Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercity İstanbul Park Pist Günleri
Sayfa :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
KeremHat
09-04-2018, 20:07
https://www.youtube.com/watch?v=C-XmCUART-k
Cumartesi günü b seansında kaza anından hemen sonra pistin sağından soluna karşıdan karşıya geçip pit çıkışından içeri girmeye çalışan civic.Kazaya karışan araçların sürücülerine geçmiş olsun fakat böyle ihlaller daha büyük kazalara sebep olabilir.
rain man
09-04-2018, 20:09
Selamlar;
Polo TDİ ı ben kullanıyordum ,araç üzerinde kışlık lastikler vardı, sadece bir seans çıktım ve aracı ilk kez pistte kullandım,
buna rağmen çok keyifli vakit geçirdim, hiç pist asfaltından dışarı çıkmadan, transponder ile 2.35.517 süre aldım.
Bildiğim kadar ile GTİ olmayan polo ile yapılmış en iyi süre.. E36 nın maşallahı var. Kullanan arkadaşı da tebrik ederim.
İnşallah Önümüzdeki yarışlarda da pistte olacağız. Görüşmek üzere.
Düzlükte çok güzel uzuyor, kadran videosu var mı :) virajlardaki e36'yı baya kesmişsiniz ki bu kışlıklar kaynaklı da olabilir. Kesinlikle daha iyi bir lastikle daha iyi bir süre gelecektir.
serkansozen
09-04-2018, 20:40
aracın hızlanma videosu;
Mehmet Gazihan on Instagram: “#Volkswagen #Polo 1.6 #TDI #SofiPolo #BigProject #BigFun #Acceleration #Megachips #Chiptuning #MegaWorks #Bursa #formore” (https://www.instagram.com/p/BhXBTmAg2yt/)
Virajlardaki yavaşlamanın sebebi lastikler , çıkışlarda yavaş kalmasının ise ayar ile ilgisi var ki, ilk fırsatta düzelteceğiz.
Maalesef pist günlerinde bu tarz durumlar yaşanıyor, birbirimizi yavaşlata biliyoruz. Umarım önümüzdeki seanslarda daha güzel süreler yaparız.
Hepimize kazasız belasız keyifli sürüşler.
rahmitanir
09-04-2018, 20:48
aracın hızlanma videosu;
Mehmet Gazihan on Instagram: “#Volkswagen #Polo 1.6 #TDI #SofiPolo #BigProject #BigFun #Acceleration #Megachips #Chiptuning #MegaWorks #Bursa #formore” (https://www.instagram.com/p/BhXBTmAg2yt/)
Virajlardaki yavaşlamanın sebebi lastikler , çıkışlarda yavaş kalmasının ise ayar ile ilgisi var ki, ilk fırsatta düzelteceğiz.
Maalesef pist günlerinde bu tarz durumlar yaşanıyor, birbirimizi yavaşlata biliyoruz. Umarım önümüzdeki seanslarda daha güzel süreler yaparız.
Yani 3.25in kamerasından ivmelenmeni görmesem, kadran videon için arabayı uçurumdan aşağı mı attın derdim. Gerçekten inanılmaz, maşallah ama dumanlı işte.
Aranel Ciryatan
09-04-2018, 21:03
Kaza yapanlara çok geçmiş olsun. Fakat bir kaç video izledim. Hepsi de "pistte nasıl araba kullanılmamalı" dersi verilmesi için yapılmış sürüşlerdi sanırım yada ben yanlış yorumladım.
lethaldoze
09-04-2018, 21:57
Kaza yapanlara çok geçmiş olsun.
Efsane toyota t sport videosuymuş. İzlerken gözlerim kanadı, fazla izleyemedim o sebeple.
Selamlar;
Polo TDİ ı ben kullanıyordum ,araç üzerinde kışlık lastikler vardı, sadece bir seans çıktım ve aracı ilk kez pistte kullandım,
buna rağmen çok keyifli vakit geçirdim, hiç pist asfaltından dışarı çıkmadan, transponder ile 2.35.517 süre aldım.
Bildiğim kadar ile GTİ olmayan polo ile yapılmış en iyi süre.. E36 nın maşallahı var. Kullanan arkadaşı da tebrik ederim.
İnşallah Önümüzdeki yarışlarda da pistte olacağız. Görüşmek üzere.
Abi çok iyiydi, maşallah cidden :)
Benden de bi FUN Factor gelsin o zaman;
https://youtu.be/2qAuKHy5NEM
rain man
09-04-2018, 22:47
aracın hızlanma videosu;
Maşallah. Performansa diyecek söz yok :) Kazasız belasız sürüşler.
SULTANOGLU
09-04-2018, 23:24
Kimsein nasil kullandigi hakkinda yorum yapmiycam ama abi nasil kemer takmazsin ? Trafikte ne *** yersen ye. Bu kadar yapilmis bir organizasyonda olabilecek olumcul yada ciddi yaralanmali kaza herkesin zevkinin icine eder! Daha onceden ihmaller sebebiyle kotu sonuclari olan organizasyonlar oldu unutmayin!
Kaza videoları yok sanırım konuda
Yada ben mi bulamadım
Pazar gunu 2 seansa da girdim. 2. sinde en iyi süremi aldim 2.36,21.. Bi sonrakinde daha iyi olur umarim. Benim icin cok keyifli oldu.
YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=4J-B6VHet7Q)
Kaza videoları yok sanırım konuda
Yada ben mi bulamadım
http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/225054-2017_intercity_istanbul_park_pist_gunleri-53.html#post8462122
Poloyu bariyerin önündeki lastik gibi kullanmış, virajı öyle dönemeyeceğini çok açık ...
Pazar gunu 2 seansa da girdim. 2. sinde en iyi süremi aldim 2.36,21.. Bi sonrakinde daha iyi olur umarim. Benim icin cok keyifli oldu.
YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=4J-B6VHet7Q)
güzel video. ben daha düzenleyecek zaman bulamadım. bugün kısmetse :) a seansına da girdiniz mi?
http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/225054-2017_intercity_istanbul_park_pist_gunleri-53.html#post8462122
hızını tahmin edemedim ama refleks hareketi olmuş gibi akılla yapılsaydı sağa doğru giderdi diye düşünüyorum. geçmiş olsun.
Poloyu bariyerin önündeki lastik gibi kullanmış, virajı öyle dönemeyeceğini çok açık ...
Cinayete teşebbüs gibi. Sürücü kapısından girse kimbilir neler olur.
Camaro kendini caddede sanmış, motor sesi, kafa sokma ile kenara çekilir ufacık araba demiş muhtemelen.
Düz gidip kuma girmeliydi.
güzel video. ben daha düzenleyecek zaman bulamadım. bugün kısmetse :) a seansına da girdiniz mi?
Tesekkur ederim, ben atiyorum youtube, bos vaktim oldugunda izlemek keyifli oluyor :) Aynen ona da girdim, sizin araç colt muydu ? :)
fren Tutmadığı için o hızda geliyor bence. Şişen fren yüzünden. Yoksa fren noktası kaçmaz bu kadar. Mekanik sorun var.
Cuneyt.B
10-04-2018, 18:35
Ticari/Hususi meselsi değilde bu bir kültür meselesi. Piyasa yapmaya piste gelen arkdaşlarda var kendini geliştirmeye arabasını tanımaya uğraşanlarda var.
Buğra ve ekibine teşekkür ederim yine bu ülkede görmeye alışık olmadığımız bir organizasyon yaptılar. Birkaç gömlek fazla geliyor bu bize o yüzden kazalar olabiliyor.
rain man
10-04-2018, 18:47
Ticari/Hususi meselsi değilde bu bir kültür meselesi. Piyasa yapmaya piste gelen arkdaşlarda var kendini geliştirmeye arabasını tanımaya uğraşanlarda var.
Buğra ve ekibine teşekkür ederim yine bu ülkede görmeye alışık olmadığımız bir organizasyon yaptılar. Birkaç gömlek fazla geliyor bu bize o yüzden kazalar olabiliyor.
Ring videolarında çok daha büyük ticarileri görüyoruz halk gününde. Orada izlerken aaa ne güzel herkes iç içe, izolasyon yok deyip burada ayrılsınlar demek saçma.
Camaro mu pistte olsun fiorino mu diye sorsak herhalde herkes camaro der ama ortada insan faktörünü kimse düşünmez. Yukarda yazılmış kültür meselesi bu diye. Aynen öyle. Kurallara riayet edildiği sürece bence hangi araçla çıkıldığının önemi yok absürt bir durum olmadığı müddetçe.
Grimlord
10-04-2018, 18:52
Videoları gördükçe çok kıskandım ne yalan söyleyeyim, ancak maddi durum açısından sıkıntılı benim için. İnşallah bir gün bana da kısmet olur :)
Ring videolarini ornek gostermek icin once o kültür seviyesine gelmek gerek. Orada otobus de cikiyor....
Keske ring gibi her hafta cikabilsek. Ayrica kaza her yerde oluyor. Ring gibi kalabalik ortamda kaza olmamasi mumkun degil ki cok da oluyor.
Burda onemli olan on ve arkada ki birbirini kollarsa hic birsey olmaz.
Camaro bakimsiz frenlerinin ve hirsinin kurbani olmus sadece...
Ilk pist deneyimimdi , daha iyi bir sekilde tekrar hazirlanacagiz insallah :icon_tup:
https://i.hizliresim.com/dOV2gQ.jpg
Araç içi video var mı :)
Adam kemer takmamis varmi daha otesi..
Videoyu açtığımda kemerin takılı olmadığını farkettim. Belirli bir noktada yapılan bir hatayı yazdığım için onu yazmadım.
https://i.hizliresim.com/rOb0yN.jpg (https://hizliresim.com/rOb0yN)
Cuneyt.B
10-04-2018, 19:42
Ringde de apaçi çok. Apaçi her yerde apaçidir :D Özellikle İngilizler tam sopalıklar ama pistte bu kadar aleni faul yapan ben görmedim. -ki orası kazaya çok müsait ve istanbuldaki gibi kaçış alanları yok
Selam arkadaşlar, iş yoğunluğundan çok fazla bakamıyorum ancak genel şekilde cevap vermek isterim,
Kemerimin takılmadığını iddia eden arkadaşlar var ama öyle bir şeyi mümkünatı yok biraz kilo fazlamız var kemeri koltuk altına alıyorum fazla rahatsız etmesinden ama asla takmamazlık yok zaten takılı olmasa virajlarda yan koltukta soluğu alırdık, videoda görünmemesi yanıltıyor tabi arkadaşları,
Bayrak konusuna gelince videoda yok ancak bayrak önceki turdan palionun bayrağı olduğunu biliyordum o yüzden kesmedim,
Zaten toplamda 2 tur süre kastım arkadaşlar o da keyfi şekilde fakat şunu belirtmek isterim aracım A’dan Z’ye yapılı yani Fren kiti, Amortisör, Yay, Lastik vs
kelalper
10-04-2018, 20:44
o arabayla sana o pistte 40 saniye saplarim. boyle apachilik yapacaksaniz girmeyin piste.
Emrecan-R
10-04-2018, 21:36
o arabayla sana o pistte 40 saniye saplarim. boyle apachilik yapacaksaniz girmeyin piste.
meganeı satmayacaktın abi tam pist arabası Rs :D
Bende diyorum ki piste G63 Amg ile çıksam sen benim önümü nasıl göreceksin. G63 amg ile de mi çıkamayacağım piste. Ben dumanlılar piste girsin demiyorum yanlış anlamayın ama eğer riskli durum varsa göremiyorsan da geçmek için risk almayın diyorum.
Defender ile çıkacam hemde extreme lastikle değil önünü alttan güneşin yansımasını göreceksin sadece 🤺
kelalper
10-04-2018, 21:43
boyle apachiler giripte huzurumu kacirmasin diye sattim.
eski abicim 13 yasinda araba. bu zamanin hothatchleri ile boy olcusemez. O zaman 225 hp icin oof derken simdi o gucte araba cikmio.
Corollanın videosunda 8.10 da basılan tuş ve çıkan sesler ne??
levent bahsettiğin 2.38 buysa eğer videonun açıklamasında advan semislick yazılmış. (A048 muhtemelen)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=piH_OK_0t1s)
Burda lastikler tam slick. Advan a006t dotsuz model.
Matchless
10-04-2018, 22:10
Yanlış anlamayın, bayaa yol var hem de :) Arabaya iyice alışacaksınız, bilekler alışacak, pist öğrenilecek.
Pistte roll yada ses çıkartan da vardı, mesela Pazar B seansındaki 306 ve EP3, düzlükte kulak pası almışlar ancak pist içinde 2 tur bindirdim kendilerine, ona rağmen hiç çizgimi bozmadılar, 1.2 tdi Polo'cu arkadaş azcık bozdu o da 3. viraj hızlı ve dar sayılır, olur o kadar :)
Piste makarasına girdik arabaları yormak için değil. Süre kasmak isteseydik onuda yapardık sadece pistin heyecanını tatmaya zevk almaya baktık olay süre değildi yani. 👍🏻
EP3 te 306’da bizim arabamız. Pistte koşan bütün araçlara Maşallah. Kaza yapanlar olmuş cumartesi günü geçmiş olsun üzücü bir durum.
kelalper
10-04-2018, 22:14
insan piste sure yapmak icin degilse ne icin cikar.
Matchless
10-04-2018, 22:39
Postta neden çıktığımızı yazdım zaten. İlla süre almak için çıkmak mı gerekiyor. Biz mi yanlış biliyoruz yoksa
individual
10-04-2018, 23:06
pist gününe katılan arkadaşlara bir sorum olucak ?
gün sonu araçların lastikleri ne durumdaydı ve frenleri merak ettim.
çok büyük bir pist gün sonu ne duruma geliyor merak ediyorum...
merakımı maruz görün :)
Redfish16V
10-04-2018, 23:25
zevkine ,can sıkıntısına her türlü isteğine göre çıkabilir.Adamlar sonuçta gel sen süre kas diye halkgünü yapmıyor illaki.Halk günündeki ilk amaç caddelerden piste diyerek cadde de uygunsuz vb basacağına gel pistde gör aracını en azından güvenli diye çağırıyor.ister 75 hp ister 750 hp her araç girip sürede kasabilir ya da kurallar dahilinde süre kasmadan keyfinide çıkarabilir.
onursumer
10-04-2018, 23:37
bu biraz kişisel birşey
ben bluegt yi sıfır aldım istanbul park a 2 kere çıktım 35 bin km yol yaptım aynı balata disk ile sattım lastiklerde degıstırmesem olurdu fakat bırtanesı onarılamaz sekılde patlayınca takım alıp oyle sattım arabayı
2 seansta hepsini bitirebilirdimde :)
trafıkteki """ÖKkkkÜZ""" lerden arındırılmıs, mis gibi genis ve korunaklı asfaltta, barıyer kopek cukur vs tehlıkesı olmadan tatlı tatlı vıraj ve hızlanmalar yasamak ıcın.
halk günü bu adı ustunde. "kurallar" dahılınde herkes ıstedıgı gıbı kullanır pıstı, mılletın keyfının kahyası mısınız?
su ulkede herkes messi, herkes schumacher xq
Mehmetmert
11-04-2018, 03:54
Corollanın videosunda 8.10 da basılan tuş ve çıkan sesler ne??
Elektrigi kesti sanirim egzoz patlasin diye, bilen birisi yazar abi :)
kelalper
11-04-2018, 06:26
herkes schumi degil ancak orada herkesin tek rakibi var kendisi. ben herkes rekora ciksin demiyorum. ama kendi zamanini gelistirmeye ciksin. pistin fiyati ucuzladikca katilimci kalitesi dusuyor maalesef. sirf sekil olsun diye gezinmeye gelenler girmeye baslio. pistin amaci arabanizi gormek degil kendinizi gelistirmek. oraya kimse arabasini yaristirmaya gelmemeliyken amac kimi yakalayipta kapissam acabaya gelio. amac yaris olsaydi pist yonetimi onuda yapardi. startla baslatirdi 20 dakikaniz var ne b.k yiyosaniz yiyin karismiyorum derdi.
Sanki siyah lotus kazasını da gördüm ama alamadım.
Koyabilecek birileri var mı?
Tesekkur ederim, ben atiyorum youtube, bos vaktim oldugunda izlemek keyifli oluyor :) Aynen ona da girdim, sizin araç colt muydu ? :)
aynen doğrudur
standart olduğu için sıfır problem. En yüksek gps hızım 152.9km ortalama 95km
Video'ya bakarsak (Sonunda), Polocu arkadaş 220d ile gayet güzel keyifli çizgili gidiyormuş, Camaro düzlük başı gayet yavaş sonradan 220d ve Polo geçince gaza asılıyor düzlük sonu bamgüm.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vzbRb-6UVyM)
Low-Rider
11-04-2018, 08:31
meganeı satmayacaktın abi tam pist arabası Rs :D
Piste girdiğimi vardı ki :)
aynen doğrudur
Video yu izledim bi cikarken birlikte cikmisiz bir de youtube attigim video da 9. dakika civarinda karsilasmisiz. :)
Sanki siyah lotus kazasını da gördüm ama alamadım.
Koyabilecek birileri var mı?
Araçta şöyle söyliyim cumartesi hasar alan araçların arasında en az hasar araç lotus,kaportada hasar çok değil,arka sol lastik önünde temastan dolayı iki adet küçük caplı yırtılma var,hani böyle bir kazada bu bile az diyebiliriz bunada şükür.alt takım,yürüyen bütün kontrolleri yapılacak,eksikler tamamlanacak onarımdan sonrada sahalara geri dönecek.
Video yu izledim bi cikarken birlikte cikmisiz bir de youtube attigim video da 9. dakika civarinda karsilasmisiz. :)
o kadar hızlıyım ki anca yetişmişsin :P
upload videolarında aracını görmeyen varsa benim videoda her aracı görebileceksiniz :D
Video'ya bakarsak (Sonunda), Polocu arkadaş 220d ile gayet güzel keyifli çizgili gidiyormuş, Camaro düzlük başı gayet yavaş sonradan 220d ve Polo geçince gaza asılıyor düzlük sonu bamgüm.
Cmtesı gunu dedıgım neyse o olmuş malesef...
Testesteron salgısı bazen hata yaptırıyor...
o kadar hızlıyım ki anca yetişmişsin :P
:D :D Etraftaki araclara gore bazen safety car gorevini ustleniyoruz. :D
Ula benim araba kamaro polo beni nasıl geçer siz şimdi görürsünüz lo
mugen_jin
11-04-2018, 13:03
Kullandığım Pirelli P Zero Nero GT (215/40 R17) lastikler ikisi yağmurlu olmak üzere toplamda 4.5 seans yaptılar. Yağmurlu olanlarda araç 1.2 TSI Polo idi, şimdi de Polo Blue GT idi. Kasım 2017 seansında 8. viraj içi hatam dolayısıyla sağ ön lastik duvarındaki ufak aşınma haricinde sağlamdı lastikler. Çizgi tutturup, direksiyon hareketlerini yumuşatırsanız lastikler -özellikle ortadaki dişler- çok zorlanmıyor. Aynı lastiği 20k km kadar da günlük kullanmıştım.
Bayrak konusuna gelince videoda yok ancak bayrak önceki turdan palionun bayrağı olduğunu biliyordum o yüzden kesmedim
Youtube (https://youtu.be/b9oRej8LaSI)
0.50 dk 8. virajın kaçış alanı boş
4.00 dk 8. virajın kaçış alanında palio duruyor.
Videolardan gördüğüm kadarıyla yazıyorum. A seansı piste çıkan ilk gruptasınız ve videonuz padoktan çıktıktan sonra 5. virajda başlıyor.
Palio diğer grupta yani sizin arkanızda kalıyor. Palio padoktan çıktıktan sonra 8. viraja yaklaşırken yavaşlayıp kaçış alanında duruyor.
8. virajın kaçış alanında palio durduğu için öncesindeki kuleler uyarı olarak sarı bayrak sallıyor. Bir süre sonra siz ordan geçip bayrak ihlali yapıyorsunuz.
* Kulelerden sarı bayrak sallanırken yeşil bayrağın sallandığı kuleye kadar hız azaltılır ve öndeki otomobil geçilmez.
kelalper
11-04-2018, 13:34
Piste girdiğimi vardı ki :)
merak etme o araba yeteri kadar piste girdi. İlla pist gününde girmesi gerekmiyor
individual
11-04-2018, 13:35
lastik ile ilgili cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
videolardan izlediğim kadarıyla baya süre kasanların sanırım lastik sesleri baya duyuluyor çünkü bitiyor anladığı kadarıyla.
çok zorlamadan virajlara girilirse lastiklere birşey olmuyor sanırım.
benimde aklımda pist gününe katılma düşüncesi var.ondan sordum bu soruları sağolun.
:)
lastik ile ilgili cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
videolardan izlediğim kadarıyla baya süre kasanların sanırım lastik sesleri baya duyuluyor çünkü bitiyor anladığı kadarıyla.
çok zorlamadan virajlara girilirse lastiklere birşey olmuyor sanırım.
benimde aklımda pist gününe katılma düşüncesi var.ondan sordum bu soruları sağolun.
:)
aracın standartsa standart ekipmana kolay kolay zeval gelmez. Bridgestone'lar bu kadar yol tutuyormuydu yauv olmuştum girince
63owen63
11-04-2018, 15:18
Güzel bir pist günüydü ama tatsız kazalar oldu,pist ekibi ilk günkü gibi hala büyük özveri ve dikkatle çalışıyor.. Halk olarak biraz bilinçlenmeli ve pist kullanımına daha uygun araçlar hazırlamalı ya da pist içinde ona göre davranmalıyız. Ayda tek pist günü artık yetmiyor gibi, sanki ayda 2 haftasonu olsa, yogunluk daha azalır, daha keyifli vakit geçirilebilir, pist uygunluk durumunu bilmeden yazıyorum.
MegA1 tdi, Sofi Polo Tdi ve Levent' tdi in süre ve performansları çok keyifliydi.
rain man
11-04-2018, 16:04
Güzel bir pist günüydü ama tatsız kazalar oldu,pist ekibi ilk günkü gibi hala büyük özveri ve dikkatle çalışıyor.. Halk olarak biraz bilinçlenmeli ve pist kullanımına daha uygun araçlar hazırlamalı ya da pist içinde ona göre davranmalıyız. Ayda tek pist günü artık yetmiyor gibi, sanki ayda 2 haftasonu olsa, yogunluk daha azalır, daha keyifli vakit geçirilebilir, pist uygunluk durumunu bilmeden yazıyorum.
MegA1 tdi, Sofi Polo Tdi ve Levent' tdi in süre ve performansları çok keyifliydi.
A1 mavi olan mı videolarda görülen abi? 2.0 tdi Swap mi harbiden :) süresi kaç ve videosu var mı merak ettim.
Jeandan-R
11-04-2018, 17:22
aracın standartsa standart ekipmana kolay kolay zeval gelmez. Bridgestone'lar bu kadar yol tutuyormuydu yauv olmuştum girince
Araç standart ise balata da biter, lastik de biter hidrolik de kaynar.
Mavi A1 i ben de merak ediyorum. 1.6 tdi ile ayni motor sanırım. Büyük turbo falan varsa iyi süre çıkarabilir.
Caner B.
11-04-2018, 17:46
İki fotoğraf paylaşiyim :)
https://i.hizliresim.com/NZQ0la.jpg
https://i.hizliresim.com/vjBWpA.jpg
Yoğunluktan okuyup yazamamıştım okudum bu işi yeni öğrenen kardeşlerimiz baya bir yazmışlar.
Öncelikle fikir üretmek kolay, birşeyi var edebilmek zordur. Ürettiğiniz fikirlerin her biri için geçtiğimiz 10 küsür yıllık tecrübelerimde mantıklı bir yanıt var emin olun.
Bir kez konuya doğru yerden bakarak başlanmalı. Pisr günleri halka açık keyifli günlerdir. Pistte herkes kendi otomobili ile çıkıp turlayabilir. Biz otobüs ile ziyaretçi de gezdirebiliriz bu seanslar içinde. Anlamanız gereken pistin bu günlerdeki kullanım amacının yarışmak olmadığıdır.
Kategorize etmek başlı başına bu işi rakip oluşturarak yarışa çevirmek olur. Seansları ben kendi ellerim ile hazırlıyorum ve kimin kaç beygir olduğunu da biliyorum.
Kazalara gelince bizim yıllardır yaşamadığımız bir husustur bu ki her an kaza olması durumunda karşı en yüksek güvenlik tedbirlerimiz ile hazır beklemekteyiz.
3 kaza gerçekleşti. 2 tanesi (ki 2 otomobilde bol beygirli yeni spor otomobiller ) Frenlerinin boşalması, ısınması (bizim kaza sonrası gözlemlediğimiz hali ile)sebebi ile pistten çıktı yada kazaya karıştı. Bir diğeri ise gene mekanik bir problemden dolayı hakimiyetini kaybetti ve temas yaşadı.
Bu arada bahsedilen Fiorino keyifle evine sürerek döndü ...
Arada yurtdışı falan kelimeleri okudum detaya girmeyeceğim de bari interneti doğru kullanın bir bakın bakalım yurtdışında 1 seansta kaç otomobil ve hangi ''araçlar'' piste çıkabiliyor.
Bu arada 20 otomobille sınırlı Open pit pist günleri var eğer şikayeti olan var ise gelir orda daha az otomobille pisti kullanır. Yani alternatif seçenek de mevcut.
Biz 2 farklı seçenek ile pist günlerini sizlere sunuyoruz.
Sonrasında görüyorum ki hem halk günü olsun, ucuz olsun, hem pistte şu araba olmasın, bu duman çıkmasın, benim arabam ne ise o beygire sınıf olsun, sabah erken geldik sonra kuyruk vardı bekledik konuşuluyor.
Konuya bir ata sözü ekleyeyim herkes kendi üzerine alınıversin.
''Lahanaya gelince kırt kırt, pırasaya gelince mee''
İyi akşamlar.
Hafta sonu olan kazaları ayrı tutuyorum. Çünkü 2 kazada fren boşalmış anladığım kadarı ile, 3. kazanın detayını ise bilmiyorum.
ama BMW 3.25 sahibi arkadaşın videoda da görüldüğü üzere, duman atan araç pist yönetimince tespit edilip, hemen dışarı alınmıyor ise (ki geçmişte benzer araçlar pistten atıldığı olmuş), duman dolayısıyla olmuş olan bir kazada sürücüler kadar pist yönetimi de sorumlu olur. Çünkü, katılımcıların azami güvenlik koşullarını sağladığının güvencesi organizatörlerdir. ama duman atan araç, başkasının görüşünü kapadığından dolayı azami gereklilikleri sağlamıyordur.
Bu kural, sorumluluk vs. nerde yazıyor ?
Boş zamanlarınızda yazdığınız başka sorunluluklar ve kurallar da var ise bizlerle paylaşabilir misiniz ? Şu azami gereklilikler nedir mesela nekadar hakimsiniz konuya merak ediyorum, azami gereklilikler nelerdir, açıklayabilir misiniz acaba ?
Dizel otomobillerde modifiye edilmesi ile birlikte çıkan duman bildiğimiz tanıdığımız bir konu. Sizlerin pisti nekdar kullanma hakkı var ise o otomobil sahiplerinin de var. Görüşü kapatacak yapıda bir durum olsa zaten gereken müdahaleyi yapardık.
Burda anlamanız gereken eğer önünüzde geçemediğiniz, sizle yakın hplerde giden bir araç yada dumanı ile sizi rahatsız eden bir araç var ise arka tamponuna yapışmak yerine ayağınızı 30 saniye gazdan çekmektir.
20 dakikalık pist seansında aynı güçlerde (düzlükte geçemediğiniz mantığı ile ilerliyorum) 30 saniye uzağınızdaki bir otomobile yaklaşmak pek mümkün olmayacak. Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.
Selam arkadaşlar, iş yoğunluğundan çok fazla bakamıyorum ancak genel şekilde cevap vermek isterim,
Kemerimin takılmadığını iddia eden arkadaşlar var ama öyle bir şeyi mümkünatı yok biraz kilo fazlamız var kemeri koltuk altına alıyorum fazla rahatsız etmesinden ama asla takmamazlık yok zaten takılı olmasa virajlarda yan koltukta soluğu alırdık, videoda görünmemesi yanıltıyor tabi arkadaşları,
Bayrak konusuna gelince videoda yok ancak bayrak önceki turdan palionun bayrağı olduğunu biliyordum o yüzden kesmedim,
Zaten toplamda 2 tur süre kastım arkadaşlar o da keyfi şekilde fakat şunu belirtmek isterim aracım A’dan Z’ye yapılı yani Fren kiti, Amortisör, Yay, Lastik vs
Merhaba,
Kemeri günlük hayatında da pistte de o şekilde kullanma kaza anında sana çook fazla zarar verir.
Piste bir sonraki gelişinde kemerini bu şekilde kullanmayı planlıyorsan da kayıt olma lütfen.
Kendi can güvenliğin için bu konu herşeyden önemli .
mugen_jin
11-04-2018, 19:21
ef186 Buğra Abi tamamen merakımdan soruyorum, teknik kontrol esnasında frenlerin balataları kontrol ediliyor mu? Bizim araçta pek bakılmadı diye hatırlıyorum. Bir de brifinglerde normalde bahsedilen konudur fren ısınması, sence bu gibi talihsiz olayların yaşanmaması için güçlü araç sahipleri bu konuda ekstra bilgilendirilse önüne geçilebilir mi bu tür kazaların? (TT S ve Camaro için konuşuyorum)
Bir de geçiş durumlarının iyice üzerine basılması için bu hafta sonu yaşanan tüm kazaların brifinglerde izletilmesini öneriyorum - tıpkı beyaz çizgi mevzusundaki video gibi.
Teşekkürler.
rahmitanir
11-04-2018, 20:00
Bu kural, sorumluluk vs. nerde yazıyor ?
Boş zamanlarınızda yazdığınız başka sorunluluklar ve kurallar da var ise bizlerle paylaşabilir misiniz ? Şu azami gereklilikler nedir mesela nekadar hakimsiniz konuya merak ediyorum, azami gereklilikler nelerdir, açıklayabilir misiniz acaba ?
Dizel otomobillerde modifiye edilmesi ile birlikte çıkan duman bildiğimiz tanıdığımız bir konu. Sizlerin pisti nekdar kullanma hakkı var ise o otomobil sahiplerinin de var. Görüşü kapatacak yapıda bir durum olsa zaten gereken müdahaleyi yapardık.
Burda anlamanız gereken eğer önünüzde geçemediğiniz, sizle yakın hplerde giden bir araç yada dumanı ile sizi rahatsız eden bir araç var ise arka tamponuna yapışmak yerine ayağınızı 30 saniye gazdan çekmektir.
20 dakikalık pist seansında aynı güçlerde (düzlükte geçemediğiniz mantığı ile ilerliyorum) 30 saniye uzağınızdaki bir otomobile yaklaşmak pek mümkün olmayacak. Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.
Dizel araçlara gösterdiğiniz bu pozitif ayrımcılığı lpg'li araçlara göstermeniz dileğiyle.
Lpg deposunu veya regülatörünü sökmel yerine, inş lpg deposundaki mekanik basınç saati ile deponun boş olduğunu kanıtlamamızın piste girmemiz için yeterli olacağı günleri de görürüz.
rain man
11-04-2018, 20:08
Dizel araçlara gösterdiğiniz bu pozitif ayrımcılığı lpg'li araçlara göstermeniz dileğiyle.
Lpg deposunu veya regülatörünü sökmel yerine, inş lpg deposundaki mekanik basınç saati ile deponun boş olduğunu kanıtlamamızın piste girmemiz için yeterli olacağı günleri de görürüz.
İyi de abi bu aslında bir pozitif ayrımcılık değil ki, risk değerlendirmesi yapınca hangisinin daha çok soruna sebep olabileceği ortada değil mi :) Olayı şahsileştirmeye gerek yok bence.
rahmitanir
11-04-2018, 20:13
İyi de abi bu aslında bir pozitif ayrımcılık değil ki, risk değerlendirmesi yapınca hangisinin daha çok soruna sebep olabileceği ortada değil mi :) Olayı şahsileştirmeye gerek yok bence.
Depoda lpg yoksa, lpg kaynaklı risk yoktur.
Araç duman atıyorsa, duman kaynaklı risk olup olmaöası görecelidir ama.
Pozitife pozitif olur inş...
Öncelikle lpgli otomobilleri de dahil edebilmek için uğraştığımız için teşekkür beklerken bunları duymak ne güzel geliyor demek geldi içimden.
Basınç ile ilgili biraz bilgi edinin sonra bunu konusalim. Ha birde o ibrelerin %50si doğru göstermiyor bilginiz olsun.
Depoda lpg yoksa, lpg kaynaklı risk yoktur.
Araç duman atıyorsa, duman kaynaklı risk olup olmaöası görecelidir ama.
Pozitife pozitif olur inş...
Depoda lpg yoksa basınç yoktur. Benzin bidonunda benzin yok ise risk yoktur mantığı ile aynı mantık.
Birdaha yazıyım mi bir önceki soruma cevap veremeyip başka bir konuya da atlamayı planliyormusunuz ?
ef186 Buğra Abi tamamen merakımdan soruyorum, teknik kontrol esnasında frenlerin balataları kontrol ediliyor mu? Bizim araçta pek bakılmadı diye hatırlıyorum. Bir de brifinglerde normalde bahsedilen konudur fren ısınması, sence bu gibi talihsiz olayların yaşanmaması için güçlü araç sahipleri bu konuda ekstra bilgilendirilse önüne geçilebilir mi bu tür kazaların? (TT S ve Camaro için konuşuyorum)
Bir de geçiş durumlarının iyice üzerine basılması için bu hafta sonu yaşanan tüm kazaların brifinglerde izletilmesini öneriyorum - tıpkı beyaz çizgi mevzusundaki video gibi.
Teşekkürler.
Fren baltasını teknikte neyazık ki anlamak imkansız. Baltaya baktin diyelim, yakmışsa, yada hidrolikte nem var ise gene sorun. Biz otomobil ekspertizi yapmıyoruz. Yaptığımız uygun lastik, sabır ali, akıntı olmayan, aracın içinde ucup size gelmeyecek malzeme kontrolü gibi dusunun.
Brifing ile ilgili başka bir planım var görürsünüz bir sonrakinde inşallah.
Bitik balatadan değil fren kaynatıp gitti frenleri.
rahmitanir
11-04-2018, 20:37
Depoda lpg yoksa basınç yoktur. Benzin bidonunda benzin yok ise risk yoktur mantığı ile aynı mantık.
Birdaha yazıyım mi bir önceki soruma cevap veremeyip başka bir konuya da atlamayı planliyormusunuz ?
Konuyu uzatmak istemediğim için cevap vermemeyi tercih etmiştim. Basınç vesaire gibi teknik konulardaki bilgi seviyemi merak ediyorsanız, nick im ile ismim soyismim aynı, google'dan cv mi bulup, eğitim düzeyimi ve mesleğimi görebilirsiniz.
Herşeye rağmen organizasyonlar için tekrardan teşekkür ederim Buğra abi, aynı bu konunun ilk açıldığı gün ilk sayfaya yazdığım gibi, aynı geçen sene eylül ayında istanbul pistine ilk kez geldiğimde sizleri bulup yüz yüze teşekkürümü sunduğum gibi.
Sağlıcakla.
Lpg tankini tam boşaltmazsiniz.
Istedigi kadar sifir gostersin. Gas free yapabilmek icin icinin suyla yikanmasi gerek.
Ayrica tank dibinde ki gazi gostericek gosterge,tanka takilmaz. Bu hassas samandira ve gostergeler tankdan pahalidir...
Konuyu uzatmak istemediğim için cevap vermemeyi tercih etmiştim. Basınç vesaire gibi teknik konulardaki bilgi seviyemi merak ediyorsanız, nick im ile ismim soyismim aynı, google'dan cv mi bulup, eğitim düzeyimi ve mesleğimi görebilirsiniz.
Herşeye rağmen organizasyonlar için tekrardan teşekkür ederim Buğra abi, aynı bu konunun ilk açıldığı gün ilk sayfaya yazdığım gibi, aynı geçen sene eylül ayında istanbul pistine ilk kez geldiğimde sizleri bulup yüz yüze teşekkürümü sunduğum gibi.
Sağlıcakla.
Beni yüzyüze tanıyan herkes bilir ki, bu iş ile ilgili herkese elimden gelen faydayı sağlamaya çalışır hatta bazen bunun için kendimi paralarım. Forumdan bunları yazmadan önce bu gözünün önüne bir gelseydi keşke....
tuner faruk
11-04-2018, 22:56
Buğra abi LPG'li araçlar için bu sezon içinde bir müjde gelir mi? ef186
Cuneyt.B
12-04-2018, 01:51
Geçen sene virajdaki lateral G yüzünden benzin çalkanlanmasını yaşadım bu sene onu hallettik derken bu sefer longutudinal G yüzünden yağ basıncını kaybettim.
ECU'de bu tip durumlar için birkaç koruma stratejisi yazmıştım ama yazmaz olaydım son düzlükteki her seferinde korumaya girdi. Yağ basıncı 1 barın altına düşüyor o frende ve motor freni yapmadığım için araba limpmoda girdi her turda. Çıldırdım resmen. Hedefim 2.30'un altıydı, 2.30 da kaldım. Bir daha ki sefere open pit yapmayı düşünüyorum böyle oldu bittiye geliyor hatalarımı göremiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=bs9IJrXZYLk&t=2s
Bu arada videoları izlerken kritik bir hata yaptığımı fark ettim. Arkadan gelen aracın çizgisini bozmayım diye pit çıkış çizgisine basmışım. Dışardan içeriye girmişim. Eğitimde içerden dışarıya olanı göstermişlerdi halbuki ama yine yok :D Buğra'ya selam ederim bir daha ki brifingi merakla bekliyor olacağım =)
Araç standart ise balata da biter, lastik de biter hidrolik de kaynar.
hiç biri olmadı Candancım. tabi öncesinde bakıma sokmuştuk hidrolik değişim zamanı gelmişti.
63owen63
12-04-2018, 10:14
A1 mavi olan mı videolarda görülen abi? 2.0 tdi Swap mi harbiden :) süresi kaç ve videosu var mı merak ettim.
Evet, videoluk bir süresi yok şimdilik , 2.37 yaptı, zaten eksikleri görmek ve test amaçlı girdi piste, 6 seans sorunsuz gazlayarak rüştünü ispatladı.
Mavi A1 i ben de merak ediyorum. 1.6 tdi ile ayni motor sanırım. Büyük turbo falan varsa iyi süre çıkarabilir.
Henüz ilkkez piste çıktı , turbo var. Güzel süreler biz de bekliyoruz inşAllah gelecek etkinliklerde. Diğer 1.6 tdi polomuz 2.35 yaptı, bu da daha iyisini çıkarabilecek nasipse.
serkansozen
12-04-2018, 12:15
Ben pist günlerinin ticari getirisi için düzenlendiğini düşünmüyorum, bu sebeple emeği geçen herkese saygı duyuyorum..
Eleştirirken, 100 küsür lira karşılığında tüm güvenlik önlemleri alınmış Formüla 1 pistinde vakit geçirdiğimizi unutmamak lazım ..
63owen63
12-04-2018, 12:34
Ben pist günlerinin ticari getirisi için düzenlendiğini düşünmüyorum, bu sebeple emeği geçen herkese saygı duyuyorum..
Eleştirirken, 100 küsür lira karşılığında tüm güvenlik önlemleri alınmış Formüla 1 pistinde vakit geçirdiğimizi unutmamak lazım ..
Kesinlikle, Vurak Ak 'ın kafası esse, fiyatları arttırdığında ya da org. yapmadığında kimse bir hak iddaa edemez. Haliyle ülkemizde körfez,ülkünün halinin ortada olduğunu düşünürsek, verilen hizmet,profesyonellik ve fiyat karşılaştırması yapıldığında bizler için bulunmaz nimet..
Kesinlikle, Vurak Ak 'ın kafası esse, fiyatları arttırdığında ya da org. yapmadığında kimse bir hak iddaa edemez. Haliyle ülkemizde körfez,ülkünün halinin ortada olduğunu düşünürsek, verilen hizmet,profesyonellik ve fiyat karşılaştırması yapıldığında bizler için bulunmaz nimet..
Bence burada Buğra babanın ef186 ellerinden öpmemiz gerekiyor o olmasa olmazdı çünkü.
NakkaSss
12-04-2018, 13:28
Bence burada Buğra babanın ef186 ellerinden öpmemiz gerekiyor o olmasa olmazdı çünkü.
5 Mayıs' a ayarla kendini bekliyorum :D
Neyle gelicem olum Polo GTI'ı sattım 500X le içinden mi geçeyim pistte illa rezil mi edeyim yani? NakkaSss
NakkaSss
12-04-2018, 14:01
Neyle gelicem olum Polo GTI'ı sattım 500X le içinden mi geçeyim pistte illa rezil mi edeyim yani? NakkaSss
Audi vardı onu damı sattın :D Vay arkadaş adam Türk lirası gibi erimiş gitmiş :D Ya sen bırak 500x i altında S3 olsa gene manzaran benim milltek egzozlar olur :D
A1>Polo GTI>500X işte. Pistte yanında otururum ama süren iyileşir özel yönlendirmelerim ile.
bu arada ilk mesajı en azından başlığı değiştirebilir miyiz? ef186
https://www.youtube.com/watch?v=y8EoJXVn-08
Videolarda aracını görmeyen varsa bu videoyu izleyebilir. :D
dragstar
13-04-2018, 22:04
Piste gelip katılan arkadaşları izledim gerçekten güzel geçti,
5-6 mayısa arabamı hazırlıyorum :o
https://www.youtube.com/watch?v=y8EoJXVn-08
Videolarda aracını görmeyen varsa bu videoyu izleyebilir. :D
10.44 te ben gecmisim yol verdiginiz icin tesekkur ederim :)
keremdeveci
14-04-2018, 02:15
Araç içi video var mı :)
Maalesef kameramız daha ısınma turunda sunrooftan intihar edip arka bardaklığımızın içine düşmüş :hoo: elde olanları derleyip toplayıp upload etmeye çalışacağız. Ama Youtube'daki hemen hemen tüm 7 Nisan A seansı videolarında biz de belli kısımlarda beraber gitmişiz video yükleyen arkadaşlarla :o
Piste gelip katılan arkadaşları izledim gerçekten güzel geçti,
5-6 mayısa arabamı hazırlıyorum :o
Ben de gelicem yine :D
Yogunluktan gelemedik bu sefer pist gunune.. yine oldukca keyifli bi haftasonu olmus. Kacirmisiz :)
Bisey sormak istiyorum sadece merakimi gidermek icin. Pistte 2 adet kaza oldu. Bu kazalarda olusan maddi hasari hatali taraf mi yoksa arac sahipleri mi karsiliyor. Mesela camaro polo kazasinda, polonun bir hatasi yok gorebildigim kadariyla. Camaro sahibi arkadasimiz olusan hasari karsiliyor mu? Yoksa herkes kendi bacagindan mi asilcak? Ve eklemek istedigim birsey daha var. o kazanin devaminda varsayiyorum ki polo piste zarar verseydi, pistin hasarini da kim karsilayacakti?
Bu olay hakkında ne olur bilmiyorum ama genel olarak pist şampiyonalarında , bariz bir kaza olsa dahi herkes kendi Aracını öder. Sen çarptn sen öde diyen bu güne kadar görmedim, duymadım da. Tabi bunlar yarışlar için geçerli.
Diğer yandan pist içerisinde meydana gelen maddi hasarda kanun önünde bir hak iddia edilebileceğini sanmıyorum. Piste girmeden önce imzalanan belgeyi dikkatle okumakta yarar var. Ben şahsen piste girdiğim zaman çarpma veya çarpılma riskini göze alıp giriyorum.
Öncelikle lpgli otomobilleri de dahil edebilmek için uğraştığımız için teşekkür beklerken bunları duymak ne güzel geliyor demek geldi içimden.
Basınç ile ilgili biraz bilgi edinin sonra bunu konusalim. Ha birde o ibrelerin %50si doğru göstermiyor bilginiz olsun.
Bunu duyduğuma o kadar sevindim ki. :D Eğer kabul olursa ilk pist gününde gelip ellerinden öpeceğim başkanım :)
10.44 te ben gecmisim yol verdiginiz icin tesekkur ederim :)
araç porche galiba avatardan farklı görünce :)
araç porche galiba avatardan farklı görünce :)
Evet:) avatar eski kaldi :)
rain man
14-04-2018, 09:49
Bu olay hakkında ne olur bilmiyorum ama genel olarak pist şampiyonalarında , bariz bir kaza olsa dahi herkes kendi Aracını öder. Sen çarptn sen öde diyen bu güne kadar görmedim, duymadım da. Tabi bunlar yarışlar için geçerli.
Diğer yandan pist içerisinde meydana gelen maddi hasarda kanun önünde bir hak iddia edilebileceğini sanmıyorum. Piste girmeden önce imzalanan belgeyi dikkatle okumakta yarar var. Ben şahsen piste girdiğim zaman çarpma veya çarpılma riskini göze alıp giriyorum.
İyi de hiç bir suçunuz yokken bir araba gelse emek verdiğiniz araca çarpsa ve aracınız pert olsa kaderinize razı mi olacaksınız? Bu risk vardı yapacak bir şey yok mu diyeceksiniz?
Pist yönetimi ve kasko sigortanin dahil olmaması herkesin kendi bacağından asılacağını göstermez. Bence bariz hatalı bir durumda hatalı olan kişinin karşılayacağı bir prosedür olmalı ya da vardır belkide.
İyi de hiç bir suçunuz yokken bir araba gelse emek verdiğiniz araca çarpsa ve aracınız pert olsa kaderinize razı mi olacaksınız? Bu risk vardı yapacak bir şey yok mu diyeceksiniz?
Pist yönetimi ve kasko sigortanin dahil olmaması herkesin kendi bacağından asılacağını göstermez. Bence bariz hatalı bir durumda hatalı olan kişinin karşılayacağı bir prosedür olmalı ya da vardır belkide.
Malesef oyle bir durum yok. Riski kabul etmeyen girmemeli.
Mesela nürburgringde genel düşünülenin aksine bir yarış pisti değildir. Almanya daki tek ücretli yoldur. İçine polis bakar, bariyer hasarını polis gelip ölçer ve meydana gelen kazalarda kanuna göre prosedür uygulanır. Hatta yola yağ döken araç varsa kazaya karışmasa dahi arkadan gelenlerin kaza yapmasına sebep olursa ona göre prosedür uygulanır. Nürburgring Almanya da herhangi bir yol statüsünde, sadece girişinde hız sınırı olmadığına dair tabela var.
Tr deki durum farklı. Önceki mesajımda belirttiğim gibi , karşılıklı anlaşma , uzlaşma olmadığı takdirde kanun önünde hak aramak güç. Yine de bilenler yazar.
Mesela nürburgringde genel düşünülenin aksine bir yarış pisti değildir. Almanya daki tek ücretli yoldur. İçine polis bakar, bariyer hasarını polis gelip ölçer ve meydana gelen kazalarda kanuna göre prosedür uygulanır. Hatta yola yağ döken araç varsa kazaya karışmasa dahi arkadan gelenlerin kaza yapmasına sebep olursa ona göre prosedür uygulanır. Nürburgring Almanya da herhangi bir yol statüsünde, sadece girişinde hız sınırı olmadığına dair tabela var.
Tr deki durum farklı. Önceki mesajımda belirttiğim gibi , karşılıklı anlaşma , uzlaşma olmadığı takdirde kanun önünde hak aramak güç. Yine de bilenler yazar.
Nurburgring saadece turist gunlerinde yol kurallarinin gecerli oldugu bir Yaris Pisti’dir.
kelalper
14-04-2018, 12:19
Piste dahil oluyorsanız başınıza gelecek bütün kaza ve doğacak sonuçları kabul ediyorsunuz demektir. Tek başınıza kaza yapıp kenardaki bariyer yırtılıp arabanızı delse size zarar verse pisti mi suçlayacaksınız?
Nurburgring saadece turist gunlerinde yol kurallarinin gecerli oldugu bir Yaris Pisti’dir.
Evet , pistin halka açık olduğu günler için yazdım zaten.
Maalesef kameramız daha ısınma turunda sunrooftan intihar edip arka bardaklığımızın içine düşmüş :hoo: elde olanları derleyip toplayıp upload etmeye çalışacağız. Ama Youtube'daki hemen hemen tüm 7 Nisan A seansı videolarında biz de belli kısımlarda beraber gitmişiz video yükleyen arkadaşlarla :o
Aksilik olmuş bir dahakine daha sağlam sabitlersiniz :hihih:
Bende önümüzdeki seneye stock motor feh yazılımlı 106 ya yürüyen ve fren geliştirip girmeyi planlıyorum
Bu kaza durumu benim icin de onemli. İzleyici olarak katıldım, honda civic lotus'a carptı bildigim kadarı ile bu baya uzucu bir durum. Ben e30 ile geleceğim diyelim, allah göstermesin bir porsche ye çarpsam sahibi bu riski almıştım sorun yok deyip devam mı edecek yani? Böyle bir durumda maddi yükümlülük altında kalmamak için aracımı pist spec hazırlamaktan vazgeçtim diyebilirim.
kılıfına uydurmak isterseniz ve yaralanmalı kaza değilse çekicilerle iki aracı normal yola koyar fotoğraflarını çeker beyanda bulunur sigortadan karşılarsınız.
Özgür Güneş
14-04-2018, 18:19
Benim şu an İstanbul Park yönetiminden tek istediğim ayda bir yerine iki haftada bir yapmalı bu pist günlerini, seanslar eskiye nazaran çok kalabalık, ben dışardan bakan biri olarak talebin yüksek arzın yetersiz olduğunu düşünüyorum, açıkçası bu yoğun ortamda arabamla piste girmekten çekiniyorum. Eskiden 20-25 ara girerdik iyi olurdu, şimdi 35-40 araç ciddi keyif oranını azaltıyor yüksek trafik sebebi ile. Pist gününün olduğu hafta sonu işin çıksa 1 ay beklemek gözümde büyüyor, bilmiyorum ben böyle düşünüyorum herkes böyle mi düşünür bilemem.
rain man
14-04-2018, 19:07
Piste dahil oluyorsanız başınıza gelecek bütün kaza ve doğacak sonuçları kabul ediyorsunuz demektir. Tek başınıza kaza yapıp kenardaki bariyer yırtılıp arabanızı delse size zarar verse pisti mi suçlayacaksınız?
Ya yazılanlara baktım da kimse pisti veya yönetimi herhangi bir kaza durumunda suçlayıcı veya işin içine katıcı bir yorumda bulunmamış. Nerden böyle bir çıkarım yaptınız da sivri bir dille yazıyorsunuz :)
Yorumlarınızda bilmeyen gelmesin arkadaşım bu piste tarzı düşünceler hissediliyor. Ben ve benim gibi arkadaşlar bu konuları burada konuşmadan tartışmadan neyi nasıl öğrenebilir?
Pratikte nasıl oluyor bilmiyorum ama kazaya sebep olan araç bariz hatalı ise bence hasarı karşılamalı. Yine de umarım kimsenin başına gelmez böyle bir durum.
Ring de track day de kurallar farklı,halk gununde farklı.(carpma,gecme,malı sorumluluk,mudahale vs vs)
Ikısı de halka acık gunler.
Halk gunlerınde ıse kaza yapılınca sadece hasarı odemezsınız,pıste pıstın kapalı oldugu her dakıka ıcın para odersınız. Her olaya polıs de gelmez. Barıyerın parasını da pıst yonetımı belırler...
Hatta farklı masraflarda cıkabılır....
en guzeli kaza yapmamak :)
Ya yazılanlara baktım da kimse pisti veya yönetimi herhangi bir kaza durumunda suçlayıcı veya işin içine katıcı bir yorumda bulunmamış. Nerden böyle bir çıkarım yaptınız da sivri bir dille yazıyorsunuz :)
Yorumlarınızda bilmeyen gelmesin arkadaşım bu piste tarzı düşünceler hissediliyor. Ben ve benim gibi arkadaşlar bu konuları burada konuşmadan tartışmadan neyi nasıl öğrenebilir?
Pratikte nasıl oluyor bilmiyorum ama kazaya sebep olan araç bariz hatalı ise bence hasarı karşılamalı. Yine de umarım kimsenin başına gelmez böyle bir durum.
Doğal olarak, ortada hiç suç günahınız yokken sırf 20 dk pistte gazlamak için gelip aracın pertini çekici ile götürmek ve hiç bir zaiyatı maddi olarak karşılayamamak kulağa çok can sıkıcı geliyor. Hemfikirim sizinle. Fakat burada pist yönetiminin yapabileceği pek bir şey Yok. Nihayetinde bizlere kiraya verdikleri süre içerisinde kullandığımız pist zaten dünya standardında, hatta mükemmel kondisyonda bir pist. Her hangi bir yerinde çukur, yama , ne bileyim ihmalden kaynaklı sürüşü bozacak bir arıza-hata , çukur vs olup kazaya neden olunsa bu durumda belki pist yönetimi için cümle kurmak mümkün olurdu fakat dediğim gibi pistin durumu mükemmel. Değişken diğer katılımcılar ve araçların vize durumuna bakılıyor. Belirli standartları var kontrol eriyorlar girişte. Fakat bunu da aşırı derecede irdelemek çok güç. İrdelense dahi ,,,
Önceki yazılarda bahsedildiği üzere kazalardan ikisi çok yeni araçların , neredeyse sıfır km spor araçların fren sorunundan dolayı gerçekleşti. Dolayısıyla bu kazalar ilk değil , son da olmayacak. Pistte mümkün mertebe aracınızı iyi tanımak , riskten kaçınmak , temkinli olmak şart. Fizibiliteyi yaparken de , kaza riskini göz önünde bulundurmak gerekiyor maalesef.
Varsayalim ki yolda gidiyorsun, trafik kurallarina uygun bir sekilde. Bir anda isiklandirma diregi kendi kendine belediyenin yda her kimin sorumlulugu dahilindeyse, bakimlari kontrolleri vs yapilmamasi sebebiyle tepene duser ve esini cocuklarini kaybedersen, sorumlulardan herhangi bir beklentin (para olarak dusunme maddi manevi..) beklentin olusur mu olusmaz mi?
Pistteki ornek olmamis. Ben butun pist kurallarina uygun sekilde giderken pistteki alakasiz bir bariyer gelip benim camdan girerse ve bu bariyer beni oldururse pistin bir yukumlulugu yokmu???
Pistte yapilan kaza, surtusme vs nedir bilmeyen biri degilim. Sigorta kapsami disinda olmasini da anlayabiliyorum. Fakat hicbir sucun yokken (burda hatali kim onu belirleyecek merci de kim ayri bir soru isareti ama) birinin gelip sana carpmasoni kabul edecekmisin? Oldu ozaman herkes yikik bi araba alsin, sahsi meselelerini pistte kistirip gerceklestirsin.. adil olmak bu mu? Bu bir pist yarisi degil sonucta. O yuzden bu konudaki kural net nedir merak ediyorum ve Bugra arkadasimizin bizi en iyi aydinlatabilcegini bildigimden ona sormak istedim
Bu arada bu kazada herhangi bir can kaybi yasanmadi sukur. Varsayalim ysansaydi, savci iddianamesinde bu kisi piste girmis ve zaten herseyi kabul etmis mi dicekti? Yoksa konu dahilinde ihmali olanlar ve hatasi olnlari arastiracakmiydi? Herseye maddiyat olarak bakmayin. Camaro kapidan girseydi o arkadasimiz aramizda olmayabilirdi.
rebeloghy
15-04-2018, 23:58
Bu sizin videonuz galiba massallah ibretlik olmus :)
YouTube (https://youtu.be/b9oRej8LaSI)
İzlerken aklıma Klavye üzerindeki yön okları ile yarış oyunu oynamak geldi.
- Direksiyon yönlendirmesi ya tam sağ ya tam sol, ve tuşa basar hızda sertlikte,
- Gaz pedalı konumu ya 1 ya 0, aralık yok.
Kesin klavye diyorum :)
kılıfına uydurmak isterseniz ve yaralanmalı kaza değilse çekicilerle iki aracı normal yola koyar fotoğraflarını çeker beyanda bulunur sigortadan karşılarsınız.
Sonra adaletten bahsedelim dimi.. sigortanin ne sucu var? O arabaya binebilcekmisin sonrasinda gonul rahatligiyla boyle bir durum yaparsan?
Ayriyetten, sans isi ya, hasara bakan ekper veya herhangi birisi de istanbulparkta izledi sizi. Sonrasinda bir de sigorta dolandiriciligindan ceza alin tam olsun...
ghibli06
16-04-2018, 00:15
pistte bir çukur olur, yönetim bunu tamir etmez, bile bile bir de halka açar ise sorumluluk pisttedir, K.Sofuoğlu'nun abisi de o çok sevdiğimiz Körfezde çukura girip kontrol kaybedip vefat etmedi mi? yolda yağ vardır, yönetim durdurmamıştır gelenler kaza yapmıştır yine sorumluluk yönetimde, seansa 100 kişi almıştır çok kazanalım diye kargaşa çıkmıştır vs... liste uzar gider ama camaronun viraj içine dalıp da kazaya karışmasında yönetimin ne kusuru olabilir düşünüyorum, önceki virajlarda temas yaşamıştır, tehlikeli kullanıyordur, drift yapıyordur kırmızı bayrak yemeden devam ederken kaza yapmışsa yine yüklenelim yönetime... ben start finish de donut yapan porsche de gördüm, kırmızı kartı yedi ama Buğra da 'person of interest' değil ki kimin ne yapacağını önceden bilsin... Allah korusun ölüm yaralanma vs olursa elbette ki savcılık gereğini yapacaktır o ayrı...
Ben yonetime bir suc bulmuyorum ki yanlis anlasiliyor galiba? Vuranin sucu yokmu arkadaslar?? Ben mi yanlis goruyorum?? Gec frenaj desem ayip olur gec frenaj yapana.. kamikaze gibi dalmis.. elbette o da kaza yapmak istemezdi tabiki ama herkes yaptigi hatanin sorumluluguna sahip degil mi? Nasil ki pistten kendi hatamizla cikip bariyere vurdugumuzda veya piste zarar verdigimizde bunun ceremesini cekmemiz gerekiyorsa, bence bu sebepten de kisiler sorumlu tutulmali..
ghibli06
16-04-2018, 00:28
Ben yonetime bir suc bulmuyorum ki yanlis anlasiliyor galiba? Vuranin sucu yokmu arkadaslar?? Ben mi yanlis goruyorum?? Gec frenaj desem ayip olur gec frenaj yapana.. kamikaze gibi dalmis.. elbette o da kaza yapmak istemezdi tabiki ama herkes yaptigi hatanin sorumluluguna sahip degil mi? Nasil ki pistten kendi hatamizla cikip bariyere vurdugumuzda veya piste zarar verdigimizde bunun ceremesini cekmemiz gerekiyorsa, bence bu sebepten de kisiler sorumlu tutulmali..
kazaya sebebiyet veren en azından pist masraflarını ve de pistte oluşan zararı karşılamalı ama prosedür nedir bilmiyorum...
...
kazaya sebebiyet veren en azından pist masraflarını ve de pistte oluşan zararı karşılamalı ama prosedür nedir bilmiyorum...
...tam olarak merak ettigim de bu zaten..
Polocu ve Lotuscu arkadaşlar yazsınlar. Onlara çarpanlarla nasıl bir anlaşma yaptılar?
...
Halk gününde piste giren 2 milyonluk araçlar var. Mesajınız adaletli fakat uygulanabilirliği son derece düşük bana sorarsanız.
ghibli06
16-04-2018, 08:04
Halk gününde piste giren 2 milyonluk araçlar var. Mesajınız adaletli fakat uygulanabilirliği son derece düşük bana sorarsanız.
Dedim ya proseduru bilmiyorum, kaldi ki uygulamasi zor, herkesten kiralama sirketleri gibi para bloke edilmesi gerekir yoksa ugras dur, o da pek mumkun degil...
rahmitanir
16-04-2018, 08:05
Polocu ve Lotuscu arkadaşlar yazsınlar. Onlara çarpanlarla nasıl bir anlaşma yaptılar?
Soner hocam lotus konusunda orada hrlalleştik, geçtik tarzında yazmıştı.
Bu olgunluğu göstermek gerçekten zor ama, pist işlerinin bu şekilde olması en doğrusu.
kelalper
16-04-2018, 10:01
Varsayalim ki yolda gidiyorsun, trafik kurallarina uygun bir sekilde. Bir anda isiklandirma diregi kendi kendine belediyenin yda her kimin sorumlulugu dahilindeyse, bakimlari kontrolleri vs yapilmamasi sebebiyle tepene duser ve esini cocuklarini kaybedersen, sorumlulardan herhangi bir beklentin (para olarak dusunme maddi manevi..) beklentin olusur mu olusmaz mi?
Pistteki ornek olmamis. Ben butun pist kurallarina uygun sekilde giderken pistteki alakasiz bir bariyer gelip benim camdan girerse ve bu bariyer beni oldururse pistin bir yukumlulugu yokmu???
Pistte yapilan kaza, surtusme vs nedir bilmeyen biri degilim. Sigorta kapsami disinda olmasini da anlayabiliyorum. Fakat hicbir sucun yokken (burda hatali kim onu belirleyecek merci de kim ayri bir soru isareti ama) birinin gelip sana carpmasoni kabul edecekmisin? Oldu ozaman herkes yikik bi araba alsin, sahsi meselelerini pistte kistirip gerceklestirsin.. adil olmak bu mu? Bu bir pist yarisi degil sonucta. O yuzden bu konudaki kural net nedir merak ediyorum ve Bugra arkadasimizin bizi en iyi aydinlatabilcegini bildigimden ona sormak istedim
Ben kendi kendine uçarak yolda giden arabaya saplanan bariyer görmedim sen gördüysen söyle. Normal yolda giderkende ışıklarda beklerken kimse dokunmadan direk tepene düşüyorsa onunda sorumlusu karayollarıdır. Dava edersin sigortan kapsamında alacağını alırsın. Sen gidip o bariyere vuruyorsan ve bariyer arabana saplanıyorsa bunun suçlusu sen olursun. Aynı şekilde trafik direğine vurup bi zarar görürsen o direğin parasını devlete ödersin ya da trafik sigortandan ödenir.
Tamam iste demekki sucsuz oldugun bir durumda hatali olandan bir beklenti olusuyor. Pistte tabiki bariyer ucup girmez. Yda coook dusuk bir ihtimaldir. Bende zaten bu kazada piste veya yonetime herhangi bir hata bulmuyorum ki ellerinden gelenin fazlasini zaten yapiyorlar. Pistte kendi hatanla gidip bariyere de vuruyorsan, odiyceksin onu da pasa pasa onda da hemfikiriz. Fakat hatayi yapan surucu elini kolunu sallayarak cikarsa ve hicbir yaptirimi yoksa, bizim ulkemizde bu acik olarak gorulur ve sirf ego tatmini icin millet gelir vurur. Sahsen yaptirim varmi yokmu merakim bu
Arkadaşlar işin kısa açıklaması şudur. Kişiler kendi aralarında anlaşabilyor ise anlaşır, anlaşamıyor ise birbirlerine karşı dava açabilirler. Hukuk devletiyiz doğrusuna mahkemeler karar verecektir.
Bizden mahkemenin isteyeceği tüm yasal görüntü talepleri de tarafımızdan sağlanmaktadır.
Yani o işler öle kolay değil. Bu arada bunca yıldır 2 otomobilin birbirine temas ettiği hiçbir organizasyon gerçekleşmemiştir.
Açık ve net bugüne kadar pist günlerine katılan onbinlerce otomobilden sadece 4 adedinde birbine temas sebebi ile maddi hasar oluşmuştur.
Bu oran sizin televizyon izlerken kalp krizi geçirip ölmeniz yada bu satırları okurken duran otomobilinize başka bir otomobilin çarpma riskinden bile kat be kat daha azdır..
Tesekkurler Bugra aydinlattin yine bizi :) bekledigim gibiymis durum tam da.. umarim hic yasanmaz boyle olaylar bi daha..
Sonra adaletten bahsedelim dimi.. sigortanin ne sucu var? O arabaya binebilcekmisin sonrasinda gonul rahatligiyla boyle bir durum yaparsan?
Ayriyetten, sans isi ya, hasara bakan ekper veya herhangi birisi de istanbulparkta izledi sizi. Sonrasinda bir de sigorta dolandiriciligindan ceza alin tam olsun...
normal yolda kaza yaşandığında bile bazen yapılan durumlardan biri çarpanın sigortası olmuyor veya zaman olmuyor. tekrar buluşulup benzer şekilde durup fotoğraflar çekilip işleme sokuluyor.
O kadar sigorta sigorta dendi çözüm olarak bunu sundum. ben şimdiye kadar yapmadım ama.
bu kazalar için bir sigorta şirketi ile anlaşılması mümkün mü? piste girenlerden belli bir prim alınıp araçlar sigortalanabilir mi?
bu seferde nasılsa sigortalı diye millet birbirene bam küt pat dalar mı yoksa:)
kelalper
19-04-2018, 14:21
bu kazalar için bir sigorta şirketi ile anlaşılması mümkün mü? piste girenlerden belli bir prim alınıp araçlar sigortalanabilir mi?
öyle bir durumda kan gövdeyi götürür millet madmax e bağlar ilk turda Kırmızı Bayrak çıkar seans iptal olur.
öyle bir durumda kan gövdeyi götürür millet madmax e bağlar ilk turda Kırmızı Bayrak çıkar seans iptal olur.
Ben "var ama çok pahalı" olarak duymuştum lakin araştırmadım ne derece doğrudur bilmiyorum.
dragstar
19-04-2018, 20:20
Isle of Man gibi yol yarışlarında özel sigortalar yaptırılabiliyor, keşke bizdede olsa
mugen_jin
23-04-2018, 23:02
Uzun süredir bakamadım şimdi kısaca yazayım. Camaro'nun sahibi arkadaşla oturduk konuştuk, durumu gözden geçirdik ve sonunda anlaşmaya vardık. Kendisi sağ olsun masrafı karşılıyor. Buğra abinin yazdığı gibi yani, aramızda anlaştık ve kendisi sorumluluğu kabul etti; büyükük gösterdi, kendisine teşekkür edeyim buradan da.
Tebrik ederim kendisini.. hepimiz hata yapabiliriz. Ayni durumda da olabiliriz. Onemli olan kimseyi magdur birakmamak. Gercekten ornek bi davranis olmus. Tebrikler tekrar
Tam kasko olmaz. Ama örnek 5-10k tl ye kadar karşılayabilir. Veya aracın değerinin yüzdesel oranında. Clio cuplar gibi.
Cumartesi var mı katılacak ?
Cumartesi var mı katılacak ?
Ben geliyorum abi bir aksilik olmaz ise Polo ile.
NakkaSss
01-05-2018, 10:42
Cumartesi bende geliyorum 2 seans aldım. Lastikleri yemezsek inşallah :D
Ben geliyorum abi bir aksilik olmaz ise Polo ile.
Cumartesi bende geliyorum 2 seans aldım. Lastikleri yemezsek inşallah :D
e güzel orda görüşelim o zaman bende sword polo ile ordayım benimki gezinti amaçlı süre zor :)
hangi seans çıkacagımız ne zaman beli oluyor ?
NakkaSss
01-05-2018, 12:05
e güzel orda görüşelim o zaman bende sword polo ile ordayım benimki gezinti amaçlı süre zor :)
Olur haberleşiriz. Bende Megane rs ile çıkarım. Girişte form doldurulurken hangi seans olduğunu söylüyorlar.
Görüşürüz abi orada, brifing maili gelecektir zaten cuma gecesi, kapıda form doldururken söylüyorlar Nakkas ın dediği gibi.
Belki ben süreye oynarım, kız arkadaşımla çıkıcam ama bakalım o ne kadar dayanabilirse biraz :D
Tam senin kalemin bi arkadaşım da gelcek sadece yazılım Golf 7, gezinti yapar o da orta tempolu :)
Olur haberleşiriz. Bende Megane rs ile çıkarım. Girişte form doldurulurken hangi seans olduğunu söylüyorlar.
Taramamaya dikkat diyorum. Conti yoktur inş :D
NakkaSss
01-05-2018, 16:19
Görüşürüz abi orada, brifing maili gelecektir zaten cuma gecesi, kapıda form doldururken söylüyorlar Nakkas ın dediği gibi.
Belki ben süreye oynarım, kız arkadaşımla çıkıcam ama bakalım o ne kadar dayanabilirse biraz :D
Tam senin kalemin bi arkadaşım da gelcek sadece yazılım Golf 7, gezinti yapar o da orta tempolu :)
Taramamaya dikkat diyorum. Conti yoktur inş :D
Maalesef gene contiler var :D 17 jantları bulamayınca semi slick alamadım. 18 semi slick de bulamadım. Heralde 2 seans sonra bu contileri de çöpe atıcaz gibi. Aslında Murat abi'nin trafeolar vardı onlar satıldı mı hatırlamıyorum satılmadıysa salça olabilirim :D
Pazar ordayiz insallah.
Lastik ihtiyaci olan varsa elimde 2 adet ns2r var 195-50-15
Özgür Güneş
03-05-2018, 07:43
Bujiler bosch zr5 iridyumla değişti, antifreezemiz flushlandıktan sonra motul inugel classic oldu, fren hidroliklerimiz rbf660 oldu, lastiklerimiz nokian takıldı, arabanın önceki seneye göre gücü kısıldı, bobinler ngk olarak değişti, eksilen yağımız tamamlandı(mobil 5w30), bu sene artık sorun yaşamayacığımı düşünüyorum, Ankara'dan oralara gelip maraba oluyoruz, hoş olmuyor.
Özgür Güneş
03-05-2018, 07:46
bu arada, seanslar yine kalabalık mı geçen ay gibi?
Bende çıksammı diye düşünüyorum bu haftasonuda daha yeni aldım aracı balataları değiştirmek zorunda kalmak istemiorum daha yeni :D
PiscocuK
03-05-2018, 09:32
yoğunluk ne durumda acaba bence turlamak istiyorum ama kalabalık gözümü korkutuyor
yoğunluk ne durumda acaba bence turlamak istiyorum ama kalabalık gözümü korkutuyor
gel gel cumartesı beraber gezinti yaparız :)
PiscocuK
03-05-2018, 12:44
gel gel cumartesı beraber gezinti yaparız :)
benimki gezinti olur zaten dizel golfle başka ne olur :D
benimki gezinti olur zaten dizel golfle başka ne olur :D
dizel polo benimkide işte takılırız sağdan sağdan :D
Elimde az kullanılmıs trofeo R var, 235/40-18 olcusunde.
Yarı fıyatına verırım.
NakkaSss
04-05-2018, 09:03
Elimde az kullanılmıs trofeo R var, 235/40-18 olcusunde.
Yarı fıyatına verırım.
Heh bende tam ondan bahsediyordum :) Murat abi özelden geliyorum :)
BesiktasCRX
04-05-2018, 09:49
Arkadaslar, bu pist gunune kac kisi aldiklarinin bir siniri var mi?
Gidip de pisti asiri kalabalik bulma ihtimali oluiyor mu?
Octavia RS
04-05-2018, 10:06
Bir aksilik olmassa pazar ordayım inşallah, beyaz renk ibiza fr
Yanlis hatirlamiyorsam seans basi en fazla 40 arac
BesiktasCRX
04-05-2018, 20:25
Yanlis hatirlamiyorsam seans basi en fazla 40 arac
Cok tesekkurler.
Hepsi ayni anda pistte olursa rakam biraz yuksek bence ama....
Şuan kayıtlar kapandı, kapıda da satış olmaması muhtemel. Talep yoğunmuş yine.
Herkese kazasız belasız tertemiz bir hafta sonu dilerim, yarın 2 araba olarak geliyoruz. Siyah Polo, beyaz Golf 7
Çok olmamakla birlikte kapıya azda olsa kayıt için kontenjan bıraktım.
Cumartesi 10:30 , Pazar 09:00 itibariyle kapılarımız açık.
Bekleriz arkadaşlar.
Özgür Güneş
05-05-2018, 13:32
Seanslar şükürler olsun kalabalık değildi bugün, A seansına girdim, 26 araç falan vardı galiba, 100-250 hp arası toplanmış genelde bu seansa, tadında olmuş, son anda karar değişikliği sebebi ile 116i ile gelmek yerine B180 CDI ile geldim :D aile katliamı oldu tabi bu araba ile :) downshiftlerin kötülüğü ve frenlerin yarım turda şişmesi dışında fena değildi, lastikleri 32psi ayarlamama rağmen çok zorlayınca rahatlıkta 42 psi a çıktığını gördüm yol bilgisayarında, demek ki daha da düşürmek lazım lastik basıncını.
Arkadaşlar Facebook üzerinden canlı şekilde izleyebikiyorsunuz artık. Canlı yayındayız şuanda
Intercity İstanbul Park - Startseite | Facebook (https://m.facebook.com/IntercityPark)
Facebook hariç izlenebiliyor mu ?
Mr.Bilal
05-05-2018, 17:41
Rekor gelmiyor uzun zamandır
Geçen ay pazar günü olana da gittim. Bugün daha güzel araçlar vardı ve gayet güzel geçti. Bi cupra 2.20 döndü c seansında
Yarın Youtube üzerinden canlı yayın planlıyoruz.
YouTube (https://www.youtube.com/intercitypark) 'a abone olun canlı yayın yarın sabah tahminen 09:00 itibariyle sizlerle olacak
Yarın Youtube üzerinden canlı yayın planlıyoruz.
YouTube (https://www.youtube.com/intercitypark) 'a abone olun canlı yayın yarın sabah tahminen 09:00 itibariyle sizlerle olacak
Çok güzel hazırlanmış 2 tane cupra var şu an pistte rekoru kırmaya müsait. Biriyle Güray bugün 20 dönmüş ama bayağı daha yolu var aracın buna yeni setupla acemilik atma seansı diyelim. Bu sene gelecektir yeni süre fazla sürmez tahminim.
Ben de ilk 2 tur arkadaşa rehberlik yaptıktan sonra, 6 hızlı tur attım. Son turda lastikler anca ısınıp kıvama geldi, biraz çizgi düzelttim ve 2.44.33 geldi Harrys'e göre Polo ile.
HotLap turunu yüklerim, custom kafalık yerleşiminde sağa eğilmiş kamera azcık ama en azından görünüyor, açıyı sevdim bi dahakine daha da sıkılaştırırım artık :)
Dönüşte de sword Murat abiye dragda geçildim :D
Zero özledik seni, izlemeye gel bi ara en azından :)
Rekor gelmiyor uzun zamandır
Gelmesi gerek ama olmadi,yakinda gelir.
Benim 2:18:200 yaptigim araba suan bir arkadasimda ve ustune turbo kit,coil ve kamber vs yapildi. Frenleri yeniledi. 2:16 potansiyeli var arabanin. Yakinda yapicaktir. Bir kac pist gunu yaninda cikicip,rekoru kirdirtmayi umuyorum.
levent valla bende özledim şehir dışında yakalandım bu sefer yoksa sırf mrbars abiye tribünden destek için de olsa gelecektim. Malumm şu anki arabamla(kamyon da denebilir) #under4 bile zor :D
Ooo Zero beylerde burdaymis... (Piyanist şantör efekti veremedim ;). )
Ooo Zero beylerde burdaymis... (Piyanist şantör efekti veremedim ;). )
Oooo 997TT beylerde sonunda yurtdışı pistlerinde rekor kırmaktan, dağlarda avlanmaktan yorulup memlekete dönmüş (Ben ne efekti vermeye çalıştığımı hiç bilmiyorum) :D
bu sene yağmurlu başladı.
Ben de ilk 2 tur arkadaşa rehberlik yaptıktan sonra, 6 hızlı tur attım. Son turda lastikler anca ısınıp kıvama geldi, biraz çizgi düzelttim ve 2.44.33 geldi Harrys'e göre Polo ile.
HotLap turunu yüklerim, custom kafalık yerleşiminde sağa eğilmiş kamera azcık ama en azından görünüyor, açıyı sevdim bi dahakine daha da sıkılaştırırım artık :)
Dönüşte de sword Murat abiye dragda geçildim :D
Zero özledik seni, izlemeye gel bi ara en azından :)
güzel gündü.. fren olmayan piste cıkmasın benımkı ılk tur gitti kimse yok :) senın disk balata kombinin ne demiştin..
https://i.hizliresim.com/XPaB1k.jpg
Oooo 997TT beylerde sonunda yurtdışı pistlerinde rekor kırmaktan, dağlarda avlanmaktan yorulup memlekete dönmüş (Ben ne efekti vermeye çalıştığımı hiç bilmiyorum) :D
Insallah kısa zamanda donmeyi umuyorum mike.
Sımdılık dınlenerek donuyorum. Ring de inanılmaz keyıflı turlar attım,vıdeoları atarım sana... zaman da cok ıyıdı.
Bugün yagmurlu idi ama 2 seans ta cok keyifli oldu. Bu havada da merak ediyordum nasil olcagini, gercekten yagmurda olsa asfalt cok iyi. Emegi gecen herkesin eline saglik.
güzel gündü.. fren olmayan piste cıkmasın benımkı ılk tur gitti kimse yok :) senın disk balata kombinin ne demiştin..
https://i.hizliresim.com/XPaB1k.jpg
ATE nin performans serisi abi ikisi de benim.. Hidrolik değişemedim bi türlü o apayrı bi konu, 3 seans pist gördü hidroliğim :D
NakkaSss
07-05-2018, 09:22
Güzel oldu benim açımdan da A seansını saymazsak :) Sürekli trafikte kaldım tam süre geliyor derken hop viraj otopazarı gibi :D A seansından ümidi kestim soğutma turu attım trafikte kaldıkça. B seansı 2-3 tur önüm boştu çöp lastiklerle güzel bir süre çıkardım Golf GTI ve M4 le güzel takipleştik. Ama bir sonrakinde inşallah trafeolar ile 2:2x ler diyorum :D Video yu telemetri ile editliyorum bitince atarım :D
Bos bir tur,sakin surus ve trofeo ile sure gelicegine inaniyorum...
NakkaSss
07-05-2018, 11:11
Bos bir tur,sakin surus ve trofeo ile sure gelicegine inaniyorum...
Gün içinde arıyorum abi seni yoğunluktan dün arayamadım :)
Gün içinde arıyorum abi seni yoğunluktan dün arayamadım :)
Tamamdır....
MetalliHead
08-05-2018, 00:18
Tamamdır....
Abi sana bir youtube kanalı açsak , pistte dikkat edilmesi gereknleri anlatsan (İngiliza-Türkçe) ve sen para kazansan biz de bir şeyler öğrensek :) Mis gibi olmaz mı :D
NakkaSss
08-05-2018, 08:55
ee hani nerede piste çıkanlar yok hiç video falan :D
Abi sana bir youtube kanalı açsak , pistte dikkat edilmesi gereknleri anlatsan (İngiliza-Türkçe) ve sen para kazansan biz de bir şeyler öğrensek :) Mis gibi olmaz mı :D
Youtube kanalım var zaten,orada test ettıgım aracların ve pıstlerde kı turlarım var.
Para kazanma degılde,ınsanlara yardımcı olucak bılgıler verılebılır.
Yaban TV ye 9 bolum cekmıstım,3.5 yıl yayınlanmıstı.
1000-1100 kg FF araç sahipleri ortalama kaç psi lastik basıncıyla çıkıyorsunuz?
FF nedır?
Lastıge gore ve asfalt sıcaklıgına gore degısır hava....
YunuscanVg
08-05-2018, 17:58
FF nedır?
Lastıge gore ve asfalt sıcaklıgına gore degısır hava....
FF önden çekiş önden motorlu demek abi
Fwd ye alısmısım ben.
Arkadan motorlu ve onden cekıs arac var mı?
gireceğin zaman haber et :)
35-32 belirtiyor fabrika, gündelik hayatta 33-30 kullanıyorum. Piste girerken hepsini 27 ayarlıyorum Polo da. Ortalama 5 psi düşürmek yeterli denebilir.
Eger ortalama konusucaksak,soguk havada 5 sol 7 sag. Arkalar 4 ve 5
Sıcak havada 7 sol,9 sag.
Semı slıckde pılotun kullanım tarzına gore degısır ama 24psi yeterlı
http://www.techturkey.com/forum/turkiye_oto_drag_dyno_pist_videolari/232951-scirocco_gts_istanbul_park_06_05_2018_a.html#post8 471508
Video linkte arkadaslar
Abi nasilsin bu sene hic gelmedin piste gozler seni ariyor valla gelmeyi dusunmuyormusun ?
Abi nasilsin bu sene hic gelmedin piste gozler seni ariyor valla gelmeyi dusunmuyormusun ?
Hıc ummadıgım bır anda vertigo atağı gecırdım ama tedavım bıttı sayılır. Sımdı cok az tur atıp ıcerı gırıyorum. Tekrar azdırmamak ıcınde kendıme cok dıkkat edıyorum. Yakında olmam gereken yerlerde olacagım ınsallah. Arayan soran cok var,hatta dedıkodumu yapan vakvaklar da var. Herkese ve bır cok grubu acıklama yaptım. Durum budur. Bende cok ozledım.....
gireceğin zaman haber et :)
Tamamdır, Hazrian sonuna yetişirm gibi
35-32 belirtiyor fabrika, gündelik hayatta 33-30 kullanıyorum. Piste girerken hepsini 27 ayarlıyorum Polo da. Ortalama 5 psi düşürmek yeterli denebilir.
Teşekkürler
Öncelikle geçmiş olsun çok lanet birşey o vertigo.
Pzero nero GT var aracımda 195-45-16 ölçülerinde 9psi biraz gözümü korkuttu açıkçası fazla yanak olmadığı için ancak deneyeceğim
Teşekkürler tavsiyeler için
Tesekkur ederım ıyı dılleklerınız ıcın.
İlk cıktıgınız turda gazlamayın,zaten zaman tutulmuyor. O sırada zaten hamurunuz ısınıcaktır. 7 turun sonunda olcun,sasırıcaksınız....
Tamamdır, Hazrian sonuna yetişirm gibi
Teşekkürler
Öncelikle geçmiş olsun çok lanet birşey o vertigo.
Pzero nero GT var aracımda 195-45-16 ölçülerinde 9psi biraz gözümü korkuttu açıkçası fazla yanak olmadığı için ancak deneyeceğim
valla biz 30psi'la döndük bitince öyle balon gibi de durmuyordu.
http://www.techturkey.com/forum/turkiye_oto_drag_dyno_pist_videolari/232984-vw_golf_vi__ntercity_stanbul_park_pist_gunleri.htm l#post8472524
İlk deneyim video linkte :icon_tup:
Özgür Güneş
13-05-2018, 03:44
Bu arada, 9. virajın kaçış noktasına hız tümsekleri konulmuş, biraz riskli değil mi? Virajı alamayıp girsem oraya elveda alt taımlar olur :D Vallahi yalanım yok, İstanbul Park'ın hız tümsekleri arabanın çarpışma uyarı sistemini devreye sokuyor.
2017'nin Eylul ayindan beri her pazar geliyorum, her geldigimde talepte cok yuksekti. Keşke arttırılabilse pist günlerinin sıklığı :)
Özgür Güneş
13-05-2018, 12:04
2017'nin Eylul ayindan beri her pazar geliyorum, her geldigimde talepte cok yuksekti. Keşke arttırılabilse pist günlerinin sıklığı :)
Geçtiğimiz Cumartesi hem hava çok iyiydi hem de seanslar 25-30 arabaydı. Daha ideal bir ortam olamazdı.
rahmitanir
13-05-2018, 12:13
Geçtiğimiz Cumartesi hem hava çok iyiydi hem de seanslar 25-30 arabaydı. Daha ideal bir ortam olamazdı.
Yok mu video Özgür?
Özgür Güneş
13-05-2018, 13:37
Yok mu video Özgür?
Video çektim de koyduğuma değmez, B180 ile girdim çünkü :D eylül de tekrar gideceğim inşallah, o zaman bmw ile girerim, onun videosunu koyarım.
Bu arada, 9. virajın kaçış noktasına hız tümsekleri konulmuş, biraz riskli değil mi? Virajı alamayıp girsem oraya elveda alt taımlar olur :D Vallahi yalanım yok, İstanbul Park'ın hız tümsekleri arabanın çarpışma uyarı sistemini devreye sokuyor.
Kacis noktası açık piste tam gaz dönmek isteyen için o tümsekler. Yani kaçırdıysanız dümdüz yavaşlatıp kontrollü şekilde piste dönebilirsiniz.
onursumer
13-05-2018, 17:04
getzimde 195/45/16 pzero nero varken istanbul park a çıkmıştım ben, hamur olarak sert olduğundan hem parçalanmadı hemde ısınınca bayağı yolu tuttu
buralar çoraklaşmış. sorum olacak:
mesela ben dizel civic aldım 120hp buna soft tarzda chiptuning yaptırdım söylenilen 150hp filan. bu durumda 130hp altı parası mı veririm üstü mü? Bu nasıl anlaşılabilir?
mesela ben dizel civic aldım 120hp buna soft tarzda chiptuning yaptırdım söylenilen 150hp filan. bu durumda 130hp altı parası mı veririm üstü mü? Bu nasıl anlaşılabilir?
Anlaşılmaz ruhsatta yazan geçerli olur, ayrıca yazılımla 150hp olduğunun bir kesinliği yok 129hp de olmuş olabilir,140 da.
Basit örneğini ben vereyim, Polo ruhsatta 90 hp idi. Yazılım + DP vardı bende, takribi 160 hp civarıdır diye tahmin ediyorduk ( keza 152hp dynolu Golf7 yi ayıra ayıra geçiyordum ) , fabrikasyon gücü üzerinden ödeme yaptım her defasında ruhsatta yazan geçerli yani.
Özgür Güneş
08-06-2018, 08:00
Bu 130 ile ilgili bir düzenleme gelecek mi? 6 beygirden dolayı 200 lira fazla vermek, bilemedim. 136 beygirde ahım şahım yüksek bir değer değil.
onursumer
08-06-2018, 11:13
onceden 150hp idi sanırım orta yolu bulması bayağı zor bu işte :)
150 yapsan 1.4 tsi 160 lıklar dışarda kalıyor 160 yapsan 180 gti lar :D
Bu isin sonu yok malesef. Citayi nereye koysa,magdur cikicak...
Bu yuzden pistin tadini cikqrmak gerek...
belki 3 ayrı gruplama ile fiyatlandırma yapılabilir.
Özgür Güneş
10-06-2018, 17:58
onceden 150hp idi sanırım orta yolu bulması bayağı zor bu işte :)
150 yapsan 1.4 tsi 160 lıklar dışarda kalıyor 160 yapsan 180 gti lar :D
Banane onlardan, ben kendimi düşünüyorum :D Zaten teeee Ankaralardan geliyorum, bi seansa gir çık 1000 lik olup dönüyoruz, bide benim gibi araban pistte arıza çıkarırsa... Benim fikrim bu işin ideali 200 hp altı ve üstü diye sınırlamak. Çünkü 200 hp ye kadar olan araba sahipleri normal vatandaş, 200 hp üstü araca binen insanların % olarak durumuna bakarsak durumu iyi. Şimdi Polo GTİ'a binen birinin durumu ile 911 turboya binenin durumu aynı değil. Ama mesela sallıyorum Polo GTI'a binen adamın durumuyla 136 beygirlik herhangi bir arabaya binenin mali durumu yakın.
En temizi ringteki gibi ticket olayı bence..
onursumer
10-06-2018, 22:48
Banane onlardan, ben kendimi düşünüyorum :D Zaten teeee Ankaralardan geliyorum, bi seansa gir çık 1000 lik olup dönüyoruz, bide benim gibi araban pistte arıza çıkarırsa... Benim fikrim bu işin ideali 200 hp altı ve üstü diye sınırlamak. Çünkü 200 hp ye kadar olan araba sahipleri normal vatandaş, 200 hp üstü araca binen insanların % olarak durumuna bakarsak durumu iyi. Şimdi Polo GTİ'a binen birinin durumu ile 911 turboya binenin durumu aynı değil. Ama mesela sallıyorum Polo GTI'a binen adamın durumuyla 136 beygirlik herhangi bir arabaya binenin mali durumu yakın.
sonu yokki bu işin 200hp yaparsın bu sefer başka modellerde arada kalan olur mesela cooper s ile jcw cooper s arasında var :) leventin dediği gibi bilet olayı çok daha güzel bencede ama bunada şukur diyorum ben şuanki durum için :)
ki bide şoyle bişey var bugun 136hp araban var yarın 150hp olur 210 olur vs
Özgür Güneş
10-06-2018, 23:36
Ticket burda zor, ring 23 km burası 5.5, birde ringde bittikten sonra pit e giriyosun el mahkum, pistin baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor. Aslında şöyle 6-7 km lik sprint pist çok tatlı olurdu ticket ile birlikte.
Özgür Güneş
10-06-2018, 23:42
Aslında şey yapılabilir, turluk fiyat tarifesi. Gerçi biz burda istediğimiz kadar beyin fırtınası yapalım, Buğra bey eminim çok kafa yormuştur bu konular üstüne. Her pist öncesinde bin defa söylüyo pitten çıkarken beyaz çizgiyi geçmeyin diye, Türküz ya denmeyeni yapacaksın, herkes direk dışarı açılıyor, düşünsene turluk tarife olduğunu, tam virajı aldın bi tane adam 50 ile piste çıkış yapıyor kurala uymayarak, kötü harbiden.
En guzeli genis katilimli Open track day
Özgür Güneş
11-06-2018, 00:33
Open track day gerçekten güzel ama fiyatı benim için çok yüksek. Öğrenciyim ben, gerçi maaşlı bir çalışan da olsam o fiyatı verebilsem bile vermem.
Özgür Güneş
11-06-2018, 00:35
Bence düz herkesi 200 lira yapsınlar, bu konu kapansın :D Yazın İzmir Ülkü'nün 5 miydi 10 muydu ne turuna 175 lira verdikten sonra İstanbul Park'a şükretmiştim gerçi. 1 turda 1 dakikaya yakın sürüyor. Ama işte pistte bir tek sen varsın, transponder dahil, birde istersen 5 erlik olarak kullanabiliyosun hakkını.
Ulku yu 1 dakikaya yakin donuyorsaniz cok iyi,arac nedir?
Birde pist tadilatta olucakti,acildi mi?
pistin açılması sürer daha. Bu yıl açılmayabilir. En iyi ihtimal ekim.
Özgür Güneş
11-06-2018, 10:18
Lafın gelişi öyle söyledim :) 122 lik golf vardı o zaman, ilk girişimde 1.13 dönmüştüm korka korka.
barisy galiba 850m lik başka bir pist faaliyette, izmir ülküde kaçış noktası olmadığı için kaza yapmıştım, umarım yeni piste kaçış noktaları eklerler, kaçış noktası olmayacaksa normal yoldan ne farkı kalıyor pistin, İstanbul Park’ın güzelliği korkusuzca sınırlarımızı zorlamamıza izin veriyor kaçış noktalarıyla.
Mr.Bilal
14-06-2018, 08:39
Jason Tahincioğlunun Yeni Type R ile attığı istanbul park full videosu var mı?
dragstar
14-06-2018, 20:14
Pist açıldı, geçenler Akp gençlik kollarının time triali vardı
Pist açıldı, geçenler Akp gençlik kollarının time triali vardı
Orasi kart pisti,malesef pisttin durumu belirsiz...
NakkaSss
14-06-2018, 23:55
23 haziran kimler geliyor :D
Nasipse Bursa'dan 3 araç ordayiz 23 Haziranda :)
Secimden dolayi cuma da acik olur mu acaba?
GranSport
15-06-2018, 15:52
Cts ben de gelmek istiyorum. Bu 3ncü denemem olacak, Kasım ve yağmurlu Mayıs sonrasında. Semislick lastik bulamadım arkalara: 265/30/19
GranSport
15-06-2018, 16:07
Herkese iyi Bayramlar bu arada.
sonu yokki bu işin 200hp yaparsın bu sefer başka modellerde arada kalan olur mesela cooper s ile jcw cooper s arasında var :) leventin dediği gibi bilet olayı çok daha güzel bencede ama bunada şukur diyorum ben şuanki durum için :)
ki bide şoyle bişey var bugun 136hp araban var yarın 150hp olur 210 olur vs
MEsela ben Polo gitti Corolla da giderse +130 olcak bana da pist artık :)
23 Haziran geliyoruz insallah
23 Haziran geliyoruz insallah
Gökhan’la konuştuk zaten sen de yanındaydın, yağ sıcaklığına dikkat gerisi yardır mürsel :)
_opeth okulla uğraşırken ihmal ettim baya arabayı en son silecekleri yosun tutmuştu, bakımları yapıp yaz bitmeden 1-2 güne katılma hedefim duruyor hala
AMG Lounge açık olacak mı acaba bilgisi olan var mıdır?
Vay be , pist günü geçti bir tane yazan olmamış
Evet,oncelerı boyle degıldı. Sureler havada ucusurdu,anılar yazılır turlar degerlendırılırdı :(
Ben de yakında ınsallah cıkarım,heralde eylulu bulur...
AMG Lounge açık olacak mı acaba bilgisi olan var mıdır?
İstanbul Parkta açılmayacak diye biliyorum.
3.Havaalanı civarı yeni bir pist yapılacak diye duydum orası için olabilir demişlerdi.
NakkaSss
25-06-2018, 09:12
Herkes seçime kitlendi. Çektiğim videolara bile bakamadım. Genel olarak keyifli fakat çok kalabalıktı. Cumartesi günü tüm cup 'ların yarışı ve ekstradan OPC ler de yarıştığı için iki seans olarak belirlenmiş. Haliyle belki de 2 günlük kayıt tek gün 2 seansa sığdırılmıştı ama çok şükür kazasız belasız tamamladık seansları. Kalabalıktan dolayı süre gelmese de pist içinde ufak çekişmelerle keyifli oldu. A ve B seansını full çektim video yu yükleyince katılan tüm araçlar kendilerini izleyebilirler. :D
Bende ilk defa trofeo r ile çıktım normal lastiğe göre baya fark etti. Özellikle ısındıktan sonra yola tutuşu bariz hissettiriyor ama şunu da anladım ki ne kadar da iyi lastik olursa olsun megane rs için kilit artık şart gibi gözüküyor viraj çıkışlarında trofeo r da olsa çoğu virajda sararak çıktım. Neredeyse hiç boş tur atamadım tam süreye giderken hop önümdeki virajda 2 araç oluyor çizgide yavaş gittikleri için mecbur hızımı azaltıp süreyi öldürüyorum. En son 7. tur da iyi süreye giderken 8. virajda ve 12. viraj da araç olmasından dolayı hız azaltıp yanlış çizgide alıyorum virajı tahmin ediyorum oradan 2-3 saniye gibi bir kaybım oldu. O tur da 2.33 döndüm eğer o araçlar olmasaydı 2.30 gelir gibiydi.
Şöyle DTM misali kısa bir video koyayım yarış içinden keyifli anlardan birisiydi :D viraj içinde aslında araç geçmek yasak olduğu için porsche un arkasında kaldım sürekli daha sonra müsait bir anda gene viraj içinde geçmiş bulundum :D
https://www.youtube.com/watch?v=RGl0Xhuw6F8
Genel olarak kalabalık olsa da çok keyif aldım bir sonra ki seansta inşallah en iyi megane rs 225 süresi için çıkacağım. :D
Özgür Güneş
25-06-2018, 13:01
Çizgiyi, virajı, frenajı bilen insanların gereksiz fren yapması çok irite ediyor beni. Güzel bir sürüş çıkartmışsınız, tebrik ederim, bazen zorunda kalıyor insan.
rahmitanir
25-06-2018, 13:24
NakkaSss
"kaç para uleyn bi Megane RS" dedirttirecek kıvamda bi video olmuş:)
Tebrikler...
kalipson
25-06-2018, 14:11
Çok güzel bi video. Ee artık kilit de gelirse tadından yenmez :)
Bende B seansindaydim video upload edebilirsem yukleyeyim. Fume Bmw 1 serisi, sure 2.32.060
Bende B seansindaydim video upload edebilirsem yukleyeyim. Fume Bmw 1 serisi, sure 2.32.060
1 serisinin modeli nedir ve setupı nedir. Baya başarılı zaman
1 serisinin modeli nedir ve setupı nedir. Baya başarılı zaman
118i Stage 2 :)
Trofeo için cok dusunuyordun,sana anlattım. Nıhayet ikna oldun ve agzın kulaklarında. Aman dıkkatlı kullan,degerını bıl. 2:30 hedefı koydugumda dusuncelıydın ama sımdı mumkun oldugunu gordun :)
Buara bır anektod yazmama ızın ver;
Ben:Porsche yı nıye 7 nın gırısınde geçmedın? Hızlıymıssın
Sen:abı ne yapıcagını kestıremedım,bırde vıraj ıcınde gecmek yasak abı,buyuzden.
Ben:yahu 8 de de vıraj ıcınde gecmıssın adamı?
Sen:ben mı? Yapma ya,neden yapmısım....
hahahahah!