s1nanozk
09-12-2015, 17:21
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Otomobilim kısmında aracımla birlikte foruma ufak bir giriş yaptım, araçta nadiren de olsa kafaya taktığım bazı sorunlar çıkıyor arada. Sizlerden fikir ve yardım alabileceğimi düşünüyorum. Bu aralar(aslında ne zaman başladı tam bilmiyorum), belki de ilk zamanlar da vardı. Motor ısındıktan sonra, düşük devirde; mesela 2000d/d altında gaz pedalına fazla dokununca bir şıkırdama sesi duyuyorum, 2000d/d i geçtikten sonra ses kesiliyor hızlanmaya geçildiği için heralde. Motor ideal sıcaklığa ulaşana kadar böyle bir problem yok. Örneğin rampa çıkarken daha sık yaşıyorum bu durumu; kaptırmış çıkıyorum tak öndeki yavaş gidiyor-tak-vites düşürüp tekrar gaza yüklenirken yapıyor. Araştırma yaptım bikaç ama net bir sonuca ulaşamadım.
Aracım Vw Golf Mk4 Pasific 1.6 16v motor. Araçta lpg yok, benzinli. Motor yağı olarak ilk bakım haricinde Mobil 1 0-40 ESP kullanıyorum, yağ eksiltme vs. gibi bişey de yok. Ustama götürdüğümde kötü yakıttan vs. olabilir demişti, aldığım benzini falan da değiştirdim bir süre öyle kullandım yok, devam ediyor. Deseniz ki ne gibi bir problem var araçta, bunun haricinde bana kalırsa bişey yok. Belki normal birşey ben kafaya takıyorum, belki de ciddi bir sorunun başlangıcı, bilemiyorum. Sizlerden fikir ve düşüncelerinizi almak isterim, yani nedir, hangi parçadır en azından onu bilirsem ona odaklanırım. Şimdiden teşekkür ederim.
Aracım Vw Golf Mk4 Pasific 1.6 16v motor. Araçta lpg yok, benzinli. Motor yağı olarak ilk bakım haricinde Mobil 1 0-40 ESP kullanıyorum, yağ eksiltme vs. gibi bişey de yok. Ustama götürdüğümde kötü yakıttan vs. olabilir demişti, aldığım benzini falan da değiştirdim bir süre öyle kullandım yok, devam ediyor. Deseniz ki ne gibi bir problem var araçta, bunun haricinde bana kalırsa bişey yok. Belki normal birşey ben kafaya takıyorum, belki de ciddi bir sorunun başlangıcı, bilemiyorum. Sizlerden fikir ve düşüncelerinizi almak isterim, yani nedir, hangi parçadır en azından onu bilirsem ona odaklanırım. Şimdiden teşekkür ederim.