınıza gelmezdi. O sorulan sorular rutindir, hemen hemen herkese sorarlar . Geçmiş olsun bazen olaylara karşı sakin davranmak gerekir. Her polis harika değildir içlerinde malesef böyleleri var ama 1-2 kişi için 10 kişi aynı kefeye koymak akıl karı değildir.

Bana bugüne kadar hiç bir polis yanındaki kim diye sormadı. 10 kişide 1-2 kişi ha :D çok iyi niyetli bakmışsın olaya

Akın Sarıkaya
27-10-2014, 13:20
yuh onun bunun evlatarı ya. amk benzinini 5 lira yaptılar, az yaksın diye dizel araba aldı millet, şimdi dizel arabaya binmek mi yasak olmuş?

CRX
27-10-2014, 13:21
bildiğim tüm küfürleri oturduğum yerden ettim

RickPierOneiL
27-10-2014, 13:22

güzel kardeşim sen kız arkadaşınla çevirmeye gir.Kız arkadaşının adını soyadını yaşını nerden tanıştığından tut nereye gittiğine kadar cins cins sorular sorsunlar sen sakin sakin cevap verirsin.

RickPierOneiL
27-10-2014, 13:25
Yanındaki kişinin ismi vs tutanakta var mı? Geçmiş yakınlık durumunu kanıtlarsan dava direk sonuçlanır, ama aksi taktirde korsan olmadığını nasıl kanıtlarsın soru işareti bunlar fena azdı.

Başkan ortada tutanak yok.sadece ceza makbuzu var ve otoparktan verilen bir evrak.Benim bugün verdiğim dilekçe de var bayanın adı soyadı İstenildiği takdirde Tanık olarak mahkemeye geleceği felan herşey yazıyor.Şimdi mahkemeye başvuru yaptık onaylanırsa direk tanık olarak gelecek.

Agah
27-10-2014, 13:27
olaya gel. film yapsan imdb 1.0 puanlar. çok saçma. geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda olumlu sonuclanır .

Zorbey
27-10-2014, 13:28
Siz baktiniz dava ile sonuçlanmaz. Cezayi ödemek zorunda kalirsaniz. O ismi alın.

mert_can 41
27-10-2014, 13:29
Acaba plakanızı falanmı kopyaladılar daha ilk başta korsan muhamelesi yapmaya başlamışlar geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum

K0213
27-10-2014, 13:29
Polis yanlısı değilim, polis memurlarının uslubunu da hiç sevmem ama soru sorma yetkisine sahip bir merci ibneliğine de sorsa cevap vermen gerekir.

Vermen gerekir çünkü vermediğin de sonucuyla yine sen uğraşıyorsun.

Kusura bakma ama ters cevapların yüzünden birazda sonuca kendin yönlendirmişsin polisleri.

K0213
27-10-2014, 13:31
Sonucu paylaşmayı unutmazsan hem emsal olur bizlere, hemde ne yapmamız gerektiğini öğreniriz.

Geçmiş olsun. lütfen ilk mesajımı da yanlış anlama.

EREN34
27-10-2014, 13:31
Konuyu takipteyim.

Bence memurlara bir sistem gelmeli. Misal bu olayda almasi gereken cezayi alirsa siciline bir puan islensin. o puanlar 100 oldugunda vatandasla muhattab olmayacagi geri hizmete, 150 oldugundada memuriyeti bitsin.

RickPierOneiL
27-10-2014, 13:32
Polis yanlısı değilim, polis memurlarının uslubunu da hiç sevmem ama soru sorma yetkisine sahip bir merci ibneliğine de sorsa cevap vermen gerekir.

Kusura bakma ama ters cevapların yüzünden birazda sonuca kendin yönlendirmişsin polisleri.

valla kusura bakma da bayanla ne zaman tanıştığım adının ne olduğu soyadının ne olduğu yaşı nereye gittiğim kimseyi bağlamaz polis de dahil.Siz olaya farklı bakıyorsunuz bence.

Acaba plakanızı falanmı kopyaladılar daha ilk başta korsan muhamelesi yapmaya başlamışlar geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum

başkan söylediklerine göre bunlar sadece korsan taksilerle uğraşıyormuş çevirdikleri bütün araçlara ilk saniyeden korsan muamelesi yapıyorlar.Normal trafik ekipleri değil yani.

free-hifi
27-10-2014, 13:33
yuh anasını avradını gibeyim muhabbete bak şaşırmış bu nesilden nesile çocukları

RickPierOneiL
27-10-2014, 13:38
sonucu buradan paylaşıcam.Bu ibnelerin adaletine güvenim yok ama Allah'ın adaletinden şüphem yok.o yüzden umutluyum.

-fatih-
27-10-2014, 13:42
vay anasını olaya bak geçmiş olsun..

Karakuş
27-10-2014, 13:45
Resmen görevi kötüye kullanma var. Adamın dediğine bak; bize mi inancak mahkeme, sana mı ne demek? Hala bazı arkadaşlar, ters cevap vermeseydin diyor. Küfür-hakaret yok, daha ne kadar düzgün cevaplanabilir bu sorular, ben anlamıyorum...

Her araca sesli kayıt yapan kamera şart oldu, en azından suçsuzluğumuzu kanıtlarız. Ne de olsa suçsuzluğu kanıtlanana kadar, herkes suçludur!

K0213
27-10-2014, 13:45
valla kusura bakma da bayanla ne zaman tanıştığım adının ne olduğu soyadının ne olduğu yaşı nereye gittiğim kimseyi bağlamaz polis de dahil.Siz olaya farklı bakıyorsunuz bence.

Kimse kimsenin özeline karışamaz ama emin ol sorması gereken soru dışında sormuyorlardır ki, adı yaşı, nereye gittiği soruları pek özel gibi gelmedi bana.

Tabi ki biz hep empati yapın diyoruz polislere karşı ama onlardan da aynı empati yi yapmalarını istemek lazım.

Bende tamamiyle madur olduğunu düşünüyorum ama köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyebilirdin ve bunlar başına gelmezdi. Kız arkadaşının kimliğini zaten istediklerinde alabilirler ve yasal olarak öğrenebilecekleri bilgiyi(özel olmayan) senden teyit ederek bir şeyden emin olmaya çalışıyorlar, sende bu konuda yardımcı olmalıydın.

uzatmak için yazmıyorum ama keşke dayı deseydin, bunlar başına gelmeseydi.
tekrar geçmiş olsun, umarım sonucu lehine olumlu sonuçlanır.

Aktaş61
27-10-2014, 13:48
olacak iş değil cidden

OrcunInce
27-10-2014, 13:58
polis çevirdiğinde hemen telefonun kamerasını açıyorum, video'ya çeksin diye.
bu pisliklerin ne zaman ne yapacağı belli olmaz, sırf bu yuzden cama telefon tutacağı aldım.
geçmiş olsun.

SerkanYazgan.
27-10-2014, 14:00
Way anasınııııı.. Nereye gidiyoruz çok merak ediyorum. Bazı delikanlı polislerde var, yanında bayan görünce bırak gel diyebilen. Bazılarıda var bayan görünce gözüne ışık tutup bakmaya çalışan ama bu korsan işini ilk defa duydum. Geçmiş olsun, herkesi polis yaparlarsa böyle olur. Kavga biter polis gelir, yanlışlıkla olay yerindeyse önce izler sonra 20 kişiyle bir adamı tutamazlar ama iş trafiğe gelince çevir-yaz-gönder. Erkeklik bile ters işliyor bunlarda, böyle polislerin aldığı maaş bana göre haram. ( hepsi değil sadece böyle i*nelerin.)

clioGT
27-10-2014, 14:05
polis çevirdiğinde hemen telefonun kamerasını açıyorum, video'ya çeksin diye.
bu pisliklerin ne zaman ne yapacağı belli olmaz, sırf bu yuzden cama telefon tutacağı aldım.
geçmiş olsun.

valla çok mantıklı aslında

SULTANOGLU
27-10-2014, 14:20
Bu uygulama nedir ya, sonucu lutfen yazin. Sitede memur arkafaslarda var konulara genelde yaziyorlar onarinda bir yorumu okur umarim. Diger konulara yaziyorlar cunku...

Aranel Ciryatan
27-10-2014, 14:20
çevirmeye girince mutlaka çekim yapın dostlar telefon ile ve mutlaka sakin olun. yetki onlarda ve yasadalarda çok açık var.

RickPierOneiL
27-10-2014, 14:22
Sonucu yazıcam.Mahkeme için 240 tl bir ücret talep ettiler onu yatırıcam.Kazanırsam o ücreti de geri alabiliyor muşum kaybedersem ise belli bir kısmını geri iade alabiliyormuşum.
İnşallah tırı vırı bir sonuç çıkmaz.

rebelh
27-10-2014, 14:31
arkadaşınızın yanında rencide edildiğiniz ve işinizi aksattığı için polislere manevi tazminat davası açabilirsiniz diye biliyorum ama bunun için önce ilk mahkemeyi kazanıp korsan olmadığınızı ispatlamalısınız sonrada 2. mahkemeye gidip tazminat alırsanız bi daha kimseye o muameleyi yapamazlar görevi kötüye kullanmak diye bir suç var hesabını verirler diye düşünüyorum

siz yine iyi mahkemeye gidiyorsunuz bu toplumun büyük çoğunluğu paşa paşa evinde oturup anca küfrederdi

Ogulcan.O
27-10-2014, 14:33
Bu polis uslupları benide deli ediyor babamın aracının muayenesi geçmiş çok kısa bir süre muayene gidicem giderken çevirdiler ve muayene sorun oldu dogal olarak durumu anlatmaya çalıştım kaybol defol gözüm bidaha seni görmesin tarzında laflar işittim sözde iyilik yapıyor salıveriyor yani bizde sakin olamadıgımızdan bağlattık aracı tamam hakkındır bağlarsın ama kocaman adamım bu tarz laflarıda duymak zorunda değilim.bunlara bi çözüm bulunması lazım halkın refahı içinmi varlar halka zulum içinmi belli değil sizede çok geçmiş olsun

Tayfun.O
27-10-2014, 14:35
Başkan ortada tutanak yok.sadece ceza makbuzu var ve otoparktan verilen bir evrak.Benim bugün verdiğim dilekçe de var bayanın adı soyadı İstenildiği takdirde Tanık olarak mahkemeye geleceği felan herşey yazıyor.Şimdi mahkemeye başvuru yaptık onaylanırsa direk tanık olarak gelecek.

Baska caren varmi polise diklenerek olan yine sana oldu

overblack
27-10-2014, 14:35
cari bütçe açığını kapatmak için adamlara tebligat yapıldı. hatta haberlerde bile vardı. sene sonuna kadar dikkatli olun

2jz
27-10-2014, 14:36
Sadece o mevzu için dava açma. Polis memuruna manevi tazminat davasıda aç. Manevi tazminat davasıyla uğraşan avukatlar var. Hiç bi şey talep etmeden yardımcı olurlar. Manevi tazminat davasını kesinlikle kazanırsın şu durumda. Hatta çok büyük tazminat alacağın farklı yollar var.

Kaan
bir yaşıma daha girdim PES!Şoktayım..

olayın sonucunu cidden merak ediyorum.

Eyüp
Çok sıkıntı olmuş , hele accent , linea gibi araçlara şüphe ile yaklaşmaları çok saçma olmuş..

Umarım ceza ödemeden halledebilirsiniz..

MBuğra
27-10-2014, 14:37
bazen arabam olmadığı için o kadar seviniyorum ki. bazen tabi.

Slmcnsl
27-10-2014, 14:38
sitede hukukçu arkadaşlar ya fikirlerini beyan etsin yol göstersin.
eminim yardimci olabilcek arkadaşlar vardir.

Tayfun.O
27-10-2014, 14:38
Baska caren varmi polise diklenerek olan yine sana oldu
yanlis alinti konu sahibine olcak kusura bakma

RickPierOneiL
27-10-2014, 14:39
Önce korsan olmadığımı bir kanıtlayım şu davayı kazanayım sonra o memuru çıktığı deliğe geri sokacağım kısmetse ama önce bunu kazanmam gerekiyor.Bunu kaybedersem zaten başka bir şeye gerek yok cünkü adalet bitmiş demektir.Adamlar Kişisel o anlık duygularına göre araç bağlıyorlar ceza kesiyorlar.ben keserim yetkim var sen ispat et kurtul diyor.Mantığa bak.

Osmrdn
27-10-2014, 14:42
http://yasam.bugun.com.tr/bunu-yapan-yandi-haberi/910386

başka bir örnek..

ido
27-10-2014, 14:46
yok daha neler spor gazetsi diyorum gecmıs olsun bu arada

VTEC®
27-10-2014, 14:50
Geçmiş olsun.

Ancak yeni bosnadan ümidini kes. Alehine çıkıyo karar. Şirkette çalıştığımız arkadaşımızın 2000 model palio aracını bağladılar aynı para aynı sebeplerle. gün sayıyo şuan 22-23 günü kalmıştır. Mahkemeye verdi iptal çıkmadı bide mahkeme parası ödedi ekstradan. Valla ne yapacaklarını şaşırdılar. Hayret birşey ya. Geçmiş olsun tekrardan.

RickPierOneiL
27-10-2014, 14:55
http://yasam.bugun.com.tr/bunu-yapan-yandi-haberi/910386

başka bir örnek..

Örnekler çok başkan.

http://www.internethaber.com/korsan-taksi-yasa-muhtar-kent--464055h.htm

crazydog
27-10-2014, 14:57
Valla çok şaşırdım bence cezayı kesen polisleri bimer e ayrıca şikayet et geçmiş olsun

e30
27-10-2014, 15:00
214 milyar tl olan borcu bu şekilde kapatacaklar anlaşılan.Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 1 haftada farklı şeylerden +60.000 sürücüye ceza kesilmiş.Devir kötü ...

2jz
27-10-2014, 15:01
Siz diğer davayı iyi bi avukatla rahatlıkla kazanırsınız. Manevi tazminat davası için sadece bu işle uğraşan bi avukatla görüş. İyi bi yönlendirmeyle çok iyi sonuçlar alırsınız. Bu işin peşini bırak diyenlere çok aldırma. Manevi tazminat konusunda emsal kararları bilmiyordur bunu diyenler. Örnek vermek gerekirse eve giren hırsızın açtığı davayı kaybeden ev sahipleri bile var. Sadece avukatını doğru seç.

Berkan
27-10-2014, 15:02
2-3 sene önce bizede oldu aynısı arkadasla aveo vardı tüplü :D arkadasıma(12 13 senelik arkadasm) tam o cicekcilerin orda durdurdu bende umursamıorm sag koltukda navigasyondan yer aramaya calısıorm arkadasm cıktı aracatan falan konusuo benim cama telsizin ucuyla vurdu gel dısarı diye neyse indim aynı hikayeler bu kim nereli napar falan cevap verdim arada bi bakıstık birbirimize hemen müdale etti ona bakma bana bak diye sonra tutunca saldı bıraktı bizi.

yapılan haksızlık gecmiş olsun ama diklenmemek lazım sonucta takmak istedikten sonra herseyi yapar. süphelendim yuysturucu arıyodum der koltugna tavanına bıcagı takar bakar zula diye gıkında cıkamaz sana olan zararla kalırsın

RickPierOneiL
27-10-2014, 15:11
arkadaşlar direk sorduğu ilk soruda diklenmedim ben zaten ayrıca diklenmek diye birşey olmadı.Adam öyle sorular sordu ki sanırsın benim hatuna yavşıyor.hayırdır sanane kardeşim dedim efendi ol kafanı gözünü kırarım deyince benden ufak velet sen kimsin kırsana hadi felan dedim ibne hemen ceza yazdı yani öyle patırtı kütürtü olmadı bedavadan ceza yazdı o.ç. kedi gibi ne dersen tamam abi diyemedim huyum kurusun.ayrıca polis için bimere şikayette bulundum.

AEAlmas
27-10-2014, 15:12
Sövsek günahı bize Rabbim büyük cezasız kalmamalı böyleleri

MBuğra
27-10-2014, 15:19
Sadece o mevzu için dava açma. Polis memuruna manevi tazminat davasıda aç. Manevi tazminat davasıyla uğraşan avukatlar var. Hiç bi şey talep etmeden yardımcı olurlar. Manevi tazminat davasını kesinlikle kazanırsın şu durumda. Hatta çok büyük tazminat alacağın farklı yollar var.

Pardon ama bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Avukat mısınız veya hukuk dalında herhangi bir görevde mi çalışıyorsunuz? İnsanları yanlış yönlendirmeyelim ve bilgilendirmeyelim. Türkiye'yi Amerika gibi ota boka tazminat veren bir ülke zannetmeyin; Türkiye'de olan asansör kazası Amerika veya İngiltere gibi gelişmiş hukuk sistemlerinde olsa sorumluları öttürürlerdi. Ancak gördüğünüz üzere, Türkiye'de herhangi bir şey olmuyor.

Manevi tazminata açıklamadan önce, tazminat kavramını iyi özümsemek lazımdır. Tazminat kişinin haksız fiil sebebiyle uğradığı zararın, zarara sebep olmuş kusurlu kişi tarafından geri yerine getirilmesidir. Maddi tazminat, isminden de anlaşılacağı üzere kişinin uğradığı zararların hesaplanabilen maddi değeri üzerinden, kusurlu tarafından geri yerine getirilmesidir ve hesaplanmasında herhangi bir sorun olmamaktadır.

Manevi tazminat ise, kişinin uğramış olduğu olay neticesinde bozulan psikolojisini, sarsılmışlığını ve ruh halini düzelmesine yardımcı olmak ve dinginliğe kavuşturmak için mahkeme hakimi tarafından belirlenen miktar çerçevesince ödenen maddi bedeldir. Ancak görüldüğü üzere burada hesaplanabilen bir maddi kayıp yoktur, dolayısıyla manevi tazminat bedelini hakim kendisi, yasalar çerçevesinde belirlemektedir.

Bu bağlamda konuya dönersek, konu sahibi arkadaşın herhangi bir manevi tazminat alamayacağını söyleyebilirim. Ancak bakın dava açamaz demedim, manevi tazminata hak kazanamayacağını düşündüğümü söyledim. İkisi farklı şeyler.

Ancak bende insanım ve hata yapma olasılığım var. Hem de daha taze stajyer avukatım. :) Dolayısıyla düşüncelerimde yanlışlık varsa, forumda bu konuda tecrübeli büyüklerim düzeltir. :)

zOnstyLe
27-10-2014, 15:19
Adaletini seveyim yaa !! Ulan ne boktan ülke olduk..

free-hifi
27-10-2014, 15:26
Ben eşim kayınçom ve eşimin teyze oğlu her sabah aynı tarafta olan işe beraber gidiyoruz haberleri görünce ciddi ciddi tırsmaya başladım

huseyinturk
27-10-2014, 15:30
Allah belalarını versin..

bilalasmali
27-10-2014, 15:34
Herkese Merhaba,
Cumartesi akşamı bir arkadaşımla ( bayan ) taksime gidip kafa dağıtalım dedik.Şişhane'de avizecilerin orada aracımı durdurdular ve rutin uygulama zannederek yanaştım.Ehliyet ruhsatı verdikten sonra memur beni aşşağı inermisiniz diyerek dışarı çıkarttı.Araçtaki bayanın kim olduğunu, adını soyadını, nereli olduğunu, bayanı nereden aldığımı, nereye götürdüğümü ve buna benzer cins cins sorular sormaya başladı bende sanane kardeşim varsa bir durum yaz cezanı gidiyim işimiz var diyerek çıkıştım memur arkadaş efendi ol kafanı gözünü kırarım felan diyerek artistlik yapmaya başladı.O sırada bir diğer memur araçta bulunan bayan arkadaşıma da bazı sorular sormuş ondan da aynı tepkileri alınca sırf i.nelik olsun diye sen korsan taksisin diyerek 2184 TL ceza yazdılar ve aracımı 2 ay bağladılar.2 saat boyunca direndik ama derdimizi dinletemedik.Aracım 2013 model punto ve memur arkadaşın söylediği şu punto, linea, accent tarzı araçların %99u korsan taksi.Aracında ki kişiyle bir akrabalık, veya bir bağlılık yoksa ( nişan evlilik gibi ) sen diyor korsan taksisin.Diyorum ki babacım araçta 5 cm yay var jant var 2013 model araba arkaya zaten 3 kişi binemiyor lastikler sürtüyor nasıl korsan yapayım beni ilgilendirmez diyor.Mahkemeye vericem diyince de biz bu işde uzmanız mahkeme sana mı inanacak bize mi inanacak diyerek gülüyorlar o. çocukları !Araçtaki bayan arkadaşımın ve benim böyle bir şeyin olmadığını eğlenmeye gittiğimizi üzerine basa basa söylememize rağmen bizi ilgilendirmez madem korsan taksi değilsin git mahkemede ispat et aracını kurtar diyerek malesef cezayı kestiler.Üzerine kendi yazdıkları ifadeyi imzalamamı istediler.İfade de ise Bayanı ücret karşılığı taksime götürüyordum bir daha yapmayacağım tarzı şeyler yazıyordu imzalamadım.Böyle bir o.çocukluğuyla ilk defa karşı karşıya kalıyorum.Bugün avukat vasıtasıyla Yenibosna idari mahkemesine itirazda bulundum 4 5 gün içerisinde mahkeme sonuçlanır dediler..Şuanlık beklemedeyiz ama bu amk cocukları bu meslek dalında olduğu sürece polislerden nefret etmeye devam !

iyi güzel hoş yazmışın sonuna kadar haklısında fakat devletin memura o.ç deme gücünü sana kimse vermez dostum. bizde çok şeyler yaşadık polis bana camını kapa lan diye posta koydu karımın yanında bu kadar seviyesi düşük polislerde var ama o.ç lafını devletin polisine söylenmez

Kadyr
27-10-2014, 15:35
geçmiş olsun. orda yanınızdaki kız arkadaşınız sanane demeyip sevgilim sizemi sorucam şeklinde cevap verseydı bunlar yaşanmayabilirdi. korsan taksiye baya dikkat ediyolar. özelliklede hostes ablalarımız vs kullanıyor sevgilim diyip geçiyolar.

RickPierOneiL
27-10-2014, 15:39
iyi güzel hoş yazmışın sonuna kadar haklısında fakat devletin memura o.ç deme gücünü sana kimse vermez dostum. bizde çok şeyler yaşadık polis bana camını kapa lan diye posta koydu karımın yanında bu kadar seviyesi düşük polislerde var ama o.ç lafını devletin polisine söylenmez

valla öyleler kardeşim bu tip ceza kesen bütün polis memurları o.ç.

geçmiş olsun. orda yanınızdaki kız arkadaşınız sanane demeyip sevgilim sizemi sorucam şeklinde cevap verseydı bunlar yaşanmayabilirdi. korsan taksiye baya dikkat ediyolar. özelliklede hostes ablalarımız vs kullanıyor sevgilim diyip geçiyolar.

kız arkadaşımda sorulara bir yere kadar cevap verdi fakat enteresan sorular gelene kadar.ne zaman tanıştınız vs. gibi.o soruyada SANANE denir normal olarak.

ronay
27-10-2014, 15:44
bu konuda bile hala polisi haklı buluyolar ya bende buna ayar oluyorum yakında yüz üstü uzan bişi deniycem derlerse nolcak ?

Shadow_Dancer
27-10-2014, 15:56
İlk önce geçmiş olsun yaşadıgın durum çok kötü.. Yok yere arabanın baglanması kız arkadaşının yanında yaşadıkların..

Polisin ise bana göre yöntemi dogru ama uygulaması yanlış.. Korsan taksi olayında hava limanı bölgesinde çalışan taksiciler çok bastırdılar.. O bölgede çok faaldi korsanlar, sarı taksiler isyan edince polis bi denetleme mekanizması oluşturdu..

Bu adamların tarzları, insana hitap şekilleri ne yazık ki degişmez. Çünkü aldıkları egitim, kendilerine verilen gaz, üniformanın vermiş oldugu bi özgüven var. Hukuki açıdan istedigin kadar ugraş yine de bi noktaya varamazsın. Eski nesil bi nebze ama yeni nesil tam bir felaket.

Bir gün işten dönerken bana alkol muayenesi yaptırmak istedi. Bende devlete ait bir şirkette çalışıyorum, üzerimde üniforma var gündüz vakti ne uygulaması dedigimde ne ***** iş yerinde içmedigin dedi.. Bunu diyen adam 25 yaşında ya var ya yok.. Ortalıgı ayaga kaldırdım, amiri geldi özür diledi. Baglı oldugu şubeye şikayet ettim. E-mail attım yapılacak ne varsa yaptım.. Ama eminim ki bi amiri gelip sen ne yaptın demeyecek.

Tayfun.O
27-10-2014, 15:56
bu konuda bile hala polisi haklı buluyolar ya bende buna ayar oluyorum yakında yüz üstü uzan bişi deniycem derlerse nolcak ?

Yav he he. Benide onca polis cevir hatta cevirmeyi gormedim fark ettikten sonra geri dondum olayi doğru bir üslupla anlattim ne ceza kestiler ne azarladilar. İyi olana kim ne yapsın

Revo55
27-10-2014, 15:59
Geçmiş olsun.Bu tip durumlar ülkemizde normal sayılır.Bazı polislerin kendisini padişah zannetmelerinden kaynaklı bir durum.Polisleri hiç sevmedim sevmemde kolay kolay

Cumartesi günü Çanakkale'ye giderken (+1 KMH ) yüzünden radara girdik.Aracı ben sürmüyordum neyse ki.Polis memuruna +1 kmh yüzünden ceza yazılır mı ve sizin radar ölçümü yapan cihazlarınızda bir sorun olamaz diye sordum böyle bi havalara girmişti zaten siz aracınızın kadranına güvenmeyin dedi.Tamam yazın dedik ve 170 lira civarı ceza yedik.

bayramoglu
27-10-2014, 16:11
araç içi kamera şart...

RickPierOneiL
27-10-2014, 16:25
Yav he he. Benide onca polis cevir hatta cevirmeyi gormedim fark ettikten sonra geri dondum olayi doğru bir üslupla anlattim ne ceza kestiler ne azarladilar. İyi olana kim ne yapsın

sen ehliyeti ne zaman aldın da onca polis çevirmesine girdin ? yaş 18 olduğuna göre 1 yıldan az bir zaman olmuştur.Ayrıca Ispartadaki polis çevirmeleriyle İstanbuldakiler bir değil maleseef.Bir gün gelirsin İstanbul'a, kız arkadaşının yanında sana yapılan artisliği görürsün hatta kız arkadaşının oturduğu evin adresini telefon numarasını senden isterler o zaman verirsin efendi efendi.Biz öyle değiliz çok şükür.Şimdi daha fazla germeden kardeşim lütfen o yorumlarını kendine sakla.Yok iyi olana kim ne yapsın felan..

bad cat
27-10-2014, 16:29
allah sabır versin.

bayramoglu
27-10-2014, 16:31
genelleme yapamam ama memlekette polisler adamin yanindaki sevgilisine acik acik yavsiyorken arkadasin tavri tepkisi gayet normal. boyun egeni herkes kirbaclar.

Volkann
27-10-2014, 16:32
bu ne ya böyle saçmalık mı olur , ihbar mihbar almadan kafasına göre nasıl korsan taksi cezası kesiyor.
siz herhangi biryerde çalışıyomusunuz sigortalı olarak , deseydiniz şurda sigortalı çalışanım ne korsanı falan , gerçekten gözüm korktu bu ne ya

Evrenoz
27-10-2014, 16:33

40 senelik tecrübe konuştu..
Dağılın

drn106
27-10-2014, 16:35
arkadaşlar direk sorduğu ilk soruda diklenmedim ben zaten ayrıca diklenmek diye birşey olmadı.Adam öyle sorular sordu ki sanırsın benim hatuna yavşıyor.hayırdır sanane kardeşim dedim efendi ol kafanı gözünü kırarım deyince benden ufak velet sen kimsin kırsana hadi felan dedim ibne hemen ceza yazdı yani öyle patırtı kütürtü olmadı bedavadan ceza yazdı o.ç. kedi gibi ne dersen tamam abi diyemedim huyum kurusun.ayrıca polis için bimere şikayette bulundum.

Huyun kurumasın kardeşim, bunlara pısırık kedi gibi davrana davrana bu hale geldi bunlar, sana bu hareketi yapan düpedüz toplum düşmanıdır ve görevini kötüye kullanmıştır.

Davanı aç, sulh ceza mahkemesi bakacak davana, sulh ceza hakimleri son yıllarda trafik cezası itirazlarına %90 RED veriyorlar iktidarla karşı karşıya gelmemek için. Hatta çoğu zaman okumuyorlar bile itiraz dilekçesini. Kaleme gir, zabıt katiplerine derdini anlat, hakim / hakime ile konuşurlar. Maddi, manevi tazminat davası aç, üstüne de görevi kötüye kullanma davası aç.

Polise ne diye diklendin diyenlere de bakma, yanında kız arkadaşın varken seni de onu da durup dururken sorguya çeken kim olursa olsun sesini çıkar, aksi taktirde 3-5 seneye kadar çıkaracak sesimiz de kalmayacak :)

Melih-Ö
27-10-2014, 16:36
Pes harbiden de, büyük geçmiş olsun.

OrcunInce
27-10-2014, 16:37
aklıma takılan bir husus var, yolda kalmış veya otostop çeken birini arabaya aldık, polis çevirdi, korsan mıyız? :D

hoş 2 litre-turbo ile korsan olmak için 'ölmeyi bayılmak sanmak' lazım ama merak ettim :D

RickPierOneiL
27-10-2014, 16:40
bu ne ya böyle saçmalık mı olur , ihbar mihbar almadan kafasına göre nasıl korsan taksi cezası kesiyor.
siz herhangi biryerde çalışıyomusunuz sigortalı olarak , deseydiniz şurda sigortalı çalışanım ne korsanı falan , gerçekten gözüm korktu bu ne ya

başkan dememmi ya sigortacıyım dedim hemen ispatlarım dedim ispatla dedi torpidoyu açtım poliçeleri gösterdim bagajı açtım poliçe kağıtlarını gösterdim.Benimde fabrikam var ek olarak fabrikatörlük yapıyorum dedi gevşek !

Melih-Ö
27-10-2014, 16:41
başkan dememmi ya sigortacıyım dedim hemen ispatlarım dedim ispatla dedi torpidoyu açtım poliçeleri gösterdim bagajı açtım poliçe kağıtlarını gösterdim.Benimde fabrikam var ek olarak fabrikatörlük yapıyorum dedi gevşek !

Katıksız o.ç muş harbiden de bu kadar olur.

RickPierOneiL
27-10-2014, 16:41
aklıma takılan bir husus var, yolda kalmış veya otostop çeken birini arabaya aldık, polis çevirdi, korsan mıyız? :D

hoş 2 litre-turbo ile korsan olmak için 'ölmeyi bayılmak sanmak' lazım ama merak ettim :D

Evet Korsansın.Ben diyorum ki farzetki bayanı yolda aldım.Az ileride indiricem.Öyle bir dünya yok diyor.Ben yetkimi kullanırım gerisine karışmam sen ispat edersin Cezayı iptal ettirirsin diyor.Ya Tam Süzmesine denk geldik anlıyacağın.

asmisinsan
27-10-2014, 16:45
sadece polis mi devlet daireleri hep aynı vergi dairesi aynı emniyet aynı hastane aynı devlet memurlarına bakıyosun verilen maaşı begenmeyip halka yokuş yaparak deşarj oluyorlar demek onun için devlet le işin varsa sakin olmak lazım yoksa davul tozu minare gölgesi belgesi aratıp duruyolar

HondatugraL
27-10-2014, 16:59
ddava açın surunsunler

arfy
27-10-2014, 17:09
Saçmalığı kes ya .. Farzedelim ki yanımdaki insanı gerçekten tanımıyorum.Bar da içerken tanıştım, gece beraber konaklicaz(uyucaz) .. Eve , otele bağa bahçeye bir yere gidiyorum.Bundan polise ne ? Yok yanındaki kim adı ne kaç yaşında , sanane ..

EMD
27-10-2014, 17:12
Bir arkadaşımda böyle bi saçmalığa kurban gitmişti, çok geçmiş olsun.

AEAlmas
27-10-2014, 17:15

Şahis a hakaret ediyor polis uniformasi giymesi adam yerine konmasını gerektirmez bu anlatılana göre o polis o.ç

Serhat Y.
27-10-2014, 17:16
ceza tutanağına hangi madde.den ceza kesildi. neyazıldı karşılığına. ceza tutanağının fotosunu paylaşma imkanın varmı?

RickPierOneiL
27-10-2014, 17:19
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t34.0-12/10728745_10152799003393560_293742864_n.jpg?oh=5f9a 510f7741b641b6d695ed38f89621&oe=545169E7&__gda__=1414615599_e1fd1b26d1bd9fa526fb7fa85019021 8

turbo&quattro
27-10-2014, 17:22
Insanin inanasi helmiyor valla saka gibi memleket olduk.

rdmmm
27-10-2014, 17:23
polisi haklı bulanlar yarın öbür gün böyle bir olayla yada benzeri saçma bir cezayla karşılaşırsa buraya konu açmasın o zaman. İstanbul Maltepe'de evimin yanında bakkal var. Her akşam 4 5 lavuk geliyor bira alıp yanında otoparkın girişine dükkanların camına oturup bira içiyorlar kafaları bulunca arabalara yaslanıyorlar her yere işeyip sıçıp pisliklerini bırakıp gidiyorlar Aradık polisi anlattık durumu tamam ekipler olay yerine intikal edecek dediler gelen giden yok. Yarım saat arayla 3 kere aradık bir memur bile gelmedi ki üst sokağımda ilçe emniyet müdürlüğü var. Ertesi gün yine aynı senaryo oldu gece 1 de bu sefer ilçe emniyete gittim. Bekçi kulübesinde polis oturuyor elinde telefon candy crush oynuyor. Anlattım durumu yok gelmiştir de bilmemne de başladı gevelemeye bekledik balkonda gelen olmadı dedim. Arkadaşlara ileticem deyip oyun oynamaya devam etti. Eve yürürken yolda ekip aracı gördüm el ettim durdurdum onlarında bahane yok ihbar olcak bilmemne dedim dün 3 kere ihbar ettik gelen olmadı sokağa girsen görceksin. İhbarsız gelemem belki şuan olaya gidiyorum engel oluyosun diyor kibarca ne siren çalışıyor ne bişi sağdan sağdan devriye atıyor halbuki.İyi dedim ilgilenirseniz sevinirim dedim yine gelen yok. Bunlar işini doğru yapan polisler ise kumdan kale bile yapmasınlar. İşlerine geldiği gibi davranmayı bilirler anca

emrese
27-10-2014, 17:46
Yuhh ya adamlar artık ne yapacağını şaşırıyor gerçi önüne gelen herkes polis olursa böyle olur sen o.ç denk gelmişsin geçmiş olsun

ronay
27-10-2014, 17:49

sana ne diyimki ben şimdi en iisi bişey yazmamak.

Jeandan-R
27-10-2014, 17:54

Plakanı polisr verdim Orço, onlara anlatırsın artık 2.0litre turbo arabayı.korsan 1.5dci swap seni. Bu arada konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun, iyi bile sabretmişsin.

Anıl E.
27-10-2014, 17:57
Artık şunlara bi düzenleme getirilsin .

fthdrn
27-10-2014, 18:03
Tüm yorumları okumadım belki biri benim gibi bir öneride bulunmuştur. Elinizi güçlendirmek adına olay tarihinden önce kız arkadaşınızla çekilmiş fotoğrafınız varsa işe yarayabilir mahkemede delil olarak.

Sh4rk
27-10-2014, 18:04
Yuh diyerek okudum , gerekeni yapin boyle sacmalikmi olur

ronay
27-10-2014, 18:07
Tüm yorumları okumadım belki biri benim gibi bir öneride bulunmuştur. Elinizi güçlendirmek adına olay tarihinden önce kız arkadaşınızla çekilmiş fotoğrafınız varsa işe yarayabilir mahkemede delil olarak.

Evet mantıklı noter huzurunda çekilmiş bi resmi varsa olur.

41AF101
27-10-2014, 18:09
Cidden diyecek tek kelime bulamıyorum , bu kadar saçma bir sebepten nasıl ceza yazıyorlar anlamıyorum. Allah kolaylık versin.

fthdrn
27-10-2014, 18:15
Evet mantıklı noter huzurunda çekilmiş bi resmi varsa olur.

Güzel espri..
Fakat artık sosyal medya bile bir delil niteliği taşıyor. Arkadaşım üzerine atılan bir suçtan bu sayede kurtulmuştu. Bu yüzden belirtmek istedim.
Not: resim çizilir, fotoğraf çekilir :)

aybarsdnr
27-10-2014, 18:21
az yakan arabayla gezmek problem, yanında bir hanım arkadaş olması problem, taksim civarında gezmek problem...

Yakında nefes almamız bile problem olacak. Çok geçmiş olsun dostum. Umarım lehine sonuçlanır.

Tayfun.O
27-10-2014, 18:28
sen ehliyeti ne zaman aldın da onca polis çevirmesine girdin ? yaş 18 olduğuna göre 1 yıldan az bir zaman olmuştur.Ayrıca Ispartadaki polis çevirmeleriyle İstanbuldakiler bir değil maleseef.Bir gün gelirsin İstanbul'a, kız arkadaşının yanında sana yapılan artisliği görürsün hatta kız arkadaşının oturduğu evin adresini telefon numarasını senden isterler o zaman verirsin efendi efendi.Biz öyle değiliz çok şükür.Şimdi daha fazla germeden kardeşim lütfen o yorumlarını kendine sakla.Yok iyi olana kim ne yapsın felan..

10ay icinde 8 sefer cevirme denk geldi. her ay 4 sefet şehir dışı yapiyorun yaklasik 150 km

Tayfun.O
27-10-2014, 18:32
40 senelik tecrübe konuştu..
Dağılın

Bu tur olayrin tecrubeyle alakasi yok. Her zaman dimdik durursan bir noktada kirilirsin bazan agirdan almak lazim

Anıl E.
27-10-2014, 18:34
10ay icinde 8 sefer cevirme denk geldi. her ay 4 sefet şehir dışı yapiyorun yaklasik 150 km

Ee ne diyosun yani haksız yere muamele görecek adam el pençe g.t gardiyan ağam sen ne diyorsan doğrudur mu diyecek

_cAgdAsH_
27-10-2014, 18:36
benim basıma da geldi aynısı ben kararlı ve doğru cvplar verince iyi aksamlar dileyip ayrılmıstım,terslesmemek lzm

Tayfun.O
27-10-2014, 18:40
benim basıma da geldi aynısı ben kararlı ve doğru cvplar verince iyi aksamlar dileyip ayrılmıstım,terslesmemek lzm

demek istediğim bu iste

İbrahim33
27-10-2014, 18:56
Ters adama ters giderseniz olacağı bu. Alttan alıp cevaplasaydınız sorduklarını hem geceniz zehrolmazdı , hem paranız gitmezdi , hem arabanız bağlanmazdı.

Ayırca da korsanı engellemeye çalışacaklarına , taksileri bir düzene koysunlar ve şoförü eğitsinler.

RickPierOneiL
27-10-2014, 18:56
Güzel kardeşim yazdıklarımı okuyor musun ? Okuduysan bi daha baştan oku olayı anla benim verdiğim cevaplarda kararlı ve netti ta ki bayanın ev adresini ve telefon numarasını isteyene kadar orda zaten olay koptu cezayı kestiler yani artniyet var ve benimle beraber 4 5 araca daha aynı şekilde ceza kesildi konvoy halinde otoparka çektik araçları olayın efendi cevaplarla alakası yok.hala gelip bana efendilikten dem vurma amk benim yerimde başkası olsa zıplardı bile o o.çocuklarına

RickPierOneiL
27-10-2014, 18:58
Vay arkadaş ya bazı adamlara şaşırıyorum ya Allah sizi böyle bir olayla sınamaz inşallah ters cevap vermişsin diyenlere bu sözüm.

camsemih
27-10-2014, 19:06
arkadaşım senin bu bahsettiğin olay manisa da ve izmirde de geçerli aynı şeyler burda da oldu oluyor. orada mevzu otostopta öğrenci taşımayla ilgili seninki de korsan taksiyle sonucun baştan nereye gideceği belliyken güzel bir şekilde memur arkadaşlara açıklasaydın bunların hiç birinin olmayacağını düşünüyorum. bende malesef aynı olayla karşılaştım yanındaki bayan olsada soru biraz garip gelebilir ama oradaki polisinde aracının korsan mı değil mi olup olmadığını başka türlü çözemez. kaldı ki aracım basık jant var demişsin ama izmir de ve istanbul da bir sürü dip biblo taksi var zaten

vtec26
27-10-2014, 19:17
Vay arkadaş ya bazı adamlara şaşırıyorum ya Allah sizi böyle bir olayla sınamaz inşallah ters cevap vermişsin diyenlere bu sözüm.

Okumadan yazıyorlar bence sen takılma :)

Valla iyi dayanmışsın keşke aklına başka birşey gelseymiş telfon adres istediklerinde ama adamların niyeti hakikaten kötü gibi...

Otto_Skorzeny
27-10-2014, 19:18
Boşuna bütün dünya A.C.A.B demiyor

DOHC
27-10-2014, 19:18
Gazetede yazıyor bugün, geçen ay İstanbul'da bilmem kaç TL ceza kesilmiş, 30 "korsan taksi" yakalanmış.......

DOHC
27-10-2014, 19:20
http://www.zaman.com.tr/gundem_istanbulda-trafik-cezasi-rekoru-kirildi_2252958.html

dqn
27-10-2014, 19:28
Büyük geçmiş olsun.

Madem polise ters cevap verildi polis gitsin en kötü polise hakaretten ceza kessin, polise görev yaptırmayı engellemeden ceza kessin veya araçlar bırakılsın karakolda ifade alınsın.Korsan taksi diye ceza kesmek nedir..Kimse polisin huyuna gitmek zorunda değil.Ters yapılsa bile cezası var ordan yaptırım uygulanır.Yaptıkları saçmalık.

aykutsafakyaman
27-10-2014, 19:32
Bugune kadar 3 4 cevirmeye girdim . Bi kere iyisiyle karsilastim. Digerlerinde araba 35 plaka diye bi incelemeye aldilar askeri kimlik sayesinde ugrasmadilar bende . Iyi olanda da ehliyetim yoktu ben kullanmak zorundaydim. Polis durdurdu doblonun arkasina aldilar . Durumu izah etmeye çalışıyorum baktim yetmedi akrabalar geldi amirleriyle konustuk yalvar yakar ciktim arkadan . Iyi bi *** yedigimk savunmuyorum . Hatali bendim ama orda Allah razi olsun uzatmadi saldi. Ama gelipte burdaki gibi sacma sapan hareketler degisik degisik sorular sorarsa kimse alttan almaz. Hatta iyi de bi kufuru hakkeder. Pesini birakma bu isin o serefsizlerin yanina kalmasın

ALPhan japan
27-10-2014, 19:33
böyle kaktısız o... var sanane kimse kim yanımda ki hayırdır aq

Tayfun.O
27-10-2014, 19:46
Ee ne diyosun yani haksız yere muamele görecek adam el pençe g.t gardiyan ağam sen ne diyorsan doğrudur mu diyecek

Abi demek istedigim. Polis cama tik tiklayinca somurgan bir yüz yerine güler yüzlü davranilmali, hayir geceler memur bey vs. denmeli tatli bir dille konusulmali her sey saygı cevresinde oldugu zaman bu tip olaylar meydana gelmez. Unutmayin onlarda insan , munetcim değiller korsan taxi olup olmadigini anlamak icin tabiki soru sorarak anliyacaklar. Konu sahibi kesinlikle hakli yapacagi tek sey cezanin iptali icin dava acmak olur .

Insallah davayi kazanirsin abi haksizlik var ortada muhakkak hak yerini bulacaktir gecmis olun. Bu tip olaylar insallah bir daha basina gelmez.

bayramoglu
27-10-2014, 19:50
abi sanirim arkadasin demek istedigi adamin elinde yetki var o takarsa sen ugrasirsin he de gec basin agrimasin. ama her durumda olmazki o kardesim burada bi art niyet var hele ki yanindaki kiza gidiyosa isin ucu durum degisir iyi yapmis arkadas.

blow07
27-10-2014, 19:55
Lütfen elinizden gelenleri yapınız. İyice azıttı bu polisler . Resmen keyfe keder ceza yazılmış. Allah bin belasını versin o polisin. İnşallah sonuç aleyhinize sonuçlanır da bu poliste açığa alınır . Keşke biz de orada olabilsek ve şahitlik yapabilseydik size. :/

Dragger
27-10-2014, 19:55
Havaalanı girişinde sık yaşanan durumlar, yanındakine senin soyadını sorar nereli olduğunu sorar vs. böyle bir yöntem geliştirmişler.

Komşun işe giderken servisini kaçırmış olsa, otobüs durağından hayrına bir teyze alsan, yolda öğrenci gençler otostop çekse alsan direk korsansın.

Saçmasapan birşey, boktan olanı da arabanın markasına senin maddi durumuna göre seni değerlendirmeleri...Punto ve Ceed ile birkaç kez çevirmişlerdi Audi ile arabanın içine bakmıyorlar bile.

enesbeyter
27-10-2014, 19:56
Olaya bak! Yolda gördüğümüz komşumuzu mahallelimizi de arabaya almıcaz artık demekki:D

keskinli_ali
27-10-2014, 20:07
zaten araca ne adam alıcan ne başkasına araba vericen nede alıcaksın bu işler çok riskli

yhsre18
27-10-2014, 20:15
Abi demek istedigim. Polis cama tik tiklayinca somurgan bir yüz yerine güler yüzlü davranilmali, hayir geceler memur bey vs. denmeli tatli bir dille konusulmali her sey saygı cevresinde oldugu zaman bu tip olaylar meydana gelmez. Unutmayin onlarda insan , munetcim değiller korsan taxi olup olmadigini anlamak icin tabiki soru sorarak anliyacaklar. Konu sahibi kesinlikle hakli yapacagi tek sey cezanin iptali icin dava acmak olur .

Insallah davayi kazanirsin abi haksizlik var ortada muhakkak hak yerini bulacaktir gecmis olun. Bu tip olaylar insallah bir daha basina gelmez.

İstediğin kadar iyi davran yine de yapacağını yapar içinde varsa. Hadi arkadaşın arabasını ters yaptı diye ceza yazdılar ve çektiler. Arkadaki diğer arabaların hepside mi ters yaptı. Ve ya hepside mi korsan taksi. Arkadaşım devletin memuruna yardımcı olmak elbette ki görevimiz. Ama o üniformayı giydi diye hakkın hukukun dışına çıkıp kimseye ahkam kesemek. Olmadığını ispatla ne demektir! Polis toplumu düzenli hale getirmek için vardır. Herkesin huzurunu kaçırmak için değil. Ben üniversitede okuyorum; çoğu arkadaşımın soyadını bile bilmem. Ben arkadaşımı arabama alsam korsan mı olacağım? Saçmalık! Ne geldiyse başımıza ses çıkarmadığımızdan geliyor. Daha neler göreceğiz artık tahmin bile edemiyorum.

emir91
27-10-2014, 20:18
Bütçe açığı çıkan yıl sonu aylar geldimi yok yay var makasçısın, modifiye var hız tutkunusun, film var arabayı göremiyoruz. gidip dizel normal bir arabaya biniyorsun bu seferde sen korsansın bilmemne. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede çözersiniz durumu gereksiz yere insanlara çektirdikleri başka türlü başlarına gelsin...

yucelebeci
27-10-2014, 20:21
Gecmis olsun kardesim, bu yeni yetmeler iyice isin ayarini kacirdilar, bende haftada 6/7 kez havaalanina girip cikiyorum esimin isi geregi hic denk gelmedi bu okuduklarimdan sonra insallah da denk gelmez

blow07
27-10-2014, 20:22
Abilerim arkadaşlarım çok yakın bir arkadaşım Polis ve ismini vermeyeceğim ve FB'de yazdığı bir yazı.Amacım kesinlikle konuyu saptırmak değil yanlış anlaşılmasın. Ama dedikleri çok doğru arkadaşımın. Bazı polisler artık kendisini kral sanmaya başladı..

Bence biraz da kendimizi eleştirmeliyiz !
Size bu sabah yaşadığım bir olaydan kısaca bahsedeceğim.
Sabah 5:30 da iş yerimde doğru gitmek için evimden tam olarak çıkmıştım ki bir polis kalabalığı gördüm. Fazla aldırış etmeden arkamı döndüm tam gidecektim ki arkamdan bir ses " şşt lan heey sana diyorum baksana buraya nereye gidiyosun sana diyorum" diyerek bana seslendi. Arkamı dönüp efendim dediğim de "sana diyorum nereye gidiyorsun lan sen? Polisim ben !buraya gel diyerek üzerime doğru sivil birisi yürüdü.
-görmüyomusun lan burda bu kadar polisi neden bakmıyosun buraya? Polis ! Gel !deyince bana kimliğini göstermesini istedim.
-bu kadar polis var burda hala ne kimliği soruyosun deyince çıkardım bende kimliğimi göstererek iş yerime gittiğimi söyledim. Ben kimlik gösterince adam gibi söylesene lan gerizekalı ne artist artist kimlik gösteriyosun deyip arkasını dönüp gitti. Hayata bakış açısı dar olan bu şahsiyetle daha fazla muhatap olmak istemediğimden dolayı olayı çok büyütmeden döndüm arkamıyürüdüm gittim.
Anlatmak istediğim konuya gelecek olursak. Vatandaşımızın çoğunun neden polisten nefret ettiğini eskiden az çok bilirdim ama artık iyiden iyiye anlıyorum. Hayattaki tek başarısı polis olmak olan bu insanlar bu teşkilatta var oldukça insanımız polisine saygı değil nefret duymaya devam edecekler. Bu insanlar ne yazık ki polis teşkilatında bir hayli fazla. İnsanlara saygı duymayan, devletin ona verdiği yetkiyi sorumluluk değilde bir üstünlük olarak gören bu insanlar oldukça polis teşkilatı ne yazık ki yerinde sayacaktır.
Senin yaptığın operasyondan kimse haberdar olmak zorunda değil! Ya da sen eğer sivilsen ve gelip bir vatandaşa kimlik soruyorsan önce kendi kimliğini ibraz etmek zorundasın. Polis olmak demek devletin sana verdiği yetkiyle kendi vatandaşını hor görmek değildir. Ya da sivil olan herkes potansiyel suçlu değildir. Ne zaman ki bu görevli polisler! nezaketi öğrenir, vatandaşa sadece insan olduğu için değer verirse işte o zaman teşkilat olarak saygıyı fazlasıyla hakeder.
Polis teşkilatında böyle insanların olduğu ne yazık ki bir gerçek. Ama inşallah eğitim seviyemiz arttıkça, okudukça, geliştikçe bu nesli tükenmekte olan insanlar azalarak bitecekler. Bir kaç "hayattaki tek başarısı polis olmak olan insan" yüzünden koskoca bir teşkilatı gömmek ya da polislerin hepsi aynı yeaa demekte yanlış. Çünkü çok kıymetli insanlarda azımsanmayacak kadar fazla.
Ben bile bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsam eminim vatandaşımız bu konudan bir hayli müzdarip.
Tek temennim Polis teşkilatının kısa vadede tamamen düzelerek vatandaşına, personeline daha fazla kıymet veren bir hâl alması. Yoksa işler içler acısı..

Tayfun.O
27-10-2014, 20:32
Abilerim arkadaşlarım çok yakın bir arkadaşım Polis ve ismini vermeyeceğim ve FB'de yazdığı bir yazı.Amacım kesinlikle konuyu saptırmak değil yanlış anlaşılmasın. Ama dedikleri çok doğru arkadaşımın. Bazı polisler artık kendisini kral sanmaya başladı..

Sabah 5:30 da iş yerimde doğru gitmek için evimden tam olarak çıkmıştım ki bir polis kalabalığı gördüm. Fazla aldırış etmeden arkamı döndüm tam gidecektim ki arkamdan bir ses " şşt lan heey sana diyorum baksana buraya nereye gidiyosun sana diyorum" diyerek bana seslendi. Arkamı dönüp efendim dediğim de "sana diyorum nereye gidiyorsun lan sen? Polisim ben !buraya gel diyerek üzerime doğru sivil birisi yürüdü.
-görmüyomusun lan burda bu kadar polisi neden bakmıyosun buraya? Polis ! Gel !deyince bana kimliğini göstermesini istedim.
-bu kadar polis var burda hala ne kimliği soruyosun deyince çıkardım bende kimliğimi göstererek iş yerime gittiğimi söyledim. Ben kimlik gösterince adam gibi söylesene lan gerizekalı ne artist artist kimlik gösteriyosun deyip arkasını dönüp gitti. Hayata bakış açısı dar olan bu şahsiyetle daha fazla muhatap olmak istemediğimden dolayı olayı çok büyütmeden döndüm arkamıyürüdüm gittim.
Anlatmak istediğim konuya gelecek olursak. Vatandaşımızın çoğunun neden polisten nefret ettiğini eskiden az çok bilirdim ama artık iyiden iyiye anlıyorum. Hayattaki tek başarısı polis olmak olan bu insanlar bu teşkilatta var oldukça insanımız polisine saygı değil nefret duymaya devam edecekler. Bu insanlar ne yazık ki polis teşkilatında bir hayli fazla. İnsanlara saygı duymayan, devletin ona verdiği yetkiyi sorumluluk değilde bir üstünlük olarak gören bu insanlar oldukça polis teşkilatı ne yazık ki yerinde sayacaktır.
Senin yaptığın operasyondan kimse haberdar olmak zorunda değil! Ya da sen eğer sivilsen ve gelip bir vatandaşa kimlik soruyorsan önce kendi kimliğini ibraz etmek zorundasın. Polis olmak demek devletin sana verdiği yetkiyle kendi vatandaşını hor görmek değildir. Ya da sivil olan herkes potansiyel suçlu değildir. Ne zaman ki bu görevli polisler! nezaketi öğrenir, vatandaşa sadece insan olduğu için değer verirse işte o zaman teşkilat olarak saygıyı fazlasıyla hakeder.
Polis teşkilatında böyle insanların olduğu ne yazık ki bir gerçek. Ama inşallah eğitim seviyemiz arttıkça, okudukça, geliştikçe bu nesli tükenmekte olan insanlar azalarak bitecekler. Bir kaç "hayattaki tek başarısı polis olmak olan insan" yüzünden koskoca bir teşkilatı gömmek ya da polislerin hepsi aynı yeaa demekte yanlış. Çünkü çok kıymetli insanlarda azımsanmayacak kadar fazla.
Ben bile bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsam eminim vatandaşımız bu konudan bir hayli müzdarip.
Tek temennim Polis teşkilatının kısa vadede tamamen düzelerek vatandaşına, personeline daha fazla kıymet veren bir hâl alması. Yoksa işler içler acısı..

Bunun önüne de her önüne geleni polis yapmiyarak önüne geçilir çocuk p*çin teki torpil yaptırıyor direk polis oluyor nolucak sonra bu tip olaylar kaçınılmaz oluyor. Belki de ahlaki yönden de sınava alınmaları lazım. Ne güzel çocuklar torpili olmadığı için polis olamıyor

blow07
27-10-2014, 20:34
Bunun bizzat örneğini 2010 yılında ben yaşadım. Sadece burnumda nokta kadar ''BEN'' var diye mülakatta elendim. Ama aynı yıl mülakatı geçen arkadaşlarımı bir görseniz tipini seveyim dersiniz çocuklara. Dediğiniz gibi zamanında ne torpiller döndü.. Şuanki sistem nedir ne değildir bilmiyorum ama...

Runo
27-10-2014, 20:35
Ağır kansızmış ağır ağır !!!!!! Armayı omzuna takan adam oldum zannediyor

Ae86
27-10-2014, 20:36
Ağzım açık okudum geçmiş olsun.

Melih-Ö
27-10-2014, 20:37

İbretlik olmuş, harbiden çok beğendim.

Tayfun.O
27-10-2014, 20:40
Bunun bizzat örneğini 2010 yılında ben yaşadım. Sadece burnumda nokta kadar ''BEN'' var diye mülakatta elendim. Ama aynı yıl mülakatı geçen arkadaşlarımı bir görseniz tipini seveyim dersiniz çocuklara. Dediğiniz gibi zamanında ne torpiller döndü.. Şuanki sistem nedir ne değildir bilmiyorum ama...

Bu sene biraz daha azaldı şu Fetoyla zıtlaştıkları için. Cemaatenmisin istersen Ben'in üstünde burun olsun yine alıyorlardı

Burak
27-10-2014, 20:52
Belli ki talimat almışlar, ne yaparsanız yapın kesin seklinde. Size denk gelmis, gecmis olsun. Sonuna kadar hakkinizi arayın, bugun size yarın bize.

yoshimura
27-10-2014, 21:04
kıskanç herifler başka birşey değil. maksat kaypaklık olsun ayrıca memura kestiği ceza kadar prim verirsen ortaya nasıl bir tablo çıkmasını bekleyebilirsinki??

made ın JAPAN
27-10-2014, 21:09
aynısı geçen perşembe başıma geldi halısahadan dönerken çevirdiler sorular sordular aracı baglıcam dedi biz tabi leş gibiyiz anlatıyoruz derdimizi yok baglıcam dedi kavga gürültü karakola gittik orda derdimizi anlattık çok şükür saldılar çok geçmiş olsun inş düzelir

Tayfun.O
27-10-2014, 21:21
kıskanç herifler başka birşey değil. maksat kaypaklık olsun ayrıca memura kestiği ceza kadar prim verirsen ortaya nasıl bir tablo çıkmasını bekleyebilirsinki??

Cezalardan prim aldıkları falan yok bu söylemler tamamen çocukça

Seven7
27-10-2014, 21:25
Tayfun.O ailenden biri polis mi?

rebelh
27-10-2014, 21:28
yaw 18 yaşında bir arkadaş sabahtan beri millete laf yetiştirmeye adadı kendini yorumları falan çocukça buluyor çok enteresan arkadaşın bilgi birikimi tecrübesi falan had safhada demekki..

Eren G.
27-10-2014, 21:32

Kendinden 10 yas buyuk adama yav he he derken ???? 18 yasina kadar zaten sayisi sifir da ehliyetini aldigindan beri kac kere cevirmeye girdin sormasi ayiptir ? Adam ne kotuluk yapmista arabadina el koymuslar 2 bin lira ceza yazmislar ? Iyilik yapana bisi yapmazmis da bilmem neymis de polisleri bilmesek yiycez.

weST.27
27-10-2014, 21:37
Çocuk mantıklı konuşuyor yaşa ne takıldınız :)

Purmol35
27-10-2014, 21:39
Cezalardan prim aldıkları falan yok bu söylemler tamamen çocukça

Yazmayayım yazmayayım , diyorum da dayanamadım .

Abisi sen kimsin ? Her *** a bilmiş bilmiş yorum yapıyorsun . Sen ne gördün ne geçirdin , artist artist kendinden kaç yaş büyük insanlar a cevap veriyorsun , akıl veriyorsun . Sidik yarışına girmeye çalışıyorsun . Önce bi sormak lazım senin ehliyetin varmı ? Yaşadığın yerde gördün ne geçirdin ? Hiç bulunduğun mevki dışına çıktınmı ? La post larına bakıyorum saçma saçma yorumlar . Bişey bilmiyorsan öyle kal , öğren , öğrendiğin zaman yorum yap . Kimse sana bilmiyorsun diye laf etmez . Aptal saptal yorumlar yapıp milletin canını sıkma , adam ol !

Evrenoz
27-10-2014, 22:06
Bu tur olayrin tecrubeyle alakasi yok. Her zaman dimdik durursan bir noktada kirilirsin bazan agirdan almak lazim

Olur abi, bazan ağırdan alırız..

Ya sabır, düne kadar yanında velisi olmadan bakkaldan sigara alamayacak tipler hayat dersi vermiyor mu...

suk3b3
27-10-2014, 22:07
Sen günde 1 polisin artisligini kaldirabilirsin. Ama polis günde 1000 artisligi kaldiramaz. Adam sana geometri sorusu sormamis. Sormasi gereken onlar. Yanındaki kim nereli adi ne gibi. Yoksa korsan oluo olmadığını nasıl anlayacak ? Sende gider yapınca basmış cezayı.

onursumer
27-10-2014, 22:08
kız arkadaşınla bir olup şikayetçi olursanız kesinlikle kazanırsınız

ayrıca gorevli memurlar hakkında gorevini kotuya kullanmak ile ilgili şikayette bulunun derim

sen gene iyi kız arkadaşınla çevrilmişsin

geçen sene dayım aradı karşı taraftayım yetişemicem bi bayan misafirim atatürk havaalanına iniyor dış hatlardan alırmısın dedi ***** getz ile gittim telefonla aradım buldum aldım ve benide çevirdiler allahtan gelen kişi yabancıydıda 2 kelime bile ettirmeden bastım çıktım ordan

AşkınS.
27-10-2014, 22:08
Su tayfun o mudur nedir yazmasin abi harbi burda ayar oluyorum ya.gelsin polis sana ayni tepkiyi göstersin ondan sonra gel burda konus.ben aracimi almisim, parasini da vermisim, vergisini de, sigortasını da.Arac 4 ya da 5 kişilik bende istediğimi alip gezebilirim.mazotunu da ben koyuyorum kardeşim kime ne ? Ister ayseyi fatmayi alirim ister ahmeti mehmeti.belki gece tanistik belki nisanlim, belki üniversiteden arkadasim.kime ne ? Taksilerin vergilerini vs bosa cikarmamak için, illegalden korumak icin yapilmis bişey olsa da insanlari kanitlayamadigin bisey icin zor duruma sokamazsin.

most_evil
27-10-2014, 22:09
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Yaşın gözükmediği için arkadaşım diyorum kusura bakma.Konuya dönücek olursak,her bireyin kendine özgü bir karakteri ve kendini ifade etme şekli vardır,kimisi asık suratlıdır kimisi anlayışlıdır,kimisi neşelidir vs. yani kolluk kuvvetine karşı kimse yapısını değiştirmek zorunda değildir.Kolluk kuvveti de senin karakterine ya da davranışına göre işlem yapma yetkisine sahip değildir kanun neyse onu uygular ve korsan taksi gibi bir ithamda bulunup aracını bağlamak için sağlam delile ihtiyaç duyar.Herhangi bir aksi durumda sen korsan olmadığını ispatlamak durumunda değilsin cezayı yazan ispatlamak durumundadır.Gerek bireysel gerekse avukat aracılığı ile başvuru yaparsan cezayı ve aracın bağlanmasını iptal ettirebilirsin fakat üzülerek söylüyorum ülkemiz şartları gereği ve anayasal haklarımızı bilmememiz yada etkin savunma yapamamızdan dolayı konuya hakim bir avukatla başvuru yapmakta fayda vardır.Cezayı iptal ettirmekle birlikte keyfi uygulama yapan memurun ceza almasını sağlamakta mümkündür.Kısaca üniforma kimsenin egosunu tatmin etme aracı değildir,üniformalı dahi olsa kimse hukuk dışında işlem yapamaz,yapanda etkin savunmayla cezasız kalmaz.Konunun çözümüyle ilgili daha fazlasına ihtiyaç duyarsan ya da başka arkadaşlarda ihtiyaç duyarsa elimden geleni yaparım.Forum düzeni gereği özel mesaj alabiliyormuyum bilmiyorum ama bu başlıktan yazarsanız mutlaka görürüm.

sweap07
27-10-2014, 22:10
agzım acık okudum resmen cok gecmıs olsun ınsallah olumlu bır sonuc elde edersınız

sweap07
27-10-2014, 22:11
4 kapıya arabaya bınsek korsan taksı damgası yerız 2 kapı arabaya bınsek modıfıyeden ceza yerız allah sonumuzu hayretsin

bayramoglu
27-10-2014, 22:15
evde kimle oturduguna karismaya kalkan arabanda kim olduguna da karisir aslinda. cok sasirmamak lazim bugünlere getirenler omuzlarda sirtlarda tasiyanlar utansin.

Yigit-Y
27-10-2014, 22:18
Kafaya gopro sabitlemek gerek bu istanbul o zaman kimse kimseye keyfi bir sey yapamaz

Bütün küfürler edildi.Her turlu davanin arkasinda dur memurlar icinde dava ac.maddi manevi her türlü tazminat için inşallah adalet verecek bir hakime denk gelir,

blow07
27-10-2014, 22:25
Kafaya gopro sabitlemek gerek bu istanbul o zaman kimse kimseye keyfi bir sey yapamaz

Bütün küfürler edildi.Her turlu davanin arkasinda dur memurlar icinde dava ac.maddi manevi her türlü tazminat için inşallah adalet verecek bir hakime denk gelir,

Araba'da Gopro olsa her türlü anında zaten kurtarır durumu . Hatta polis görse bile Gopro'yu ceza yazmaktan vazgeçerdi. Ah bu polislerimiz yok mu ?

rebelh
27-10-2014, 22:25
Sen günde 1 polisin artisligini kaldirabilirsin. Ama polis günde 1000 artisligi kaldiramaz. Adam sana geometri sorusu sormamis. Sormasi gereken onlar. Yanındaki kim nereli adi ne gibi. Yoksa korsan oluo olmadığını nasıl anlayacak ? Sende gider yapınca basmış cezayı.

gider yapınca ne diye basmış cezayı? haybeye
polise kim artislik yapabiliyor bu memlekette? yapanın kafasına sıkıp elini kolunu sallayarak gezmiyor mu?
polis işini düzgün yapmak zorunda yukarıda bir sürü olay anlattılar hepsi polisin bana dokunamazlar havasından dolayı
daha geçen gün puştun biri otobüste baldızıma artislik yapıyor üstüne yürüyünce de ben polisim zırvaları
niye çünkü polis ya hükümette arkasında ya elini kolunu sallayarak vatandaşa istediğini yapabilir kimsede hesap soramaz o da farkında bizde
boşuna yazmıyor duvarlarda A.C.A.B.

Met
27-10-2014, 22:27

sen baya görmüş geçirmiş bi arkadaşa benziyosun.

RickPierOneiL
27-10-2014, 22:53
Ben kimsenin artistiliğini kaldıramam hele köyünde çobanlık yaparken tesadüf eseri veya torpille polis olan veletlerin hiç.Basmış cezayı ama bende cumartesiden beri onun sülalesine hatta bütün emniyete düz gidiyorum.memnunsanız sıkıntı yok.
Sizde kendinizi etiket ettiğinize göre imzanızda sizinde en büyük başarınız polis olmanız hani bişeyler yazıcam yazmıyorum o yüzden boş yapmayın bence.

RickPierOneiL
27-10-2014, 22:55
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Yaşın gözükmediği için arkadaşım diyorum kusura bakma.Konuya dönücek olursak,her bireyin kendine özgü bir karakteri ve kendini ifade etme şekli vardır,kimisi asık suratlıdır kimisi anlayışlıdır,kimisi neşelidir vs. yani kolluk kuvvetine karşı kimse yapısını değiştirmek zorunda değildir.Kolluk kuvveti de senin karakterine ya da davranışına göre işlem yapma yetkisine sahip değildir kanun neyse onu uygular ve korsan taksi gibi bir ithamda bulunup aracını bağlamak için sağlam delile ihtiyaç duyar.Herhangi bir aksi durumda sen korsan olmadığını ispatlamak durumunda değilsin cezayı yazan ispatlamak durumundadır.Gerek bireysel gerekse avukat aracılığı ile başvuru yaparsan cezayı ve aracın bağlanmasını iptal ettirebilirsin fakat üzülerek söylüyorum ülkemiz şartları gereği ve anayasal haklarımızı bilmememiz yada etkin savunma yapamamızdan dolayı konuya hakim bir avukatla başvuru yapmakta fayda vardır.Cezayı iptal ettirmekle birlikte keyfi uygulama yapan memurun ceza almasını sağlamakta mümkündür.Kısaca üniforma kimsenin egosunu tatmin etme aracı değildir,üniformalı dahi olsa kimse hukuk dışında işlem yapamaz,yapanda etkin savunmayla cezasız kalmaz.Konunun çözümüyle ilgili daha fazlasına ihtiyaç duyarsan ya da başka arkadaşlarda ihtiyaç duyarsa elimden geleni yaparım.Forum düzeni gereği özel mesaj alabiliyormuyum bilmiyorum ama bu başlıktan yazarsanız mutlaka görürüm.

Hocam teşekkür ederim.yarın mahkeme ücretini yatırıcam ondan sonra işimiz hakime kalacak.yani varsa bu aşamada yapabileceğiniz birşey memnun olurum.

Tayfun.O
27-10-2014, 23:04
Tayfun.O ailenden biri polis mi?

Hayır. Değil ama polis abilerim var hiç biri sizin dedikleriniz gibi değil.

Kendinden 10 yas buyuk adama yav he he derken ???? 18 yasina kadar zaten sayisi sifir da ehliyetini aldigindan beri kac kere cevirmeye girdin sormasi ayiptir ? Adam ne kotuluk yapmista arabadina el koymuslar 2 bin lira ceza yazmislar ? Iyilik yapana bisi yapmazmis da bilmem neymis de polisleri bilmesek yiycez.

Olayda haksızlık olduğunu belirttim. 8 kere çevirmeye girdim . Vazifeli memura 'sanane' demek en büyük hatası olmuş adam tersmiş tersine zararı konu sahibine olmuş. Yav he he demesi üslubunu bozmuştu dayanamadım yazdım. Sonradan pişman oldum ama düzeltme butonu yoktu.

Yazmayayım yazmayayım , diyorum da dayanamadım .

Abisi sen kimsin ? Her *** a bilmiş bilmiş yorum yapıyorsun . Sen ne gördün ne geçirdin , artist artist kendinden kaç yaş büyük insanlar a cevap veriyorsun , akıl veriyorsun . Sidik yarışına girmeye çalışıyorsun . Önce bi sormak lazım senin ehliyetin varmı ? Yaşadığın yerde gördün ne geçirdin ? Hiç bulunduğun mevki dışına çıktınmı ? La post larına bakıyorum saçma saçma yorumlar . Bişey bilmiyorsan öyle kal , öğren , öğrendiğin zaman yorum yap . Kimse sana bilmiyorsun diye laf etmez . Aptal saptal yorumlar yapıp milletin canını sıkma , adam ol !

Emin olun bilgim polisler ceza yazınca prim alıyor diyenlerden daha fazladır. Üslubunu bozma ben burda buraya kadar yazdıklarımda hiç bozmadım karşındaki kişilere saygılı ol. Kimseyle birşeyler yarıştırdığım yok sadice fikrimi beyan ediyorum forumun amacı bunudur.

Su tayfun o mudur nedir yazmasin abi harbi burda ayar oluyorum ya.gelsin polis sana ayni tepkiyi göstersin ondan sonra gel burda konus.ben aracimi almisim, parasini da vermisim, vergisini de, sigortasını da.Arac 4 ya da 5 kişilik bende istediğimi alip gezebilirim.mazotunu da ben koyuyorum kardeşim kime ne ? Ister ayseyi fatmayi alirim ister ahmeti mehmeti.belki gece tanistik belki nisanlim, belki üniversiteden arkadasim.kime ne ? Taksilerin vergilerini vs bosa cikarmamak için, illegalden korumak icin yapilmis bişey olsa da insanlari kanitlayamadigin bisey icin zor duruma sokamazsin.

Abi ben polis haklı demiyorum niye laflarımın içinden secip secip yazıyorsunuz. Konu sahibi haklı ama alttan alsaydı cezadan yırtardı diyorum.

rebelh
27-10-2014, 23:05
Ben kimsenin artistiliğini kaldıramam hele köyünde çobanlık yaparken tesadüf eseri veya torpille polis olan veletlerin hiç.Basmış cezayı ama bende cumartesiden beri onun sülalesine hatta bütün emniyete düz gidiyorum.memnunsanız sıkıntı yok.
Sizde kendinizi etiket ettiğinize göre imzanızda sizinde en büyük başarınız polis olmanız hani bişeyler yazıcam yazmıyorum o yüzden boş yapmayın bence.

zihniyet basit ya sen polise itiraz edemesin tatlı tatlı kıvıra kıvıra anlatacaksın çünkü polis bu ülkenin sahibi sen ona minnet etmelisin yoksa basar cezayı alır eline copu öğretmeni işçiyi emekliyi öğrenciyi coplar üniversiteye tekbirlerle girip öğretim görevlilerini gözaltına alır annesi yaşında kadınlara küfreder 2 yaşında çocukları babasız anneleri evlatsız bırakır ama polis her zaman haklıdır niye çünkü hükümet arkasında.. e ztn yüklüce de maaş alıyorlar polis niye düşünsün vatandaşı varsa yoksa hükümet.. bide imzasını sonradan çevik kuvvet diye çevirmiş ki korkalım da yazamayalım falan diye düşündü herhalde te allahım ya

0M42
27-10-2014, 23:07
İş mahkemeye taşınacaksa bence burada yazdıklarınıza da dikkat edin ileri geri şeyler yazmayın ne olur ne olmaz.

Orcun_Simsek
27-10-2014, 23:28
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Siz ne kadar küfrettiyseniz bir o kadarda ben ettim. Bizim insanımız şunu anlamıyor. Bu polis dediğimiz insanlar birkaç sene öncesine kadar sizlerle aynı okullarda okumuş aynı otobüse binmiş vs. vs. insanlar değil mi? Onların bizden ne farkı var? Ve ayrıca neden hiç kimse polis dediğimiz insanların asıl görevinin vatandaşı koruma , vatandaşın haklarını savunmak olduğunu görmüyor yada bilmiyor. Neden bu insanlar kendini halktan üstün görüyor.
muhtar,belediye başkanı,polis,hakim,savcı,millet vekili,bakan,başbakan,cumhurbaşkanı vs. görevlerde olan insanlar halka hizmet için o görevde bulunmaktadırlar. Halkı hizmet ettirmek ve eziyet etmek için değil. Ben neyleyim benim hakkımı savunmayan aksine beni haksız duruma düşüren bu yetkilileri. Ulan P*z*venkler G*tünüzdeki donu bile benim verdiğim vergilerden alıyorsunuz. BU NEYİN TRİBİ ??

Hiçkimse hakkımda bir şikayet yok ise elinde bir belge yok ise yanımda duran arkadaşımı (reşit ise) ve beni aynı arabada veyahut aynı evde olduğumuz için sorgulayamaz. SORGULATMAM!!

Az kaldı. Yakında birisi çıkıp "KIZLI ERKEKLERİ ARABAYLA GEZİYORLAR" diye açıklama yapacak. ÇOK KORKUYORUM!!

Güzel kardeşim hakkını sonuna kadar ara. Sen , ben , o böyle durumlarda hakkımızı aramadığımız için böyle itler (mesleğini layıkıyla yapanlara değil sözüm) kendini tanrı gibi görmeye başladı.
Önce güzelce cezanı iptal ettir ve arabanı kurtar. Sonra cezayı yazan memur ve yanındaki diğer memur için şikayette bulun ve hatta tazminat davası aç. Görevi kötüye kullanmak kendini halktan üstün görmek neymiş görsün.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında Linea,albea vs. dizel arabalar korsan taksidir diye birşey yok. İnsanlar bu arabaları kullanamazlar diye birşeyde yok. Gece veya gündüz bir erkek ve bir kız arabayla seyahat edemez diye bir kanunda yok. Senin korsan taksi olduğuna dair bir delil var mı yok.

Kısacası sana yaptığı i*neliğin hiç bir açıklaması ve dayanağı yok.

Ben zamanında 15 liralık site ismi için Türkiye'nin en büyük internet hizmetleri firmasını yalvarttım. Yine vicdanlı davrandım ki dava açmadım.

Diyeceğim şudur ki; SONUNA KADAR HAKKINI ARA.

Eğer adalet yerini bulmadı mı? o zamanda şunu düşün.

Elbet bu devran dönecek ve sıra bize gelecek...

Met
27-10-2014, 23:29
Hayır. Değil ama polis abilerim var hiç biri sizin dedikleriniz gibi değil.

Polis arkadaşım var. O senin kadar savunmuyor polisleri. Helal olsun.

Burak K.
27-10-2014, 23:40
Polisleri sevemedim,sevmiyorum da. Kimse çıkıpta iyi olanlar da var demesin arasında,hiç iyi polise insanca muamele eden polise denk gelmedim. Bu ülkede her üniforma giyen güç bende dediği sürece hiç bir halt düzelmez daha da kötü olur. Sadece trafik için geçerli değil bu,bütün polisler,zabıtalar vs. için geçerli. Yazın yıkım yapıyoruz Bursa'da,yan dükkanın sahibi zabıta. 2 tane genç elemanın karnını doyurdu saldı üstümüze,mevzuatta 'resmi tatil' olarak geçmeyen bi gün de 'resmi tatil'de çalıştığımız iddia edilip ceza kesildiki özel şirketiz. Vatandaşı savunmaktan vazgeçip,vatandaşı tekmelemeye başladıklarından beri bu devlete de devletin polisine de,zabıtasına da güvenim yok kimse kusura bakmasın isteyen de üstüne alınabilir. Konu sahibine çok geçmiş olsun,elinizden geleni ardınıza koymayın. Siz gibi insanlar tepki göstermedikçe vatandaşı tekmelemeye devam edecekler bunlar.

eraslanb
28-10-2014, 00:04
emekli bir polis çocuğu olarak yine söylüyorum polis vatandaş için vardır emir kuludur ve vatandaşın emir kuludur hükümetin değil. bu dünyada üstün oldukları dövebilecekleri sövebilecekleri aşağılayabilecekleri tek insanlar suçlulardır buda ayıplı suçlardır( HIRSIZLIK TACİZ TECAVÜZ DARP CİNAYET TERÖR v.b.) trafikte kırmızı ışıkta geçen değildir. adam olan polis vatandaşa beyefendi,hanımefendi diye hitap edersin bu polisi düşürmez karşılığında sonsuz saygı görür lan lun demez diyemez vatandaşına. gerçekler bunlar fakat;

zamanında sağcısı polis oldu solcusu polis oldu diyerekten siz ipini koparan ömrünü belli evler içinde geçirmiş toplumdan soyut yaşamış herkesi polis yaparsanız. bu ülkede biz polis asker çocukları bile genç polis gördük mü kaçmaya kaldırım değiştirmeye başlarız.

yeni başlayanlara bakarsanız hadi polis olalım tayinimiz istanbula çıkar ortamlara akarız derler hayata sıfırdan ceplerinde 3 bin lira maaşla başlamaya çalışınca istanbul da kaliteli insanlarla olmaz kezbanlarla yatar kalkarlar yanınızdaki güzel kültürlü hiç bir zaman ulaşamayacakları bayanları görünce de ellerinden gelen ne pislik varsa yaparlar.

nerden mi biliyorum; kadıköy iskele vapur kalktı kalkacak kızlı erkekli binicez kaçırmak istemiyoruz
+polis kimlikleri verin dedi
-ben öne çıktım yine saygılı bir şekilde polis çocuğu olduğum kartı ibraz ederek polis çocuğuyum üniversite öğrencisiyim izniniz varsa kaçırmayalım gidelim dedim
+ne pislik varsa ESKİ polis çocuklarında çıkıyor o yüzden sana aramada yapıcam(kızları kesiyor)
-arama belgesi olmadan aratmam
belge istendi belge geldi yarım saat sürdü arkadaşlarımı gönderdi bana kaba arama yaptılar

eskilerde yok muydu böyle karaktersiz insanlar vardı nadirdi durumun farkına varılınca tek görevleri nöbet tutmak oluyordu şimdi hepsi aynı...

emin olun eski polis memurları bile polisle muhatap olmak istemiyor...

bu ülke PADİŞAHIM ÇOK YAŞA demeye devam ettikçe de bu böyle gider.

son cümlem çok büyük birinden gelsin hepimize;

EĞER ÜLKENİ KURTARACAK BİR LİDER BEKLEMEKTEYSEN, BEN SİZE HİÇ BİR ŞEY ÖĞRETEMEMİŞİM DEMEKTİR.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

mrtngn
28-10-2014, 00:06
Konuda bile birebir örnekler var :) Kime ne anlatıyoruz, neyi izah etmeye çalışıyoruz çözemedim..

Oldu pısırık pısırık konuşmadı diye korsan cezasını yapıştırsın,eğer yetkisini kullanacaksa göreve engelden yazsın, polise hakaretten gözaltına alsın bla bla bla..Yeterli kanıtı,delili olmayan birşeyden yazılan cezayı nasıl savunuyosunuz hayret ediyorum..

most_evil
28-10-2014, 00:09
Hocam teşekkür ederim.yarın mahkeme ücretini yatırıcam ondan sonra işimiz hakime kalacak.yani varsa bu aşamada yapabileceğiniz birşey memnun olurum.

Dava dilekçeniz ne yönde olucak sadece cezanın iptali mi? yoksa ceza iptali ve sorumluların cezalandırılması şeklinde mi? Şayet sadece ceza iptali için ise yalın bir dille anlaşılır bir şekilde mağduriyetinizi belirten bir dilekçe yeterli olacaktır fakat sorumlular cezalandırılsın istiyorsanız farklı bir dava konusudur ve davanın selameti açısından profesyonel yardım almanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Bu arada profesyonel yardım alın derken ticari bir beklentisi olan bir hukukçu falan değilim, işi gereği bu işlerle fazlasıyla haşır neşir olan biriyim,elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ve ihtiyacınız halinde sadece konuya hakim hukukçuya yönlendirebilirim.

freelife
28-10-2014, 00:14
Yıl sonu geliyor bütçedeki açığı azaltmaları gerekiyor, trafik cezalarından beklenen geliri belirtebilen zihniyet hertürlü bahaneylen ceza kestirir...

RickPierOneiL
28-10-2014, 00:34
Dava dilekçeniz ne yönde olucak sadece cezanın iptali mi? yoksa ceza iptali ve sorumluların cezalandırılması şeklinde mi? Şayet sadece ceza iptali için ise yalın bir dille anlaşılır bir şekilde mağduriyetinizi belirten bir dilekçe yeterli olacaktır fakat sorumlular cezalandırılsın istiyorsanız farklı bir dava konusudur ve davanın selameti açısından profesyonel yardım almanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Bu arada profesyonel yardım alın derken ticari bir beklentisi olan bir hukukçu falan değilim, işi gereği bu işlerle fazlasıyla haşır neşir olan biriyim,elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ve ihtiyacınız halinde sadece konuya hakim hukukçuya yönlendirebilirim.
Hocam ilk etapta benim için önemli olan şey aracımı geri alabilmek bu yüzden dediğiniz gibi sade bir dille dilekçe yazdım ve idari mahkemeye verdim olayı anlattım eğer yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa 2184 tl cezanın iptali için sulh ceza mahkemesine başvuruda bulunucam oda iptal olursa ilgili polîs memurları için maddi manevi artık nasıl oluyorsa tazminat davası açıcam.tabi yürütmeyi durdurma kararı çıkmaz ise herşeyi at çöpe gitsin .. Bu arada bimere şikayette bulundum onunda bir faydası olur mu bilmiyorum .

Tayfun.O
28-10-2014, 00:56
Polis arkadaşım var. O senin kadar savunmuyor polisleri. Helal olsun.

Yineliyorum savunmuyorum.

cagalazade
28-10-2014, 01:18
bu arada başka bir konu var aslında, son zamanlarda türeyen bazı "beraber yolculuk etme" siteleri var hani, site ismi vermek istemiyorum ama reklamlarına vs denk gelmişsinizdir. aynı istikamete gidecek olan insanların tek araçta seyahat etmelerini sağlayan siteler hani...

e o zaman bu sitelerin yasaklanması lazım ana fikir bakımından, devlet bu gibi bir oluşuma izin vermemeli madem korsan taksi sıfatına layık görülüyor "arkadaş" bile olsa araçtakiler, bu durumda herkes yabancı bile olabiliyor sonuçta olay "planlanmış bir otostop" gibi düşünülebilir...

sizin durumunuza gelince, hangimizin başına gelse aynı tepkileri verirdik ceza kesildikten sonra... hukuki boyutu ile ilgili bazı arkadaşlar gerekli bilgiler paylaşmışlar, konunun peşinin bırakmamanız ve hakkınızı sonuna kadar aramanız dileği ile...

Risendark
28-10-2014, 01:20
Kafanı gözünü Kırarım dedi mi gerçekten ?

hakotech
28-10-2014, 01:24
Terbıyesiz insanlar..demekki lüx dizelle çıkmak lazım korsana..mantıga bak amk..

_Burak_
28-10-2014, 01:27
Olay nasıl buralara nasıl geldi bilmiyorum.
Ama geçmiş olsun.
Eğer başımada gelseydi nasıl tepki verirdim bilmiyorum.
Şimdiye kadar da şükür ki başıma böyle bişey gelmedi.

pasha34
28-10-2014, 01:28
Olay nasıl buralara nasıl geldi bilmiyorum.
Ama geçmiş olsun.
Eğer başımada gelseydi nasıl tepki verirdim bilmiyorum.
Şimdiye kadar da şükür ki başıma böyle bişey gelmedi.
Ben bunları okudukdan sonra sene sonuna kadar trafiğe cıkmasak mı acaba diye düşünür oldum...

Bu bütce acıklarını trafik cezası ile kapatma olayı halka zulumden baska birşey degil..

_Burak_
28-10-2014, 01:34
Ben bunları okudukdan sonra sene sonuna kadar trafiğe cıkmasak mı acaba diye düşünür oldum...

Bu bütce acıklarını trafik cezası ile kapatma olayı halka zulumden baska birşey degil..

geçen 20 günde 2500 km uzun yol yaptım radar ve çevirmelerin haddi var hesabı yok

S.Özeren
28-10-2014, 01:40
sonucu merak ettim ama yaptıkları harbiden şerefsizlik

Mertİ.
28-10-2014, 02:10
bu sıralar polisler iyice laubalileşti. hepsini kastetmiyorum ama eksiden tek tük böylesi denk gelirdi son 6 7 aydır baya bi arttılar. gece alkol kontrolüne girdiğimde nerden gelion bakalım, nereye gidion, ne iş yapıyosun, alkol aldıkmı aldıysan söyle ona göre bişeyler yapalım gibi konuşmalar. daha çokta gece görevdekiler böyle gündüz gayet efendi memurlara denk geldim şuana kadar. geçenlerde ceza yemiştim telefonla konuşmaktan trafikte, gayet bey'li konuşuyodu arabada cam filmi var yasak dedi biliyorum haklısınız dedim bağlarım falan demedi uyardı gönderdi.

mhuratboz
28-10-2014, 03:29
1 senedir 1 ayda yada 2 ayda 1 sakaryaya gidip geliyorum hiç ceza yemedim bu ay içinde 2 kere gidip geldim 2.sindede kol gibi radardan yazdılar.
şuan polisler ortalıkta cirit atıyor ceza yazmak için
gece dışarı çıkan insanlara çok farklı gözle bakıyorlar artık hele taksim'deysen kesin bi numara çeviriyosundur.

gökberk
28-10-2014, 03:36
Şaştım kaldım. Geçmiş olsun.

ÖmerF.Bayar
28-10-2014, 05:38
Vallahi cok sasirdim ki ben Turk polisini cok severim, gecmis olsun.

dersu_06
28-10-2014, 08:16
geçmiş olsun kardeşim.2015 yılında 2014 te yazılan cezaların %50 daha fazlası yazılacakmış.adamlar işlenmeyen suç için yazılacak cezayı hesaplıyolar Allah yardımcımız olsun.

ersandeniz
28-10-2014, 08:20
geçmiş olsun kardeşim.2015 yılında 2014 te yazılan cezaların %50 daha fazlası yazılacakmış.adamlar işlenmeyen suç için yazılacak cezayı hesaplıyolar Allah yardımcımız olsun.
aslında tam olarak öyle değil, biz ülkece sevmiyoruz kurallara uymayı, yapılan sadece uymayanları daha çok yakalamak.. aslında tam control sağlansa bırakın 1.5 katını 15 katı ceza yazılır

rebelh
28-10-2014, 08:25
banada özürlü yerine parktan ceza yazmışlar muhtemelen yazan fahri müfettiş beyaz bi tutanak bırakmış 80 lira düne evime geldi
işin ilginç tarafı özürlü yerine park eden ben değilim yandaki araç ama bana yazmış ona yazmamış bende fotoğrafladım araçları ve özürlü yerini mahkemeye vericem
1 ay içerisinde 3. cezam bu 1ide şerit değiştirmek amk istanbulunda trafikte boş şeride geçtim diye 255 lira ceza yazmış hepsini mahkemeye vericem
her sene aynı hikaye son 2-3 ay vatandaşa haybeye cezaları daya kendini kurtarmaya çalış

suk3b3
28-10-2014, 08:33
Birader ben 27 yaşındayim.uni. Grafik tasarım.mezunuyum. besyo terkim. Ilisans mezunuyum ayni zamanda pmyo mezunuyum
Yani senin okuduğundan cok okudum orası kesin. Lisede ben de cok dayak yedim polisten. Okul önünde gezmeyin der döverlerdi dövüşmeyin der doverlerdi. Ama polislerin anasina sövmezdik. Eve gidince babam ne *** yedin de polis dövdü iyi etmiş derdi. Sizin gibi giderli konusmazdk polise. Ama geldik polis olduk. Köydeki cobandan polis devri kapandi ayrıca. Bakınız pomem.
Sen yanında hatun var diye alttan alma sonra deki polis ceza yazdı. Yazar kardeşim sen o adami ikna edeceksin ,inandiracaksin. Bu senin isin. Inanmazsa ceza yazmak da onun isi. Bu kadar basit. Yazılan cezayı savunmuyorum ama o adami orda ikna etmek senin görevin. Yazilan cezadan da senin tribin sorumlu.

bilalasmali
28-10-2014, 08:35
Birader ben 27 yaşındayim.uni. Grafik tasarım.mezunuyum. besyo terkim. Ilisans mezunuyum ayni zamanda pmyo mezunuyum
Yani senin okuduğundan cok okudum orası kesin. Lisede ben de cok dayak yedim polisten. Okul önünde gezmeyin der döverlerdi dövüşmeyin der doverlerdi. Ama polislerin anasina sövmezdik. Eve gidince babam ne *** yedin de polis dövdü iyi etmiş derdi. Sizin gibi giderli konusmazdk polise. Ama geldik polis olduk. Köydeki cobandan polis devri kapandi ayrıca. Bakınız pomem.
Sen yanında hatun var diye alttan alma sonra deki polis ceza yazdı. Yazar kardeşim sen o adami ikna edeceksin ,inandiracaksin. Bu senin isin. Inanmazsa ceza yazmak da onun isi. Bu kadar basit. Yazılan cezayı savunmuyorum ama o adami orda ikna etmek senin görevin. Yazilan cezadan da senin tribin sorumlu.
+1 katılıyorum

M U R A T
28-10-2014, 08:42
herkes potansiyel suçlu yani inandıracak yoksa cezasını çekecek güzel mantık

ersandeniz
28-10-2014, 08:44
Beyin fırtınası:
Polissiniz, görev verilmiş denmiş ki "Korsan taksileri tespit edip, gerekli işlemleri yapın". Siz olsanız nasıl tespit edersiniz?

byspeedman
28-10-2014, 08:48

+1 derim

suk3b3
28-10-2014, 08:49

Reis düşünsene sen adami cevirdin giderli giderli konuşuyo. Korsan mısın deyince adam korsanım der mi ? Adam diyecek abi kiz arkadaşım suraya gidiyoruz adi soyadi bu su okulda okuyor. Kiz da bunları ispat ederse korsandan ceza yazmaz zaten. Sen polise dersen sanane yanımda oturandan diye polis de kafasını sallar ister evrakları yazar geçer. Abi damara göre şerbet polisle olan ilişkilerde değil sosyal olan tüm çevrede is görür. Is görüşmesi olsun dukkan kiralama olsun. Bunu öğretmek bana düşmez ama bu yasa kadar öğrenmemiş insan bundan sonra da öğrenemez

bilalasmali
28-10-2014, 08:50
Mevzu bahis haklı veya haksız değil nitekim de cezayı yazan polis haksız ona söylenecek sözüm yok mahkemede sonuna kadar hakkınızı arayın fakat mevzu ben evimde rahat rahat uyuyor ve onlar gece bizler için güvenliğimiz için nöbet tutup saatlerce kar yağmur çamur gece gündüz demeden canları pahasına çalışıyorlarsa her ne kadar yanlışlarıda olsa bir polisin anasına sövülmemesi gerektiği...

RickPierOneiL
28-10-2014, 08:50

Tamma işte Söylediklerine bakılırsa hiç bir cacık olamamışsın sonunda sende POLİS olalım bari diyerek POLİS olmuşsun.O Mevzu başka konu sapmasın.Senin şu tavırların işte klasik polis tavırları adam bana yanımdaki insan hakkında bilmem gereken soruları sordu cevabını aldı diyorum hala bana saf saf yorumlar yapma baştan beri söylediklerimi oku okumadıysan çok okudum çok biliyorum ayaklarına da yatma haksız yere KORSAN TAKSİ olmadığım halde bana KORSAN TAKSİSİN diyerek ceza yazan veya yazacak olan veya sadece bana değil bu ülkede herhangi bir sebepten dolayı haksız yere CEZA yazan ne kadar polis varsa hepsi gözümde O.Ç.' Onları da sırf TERS cevap verdim diye HAKLILAR diye destekleyen herkesinde amk.İnsan gibi sorulan sorulara cevap verdik.Mesele farklı olaya dönünce SANANE Diyerek cevap verdim.Yanımdaki bayandan dolayı ATAR yapmadım.Beni sorguya çeken velet benden en az 3 4 yaş küçük daha sakalı çıkmamış o.ç.nun biriydi sırf İBNELİK olsun diye hatta yanımdaki bayana ARTİSTLİK olsun diye bana ceza yazdı.Sen Polis isen benim suclu olduğumu kanıtlayacaksın sucüstü yapacaksın ondan sonra cezamı yazacaksın.Ne zamandan beri POLİSLER Kişisel fikirlerine göre ceza yazıyor.Amk Hala Kalkmış şu olayda bile Bana o.ç. bir polis memurunu savunuyorsun polis olmuşsun ama zaten başka da bir *** olmazmış senden.Hadi işine bak sabah sabah germe beni.Ulan bir Polis olmuşsunuz telefon numaranızdan mesleğinize kadar İmzanızda taşıyorsunuz Polis oldum diye kendini adam sanan ne kadar insancık varsa onlarada bol bol rahmet.Hükümet yalakası herifler *** korkusundan tanıdığı olana işlem yapamayan polisler el pençe *** gardiyan takılan polisler ben sanane dedim diye bana korsan taksisin diyerek 2 ay aracımı bağlıyor 2184 TL ceza yazıyor sende haklılar diyorsun te Allah'ım sen Büyüksün ya.

SekoLive
28-10-2014, 08:51
amcama aynısını yaptılar. adam yıllarca sendikacılık yaptı böyle alengirli işlere hep karşıdır gitti korsandan bağlandı

sebep patronunun aracı servisde bu bırakms havaalanına. inandıramamıs cocugunuda okula bırakcakms adam telefonla amcam yüz yüze anlatms ama adam bağlamstı...

havaalanına birilerini bırakırken cok dikkatli olun acayip bi sıkıntı allah göstermesin kimseye.

Anıl E.
28-10-2014, 08:52
Birader ,reis

:)

mody
28-10-2014, 08:52
Beyin fırtınası:
Polissiniz, görev verilmiş denmiş ki "Korsan taksileri tespit edip, gerekli işlemleri yapın". Siz olsanız nasıl tespit edersiniz?

biz bu işde uzmanız mahkeme sana mı inanacak bize mi inanacak diyerek gülüyorlar

arkadaşın yazısının doğru olduğunu kabul edersek, ceza yazarken taşak geçmeyi hiçbir şekilde savunamazsın. Teşkilatın bu tarz adamlardan bir an önce kurtulması lazım.

Bu işin fırtınalık bir tarafı yok, böyle bir suçu tespit etme şekli yok, seni para verirken yakalamadığı sürece bunu ispat edemez. Biri yazmış yukarıda komşunu, duraktaki teyzeyide almış olabilirsin. Tespit etme şekli tamamen saçmalık bence

suk3b3
28-10-2014, 08:53
Beyin fırtınası:

Zor degil abi .yanındakini tanıyıp tanımadığını sorarm. Adam sana cvp vermek yerine sanane diyorsa yazarm. Cnku o sorulara cvp vermekle mükellef. Aksini de mahkemede ispat etsin. Cezayi iptal ettirsin.

altugkocer

Kesinlikle katılmıyorum. Polis olduğun için polisleri savunuyorsun. Her zaman için polisin tavrı daha çok önemlidir. Örneğin bir çevirme var ve polisler çevirdi sizi kenara çektiniz. Polis burda özellikle de benden küçükse genç evraklarını görelim bakalım derse orda ben de ters giderim polise yazdığı ceza s.kmde değil devlete sadakam olsun. Ama iyi akşamlar evraklarınızı görebilir miyiz dediğinde polise atarlanmak için bir sebep yok her ne kadar polisleri sevmesem de kardeş kardeş veririm evraklarımı gerekirse muhabbet de ederiz, iyi akşamlar memur bey der yolumuza bakarız. Dediğim gibi polisin ilk tavrı çok önemli. Telsiz anteniyle cama vurmak nedir, hiç bir açıklama yapmadan korsan muamelesi yapmak nedir, nerde tanıştınız vs. gibi saçma sorular benim de canımı sıkardı ben de sinirlenirdim. Siz olaya tarafsız bakamıyorsunuz. Gözünüz kör olmuş. 40 yaş üstü polisler çok babacan çok canayakın, halden anlayan adamlar ama yeni polisler artist, havalı, şapkası yoksa jöleli ve sakızlı.

SekoLive

sende olsan yazardın yani?

ya kardesim yanls anlama ama bu nasıl iş adamın inandırma gibi bi durumu mu var? alırsın araştırırsın v.s v.s.

bide hani müslüman ülkeyiz bu cocugun kul hakkına girmedimi o yazan polis?

bide yaşım 27 diyosun kayıtta 25 gözüküyor. sana admin inanmazsa seni forumdan silebilrmi?

suk3b3
28-10-2014, 08:57
Tamma işte Söylediklerine bakılırsa hiç bir cacık olamamışsın sonunda sende POLİS olalım bari diyerek POLİS olmuşsun.O Mevzu başka konu sapmasın.Senin şu tavırların işte klasik polis tavırları adam bana yanımdaki insan hakkında bilmem gereken soruları sordu cevabını aldı diyorum hala bana saf saf yorumlar yapma baştan beri söylediklerimi oku okumadıysan çok okudum çok biliyorum ayaklarına da yatma haksız yere KORSAN TAKSİ olmadığım halde bana KORSAN TAKSİSİN diyerek ceza yazan veya yazacak olan veya sadece bana değil bu ülkede herhangi bir sebepten dolayı haksız yere CEZA yazan ne kadar polis varsa hepsi gözümde O.Ç.' Onları da sırf TERS cevap verdim diye HAKLILAR diye destekleyen herkesinde amk.İnsan gibi sorulan sorulara cevap verdik.Mesele farklı olaya dönünce SANANE Diyerek cevap verdim.Yanımdaki bayandan dolayı ATAR yapmadım.Beni sorguya çeken velet benden en az 3 4 yaş küçük daha sakalı çıkmamış o.ç.nun biriydi sırf İBNELİK olsun diye hatta yanımdaki bayana ARTİSTLİK olsun diye bana ceza yazdı.Sen Polis isen benim suclu olduğumu kanıtlayacaksın sucüstü yapacaksın ondan sonra cezamı yazacaksın.Ne zamandan beri POLİSLER Kişisel fikirlerine göre ceza yazıyor.Amk Hala Kalkmış şu olayda bile Bana o.ç. bir polis memurunu savunuyorsun polis olmuşsun ama zaten başka da bir *** olmazmış senden.Hadi işine bak sabah sabah germe beni.Ulan bir Polis olmuşsunuz telefon numaranızdan mesleğinize kadar İmzanızda taşıyorsunuz Polis oldum diye kendini adam sanan ne kadar insancık varsa onlarada bol bol rahmet.Hükümet yalakası herifler *** korkusundan tanıdığı olana işlem yapamayan polisler el pençe *** gardiyan takılan polisler ben sanane dedim diye bana korsan taksisin diyerek 2 ay aracımı bağlıyor 2184 TL ceza yazıyor sende haklılar diyorsun te Allah'ım sen Büyüksün ya.
Smdi sana kim inansin ? Bana burda bunları söylediysen o polislere ne tripler atmissin belli.Sitede ürün satiyoruz imzamiz güvencemiz. Ha bu arada iyi olmuş sike sike öde smdi o cezayi

RickPierOneiL
28-10-2014, 08:58
Zor degil abi .yanındakini tanıyıp tanımadığını sorarm. Adam sana cvp vermek yerine sanane diyorsa yazarm. Cnku o sorulara cvp vermekle mükellef. Aksini de mahkemede ispat etsin. Cezayi iptal ettirsin.

yanlış anlamada o memurlara ettiğim kadarını sende hakediyorsun.

Evrenoz
28-10-2014, 08:58
Masumiyet karinesi diye bir şey vardı... Gelişmiş ülkelerde suç kanıtlanır, akabinde ceza yaptırımı uygulanır.. Bizim gibi cehaletin ve umursamazlığın tavan yaptığı ülkelerde ise ceza yaptırımı uygulanır, götün yana yana dolaşırsın suçsuzluğunu kanıtlamak için..

suk3b3
28-10-2014, 08:59
Konuyu yanlış acmadim ama actin diye verdi cezayi. Isyan etmedik

altugkocer
28-10-2014, 08:59
Smdi sana kim inansin ? Bana burda bunları söylediysen o polislere ne tripler atmissin belli.Sitede ürün satiyoruz imzamiz güvencemiz. Ha bu arada iyi olmuş sike sike öde smdi o cezayi

Tipik bir çevik kuvvet.

suk3b3
28-10-2014, 09:03
Tipik bir çevik kuvvet.

Hep polise yüklen zaten amk. Adam yukarda sike sike uzaya çıkardı polisi ona deme.anca bana de amk. Ulan ben egzozlu araba görünce cevirip ilerde kesiciye düşmezsen yakalarm seni , bas ses dinleyelim diyen adamım. Size pic pust denk gelmis. Genellemeyin amk ya. Ben smdi ayar arabaya binen herkesi sikiyim desem kendimi mi sikiyim ya. Kapatn konuyu amk

Anıl E.
28-10-2014, 09:05
Reis isyana bağladı .

suk3b3
28-10-2014, 09:06
yanlış anlamada o memurlara ettiğim kadarını sende hakediyorsun.

Bilader bana sorarsan ben yazmam. Her insanin ayni olmadığı gbi her polis de aynı değil. Ama hic sanmıyorum senin cok düzgün konusman sonucu polis ceza yazsın.

RickPierOneiL
28-10-2014, 09:06
Hep polise yüklen zaten amk. Adam yukarda sike sike uzaya çıkardı polisi ona deme.anca bana de amk. Ulan ben egzozlu araba görünce cevirip ilerde kesiciye düşmezsen yakalarm seni , bas ses dinleyelim diyen adamım. Size pic pust denk gelmis. Genellemeyin amk ya. Ben smdi ayar arabaya binen herkesi sikiyim desem kendimi mi sikiyim ya. Kapatn konuyu amk

O zaman baştan de ki Sana PİÇİ denk gelmiş geçmiş olsun uzaklaş.Kalkıp sırf polis olduğun için burada haksızlığı savunuyorsun Dilsiz ŞeytanLık yapmaya gerek yok.Bizim zaten ayarımız kaçmış canımız yanmış haksız yere sinirden uyku uyuyamıyoruz sende tahrik ediyorsun.Biraz empati yapın olay çözülür..Cezaya gelince ben sike sike öderim sorun değil sadakam olsun 2 ay sonra gider arabamıda alırım ama benim hakkım değil 2 ay 2000 sene çıkmaz o yalandan cezayı yazan ibneden ve oh iyi olmuş diyen herkese de Hakkım Haram.

RickPierOneiL
28-10-2014, 09:08
Bilader bana sorarsan ben yazmam. Her insanin ayni olmadığı gbi her polis de aynı değil. Ama hic sanmıyorum senin cok düzgün konusman sonucu polis ceza yazsın.

güzel kardeşim sen yukarıda demişsin ki ;
sorarım soruları sanane derse yazarım gitsin mahkemede uğraşsın.Şimdi de bana sorarsan ben yazmam diyorsun Allah için sinir bozmaya mı geldin derdin nedir anlayamadım ben seni.Klavye başından öyle sanman normal.sana izah edicek bir durum yok.

suk3b3
28-10-2014, 09:08
Reis isyana bağladı .

Yok abi yok. Bu ülkede ne oluyosa hep bizim insanimizin suçu. Iran sınırında çalışıyorum suan. Ortalık pkk yuvası. Vatan elden gidiyo bizde böyle şeylerle uğraşıyoruz

altugkocer
28-10-2014, 09:10

Konu sahibi arkadaş da genelleme yapmadı ben de genelleme yapmadım. Konu sahibi arkadaş çevirme esnasında artislik yapan, salak saçma sorular soran polise ve ona benzeyen vatan millet s.knde olmayan polislere o.ç dedi. Sen alındıysan ben bişey diyemem. Ben de "ha bu arada iyi olmuş s.ke s.ke öde şimdi o cezayı" dediğin için sana da tipik çevik kuvvet dedim. Çünkü gördüğüm bildiğim bütün çevik kuvvet polisleri de senin gibi aynı tavırda. Konu sadece egzozlu arabalar değil. Hem kendin diyosun size p.c pust denk gelmiş diye. Bu korsan taksi çevirmesinde de p.c pust denk gelmiş işte neden kabullenmiyorsunuz.

suk3b3
28-10-2014, 09:10
güzel kardeşim sen yukarıda demişsin ki ;
sorarım soruları sanane derse yazarım gitsin mahkemede uğraşsın.Şimdi de bana sorarsan ben yazmam diyorsun Allah için sinir bozmaya mı geldin derdin nedir anlayamadım ben seni.Klavye başından öyle sanman normal.sana izah edicek bir durum yok.

Yanında bayan olanları bz çevirmiyoruz genelde
.ama inan bana üslup cok onemli. Geçmiş olsun

Anıl E.
28-10-2014, 09:11
Yok abi yok. Bu ülkede ne oluyosa hep bizim insanimizin suçu. Iran sınırında çalışıyorum suan. Ortalık pkk yuvası. Vatan elden gidiyo bizde böyle şeylerle uğraşıyoruz

Senin görev yapmak zorunda olduğun memleketin sahipleri yüzünden bu işlerle hala uğraşıyoruz kardeşim . Yalan mıdır ?

En kral solcusu da en kral sağcısı da bu zamana kadar pkk ile masaya oturupta ülke hakkında plan yapmış mıdır bu zamana kadar ?

Boşuna çalışıyorsun orada Allah korusun sen iki gün sonra şehit olsan , kimse artık neden şehit oldu diye sormaz .

_cAgdAsH_
28-10-2014, 09:12
gecmıs olsun abes bı durum olmus ıns.magdurıyetını en kısa zamanda cozersın..

suk3b3
28-10-2014, 09:12
Konu sahibi arkadaş da genelleme yapmadı ben de genelleme yapmadım. Konu sahibi arkadaş çevirme esnasında artislik yapan, salak saçma sorular soran polise ve ona benzeyen vatan millet s.knde olmayan polislere o.ç dedi. Sen alındıysan ben bişey diyemem. Ben de "ha bu arada iyi olmuş s.ke s.ke öde şimdi o cezayı" dediğin için sana da tipik çevik kuvvet dedim. Çünkü gördüğüm bildiğim bütün çevik kuvvet polisleri de senin gibi aynı tavırda. Konu sadece egzozlu arabalar değil. Hem kendin diyosun size p.c pust denk gelmiş diye. Bu korsan taksi çevirmesinde de p.c pust denk gelmiş işte neden kabullenmiyorsunuz.

Sen ne diyosan o kardeşim. Senin skin sağolsun.

bilalasmali
28-10-2014, 09:13
Senin görev yapmak zorunda olduğun memleketin sahipleri yüzünden bu işlerle hala uğraşıyoruz kardeşim . Yalan mıdır ?

En kral solcusu da en kral sağcısı da bu zamana kadar pkk ile masaya oturupta ülke hakkında plan yapmış mıdır bu zamana kadar ?

Boşuna çalışıyorsun orada Allah korusun sen iki gün sonra şehit olsan , kimse artık neden şehit oldu diye sormaz .

önceden zaten pkk ile hiç uğraşılmıyordu.

suk3b3
28-10-2014, 09:14

Kimsenin umrunda olmaz hemde. Buralar gitmiş reis. Coktaaan kaybetmişz biz buralari. 1 kasim da ortalık karışacak inşallah geri dönüşü olmayan şeyler olmaz. Hee bu arada tüm siyasilern amk. Spor gastesi

Sezgin
28-10-2014, 09:15
Kimsenin umrunda olmaz hemde. Buralar gitmiş reis. Coktaaan kaybetmişz biz buralari. 1 kasim da ortalık karışacak inşallah geri dönüşü olmayan şeyler olmaz. Hee bu arada tüm siyasilern amk. Spor gastesi

Neden 1 kasım ?

bilalasmali
28-10-2014, 09:17
allah yardımcınız olsun herşey ile olacak inşallah bence kötümser olma ne kadar hal içler açıcı olmasada devletin memuru kararlı olsun bizde arkasında olalım gerekirse beraber mücadele edelim vatan için.

suk3b3
28-10-2014, 09:17
Neden 1 kasım ?

Dunya genelinde eylem yapilacak kobani icin. Bilmt neden 1 kasim olduğunu

Sezgin
28-10-2014, 09:22
Dunya genelinde eylem yapilacak kobani icin. Bilmt neden 1 kasim olduğunu

heh bi bu eksikti anasını satayım zaten geçen olaylarda canımızı zor kurtardık birde 1 kasımda yine hapis olacağız evlere

Anıl E.
28-10-2014, 09:27
heh bi bu eksikti anasını satayım zaten geçen olaylarda canımızı zor kurtardık birde 1 kasımda yine hapis olacağız evlere

1 kasım'da ankarada sınavım var ya lanet olsun.

M U R A T
28-10-2014, 09:28
Reis düşünsene sen adami cevirdin giderli giderli konuşuyo. Korsan mısın deyince adam korsanım der mi ? Adam diyecek abi kiz arkadaşım suraya gidiyoruz adi soyadi bu su okulda okuyor. Kiz da bunları ispat ederse korsandan ceza yazmaz zaten. Sen polise dersen sanane yanımda oturandan diye polis de kafasını sallar ister evrakları yazar geçer. Abi damara göre şerbet polisle olan ilişkilerde değil sosyal olan tüm çevrede is görür. Is görüşmesi olsun dukkan kiralama olsun. Bunu öğretmek bana düşmez ama bu yasa kadar öğrenmemiş insan bundan sonra da öğrenemez

sen burda olan durumu söylüyorsun ben onu çok iyi biliyorum ben olması gerekenden bahsediyorum suçu ispatlaman gerekir aksi halde suçsuzdur hırsızı hırsızlık yapmadan yakalayabiliyor musun mesela bunun aklında vardır diye böyle nabza göre şerbet durumu olamaz maaşını bana hizmet etmek için alan biri hele kesinlikle yapamaz tabii ki benim dediğim olması gereken gerçekteki durum senin söylediğin gibi

MCN21
28-10-2014, 09:51
Onune geleni polis yaparlarsa olucagi bu! Adam gercek hayatta baltaya sap olamamis, gitmis polis olmus simdi egosunu tatmin etme pesinde. Gecenlerde yine haberi vardi bilmem kac bin kisi daha polis olucak diye. Evet dik gitmemeniz lazimmis ama o kadar karaktersizler varki. Kiz arkadasimin evine hirsuz giriyor. Polis cagiriyor sonra tutanak kem kum, numarasinida aliyir serefsiz. 2-3 gun boyunca surekli ariyor iyi misin? Korkuyor musun ? Falan filan diye. En son benim yanimda aradi sictim agzina ses kaydi aldim dedimde oyle bitti. Ve bu olay 2 defa basima geldi. Simdi gelde ceviren polise kiz arkadasinin bilgilerini elinle ver!!

noVankel
28-10-2014, 09:52
a.c.a.b.

ya artık yeter bu adamlara .Polis denilen lavuğun görevi,görev yaptığı vatanın huzurunu korumak ve insanını korumaktır,bu adamlar artık nasıl yozlaşmışlarsa sadece kendi bencil vicdanlarına çalışıyorlar.

rebelh
28-10-2014, 10:02
yahu çoğumuzun yüzüne bakmadığı polislik bu adamlar için minnet devlette bakıyor nerede işsiz güçsüz milliyetçi islamcı anadolu genci var onları alıyor mesleğe
adam daha lisede polisten haybeye dayak yiyeceğini kabullenmiş sen ben olsak bırak liseyi ortaokulda polis haksız yere vursa ortalığı ayağa kaldırırız
ama bu tarz adamlarda devlet istediğini yapar sende sesini çıkaramaz üstüne bi de babandan dayak yersin mantığı var o yüzden sadece polislik değil bütün devlet kurumlarına bakın bu tarz insanlar kritik noktalarda çünkü yönetenler kolay yönetebilecekleri adamlarla çalışmayı istiyorlar

daha dün validebağda mahkeme kararına karşı annesi yaşında kadınlara nasıl küfür ediyor bu tokatın çorumun maraşın çevik kuvvetleri dikkat edin çevik kuvvete bu tarz anadolu ilçelerinde yaşayan ne okuduğu ne iş yaptığı belli olmayan en son kapağı devlete atan adamlar kpssye girse alabileceği en yüksen puan 75 üstünü alıpta polis olan nadirdir

elbet bu halkın polise olan öfke birikimi kusacak elbet o "sike sike" ödeyeceksinler bir gün karşılık bulacak

K0213
28-10-2014, 10:29
Bu arada konuyu dağıtmak için değil ama aklıma gelmişken, alkol muaynesi yaparlarken makinenin 0 olduğundan önce emin olun ve ardından üfleyin.
Yanın bir arkadaşımın hiç alkol almamasına rağmen ehliyetini aldılar ve kan testi, o, bu 178 lira gece gece para ödeyerek ehliyetini geri aldı.

Polislerin yaptığı her uygulamayı başından-sonuna sakin bir şekilde, sinirlenmeden, egolarımızdan uzak, adım adım tartarak sonuçlandırmamız lazım, aksi halde felaketle sonuçlanabiliyor.

PiscocuK
28-10-2014, 10:58
selam

geçmiş olsun.kesin olmamakla birlikte birkaç bilgi vermek isterim.
öncelikle bölge idare müd gitmen gerekiyormuş.normalde olay 3 günde orada çözümleniyormuş.fakat adamlar polislerden olayın kayıtlarını istiyorlarmış yaklaşık 15 gün sürüyormuş.sonrasında da polislerden savunma istiyorlarmış.tabi sen bu arada o cezayı seve seve ödüyorsun.olayın sonuçlanması 2 ayı buluyormuş ve bu sürede aracın bağlı kalıyormuş.

daha önce bu işi yapmış birisi vardı bu bilgileri kendisinden aldım.yarım aktarmış olabilirim ağızdan ağıza değişmşte olabilir anlattıklarım ama ilk ağızdan kendim aktarabildiğim kadarı bu.

kendisi bu işi yaptığı için mahkeme açmamış.oyüzden mahkeme olayı hakkında bilgi veremiyorum.

hakkında hayırlısı üzücü durum.ama yinede şunu unutmayın.kral onlar.mecburen he diyip geçeceksin.

alpbodrum
28-10-2014, 10:58
Vay arkadaş memlekete bak , Spor arabaya binince serseri vatan hainisin - Ekonomik aile aracına binince korsan taksisin. Bu uygulamayı yönetim çıkartmadıysa bende birşey bilmiyorum . Sana demek istiyorki evli değilsen ve A segment otomobile binecek paran yoksa , kız arkadaşınla gezemezsin.

PiscocuK
28-10-2014, 11:10
selam

geçmiş olsun.kesin olmamakla birlikte birkaç bilgi vermek isterim.
öncelikle bölge idare müd gitmen gerekiyormuş.normalde olay 3 günde orada çözümleniyormuş.fakat adamlar polislerden olayın kayıtlarını istiyorlarmış yaklaşık 15 gün sürüyormuş.sonrasında da polislerden savunma istiyorlarmış.tabi sen bu arada o cezayı seve seve ödüyorsun.olayın sonuçlanması 2 ayı buluyormuş ve bu sürede aracın bağlı kalıyormuş.

daha önce bu işi yapmış birisi vardı bu bilgileri kendisinden aldım.yarım aktarmış olabilirim ağızdan ağıza değişmşte olabilir anlattıklarım ama ilk ağızdan kendim aktarabildiğim kadarı bu.

kendisi bu işi yaptığı için mahkeme açmamış.oyüzden mahkeme olayı hakkında bilgi veremiyorum.

hakkında hayırlısı üzücü durum.ama yinede şunu unutmayın.kral onlar.mecburen he diyip geçeceksin.

bölge idare mahkemesi şirinevlerden y.bosnaya giderken yanyoldaymış.ortalam 300-500 TL de oraya masraf edersin diyorlar
anlaşmalı olduğu için bir sonuca ulaşamaz dediler ama yinede sen şansını dene tabi

RickPierOneiL
28-10-2014, 12:03
oraya başvuruda bulundum işte 240 tl ücret ödedim.davayı kazanırsam geri alacakmışım kazanamaz isem belli bir ücretini geri iade ediyorlarmış.Başvuruda bulunduk ama Gram umudum kalmadı gün geçtikçe boşuna çırpınıyormuş gibi hissediyorum kendimi..

President
28-10-2014, 12:45
İfadeyi imzalamamanız iyi olmuş. Malesef her sektörde olduğu gibi polislerin içinde de görevi kötüye kullananlar var.

hkkcn
28-10-2014, 15:03
geçmiş olsun bağlayan araçlar genellikle sivil oluyor beyaz accent era era blue torneo connect :) avcılar tarafındakilerin plası genelde bl oluyor :) dikkatli olun hepsi su katılmamış or.... cocugu dik çıkıştınmı direk geçiriyorlar.

B16
28-10-2014, 15:10
Mevzu bahis haklı veya haksız değil nitekim de cezayı yazan polis haksız ona söylenecek sözüm yok mahkemede sonuna kadar hakkınızı arayın fakat mevzu ben evimde rahat rahat uyuyor ve onlar gece bizler için güvenliğimiz için nöbet tutup saatlerce kar yağmur çamur gece gündüz demeden canları pahasına çalışıyorlarsa her ne kadar yanlışlarıda olsa bir polisin anasına sövülmemesi gerektiği...

+1938

Onune geleni polis yaparlarsa olucagi bu! Adam gercek hayatta baltaya sap olamamis, gitmis polis olmus simdi egosunu tatmin etme pesinde. Gecenlerde yine haberi vardi bilmem kac bin kisi daha polis olucak diye. Evet dik gitmemeniz lazimmis ama o kadar karaktersizler varki. Kiz arkadasimin evine hirsuz giriyor. Polis cagiriyor sonra tutanak kem kum, numarasinida aliyir serefsiz. 2-3 gun boyunca surekli ariyor iyi misin? Korkuyor musun ? Falan filan diye. En son benim yanimda aradi sictim agzina ses kaydi aldim dedimde oyle bitti. Ve bu olay 2 defa basima geldi. Simdi gelde ceviren polise kiz arkadasinin bilgilerini elinle ver!!

Normalde sakin birisiyimdir. Kimseye ters gitmem, bağırmam özellikle polis ise 'ABİ' den aşağı hiçbir kelime kullanmam. İsterse arabayı arasın ses çıkarmam çünki birşeyim yok bilirim yapsın görevini, yapsın kontrolünü 'İyi akşamlar, hayırlı görevler abi" der giderim. Saygıda kusur etmem polis'e karşı. Ama böyle birşey olmuşsa ne ben onlar'a 'ABİ' derim ne de yumuşak başlı olup söyleneni yaparım. Böyle kansızlık olmaz.!

fsunnetci
28-10-2014, 15:29
talihsiz bir durum ,kötü olmuş bide kız arkadaşının yanında böyle bir duruma düşmek hepten talihsizlik :D
Polis arkadaşlar böyle giderse zaten bu toplum onlara hiç iyi bakmıyacak hele ki göz altı süresi hakları ve yetkileride artıyor sen bak şimdi olacaklara :confused:

Evrenoz
28-10-2014, 17:08
Özellikle çevik kuvvet... 1 damacana suyum olsa, ölüm döşeğinde kapıma gelip su istese, gider saksıdaki çiçeğe dökerim..

Bunu, seneler önce 1 Mayıs'ta, Kadıköy'de polise saldırıldığında sinirden ağlayan, polise saldıranlara 1001 lanet eden biri olarak söylüyorum.. Bir insani bu noktadan "geberseler dönüp bakmam" noktasına getirdilerse, sonrasını da getirenler düşünsün...

RickPierOneiL
28-10-2014, 17:20
Özellikle çevik kuvvet... 1 damacana suyum olsa, ölüm döşeğinde kapıma gelip su istese, gider saksıdaki çiçeğe dökerim..

Bunu, seneler önce 1 Mayıs'ta, Kadıköy'de polise saldırıldığında sinirden ağlayan, polise saldıranlara 1001 lanet eden biri olarak söylüyorum.. Bir insani bu noktadan "geberseler dönüp bakmam" noktasına getirdilerse, sonrasını da getirenler düşünsün...

o tenekeyi sen mi banladın müdür :D

ersandeniz
28-10-2014, 17:25
polisleri sevmem, askerdeyken alt devremde bir çevik kuvvet vardı, sakin bi tip, sordum ne iş ne yapıyorsunuz siz diye..
"saat 5te dikerler bizi, emir gelene kadar hareket yok derler. Küfreden olur, tüküren olur, sabahtan beri beklersin, tam dolduğun anda bir emir gelir dağıtın diye.. o an ne yaptığımızı hatırlamayız" demişti..

Mutu
28-10-2014, 18:19

Ters cevap verdim diye olmayan şeyi yazması neden yönlendirme oluyor? Yanımdaki insandan ona ne? Korsan ihbarı varsa sorgulasın, incelesin tamam da onun dışında yanımdaki insanı sorgulansa sanırım ben de aynı cevabı veririm. Hiç bi' delil olmadan olası yasa dışı iş yapan muamelesi yemiş oluyorsun çünkü.
Tur şirketi adı altında, standart tarifeden hizmet verenleri alsınlar önce, sonra olasıları sorgularlar ve cezai yaptırım uygularlar.

34btr1907
28-10-2014, 18:36
memlekete bak gukuk devleti , bu polisler bılmıyormu ulan korsan taksı nerde durak açmıs nerde çalısıyor? eskı kıracımız korsan taksı yapıyordu kendısı emekli polis !

o degılde %95 katıksız oc bunların ,2 hafta once xx ılcede arkadasın yanında gıttım ıfade verıcektı bızımkı,yan taraftada baska memur gelenlerın ıfadelerını vs alıyor yaklasık 3 saat kaldık orda bız, o arada 3 tane kadın geldı bırı telı caldırmıs bırı cantasını bırı bılmem nesını işte,abartısız 3 kadınada yavşarmı bı adam,en son bı tanesıne gel yanıma sandalye cek otur burdan anlat dedı olayı , artık bız cıkıyorduk sonra ne yaptı bılemıyorum

Frid
28-10-2014, 18:44
size karşı olan kaba üslupların ve görevi kötüye kullanma üzerinde çok durun. evet her horozun öttüğü bir çöplük var ama öterken bile saygı sınırını aşmamalı. ciddi hazımsızlık yaşamış belli ki.

korsan taksi işi yapanlar zaten hemen akrabam komşum vs senaryolarına başlarlar ceza gelmesin diye yalayıp yutarlar memuru.

ben anne babamın telefonlarını, doğum tarihlerini ezbere bilmiyorum, ailecek bir yere giderken korsan durumuna mı düşeceğiz yani. yarım yamalak her kanunumuz ve uygulanışı.

sportwagon
28-10-2014, 18:55
Yakın zamanda trafik polisleri tarafından kendi isteğimle bindiğim ekip otosunda tamamen keyfi olarak tokatlanıp, yumruklandım bunları yapanda 1988 doğumlu polisler darp raporu alıp şikayetçi olsamda neye yarar , bizi ölümle tehdit etti küfür etti ,sürdürürüm dedi, diyerek onlarda şikayetçi olmuşlar...... Herkez kendince haklıdır ama başına geldiği zaman anlıyorsun olmayanı olduruyorlar herşeyi kılıfına uydurup insanlara zulüm yapıyorlar bu ülkede... Türkiye Cumhuriyeti polis devleti değildir, polislerin, patronların!!! adalet dağıtmaya başladığı günler geride kalmadıkça bu konuda daha çok yazılır çizilir. Allah ıslah etsin haktan ,hukuktan ayırmasın..AMİN

Tayfun.O
28-10-2014, 19:53
Yakın zamanda trafik polisleri tarafından kendi isteğimle bindiğim ekip otosunda tamamen keyfi olarak tokatlanıp, yumruklandım bunları yapanda 1988 doğumlu polisler darp raporu alıp şikayetçi olsamda neye yarar , bizi ölümle tehdit etti küfür etti ,sürdürürüm dedi, diyerek onlarda şikayetçi olmuşlar...... Herkez kendince haklıdır ama başına geldiği zaman anlıyorsun olmayanı olduruyorlar herşeyi kılıfına uydurup insanlara zulüm yapıyorlar bu ülkede... Türkiye Cumhuriyeti polis devleti değildir, polislerin, patronların!!! adalet dağıtmaya başladığı günler geride kalmadıkça bu konuda daha çok yazılır çizilir. Allah ıslah etsin haktan ,hukuktan ayırmasın..AMİN

Bu gerçekten yaptılarsa şikayet etseydiniz keşke direk meslekten men oluyorlar, bu gibi insanları bırakın polislikte olmayı Türkiye'mde yeri yoktur büyük geçmiş olsun allah onları bildikleri gibi yapsın.

Dragger
28-10-2014, 19:55
Bu memlekette ne düzgünki bu işler de düzgün olsun?

5 yaşında çocuğa sor bunu bilir, korsan taksiyi ara çağır bağla bitsin. Hepsinin numaraları, durakları herseyleri belli.

Plakalarını da tespit etmek 5 dakika polis için...Ama gelir senin arabanı ''sadece orta sınıf olduğu için'' bağlayabilir.

İnandırmak zorundaymışsın, her önüne gelen bebeye yalakalık mı yapacak bu millet?

most_evil
28-10-2014, 22:17

Yok ya başka! Polis bütün gün sağda solda sineklenicek sonra lütfedip kafasına göre araba çeviricek, üstümde egosunu tatmin etmeye çalışıcak,ukala ukala konuşucak,üzerime kafasına göre suç atıcak bende suçlu olmadığımı inandırmaya çalışıcam sonra benden saygı bekliyecek.Yok öyle bir dünya.Madem o işlemi yapan memur o kadar haklıysa olayı çarpıtmadan olduğu gibi tutanak altına alsa deseki ben bu arabayı çevirdim korsan taksicilik yapıyorsun dedim hayır dedi ama ben inanmadım,yazabilirmisin böyle bir tutanak?Nerden vardın bu kanıya dediklerinde; arabası dizel di yanındada kız arkadaşı vardı ondan korsan olduğuna karar verdim ama ihbar falan yoktu diyebilirmisin? Sen bu yaklaşımınla sağlam birine denk gel bak sağlam derken sağda solda tanıdığı olan değil hakkını hukukunu bilen biri koyun gibi melettirir adamı.Öyle kafana göre ben cezayı yazarım sen git iptal ettirle olmaz o işler.Öyle oluyor gibi algılanması da vatandaşın olayın üzerine düşüp ilgilenmemesinden. Üzerine düşülse böyle keyfi uygulama yapan memurun ciddi şekilde başını ağrıtırlar Korsan taksi yada bir suçlu vs. arıyorsanda yaparsın istikbaratını,yaparsın tespitini,delilin olur,suç üstü yaparsın basarsın cezayı.

bahadırtelli
28-10-2014, 23:03
Geçmiş olsun polis arkadaşlar alınmasın ama cevirmedeki beblerin tavırları yüzünden oluyor tüm olaylar.
3 hafta önce arabada eşim 7 aylık kızım varken cevirdiler cama geldi ışık tutuyo içerdkileri gördü bide dan dan cama vurup kızımı uyandırdı.
20 yaşında bebe bana artistlik yapıyo niye ters cevap veriyormusum cek sag diyo. yok içerinin ışığını niye acmıyormuşum. camı kıracak. Çektim kenara biton hır gür.
Alkol kontrolüde değil asayiş kontrolü yapıyorlar ve içinde 7 aylık bebek olan arabyı ceviriyolar. Bide bana neye güveniyosun vs diyorlar tabi kendileri alışmış uniformaya güvenmeye.
özür dilemekde yok. Eşim sıkıntı yaratmasa elimden zor alırlardı o iti.
Benim anam babam 30 yıl devlete hizmet ettiler biz polise devlete saygıyla büyütüldük. Şimdi nefret ediyorum hükümet sağolsun.

arfy
29-10-2014, 01:25
Adama görev verilmiş , nasıl anlayacak , siz olsanız ne yapardınız ne sorardınız demek kadar saçma birşey olamaz.Polis , polislik görevini yapsın araştırsın, takip etsin , müşteri gibi arasın , telefon numarası araştırsın vs .. Her önüne gelen bana yanındaki kim , nereye gidiyorsun , adı ne , soyadı ne dicek bende paşa paşa aaaabi aaabi diye cevaplicam..

Mesela çapkınlık yapma hakkım yokmu benim ? Barda tanıştım , nette tanıştım , sokakta tanıştım 2 kadeh parlatmaya gidiyorum, otele götürüyorum ,eve atıcam ... Polisi ırgılar mı ? adını bilmiyorum yaşını bilmiyorum belki ona ne ? Korsan olmadığını ispatlayamayan herkes korsanmıdır bu mantıkla ?

Nazi gestaposu = Tayyip özel polisi !

Trafiğinden asayişine büyük oranı aynı b*k...

arfy
29-10-2014, 01:26
Aslında işin özü basit ,

Eskiden : Suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur
Şimdi : Suçsuzluğu ispatlanana kadar herkes suçludur.

Schumi
29-10-2014, 01:36
Hukuk devletinde sen kendinin suçsuz olduğunu ispat etmek zorunda değilsin. Devlet senin suçlu olduğunu ispat etmek zorunda. Ama kodumunun ülkesini polis devletine çeviren lanet olasıcalar yüzünden üniformayı giyen kendini kral sanıyor.

sagi
29-10-2014, 02:02
üniforma onlara büyük özgüven katıyo zaten bende başımdan geçen ufak bir olayı anlatayım
Bir gün fatih'e arkadaşımın dükkanına gittim daha sora dışarı çıktık arkadaşım ile geziyoruz kobani olayları var her taraf sivil ve çevik kuvvet cumadan çıktık kalabalık diğer arkadaşları bekliyoruz yeni yetme cılııız ilk başta efendi efendi soru sordu pardon sivilmisiniz ? diye hayır dediğime pişman oldum ozaman burda dikilme ne bekliyosun hala duruyo diye üste çıkmaya başladı nasıl ayar oldum gebertesim var arkadaşım kolumdan tuttu boşver gidelim diye sürükledi de gittik hakikaten kültürsüz yada eğitimsiz adamlar polis olmasın yaaaa

Mr.K
29-10-2014, 08:33
sivilmisin diyende tam yetkiye sahip polismiş yani :D orda örgüt üyesi beklese sivilim dese bide sahte kimlik çıkarsa amirim çekicek demek ki olaya bak..

konuya dönersek eğer çok çok geçmiş olsun konuya birsürü şey yazılmış bende kafa ütülemeyim diyebilcek bişey yok inşallah en kısa zamnda halledersin.

srknzfr
29-10-2014, 13:43
bunlar daha başlangıç, yeni yasalarla polislere getirilen yetkiler sayesinde artık hepimiz birer "makul" şüpheliyiz, yarın bi gün soru da sormadan sen korsan taksisin ben şühelendim alıyorum demeye başlayacaklar .. hepimiz sonun başlangıcındayız ne yazıkki.

şaman
29-10-2014, 17:55
Ondan sonra polisi sev boşversene ya en ağır küfürlerim bile yetmiyor

Mehmetmert
29-10-2014, 18:08
Geçen gün fiorine beni takip ediyordu,10la gidiyorum arkamda basıyorum arkamda.Işıklarda duruyoruz yanım boş gel gel yapıyorum hala arkamda acayip sinir oldum.Aradım polisi karakola gelin dediler.Harbiden karakola gittim,öyle bir gidişimiz varki sola sinyal yakıyorum onlarda yakıyor.Turluyor edasıyla gittim durdum karakolun önüne bunlarda durdu.Hayırdır falan dediler,dedim takip ediyor beni.Geçin şikayetciyseniz içeriye falan filan dediler.Fiorino o kadar siyahki içini göremiyorsunuz malesef 8 kişi varmış meğersem içinde.Neyse tam ortalık karışacak bir tane polisin biri hayırdır Babaş sorun ne dedi adama,bizimki çıldırdı o laftan sonra.Bu arada alkolden ayakta duramıyor.Bir bağırıyor polislere siz yokken bu karakolda ben vardım lan,karış karış her yerini bilirim.Hem sen kimsin bize artistik yapıyorsun bizim T.C'lerimizde var(Getirin lan T.C'leri diye bağırıyor)...vs adam şeklini yaptı polislere(Allahtan baboş dedi poliste ona sardı bana sarmadı) polisler bir güzel arabaya bindirdi bunları.Tam gidiyorlar durdular camı açıp"Bak gidiozz haa içimiz rahat gidekmi? Sonra arkadan yazmayın bişeyler"dedi polise gitti...
-Adamlar ayakta zor duruyor alkolden ki sadece alkolde değildi bence ...
-Araba zaten zifiri karanlık
-Birde polise bağırıp çağırıp şekillerinide yapıyorlar.

Sonuç? Bindirdiler uzatmayın deyip gönderdiler,niye gönderdiniz alkollülerdi araba şöyle böyle diyincede o zaman içeri geçip şikayetci olacaksın...Şikayetci olcam ondan sonra bir ton bu adamlarlamı uğraşacam.Allah belasını versin böyle işin dedim bitti mevzu ne diyeceksin...

Al birini vur ötekini...

Draniela
29-10-2014, 18:13
var ya okurken ne sövdüm.

Ben olsam psikolojimi bozmasından dolayı tazminat davası açardım o katıksız o.çocuğuna.

takipteyim

emrese
29-10-2014, 19:39
Bu arada araç ve ceza ne oldu aracı çıkartabildinizmi son durum nedir

dragstar
29-10-2014, 19:41
öpermisin sabahamı bırakırsın durumu tam, iyi polise dalmamışınız,

konuyu takipteyim