PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracin hiç bulunmadigi sehirden gelen trafik cezası.

i3r
03-03-2015, 13:14
Selamlar,
Dün ögleden sonra tarafıma şubat 2015te Van ilinde kırmızı "ışık ihlali" yaptigima dair bir ceza tutanagi tebliğ edildi.Sahip oldugum aracin plakasina yazmislar.

Van iline sözkonusu arabamla, arabaya sahip oldugum 5-6 yilda ve ömrüm boyunca hiç gitmedim. Ömrüm boyunca arabami kimseye ödünc vermedim.
Kısacasi arabam ve ben o tarihte Ankaradaydik, izin günümdü ve evdeydim. Van ilinde bir tanidigim akrabam yada herhangi bir bagim da yok. Arabam da zaten cok kilometre yapmayan ve evin önünde yatan evin ikinci araci.

Bugün sözkonusu cezaya itiraz ettim. Ancak bir tanidiktan ögrendigimize göre, aracın o tarihte Ankarada oldugunu ispat etmem, aksi halde cezayi ödemem gerekiyormus. O tarihte aracim evin önünde yatiyordu -Ankarada bile olsa, trafikte gezmedi- ve evin önünde kamera sistemi vs yok.

Yukarida anlattigim durumda ceza yazan ve bu iddiada bulunan kurum yada kisinin durumu ispat etmesi gerekmez mi?

Bu yada benzer durumda kalan arkadaslardan, yada konuya hakim avukat arkadaslardan sonucun ne cikabilecegi hakkında bilgi rica ediyorum.
Tesekkür ederim.

Ers
03-03-2015, 13:16
Plakaya , posta ile gelen cezayı, trafik belgelemek zorunda diye biliyorum.

K.Kaan
03-03-2015, 13:18
çok talihsiz bir durummuş. Işık cezaları genelde kamera sistemi ile olmuyor mu ? eğer öyle ise acaba plakanız sahte olarak orada bir arabada kullanılmış olabilir mi?

KOSEREN
03-03-2015, 13:19
2012 model arabaya,2008 yılında yazılmış cezayı gördüğüm için pek şaşırmadım:)

onursumer
03-03-2015, 13:19
tarih çok yeni sahte plaka olayı da olabilir diye düşünüyorum bu konuda karşı tarafında delil sunması gerekmiyorsada bu konu hakkında şikayetçi olunabilir bence

Ers
03-03-2015, 13:21
aynı renk aynı model arabaya sahte plaka takıp van da gezmiş olmasın adamlar :D olaylar olaylar :D

punto_multijet
03-03-2015, 13:27
şirkette o şekilde 1 aracımıza ceza geldi. araç takip sisteminin çıktıları ile itiraz ettik ve ceza iptal oldu.

i3r
03-03-2015, 13:29
Bunu ispat edemiyorum cünkü o gün evden disari cikmadim, dolayisiyla arabayi trafikte kullanmadim.

Ki bu cezayi ödemem gereken bir durum ortaya cikarsa, "tüm arac sahiplerinin herhangi bir anda araclarinin -herhangi bir yerde, il ilçe karayolunda degil- yanıbasinda oldugunu, trafik suçu yada herhangi baska suç işlemedigini ispat etmeleri gerekiyor."

Boldenon
03-03-2015, 13:31
aynı renk aynı model arabaya sahte plaka takıp van da gezmiş olmasın adamlar :D olaylar olaylar :D

Muhtemelen bu şekil olmuştur

leader_T
03-03-2015, 13:33
görüntüleri talep edebilirsin

blow07
03-03-2015, 13:33
Mahkemeye itiraz edin . O tarihte orada olmadığınızı eğer ceza yazildiysa kamera kayıtları felan talep ediniz . Arkadaşların dediği sahte plaka mevzusu olabilir .

ersandeniz
03-03-2015, 13:46
Onlar sucu kanitlamak zorunda, aracinizla vana gitmis olsaniz bu sefer de yesilde gectigini kanitla mi diyecekler.. kim dediyse sacmalamis

Mivec_4G63
03-03-2015, 13:47
Kırmızı ışık ihlali var ise, ya çevirip tutanak tuttular(o halde tutanağa bir bakın) ya da mobeseden tespit edip yolladılar. Mahkemeden bu belgelerin getirilmesini talep ettiniz mi? Mahkemesini biliyorsanız, hakime giderek eksik kalan hususlar için belge talebinde bulunun, ayrıca sahte plaka mevzusunu açın, örgüt eylemlerinde v.s kullanılabilir diyin, hakim iyiniyetliyse konuyu araştıracaktır. İdari yaptırım kararına itirazlar duruşmasız karara bağlanır elinizi çabuk tutun.

Sert@ç
03-03-2015, 13:54
Sehir giris cikislarinda plakalari kaydeden sistemler var
Oraya bavsvurun cikis yapmadim giris yapmadim diye

63owen63
03-03-2015, 14:18
bizim jettanın plaka gf 563 dü , aynı şekilde beyaz başka bir jetta daha vardı, gb 563 oda sanırım, bizim arabayı herkes tanıdıgı için, küçük memlekette, ışıkta geçince cezayı çat bize yazmışlar, plakayı tam görememiş belli ki, araba o sırada istanbulda ve aldıgımız benzin fişini gösterdik, iptal edildi.

başalp
03-03-2015, 14:20
Aynı şekilde başıma geldi, paşa paşa ödedim... çünkü vize için randevu almam gerekiyordu... ceza yattıktan sonra sulh mahkemesine müracat edeceksin dediler. bende ülkemizde adalet olmadığı için öyle bir yola baş vurmadım...

2jz
03-03-2015, 14:50
Ispatlamak zorunda olan siz değilsizniz, emniyet. Görüntüyü isteyin. Eğerki aracınızla aynı araç, aynı renk, aynı plaka araç ise siz ıspat edersiniz o tarihte evde olduğunuzu.

cagdasi
03-03-2015, 14:55
Eğer ceza yazılan ilin Trafik Denetleme Şb. Md'liğine telefon ile ulaşın ve durumu anlatın, eğer görüntü varsa görüntüleri izleyen polis memuru yanlışı düzeltecektir bir dilekçe fakslamanız halinde, görüntü yok da ekip yazmış ise yine durumu anlatır bir dilekçe ile ceza şb.'ye başvurun. Cezayı ödemeden bu yolları deneyin. Tabi yazdıklarım plaka yanlış okunmuşsa, sahtecilik söz konusu ise o başka mevzu.

Erdem K.
03-03-2015, 14:57
rakam veya harf hatasından kaynaklanmış olabilir...

mehmetRS
03-03-2015, 21:30
neticede Van'a o tarihlere yakın bir tarihte gidebilmeniz yada aynı yıl içerisinde Vanda olabilmeniz için, o yol üzerindeki bir takım gişelerden geçmiş olmanız gerekiyor. HGS yada OGS tarzı bişey varsa arabada, geçmiş geçiş kayıtlarını isteyin, yada internet portalı üzerinden cıkarılabiliyormu bilmiyorum ama en azından kontrol edebilirsiniz. Bu evrakları baskı yoluyla alıp adamlara sunabilirsiniz.. Sanırım geçerli olacaktır.

HKND
03-03-2015, 21:39
Bizim traktöre gelmişti, Mardin-Kızıltepe'den (traktör Ankara'da) dilekçeyle başvurup düzelttirmiştik. Ceza fişindeki araç bilgileri ile kendi aracınızı karşılaştırın cezayı yazan memur okuyamayıp yanlış yazmış olabilir, mobeseden yazmışlarsa ispat daha kolaylaşır.

i3r
03-03-2015, 22:43
Bunu benimle aynı sekilde somut yasayan birileri sanirim yok, şimdiden sonra mobese yada fiziksel görüntü, kamera ispati beklemekten baska care görünmüyor. Benzer örneklerle söz konusu duruma yardimci olmaya calisan arkadaslara ve tüm ilgilenenlere tesekkür ederim.

Plaka kopyalama halinin ortaya cikmamasini umuyorum, o sekilde olursa konu daha da ciddilesecek.

caprio55
05-03-2015, 14:03
Hiç geçmediğim boğaz köprüsünden 2 sefer kaçak geçiş parası ödedim.. Ceza 35 liraydı.. İtiraz için aracımın 4 yönden resmini çekip dilekçe ile istanbula göndericeksin. Bi ton uğraşacaksın.. Onlar değerlendirecek.. Birkaç ay geçecek.. Ki nasıl itiraz ediliri öğrenebilmek için bile 35 liradan fazla yakıt ve tlf konuşması yapmışımdır..
Sonuç ; 35 i ödedim kurtuldum..

Ers
05-03-2015, 14:06
rakam veya harf hatasından kaynaklanmış olabilir...

rakam harf hatası olsa , raç rengi modeli falan tutmaz ceza tutanağında sanırım .

kelalper
05-03-2015, 16:13
Emniyet o cezayı sana ispatlamak zorunda eğer elle yazan memur kaçtı gitti ibaresi falan kullanmadıysa. Yoksa ne ala. Devlet baba her plakaya ceza kessin sistemdeki ankaradakine van dan istanbuldaki arabalara çeşitli yerlerden. Mahkemede de sana sorsun ispatlayabiliyor musun istanbulda orada burada olmadığını desin cari açığı kapatır valla.

i3r
16-04-2015, 12:34
Bugun sözkonusu müdürlük, "mevzuatlarinda cezanin ispati ile ilgili hüküm bulunmadigini" belirtmis adresime gönderdikleri yazida.

Yani herhangi biri, herhangi bir aracini, herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde bulundugunu yada bulunmadigini ispat etmek zorunda, ama trafik kurallarinin ihlal edildigini iddia eden kurum bu ihlali, durumu ispat etmek zorunda degil.

Aliburakb
16-04-2015, 12:49
neticede Van'a o tarihlere yakın bir tarihte gidebilmeniz yada aynı yıl içerisinde Vanda olabilmeniz için, o yol üzerindeki bir takım gişelerden geçmiş olmanız gerekiyor. HGS yada OGS tarzı bişey varsa arabada, geçmiş geçiş kayıtlarını isteyin, yada internet portalı üzerinden cıkarılabiliyormu bilmiyorum ama en azından kontrol edebilirsiniz. Bu evrakları baskı yoluyla alıp adamlara sunabilirsiniz.. Sanırım geçerli olacaktır.

bundan daha mantıklı bi çözüm yolu yok galiba

CaNeR44
16-04-2015, 13:26
3 yıl önce banada Denizliden kırmızı ışık ihlali cezası geldi ödemek zorunda kaldım.Ben hayatım boyunca ne denizliye gittim nede ordan geçtim saçmalığın daniskası

+soner
16-04-2015, 15:15
Bir keresinde havaalanında beklerken polis memuru geldi. Arabadan iner misiniz dedi indim.
Kayseriden 2011 (araç 2012 model:) )yılına ait bir borcunuz gözükmekte aracınıza rehin var ve yakalanma kararı var.Arabayı bağlayacağız dedi. Ki ben hayatımda Ankara'dan öte geçmedim Kayseri'nin Ksini bilmem. Sonra gittik oradaki şubeye sistemde de borçlu gözüküyor. Aradılar birkaç yeri sistem hatası olduğu farkedildi ve bırakmışlardı. O günü hiç unutmam o yüzden başka şehirden ceza gelmesine hiç şaşırmadım.

AyrtonSenna
17-04-2015, 07:15
Abilerim 2010 senesinde babam ehliyeti kaptırmıştı yüksek ceza puanından dolayı itiraz etmek için gaziosmanpaşa emniyetine gittiğinde bir ceza puanı çıkardılar aklımız gitti şaşırdık 1997 yılında sattığımız fiat tempra'yı göya babam 2000 senesinde kars'ta radar girmiş ordan ceza puanı işlemiş geçmişe mazi ama bunun sebebi nedir

not:babamın ceza puanı 2000 senesinden 2010 yılına kadar işlenmiş olup toplam 267 puan olmuştu ve benim bildiğim her sene ceza puanları sıfırlanıyor.

barisy
17-04-2015, 07:41
Aynı şekilde gelen radar cezasını iptal ettirdim. Mahkeme trafik şubeye kanıt sordu. Emniyet eski kayıt saklamıyoruz dedi. Mahkeme savunma makamının yani benim savunma hakkımı kısıtlandığı için iptal etti.

barisy
17-04-2015, 07:42
Ek not. Bu konuda izmir trafik şube çok düzgündür. Yıllardır hiç bir davayı kaybetmemiştir. Normalde 6 ay tutulması gereken kayıtları 1,5 yıl sakladıklarını biliyorum.

Jackie
17-04-2015, 09:50
Aynı şekilde bana da olmuştu, Mahmutbey gişelerden kaçak geçtiğime dair ceza gelmişti ama ben oranın yakınlarından bile geçmediğime emindim. Mail yoluyla itirazda bulundum, durumu anlattım, kamera kayıtlarını istedim. Sonuç : Cezayı iptal ettiler.