PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ebay'den alışveriş yöntemim

Sayfa : [1] 2

Miata91
25-08-2016, 16:35
Selam arkadaşlar. Başka bir başlık altında deneyeceğimi söylemiştim, denedim ve oldu. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Alışveriş yapmayı her zamanki gibi tamamlıyoruz, continue as a guest olarak. En sonunda kredi kartı bilgileri verdiğiniz yerde "choose country" denince Turkmenistan'ı seçtim. Gerisini doğru olarak yazdım. Ve kabul oldu. Şuan siparişim kargolandı hatta. Detayları aşağıda veriyorum:

99-02 00 01 Mazda RX7 RX-7 Front Bumper Turn Signal Lights Smoke Tinted by DEPO
Estimated delivery : Fri. Sep. 9 - Fri. Sep. 23
Tracking Number : CJ517686927US
Shipping service : USPS Priority Mail International
Item # : 161790261926
Transaction id : 1443837091006

Isteyen kontrol edebilir. Şimdi de customer service ile olan yazışmamı göstereyim:
Hi Seyidomer,

Thank you for contacting eBay Customer Service. I understand that you're concerned about paying for your item. My name is Erika and don't worry, I'm happy to help you.

To answer your question, it was not a shipping address but you were only asked to confirm credit card billing address information for verification purposes. For example, your billing address must be exactly the same as it appears on your credit card billing statement.

And there's nothing for you to worry because it will not confuse your seller as to where they will ship your item since I see here in the order details that your shipping address is Uskudar caddesi no51 Delice giyim, Istanbul Sile 34900, Turkey.

Please review the order details on your purchased item to verify if your shipping address that is indicated to the seller is correct because this is the address your seller is likely to ship to.

I trust this information that I provided to you is helpful. Thank you for choosing eBay. I wish you all the best for your future trading on eBay.

Sincerely,

Erika S.

eBay Customer Service

From: <seyiddelice@hotmail.com>
Sent: 8/24/2016 9:36:03 **
To:
CC:
Subject: Paying eBay fees

Enter your question / concern
Hello. I'm a customer from Turkey. I wanted to buy an item off ebay, I dont have a paypal account. so I paid as a guest but in the end of the sections, there was no choice for Turkey in "choose a country". So I chose Turkmenistan but gave my own shipping adress in Turkey. What is that "choose a country" section in the end when giving the credit card details right before approving the payment? Is it just for calculating currencies depending on location or? Will that choice of mine confuse the shipper?

Bu da paypal dan gelen mail
Hello seyid delice,

Sign Up for a Free PayPal Account
100% protection for buyers against unauthorized account use
Your financial information is never shared when you send a payment
Free for buyers
This email confirms that you have paid AJ Motorsport LLC (order@autodynamic.com) $109.95 USD using PayPal.

This credit card transaction will appear on your bill as "PAYPAL *AUTODYNAMIC".

Now that you've completed your payment, sign up for a free PayPal account by clicking Sign Up Now below. You'll be able to check out faster next time and track your payment history for all of the items you purchase on eBay.

Sign Up Now!

Payment Details

Purchased From:AJ Motorsport LLC
Receipt ID:5404-0487-5640-8837

Item # Item Title Quantity Price Subtotal
161790261926 99-02 00 01 Mazda RX7 RX-7 Front Bumper Turn Signal Lights Smoke Tinted by DEPO 1 $69.95 USD $69.95 USD

Shipping & Handling:
(includes any seller handling fees) $40.00 USD
Shipping Insurance (not offered): --

Total: $109.95 USD
This charge will appear on your credit card statement as "PAYPAL *AUTODYNAMIC".
Payment sent to order@autodynamic.com

Business information
Business: AJ Motorsport LLC
Contact E-Mail: order@autodynamic.com
Contact Phone Number: 626-618-2029

Shipping Information

Shipping Info: seyid omer delice
uskudar caddesi no51 Delice giyim
34900
Istanbul
SILE
Turkey
Address status: Confirmed

Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

dasemert
25-08-2016, 16:43
Miata91 Verilen siparişler tahminen en geç ne kadar sürede ulaşıyor elimize?

Miata91
25-08-2016, 16:44
Ben mesela dün mü ne verdim, 9 eylül ve 23 eylül arası elimde olacağı öngörülmüş

rain man
25-08-2016, 16:47
Kardeşim sakalın gür olsun :D Eline sağlık.

İlaç gibi geldi bu. Ufak tefek eksikler vardı, mecburiyetten başka yerlere bakınıyordum. Şimdi alabileceğim kısmetse.

Adresini aynı girdin sadece paypal seçim ekranında mı ülkeyi türkmenistan seçtin?

imprezaWRC
25-08-2016, 16:47
Adam bug buldu beyler, yüklenin paypal'a :D

Miata91
25-08-2016, 16:48
Kardeşim sakalın gür olsun :D Eline sağlık.

İlaç gibi geldi bu. Ufak tefek eksikler vardı, mecburiyetten başka yerlere bakınıyordum. Şimdi alabileceğim kısmetse.

Adresini aynı girdin sadece paypal seçim ekranında mı ülkeyi türkmenistan seçtin?

Aynen öyle yaptım. Son seçim ekranında "türkmenistan" yaptım gerisi kendi bilgileriniz

Miata91
25-08-2016, 16:49
Adam bug buldu beyler, yüklenin paypal'a :D

Abi sorma. Kaç zamandır arıyorum herkes olmaz olmuyor diyor. Ben de deniyim dedim oldu :DDDD Madem denemediniz, neden onca yerde olmuyor diye konu açtınız, video paylaştınız? Demek geliyor içimden ama neyse bizim işimiz halloldu gerisine karışmam :D

punto_multijet
25-08-2016, 16:51
valla sayende bende az önce yaptım alışverişi güzel taktik

imprezaWRC
25-08-2016, 16:52
Abi sorma. Kaç zamandır arıyorum herkes olmaz olmuyor diyor. Ben de deniyim dedim oldu :DDDD Madem denemediniz, neden onca yerde olmuyor diye konu açtınız, video paylaştınız? Demek geliyor içimden ama neyse bizim işimiz halloldu gerisine karışmam :D

Yanlız biraz daha detay verirsen bende ufak tefek birkaç şeye para bayılma peşindeyim :D :D
Ebay'de guest olarak girdin shipping bilgilerini girdin ve continue as guest dedin. Sonra ne ekran çıkıyor, sen tam olarak neresinde Türkmenistan yaptın. Yanlış yapmayalım durduk yere 50-60 TL girmesin :) (Ekran görüntüsü falan yok mu :( )

darkmoon
25-08-2016, 16:53
önce bir eline geçsin tam olarak paketin .. sanırım siparişi verdikden sonra customer supporttan adres düzeltmesi yapdın.. kartını nasıl kabul etti paypal türkiye menşe ili kartları kabul etmiyor yoksa adresi türkmenistan yapıncamı ediyor.

punto_multijet
25-08-2016, 16:54
önce bir eline geçsin tam olarak paketin .. sanırım siparişi verdikden sonra customer supporttan adres düzeltmesi yapdın.. kartını nasıl kabul etti paypal türkiye menşe ili kartları kabul etmiyor yoksa adresi türkmenistan yapıncamı ediyor.

ona gerek kalmıyor
ebayde ilk başta doğru adresi girdiğinden shipping adres otomatik olarak doğru çıktı bende mesela

Cem.B
25-08-2016, 16:55
Kredi kartı ile zaten ürün bir şekilde alınıyor yanlışmıyım önemli olan Paypal ile güvenli alışveriş yapabilmek :)

Miata91
25-08-2016, 16:55
Abi ekran görüntüsü "Acil Yardım Lütfen." konusunda vardı, dün mü ne yaptım ben alışverişi. O yüzden şuan farklı bilgisayardayım resim yok. Sen tüm bilgilerini gir, as a guest , sonra en son ödeme onaylamadan önce bi ekran çıkıyor ya Kredi kartı bilgilerini istiyor. Orada işte en yukarıda "choose a country" seçeneği var. Orada yapman gerekiyor Türkmenistan

Miata91
25-08-2016, 16:57
Kredi kartı ile zaten ürün bir şekilde alınıyor yanlışmıyım önemli olan Paypal ile güvenli alışveriş yapabilmek :)

Bir şekilde alınıyor alınmasına ama, en son kısımda Türkiye seçeneği olmadığından sanırım kimse alamıyordu. Ben Türkmenistan'ı seçince herşey yoluna girdi. Paylaşmak istedim. Boş paylaşım da ypamış olabilirim olayı yanlış anlayıp. Ama kimse Paypal olmadan alışveriş yapılmıyor diyordu yani.

imprezaWRC
25-08-2016, 16:57
Abi ekran görüntüsü "Acil Yardım Lütfen." konusunda vardı, dün mü ne yaptım ben alışverişi. O yüzden şuan farklı bilgisayardayım resim yok. Sen tüm bilgilerini gir, as a guest , sonra en son ödeme onaylamadan önce bi ekran çıkıyor ya Kredi kartı bilgilerini istiyor. Orada işte en yukarıda "choose a country" seçeneği var. Orada yapman gerekiyor Türkmenistan

Dolarlar bana kaçarsa Üsküdar'a gelirim bak :D :D

Miata91
25-08-2016, 16:58
Dolarlar bana kaçarsa Üsküdar'a gelirim bak :D :D

Abi kaçarsa bana 110 dolar kaçacak :D Seninkiler de kaçmış çok mu? :D

darkmoon
25-08-2016, 16:59
denemelik free shipping lik 1 dolarlık 2-3 dolarlık bir şey almak lazım sticker falan o gelirse alayı gelir..

Cem.B
25-08-2016, 17:00
Bir şekilde alınıyor alınmasına ama, en son kısımda Türkiye seçeneği olmadığından sanırım kimse alamıyordu. Ben Türkmenistan'ı seçince herşey yoluna girdi. Paylaşmak istedim. Boş paylaşım da ypamış olabilirim olayı yanlış anlayıp. Ama kimse Paypal olmadan alışveriş yapılmıyor diyordu yani.

Benim bildiğim kadarı ile shipping adresin ile kredi kartı adresin birebir aynı olursa Türkiye seçsende alıyorsun,ama neden boş iş olsun benim sitemim paypal olmamasına :)

imprezaWRC
25-08-2016, 17:01
denemelik free shipping lik 1 dolarlık 2-3 dolarlık bir şey almak lazım sticker falan o gelirse alayı gelir..
Ne duruyoruz, yapalım o zaman :)

darkmoon
25-08-2016, 17:01
ona gerek kalmıyor
ebayde ilk başta doğru adresi girdiğinden shipping adres otomatik olarak doğru çıktı bende mesela

Tam kafam basmadı ama bir şey alırken yardımınızı isterim.. normal ebay hesabımla girmiyorum şimdi .. guest olarak giriyorum alıcağımı alıyorum normal adresimi giriyorum normal adresimde turkey var mı sonunda yazarken .. sonra country türkmenistan diyorum.. doğrumudur confirm sonra..

punto_multijet
25-08-2016, 17:02

hem paypal den hemde ebayden onay mailleri geldi. hatta order takip ekranında vs herşey normal. bence sorun çıkmacak gibi

imprezaWRC
25-08-2016, 17:02
Abi kaçarsa bana 110 dolar kaçacak :D Seninkiler de kaçmış çok mu? :D

O zaman ona 15 dolar daha ekleriz aradan onlarda kaçar :D :D

Neyse hele senin paket gelsin ona göre bizde aynı yöntemle devam ederiz. :)

punto_multijet
25-08-2016, 17:04
Tam kafam basmadı ama bir şey alırken yardımınızı isterim.. normal ebay hesabımla girmiyorum şimdi .. guest olarak giriyorum alıcağımı alıyorum normal adresimi giriyorum normal adresimde turkey var mı sonunda yazarken .. sonra country türkmenistan diyorum.. doğrumudur confirm sonra..

var normal adreste Turkey olarak doğru adres giriyorsun.

sadece ödeme ekranında ülke seçimi olan yerde Türkmenistan seçiyorsun o kadar.

darkmoon
25-08-2016, 17:06
Ne duruyoruz, yapalım o zaman :)

evde yokum yoksa kesin denerdim 1 dolara free shipping li stickerlar falan var .. araba yapışkanları falan var ne olucak 2-3 tl para giderdi gitse .. :)

bu arada cevap veren arkadaşlar sağolun.

t-jet ali
25-08-2016, 17:11
Yıllardır paypal dan aracı kurumlarla alışveriş yapıyorum.
Size Amerika dan adres veriyorlar o adresi gösteriyorsunuz. Binlerce dolarlık ürün aldım, hem kargo daha çabuk geliyor hem de gümrüğü hallediyorlar.
En son iki adet wideband sensor aldım.
Bu yolu başka deneyen yok mu?

darkmoon
25-08-2016, 17:27
Size Amerika dan adres veriyorlar o adresi gösteriyorsunuz. Binlerce dolarlık ürün aldım, hem kargo daha çabuk geliyor hem de gümrüğü hallediyorlar.

onlar bildiğim kadarı ile çok yüksek komisyonlar koyuyorlar.. o yüzden pek tercih sebebi olmuyorlar.

t-jet ali
25-08-2016, 18:11
onlar bildiğim kadarı ile çok yüksek komisyonlar koyuyorlar.. o yüzden pek tercih sebebi olmuyorlar.

Hiç komisyon ödemedim bugüne kadar.
En son aldığım iki sensor 110 dolardı direk alsam 48 dolar kargo tutuyordu bir de gümrük, ben 110 dolar sensörler, 28 dolar kargo ödedim.
Evo ya prescion turbo aldık 6266 1100 dolara bitti, 1000 dolar turbo, 100 dolar kargo.

darkmoon
25-08-2016, 18:28
En son aldığım iki sensor 110 dolardı direk alsam 48 dolar kargo tutuyordu bir de gümrük, ben 110 dolar sensörler, 28 dolar kargo ödedim.
Evo ya prescion turbo aldık 6266 1100 dolara bitti, 1000 dolar turbo, 100 dolar kargo.

bunlar nerden kazanıyor parayı . hayrına yapmıyorlar herhalde. :)

chatlaxs
25-08-2016, 19:13

hangi site bu alışveriş yaptığınız ?

bende bugün guest olarak alma ekranından devam ettim kart girmeye kadar geldim Türkiye çıkmayıncada almamıştım, deneyen varmış alayım bende :D adres düzelttirmeye gerek var mı aldıktan sonra ?

Maxi
25-08-2016, 19:30
bir örnek verirmisiniz, ayrıca paypal kullanıma kapandı tr de, siz nasıl kullanıyorsunuz?

XSi
25-08-2016, 19:36
bunlar nerden kazanıyor parayı . hayrına yapmıyorlar herhalde. :)

İstocta ambar diye isimlendirilen kargo firmaları vardır. İlkel az sayıda ortaya çalışan (1-2 araç, tek şehir) nakliye firmaları dır, ulusal kargo firmasına gore ucuzdur..

Bu adamlarda nakliyeden kazanıyordur.

Miata91
25-08-2016, 19:47
İnşallah gelir şimdi bekliyorum ya sabırsızım :D

t-jet ali
25-08-2016, 20:16
Ebaypaketim ve oneworldshop tan alıyorum, yalnız paypal olayından sonra eBay için oneworldshop kullanmadım, ebaypaketim kullandım.

Nasıl kazanıyorlar bilmiyorum ama kendi siparişimden ucuza geliyor.

Ben başka kullanan var mı diye merak etmiştim, şu ana kadar problem yaşamadım, yaşayan var mı diye.

PiscocuK
25-08-2016, 20:26
Paketin umarim gelir
Bende yaklasik 1 aydan fazla zamandir bekliyorum dont worry be happy bob marley hesabi. Her mail atisimda 15 gun diyorlar dont worry ler havada ucusuyor. Ben ibnesine de denk gelmis olabilirim. İki ayri saticidan urun aldim biri sizi. Kargonuzda sorun oldu benimde malim gitti o oldu bu oldu zirvaladi anlasmazlik actim ve parami iade etti. Digerinde ise halaa bekliyoruz sanirim 10 haziranda falan almistim benzer bi taktikle

Onun uzerine aliexpressten belki 10 sip verdim hepsi geldi :)

Umarim sorunsuz sikintisiz sekilde urunlerini teslim alirsin

chatlaxs
25-08-2016, 20:35
yanlız paypal kuru çevirip almış dolayısıyla karttan çekilen ücret farklı çıkıyor. 3.54 $ aldığım şey kartta 3.75 $ gözüküyor , bunun çözümü varmı acaba ? küçük şeyler için önemli değil ama pahalı bişey alınca fark artacak malesef :)

Miata91
25-08-2016, 20:36
Umarım. Kargoya verilmiş bakalım :D

Miata91
25-08-2016, 23:25
yanlız paypal kuru çevirip almış dolayısıyla karttan çekilen ücret farklı çıkıyor. 3.54 $ aldığım şey kartta 3.75 $ gözüküyor , bunun çözümü varmı acaba ? küçük şeyler için önemli değil ama pahalı bişey alınca fark artacak malesef :)

2 seçenek veriliyor, üstteki direk paypal ın kendi çevirisi, diğeri senin banka kurundan hesaplanıyor. Ben 2. sini işaretledim, bankamın kurundan hesaplanacak.

fatihcakin
26-08-2016, 08:06
Açıkçası bende tam uyanamadım bu işe, böyle mi yapıyoruz
http://i63.tinypic.com/2w7qo00.jpg

punto_multijet
26-08-2016, 08:24

hayır. shipping adresi doğru olacak. ödeme kısmına geldiğinde türkmenistan seç

punto_multijet
26-08-2016, 08:34
buarada az önce mail geldi. satıcı kargoya vermiş

altugkocer
26-08-2016, 08:40
Ben de yıllardır ebay den paypal ile alışveriş yapıyordum. Paypal TR'den kaldırıldıktan sonra hiç alışveriş yapmadım. Sanal kartla alışveriş yapılmıyor mu?

220T
26-08-2016, 11:33
Türkmenistan bunu beğendi.:)

darkmoon
26-08-2016, 11:40
İstocta ambar diye isimlendirilen kargo firmaları vardır. İlkel az sayıda ortaya çalışan (1-2 araç, tek şehir) nakliye firmaları dır, ulusal kargo firmasına gore ucuzdur..

Bu adamlarda nakliyeden kazanıyordur.

bende aynı mantıkdayımda arkadaş aldığımdan ucuza geliyor deyince birde verdiği örneğe bakınca hiç komisyon koymamışlar çünkü ebaydan çok amerikadan mal almış biriyim 20-30 dolardan aşağı shippingi yoktur amerikanın normal postada 28 dolar almışlar ürünün fiyatında zaten oynama ekleme yapamazlar ebay fiyatı belli.. eğer öyleyse şahane bende kullanırım.

t-jet ali
26-08-2016, 12:03
bende aynı mantıkdayımda arkadaş aldığımdan ucuza geliyor deyince birde verdiği örneğe bakınca hiç komisyon koymamışlar çünkü ebaydan çok amerikadan mal almış biriyim 20-30 dolardan aşağı shippingi yoktur amerikanın normal postada 28 dolar almışlar ürünün fiyatında zaten oynama ekleme yapamazlar ebay fiyatı belli.. eğer öyleyse şahane bende kullanırım.

Amerika dan , İngiltere den ,EBay, Amazon vs. kullanarak defalarca alışveriş yaptım.
Hem kendime hem de arkadaşlarıma, gümrükte de yardımcı oldular ve en geç 15 günde elime geçti.
Ben kullandım ve dünya karım oldu kargo ve gümrükte.
Tecrübemi paylaştım ben sadece müşteriyim.

Volkann
26-08-2016, 12:10
aldım oldu :)

Miata91
26-08-2016, 12:14

Hayır kargo adresini normal girmen lazım. SAdece son ÖDEME KISMINDA Turkmenistanu seçiyoruz

Maxi
26-08-2016, 13:24
yanlız bu şekilde alınca satıcı size yanlış yaparsa paranızı geri alamazsınız sanırım?
çünkü paypal koruması olmayacak

Miata91
26-08-2016, 17:53
yanlız bu şekilde alınca satıcı size yanlış yaparsa paranızı geri alamazsınız sanırım?
çünkü paypal koruması olmayacak

Abi yine de geri verebiliyoruz. Sonuçta sadece Paypal koruması değil, Ebay koruması da var. Paypal sadece daha kesin. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimizde 24 saat içinde direkt olarak cevap veriyorlar. Ben birşey olacağını sanmam, ki satıcının yorumları, değerlendirilmesi vs. de önemli. Saçma sapan insanlardan alınırsa olabilir ama top-seller lar var mesela. Onlardan bi sorun çıkacağını sanmam.

Miata91
26-08-2016, 19:18
http://i65.tinypic.com/9a9v8m.jpg

Gönderi takipte bu şekilde şu an. Gelişmeleri böyle bildiririm sizlere. Arasıra denek olmak gerekiyormuş demek ki :D

yolgezer2001
29-08-2016, 14:13
eyvallah arkadaşım sayende bende uzun bi aradan sonra ebaydan ürün almaya başladım

fthdrn
29-08-2016, 14:38
Foruma 1 kişi kazandırdın Miata91 bu gurur hepimizin :D

Miata91
29-08-2016, 20:57
Yes gaddaccıklarım. Gargomuz yolda geliyor. Mutluluktan gıprısça gonuşurum :D Her neyse. Kargomuz elimize ulaşmak üzere. Buyrun kayıt:

http://i68.tinypic.com/11mahhw.jpg

40 yılın başı bi işe yaradım galiba :D

STP
29-08-2016, 21:30
Telefondan olmuyo sanirimm bu

imprezaWRC
29-08-2016, 21:37
Miata91 Sen kıprıslımısın :D

Miata91
29-08-2016, 21:42
Miata91 Sen kıprıslımısın :D

Yok ama uzun süredir gıprısdayım :D

chatlaxs
29-08-2016, 22:09
yurtiçi kargodan hızlı getircekler heralde :D :Bravoo:

Miata91
29-08-2016, 22:12
yurtiçi kargodan hızlı getircekler heralde :D :Bravoo:

Genelde öyle oluyor. Yurtdışı daha hızlı çalışıyor. Bizimkiler biraz hantal :D

ruudvan
29-08-2016, 23:14
ya herro ya merro dedi adam ürün alırken . bende bi kurcalıyım :bravo:

marikan
30-08-2016, 09:40
Yaptım oldu. Çok teşekkürler. Acayip işime yaradı.

Miata91
30-08-2016, 10:16
Bu arada UKIM den çıkması acaba kaç gün sürer.. Gitsem alabilir miyim ki?

marikan
30-08-2016, 10:46
Ukim'in yoğunluğuna göre değişiyor ama en uzun süreni 3-4 gün oldu bende.

Miata91
30-08-2016, 10:50
Ukim'in yoğunluğuna göre değişiyor ama en uzun süreni 3-4 gün oldu bende.

inşallah benimki de öyle sürer. Kıbrısa dönecem o yüzden acele ediyorum yoksa sorun değil de işte..

Miata91
31-08-2016, 13:05
http://i67.tinypic.com/2qtcncm.jpg

Cuma veya Cumartesiye kadar elimde olacağını düşünüyorum. Hadi bakalım :)

TLH
31-08-2016, 13:29
Takipteyim, eğer sıkıntı çıkmazsa bende alışveriş yapmayı düşünüyorum

Bugraaa
31-08-2016, 14:07
+1 takip çok iyi gelecek :)

BahadırALTUN
31-08-2016, 14:16
Arkadaşlar İsim Soyisim ve açık adreslerinizi açıkça paylaşmasanız iyi olur sanki.

Miata91
31-08-2016, 14:33
Arkadaşlar İsim Soyisim ve açık adreslerinizi açıkça paylaşmasanız iyi olur sanki.

Biri çıkar bizimkinin aynısını yazar shipping e, parçalar bize gelir :D

johnie
31-08-2016, 14:36
Biri çıkar bizimkinin aynısını yazar shipping e, parçalar bize gelir :D

ukim den çıkması dedikleri gibi 2-3 gün sürebiliyor.
yeri de ikitelli organize sanayinin orada..
eğer bugün yarında çıkmaz ise gidip kendin almanı tavsiye ederim..

Miata91
31-08-2016, 14:47
ukim den çıkması dedikleri gibi 2-3 gün sürebiliyor.
yeri de ikitelli organize sanayinin orada..
eğer bugün yarında çıkmaz ise gidip kendin almanı tavsiye ederim..

Orası bana çok aşırı uzak. Benim oraya gidip, orayı bulmam zaten 100 lira benzin parası olarak geri döner. Geri dönerken de 50 60 lira rahat gider :D Hiç gerek yok o yüzden.

buraek4
31-08-2016, 15:12
belki alakasız bir soru olucak ama hazır ebay konusu varken buraya yazmak istedim. Ebay den suplement alan varmı?alsak gümrüğe takılma durumu nedir?

SULTANOGLU
31-08-2016, 15:16
şimdi nedense benim kazmalığımmıdır nedir ? ebay almanyadan bir parça almak istiyorum fakat bir türlü misafir olarak devam et seçeneğini bulamıyorum.

johnie
31-08-2016, 15:23
belki alakasız bir soru olucak ama hazır ebay konusu varken buraya yazmak istedim. Ebay den suplement alan varmı?alsak gümrüğe takılma durumu nedir?

ebay den o tarz ürünler geçmiyor diye biliyorum.
arkadaşlar, yurt dışından jel siparişi verdi mesela gümrükten geçişi yasak olduğunu öğrendiği için teslim alamadı.
o da bir tür jel ile aynı etkide olduğundan dolayı, büyük ihtimalle yasaktır.

buraek4
31-08-2016, 15:32
ebay den o tarz ürünler geçmiyor diye biliyorum.
arkadaşlar, yurt dışından jel siparişi verdi mesela gümrükten geçişi yasak olduğunu öğrendiği için teslim alamadı.
o da bir tür jel ile aynı etkide olduğundan dolayı, büyük ihtimalle yasaktır.

bununla ilgili bir mevzuat varmı bilgi edinebilceğimiz ?

buraek4
31-08-2016, 15:38
şimdi bununla ilgili bir kaç yerde yazı gördüm.Ürün sorunsuz olarak tr ye geliyor fakat ptt den ürünlerin teslim etmek için doktor kaşe imzalı reçete istiyorlarmış.Faydalanmak istiyenler için bilgi olarak paylaşayım :)

johnie
31-08-2016, 15:40
şimdi bununla ilgili bir kaç yerde yazı gördüm.Ürün sorunsuz olarak tr ye geliyor fakat ptt den ürünlerin teslim etmek için doktor kaşe imzalı reçete istiyorlarmış.Faydalanmak istiyenler için bilgi olarak paylaşayım :)

tarihleri güncel mi o yazılanların ? Bence hiç riske atma, direk ukimi ara sor - o daha mantıklı.

buraek4
31-08-2016, 15:44
tarihleri güncel mi o yazılanların ? Bence hiç riske atma, direk ukimi ara sor - o daha mantıklı.

nisan 2016 da yazılmış.Zaten bunu imzalatabilceğim doktor tanıdığım olmadığı için tr den devam edicez :)

Bugraaa
31-08-2016, 16:54
resimli anlatım olsa çok iyi olur ilaç gibi gelir :)

imprezaWRC
31-08-2016, 17:02

Ürünleri gelsin, aramızdan birisi bırak resimlisini, paypal ile ebay'den alışveriş konulu boyama kitabı bile yapar :D :D

marikan
31-08-2016, 17:05
İki parça toplamda 70€ alışveriş yaptım. Sürekli aldığım bir satıcı idi. Dün ödeme yaptıktan sonra görüştüm. Problem yok, ödeme gerçekleşmiş dedi. Bugünde kargoya verdi.

Miata91
31-08-2016, 17:18
Supplement konusunda GNC tavsiye ederim. Kış aylarında indirimde oluyorlar. Epey ucuza geliyor. Kendi ürünleri de var amino acid vs. onlar da ucuza geliyor. Çalışanlar da genelde epey bilgili insanlar oluyor. Bu arada medikal ürünlerin importu yasak.
Ayrıca misafir olarak devam etmek için, e-bay üye girişinin hemen altında Continue as a guest olması lazım

chatlaxs
31-08-2016, 21:50

Resimli Anlatım yapalım ozaman :D

1 - Ebaya hesabınla giriş yapma,girdiysende çıkış yap. Alacağın ürünün sayfasını aç Add to cart ' a bas ( tabi alacağın ürün TR'ye gönderilebiliyor olması lazım )
http://oi64.tinypic.com/qsv5lz.jpg

2 - Açılan sayfada Proceed to checkout a bas
http://oi68.tinypic.com/2w6c6m8.jpg

3 - Açılan sayfada hesap bilgileri isteyecek birşey girmeden Continue as a guest e bas
http://oi66.tinypic.com/4volzk.jpg

4 - Açılan sayfada adres bilgilerini ve telefonunu giriyorsun Türkiye bu kısımda seçiliyor. Continue as guest e basıp devam ediyoruz
http://oi63.tinypic.com/akaez7.jpg

5 - Sonraki sayfada pay with altındaki visa amblemli bölümü seçip Continue as guest e basıyoruz
http://oi65.tinypic.com/33u4dfn.jpg

6 - Ve son sayfa burada kredi kartı gireceğimiz bölüm açılıyor Country den Turkmenistanı seçiyoruz alttaki bölümleri kart bilgilerini girip sayfanın en altındaki Pay tuşuna basıp ödemeyi yapıyoruz. Mail adresine sipariş bilgileri ve acces kod geliyor. Gelen mailde track your ordere basıp acces kodu girince normal ebay hesabı gibi guest hesap açılıyor, satcıya falan mesaj atılcaksa buradan atabilirsiniz.
http://oi68.tinypic.com/nmhuyr.jpg

Miata91
31-08-2016, 22:00
Sağol chatlax resimli anlatım konusu açmıştım :D

chatlaxs
31-08-2016, 22:05
Miata91 görmedim ben boşuna mı uğraştık yani :D

Miata91
31-08-2016, 22:18
Miata91 görmedim ben boşuna mı uğraştık yani :D

Sanırım :D Neyse orayı bulamayan burdan baksın artık :D

Redfish16V
31-08-2016, 22:26
Anlatım enfes teşekkürler :) Bu arada resimleri editlerseniz güzel olur bilgiler felan sıkıntı olmasın sonra

chatlaxs
31-08-2016, 23:33
GSİ CLUB bilgiler sallamasyon arkadaşlar sıkıntı yok :)

Miata91
01-09-2016, 00:07
GSİ CLUB bilgiler sallamasyon arkadaşlar sıkıntı yok :)

ben de diyordum şimdi ne güzel benim enjektörleri beleşe getireyim :D

Miata91
01-09-2016, 10:07
http://i63.tinypic.com/117wg0p.jpg

http://i66.tinypic.com/selnj9.jpg

http://i68.tinypic.com/2r78uxj.jpg

iyi alışverişler :)

SULTANOGLU
01-09-2016, 10:30
Resimli anlatım yöntemi için çok saolun. Bu arada bu yöntem sanırım sadece amerika için geçerli. Ben ne yaptıysam Almanya ebay den yapamadım.

lnd_samet
01-09-2016, 10:35
almanyadan bende baktım niye sadece buy it now görünüyor?
add to cart yok

SULTANOGLU
01-09-2016, 10:42
Şimdi bende bir ürün siariş ettim amerikadan bakalım ne olucak :) olmadı 145 TL den olucaz :D

SULTANOGLU
01-09-2016, 10:43
almanyadan bende baktım niye sadece buy it now görünüyor?
add to cart yok

bende anlamadım açıkcası. Bu sebepten amerikaya girdim bakınıyorum şimdi. Deneme olarka bir ürün sipariş ettim bakalım gelicek mi

Miata91
01-09-2016, 11:38
zaten buy it now ile alıyoruz ?

lnd_samet
01-09-2016, 11:41
hayır sepete at diiyince üye girişsiz hiçbir şekilde giremiyorum misafir girişi yok

SULTANOGLU
01-09-2016, 11:45
zaten buy it now ile alıyoruz ?

Almanya Ebay sitesinde öyle bir özellik yok. Sadece üye olarak satın alabiliyoruz.

hayır sepete at diiyince üye girişsiz hiçbir şekilde giremiyorum misafir girişi yok

amerika sitesinden yapmak gerekiyor kesinlikle. Tekrar tekrar baktım Almanya da yok. Shiping biraz tuzlu oluyor ama yapıcak bişey yok. 20 dolarlık şeye 27 dolar kargo ücreti verdim :D

Mivec_4G63
01-09-2016, 11:52
Paypal kartlara para falan yükleyebiliyor muyuz? en son paypalı iptal edin falan dediler bütün parayı harcamıştım mecbur.

Miata91
01-09-2016, 16:28
Paypal kartlara para falan yükleyebiliyor muyuz? en son paypalı iptal edin falan dediler bütün parayı harcamıştım mecbur.

paypal şu an türkiye'de yok. O yüzden hiç sanmıyorum

lnd_samet
01-09-2016, 16:52
abi benemi var bi cenabetlik,
.co.uk dan girdim olmadı
com dan girdim olmadı
.de girdim olmadı
yahu olmuyor :D üyeliksiz giremiyorum.

Miata91
01-09-2016, 21:14
abi benemi var bi cenabetlik,
.co.uk dan girdim olmadı
com dan girdim olmadı
.de girdim olmadı
yahu olmuyor :D üyeliksiz giremiyorum.

O zaman sendedir cenabetlik :D Ya da hatayı fark edip düzelttiler :D

marikan
02-09-2016, 15:08
Biraz önce küçük bir alışveriş daha yaptım aynı yöntemle. Ancak Yapı Kredi Play kartı kabul etmedi. Visa özellikli.
Onun yerine daha önceki alışverişimde kullandığım Fix kartı kullandım. MasterCard.

krscan
02-09-2016, 16:34
Bende dün bu yöntemle alışveriş yaptım. 45$'lık bir üründü. Bugün shipping maili geldi. Hayırlısı bakalım gelirse sag salim alacağım baya bir parça var :)

punto_multijet
05-09-2016, 14:25
25inde aldığım ürün bugün elime ulaştı. yani artık ebay yardırma vakti :D

SULTANOGLU
06-09-2016, 11:54
Bu arada benimde sipariş ettiğim ürün istanbula geldi gözüküyor sanırım bu hafta içinde elimde olmuş olur. Son durumu bildiriyim istedim.

marikan
06-09-2016, 13:33
Benim üründe jet hızıyla 5 günde gelmiş. Ancak şehir dışında olduğumdan teslim edilememiş. İnşallah geri gitmez. Bir de onunla tekrar uğraşmak zorunda kalmam.

fatihcakin
06-09-2016, 13:54
Bende halkbankın VİSA maaş kartı var, direk kart bilgilerini yazdığımda ödeme gerçekleşmiyor, BKM express i kullansam ödeme yapabilir miyim ?

punto_multijet
06-09-2016, 13:59
Benim üründe jet hızıyla 5 günde gelmiş. Ancak şehir dışında olduğumdan teslim edilememiş. İnşallah geri gitmez. Bir de onunla tekrar uğraşmak zorunda kalmam.

sanırım paypal muhabbetine yoğunluk azalınca paketler oldukça hızlı gelmeye başladı

chatlaxs
06-09-2016, 14:20
Bende halkbankın VİSA maaş kartı var, direk kart bilgilerini yazdığımda ödeme gerçekleşmiyor, BKM express i kullansam ödeme yapabilir miyim ?

ebayda bkm expressi kullanamassın :)

marikan
06-09-2016, 14:24
sanırım paypal muhabbetine yoğunluk azalınca paketler oldukça hızlı gelmeye başladı

Litvanya'dan bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmemiştim. Bayram nedeniyle daha da uzar diye düşünüyordum :)

mk4_bora
06-09-2016, 14:29
Gelir neden gelmesin. Avrupa ile posta konusunda sıkıntımız yok. Asıl sıkıntı Çin. :)

punto_multijet
06-09-2016, 14:39
Gelir neden gelmesin. Avrupa ile posta konusunda sıkıntımız yok. Asıl sıkıntı Çin. :)

çinden aldığım 1 haftada, ingiltereden aldığım 4 günde geldi :D

Maxi
06-09-2016, 14:40

adreste sizi bulamadılarmı paketi en yakın ptt ye bırakıyorlar
eger 1 hafta icinde alınmazsa iade ediliyor, bilginiz

eldorado
06-09-2016, 14:47
bitek ben alamıyorum galiba 150dolarlık ürün alıcam kım yardımcı olur? günlerdir uğraşıyorum:)

chatlaxs
06-09-2016, 15:27
bitek ben alamıyorum galiba 150dolarlık ürün alıcam kım yardımcı olur? günlerdir uğraşıyorum:)

alacağın ürünün linkini paylaşırmısın ?

psy_dreams
06-09-2016, 15:47
Bende sizlerden gaz alarak siparişimi verdim, hayırlısı bakalım. Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler Miata91

eldorado
06-09-2016, 18:42
aliexpress herhangi bi problem oluyor mu alışverişlerde? direk alabılıyormuyum

punto_multijet
06-09-2016, 21:16
aliexpress herhangi bi problem oluyor mu alışverişlerde? direk alabılıyormuyum

AliExpress te direk kredi kartıyla aldığından sorun yok. PayPal yok AliExpress te

Bugraaa
07-09-2016, 07:59
aliexpress de ebay gibi hızlı gönderse ya :)

marikan
07-09-2016, 08:59
adreste sizi bulamadılarmı paketi en yakın ptt ye bırakıyorlar
eger 1 hafta icinde alınmazsa iade ediliyor, bilginiz

Ptt'yi arıyorum ama ulaşamadım bir türlü. Haftaya bayram kapalı olacak. Bayramdan sonra alabilirim. Ancak inşallah bayramdan sonraya kadar geri göndermezler.

fthdrn
07-09-2016, 09:39

21 günde gelmişti bana :D

Bugraaa
07-09-2016, 09:55
15 günde geldiği de oldu ama genelde 1 ay civarı tam umudu kesiyorum postacı geliyor :D

Miata91
07-09-2016, 19:57
ben taktım ürünü arabaya ve geziyorum :D Hadi hayırlı olsun herkese.

SULTANOGLU
07-09-2016, 20:22
Bu arada ürünü bugün teslim aldım :D

2jz
07-09-2016, 21:23
Konunun açıldığı akşam ayın 26'sında deneme amaçlı aldığım ürün bugün geldi. Takip falan etmemiştim, gelmesi süpriz oldu resmen :)

Miata91
07-09-2016, 21:41
Herkesten 50 lira komisyon rica ediyorum :D

Tunacan
08-09-2016, 09:14
Asıl biz senden aldığımız ürünlerin parasını talep ediyoruz. Bayram arifesi masrafa soktun bizi sakallı :D Miata91

Miata91
08-09-2016, 09:35
Asıl biz senden aldığımız ürünlerin parasını talep ediyoruz. Bayram arifesi masrafa soktun bizi sakallı :D Miata91

hahaha :D Tamam tamam istemiyorum komisyon :D

krscan
09-09-2016, 15:19
2 Eylül'de aldıgım ürün bugün geldi. Tesekkürler Miata91 senin yöntem işe yaradı :)

Yiğit G.
09-09-2016, 16:30

Ben sürekli alışveriş yapıyorum aliexpress den ortalamam 10 gün. Bazen 8 gün.Çok nadir 15-20 günü falan buluyor.Aandroid araç teybi aldım mesela aliexpress den 22 dolar fazla verdim DHL için , 1 günde geldi.

emrekuzdere
09-09-2016, 17:04
Bende aracım için dün alışverişimi yaptım bu yöntem ile. Yapımda, anlatımda ve paylaşımda emeği geçen herkese teşekkürler :)

mrtoncl
10-09-2016, 14:04
Yöntem cayır cayır çalışıyor, peki ürünü alırken illaki satıcı ile iletişime geçmek gerekiyor mu ? Miata91

lnd_samet
10-09-2016, 14:48
almanya daki misafir girişi açıldı bende.
acaba önceki üyelik girişlerim ip den saklı kaldıda ingiltereye ondanmı giremiyoruz.

Miata91
10-09-2016, 19:09
Yöntem cayır cayır çalışıyor, peki ürünü alırken illaki satıcı ile iletişime geçmek gerekiyor mu ? Miata91

Hayır, satıcı ile iletişime geçmek gerekmiyor. Ben sadece Ebay in müşteri hizmetlerine sordum böyle böle olursa ne olur diye. Birşey olmaz dediler. Durum bu yani.

gemsazr9
10-09-2016, 23:38
Satıcının türkiye için shiipingi önceden girmiş olması gerekiyor mu ? Eğer yoksa sonradan eklemez mi bu yöntemle ?

Miata91
11-09-2016, 09:10
Satıcının türkiye için shiipingi önceden girmiş olması gerekiyor mu ? Eğer yoksa sonradan eklemez mi bu yöntemle ?

Eğer girilmemişse (May not ship to Turkey ..... ) yazıyorsa, iletişime geçin. Mutlaka bilgi verir shipping oluyor veya olmuyor diye. Aynı zamanda ücreti ve kargo seçimini de yaparsınız. Express, standard vs.

RedCan
11-09-2016, 10:02
İletişime geçerken. PROVIDE YOUR ADDRESS menüsünde Türkiyeyi mi seçelim hocam ? Biraz ayrıntı verebilir misiniz ?

Miata91
11-09-2016, 16:10
İletişime geçerken. PROVIDE YOUR ADDRESS menüsünde Türkiyeyi mi seçelim hocam ? Biraz ayrıntı verebilir misiniz ?

Tabii ki. Shipping olarak herşeyi doğru girmeliyiz ki ürünümüz başkasına gitmesin :)

s1nanozk
11-09-2016, 20:33
Hocam şimdi anladığım kadarıyla, As a guest konumunda girip sipariş adresinde sadece country i mi Turkmenistan olarak giricez?

Şu an mesela seni dediğin yöntemi deniyorum ve Guest olarak siparişi sepete atıp, ülkeyi Turkmenistan seçip diğer bilgileri kendi ev adresim vs. olarak girdim ama sıradaki adım nedir tam olarak anlayamadım?

s1nanozk
11-09-2016, 20:47
Ya da şöyle sorayım, ilk sayfada ülkeyi TR olarak seçmeme rağmen diğer aşamadaki 'Choose a country' de TR yok. Burada mı Turkmenistanı seçiyoruz?
1. sayfa bu;

http://i.hizliresim.com/1NG3bD.jpg (http://hizliresim.com/1NG3bD)

Bu da 2. sayfa,

http://i.hizliresim.com/LQOXM1.jpg (http://hizliresim.com/LQOXM1)

Miata91
11-09-2016, 21:52
Arkadasım evet. Zaten resimli olarak anlatıldı bu konu 2 kez.

s1nanozk
11-09-2016, 22:26
Sağol kardeşim ya, aynen bu şekilmiş. İlk sayfalarda da varmış neyse, tekrar teşekkürler.

RedCan
12-09-2016, 09:51
Almanya Ebay sitesinde öyle bir özellik yok. Sadece üye olarak satın alabiliyoruz.

amerika sitesinden yapmak gerekiyor kesinlikle. Tekrar tekrar baktım Almanya da yok. Shiping biraz tuzlu oluyor ama yapıcak bişey yok. 20 dolarlık şeye 27 dolar kargo ücreti verdim :D

Ebay.de'den nasıl alışveriş yapıcaz ? Bu yöntem işe yaramıyor mu ? Orda da "In Den Warenkorb" yazıyor Add to cart yerine ?

s1nanozk
12-09-2016, 12:10
Biraz evvel denedim ama kartı kabul etmedi, tüh ya farklı bir kart deneyin falan diyor :(

Miata91
12-09-2016, 15:05
Ignition Switch 12V Panel Engine Start Push Button LED Toggle for Racing Car 12V | eBay (http://www.ebay.com/itm/Ignition-Switch-12V-Panel-Engine-Start-Push-Button-LED-Toggle-For-Racing-Car-12V-/121808121836?hash=item1c5c546fec:g:bVgAAOSw5dNWqyx j&vxp=mtr)

Ha bunu da alalım :)

fatihcakin
17-09-2016, 06:55
Denemek için ufak bir ürün alayım dedim, anlatılan sistemle siparişi verdim, hesaptan para da kesildi fakat,
ürün benim üyeliğimde sepetimde görünüyor, satıcının bana attığı mesaj şu ;

You have 1 available item(s) in your cart - remember, items aren't yours until you check out!
(Ürün sepetinden çıkana kadar senin değildir) diyor,

Ödeme içinde paypal seçeneği var haliyle :( acaba nerede yanlış yaptık...

marikan
17-09-2016, 08:09
Üyelikle alışveriş yapmadığınız için orda olması sıkıntı değil. Alışveriş yaparken verdiğiniz mail adresine bir kod geliyor. Onunla giriş yapıp siparişinizin durumunu kontrol edin.

fatihcakin
17-09-2016, 08:56
Üyelikle alışveriş yapmadığınız için orda olması sıkıntı değil. Alışveriş yaparken verdiğiniz mail adresine bir kod geliyor. Onunla giriş yapıp siparişinizin durumunu kontrol edin.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi giriş yaptım,
http://i68.tinypic.com/152gepl.jpg

Ödeme şekli paypay görünüyor, bir yerde hata mı yaptım acaba...

Miata91
17-09-2016, 10:32
Cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi giriş yaptım,
http://i68.tinypic.com/152gepl.jpg

Ödeme şekli paypay görünüyor, bir yerde hata mı yaptım acaba...

Sen üye isen, biz "guest" olarak yapıyoruz alışverişi. Sanırım yeterine okumadın açıklamaları. Tekrardan oku, bak bakalım nerde yanlış olmuş. Sanırım sen direkt kendi üyeliğinden aldın :)

fatihcakin
17-09-2016, 10:39
Siparişi guest ten verdim fakat, kullandığım mail adresi hem paypalda hemde ebayda kayıtlı,
Galiba ebay hesabımdan almışım gibi oldu

-Murat Özcan-
19-09-2016, 13:00
Üyeliğimiz var fakat üyelik girişi yapmadan mı alışveriş yapacağız türkmenistan üzerinden ?

Miata91
19-09-2016, 13:36
Üyeliğimiz var fakat üyelik girişi yapmadan mı alışveriş yapacağız türkmenistan üzerinden ?

Evet. Misafir olarak alıyoruz. Resimli anlatımlar mevcut. Konuyu baştan beri okursanız anlayacaksınız.

ef186
19-09-2016, 13:40
Resimli Anlatım yapalım ozaman :D

1 - Ebaya hesabınla giriş yapma,girdiysende çıkış yap. Alacağın ürünün sayfasını aç Add to cart ' a bas ( tabi alacağın ürün TR'ye gönderilebiliyor olması lazım )
http://oi64.tinypic.com/qsv5lz.jpg

2 - Açılan sayfada Proceed to checkout a bas
http://oi68.tinypic.com/2w6c6m8.jpg

3 - Açılan sayfada hesap bilgileri isteyecek birşey girmeden Continue as a guest e bas
http://oi66.tinypic.com/4volzk.jpg

4 - Açılan sayfada adres bilgilerini ve telefonunu giriyorsun Türkiye bu kısımda seçiliyor. Continue as guest e basıp devam ediyoruz
http://oi63.tinypic.com/akaez7.jpg

5 - Sonraki sayfada pay with altındaki visa amblemli bölümü seçip Continue as guest e basıyoruz
http://oi65.tinypic.com/33u4dfn.jpg

6 - Ve son sayfa burada kredi kartı gireceğimiz bölüm açılıyor Country den Turkmenistanı seçiyoruz alttaki bölümleri kart bilgilerini girip sayfanın en altındaki Pay tuşuna basıp ödemeyi yapıyoruz. Mail adresine sipariş bilgileri ve acces kod geliyor. Gelen mailde track your ordere basıp acces kodu girince normal ebay hesabı gibi guest hesap açılıyor, satcıya falan mesaj atılcaksa buradan atabilirsiniz.
http://oi68.tinypic.com/nmhuyr.jpg

Bknz resimli anlatım

yoshimura
19-09-2016, 16:55
Bknz resimli anlatım

yok yine okumayacaklar:D

marikan
19-09-2016, 20:26
Aldığım ürünlerden ikisi geldi. Bir tanesi yok ortada aynı satıcıdan almıştım. Satıcıya sordum. Bi kaç gün bekle, gelmezse aynı kondisyonda yeni ürün gönderecem dedi. İkinci el ürün almıştım.

Miata91
19-09-2016, 23:58
Aldığım ürünlerden ikisi geldi. Bir tanesi yok ortada aynı satıcıdan almıştım. Satıcıya sordum. Bi kaç gün bekle, gelmezse aynı kondisyonda yeni ürün gönderecem dedi. İkinci el ürün almıştım.

:D umarım ufak tefek birşeydir.

marikan
20-09-2016, 09:29
50€. Satıcı sağlam sorun olmaz. Daha önce çok defa alışverişim oldu ayı adamdan.

emrekuzdere
20-09-2016, 10:29
Ebay'dan alışveriş yapacak kadar araştırmacı, 9 sayfa okumayacak kadar sabırsız :D

10.lincoln
23-09-2016, 02:13
merhaba hocam
ebayden bu yöntemle işlem yapmaya çalıştığımda en son bilgileri girdikten sonra bu kredi kartı geçerli değildir uyarısı alıyorum.

kredi kartımın aslı ve sanal kartının numarasını da ayrı ayrı şekilde girdim. sonuç değişmedi.
banka ile görüştüm herhangi bir sorun yok dediler.

daha önce 100e yakın ebayden alım yapmıştım. sorunsuz şekilde. limitte müsait.
bu konuda bilginiz varmı acaba?

10.lincoln
23-09-2016, 02:23
We were unable to verify this card. Please review and make sure that the information you entered is correct. If the problem persists, please enter a different card.

yoshimura
28-09-2016, 10:30
We were unable to verify this card. Please review and make sure that the information you entered is correct. If the problem persists, please enter a different card.

Cuma günü bir alışveriş yaptım, banada o uyarıyı verdi. Herzaman alışveriş yaptığım karttı aslında. Bende farklı bir kartla aldım. sorun olmadı

SULTANOGLU
29-09-2016, 15:49
I don't have a PayPal account, I want to create one
I want to open a free account and complete my payment with PayPal advantages
Learn more about PayPal and its advantages

Country

evet beyler değişik bir seçenek gelmiş şu anda guest olarak devam edemiyorum. nedense eskiden optional olan kısım şu anda sizi mutlaka bir paypal hesbı oluşturmaya yönlendiriyor.

imprezaWRC
29-09-2016, 15:51

Country

evet beyler değişik bir seçenek gelmiş şu anda guest olarak devam edemiyorum. nedense eskiden optional olan kısım şu anda sizi mutlaka bir paypal hesbı oluşturmaya yönlendiriyor.

Böylelikle alışveriş yine hayal oldu.

chatlaxs
29-09-2016, 20:41

Country

telefondan denedim hata verdi hatta 2 telefondan chorome firefox ve android stock internet brovserdan denedim 2 telefondada hata verdi :D
Bilgisayar için bluestack diye bi uygulama var ( BlueStacks 2 - 140 Millionen Android Nutzer, Tendenz steigend (http://www.bluestacks.com) burdan indirebilirsiniz) onu pcye kurun , uygulamanın stock internet browserından ebaya girin daha önceki yöntem devam ediyor kart girme bölümüne kadar geliyor, bişey alacak varsa deneyip sonucu yazarsa iyi olur https://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/You_Rock_Emoticon.gif

http://oi67.tinypic.com/vmrex2.jpg

SULTANOGLU
29-09-2016, 20:48
telefondan denedim hata verdi hatta 2 telefondan chorome firefox ve android stock internet brovserdan denedim 2 telefondada hata verdi :D
Bilgisayar için bluestack diye bi uygulama var ( BlueStacks 2 - 140 Millionen Android Nutzer, Tendenz steigend (http://www.bluestacks.com) burdan indirebilirsiniz) onu pcye kurun , uygulamanın stock internet browserından ebaya girin daha önceki yöntem devam ediyor kart girme bölümüne kadar geliyor, bişey alacak varsa deneyip sonucu yazarsa iyi olur https://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/You_Rock_Emoticon.gif

http://oi67.tinypic.com/vmrex2.jpg

Orada ekran görüntüsü koymadım ama ban aolan şuydu. Kart bilgilerini giriyorsun ama saa şu şekilde devam ettirme seçeneği koyuyo, o da buradaki bilgilerimi onaylıyorum ve paypal hesabı açıyorum.

Yani direk aşağıda olduğu gibi Pay bölümü yok I agrre with the tearms and create a paypal account yazıyor.

marikan
29-09-2016, 21:16
Biraz önce alışveriş yaptım. Problem yok sistem çalışıyor aynen. 10'a yakın alışverişim oldu sanırım.

chatlaxs
29-09-2016, 21:18
pcden girince dediğin gibi yukarda böyle bişey çıkıyor alttada da sadece paypal bölümü seçilebiliyor
Following recent PayPal changes in Turkey (Online Odeme Yapın ve Para Gonderin - PayPal Turkiye (https://www.paypal.com/tr/home)) you may not be able to complete this purchase using PayPal. Please consider this before committing.

bluestack yöntemiyle an itibari ile siparişi geçtim https://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/You_Rock_Emoticon.gif

http://oi67.tinypic.com/rs6jxv.jpg

SULTANOGLU
29-09-2016, 21:31
http://i1277.photobucket.com/albums/y500/sultanoglu/Untitled_zpsr3aliaar.jpg

Geçen sefer sorunsuz olmuştu, şimdi karşılaştığım ekran bu

SULTANOGLU
29-09-2016, 22:42
evet uğraştım ettim kanırttım gizli sekmede açtım ve nasıl oluyorsa aynı siparişi sıkıntısız verdim.

phoenixs
29-09-2016, 23:53
Beyler bu ne anlama geliyor ben mi hata yapıyorum

http://i.hizliresim.com/gXvN92.png (http://hizliresim.com/gXvN92)

SULTANOGLU
29-09-2016, 23:55
bu yapmış olduğunuz şey geçici olarak gerçekleştirilememektedir. lütfen sonra tekrar deneyn

demek istiyor

cannn22
30-09-2016, 08:39
Biz Türk'lerden korkulur. Pratik zeka ve kısa çözümler konusunda bizden daha üstün bir millet olduğunu düşünemiyorum ben :hihih::cokgreen:

emrekuzdere
30-09-2016, 09:31
Bu arada bilgilendirme olsun her alışverişimde mastercard'ı deniyorum kabul etmiyor. Visa ile sorunsuz alışveriş yapabiliyorum.

kickboxer
03-10-2016, 14:11
Arkadaşlar konuyu hortlatmış olucam ama Japonyaya ebay harici para yollamam gerekiyor bunla ilgili bir yöntem bulabildiniz mi?
Westernunion harici bir yöntem var mı ?

emrekuzdere
03-10-2016, 14:16
Westernunion ile cuma günü Almanya'ya gönderdim, gün içinde gitti ama 10€ ücret ödedim.

marikan
05-10-2016, 16:12
Bugünler bir şeyler alan oldu mu? Sistem değişmiş. Uyarı veriyor alım yapamıyorum.

onursumer
13-10-2016, 00:26
türkmenistanı yedirebilen varmı hala ? herşeyi denedim yok kapatmışlar galiba :D

Gearbox
13-10-2016, 00:32
Bende nasil alisveris yapildigini cozemeyenlerdenim :(

DOHC
13-10-2016, 07:55
Ben geçen hafta Türkmenistan yöntemi ile sipariş verdim İngiltere'den, parça yolda görünüyor. Umarım elime geçer.

phoenixs
15-10-2016, 21:43
beyler hayırlı akşamlar

ben alışveriş yaptım mailime kod geldi bu kodu nereye yazıp ürünü kontrol edeceğimi bulamadım :D

chatlaxs
15-10-2016, 23:56
beyler hayırlı akşamlar

ben alışveriş yaptım mailime kod geldi bu kodu nereye yazıp ürünü kontrol edeceğimi bulamadım :D

gelen maildeki track your ordere bas

http://oi65.tinypic.com/33c3txv.jpg

açılan sayfada guest order yazan yere mail ve access kodu gir devam de sayfa açılacak

http://oi63.tinypic.com/35mi5au.jpg

sekizsilindir
16-10-2016, 07:08
Kaç $ a kadar gümrük ödeme yok, bizde eksiklerimizi tamamlasak..

sekizsilindir
16-10-2016, 07:16
Ben de yıllardır ebay den paypal ile alışveriş yapıyordum. Paypal TR'den kaldırıldıktan sonra hiç alışveriş yapmadım. Sanal kartla alışveriş yapılmıyor mu?

Sadece sanal kart yeterlimi alışverişe
Hepsini okudum ama dün 11den beri uyumasın kaçırmış olabilirim

rain man
16-10-2016, 08:18
Kaç $ a kadar gümrük ödeme yok, bizde eksiklerimizi tamamlasak..

75euro üstüne yüzde 18 vergi var.

marikan
16-10-2016, 14:36
Bu yöntemle alışveriş yapıp ebay'e anlaşmazlık için itiraz eden oldu mu hiç?
Satıcı ile anlaşamıyoruz. Ürün bozuk çıktı, kabul etmiyor. Ayrıca feedback de veremiyoruz sanırım?

Miata91
20-10-2016, 19:41
Vay be yöntemimin içine etmişler demek ki :D

Miata91
20-10-2016, 19:47
75euro üstüne yüzde 18 vergi var.

yuzde 18 sadece avrupa için geçerli diğer ülkelere yuzde 20 istiyorlar customs

gemsazr9
21-10-2016, 20:21
arkadaşlar biri bu üründe odemeye kadar ilermeyebilir mi ?olmuyor odeme aşamasında kredi kartını çıkartamıyorum sadece paypal çıkıyor . .yoksa iyi gidiyor . en sonda takıldım .

onursumer
21-10-2016, 20:27
Vay be yöntemimin içine etmişler demek ki :D

valla ben bankadanda şupheleniyorum , o sisteme odeme vermiyor olabilir kartınız uygun değil vs diyor :D

burakk.
21-10-2016, 20:34
Ben de bu yöntem ile alışverişimi yaptım 9.gün bugün kargo şubeye varmış,yarın alamazsam pazartesi alırım sanırım :)

gemsazr9
21-10-2016, 20:41
uyanmışlar böyle yazıyor . paypaldan başka secenek vermiyor .
Mevcut konuk kullanıcıları, tüm ödeme yöntemleri için. Burada gösterilen olmayan bir ödeme yöntemi kullanmak istiyorsanız, eBay hesabınıza giriş yapın, ya da eBay giriş yapın.

DOHC
21-10-2016, 20:53
Ben geçen hafta Türkmenistan yöntemi ile sipariş verdim İngiltere'den, parça yolda görünüyor. Umarım elime geçer.

Parça elime geçti sorunsuz olarak. İngiltere posta servisi royal post ile geldi. Takip numarası falan yoktu ama sıkıntısı geldi.....

gemsazr9
21-10-2016, 20:58
almanyadan yapamıyorum

gemsazr9
21-10-2016, 21:09
ilgilterede böyle yazıyor
Unfortunately, you can't use a credit or debit card to pay for this order. This option might be unavailable if:

We don't accept credit or debit card purchases on this country's site
A seller doesn't accept credit or debit cards
You've applied a voucher or donation

Schumi
21-10-2016, 21:58
Peki kıbrıs yada bulgar paypal ına Türk kredi kartı olayına ne diyorsunuz ?

YsfTzcn
21-10-2016, 21:59
Ben ingiltereden bir ürün aldım. Satıcı yalnızca İngiltereye gönderiyordu. Adresimdeki ülke kısmını İngiltere yaptım. Paypal kısmında ise sanal kartımın ülke kısmını türkmenistan yaptım. Ödemeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirdim. Ürünlerde Rusyadan teslim çıkarsa şaşırmam artık :)

Adama da tembihledim şu adrese gönder diye, şuan sorun bakalım :)

emrekuzdere
24-10-2016, 11:04
Bugün ingiltere'den açık arttırmada kazandığım farlarım geldi. Bu yöntemleri paylaşanlara, anlatanlara tekrar teşekkürler.
http://i68.tinypic.com/erdg84.jpg

marikan
24-10-2016, 11:20
Bugün ingiltere'den açık arttırmada kazandığım farlarım geldi. Bu yöntemleri paylaşanlara, anlatanlara tekrar teşekkürler.
http://i68.tinypic.com/erdg84.jpg

Açık artırma ile kazandığınız ürünü bu yöntem ile nasıl aldınız? Misafir olarak giriş yapıyoruz, bu şekilde nasıl aldınız?

emrekuzdere
24-10-2016, 16:43
Bu guest yöntemi ile daha önce 2-3 kadar parça aldım, aslında teşekkürün bir kısmı onlar için.
Bu açık arttırma olayında Guest olarak girip teklif vermeyi denedim olmadı. Kendi hesabımdan teklifi verdim, sonuçlanınca ödeme yapmam için 1 hafta süre verdiler. Önce ki sayfalarda konuşulan parayı yurt dışında ki tanıdığa aktarma fikri üzerinden hareket ettim bende. Westernunion ile parayı Almanya'dan tanıdığıma aktarıp onun paypal'ı ile tamamladım alışverişi. Yani benim aklıma böyle bir şey gelmemişti o zamana kadar.

marikan
24-10-2016, 21:01
Ebay'de açık artırma ile çok fazla alışverişim oluyordu Paypal varken. Çok da uyguna denk getirdiğim şeyler oluyordu. Keşke daha kolay bir yolu olsa.

darkmoon
24-10-2016, 21:07
bu türkmenistan olayı devam ediyormu arkadaşlar.

onursumer
24-10-2016, 21:48
bu türkmenistan olayı devam ediyormu arkadaşlar.

valla kaçtır deniyorum olmuyor :D

darkmoon
24-10-2016, 22:06
valla kaçtır deniyorum olmuyor :D

demek bugı kapattılar :)

-Murat Özcan-
25-10-2016, 00:05
Kapattılarsa şimdi onun benzerini hangi ülke üzerinden yapacağız ?

SULTANOGLU
25-10-2016, 00:40
türkmenistan olayı devam ediyor daha geçen hafta siparişlerim geldi. sadece ne kadar mantıklı bilem ama daha önceki ebay sayfa gezintilerinizi silmeniz gerekiyor. ben ikinci siparişimde baya denedim olmadı sonra geçmişi silip tekrar denedim oldu.

-Murat Özcan-
25-10-2016, 00:54
türkmenistan olayı devam ediyor daha geçen hafta siparişlerim geldi. sadece ne kadar mantıklı bilem ama daha önceki ebay sayfa gezintilerinizi silmeniz gerekiyor. ben ikinci siparişimde baya denedim olmadı sonra geçmişi silip tekrar denedim oldu.

Birde o şekilde deneyelim hocam umarım olur

tayreep_john
25-10-2016, 10:18
gümrük vs gibi şeylerle uğraşmamak için siparişlerimizde üst limitimiz nedir arkadaşlar ???

imprezaWRC
25-10-2016, 11:27
gümrük vs gibi şeylerle uğraşmamak için siparişlerimizde üst limitimiz nedir arkadaşlar ???

75 euro diye biliyorum. Ama sınırı azıcık geçersende satıcıya bu limitten bahsedersen belki faturayı öyle ayarlayabilir ama olurda gümrüğe takılırsa ödeme çıktısını görmek isteyip zorluk çıkarabilirler :(

marikan
25-10-2016, 11:44
Tarayıcı geçmişini ne var ne yok temizleyip deneyin oluyor.

darkmoon
25-10-2016, 12:16
ben gümrüğe çok gitmiş biriyim .. size adımları söyliyim ordaki görevlilerde emin olun sizin bizim kadar ebaycı aliexpressci olmuşlar :) ..
gidiyorsunuz size ebaydaki ilanı göster diyorlar ve hesabına gir diyorlar o ilanın transcript bilgilerini görmek istiyorlar kısaca ... guest olarak alsan bile o bilgiler vardır ebayda ... onu görmek istiyorlar çünkü orda oynama yapılamıyor.. :)

eğer türkmenistan olayı geçerliyse iyi yakında yüklenmem gerekicek gene ebaya.. eğer denilen gibiyse bilgisayara ebay için ayrı bir browser kurmak en ideali.. çünkü geçmişi silince bütün diğer sitelerdeki bilgilerde gidiyor..

gemsazr9
25-10-2016, 23:36
hayrına biri şuna bakabilir mi ? nerde hata yapıyorum ödeme kadar getirebilir mi ? olmuyor
Original Renault 7700759419 | eBay (http://www.ebay.de/itm/Original-Renault-7700759419-/302110921602?hash=item465736d382:g:zMgAAOSw8w1YBeT C)

chatlaxs
26-10-2016, 01:04
hayrına biri şuna bakabilir mi ? nerde hata yapıyorum ödeme kadar getirebilir mi ? olmuyor
Original Renault 7700759419 | eBay (http://www.ebay.de/itm/Original-Renault-7700759419-/302110921602?hash=item465736d382:g:zMgAAOSw8w1YBeT C)

bu linkten denermisin Original Renault 7700759419 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Original-Renault-7700759419-/302110921602?hash=item465736d382:g:zMgAAOSw8w1YBeT C) ebay.de olmayabilir belki ben ödemeye kadar geldim sıkıntı yok :)

http://www.imgim.com/ebayyy.png

http://www.imgim.com/ebayyy2.png

gemsazr9
26-10-2016, 05:57
bu linkten denermisin Original Renault 7700759419 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Original-Renault-7700759419-/302110921602?hash=item465736d382:g:zMgAAOSw8w1YBeT C) ebay.de olmayabilir belki ben ödemeye kadar geldim sıkıntı yok :)

allah razı olsun senden . klasik ebaydan mı girdiniz . ?

tayreep_john
26-10-2016, 12:30
75 euro diye biliyorum. Ama sınırı azıcık geçersende satıcıya bu limitten bahsedersen belki faturayı öyle ayarlayabilir ama olurda gümrüğe takılırsa ödeme çıktısını görmek isteyip zorluk çıkarabilirler :(

peki 2.000 tl lik bir ürün getirmek istesek filtre kiti ve intercooler bunlar için nasıl birşey olucak ?? allahın emri takılıcak ve %20 vergi ödüyerek alıcaz sanırım peki gümrüğe gitmemize gerek kalıcak mı ? hangi sınırdan giriyorsa oraya mı gitmem gerekir.. bulunduğum ilden halledemiyorum sanırım :/

Redfish16V
26-10-2016, 12:47
peki 2.000 tl lik bir ürün getirmek istesek filtre kiti ve intercooler bunlar için nasıl birşey olucak ?? allahın emri takılıcak ve %20 vergi ödüyerek alıcaz sanırım peki gümrüğe gitmemize gerek kalıcak mı ? hangi sınırdan giriyorsa oraya mı gitmem gerekir.. bulunduğum ilden halledemiyorum sanırım :/
Biraz yardımcı olabileceğim sanırım anlatayım hemen ; 2000 küsüre yakın malzeme getirtmiştim.Ürün Abd'dne geldi.İstanbulda paket açıldı bakıldı kapanıp Ankara gümrüğe geldi ve takıldı.Ödeme bilgilerimi,ürünün faturasını,ruhsatımı alıp ptt gümrük işlem merkezine gittim.Aracım için aldım,herhangi bir ticari faaliyetim yoktur dedim.%20(Abd'dn gelen için %20,Avrupa'dan gelen için %18 ve 100 tl gibi harç ödedim çıktım.Sizden şüphelenirse v.b durum olursa %18 kdv'yi acımadan alıyorlar.İkametgah İstanbul ise istanbuldaki gümrükte takılır size tebligat gelir fakat tebligat gelmeden gidip teslim almanız size + puan olacaktır.

Ewren
26-10-2016, 15:10
arkadaşlar size göre cep telefonu aksesuarları için en iyi site hangisi bunlardan?

ebay
amazon
aliexpress
yada diğer?

gemsazr9
26-10-2016, 16:36

allha razı olsun .başardım. satıcıda türk çıktı işler daha kolaylaştı .

chatlaxs
26-10-2016, 23:58
allha razı olsun .başardım. satıcıda türk çıktı işler daha kolaylaştı .

Olduysa ne mutlu bana :) satıcı Türk mü çıktı :D

gemsazr9
27-10-2016, 00:49
Olduysa ne mutlu bana :) satıcı Türk mü çıktı :D
evet . almanyada yaşayan türk .

tayreep_john
27-10-2016, 10:17
bu tip sitelerde ürünü almadan önce satıcı ile konuşup anlaşma yapılıyor mu ? ürün hakkında bilgi vs...

marikan
31-10-2016, 09:35
bu tip sitelerde ürünü almadan önce satıcı ile konuşup anlaşma yapılıyor mu ? ürün hakkında bilgi vs...

Satıcı ile öncesinde konuşmakta her zaman yarar var bence. Özellikle ürün kullanılmış ise. Ama açıklama yeterli ve satıcı Türkiye'ye gönderim yapıyorsa şart değil konuşmanız.

onur_si
31-10-2016, 16:58
geçenler almanyadaki akrabam üzeinden oranın adresini gösterip paypal hesabı açtım ve tr deki kredi kartımı tanımladım. sonra ebaydan alışveriş yapmaya çalıştım paypal ı seçtim ama shipping adres olarak tr yi seçtim. fakat kabul olmadı :) yani shipping adres olarak almanyayı seçsem olurmuydu acaba yada paypal hesabına tr kredi kartı mı kabul etmiyor beceremedik

marikan
01-11-2016, 21:41
Bugün ne yaptıysam alışveriş yapamadım. Misafir giriş ekranı farklı bir şekilde geliyor ve kredi kartı ile ödeme çıkmıyor. Paypal'a yönlendiriyor. Varmı son günlerde yapan alışveriş?

phoenixs
01-11-2016, 23:33
Beyler 2 hafta önce aldığım ürünler elime ulaştı :-) tekrar teşekkür etmek istedim

chatlaxs
01-11-2016, 23:42
marikan tarayıcı çerezlerini silip denermisin bi yada gizli sekme açıp ordan dene bi :D

marikan
02-11-2016, 08:42
marikan tarayıcı çerezlerini silip denermisin bi yada gizli sekme açıp ordan dene bi :D

Herşeyi denedim. Çerezleri temizledim, gizli sekmede denedim. Farklı tarayacılar, farklı cihazlarda denedim. Sonuç başarısız.

HalilMacit
02-11-2016, 09:06
Almanyadan bmw için katlanır ayna getirtsem takılır mı arkadaşlar ? Toplamı 400 euro. Takılırsa ne kadar vergi öderim ?

marikan
02-11-2016, 09:28

Hallettim. Evde wifi ile herşeyi denedim olmadı. iPhone'da Safari'den denedim olmadı. Şimdi 3G bağlantı ile iPhone'dan denedim oldu.

-ER-
02-11-2016, 09:34
Ebay ve Amazon zaten şahıslar satıyor oradada Aliexpres ürünleri oluyor genelde :)

-ER-
02-11-2016, 11:11
Bu türkmenistan olayı güzel oldu direk kendimi -500 yaptım hahaha :D

Miata91
06-11-2016, 22:32
-500 de iyiymiş :D Bu arada benim miata satılık gençler proje isteyen varsa hazır kışda baklamışken alsın bak :D ucuza gidiyo ona göre

gemsazr9
06-11-2016, 23:39
arkadaşlar satıcı türk çıktı diye sevinmiştim. kargoyu takipli yollayıcam dedi. ödemeyi yaptıktan sonra selamı kesti ,artık cevap vermiyor sorularıma elimde ne bir takip numarası var nede paypal güvencesi .

chatlaxs
03-12-2016, 17:11
bu işte bitti heralde yakıda alışveriş yapan var mı ? Ödeme kısmında sadece paypal açık diğerleri kapalı geliyor ve seçilmiyor şöle bi uyarı çıkıyor :soru:
Unfortunately, you can't use a credit or debit card to pay for this order. This option might be unavailable if:
We don't accept credit or debit card purchases on this country's site
A seller doesn't accept credit or debit cards
You've applied a gift card, coupon, eBay Bucks, or donation

gemsazr9
03-12-2016, 17:59
Artık olmuyordu .biz söyle yaptık satıcıya adresi yazıp turkey yerine türkmenistan yazdık .öyle oldu satıcı türkiyeye göndericem dedi .

emrekuzdere
13-12-2016, 19:38
Bu yöntem cortladı. Başka yeni yöntemler bekliyoruz :)

emrekuzdere
22-12-2016, 17:43
Mart 2017'de tekrar alışverişe başlanabileceği söyleniyor ama, yok mu şimdilik yeni yöntemi olan? :D

yoshimura
23-12-2016, 08:18
Mart 2017'de tekrar alışverişe başlanabileceği söyleniyor ama, yok mu şimdilik yeni yöntemi olan? :D

Bende öyle duydum sonra paypalın sitesine baktım, orda herhangi net bir bilgi yok. Gümrük vergisinide düşürdüler zaten. Bu saatten sonra sanmıyorum açacaklarını. Bir ebay zevkimiz vardı onuda yalan ettiler..

emrekuzdere
23-12-2016, 19:15
Peki yeni koşullarda 30 euro olan ücreti geçtiğimizde ne kadar vergi ödüyoruz?

darkmoon
23-12-2016, 19:24
ya ebay bir açık arka kapı bırakıcak "haberim olmadan çek panpa" hesabı .. yada alternatif bir yöntem gelişicek ..

Nightfish
22-02-2017, 19:50
Konuya bir güncel çekeyim. Haberler güzel. Bugün ebayden mail geldi, artık paypal olmadan kredi ya da banka kartıyla alışveriş yapabilirsiniz diye.

Gearbox
22-02-2017, 19:53
Konuya bir güncel çekeyim. Haberler güzel. Bugün ebayden mail geldi, artık paypal olmadan kredi ya da banka kartıyla alışveriş yapabilirsiniz diye.

çok iyimiş :)

Bi yasak vs gelmeden değerlendirelim..

darkmoon
22-02-2017, 20:07
aynı mail banada geldi en kısa zamanda ufak bir deneme yapıcam.

Gearbox
22-02-2017, 20:10
Denedim ama halen paypal üzerinden işlem yapıyor..

Nightfish
22-02-2017, 20:29
Şu linkte var bilgi ;

eBay Newsletter: (http://seller-news.ebay.com/u/gm.php?UID=v4SStY8Hod&ID=110198633_1825735_371821)

Normalde Paypal altında kredi kartı çıkıyor diye göstermiş.

marikan
22-02-2017, 21:06
Mail tüm üyelere gönderilmiş. Denedim ama kredi kartı seçeneği çıkmıyor.
Zaten ebay'in tüm ödeme sistemi Paypal'a ait. Umudum yoktu zaten.

imprezaWRC
22-02-2017, 21:07
Şu linkte var bilgi ;

eBay Newsletter: (http://seller-news.ebay.com/u/gm.php?UID=v4SStY8Hod&ID=110198633_1825735_371821)

Normalde Paypal altında kredi kartı çıkıyor diye göstermiş.

Guest checkout'da deneyeyim dedim ama çıkmadı o seçenek :(

darkmoon
22-02-2017, 21:13
eskiden zaten kredi kartı vardı ki ben alıyordum direk kredi kartıyla.. bu kredi kartı sisteminin ben bir farkı var zennetmişdim.

Nightfish
22-02-2017, 21:21
Guest checkout'da deneyeyim dedim ama çıkmadı o seçenek :(

Mail ile böyle bir bilgi gelince ben de daha öncekinden farklı, özel bir şey yaptılar sandım darkmoon 'un da dediği gibi. Yine hüsran.

imprezaWRC
22-02-2017, 21:33
Mail ile böyle bir bilgi gelince ben de daha öncekinden farklı, özel bir şey yaptılar sandım darkmoon 'un da dediği gibi. Yine hüsran.

Canın sağolsun :)

onursumer
22-02-2017, 21:36
zaten vardı o seçenekte , kredi kartı alt yapısınıda paypal yönettiğinden ödeyemiyorduk , şuan için bu duruma yapabilicekleri birşey yokmuş :D

msk_bmw
20-03-2017, 15:48
Şahanın Halkbank reklamından aklıma geldi Makedonya seçtim, galiba oldu. Ve umutlar yeşerir :D Tekrar haber vereceğim.

altugkocer
20-03-2017, 16:34
Ben geçen hafta kendi ebay hesabımdan ülkeyi Türkmenistan seçerek alışveriş yaptım.