PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigortasiz arac kaza sonrasi hkk.



MK8800
16-12-2015, 10:43
Dun oglen saatlerinde dikkatsiz bir surucu aracini ustume kirdi ve aracima sag onden surttu . Sag on celik jantimda surtunme izleri olustu tamponumda da sis farina kadar ufak eziklerle boya izi cikti . Neyse aracima baktiktan sonra kendisi tabi ozur dilemeye basladi bende polis cagiralim tutanak tutalim neyse hallederiz onemli degil dedim hatasini gercekten kabul ettigi icin . Buraya kadar hersey normal en azindan kendisini iyi niyetli zannediyordum hal ve tavirlarindan , fakat konustuktan sonra is polis mevzusuna gelince aracinda trafik sigortasi olmadigini soyledi . Acikcasi yine suphelenmedim cunku surekli is yeri araci oldugunu ve patronuyla kizisacagini 2 cocugu oldugunu falan tekrarladi . Bende kendisine jant cok gozume batmadigi icin sadece tampondaki rutusu karsilar ise sorun olmayacagini belirttim her neyse anlastik . Bu arada kendisinin kaza mahallinde aracinin ve kimliginin arkali onlu fotograflarini aldim ne olur olmaz diye cep numarasini da alarak gayet duzgun sekilde ayrildik . Az once musait oldugumu arabaya baktirmaya gidebilecegimizi soylemek icin aradim , fakat sert bi tabirle karsilastim en son da ise iste suradayim alabilecek delikanli varsa gelsin alsin gibisinden bir tavir takindi yuzume kapatti sonrasinda farkli bir numaradan daha aradim cevap veren yok . Simdi ben tampondaki hasarin derdinde degilim de bu arkadasa resmi olarak nasil bir sikayette bulunmam gerekiyor hem kendi aracinin sigorta pul vs isleri ile ugrassin hemde kaza tutanagi ile kendi aracimi da yetkili serviste en pahali sekilde yaptirip kendisine yansitmak istiyorum gerekirse tamponda degissin yani gozumde degil . Bir de bu arkadas kaza saatinden sonra eger bugun icerisinde sigorta yaptirdiysa herhangi bir ceza alir mi cunku rahatligi karsisinda bu ihtimalde aklima geliyor

Seven7
16-12-2015, 10:48
Ara polisi bu plakalı araç aracıma vurdu kaçtı fotoğrafını çektim dersin, varsa o civarda iki tane de şahit bulursun kendine. Ama uğraştırır mı, uğraştırır.

onursumer
16-12-2015, 10:55
resim çekmissin zaten anlaşmak için konuşucakken kaçtı dersin şikayette bulun o uğraşsın

GKS
16-12-2015, 10:56
aracınız kaskolu ise mini onarım hizmetinden faydalanabilirsiniz

serkanaygün
16-12-2015, 10:57
Tam olarak emin değilim fakat kaza anında tutanak düzenlenmediyse çok bir yaptırımı olmaz. Benim de başıma benzeri geldi, adam tutanak falan tutmam git ara polisi dedi, hiç birşey elde edemedik sonra :) Çok geçmiş olsun.

altugkocer
16-12-2015, 11:00
Geçmiş olsun. Bu sorunu kaba kuvvet çözer gibime geliyor

Kadyr
16-12-2015, 11:03
resim çekmissin zaten anlaşmak için konuşucakken kaçtı dersin şikayette bulun o uğraşsın

Gecmis olsun
Bu yaziya ek olarak. Resimleri cektik sonra bir bakti sigortasi yok polis cagiricam dedigimde kacti denebilir. Yoksa diger turlu zor bu isler yav.

Shadow_Dancer
16-12-2015, 11:04
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

exclusive
16-12-2015, 11:05
seneler önce trafik sigortasız araç ile ufak bir kaza yaptım tutanak tutmadık akabinde hemen sigorta kestirip tutanak tuttuk ( akıllıyız ya :) ) 3 sene sonra mahkeme evrağı geldi karşı taraf intercity rent a car firması bana dava açmış değer kaybı hasar bedeli ıvır zıvır 7-8 milyar civarı. Yani kaza saat 12 de oldu adam saat 11 de dahi sigorta yapsa bir işe yaramadığını acı bir tecrübe ile öğrenmiş oldum :):)

KÖROĞLU
16-12-2015, 11:08
Ya ne adamlar var ya, burnu boktayken ezilip bükülür, feraha erdi mi küheylan kesilir.

Hani diyorlar ya dayak cennetten çıkma hakkaten öyle. Ne kadar boş beleş insanımız var.

Büyüklük yapmışsın, sigortasız dolaşmaktan polis gelip işlem yapsa bi dünya uğraşacak ama anlamamış mal.

ekşi de bi başlık vardı Türkiye den s. olup gitmek diye ahanda sana gitmek için bi sebep.

MK8800
16-12-2015, 11:26
Sağolun , kaskom var fakat faydalanmam sanırım gerek bile yok AutoKing'de çalışan bir arkadaş maksimum 300-400 arası bir rakam çıkacağını söyledi en son cebimden yaptırırım ama ben hasar mevzusuna da takılmadım yukarıda ki değer kaybı davası mantıklı geldi ama jant harici bakarsak çok az bir hasar dava açılır mı bir sordurayım . Kaba kuvvet aklımdan ilk anda geçti çok da iyi olabilir ama bu tip bir arkadaşı süründürmek dava falan uğraştırmak daha mantıklı sanırım diğer türlü haklıyken haksız duruma düşüp bende uğraşabilirim .

MCN21
16-12-2015, 11:40
Tutanak falan yoksa zaten saatide ispatlaman zor olabilir. Arabada sigortada vardır belki acındırmak için söylemiş olabilir. Geçmiş olsun

MK8800
16-12-2015, 11:48
Tutanak falan yoksa zaten saatide ispatlaman zor olabilir. Arabada sigortada vardır belki acındırmak için söylemiş olabilir. Geçmiş olsun

Haklısınız da sigorta olsaydı sanırım kendini o kadar acındırmaz en azından uğraşmazdı diye düşünüyorum . Kazayı da trafik ışığını geçerken yaptım mobese vardı ileride durağa arabaları çektiğimiz yere kadar görüntü alıyor sanırım tarih-saat için şikayette bulununca görüntüleri isterim çünkü elimde fotoğraflar harici suçunu kabul ettiğine ya da kazayı şu şekilde yaptık diyebileceği bi kanıt yok .

Berkan
16-12-2015, 11:52
Sat yenisini al mikail :D

levent
16-12-2015, 11:54
fotoları pc ye aktarınca özelliklerden çekim saati çıkar, aşağı yukarı konum da veriyor iphone mesela telefonumu bul açıksa.

her türlü haklı çıkarsın fakat bizim emniyet güçleri peşini kovalar mı hafif sürtme diye orası muamma bence.

geçmiş olsun bu arada, şerefsizin tekiymiş karşı taraf..

Sarper55
16-12-2015, 11:57
Dostum yerinde olsam direk giderim karakola adamın numarasını kimlik fotokopisini herşeyini verip olayları net bir şekilde anlatırım. Haklı olan sensin en azından rahatı kaçsın karşıdaki hadsizin

G.U.Z.
16-12-2015, 12:15
Bence de karakola gidin, tutanak tutacagimiz sirada kacti kimlik fotokopisini alabilmistim deyin, hatta sizin icin zor olmasa gerek ust duzey tanidiklariniz var diye hatirliyorum

MK8800
16-12-2015, 12:21
Yanlış anlaşılma olmasın da abi ben zaten büyük bir hasar ya da başka türlü bir sıkıntıya düşseydim babamı da haberdar ederdim ama altı üstü bi kaza için sorsam eminim ki saçmalama uğraşma yaptır gibisinden bi tepki alırım . Mevzu Cidden tampon ya da yaptırmakta da değil hem suçlu olup hemde üste çıkıp böyle rahat davranması hoşuma gitmedi açıkcası durumum yok halletmem ya da şu Zaman'da çözerim dese bile razıydım yani kendim yaptırırdım helalleşir bırakırdım bi tampon için kimsenin gırtlağına çökecek halim yok yani ödeyemiyorsa kapatırdık konuyu , ama kalkıp da alayvari konuşup bir de alabiliyorsanız alın tavrı farklı boyuta taşıyor

BARR
16-12-2015, 12:23
Sat yenisini al mikail :D

Ahahahaha :D Berkan ya :D

blow07
16-12-2015, 12:29
Böyle insanları süründüreceksin bugün A diyip yarın B diyen O çocukları.

MDeniz
16-12-2015, 12:32
3-5 kişi geldi beni sıkıştırdılar sigortaları yok diye sizi arayacağım için yiyeceği cezadan korkup sonrada kaçtılar dedinmi olay tamamdır.

KÖROĞLU
16-12-2015, 12:54
3-5 kişi geldi beni sıkıştırdılar sigortaları yok diye sizi arayacağım için yiyeceği cezadan korkup sonrada kaçtılar dedinmi olay tamamdır.

Bunu diyerek yalan beyanda bulunuyorsun, itfira atıyorsun. Hukuken yaşayacağın sıkıntıyı geçtim vicdanen nasıl rahat edersin ?

Adam zaten aracın hasarında değil ki , adamı bozan dün yaptırırm abi tamam diyen kişinin yiyorsa maçan gel al diyerek olayı sidik yarışına çevirmesi.

@mk8800 vaktin varsa git kardeşim polise olduğu gibi anlat. Hiç birşey olmasa şikayetçi olduğun için ifade almaya çağırırlar git gel işinden kalır, firmasında imajı zedelenir.

He nerede çalıştığını biliyorsan da telefonunu bul yetkilisini iste, çalıştırdığınız adam bu karakterde birisi dikkat edin de yeter.

200 TL için onurunu satan adama ben olsam acımam bu dediklerimi yapardım.

Ben de sürttüm geçen bir su arabasına, çocuğu fr a götüreceğim için duramadım. Yakındaki otoparkçıya dedim numarasını alır mısın, döndüğümde aradım gel kardeşim tutanak istiyorsan tutalım ya da ben götürüp yaptırayım, yok abi dedi araba zaten çizik bir şey olmaz. Helalleştik kapattık.

tuner faruk
16-12-2015, 12:55
Hic dalaşmaya gerek yok bence Allahindan bulsun de yaptir arabani zaten hafif bi hasarmis bosuna dallandirmaya gerek yok sen insanligini yapmissin o karakterini belli etmis elbet ondanda bi sekilde cikacaktir bigun

KÖROĞLU
16-12-2015, 12:58
Hic dalaşmaya gerek yok bence Allahindan bulsun de yaptir arabani zaten hafif bi hasarmis bosuna dallandirmaya gerek yok sen insanligini yapmissin o karakterini belli etmis elbet ondanda bi sekilde cikacaktir bigun

Genel olarak bu tavırdayız ama bu doğru değil. Bu ve bunun gibiler yaptıklarının yanına kar kalacaklarını bildiklerinde bir dahaki sefere başkasının canını yakıyorlar.

Öteden beri sevdiğim bir laf vardır, "Zalime merhamet, mazluma ihanettir" der. Bu durumda buna benziyor.

MDeniz
16-12-2015, 13:18
Genel olarak bu tavırdayız ama bu doğru değil. Bu ve bunun gibiler yaptıklarının yanına kar kalacaklarını bildiklerinde bir dahaki sefere başkasının canını yakıyorlar.

Öteden beri sevdiğim bir laf vardır, "Zalime merhamet, mazluma ihanettir" der. Bu durumda buna benziyor.

usta sen de ne yalana geliyorsun nede boşver ne hali varsa gör diyenin sözüne geliyorsun. Herhalde almanya'da yaşıyorsun . Burası Türkiye doğruyu söylerse birşey kazanamaz. Yani ya yalan söyleyecek yada arkadaşında dediği gibi boşvereceksin. senin dediğin gibi bu işler yürümüyor malesef

halilcakir
16-12-2015, 13:21
Karakola git olayı olduğu gibi anlat şikayetçi ol

İlk tebligat eline geçtiği an bak nasıl arayıp kardeşim kusura bakma diyor

Arabanıda yaptır masraf faturasınıda dava dosyana ekle mahkemede onuda ondan talep edebilirsin

Tüm olay bunlarla uğraşmaya yüreğin dayanırmı o

halilcakir
16-12-2015, 13:22
Sonuçta elinde adamın evrakları var fotolu vs

Herhalde havadan gelmedi bunlar

Hakimde direk sana inanacaktır

Kendince cinlik yapıp yalan dolan ekleme zaten haklısın konuda

Olduğu gibi anlat

gökberk
16-12-2015, 13:43
Geçmiş olsun Mikail. Ne gerekiyorsa yap şu ..t herife.

alpeRS
16-12-2015, 14:16
Aynı olay Kıbrıs'ta başıma geldi,çorbacıda çorba içerken bayanın bitanesi geri geri gelirken benim 203'ün sol arka kapısına vurdu sonra kaçmaya çalışırken zorla önüne kırarak durdurdum dedim napıyorsun yaptıgın ayıp değil mi özür diledi ,dedim polis çağırıyorum kadın resmen yalvardı sigortam yok arac kayıttan düşük vs bende acıdım çağırmadım olay yerinde bayanın kimliğini aldım üstüne video çektim suçumu kabul ediyorum dedirttim ,buraya kadar sıkıntı yok yarın oldu arıyorum açmıyor aksama doğru açtı pişkin pişkin yaptırmayacağım dedi bende öyle mi dedim gittim polise durumu anlattım kimliği verdim videoyu izlettim sonra benim yanımda aradı kadını tıpış tıpış geldi çektik aracı garaja inadına dedim fazla fiyat ver 300 tl lik hasara 600 dedirttim parayı nakit aldım.

alpeRS
16-12-2015, 14:18
Sonuç olarak insanlara iyi niyet yaramıyor.

KÖROĞLU
16-12-2015, 14:31
usta sen de ne yalana geliyorsun nede boşver ne hali varsa gör diyenin sözüne geliyorsun. Herhalde almanya'da yaşıyorsun . Burası Türkiye doğruyu söylerse birşey kazanamaz. Yani ya yalan söyleyecek yada arkadaşında dediği gibi boşvereceksin. senin dediğin gibi bu işler yürümüyor malesef

Haklıyken haksız duruma düşmek istiyorsan YALAN en güzel çözüm :) Mutlaka çıkar ortaya.

Öncelikle senin önerin tamamen etik dışı bir davranış. Doğru söylene er yada geç kazanır, hayatını yalan üstüne kuran adam ise hep kaybeder.

En azından ben bu güne kadar hiç kaybetmedim doğru bildiğimi yaptığımdan. Türkiyede / Sakarya da yaşıyorum.

Ben ne hali varsa gör diyenden de yana değilim hakkımın yenmesinden de. Ama hakkımı yalan ile korumayı da yanlış buluyorum.

Zaten haklısın, elinde foto var. Gider efendi gibi anlatırsın hakkını ararsın. Hiç bir şey olmadı yazdığım gibi çalıştığı yerle iletişime geçer anlatırsın için rahatlar.

Düşünsene çalıştırdığın bir adam birine çarpıyor sonra da ileri geri yapıyor, sen ne düşünürsün bu çalışanın hakkında ?

PiscocuK
16-12-2015, 16:07
arabana harcayacağın 400 500 ü karakola harca ve olayı bahsettiğin gibi en doğru şekilde aktar inan bana evinden alırlar
umarım işin peşini bırakmazsın ben kurtlandım durduğum yerde

Korollacı
16-12-2015, 16:24
arkadasım karakola gıt olayı aynen anlat. adamın kımlık fıtıkobısı zaten elınde var. telefondakı muhabbetı de anlat hasarımı karsılamadı de araqbaqnı da serrvıstern yaptır. kaskon varsa ekspere polıs raporu resımler ve o cakalın kımlık fotokobısını ver.
ulam ne bıcım ınsanlar var ya adamlık edersın ertesı gun horoslanır dumbuk.

BugraH4N
16-12-2015, 16:27
sahsen o bi sirket aracıysa normaldir bizim sirketteki aracı da bi polis yakalasa herhalde 1 araba parası gider cıkartmaya. ama bence aldıysanız adresi verin o aracın sigortasızlığından başka hgs ve bilimum trafik cezalarıda cıkar bide tabi işin şu boyutu var adam sigortası vardır temzidir adam sırf kaskom sigortam bozulmasın diye yalan söylemiş olabilir

Eworen
16-12-2015, 16:44
Ya maalesef durum "acıma yetime... (gerisini biliyorsunuz) " olayı olmuş
Buna benzer bişey başıma geldi daha önce ne olursa olsun mutlaka tutanak tutturmak lazım olmadı polise bildirmek lazım
Kimseye güven olmaz aslada güvenmeyin böyle bi dünyada başka türlüsü olmuyor..

ÜSTÜNERC
16-12-2015, 17:00
Trafikte bu tür durumlarda karşılaştığımızda kesinlikle acıma,üzülme gibi duyguları ortadan kaldırmak gerekiyor.İyi niyetle çözülebilir zannetiğimiz çoğu olay karşı kişi tarafından suistimal ediliyor.O yüzden trafik polisi cağırmak daha mantıklı geliyor bana.Çoğu insan sahtekar olmuş,kimse lafında durmuyor.Tekrardan geçmiş olsun bu arada daha büyük kaza bela yaşamamanız dileklerimle.

MK8800
16-12-2015, 17:38
Herkese tesekkur ederim iyi dilekleri ve onerileri icin fakat emniyette de hayal kirikligiyla sonuclanacak gibi , carpan arac doblo idi calistigi yere ait oldugunu da soylemisti . Fotograflarda firmanin adresi ve cep numarasi ciktigi icin oradan ulasmayi denedim . Arac enistesinin ustune kendisi de orada calisiyormus dukkanlarina gittim . Adam hic bisey diyemiyor oyle ki kazadan bile haberi yoktu ya da oyle soylemeyi tercih etti bilmiyorum . Aracin zaten 7 ay once sigortasi bitmis muayenesi yok vs sadece mahalle arasi dukkan isleri icin kullaniyormus . Ben biraz da sert ciktigim icin kendisi direk hasari karsilamayi teklif etti . Kabul edip uzatmamayi da dusunuyorum ama yine de ilk anda polis cagirmadigim icin pismanim . Tampon hasari - parasi her neyse pek umrumda degil ama boyle ukala tavirli bi arkadasin yaptiklarinin yanina kalmasi ve resmi olarak yaptirimi olmamasi canimi sikti . Kim olursa olsun artik taviz vermemeyi de bu olayla ogrenmis oldum . Yine de herkese iyi dilekleri icin tesekkurler

Sadık Özyer
16-12-2015, 17:41
Geçmiş olsun , cebinden yaptırıcaksın yada kaskodan devletimizin bir yaptırımı yok maalesef.

UNAL
16-12-2015, 17:50
Anlattığınız karakter yoksunu kimse için;
Plaka sahiplik bilgilerinden şirketi tespit edip, şirket sahibine durumu anlatıp, uyanık geçinen vatandaşın bir aylık maaşı gibi bir rakam talep edin, aksi durumda bizzat şirkete, aracın onarım ve değer kaybının tazmini için dava açacağınızı, ve bu rakamları destekler nitelikte kanıtlar (tek parça boyalı-boyasız araçlar arasındaki maksimum farklı ilanlar, servisten alınmış boya işçiliği, tampon ve jant için fiyat teklifi) ekleyin. Neticelenmemesi durumunda 3-4 gün içinde bir avukatın yanına uğrayıp hem telefon ettirin hem de avukatlık bürosunun mail adresinden mail atın. Sonuçlanmaması durumunda mobese kayıtlarını da ekleyip bütün bu delillerinizle mahkemeye başvurun. Bırakın onlar düşünsün. Geçmiş olsun

mert_can 41
16-12-2015, 17:57
Arabayı yaptırt onlara sonra aç telefon 155e aracı ihbar et o öyle oynuyosa sende aynısını yap.

turbo&quattro
16-12-2015, 18:04
Muhtemelen altinda pahali bir arac vardi agladi zirladi sonra aslan kesildi. Ne yapilabilir bilmiyorum ama kesinlikle ugras.

slowmotion
16-12-2015, 18:14
Gecmis olsun, iyi niyetinizi kullanmis arkadas. Boyle bir durumda trafigi cagirin gerisini polis halletsin. Cezasi neyse yazsin. Biz enayimiyiz ki trafik sigortasi oduyoruz o odemiyor? Simdiki durumdada karakola gidin olayi anlatin. Polisin yanindada arayin

aykutsafakyaman
16-12-2015, 19:12
Herkese tesekkur ederim iyi dilekleri ve onerileri icin fakat emniyette de hayal kirikligiyla sonuclanacak gibi , carpan arac doblo idi calistigi yere ait oldugunu da soylemisti . Fotograflarda firmanin adresi ve cep numarasi ciktigi icin oradan ulasmayi denedim . Arac enistesinin ustune kendisi de orada calisiyormus dukkanlarina gittim . Adam hic bisey diyemiyor oyle ki kazadan bile haberi yoktu ya da oyle soylemeyi tercih etti bilmiyorum . Aracin zaten 7 ay once sigortasi bitmis muayenesi yok vs sadece mahalle arasi dukkan isleri icin kullaniyormus . Ben biraz da sert ciktigim icin kendisi direk hasari karsilamayi teklif etti . Kabul edip uzatmamayi da dusunuyorum ama yine de ilk anda polis cagirmadigim icin pismanim . Tampon hasari - parasi her neyse pek umrumda degil ama boyle ukala tavirli bi arkadasin yaptiklarinin yanina kalmasi ve resmi olarak yaptirimi olmamasi canimi sikti . Kim olursa olsun artik taviz vermemeyi de bu olayla ogrenmis oldum . Yine de herkese iyi dilekleri icin tesekkurler

Bi yarim saat icinde ariycam telefonun acik olsun. Kafamda bi plan var :)

immortalboss
16-12-2015, 19:18
Çok heyecanlı konu olacağa benziyor.Takipteyim.Bu arada yalan söylemenize hiç gerek yok.Haklı iken haksız duruma düşersiniz.Şikayette bulunursunuz.Her şartta başı ağrıyacaktır.

C!N
16-12-2015, 23:45
Herkese tesekkur ederim iyi dilekleri ve onerileri icin fakat emniyette de hayal kirikligiyla sonuclanacak gibi , carpan arac doblo idi calistigi yere ait oldugunu da soylemisti . Fotograflarda firmanin adresi ve cep numarasi ciktigi icin oradan ulasmayi denedim . Arac enistesinin ustune kendisi de orada calisiyormus dukkanlarina gittim . Adam hic bisey diyemiyor oyle ki kazadan bile haberi yoktu ya da oyle soylemeyi tercih etti bilmiyorum . Aracin zaten 7 ay once sigortasi bitmis muayenesi yok vs sadece mahalle arasi dukkan isleri icin kullaniyormus . Ben biraz da sert ciktigim icin kendisi direk hasari karsilamayi teklif etti . Kabul edip uzatmamayi da dusunuyorum ama yine de ilk anda polis cagirmadigim icin pismanim . Tampon hasari - parasi her neyse pek umrumda degil ama boyle ukala tavirli bi arkadasin yaptiklarinin yanina kalmasi ve resmi olarak yaptirimi olmamasi canimi sikti . Kim olursa olsun artik taviz vermemeyi de bu olayla ogrenmis oldum . Yine de herkese iyi dilekleri icin tesekkurler

Hasar karşılığı bedeli eniştesinden alırken bu elemanın da orada olmasını talep et kararın kesin ise, paranı alınca göster kimmiş delikanlı, bir de üzerine özür dilesin ;)

turci
17-12-2015, 00:03
benimde birkaç kere başıma geldi bu tarz tıklatma olayları ve hiçbir zaman para peşinde olmadan tamam yok birşey diyerek hepsini yolladım fakat bu tarz bir olay başıma gelseydi emin olun uğraşırdım.
parasından ziyade adamın takındığı tavır hazmedilir gibi değil,arkadaşa tamamen hak veriyorum ve burnunun sürtülmesi gereken bir karakter olduğu kanısındayım.

*MERT
17-12-2015, 00:29
ankesörden numarayı aratın, boyle boyle bır kaza durumu olmuş ifade vermek için yarın emniyete gelin yoksa yakalama emri cıkarılacak dıye arkadan cızırtılı telsız sesi. en azından bır 2 3 saat bı daha yaparsam ne olayım dıye dusunur olayın sıcaklıgıyla. belkı obur gun vatanagecmıs olsun. gıder sacma sacma etrafa bakınır döner :)

*MERT
17-12-2015, 00:29
geçmiş olsun sonda olacaktı..

Emrecan-R
17-12-2015, 05:36
Babamada bir bayan yazin isiklarda arkadan vurdu o an arabada bebek agliyordu filan vardi babam telefonunu alip resim cekip ayrildi ordan . Sonra esini arayinca babam adam herkes kendi hadarini odesin benim arabamdada hasar var filan dedi. Boyle serefsizler heryerde

İbrahim33
17-12-2015, 13:12
olayı nerde yaşadın bilmiyorum ama eğer mersindeyse gidip çökelim mikail.

MK8800
17-12-2015, 13:35
olayı nerde yaşadın bilmiyorum ama eğer mersindeyse gidip çökelim mikail.

Herkese tekrardan teşekkürler , çökme falan ne gerek var mafyamıyız biz kendileri zaten çoktan başlarındaki ihalelerle uğraşmaya başlamışlardır :D

brs852
17-12-2015, 14:21
bir süper lig futbolcusunun eşi de bizim araca vurdu sigorta ehliyet hiç bir şey yoktu ağladı zırladı yaptırın falan ben öderim dedi sonra gittik aracı yaptırdık arıyoruz açmıyor eşi engelledi bizi sonra ben gittim eşine ulaştım böyle böyle durum bu fatura bu dedim faturada 750 TL aracın 2 gün yatmasını saymıyorum falan (araç ticari taksi) ya olur mu öyle şey sanki bana ferrari yaptırdınız İstanbul'a gelince arayacağım dedi çocuğu oldu doğdu hala ödeyecek 2 sene falan oldu :) annemde başımız belaya girer diye yemin verdirdi başımızın gözümüzün doğacak torunumuzun sadakası olsun dediler. bizde resim yoktu bir şey yapamadık resim falan varsa belki bir yaptırımı olabilir.

Kadyr
17-12-2015, 14:29
Demekkiboyle durumlarda en guzeli ne olursa olsun tutanaga imzayi attirmak. Gecen ben vurdum birine arkadan. Tutanak tuttuk ama dedim abi sigorta bozulmasin ben cepten vericem sana isleme sokma simdilik gittim verdil elden parayi attim tutanagi cope. He tutanak tutmasakta ben verecektim parayi ama adam nasil guvenicem sana dedi dogal olarak. Keske herkes bizim gbi olsa. Ama allahin adaleti sasmaz

MDeniz
17-12-2015, 15:17
Haklıyken haksız duruma düşmek istiyorsan YALAN en güzel çözüm :) Mutlaka çıkar ortaya.

Öncelikle senin önerin tamamen etik dışı bir davranış. Doğru söylene er yada geç kazanır, hayatını yalan üstüne kuran adam ise hep kaybeder.

En azından ben bu güne kadar hiç kaybetmedim doğru bildiğimi yaptığımdan. Türkiyede / Sakarya da yaşıyorum.

Ben ne hali varsa gör diyenden de yana değilim hakkımın yenmesinden de. Ama hakkımı yalan ile korumayı da yanlış buluyorum.

Zaten haklısın, elinde foto var. Gider efendi gibi anlatırsın hakkını ararsın. Hiç bir şey olmadı yazdığım gibi çalıştığı yerle iletişime geçer anlatırsın için rahatlar.

Düşünsene çalıştırdığın bir adam birine çarpıyor sonra da ileri geri yapıyor, sen ne düşünürsün bu çalışanın hakkında ?

Yok valla sen döşland( almanya ) da yaşıyorsun. Usta Türkiyeden bahsediyoruz işlerin dalavera ile yürütüldüğü yerde. bak çoğunluk benim dediğim yönde çözmeye çalışıyor demek ki senin dediğin yöntende iş yok. olmayacakta ömür boyu. en azından bizim ömrümüz görmeye yetmeyecek. ya yalan söylersin kazanırsın yada doğruyu söyler sadece doğru söylediğin yanına kar kalır adamda işine bakar tıkırında sağa sola vurmaya devam eder olay bu kadar basit ve net

KÖROĞLU
17-12-2015, 15:35
Haklıyken haksız duruma düşmek istiyorsan YALAN en güzel çözüm :) Mutlaka çıkar ortaya.

Öncelikle senin önerin tamamen etik dışı bir davranış. Doğru söylene er yada geç kazanır, hayatını yalan üstüne kuran adam ise hep kaybeder.

En azından ben bu güne kadar hiç kaybetmedim doğru bildiğimi yaptığımdan. Türkiyede / Sakarya da yaşıyorum.

Ben ne hali varsa gör diyenden de yana değilim hakkımın yenmesinden de. Ama hakkımı yalan ile korumayı da yanlış buluyorum.

Zaten haklısın, elinde foto var. Gider efendi gibi anlatırsın hakkını ararsın. Hiç bir şey olmadı yazdığım gibi çalıştığı yerle iletişime geçer anlatırsın için rahatlar.

Düşünsene çalıştırdığın bir adam birine çarpıyor sonra da ileri geri yapıyor, sen ne düşünürsün bu çalışanın hakkında ?


MDeniz arkadaşım bu cevabımı beğenmemiş canı sağolsun :) Umarım bir gün aynı pencereden bakarız.

KÖROĞLU
17-12-2015, 15:38
Yok valla sen döşland( almanya ) da yaşıyorsun. Usta Türkiyeden bahsediyoruz işlerin dalavera ile yürütüldüğü yerde. bak çoğunluk benim dediğim yönde çözmeye çalışıyor demek ki senin dediğin yöntende iş yok. olmayacakta ömür boyu. en azından bizim ömrümüz görmeye yetmeyecek. ya yalan söylersin kazanırsın yada doğruyu söyler sadece doğru söylediğin yanına kar kalır adamda işine bakar tıkırında sağa sola vurmaya devam eder olay bu kadar basit ve net

Sidik yarışı gibi olmasında, Türkiye de senin içinde olmadığın, işleri dürüst bir şekilde yürüten kesim de fazlasıyla var.

Çevrende göremiyor olman ya da bu düşünce tarzına sahip olman gerçeği değiştirmiyor.

Nacizane arkadaş tavsiyesi, dürüstlükten hep zarar gelir derler ama gelmez emin ol, bir yerden zarar geldi dersin,

ama dürüst olduğun için diğer 10 yerden zarardan kaçınırsın farkında olmadan.

MDeniz
17-12-2015, 16:12
Sidik yarışı gibi olmasında, Türkiye de senin içinde olmadığın, işleri dürüst bir şekilde yürüten kesim de fazlasıyla var.

Çevrende göremiyor olman ya da bu düşünce tarzına sahip olman gerçeği değiştirmiyor.

Nacizane arkadaş tavsiyesi, dürüstlükten hep zarar gelir derler ama gelmez emin ol, bir yerden zarar geldi dersin,

ama dürüst olduğun için diğer 10 yerden zarardan kaçınırsın farkında olmadan.

Bak sana ufak bir örnek vereyim resimde gördüğün yavru benim golf 7 im di ta ki afedersin sizi tenzih ederim malın birin kırmızı ışıkta geçti ve ilk aşağı indiğimizde kabul etmişti hatasını taaaa ki polisler gelene kadar polis geldi ve kırmızı ışıkta geçmediğini beyan edince başımdan kaynar sular aktı dürüstmü olayım evet dürüstçe sürdüm arabamı ve yeşilde geçtim istersen sana kaza raporunuda fotoğrafını buraya koyarım şerefsiz sarı ışıkta geçtiğini beyan ediyor. hangi dürüstlükten bahsediyorsun sen. Burası Türkiye diyorum sana Türkiye. Doğrunun bile yoldan çıktığı bir ülkedeyiz ne içiyorsan aynısından bana da verde bende sakin olayım dürüst davranayım. çevremdeki insanları tanımadan da yargılama ben işin işleyişini söylüyorum sana çevremdekilerle bunun alakası ne olabilir oda sizin bakış açınızın darlığını gösteriyor.

Evet usta söyle bakalım kırmızı ışıkta geçipte dürüstçe beyanda bulunmayarak hatayı kabul etmeyerek bir ton maddi zarara yol açan adamamı kızayım yoksa hala kalkmış bana ahlak dersi veren sana mı kızayım. Ha bu arada aracımın konusuda mevcut gir bak ne kadar üstüne titrediğimi ne kadar ince detaylarına kadar ince dokunuşlar yaptığımı görürsün.

http://i1205.photobucket.com/albums/bb440/MUSTAFA0149/Mobile%20Uploads/20151119_081610_zpsuxwexycb.jpg (http://s1205.photobucket.com/user/MUSTAFA0149/media/Mobile%20Uploads/20151119_081610_zpsuxwexycb.jpg.html)

MDeniz
17-12-2015, 16:18
resmi kaldırıyorum geri. çünkü yeni sahibine etik olmaz dürüst davranalım değil mi.

KÖROĞLU
17-12-2015, 17:15
Bak sana ufak bir örnek vereyim resimde gördüğün yavru benim golf 7 im di ta ki afedersin sizi tenzih ederim malın birin kırmızı ışıkta geçti ve ilk aşağı indiğimizde kabul etmişti hatasını taaaa ki polisler gelene kadar polis geldi ve kırmızı ışıkta geçmediğini beyan edince başımdan kaynar sular aktı dürüstmü olayım evet dürüstçe sürdüm arabamı ve yeşilde geçtim istersen sana kaza raporunuda fotoğrafını buraya ko. hangi dürüstlükten bahsediyorsyarım şerefsiz sarı ışıkta geçtiğini beyan ediyorun sen. Burası Türkiye diyorum sana Türkiye. Doğrunun bile yoldan çıktığı bir ülkedeyiz ne içiyorsan aynısından bana da verde bende sakin olayım dürüst davranayım. çevremdeki insanları tanımadan da yargılama ben işin işleyişini söylüyorum sana çevremdekilerle bunun alakası ne olabilir oda sizin bakış açınızın darlığını gösteriyor.

Evet usta söyle bakalım kırmızı ışıkta geçipte dürüstçe beyanda bulunmayarak hatayı kabul etmeyerek bir ton maddi zarara yol açan adamamı kızayım yoksa hala kalkmış bana ahlak dersi veren sana mı kızayım. Ha bu arada aracımın konusuda mevcut gir bak ne kadar üstüne titrediğimi ne kadar ince detaylarına kadar ince dokunuşlar yaptığımı görürsün.


:) Gülerek yazıyorum.

Yazdığım mesajlarda saygı sınırını aşan bir kelimem olmadı ama sen beni tenzih edecek kadar görgüye sahip olsaydın keşke.

İroni ile hakareti ayırabilecek seviyede değilsin maalesef. Hiç bir şey içmiyorum salim kafa ile yazıyorum yazılarımı.

Senin bahsettiğin kazıklardan senin yediğinden çoğunu yedim ben,

pislik yapmamak için ayrıldığım iş yerinden 10K tazminatımı bırakıp çıktım :)

Aracının maddi hasara uğraması üzücü, karşı tarafın karaktersiz olması senin de aynı şekilde davranmanı gerektirmez.

İkimizin doğruları çok farklı o yüzden bu konuya son mesajım olacak bu.

Haklı olmak gibi bir derdim yok ama forum adabını ayaklar altına alıp bel altı vurmaya çalışmak yersiz.

Güzel güzle fikrimizi beyan ediyoruz şurada. Hata hata ile örtülmez. Selametle ;)

MDeniz
17-12-2015, 18:46
kendine iyi bak. Kazayi yapan icinde tekrar diyorum vur gözüne görmesin karakolu acıma bas yalanı yoksa haksız olursun bunu kabul ediyorsan zaten sorun yok demektir