Orijinalini görmek için tıklayınız : Ebay'den alışveriş yöntemim
Ben geçen hafta kendi ebay hesabımdan ülkeyi Türkmenistan seçerek alışveriş yaptım.
ulaştı mı peki abi ?
altugkocer
20-03-2017, 16:38
ulaştı mı peki abi ?
Şu an yolda. Satıcıyla konuştum sıkıntı yok Türkiye'ye ship yaptım zaten dedi.
NOT: Bu arada alışveriş yaptığım kredi kartım paypala tanımlı. Bununla alakalı olabilir mi bilmiyorum.
Hadi hayırlısı bakalım.
Ben de bir abimin yardımıyla alışveriş yaptım,kargoya verdi bugün,almanyadan dhl ile geliyor.fiyat yazma dediğim halde de fiyat belirtmiş.vergi ödeyeceğiz mecbur.
bu arada vergiler artık ptt kargoyu teslim ederken alınıyormuş , doğru mu _
SULTANOGLU
20-03-2017, 16:46
bunlar güzel haberler hemen denemem lazım :D
darkmoon
20-03-2017, 16:49
bazıları ebay.de den proxy ile falan girip hesap açıp kartı tanıtıp alışveriş yapabiliyormuş öyle duydum bilgisi olan varmı..
gemsazr9
20-03-2017, 18:19
ben birisine mesaj attım türkmenistan girip türkiyeye gönderdiye ektra para istedi.
mehmetRS
20-03-2017, 18:21
ben birisine mesaj attım türkmenistan girip türkiyeye gönderdiye ektra para istedi.
Türktür o, Türkçe yazsaydınız keşke :))
rahmitanir
20-03-2017, 18:56
Türkmenistan diye adres girip siparişi verdim. 3 ay oldu gelmedi:)
Bu saatten sonra geleceğini de sanmıyorum.
Amazon, alibaba, gearbest falan, artık sadece oralara bakıyorum.
gemsazr9
20-03-2017, 20:36
Türktür o, Türkçe yazsaydınız keşke :))
evet almanyada yasayan türktü
mehmetRS
20-03-2017, 21:13
evet almanyada yasayan türktü
Teşbihte hata olmaz al işte :D :D
HondatugraL
21-03-2017, 01:07
Ya ebaydan model araba almam lazım varmı alabilen kıvrak zekalı bi abimiz dostumuz. İsteyene link atarım
Hadi hayırlısı bakalım.
Ben de bir abimin yardımıyla alışveriş yaptım,kargoya verdi bugün,almanyadan dhl ile geliyor.fiyat yazma dediğim halde de fiyat belirtmiş.vergi ödeyeceğiz mecbur.
bu arada vergiler artık ptt kargoyu teslim ederken alınıyormuş , doğru mu _
ptt vergi olayı doğru,
dhldede umarım üzmez çıkacak ödemesi.
ptt vergi olayı doğru,
dhldede umarım üzmez çıkacak ödemesi.
dhl posta ücretini ben satıcıya gönderdim.yani kargo ücreti ödemeyeceğim.15 euro verdim ek olarak.haricidne sanırım sadece vergi ödeyeceğim ?
aliexpress gibi olsa ebay niye bizi bu kadar yoruyor ki :D
dhl posta ücretini ben satıcıya gönderdim.yani kargo ücreti ödemeyeceğim.15 euro verdim ek olarak.haricidne sanırım sadece vergi ödeyeceğim ?
evet de işte ürün nedir tutarı ne kadardır bilmiyorum da, gümrük vergisi saçmalıyorlar:)
evet de işte ürün nedir tutarı ne kadardır bilmiyorum da, gümrük vergisi saçmalıyorlar:)
ürün oto aksesuarı,800 gram ağırlığında :) bir poşet sadece,tutarı 36 euro.
HondatugraL
21-03-2017, 13:08
Kimse beni iplememis :(
darkmoon
21-03-2017, 13:31
aliexpress gibi olsa ebay niye bizi bu kadar yoruyor ki :D
paypal ebayın kendi şirketi ebay satıcıdan para kazanıyor paypayl ürün alan alıcıdan yani bu işde her türlü kazan kazan var...
imprezaWRC
21-03-2017, 13:39
Ya ebaydan model araba almam lazım varmı alabilen kıvrak zekalı bi abimiz dostumuz. İsteyene link atarım
Geçen gün bende model otomobillere bakıyordum, ebayden nasılsa alamıyoruz diye çıkan linkleri es geçmiştim sonra şeyten dürttü girdim bir tanesine baktım ödeme şartlarında paypal dışında kapıda ödeme, cash, credit card ...vs yazıyordu. Link diğer bilgisayarda kaldı akşam unutmazsam gönderirim bakarsın, aradığın birşey varsa denersin, alabiliyorsan bizde yapıştırırız :)
2dk önce denemek için bir şey aldım, sorunsuz çalıştı eski taktik. Türkmenistan seçtim sorunsuz çalıştı.
HondatugraL
21-03-2017, 15:01
Geçen gün bende model otomobillere bakıyordum, ebayden nasılsa alamıyoruz diye çıkan linkleri es geçmiştim sonra şeyten dürttü girdim bir tanesine baktım ödeme şartlarında paypal dışında kapıda ödeme, cash, credit card ...vs yazıyordu. Link diğer bilgisayarda kaldı akşam unutmazsam gönderirim bakarsın, aradığın birşey varsa denersin, alabiliyorsan bizde yapıştırırız :)
Ben alışveriş yapamıomkı ya yurtdışından bişey almadım hiç ama alabılen varsa parasını verem alsın :D
Ben alışveriş yapamıomkı ya yurtdışından bişey almadım hiç ama alabılen varsa parasını verem alsın :D
link işine yararsa hallederiz:)
HondatugraL
21-03-2017, 15:10
link işine yararsa hallederiz:)
Link işe yararsa adresi biliyorum kapındayım :D :D kapıda ödeme işe yarayabilir aslında güvenli
Gümrük vergisi DHL ' in elinde olan bir değer değil. Ürününüzün ne olduğunu söyleyin bana ne kadar vergisi çıkar söyleyeyim. Ama zaten eğer iş gümrük vergisine falan kalırsa mal gümrüğe kaldı demektir bu durumda sadece vergi ödeyerek yırtamazsınız. Birde üstüne DHL Ordino ücreti hatta beklerse mal birde Ardiye ücreti çıkartacak. Zaten iş o raddeye gelirse malı gümrüğe terk edin :D
Gümrük vergisi DHL ' in elinde olan bir değer değil. Ürününüzün ne olduğunu söyleyin bana ne kadar vergisi çıkar söyleyeyim. Ama zaten eğer iş gümrük vergisine falan kalırsa mal gümrüğe kaldı demektir bu durumda sadece vergi ödeyerek yırtamazsınız. Birde üstüne DHL Ordino ücreti hatta beklerse mal birde Ardiye ücreti çıkartacak. Zaten iş o raddeye gelirse malı gümrüğe terk edin :D
heh demek istediğim buydu zaten benim de:)
HondatugraL
25-03-2017, 01:41
ee şimdi ebaydan alışveriş yapabiliyormusunuz yapamıomusunuz :D
Yurtdışı kredi kartı bulup paypala tanıtsak, adres bilgisini de satıcıya mesaj atsak olmuyor mu?
altugkocer
27-03-2017, 08:39
ee şimdi ebaydan alışveriş yapabiliyormusunuz yapamıomusunuz :D
Ben 13'ünde yaptım alışveriş, 24'ünde elimdeydi
HondatugraL
27-03-2017, 12:16
Ben 13'ünde yaptım alışveriş, 24'ünde elimdeydi
TR den buldum aradığım arabayıda önceden deseydin yardımını isticektim neyse bidahaki sefere :D
altugkocer
27-03-2017, 12:25
TR den buldum aradığım arabayıda önceden deseydin yardımını isticektim neyse bidahaki sefere :D
No problem yardımcı olurum seve seve :D
SpeedlinE™
06-04-2017, 11:56
Sirbistandan urun siparis etmem lazimda uyemiz veya herhangi bir yontem var mi?
emrekuzdere
06-05-2017, 14:23
Biraz önce alışveriş yaptım hemde guest olarak giriş yapmadan. Gayet kendi üyeliğimle girdim ve kredi kartımla alışverişi tamamladım (Sadece Türkmenistan işaretledim). Durumla ilgili bilgisi olan var mı?
darkmoon
06-05-2017, 14:47
Biraz önce alışveriş yaptım hemde guest olarak giriş yapmadan. Gayet kendi üyeliğimle girdim ve kredi kartımla alışverişi tamamladım (Sadece Türkmenistan işaretledim). Durumla ilgili bilgisi olan var mı?
ürün gelirse haber ver :)
darkmoon
06-05-2017, 15:11
bu arada nihayet denemelik 1 dolarlık çorap sipariş verdim türkmenistan olarak.. %90 gelir diye düşünüyorum adresin her yerine Turkey/istanbul yazdım :D
anladığım şu yalnız bu düzeltmeyi postane yapıyor o tarafda yani adam yanlış ülke adı girmiş deyip türkmenistanı turkey yapıyor tahminim bu yönde o yüzden eğer postanede gözden kaçarırsa düzeltilmesse sisteme kağıtta yazan adresi girip ülkeyide türkmenistan yaparsa posta gene türkmenistana gider diye düşünüyorum..
tabii ordaki posta işleri nasıl bilmem ama hukukunda kitabında ilerliyorsa türkmenistandanda türkiyeye geri yollamaları gerekir prosedür gereği yada satıcıya geri yollamaları gerekir.. kısaca riskli bir işlem ..
onursumer
06-05-2017, 15:37
valla ben çok onemli birşeyse yurt dışında arkadaşıma western union ile gonderiyorum oda ebayden alıp bana gonderiyor :D
en son 1 takım semi slick aldım 2 haftaya bende olucak inş ,bu şekilde tek sıkıntı para gonderirken fazladan bi 30-40euro masraf çıkıyor
Evet artık bu şekilde çalışıyor sorunsuz. Ben de denemelik bir şey aldım.
bu arada nihayet denemelik 1 dolarlık çorap sipariş verdim türkmenistan olarak.. %90 gelir diye düşünüyorum adresin her yerine Turkey/istanbul yazdım :D
anladığım şu yalnız bu düzeltmeyi postane yapıyor o tarafda yani adam yanlış ülke adı girmiş deyip türkmenistanı turkey yapıyor tahminim bu yönde o yüzden eğer postanede gözden kaçarırsa düzeltilmesse sisteme kağıtta yazan adresi girip ülkeyide türkmenistan yaparsa posta gene türkmenistana gider diye düşünüyorum..
tabii ordaki posta işleri nasıl bilmem ama hukukunda kitabında ilerliyorsa türkmenistandanda türkiyeye geri yollamaları gerekir prosedür gereği yada satıcıya geri yollamaları gerekir.. kısaca riskli bir işlem ..
Bu şekilde olması pek mümkün değil. Ebay'de shipment adress yazan kısıma ne yazarsanız satıcıya o adres görünür. Daha fazlasını göremez. Doğal olarak da bir sorun olmaz. Daha önce ebay'den çok ürün sattım. Oradan biliyorum.
darkmoon
06-05-2017, 16:48
satıcı ile ilgisi yok ben postane diyorum tamam satıcı misal olduğu gibi sizin yazdığınız adresi girdi alttada türkmenistan yazıyor onuda yazdı verdi kargoya postaneye.. eğer öyle olursa postanedeki memur sisteme o bilgiyi girerken düzeltmesse kargo direk türkmenistana gider düzeltirse türkiyeye gelir.. zaten sisteme bilgileri girerken sistem yüksek ihtimal hata verir ordan düzeltir.. ama düzeltmeden yollarsa bence türkmenistana gider..
bu arada uzakdan merhabam olan ara sıra cafede denk geldiğim bir çocuk var oda dün denemelik cafede paypal azerbeycandan hesap açıp 1 dolarlık sipariş verdi eğer çocuğu görürsem ürün eline geçdiyse onuda yazıcam..
satıcı ile ilgisi yok ben postane diyorum tamam satıcı misal olduğu gibi sizin yazdığınız adresi girdi alttada türkmenistan yazıyor onuda yazdı verdi kargoya postaneye.. eğer öyle olursa postanedeki memur sisteme o bilgiyi girerken düzeltmesse kargo direk türkmenistana gider düzeltirse türkiyeye gelir.. zaten sisteme bilgileri girerken sistem yüksek ihtimal hata verir ordan düzeltir.. ama düzeltmeden yollarsa bence türkmenistana gider..
bu arada uzakdan merhabam olan ara sıra cafede denk geldiğim bir çocuk var oda dün denemelik cafede paypal azerbeycandan hesap açıp 1 dolarlık sipariş verdi eğer çocuğu görürsem ürün eline geçdiyse onuda yazıcam..
Demek istediğim şu; ödeme kısmında yazdığınız Türkmenistan'ı satıcının görmesi mümkün değil. Ha adres kısmına yazmışsanız ki o zaten alıcının hatasıdır. Postane zaten adres hatalı diye kabul etmez.
Ya da bir şekilde postane alırsa adresin karşılığı olmadığı için Türkmenistan'dan geri döner satıcıya. Ben bir kez bu tarz bir işlem için PTT ile görüştüm. Üzerindeki adres dışında hiç bir yere teslim edilmez. Adres sonradan düzeltilmez veya değiştirilemez demişti, tabi dediğim yurtdışı gönderi için geçerli.
darkmoon
07-05-2017, 06:17
onu anladımda şimdi o zaman şu soru geliyor aklıma .. adam ülkeyi görmüyorsa satıcı adresin hangi ülkeye ait olduğunu nerden anlıyor neticede tamam oda anlaşılırda posta adresinde adettir ülkede yazılır yoksa adres eksik sayılır.. ben öyle biliyorum..
onu anladımda şimdi o zaman şu soru geliyor aklıma .. adam ülkeyi görmüyorsa satıcı adresin hangi ülkeye ait olduğunu nerden anlıyor neticede tamam oda anlaşılırda posta adresinde adettir ülkede yazılır yoksa adres eksik sayılır.. ben öyle biliyorum..
Hocam kargo adresi yazarken ülke yazıyorsun ve Turkey diye seçiyorsun. Türkmenistan seçme olayı ödeme kısmında sadece ülke seçiliyor orada yapıyorsun. Ödeme kısmında yazdığın Türkmenistan seçeneğini satıcı göremez. O sadece kargo adresi kısmındaki ülkeyi doğal olarak adresi görür.
rain man
07-05-2017, 09:42
Hocam kargo adresi yazarken ülke yazıyorsun ve Turkey diye seçiyorsun. Türkmenistan seçme olayı ödeme kısmında sadece ülke seçiliyor orada yapıyorsun. Ödeme kısmında yazdığın Türkmenistan seçeneğini satıcı göremez. O sadece kargo adresi kısmındaki ülkeyi doğal olarak adresi görür.
Yanlış olmasın, önceleri yaptığım yurtdışı alışverişlerinde kimi ebay satıcısı ilanında dikkat çekerek lütfen paypal adresleriniz talep ettiğiniz adres olsun çünkü ona göndereceğiz yazıyordu.
Bence paypalda da görülebiliyor bu durum.
Şimdi burada mesele paypalın türkiye'de izni olmaması ile alakalı. Satıcı parasını aldığı müddetçe kargo izni verdiği herhangi bir yer olmuş olsun önemli olan o . Bence öncesinde satıcı ile iletişime geçilir bu durumun böyle halloldugu anlatılıp ebayde yer alan adrese göndermesi teyid ettirilir ise bi sorun olmaz.
darkmoon
07-05-2017, 10:31
ben alıcı olarak şöyle diyim o zaman ben adres yazıyorum evet ama ebay yada paypal kayıt olurken belli bir ülke üstünden kayıt oluyorsun ve sistem direk o ülkeyi senin ülken olarak baz alıyor.. yani adresi giriyorsun ama ülke kısmını sistem otomatik kendi giriyor. senin girdiğin adres sadece mahalle sokak adı semt o kadar..
kabaca ürünü satın aldım buy dedim sayfa açıldı adres kısmı çıkdı burda istenen adres sokak mahalle semt apartman o kadar.. ülke kısmı aşağıda otomatik seçili oluyor sistemce ve değiştiremiyorsun anlatmaya çalışdığım buydu..
rain man
07-05-2017, 10:37
Abi paypaldan misafir olarak işlemleri tamamlamak istersen yani satış zamanı paypaldan logout ol, kendi hesabınla giriş yapma kredi kartı ile ödeme seçeneğini kullan. Oradaki misafir giriş ekranında ülke seçmek mevcut. En azından benim gördüklerimde.
Konu çok uzadı kusura bakmayın anlatamadım sanırım. Eski alışverişleriniz gibi düşünmeyin. Paypal ile doğrudan ödeme yapmıyorsunuz/yapamıyorsunuz.
Bu konuda bahsedilen gibi alışveriş yaptığınızda adres girerken ülke seçeneği var. Denemelik bir kez bir şey alın görün.
https://c1.staticflickr.com/3/2909/33132984574_25863db5de_c.jpg
https://c1.staticflickr.com/3/2880/33935543036_10c0e13179_c.jpg
Tükmenistan seçme ekranı en son ödeme ekranında.
https://c1.staticflickr.com/3/2890/33846769431_8c8ab7c672_c.jpg7
Burada seçtiğiniz ülke ismini satıcı göremez. Ona sadece adres bilgisi olarak girdiğiniz bilgiler iletilir.
Sanırım gayet açık oldu artık :)
Ekleme: Son fotoda kapattığım yere bakarsanız orada adresim yazılı ve daha önce seçtiğim ülke olarak Türkiye görünüyor.
Daha önce de zaten defalarca alışveriş yaptım bu konuda bahsedilen ilk şekli ile. Sonra ufak bir değişiklik oldu. Artık paypal üzerinden girip kredi kartı ile ödeyebiliyoruz.
altugkocer
08-05-2017, 08:42
Ben geçen hafta kendi ebay hesabımdan ülkeyi Türkmenistan seçerek alışveriş yaptım.
Biz bunları yazdık efendim :D ebayden rahatça alışveriş yapabiliyorum. Kendi hesabımla giriş yapıp, ülkeyi Türkmenistan seçip kredi kartı bilgilerimle alıyorum. Aldım geldi.
altugkocer
07-06-2017, 09:28
En son alışverişimi kendi hesabımdan giriş yaparak almıştım (sanırım satıcı kredi kartıyla ödeme seçeneğini kabul ediyordu) Bugün kendi hesabımdan giriş yaparak alamadım :) Eski taktiği uyguladım. Yukarıda anlatılanı yani. Kredi kartı bilgilerimi girip aldım. Bilginiz olsun.
punto_multijet
07-06-2017, 10:48
guest girişi yapamıyorum başka yapamayan var mı?
yalnız burada satıcı sadece paypal ile odeme alırım secmissen bu yontemi kullanamıyoruz sanırım degil mi ?
Ankarada ebayden alışveriş yapabilcek varmı komisyonu ve alacağımın parasını direk vercem
Ankarada ebayden alışveriş yapabilcek varmı komisyonu ve alacağımın parasını direk vercem
P.M. at çözelim işi
HondatugraL
28-09-2017, 16:51
Ebaydan araba parçası alabılen varmı ?? Bi malzeme almam lazım yardıma ihtiyacım var
darkmoon
28-09-2017, 17:03
Ebaydan araba parçası alabılen varmı ?? Bi malzeme almam lazım yardıma ihtiyacım var
varmı linki
Grimlord
28-09-2017, 21:45
Bana da magnecor buji kablosu lazım :D hayrına biri alsa da parasını ödesem
-Murat Özcan-
29-09-2017, 23:26
Şu alma işini birde ben becerebilsem :D
phoenixs
30-09-2017, 09:40
guest girişi yapamıyorum başka yapamayan var mı?
Chrome ve Mozilla dan ayrı ayrı dene hocam.
dragstar
30-09-2017, 22:08
ebayden parça alıcak veya paypalla para yollayacak olan bırılerı varsa yardımcı olabılırım. öm atabılırsınız
t-jet ali
01-10-2017, 10:41
Bugün Ebay dan alışveriş yaptım onaylandı, bakalım sorun çıkacak mı?
Bugün Ebay dan alışveriş yaptım onaylandı, bakalım sorun çıkacak mı?
nasil yaptiniz ? Bu yontemle mi?
t-jet ali
01-10-2017, 15:18
nasil yaptiniz ? Bu yontemle mi?
Evet , ülke kısmını Türkmenistan yaptım onaylandı, bakalım sıkıntı çıkacak mı?
Arkdaşlar bu yöntemi kullanırken, paypal döviz kurundan kurtulmanın yolu var mı?
kıbrıs seçerek paypal hesabı açtım, valal dun yaptım alışveriş:D
kıbrıs seçerek paypal hesabı açtım, valal dun yaptım alışveriş:D
Gerçekten bu süper oldu, hemen deniyorum. Teşekkürler.
Gerçekten bu süper oldu, hemen deniyorum. Teşekkürler.
Telefon kısmında ülke kodu otomatik girili onu naptınız?
hızlı kargo seçeneği ile alışveriş yaptım hangi kargo şirketi ile gönderirler genelde bilgisi olan var mı?
beyler benım ebay acık bırsey ıstıyen olursa yardımcı olurum ...
Arkadaşlar paypaldan farklı ülke adı kullanarak nasıl hesap oluşturabilirim bir türlü üyelik kısmına gidemedim sürekli türkiye sayfasına yönlendiriyor
vpnle,
haricinde hep tr de takılıo
1 aydır kullanıorum valla özlemşiim 30 35 alışveriş oldu bile:D
vpnle,
haricinde hep tr de takılıo
1 aydır kullanıorum valla özlemşiim 30 35 alışveriş oldu bile:D
Telefon numarası işini nasıl çözdün?
Adres olarak ODTU Kıbrıs yaparım da telefon işi sıkıntı biraz daha detay verebilir misin?
Telefon numarası işini nasıl çözdün?
Adres olarak ODTU Kıbrıs yaparım da telefon işi sıkıntı biraz daha detay verebilir misin?
İşte Kuzey Kıbrıs'ta Pay Pal hesabı acmanın yolu (http://www.detaykibris.com/iste-kuzey-kibrista-pay-pal-hesabi-acmanin-yolu-128456h.htm)
şurda ne yazıosa dece onu yaptım
beyler bırsey lazımsa alırım kar mar amaclıı deyıll yardımım dokunsun sız yeterkı alıcanız parcayı dogru secın :)
beyler bırsey lazımsa alırım kar mar amaclıı deyıll yardımım dokunsun sız yeterkı alıcanız parcayı dogru secın :)
Para kazanmıcaksan çekilir dert değil. Çoğu satıcı Tr gönderim yazmıyor alıcak kişi sorsa bile tekrar senin iletişime geçip kargo fiyatı alman gerekiyor. Satıcı kimi zaman sallayıp cevap bile vermiyor.
Alıcı da sürekli sana noldu haber geldi mi zırt pırt yazıcak mal yanlış gelicek (ilan açıklamasında düzgün yazsa bile farklı model olabiliyor vs.)
iyilik yapamayım derken stres sahibi olma derim.
Para kazanmıcaksan çekilir dert değil. Çoğu satıcı Tr gönderim yazmıyor alıcak kişi sorsa bile tekrar senin iletişime geçip kargo fiyatı alman gerekiyor. Satıcı kimi zaman sallayıp cevap bile vermiyor.
Alıcı da sürekli sana noldu haber geldi mi zırt pırt yazıcak mal yanlış gelicek (ilan açıklamasında düzgün yazsa bile farklı model olabiliyor vs.)
iyilik yapamayım derken stres sahibi olma derim.
dogru soyluyorsun ben genel olarak fırmalardan satın alıyorum tr ye yolluyan otekı turlu rıske gırmıyorum :)
İşte Kuzey Kıbrıs'ta Pay Pal hesabı acmanın yolu (http://www.detaykibris.com/iste-kuzey-kibrista-pay-pal-hesabi-acmanin-yolu-128456h.htm)
şurda ne yazıosa dece onu yaptım
Kıbrıs bankası kartını nasıl yapıcaz.
Kıbrıs bankası kartını nasıl yapıcaz.
Abi normal kredi kartimi girdim ben, ebaydeki shipping adresim dahi degismedi
Abi normal kredi kartimi girdim ben, ebaydeki shipping adresim dahi degismedi
AA iyimiş. Telefon peki ?
AA iyimiş. Telefon peki ?
99 634 662
Sanirim bunu kullandim ben emin degilim ama bi dene iatersen netten baktim da kullanano olmus:)
Yanois kendi sorimlulugunuzda aonra bloke olursa ebay paypal vs aman kifur etmeyin:) suzukisamurai topluyorum dunyanin parcasini aldim 1aydir sknti yasamadim:)
HondatugraL
06-12-2017, 08:58
bi dertte bende varda gumrukte kalırsa ne halt yicez çok tırsıyorum :D
altugkocer
06-12-2017, 09:21
Ebay'den daha önceleri normal üyeliğim ile alım yapıyordum zaten. Şöyle ki; ödeme seçme kısmına gelince Ebay üzerinden PayPal hesabıma giriş yapıp kredi kartı (PayPal hesabıma tanımlı olan kart) ile öde seçeneğini seçiyordum. Ordan da kredi kartı bilgilerini ülke olarak Türkmenistan vs. seçerek fakat diğer kısımlarını normal olarak doldurarak alışveriş yapıyordum.
Dün de bir ürün alacakken yine aynı yöntemi denedim fakat Ebay üzerinden PayPal'a giriş yaparken sürekli başarısız oldu ve giriş yapmadı. Sanırım çaktılar mevzuyu :) Ben de daha önceki taktik olan misafir girişi yöntemiyle aldım. İşlemler aynı yine. İlk başta adres bilgilerini giriyorsun fakat siz Türkiyedesiniz falan şeklinde hata veriyor daha sonra tekrar adres girme sayfasına yönlendiriyor. Tekrar adresimi girdiğimde kabul etti. Sonra kredi kartıyla al seçeneğine tıklıyorum. Daha sonra kredi kartı bilgileri kısmında yine ülke olarak Türkmenistan vs. işaretleyip diğer kredi kartı bilgilerimi normal olarak girip alışverişimi yaptım.
NOT: Kredi kartının PayPal hesabınıza tanımlı olması gerek.
Bu Ebay siparişim
http://i64.tinypic.com/20uzucx.png
Bunlar da PayPal hesap özeti
http://i64.tinypic.com/4l26ag.png
http://i64.tinypic.com/20rzig.png
Az önce kıprıs vpn ile denedim olmadı. kredi kartını tanımlayabildim ama
Bi firmadan satın almam gereken şey vardı. Satıcı'ya money request (para talebi) göndermesini istedim. Satıcı talebi gönderdi ve vpn falan kullanmadan daha önce Kıbrıs adresi göstererek açmış olduğum ve Garanti sanal kredi kartı eklediğim paypal hesabı ile işlemi yaptım. Sanırım money request isterseniz sorunsuz işlem yapılıyor.
Caps or didnt happen olursa diye
https://i.hizliresim.com/g9J2db.png
heeeeeeeeeeh:D
aynı malzeme mi?
:D:D:D
mazemeyi bana aldiracak odemeyi taksitle oducek yuru nan keko ������
HondatugraL
07-12-2017, 09:56
heeeeeeeeeeh:D
aynı malzeme mi?
:D:D:D
stabil abi takıntılıyım :D
mazemeyi bana aldiracak odemeyi taksitle oducek yuru nan keko ������
nolurdu abilik yapsan ölürmüsün vermememden daha iyi :D
Bir sorum var, alınacak firma e-bay değil.
Citroen c5 için sifer alacağım. Malzeme TR de stoklarda yok, alayım deseniz tanesi 1300+ TL
Şimdi adam çiftini 105 Euro + 50 Euro kargo ile gönderiyor. Ben bu 105'in KDV sine de razıyım.
Gel gelelim bu ürün TR de hangi gümrükte takılır ? Kalkıp sakarya dan ist'a avpim, upim dolaşacak vaktim yok.
Ben ürün takıldığında vergisini yerel ptt den ödeyemiyor muyum ? Sakaryada ödeyim parayı ürünü göndersinler ?
Var mı öyle bir sistem, konuyla ilgili bilgilendirecek kimse ?
C5 COMF FN - 2 COMFORT FRONT SUSPENSION SPHERES - pair price (http://www.sphere-shop.co.uk/c5-comf-fn---2-comfort-front-suspension-spheres---pair-price-113-p.asp)
C5 COMF FN - 2 COMFORT FRONT SUSPENSION SPHERES - pair price (http://www.sphere-shop.co.uk/c5-comf-fn---2-comfort-front-suspension-spheres---pair-price-113-p.asp)
altugkocer
07-12-2017, 10:08
Bir sorum var, alınacak firma e-bay değil.
Citroen c5 için sifer alacağım. Malzeme TR de stoklarda yok, alayım deseniz tanesi 1300+ TL
Şimdi adam çiftini 105 Euro + 50 Euro kargo ile gönderiyor. Ben bu 105'in KDV sine de razıyım.
Gel gelelim bu ürün TR de hangi gümrükte takılır ? Kalkıp sakarya dan ist'a avpim, upim dolaşacak vaktim yok.
Ben ürün takıldığında vergisini yerel ptt den ödeyemiyor muyum ? Sakaryada ödeyim parayı ürünü göndersinler ?
Var mı öyle bir sistem, konuyla ilgili bilgilendirecek kimse ?
Yasaklı ürün değilse bulunduğun şehrin gümrüğünde kalır eğer ki kalırsa. Kapına kadar getirirler şu kadar verginiz var derler öder alırsın. En kötü ihtimalle ararlar seni bulunduğun ildeki posta dağıtım merkezi vb. yere çağırılar. Orda vergini öder alırsın.
Yasaklı ürün değilse bulunduğun şehrin gümrüğünde kalır eğer ki kalırsa. Kapına kadar getirirler şu kadar verginiz var derler öder alırsın. En kötü ihtimalle ararlar seni bulunduğun ildeki posta dağıtım merkezi vb. yere çağırılar. Orda vergini öder alırsın.
oo çok iyi bilgi bu, teşekkür ederim. Ben hep ürün takılır ist da, gidip oradan elden almam lazım gibi düşünüyordum.
Ürün yasaklı değil, bildiğin araba parçası.
oo çok iyi bilgi bu, teşekkür ederim. Ben hep ürün takılır ist da, gidip oradan elden almam lazım gibi düşünüyordum.
Ürünü PTT ile iste mutlaka. Tutar'a takılma
PTT gümrük muayenesini yapıp masrafını faturalandırır. Sana getiren ptt çalışanı ise o bedeli tahsis eder. Uzantıyı uk görünce ingiltere'den alıyosun sandım sana öyle bi yardım ederdim ki yooq amuha derdin :D
Neyse bu ürüne kdv dahil mi değil mi bi sorup öğren. boşuna fransaya kdv ödeme yurtdışına satış olacak çünkü
altugkocer
07-12-2017, 10:14
Kredi kartı ekstresi ve ruhsatı isteyebilirler. Bazen öyle yapıyorlar.
rain man
07-12-2017, 10:14
Ancak saçma bi şekilde ürüne ticari ürün damgası vurulursa uğraş dur :) ben hala bizim gümrük nasıl çalışıyor anlamıyorum. Tuhaf bir şekilde aynı ayakkabıdan 8 tane alan adama bu damgayı vurmazken iki yıl önce aldığım tek parça üründe ruhsatımı ve aracım için aldığımı ibraz etmeme kabul etmediler.
Gümrük müşaviri buldum, ardıye idi standart fiyatlandırma idi, noter onaylı vekaletname derken ürün parası kadar daha verdim. O günden bu yana çok elzem değilse almıyorum ya da sadece amazon vasıtası ile alıyorum. Varsa ürünü özellikle amazon.de'de aratın parça kodu ile. Gönderici amazonsa ve geliyorsa oradan alın. Gümrük falan uğraşmadan herşeyi başta ödersiniz direk size gelir takılmadan.
altugkocer
07-12-2017, 10:17
Ancak saçma bi şekilde ürüne ticari ürün damgası vurulursa uğraş dur :) ben hala bizim gümrük nasıl çalışıyor anlamıyorum. Tuhaf bir şekilde aynı ayakkabıdan 8 tane alan adama bu damgayı vurmazken iki yıl önce aldığım tek parça üründe ruhsatımı ve aracım için aldığımı ibraz etmeme kabul etmediler.
Gümrük müşaviri buldum, ardıye idi standart fiyatlandırma idi, noter onaylı vekaletname derken ürün parası kadar daha verdim. O günden bu yana çok elzem değilse almıyorum ya da sadece amazon vasıtası ile alıyorum. Varsa ürünü özellikle amazon.de'de aratın parça kodu ile. Gönderici amazonsa ve geliyorsa oradan alın. Gümrük falan uğraşmadan herşeyi başta ödersiniz direk size gelir takılmadan.
Aynen ya o biraz şans işi işte. Benim 60 dolarlık faturalı ürünüm vergisiz gelmesine rağmen 37 dolarlık ürünüm için 32 lira vergi ödedim :D Amazon bu konularda çok iyi gerçekten otuyla b.kuyla uğraşmıyorsun
Redfish16V
07-12-2017, 10:18
takılsa bile bulunduğunuz ilin kargo işlem merkezine gelir.ptt kargo takipteden de verginin ne kadar çıktığını görürsünüz,ürün adresinize geldiğinizde ücreti nakit verirsiniz(vergi bedeli) :) yasaklı ürün olmasa bile 30$ üstünü direk vergiye sokuyorlar maalesef..
Ürünü PTT ile iste mutlaka. Tutar'a takılma
PTT gümrük muayenesini yapıp masrafını faturalandırır. Sana getiren ptt çalışanı ise o bedeli tahsis eder.
Uzantıyı uk görünce ingiltere'den alıyosun sandım sana öyle bi yardım ederdim ki yooq amuha derdin :D
Neyse bu ürüne kdv dahil mi değil mi bi sorup öğren. boşuna fransaya kdv ödeme yurtdışına satış olacak çünkü
Hahahaha bold kısma çok güldüm ya, bende UK görünce öyle sandım ama sonra sen yazınca fransa olduğunu fark ettim.
Cins bir ürün, TR de yok olsa da çok pahalı. Muhtemelen servisten istesem onlar da yurt dışından getirip saplayacak!1!1!1!1!
Kredi kartı ekstresi ve ruhsatı isteyebilirler. Bazen öyle yapıyorlar.
Hepsi mevcut, araç ruhsatı benim adıma zaten.
takılsa bile bulunduğunuz ilin kargo işlem merkezine gelir.ptt kargo takipteden de verginin ne kadar çıktığını görürsünüz,ürün adresinize geldiğinizde ücreti nakit verirsiniz(vergi bedeli) :) yasaklı ürün olmasa bile 30$ üstünü direk vergiye sokuyorlar maalesef..
Vergiye de soksalar tr de servis ya da parçacıların soktuğu kadar sokmuyorlar :)
Fiyat afaki TR de.
Sorayım bakalım gönderiyi neyle yapıyorlar, vergi dahil mi vs.
gaza geldik headers aldık gumrüğe takıldı iyi mi:D
HondatugraL
09-12-2017, 09:07
gaza geldik headers aldık gumrüğe takıldı iyi mi:D
2.el mi aldın sıfır mı :D
vergi işi şans işi aslında 1 er hafta arayla 3 direksiyon aldım 4.6 tl harıcınde ödemedim
beyler 100 dolar 80 tl vergi biniyor takildigi zaman size hbr veriyorlar gidip aliyoruz odemesini yaptimiz zaman fedex te ayri eft yapiyoruz ertesi gun cikiyor adresime geliyor :)
stabil abi takıntılıyım :D
nolurdu abilik yapsan ölürmüsün vermememden daha iyi :D
nan araban yok mazeme almaya calisiyorsun parada cikmiyor senden sigir :)
allegro.pl adresinde alışveriş yapan oldu mu? google translate ten lehçeyi çevirip anlaşıyorum ortalama 75PLN shipping istiyorlar henüz cesaret edemedim. Fiyatlar efsane ucuz 1PLN - 1,07511034 Türk Lirası yani çok çok ilginç ama bizim para daha değerli
2.el mi aldın sıfır mı :D
sıfır sıfır:D
HondatugraL
11-12-2017, 08:43
nan araban yok mazeme almaya calisiyorsun parada cikmiyor senden sigir :)
Arabayı alınca bulabıleceğin parçaları almak basit ya bulunmuyorsa o parça arabayı alsam bile parçayı alıp takmıcam ki :D
beyler 100 dolar 80 tl vergi biniyor takildigi zaman size hbr veriyorlar gidip aliyoruz odemesini yaptimiz zaman fedex te ayri eft yapiyoruz ertesi gun cikiyor adresime geliyor :)
ptt ödemeyi teslimatta alıodu benden hep
ilk defa başakşehire davet aldım kendilerinden:D
ptt ödemeyi teslimatta alıodu benden hep
ilk defa başakşehire davet aldım kendilerinden:D
musavırın keyfıne gore haraket edıyor sans ısı bu ama adrese gelen postacıya odemeyı yapıyorsun :)
Arabayı alınca bulabıleceğin parçaları almak basit ya bulunmuyorsa o parça arabayı alsam bile parçayı alıp takmıcam ki :D
10 sene oncede araba alıyordun :D
musavırın keyfıne gore haraket edıyor sans ısı bu ama adrese gelen postacıya odemeyı yapıyorsun :)
aynen abi
138 dolara 100 lira vergi ödeyip hallettim valla. iinden fatura çıkmadığından çağırmışlar
HondatugraL
12-12-2017, 14:04
10 sene oncede araba alıyordun :D
yoo alıyorum demedim alıcam dedim :D
aynen abi
138 dolara 100 lira vergi ödeyip hallettim valla. iinden fatura çıkmadığından çağırmışlar
dogrudur dıkkat edıceksın :)
yoo alıyorum demedim alıcam dedim :D
sen bı poh alaman keko :D
HondatugraL
13-12-2017, 08:30
sen bı poh alaman keko :D
görüşürük :D
görüşürük :D
sen kekosun alaman ����
HondatugraL
17-12-2017, 00:00
sen kekosun alaman ����
peki......
imprezaWRC
08-02-2018, 10:35
ebay'deki guest check out ne oldu ? Ulan bu heriflerde mi uyandı duruma?
altugkocer
08-02-2018, 10:39
En son Aralık ayında o şekilde sipariş vermiştim abi ben.
Soft99 ürünleri alıp inceliyeceksen PayPal işlemlerini %0.1 komisyon ile çözerim. Yok sof99 ürünleri için PayPal lazım diyorsan, go home yankeee
imprezaWRC
08-02-2018, 10:40
En son Aralık ayında o şekilde sipariş vermiştim abi ben.
Ben ocakta sipariş verdim ama şimdi almayı planladığım dergiyi alamıyorum. Çerezler merezler siliyorum bir daha deneyeceğim :(
Soft99 ürünleri alıp inceliyeceksen PayPal işlemlerini %0.1 komisyon ile çözerim. Yok sof99 ürünleri için PayPal lazım değil diyorsan, go home yankeee
eksi cümleyi tamamladım.
imprezaWRC
08-02-2018, 10:44
Benim bilgisayarda bokluk var başka bilgisayarda guest checkout çıktı.
imprezaWRC
08-02-2018, 10:45
Soft99 ürünleri alıp inceliyeceksen PayPal işlemlerini %0.1 komisyon ile çözerim. Yok sof99 ürünleri için PayPal lazım diyorsan, go home yankeee
Soft99 yeteri kadar var elimde :) Ama başka ürünler almak niyetindeyim, sen sıvı ürünleri getirtebiliyormusun?
Soft99 yeteri kadar var elimde :) Ama başka ürünler almak niyetindeyim, sen sıvı ürünleri getirtebiliyormusun?
Gümrüksüz olarak İngiltere'den %90 getirebilirim. İngiltere ayağımız güçlü :)
imprezaWRC
08-02-2018, 11:10
Gümrüksüz olarak İngiltere'den %90 getirebilirim. İngiltere ayağımız güçlü :)
Aynı şeyi ö.m'den de sormuş oldum, ö.m'den devam :)
son günlerde bu yöntemi kullanan var mı? en son 1-2 ay evvel bir şey almıştım sorun yoktu. Şimdi çalışmıyor.
imprezaWRC
18-05-2018, 11:41
son günlerde bu yöntemi kullanan var mı? en son 1-2 ay evvel bir şey almıştım sorun yoktu. Şimdi çalışmıyor.
15 gün önce dergi siparişi verdim ama daha gelen giden olmadı :(
15 gün önce dergi siparişi verdim ama daha gelen giden olmadı :(
paypal için sizi pm'e alayım lütfen
tşk
Dün uğraştım ama alamadım malesef
Ebaydan alacagımız ürünü ingilteredeki arkadasımın adresine gönderme şansım var mı ? Nasıl halledebilirim bu durumu varmı bi çözümü bilale anlatır gibi :)
sky clio
03-01-2019, 08:16
tşk
Özel mesaj kutunuz dolmuş.
razzmatazz
11-01-2019, 09:19
varmı şuan ebaydan alışveriş yapabilen ?
sky clio
16-01-2019, 08:38
tşk
Hocam mesaj kutunuz yine dolmuş :)
ebay da alışveriş yaparken örneğin sadece almanyada ki ürünleri listelemek için ne yapmamız gerekiyor acabA?
ardicli2000
23-02-2019, 11:26
ebay da alışveriş yaparken örneğin sadece almanyada ki ürünleri listelemek için ne yapmamız gerekiyor acabA?
Elektronik, Autos, Mode, Sammlerstucke, Mobel und mehr Online-Shopping | eBay (http://www.ebay.de)
eBay Kleinanzeigen Bamberg: Kostenlose Kleinanzeigen in Bamberg, Bayern. (https://www.ebay-kleinanzeigen.de/stadt/bamberg/)
Google ya da browsera eBay.de yazmaniz lazim. Gelişmiş seçeneklerinde ülke bazlı aramada var site içerisinde.
ebay'den veya paypal ile alışveriş yapmak için p.m. atabilirsiniz. ufak komisyon ile işlemlerinizi yapabilirim.
Google ya da browsera eBay.de yazmaniz lazim. Gelişmiş seçeneklerinde ülke bazlı aramada var site içerisinde.
teşekkür ediyorum sağolun.
Low-Rider
15-08-2019, 21:15
Bu yöntem çalışıyor mu hala veya alternatif yöntem var mı ?
Ebay'dan alışveriş yapabilen var mı ?
Ebay'dan alışveriş yapabilen var mı ?
varsa alırım ben de bi dal
PiscocuK
11-12-2019, 12:38
Ebaydan firmayi bulup direk onlarla iletisime gecip oyle alisveris yapiyorum. Simdilik buldugum yontem bu sekilde