PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercity İstanbul Park Pist Günleri

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14

TaGo
25-06-2018, 18:57
vw grubu 1.6 dizel bir araç yapmayı düşünüyorum pist için. Birçok kişi eminimki polo diyecektir ancak ben daha büyük fren kitleri takabilme olasılığı olabilir diye golf yada leonuda düşünüyorum. Niye bu araçlar diye soracak arkadaşlara; 1- giriş ücretleri makulun ötesinde düşük, 2-yarış etkinliği harici ekonomik ve gündelik kullanım sunan bir araç olabilecek olması.

Bilgiler ışığında tecrübelerini aktaracak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

AlpEren
25-06-2018, 19:21
vw grubu 1.6 dizel bir araç yapmayı düşünüyorum pist için. Birçok kişi eminimki polo diyecektir ancak ben daha büyük fren kitleri takabilme olasılığı olabilir diye golf yada leonuda düşünüyorum. Niye bu araçlar diye soracak arkadaşlara; 1- giriş ücretleri makulun ötesinde düşük, 2-yarış etkinliği harici ekonomik ve gündelik kullanım sunan bir araç olabilecek olması.

Duman atmasinda

NakkaSss
25-06-2018, 19:25
Çizgiyi, virajı, frenajı bilen insanların gereksiz fren yapması çok irite ediyor beni. Güzel bir sürüş çıkartmışsınız, tebrik ederim, bazen zorunda kalıyor insan.

Evet gereksiz fren maalesef beni de irite ediyor ama önümüzdeki aracın ne yapacağını kestirememek gereksiz riskten kaçınmak adına gereksiz yerlerde fren kullanmak durumunda kalıyor insan. :) Belli ki porsche 'un sahibi de belki de bu pistte daha önce tecrübe etmediği için dikkatli sürüşü tercih etmiş. Ama artık her tur da önüm dolunca yetti artık gibi bir moda girdim :)

NakkaSss
"kaç para uleyn bi Megane RS" dedirttirecek kıvamda bi video olmuş:)
Tebrikler...

eheh teşekkürler. Megane rs ler oldukça keyifli araçlar özellikle asıl oyun yerinde yani pistte iseniz tadından keyif alamazsınız :)

Çok güzel bi video. Ee artık kilit de gelirse tadından yenmez :)

Kilit için sterlinin biraz düşmesini bekliyorum artık kilit şart oldu yavaş yavaş eksikleri tamamlıyoruz işte :)

Bende B seansindaydim video upload edebilirsem yukleyeyim. Fume Bmw 1 serisi, sure 2.32.060

Evet sizi de gördüm sanırım o seans 1-2 tane bmw 1 serisi vardı beyaz renk falan benim full seans videosunda gözüküyorsunuz. Süre güzel. Araç stock değil sanırım?

Trofeo için cok dusunuyordun,sana anlattım. Nıhayet ikna oldun ve agzın kulaklarında. Aman dıkkatlı kullan,degerını bıl. 2:30 hedefı koydugumda dusuncelıydın ama sımdı mumkun oldugunu gordun :)
Buara bır anektod yazmama ızın ver;
Ben:Porsche yı nıye 7 nın gırısınde geçmedın? Hızlıymıssın
Sen:abı ne yapıcagını kestıremedım,bırde vıraj ıcınde gecmek yasak abı,buyuzden.
Ben:yahu 8 de de vıraj ıcınde gecmıssın adamı?
Sen:ben mı? Yapma ya,neden yapmısım....
hahahahah!

Aynen abi çok düşünüyordum iyi ki almışım. 2:30 inerim diye düşünüyorum asıl hedef 2:29 benim için :)

ahahah anektoda koptum :D tamda öyle oldu hahah :D

onur_S
25-06-2018, 20:11
Evet gereksiz fren maalesef beni de irite ediyor ama önümüzdeki aracın ne yapacağını kestirememek gereksiz riskten kaçınmak adına gereksiz yerlerde fren kullanmak durumunda kalıyor insan. :) Belli ki porsche 'un sahibi de belki de bu pistte daha önce tecrübe etmediği için dikkatli sürüşü tercih etmiş. Ama artık her tur da önüm dolunca yetti artık gibi bir moda girdim :)

eheh teşekkürler. Megane rs ler oldukça keyifli araçlar özellikle asıl oyun yerinde yani pistte iseniz tadından keyif alamazsınız :)

Kilit için sterlinin biraz düşmesini bekliyorum artık kilit şart oldu yavaş yavaş eksikleri tamamlıyoruz işte :)

Evet sizi de gördüm sanırım o seans 1-2 tane bmw 1 serisi vardı beyaz renk falan benim full seans videosunda gözüküyorsunuz. Süre güzel. Araç stock değil sanırım?

Aynen abi çok düşünüyordum iyi ki almışım. 2:30 inerim diye düşünüyorum asıl hedef 2:29 benim için :)

ahahah anektoda koptum :D tamda öyle oldu hahah :D
Tesekkur ederim
Stage 2 arac, michelin cadde lastigi, yuruyen stok, fren hidroligi motul le degistirttim. Cok kiyamadim aracima ve dsc iki virajda surekli kesti, ilk tecrubem oldugu icin bilemedim bir daha ne varsa kapatip cikarim

NakkaSss
25-06-2018, 20:21
Tesekkur ederim
Stage 2 arac, michelin cadde lastigi, yuruyen stok, fren hidroligi motul le degistirttim. Cok kiyamadim aracima ve dsc iki virajda surekli kesti, ilk tecrubem oldugu icin bilemedim bir daha ne varsa kapatip cikarim

Maşallah stage 2 de ne kadar güç elde edildi? İlk tecrüben ise daha da iyileştirirsin süreni piste alıştıktan sonra. Video bekliyorum. :)

Cem.B
25-06-2018, 22:32
Tesekkur ederim

Cok kiymadan cadde lastigi ile 2.32 ilk cikis inanilmaz sure aracta 1.18

Caner B.
25-06-2018, 22:33
Tesekkur ederim

Videoyu bende merakla bekliyorum varsa, 2.32 olduğundan emin misiniz :)

Cem.B
25-06-2018, 22:33
Ben stock 1.6 tdi skoda octavia ile ciktim kar lastigi ile 2.55 yapabilmistim,michelin ps4 taktim 2.51 e indi.Yazilim olsa 45-50 arasi gelir sanirim.

barisy
25-06-2018, 22:45
Stok frenle , stok yürüyenle mi 2.32 ??? Bu arada videoyu ben de merakla bekliyorum ?

NakkaSss
25-06-2018, 22:56
Valla ilk çıkış, dtc açık, yol lastiği ve fazla kıyılmayan araç ile 2:32 gerçekten yapıldıysa helal bakalım video varsa aydınlatıcı olur :D

Gokhan43
26-06-2018, 00:07
http://i.hizliresim.com/8z2VZd.jpg

Video da gelir yarın :)

Benim de ilk pist tecrübem olacaktı ki ikinci turda pisti tanımaya arabaya alışmaya başlamışken wastegate hortumu çıktı turbo yürü ya kulum moduna geçip 2.5 barları görünce seans benim için bitti.

Bir dahakilerine inşallah diye teselli ediyoruz kendimizi. :)

onur_S
26-06-2018, 00:23
Stok frenle , stok yürüyenle mi 2.32 ??? Bu arada videoyu ben de merakla bekliyorum ?
Evet, stok yuruyen dedim sadece eibach prokit helezon var, michelin pilot super sport lastik var, bmwdeki en baz frenler var, aracimda opsiyon mavi kaliperli 345 mm olan spor fren sistemi yok, balatalarim disklerim hepsi oem, motul rbf hidrolik koydum sadece. Sert frende flasorler yanar, hic yakmadan dondum, lastiklere ve frenlere acidim. Dtc kesmeseydi belki 2.31.9x olabilirdi.
Izmir Ulkuye de ilk ciktigimda 1.10.90 yapmistim siena ile.

levent
26-06-2018, 00:41

Öyle bir düşünce varsa Leon MK2 en mantıklısı, hatta denk gelirse FR TDi

levent
26-06-2018, 00:44
Gokhan43 onur_S

Tebrikler Onur bileğine sağlık :) telde Gökhan'la konuştuk Pazar günü, Temmuz'da çıkarsanız tekrar, organize olalım pistte.

barisy
26-06-2018, 07:43
Evet, stok yuruyen dedim sadece eibach prokit helezon var, michelin pilot super sport lastik var, bmwdeki en baz frenler var, aracimda opsiyon mavi kaliperli 345 mm olan spor fren sistemi yok, balatalarim disklerim hepsi oem, motul rbf hidrolik koydum sadece. Sert frende flasorler yanar, hic yakmadan dondum, lastiklere ve frenlere acidim. Dtc kesmeseydi belki 2.31.9x olabilirdi.

Ben şahsen süreye çok şaşırdım. Çok iyi süre yapmışsınız. Siena süresi de oldukça iyi. Düzgün bir fren , amortisör ve Slick lastik ile 2,30 altı rahat gelmesi lazım.

NakkaSss
26-06-2018, 08:26
Güzel süre tebrikler gerçekten. Süre daha iner diye tahmin ediyorum.

batbek
26-06-2018, 08:51

Ayni araca ben de sahibim, en iyi sure 2.36 yapabildim. Cumartesi ilk seans ciktim ama sanziman sogutucu borusu patlayinca ilk turdan biraktim. Benim de hedefim 2.34 civari idi cikarken.

Bence yaptigin sure cok cok basarili tebrik ederim. Yazilimcini da hem bu kadar hizli hem de bu kadar sorunsuz arac ayarladigindan dolayi kutlarim. Benim aracin yazilimi kisik baya korktugum icin problemden.

onur_S
26-06-2018, 12:14
Ayni araca ben de sahibim, en iyi sure 2.36 yapabildim. Cumartesi ilk seans ciktim ama sanziman sogutucu borusu patlayinca ilk turdan biraktim. Benim de hedefim 2.34 civari idi cikarken.

Bence yaptigin sure cok cok basarili tebrik ederim. Yazilimcini da hem bu kadar hizli hem de bu kadar sorunsuz arac ayarladigindan dolayi kutlarim. Benim aracin yazilimi kisik baya korktugum icin problemden.
Tesekkur ederim, seni de tebrik ederim insallah bir dahakine sorunsuz istedigin gibi donersin.

edit: video eklendi

http://www.techturkey.com/forum/turkiye_oto_drag_dyno_pist_videolari/233500-23_haziran_2018_intercity_istanbulpark_bmw_118i_2_ 32_060_a.html#post8485102

NakkaSss
26-06-2018, 16:45
Bunlarda A ve B seanslarının full hali. A ve B seansında olanlar kendilerini izleyebilir. :) Bol trafikli Bol offf lu :D

https://www.youtube.com/watch?v=2d4xA36-7R8&t=

https://www.youtube.com/watch?v=rFqwgw70nig

Özgür Güneş
26-06-2018, 16:58
Bende B seansindaydim video upload edebilirsem yukleyeyim. Fume Bmw 1 serisi, sure 2.32.060

Güzel süre, Ankara’ya yolun düşerse haber ver, beklemedeyim hala :D

Özgür Güneş
26-06-2018, 17:02

Sende zoru başarmışsın, ilk defa duydum o boruyu patlatanı :D

batbek
26-06-2018, 19:41
Sende zoru başarmışsın, ilk defa duydum o boruyu patlatanı :D

Aksam teslim aldim araci, megerse devirdaim kayisi kopmuş. O patlatmis hortumu :) Servise daha once bu sebepten gelen olmuş. Ama bir sıkıntı yok cok şükür. :)

Özgür Güneş
26-06-2018, 20:28
Aksam teslim aldim araci, megerse devirdaim kayisi kopmuş. O patlatmis hortumu :) Servise daha once bu sebepten gelen olmuş. Ama bir sıkıntı yok cok şükür. :)

Devri daim normal, 60 binde gözle kontrol sırasında fark ettim, değiştirttim orda ne var ne yoksa, çabuk yıpranıyor, önce ses yapıyor, aklında bulunsun, ben çektim videoyu zaten:

YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=2NJO-Z_Zkg4)

YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=uFnDoQJyVDA)

levent
26-06-2018, 21:44

Sizinki alev atan M frenleri olandı dimi? Nisan ve Mayıstada çıkmıştınız sanki, pistte görmüştüm. Hatta birinde aynı seanstaydık.

batbek
26-06-2018, 23:05
Sizinki alev atan M frenleri olandı dimi? Nisan ve Mayıstada çıkmıştınız sanki, pistte görmüştüm. Hatta birinde aynı seanstaydık.

Aynen aynen o benim. Sizin de sanirim siyah polo vardi :)

batbek
26-06-2018, 23:07
Devri daim normal, 60 binde gözle kontrol sırasında fark ettim, değiştirttim orda ne var ne yoksa, çabuk yıpranıyor, önce ses yapıyor, aklında bulunsun, ben çektim videoyu zaten:

Eyvallah saolasin. Ama bendeki ilginc yani daha 5bin km once, gozle kontrol ettigimizde yirtilma vardi, degistirmistik contitech ile. Simdi boyle olmasi sasirtici oldu.

Özgür Güneş
26-06-2018, 23:50
Eyvallah saolasin. Ama bendeki ilginc yani daha 5bin km once, gozle kontrol ettigimizde yirtilma vardi, degistirmistik contitech ile. Simdi boyle olmasi sasirtici oldu.

Sadece kayışı değiştirmek yetmiyor, diğer gergi kütüğü, kasnak ve gergi kolu mu ne vardı, hepsini değişmek lazım. Neyse, konunun dışına çıktık :)

levent
27-06-2018, 08:28
Aynen aynen o benim. Sizin de sanirim siyah polo vardi :)

Aynen, Polo satıldı şimdilik beklemedeyim bende :)

batbek
27-06-2018, 10:14

Hayirlisi olsun :) Daha hizli bir aracla donersin insallah pistlere :)

TaGo
27-06-2018, 10:40

Levent neden mk2 a.6 tdi leon peki? Yol tutuşumu bariz iyi, yada daha büyük fren kiti takma imkanı var diye? Çünkü baktım 2011 i hasar kayıtlıları 42 den başlıyor polo dan bi tık pahalı tabi

levent
27-06-2018, 15:55
Hayirlisi olsun :) Daha hizli bir aracla donersin insallah pistlere :)

F20 kervanına dahil olmayı planlıyorum ama bakalım kısmet :)

Levent neden mk2 a.6 tdi leon peki? Yol tutuşumu bariz iyi, yada daha büyük fren kiti takma imkanı var diye? Çünkü baktım 2011 i hasar kayıtlıları 42 den başlıyor polo dan bi tık pahalı tabi

Abi tip güzel, aftermarket bol hem yürüyen hem görsel açısından. 380mm bile fren takarsın, poloya da var tabi ama seçenekler hem daha dar hem de Polo davlumbazları minicik. Motora ztn yapılacak şeyler aynı denebilir abi :)

cihan88
27-06-2018, 15:59
Bu sezon videodaki polo sahibi arkadaş yüzünden Aracımı turboladım :) :)

https://www.youtube.com/watch?v=VwF5-85xE6k
Yeni yüzüyle gelecek sene arkadaşla karşılaşırız umarım Pistte :) Heycanlı bir 20 dk geçirelim değilmi :)

https://www.youtube.com/watch?v=IkjEp4f1nIE

https://www.youtube.com/watch?v=RJnj55qBY_E

batbek
27-06-2018, 16:35
F20 kervanına dahil olmayı planlıyorum ama bakalım kısmet :)

Abi tip güzel, aftermarket bol hem yürüyen hem görsel açısından. 380mm bile fren takarsın, poloya da var tabi ama seçenekler hem daha dar hem de Polo davlumbazları minicik. Motora ztn yapılacak şeyler aynı denebilir abi :)

Tavsiye ederim, ben severek kullaniyorum :)

levent
27-06-2018, 16:57
Tavsiye ederim, ben severek kullaniyorum :)

Bakalım artık kısmet :) Bakınıyorum henüz, Corollayı da satmam lazım zaten alabilmek için :)

_opeth
17-07-2018, 15:57
Öncelikle lpgli otomobilleri de dahil edebilmek için uğraştığımız için teşekkür beklerken bunları duymak ne güzel geliyor demek geldi içimden.
Basınç ile ilgili biraz bilgi edinin sonra bunu konusalim. Ha birde o ibrelerin %50si doğru göstermiyor bilginiz olsun.

LPG ile ilgili bir gelişme var mı bu arada?

tuner faruk
17-07-2018, 21:20

+1 Beklemedeyiz abi ef186

a3t
19-07-2018, 17:42

ozgur selam... bende konusu açılmışken buradan sana sorayim istedim; 2013 116 var bende de...
dun bu konuyu okudum senin youtube a yukledigin videolari izledim, dinledim... cok sukur motordan boyle bir ses gelmiyor dedim :) demez olaydim... bugun sabah araci 40km kadar klima acik kullandim sonra stop ettim ve senin ses kadar yuksek volume de ve uzun surmesede ayni ses mevcut.
uzerine calistirdim dedim biraz yuksek devir bir gezi yaptim, sonrasinda durunca ses gelmedi ama kaputu actigimda genlesme kabindaki su niktari epey yukselmisti...
sen neleri degistirdin tam olarak cozum icin birde asagi yukari maliyet be kadar olmustu paylasirsan memnun olurum...

Özgür Güneş
20-07-2018, 00:52
ozgur selam... bende konusu açılmışken buradan sana sorayim istedim; 2013 116 var bende de...
dun bu konuyu okudum senin youtube a yukledigin videolari izledim, dinledim... cok sukur motordan boyle bir ses gelmiyor dedim :) demez olaydim... bugun sabah araci 40km kadar klima acik kullandim sonra stop ettim ve senin ses kadar yuksek volume de ve uzun surmesede ayni ses mevcut.
uzerine calistirdim dedim biraz yuksek devir bir gezi yaptim, sonrasinda durunca ses gelmedi ama kaputu actigimda genlesme kabindaki su niktari epey yukselmisti...
sen neleri degistirdin tam olarak cozum icin birde asagi yukari maliyet be kadar olmustu paylasirsan memnun olurum...

DM göndermeye çalıştım olmadı, eğer tıpa tıp aynı ses ise işte o bölgede olan her parçayı değiştim, gergi kütüğü, kayış vs... işlemlerinizi yaptıracağınız ustaya gösterin o böllgedeki 3-4 parçayı değişmesi gerekiyor. Geçen sene işçilik dahil 900'e yaptırmıştım, bu sene daha pahalıya halledilir.

a3t
20-07-2018, 11:07
DM göndermeye çalıştım olmadı, eğer tıpa tıp aynı ses ise işte o bölgede olan her parçayı değiştim, gergi kütüğü, kayış vs... işlemlerinizi yaptıracağınız ustaya gösterin o böllgedeki 3-4 parçayı değişmesi gerekiyor. Geçen sene işçilik dahil 900'e yaptırmıştım, bu sene daha pahalıya halledilir.

bende dm denemiştim becerememiştim... sanırım forum ile alakalı bir durum söz konusu...

cok teşekkürler cevabın için...

oğuz
20-07-2018, 21:42
21-22 temmuzda var sanırım pist günleri çıkacaklar var mı bizden

levent
21-07-2018, 02:11
Corolla ile çıksam diye düşündüm de, vazgeçtim. Gidenlerden video bekleriz bol bol artık

NakkaSss
21-07-2018, 11:12
Bende gelemiyorum iş yoğunluğundan dolayı bu hafta, bir sonrakine inşallah.

_opeth
21-07-2018, 21:57
bugün yolda bir cla 45 bir de fk2 type r gördüm üzerinde numara olan.

997TT
21-07-2018, 22:11
Bugun katilanlardan pist gunleri notlari alsak?
Oglen itibariyle sadece zaman ekranini gorebildik. Buralar baya neseli olurdu pist gunu sonrasi,nerdesiniz? :(

TarikS
21-07-2018, 22:45
LPG ile ilgili güncel durum nedir, bilgisi olan, pistte gören duyan var mı bu haftasonu?

NakkaSss
21-07-2018, 22:59
Eskisi gibi video da yüklemiyor kimse :)

batbek
21-07-2018, 23:56
Ben bugun 2 seans pistte idim, en iyi 2.36.9 yapabildim, malesef lastiklerden dolayi hedefe ulasamadim, ciktigimda da sag on lastik yanlardan parcalanmis idi.

Gun genel olarak cok keyifliydi, seans aralari neredeyse dinlenmeden cikildi piste, ilk seans hava da cok guzeldi, sanki biraz torpil gecildi 10 tur civari attik, 2. seans baslamadan yagmur yagdi malesef, ama sonlarina dogru pistin buyuk kismi kurudu, sadece 12. viraj tam kurumadi, orda da ben dahil bikac arkadas daha zorlanmis frenlerken.

Araba olarakta bence guzeldi ortam; SVR, lotus, 2 tane R8, fk2, fk8, mustang, s2000, 350z, porsche vs. gibi guzel araclar vardi.

Ogleden sonra bircok kisi ayrildi ama biz motorcu arkadaslarin etkinligini de izledik, baya keyifli idi onlari izlemesi de.

Simdilik aklima gelenler bunlar :)

997TT
22-07-2018, 02:59
Hep dolu olsum pist gunleri...
Katlanarak artsin ki,yonetim ek seanslar koysun. Ulkemizde zaten bu is eksik,biz otomobil severler zorlayalim,surekli katilim gostererek eminim daha fazla sure alacagiz...

_opeth
22-07-2018, 09:44
Ben bugun 2 seans pistte idim, en iyi 2.36.9 yapabildim, malesef lastiklerden dolayi hedefe ulasamadim, ciktigimda da sag on lastik yanlardan parcalanmis idi.

Gun genel olarak cok keyifliydi, seans aralari neredeyse dinlenmeden cikildi piste, ilk seans hava da cok guzeldi, sanki biraz torpil gecildi 10 tur civari attik, 2. seans baslamadan yagmur yagdi malesef, ama sonlarina dogru pistin buyuk kismi kurudu, sadece 12. viraj tam kurumadi, orda da ben dahil bikac arkadas daha zorlanmis frenlerken.

Araba olarakta bence guzeldi ortam; SVR, lotus, 2 tane R8, fk2, fk8, mustang, s2000, 350z, porsche vs. gibi guzel araclar vardi.

Ogleden sonra bircok kisi ayrildi ama biz motorcu arkadaslarin etkinligini de izledik, baya keyifli idi onlari izlemesi de.

Simdilik aklima gelenler bunlar :)

lastik yenileme zamanı geldi anlaşılan :)

batbek
22-07-2018, 13:16
Hep dolu olsum pist gunleri...
Katlanarak artsin ki,yonetim ek seanslar koysun. Ulkemizde zaten bu is eksik,biz otomobil severler zorlayalim,surekli katilim gostererek eminim daha fazla sure alacagiz...

Keske oyle olsa ama ulkemiz icin bu konuda cok fazla engel var abi

batbek
22-07-2018, 13:16
lastik yenileme zamanı geldi anlaşılan :)

Aynen malesef, birkac once semi slick almayip ps4 aldigima cok pisman oldum. :)

997TT
22-07-2018, 19:42
Keske oyle olsa ama ulkemiz icin bu konuda cok fazla engel var abi
Bizde bu engelleri sartlari zorlayarak asacagiz.
Ist park yonetimi de fiyatlar da guzellik yapiyor. Biz de hakkini verelim ...
Insallah izmir ve duzce pistleri de acilir tez zamanda...

batbek
22-07-2018, 21:24
Bizde bu engelleri sartlari zorlayarak asacagiz.
Ist park yonetimi de fiyatlar da guzellik yapiyor. Biz de hakkini verelim ...
Insallah izmir ve duzce pistleri de acilir tez zamanda...

Insallah abi.

Talep arttiginda yonetiminde yardimci olacagini dusunuyorum. Ama benim engelden kastim; pist icin fren, lastik, yuruyendeki parcalar vs. ihtiyaclari var araclarimizin ve bunlarin fiyatlari gercekten yuksek oluyor doviz sagolsun. Yoksa benim cevremde de gelmek isteyipte frenlerim yetmez, lastigim mahvolur vs diyen bircok insan var.

997TT
22-07-2018, 21:56
O konuda cok haklisin,paramizin degerini yerlere dusurenlere sormak gerek. Eskiden yedekli alirdik parcalari...
Simdi dibine kadar kullaniyoruz...
Napalim,sartlara uymaya calisiyor herkes :(

Ewren
23-07-2018, 07:54
Insallah abi.

Talep arttiginda yonetiminde yardimci olacagini dusunuyorum. Ama benim engelden kastim; pist icin fren, lastik, yuruyendeki parcalar vs. ihtiyaclari var araclarimizin ve bunlarin fiyatlari gercekten yuksek oluyor doviz sagolsun. Yoksa benim cevremde de gelmek isteyipte frenlerim yetmez, lastigim mahvolur vs diyen bircok insan var.

aynen batuhan. en büyük sıkıntı bu. parça fiyatları uçtu. lastikler zaten uçuk. bu iş için kenarı da iyi bir meblağ varsa kafan rahat olur ama aksi halde insanı düşündürüyor. eylül yada ekim gibi bende 1-2 seans yapmak istiyorum. temmuz ağustos aşırı sıcak oluyor. araçları çokta yormaya gerek yok. :)

NakkaSss
23-07-2018, 08:57
Vallahi aynen öyle. Lastik fiyatları olsun, fren disk, balata olsun artık gerçekten maliyetli olmaya başladı. Paramız yerlerde. Yurt dışında trackday lere katılan bir kaç kişiyi takip ediyorum adamların kafa o kadar rahat ki.. Adam her trackdey de farklı balata disk falan test ediyor. Gözümüzde büyütüp te aldığımızda kıyamadığımız ürünleri adamlar çatır çatır harcıyor :)

batbek
23-07-2018, 11:14
aynen batuhan. en büyük sıkıntı bu. parça fiyatları uçtu. lastikler zaten uçuk. bu iş için kenarı da iyi bir meblağ varsa kafan rahat olur ama aksi halde insanı düşündürüyor. eylül yada ekim gibi bende 1-2 seans yapmak istiyorum. temmuz ağustos aşırı sıcak oluyor. araçları çokta yormaya gerek yok. :)

Malesef durum boyle abi.

Agustos acmiyorlar sanirim pisti, eylul ekim insallah bir aksilik olmazsa hep birlikte gideriz :)

batbek
23-07-2018, 11:17
Vallahi aynen öyle. Lastik fiyatları olsun, fren disk, balata olsun artık gerçekten maliyetli olmaya başladı. Paramız yerlerde. Yurt dışında trackday lere katılan bir kaç kişiyi takip ediyorum adamların kafa o kadar rahat ki.. Adam her trackdey de farklı balata disk falan test ediyor. Gözümüzde büyütüp te aldığımızda kıyamadığımız ürünleri adamlar çatır çatır harcıyor :)

Bu isten gercekten keyif almak icin olmasi gereken o, ama dediginiz gibi biz kiyamiyoruz, erken fren yapalim yorulmasin, cok yatirmayalim lastikler asinmasin derken seans bitiyor :D Insallah bizde de nasip olur, arabayi dusunmeden gazlamak :)

Ewren
23-07-2018, 16:42

aynen öyle maalesef... :ofk:

Ewren
23-07-2018, 16:46
Bu isten gercekten keyif almak icin olmasi gereken o, ama dediginiz gibi biz kiyamiyoruz, erken fren yapalim yorulmasin, cok yatirmayalim lastikler asinmasin derken seans bitiyor :D Insallah bizde de nasip olur, arabayi dusunmeden gazlamak :)

Xbox One ile forza motorsports 7 kasmak daha cazip geliyor. logitech g920'nin yanına bir de koltuk ayarladım mı tamamdır.. ;)

batbek
23-07-2018, 17:32
Xbox One ile forza motorsports 7 kasmak daha cazip geliyor. logitech g920'nin yanına bir de koltuk ayarladım mı tamamdır.. ;)

Ben de ps4te koltuk+g29 ve butun oyunlar var abi :D Ama yerini tutmuyor :)

rain man
23-07-2018, 17:53
Ben de ps4te koltuk+g29 ve butun oyunlar var abi :D Ama yerini tutmuyor :)

Ben de wheel stand ile g29u kurdum neredeyse playseat bile alıyordum. Iyioldu duyduğum :) ne yaptıysam ideal sürüş olmadi. Minibüsçü gibi hissediyordum.

Pist içinse gelemedim ama gidenleri videoları takip etmek gercekten keyifli geliyor

batbek
23-07-2018, 20:33
Ben de wheel stand ile g29u kurdum neredeyse playseat bile alıyordum. Iyioldu duyduğum :) ne yaptıysam ideal sürüş olmadi. Minibüsçü gibi hissediyordum.

Pist içinse gelemedim ama gidenleri videoları takip etmek gercekten keyifli geliyor

Ben playseat challenge aldim, daha once kendi isyerimde imal ettigim wheel stand ve salon yemek masasinin sandalyesi ile oynuyordum :D . Playseat ten sonra keyif katsayisi baya artti diyebilirim, ama o g kuvvetini ve adrenalini yaşayamiyorsun :)

_opeth
23-07-2018, 23:17
intercity'nin instagram fotoğraflarındaki sarı Clio rs galiba Nisan ayı hariç her pist gününe girdi hatta aracı da çatalçeşmede görüyorum çoğu kez.

Bir de ilginç bir sürücü profili daha vardı Nisan'da. Çocuğu ve karısıyla gelen iki seans almış olan gri Porche 911 Turbosu olan muhtemelen büyük bir şirkette genel müdür veya CEO olan bir abi vardı.

Burada olmayıp kabuğunun içinde petrolheadlik olan insanlar olması sevindirici.

Octavia RS
24-07-2018, 10:56
intercity'nin instagram fotoğraflarındaki sarı Clio rs galiba Nisan ayı hariç her pist gününe girdi hatta aracı da çatalçeşmede görüyorum çoğu kez.

Suadiye’ de oturuyor sahibi hatta aynı zamanda RS 197 si var kırmızı renk.

O gördüğünüz sokakta önlü arkalı dururlar genelde :D

_opeth
24-07-2018, 11:29
Suadiye’ de oturuyor sahibi hatta aynı zamanda RS 197 si var kırmızı renk.

O gördüğünüz sokakta önlü arkalı dururlar genelde :D

kırmızıyı görmediydim :)

HUSNU
24-07-2018, 12:56
Yakında simülasyonlar kullanılarak bir pist günü organizasyonu düzenlenirse şaşırmam :)

eracing academy (http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/233648-eracing_academy.html)

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JTQP55TEV2M)

https://www.youtube.com/watch?v=JTQP55TEV2M

Emrecan-R
25-07-2018, 00:51

Bir de ilginç bir sürücü profili daha vardı Nisan'da. Çocuğu ve karısıyla gelen iki seans almış olan gri Porche 911 Turbosu olan muhtemelen büyük bir şirkette genel müdür veya CEO olan bir abi vardı.

Burada olmayıp kabuğunun içinde petrolheadlik olan insanlar olması sevindirici.

yorumu okurken çatalçeşme nerde yav dedim içimden sonra altı okuyunca gülümsedim bizim buradaki çatalçeşmeymiş :D

HUSNU
30-07-2018, 13:03
YouTube (https://youtu.be/rcrndkXlsI4)

https://youtu.be/rcrndkXlsI4

barisy
30-07-2018, 15:06
Simracing genel ismi midir bu tip oyunların yoksa ayrıca download edilebilen bir program falan mı ? Gran Turismo 6 falan oynuyoruz arada ama bu anlatılanlar çok daha kapsamlı görünüyor.

HUSNU
30-07-2018, 16:19
Simracing genel ismi midir bu tip oyunların yoksa ayrıca download edilebilen bir program falan mı ? Gran Turismo 6 falan oynuyoruz arada ama bu anlatılanlar çok daha kapsamlı görünüyor.

Simülasyon kavramı genel bir isim tabiki. Yarış sim i var , tır imi var , çiftçilik ve balık tutma simülasyonu bile var :) Simracing ise işin motorsporları ile alakalı olan bölümü . Burada simülasyon kavramının geçmesi haliyle gerçekteki faktörlere yakınlığından dolayı kullanılmakta. Gran Turismo bu işin öncülerinden. Genel anlamı ile bakınca yarış simülasyonu adı altında çıkan oyunların ( Aslında artık oyun olarak adlandırmıyoruz ama şimdilik oyun diyelim :) ) kendi aralarında da " simcade " ya da " hardcore sim " şeklinde ayrıldığını görüyoruz . Gran Turismo , Forza Motorsport , Codemaster Formula 1 gibi oyunlar simcade sınıfındayken , iracing , rfactor , assetto corsa gibi oyunlar ise hardcore sınıfına girmekte. Burada simcade tam olarak ne demek derseniz , harcore sim lerdeki gerçekçi fizik yapısının biraz daha kolaylaştırılarak genel kullanıcıya daha çok hitab etmesi diyebilirim . Ama genel olarak bakınca her ikisine de frenaj, apex, yarış çizgisi , hız taşıma vs gibi motorsporlarında daha hızlı gitmek için yapılan şeyler uygulanmakta. Bu işi Gran Turismo da daha rahat yapabilirken , iracing ve rfactor gibi simlerde daha zor ve gerçekten yetenek ve teknik gerektirecek şekilde yapıyor olmanız .

Şu an espor dalında yarış simlerindeki en büyük organizasyonu Formula1 kendi oyunu üzerinde yapıyor. Hatta geçen günlerde pilot seçimleri için draftlar yapıldı. Cem Bölükbaşı , Toro Rosso tarafında draft edildi. Yine ülkemizde bu tarz organizasyonlar yapmaya çalışan arkadaşlarımız da mevcut. Yakın zamanda daha farklı noktalara geleceğini düşünüyorum.

barisy
30-07-2018, 17:37
Bilgilendirme için teşekkürler. Bu durumda katılacağımız turnuvaya göre ayrı ayrı teçhizata sahip olmamız gerekiyor. Gran turismo, rfactor, iracing , forza vs. Farklı platformlar.

HUSNU
31-07-2018, 09:11
Bilgilendirme için teşekkürler. Bu durumda katılacağımız turnuvaya göre ayrı ayrı teçhizata sahip olmamız gerekiyor. Gran turismo, rfactor, iracing , forza vs. Farklı platformlar.

Aslında ayrı ayrı ekipmana sahip olmaya gerek yok. Hem konsolda hem de pc de yarışmak isteniyorsa konsollardan biri tercih edilip ona göre ekipman alınabilir ya da elinizde bir konsol varsa oradaki sime odaklanıp uygun ekipman tercih edilebilir.

_opeth
25-08-2018, 11:41

ef186 gelişme?

::ZaFeR::
25-08-2018, 13:43
ef186 gelişme?

LPG ile ben konu açmıştım bir ara.

http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/217878-pist_gunleri_ve_lpg_sorunu_.html?highlight=

dragstar
28-08-2018, 10:07
bir sonraki pist günleri ne zaman?

_opeth
28-08-2018, 10:22
bir sonraki pist günleri ne zaman?

23 Eylül 2018 (Pazar günü)
29-30 Eylül 2018 (Cumartesi - Pazar günleri)
27-28 Ekim 2018 (Cumartesi - Pazar günleri)
24-25 Kasım 2018 (Cumartesi - Pazar günleri)

_opeth
12-09-2018, 19:19
https://i.hizliresim.com/Y6ZR3k.png (https://hizliresim.com/Y6ZR3k)

Pist günlerinden farklı olarak başka organizasyon mu var acaba? Herhangi bir yerde bir duyuru da görmedim

levent
12-09-2018, 23:36
Öncesindeki 10 gün festival var sanırım

onursumer
13-09-2018, 01:14
good wood geliyor

Festival Of Motoring Comes To Istanbul With Support Of Goodwood (https://www.motor1.com/news/222808/festival-of-motoring-istanbul-goodwood/)

3 dev imzaladı! Dunyanın en buyuğu olacak... - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3-dev-imzaladi-dunyanin-en-buyugu-olacak-40655961)

_opeth
13-09-2018, 07:26
yine nöbetçi olduğum haftasonuna geliyor :(

orhansah
13-09-2018, 08:36
o büyük organizasyon yapılacak mı? hiçbiryerde bi tanıtım vs görünmüyor?

ByMuSt!
13-09-2018, 17:37
good wood geliyor

Festival Of Motoring Comes To Istanbul With Support Of Goodwood (https://www.motor1.com/news/222808/festival-of-motoring-istanbul-goodwood/)

3 dev imzaladı! Dunyanın en buyuğu olacak... - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3-dev-imzaladi-dunyanin-en-buyugu-olacak-40655961)

o büyük organizasyon yapılacak mı? hiçbiryerde bi tanıtım vs görünmüyor?
+1 festival of motoring yapılacak mı ? eski haberler dışında yeni yapılan haber , duyuru vs yok son durum nedir ?

_opeth
14-09-2018, 07:40
ef186 bir bilgi var mıdır? ona göre nöbet tarihimi değiştireceğim. piste giremiyoruz bari festival izleyelim.

ef186
14-09-2018, 11:04
Arkadaşlar yakında konusunu açacağım ama 29-30 Eylül Tarihlerine plan yapmayın :)

Girişler ücretsiz hepinizi bekliyorum.

levent
14-09-2018, 12:16
Oradayız abi kısmetse :) ef186

_opeth
14-09-2018, 12:22
Arkadaşlar yakında konusunu açacağım ama 29-30 Eylül Tarihlerine plan yapmayın :)

Girişler ücretsiz hepinizi bekliyorum.

otoparkta mı? :)

ef186
14-09-2018, 14:42
otoparkta mı? :)

Hayır, otopark herzaman olduğu gibi 20TL.

mertkaya
15-09-2018, 00:16
Hayır, otopark herzaman olduğu gibi 20TL.

O zaman piste giriş mi :D

Carmageddon
15-09-2018, 08:17
Intercity'nin sitesinde de bir şey yazmıyor. Umarım gerçekleşir.

levent
15-09-2018, 11:45
Buğra abi yazdı gerekeni sitede reklam olup olmaması çok problem değil. Zaten site genelde geç güncelleniyor

ef186
15-09-2018, 12:49
Intercity'nin sitesinde de bir şey yazmıyor. Umarım gerçekleşir.

Forumda yenisiniz sanırım, 29-30 Eylül tarihlerinde istanbul parka beklerim, keyifli bir etkinlik sizleri bekliyor.

997TT
15-09-2018, 20:17
3 aracımla ordayım. Hepsı farklı kluplerle katılım yapıcak.
Cevrenızde ki herkese duyurun,otomobil severlerın ortak platformda buluşacagı bır etkınlık olucak. Herkesın elinden geldıgınce katılım gostermeli,ekip cok yogun hazırlanıyor...

Carmageddon
16-09-2018, 09:15
Merhaba ef186, aslında sürekli takip ettiğim bir platformdu techturkey fakat üye olmakta biraz geç kaldım. Davetiniz için teşekkürler, 30'unda kesinlikle orada olacağım. Görüşmek üzere.

srknzfr
17-09-2018, 15:29
şu konu bi netleşsin otelimi ayarlicam 29-30 için.. git gel uğraşmayalım :D

ef186
17-09-2018, 16:14
şu konu bi netleşsin otelimi ayarlicam 29-30 için.. git gel uğraşmayalım :D

Bizim için net arkadaşlar. 29-30 Eylül Türkiyedeki en bütük otomobil/motosiklet ve 4x4 araçlarının bulunduğu otomobil buluşmasını organize ediyoruz.
Şuan birkaç revizyonu olan görseller ve tanıtım videosu önümde.
Siz programınızı yapın keyifli bir haftasonu sizleri bekliyor.

srknzfr
17-09-2018, 16:29
Bizim için net arkadaşlar. 29-30 Eylül Türkiyedeki en bütük otomobil/motosiklet ve 4x4 araçlarının bulunduğu otomobil buluşmasını organize ediyoruz.
Şuan birkaç revizyonu olan görseller ve tanıtım videosu önümde.
Siz programınızı yapın keyifli bir haftasonu sizleri bekliyor.

tamamdır ben gereken cevabı aldım :D

TaGo
18-09-2018, 10:55
Buğra stant vs açmak için koşullar nedir?

_opeth
18-09-2018, 12:00
bir de otomobil klubü olma şartı nedir

_opeth
18-09-2018, 15:54
Turkiye'ninDev Otomobil Festivali “VWeekend Motoring” (https://www.facebook.com/events/1009841749195825/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1537276951129011)

etkinlik geldi

997TT
19-09-2018, 17:24
23 unde 2 seans gorunuyor,gırenler var mı?
Sonra kı hafta sonu baya keyıflı olucak,4 kluple katılım yapacagım,elımde olsa benzınlı ve elektrıklı kucuk makınelerı bıle getırecegım,sımdıye kadar gorulmemiş bır katılım olucak insallah.

Canselmo
19-09-2018, 19:25
29 30 eylül için alanya'dan 3 kişi gelicez. İnş güzel bir organizasyon olur.

NakkaSss
19-09-2018, 19:33
29 Eylül bende pistte olacağım inşallah :)

997TT
19-09-2018, 20:21
29 30 eylül için alanya'dan 3 kişi gelicez. İnş güzel bir organizasyon olur.
İkna oldun yani,guzelll. Gelin tabi yahu,senin gibi uzaktan gelen her kardesimle tur atmak benden :)

29 Eylül bende pistte olacağım inşallah :)

İnsallah,guzel sure gelıcektır bu sefer.

Canselmo
19-09-2018, 22:00
İkna oldun yani,guzelll. Gelin tabi yahu,senin gibi uzaktan gelen her kardesimle tur atmak benden :)

r.

Bunu kaçırmak istemedim abi. Typer ın tadına da bakalım bi :D

997TT
19-09-2018, 22:37
Bunu kaçırmak istemedim abi. Typer ın tadına da bakalım bi :D
Turbo yada i8 gozunden dustu tabi ��

NakkaSss
19-09-2018, 22:56
İnsallah,guzel sure gelıcektır bu sefer.

Senna kaskım ile rekor süre gelecek inşallah :o

Canselmo
19-09-2018, 23:29
Turbo yada i8 gozunden dustu tabi ��

aa turbo varmıydı ahahah oda olur bak :D

levent
20-09-2018, 00:00
Ben de gelicem tabi, bacanaklarım geliyor alanya'dan Canselmo crew :D

Alfa ile girsem mi kararsızım açıkçası, ön fren ihtiyacım acilleşir eğer girersem ama çok özledim gazlamayı

_opeth
20-09-2018, 08:46
Ben de gelicem tabi, bacanaklarım geliyor alanya'dan Canselmo crew :D

Alfa ile girsem mi kararsızım açıkçası, ön fren ihtiyacım acilleşir eğer girersem ama çok özledim gazlamayı

hayırlı olsun alfa konusu var mıydı kaçırmışım :)

levent
20-09-2018, 09:53
hayırlı olsun alfa konusu var mıydı kaçırmışım :)

Teşekkür ederim :)
Yok konu açmayı pek düşünmüyorum açıkçası, SkY Halil abinin konusunu hiç etmiştim biraz sadece :)

batbek
20-09-2018, 12:00
23 unde 2 seans gorunuyor,gırenler var mı?
Sonra kı hafta sonu baya keyıflı olucak,4 kluple katılım yapacagım,elımde olsa benzınlı ve elektrıklı kucuk makınelerı bıle getırecegım,sımdıye kadar gorulmemiş bır katılım olucak insallah.

23 unde ben ordayim insallah.

GranSport
20-09-2018, 12:02
23ü 2 seans oradayım, 29/30u da %99.

Pzero'lar iflas ettikten sonra artık Trofeo R ile farkı görme zamanı.

Murat, teklifim hala geçerli :cool:

gokberks
21-09-2018, 08:14
Merhaba bu haftasonu ilk kez piste gireceğim. İnternet sitesinde sadece bir tane kask kiralama seçeneği var. Acaba piste gidince ikinci kaskı kiralayabiliyor muyuz yoksa kendimiz mi kask bulup götürmemiz gerekiyor?

alper_pug
21-09-2018, 10:41
Merhaba bu haftasonu ilk kez piste gireceğim. İnternet sitesinde sadece bir tane kask kiralama seçeneği var. Acaba piste gidince ikinci kaskı kiralayabiliyor muyuz yoksa kendimiz mi kask bulup götürmemiz gerekiyor?

Pistte ikinci kaskı kiralayabilirsiniz.

batbek
22-09-2018, 15:49
Yarin icin mail gelmedi bana, giden arkadaslardan maili ulasan var mi?

gokberks
22-09-2018, 17:18
Yarin icin mail gelmedi bana, giden arkadaslardan maili ulasan var mi?

Bana da mail gelmedi, yukarida yazdigim gibi ilk kez katilacagim. Saat kacta gitmek gerekiyor acaba?

batbek
22-09-2018, 17:38
Bana da mail gelmedi, yukarida yazdigim gibi ilk kez katilacagim. Saat kacta gitmek gerekiyor acaba?

Merhaba,

Saati mail olarak bildiriyorlar. Ama henuz gelmedi, yine de 9 10 gibi orda olmakta fayda var.

ef186
22-09-2018, 20:00
Mailler gönderildi arkadaşlar. Maillerinizi klontrol edebilirsiniz.

GranSport
23-09-2018, 09:01
Piste yeni çıkanlar için faydalı olacaktır:

http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/171517-adim_adim_istanbul_park.html

batbek
24-09-2018, 09:07
Dun pistte idim B seansina ciktim. Genel olarak guzel bir gun oldu, ancak hem A hem B seansinda dumanli dizeller problem yaratti. Benim ciktigim seansta polo ile denk geldim, baya rahatsiz edici idi, araci gecmek zor arkasinda basamiyorsun,bekliyorum uzaklassin diye, sonra hizli tur atinca tekrar yetisiyorum, geciyorum sonra sogutma turu atarken tekrar yetisip geciyor :) Ben baya rahatsiz oldum acikcasi, buna bir cozum bulunmasi lazim, gerekirse dizeller icin ayri seans yapilsin veya baska bir cozum. Organizasyon icin de ekibe tesekkurler, umarim sıklığı artarak devam eder.

_opeth
24-09-2018, 09:32
çıkışlar arasına 5er saniye konsa kurtarabilir diye düşünüyorum.

barisy
24-09-2018, 09:38
https://i.hizliresim.com/BzjZQ9.jpg
https://i.hizliresim.com/nl4A6g.jpg
https://i.hizliresim.com/7Djonv.jpg
https://i.hizliresim.com/X6ZB16.jpg

sdtszr
24-09-2018, 09:41
Dun pistte idim B seansina ciktim. Genel olarak guzel bir gun oldu, ancak hem A hem B seansinda dumanli dizeller problem yaratti. Benim ciktigim seansta polo ile denk geldim, baya rahatsiz edici idi, araci gecmek zor arkasinda basamiyorsun,bekliyorum uzaklassin diye, sonra hizli tur atinca tekrar yetisiyorum, geciyorum sonra sogutma turu atarken tekrar yetisip geciyor :) Ben baya rahatsiz oldum acikcasi, buna bir cozum bulunmasi lazim, gerekirse dizeller icin ayri seans yapilsin veya baska bir cozum. Organizasyon icin de ekibe tesekkurler, umarim sıklığı artarak devam eder.

Şuna kadar katıldığım bütün pist günlerinde en keyifsiz anlarımı bu dumanlı araçların arkasında geçirdim. Konuyu gündeme getirmen çok isabetli. Bir defasında 2-3 tanesi yanyana denk gelmişti ve görüş mesafem sanki siste gidiyormuş gibi 5-10 metrelere düşmüştü. Herşeyden önce doğaya ve havamıza yazık. Filtre edilmemiş dizel dumanını kimse solumak zorunda değil. İkincisi konuyla alakalı olan kısmına gelirsek, pistin güvenliğini tehlikeye atan bir durum. Bu araçların yarış kontrol tarafından diskalifiye edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hızlı arabalar geçip gidebilir bir daha denk gelmeyebilir ancak benzer güçteki araçlar para verip geldiği pist gününü bu doğayı zehirleyen araçların arkasında heba ediyorlar. Umarım bir önlem alınır.

BarisSaglam
24-09-2018, 09:58
Dumanlı dizellerin piste alınmaması tarafındayım.

rahmitanir
24-09-2018, 10:02
Nisan ayında konu dile getirilmişti.

barisy
24-09-2018, 10:03
Bu araçlar gerçekten çok hızlılar. Pist içinde 200-250 hp lik arabalarla yanından kopup gitmek gibi bir durum yok yani. Daha önce konusu açılmıştı ve araya mesafe bırakılması önerilmişti fakat gün geçtikçe bu araçlara talep artıyor, katılım artıyor. Aşırı ekonomik , pist giriş ücretleri makul , 1 ton alet hafif , motoru da 2 litre blok ile aynı olduğundan modifiyesi hesaplı ve çıkan performansta inanılmaz yüksek. Nisan ayında kışlık lastikle 2,35 döndüğünü yazan bir arkadaş vardı.
Dolayısıyla katılımcı arttıkça duman konusu daha fazla gündeme gelecektir. Araya mesafe koyduğun zaman arkadan bir dizelin daha yetişmeyeceğini garanti edemeyiz ayrıca önünde 2 adet gidiyor olsa mümkün değil 5-10 saniye ile kurtaramazsınız zira o duman hemen dağılmıyor.

En azından bu tür araçlar, kat - egr sökülmeden , daha dumansız setuplarla katılım gösterirlerse doğrudan çözüme ulaşılır. Yoksa herkes katılsın piste , keyfini çıkarsın , katılım ne kadar fazla olursa hepimiz için o kadar iyi olur, devamı gelir.

_opeth
24-09-2018, 10:10
fotoğraflarda iki tane de caddy piste giriyordu sanırım öyle bir şey gördüm.

63owen63
24-09-2018, 11:37
Sorun dizeller diye genellenmemeli aslında , çıkan bazı dizellerin duman seviyelerinde. Kullanıcılar olarak pist şartlarını gözeterek düzenlemeler yapılabilir. Eski nesil özelikle corsa grubu çok ciddi dumanlı.. Ama yeni nesil dizellerde daha az dumanlı seviyelerde piste çıkmak mümkün, özellikle pololarda (dün çıkan beyaz polo hariç ) Yine dün a ve b seanslarında Audi A1 tdi ve füme polo 6r tdi'mız pistteydi, dizel olduklarını anlamak bile zordu.. Seans sonrası arkadaşlardan gelip benzinli sandıklarını söyleyenler,aracı vs soranlar oldu.

Ayrıca pist günlerinin amacı herkesin malumu . Ciddi set up lı süreye koşan arabalar open pit'e odaklanmalı.

batbek
24-09-2018, 12:37
Sorun dizeller diye genellenmemeli aslında , çıkan bazı dizellerin duman seviyelerinde. Kullanıcılar olarak pist şartlarını gözeterek düzenlemeler yapılabilir. Eski nesil özelikle corsa grubu çok ciddi dumanlı.. Ama yeni nesil dizellerde daha az dumanlı seviyelerde piste çıkmak mümkün, özellikle pololarda (dün çıkan beyaz polo hariç ) Yine dün a ve b seanslarında Audi A1 tdi ve füme polo 6r tdi'mız pistteydi, dizel olduklarını anlamak bile zordu.. Seans sonrası arkadaşlardan gelip benzinli sandıklarını söyleyenler,aracı vs soranlar oldu.

Ayrıca pist günlerinin amacı herkesin malumu . Ciddi set up lı süreye koşan arabalar open pit'e odaklanmalı.

Burda yazan herkesin vurgulamak istedigi dumanli araclar zaten, buna bir sinirlama getirilmeli.

Ayrica son dediginize katilmiyorum, open pit in rakamlari ortada. Herkesin ayni paralari vererek girdigi yerde baskasinin hakki gasp edilemez. Ciddi set up li arac, yavas arac onunu kesti diye birsey diyemez, ama bu duman olayi baska bir durum, arkadan gelen araclara zarar veriyor ve gelenleri tehlikeye atiyor.

IVU
24-09-2018, 14:48
Dizel araçlar için ayrı bir seans açılması dahil dumansız arkadaşlara haksızlık olacaktır. Zira aracı dizel olan lakin gayet mantıklı şekilde piste gelen kişilerde aramızda yer almakta. Çıkış saniye farklılıkları ne yazık ki bir çözüm olamaz bu konuya. En net ve kesin çözüm hem doğa gelecek nesiller adına hemde pist sağlığı ve güvenliği için bu tarz araçların piste alınmaması. İnsanların pist günlerine katılmasına karşı değilim hatta trafikte gördüğümüz bu dumanlı arkadaşların bile trafik yerine piste gelmelerine memnun oluyorum lakin bu demek değil ki pistin kenarında mangal yapılıyormuş gibi piste çıkınca hislere kapılalım. Güzelce konuşulup, durum kişilere izah edilmeli ve bu araçların şayet düzenlemesi yapılmazsa piste çıkması yasaklanmalıdır. (Şahsi düşüncem.)

Birde bilen varsa bana açıklasın lütfen. Bu arkadaşın süresinde bir yanlışlık mı var? Gerçekten A5 ile 2.14.83'mü dönmüş?

https://i.hizliresim.com/7DjbWY.jpg

levent
24-09-2018, 16:01
Burda yazan herkesin vurgulamak istedigi dumanli araclar zaten, buna bir sinirlama getirilmeli.

Ayrica son dediginize katilmiyorum, open pit in rakamlari ortada. Herkesin ayni paralari vererek girdigi yerde baskasinin hakki gasp edilemez. Ciddi set up li arac, yavas arac onunu kesti diye birsey diyemez, ama bu duman olayi baska bir durum, arkadan gelen araclara zarar veriyor ve gelenleri tehlikeye atiyor.

Polo varken düzde içimden geçercesine gidip virajlarda benim hızımı kesen onca araç denk geldi bana da. O zaman onlar da katılmasın mantığına dönüyor iş. Dumanlı dumansız diye düzenlemek yanlış, halk günü bunun adı ve herkes katılabilir ancak hakkaten görüş sıkıntısı yaşatan araçları zaten görevliler organizasyona almıyorlar. Ring de de onlarca dumanlı dizel var

WeLeT
24-09-2018, 16:32
Dizel araçlar için ayrı bir seans açılması dahil dumansız arkadaşlara haksızlık olacaktır. Zira aracı dizel olan lakin gayet mantıklı şekilde piste gelen kişilerde aramızda yer almakta. Çıkış saniye farklılıkları ne yazık ki bir çözüm olamaz bu konuya. En net ve kesin çözüm hem doğa gelecek nesiller adına hemde pist sağlığı ve güvenliği için bu tarz araçların piste alınmaması. İnsanların pist günlerine katılmasına karşı değilim hatta trafikte gördüğümüz bu dumanlı arkadaşların bile trafik yerine piste gelmelerine memnun oluyorum lakin bu demek değil ki pistin kenarında mangal yapılıyormuş gibi piste çıkınca hislere kapılalım. Güzelce konuşulup, durum kişilere izah edilmeli ve bu araçların şayet düzenlemesi yapılmazsa piste çıkması yasaklanmalıdır. (Şahsi düşüncem.)

Birde bilen varsa bana açıklasın lütfen. Bu arkadaşın süresinde bir yanlışlık mı var? Gerçekten A5 ile 2.14.83'mü dönmüş?

[IMG]https://i.hizliresim.com/7DjbWY.jpg

Süre yanlış. Kendisi firma yetkilim, araçta 2.0 Tdi Quattro olmayan bir araç :) Düzeltilmesi için mail atmıştık ama herhangi bir düzelme olmamış.

erh
24-09-2018, 16:46
Dizel aracin piste girmemesi gibi birsey tabiki olamaz. Fakat nasil ki aracimiz pistte yag akittiginda diger araclar icin tehlike arz ettigi icin pistten aliniyorsak, pistte asiri duman atan araclar da tehlike arz ettiginden dolayi pistten alinabilir. Bence bu konu gecistirilmemeli

IVU
24-09-2018, 16:47
Süre yanlış. Kendisi firma yetkilim, araçta 2.0 Tdi Quattro olmayan bir araç :) Düzeltilmesi için mail atmıştık ama herhangi bir düzelme olmamış.

Gördüğümden beri inanılmaz merak ettiğim bir konuydu gerçekten. Rs5 yerine A5 yazdılar dedim önce sonra dedim ki Rs5 ile bile döndüyse çok iyi zaman A5 ile döndüyse zaten pistin anahtarını vermek gerekiyor. :)

IVU
24-09-2018, 16:54
Dizel aracin piste girmemesi gibi birsey tabiki olamaz. Fakat nasil ki aracimiz pistte yag akittiginda diger araclar icin tehlike arz ettigi icin pistten aliniyorsak, pistte asiri duman atan araclar da tehlike arz ettiginden dolayi pistten alinabilir. Bence bu konu gecistirilmemeli

Ben katılıyorum arkadaşımıza. Bahsettiğimiz şey dizel araçların pisten uzaklaştırılması değil zira ya konu yanlış algılanıyor yada bir çarptırma söz konusu. Aşırı şekilde duman çıkartan araçların piste alınmaması gerekiyor, " aşırı şekilde ". Yol vermeyen araçlar, pist kurallarına uymayan kullanım sitilleri vb... konularda elbette sorun lakin bu piste alınmama için geçerli neden görülemeyebilir ki bence sürekli bu tarz şeyleri yapanlarda alınmamalı çünkü süre için çıktığımız turlarda "tecrübesi az arkadaşları tenzih ederek söylüyorum" kasti olarak yolu kapayan kapamaya çalışan kişi ve kişilere denk gelmekte mümkün oluyor. Buna bağlı olarak bunların durumu ile duman durumu çok farklı konular, yoğun şekilde duman atan araçların sürücüleri tehlikeye soktuğu baz alınarak piste alınmamaları pistin güvenliği/sürücülerin güvenliği açısından önemli.

batbek
24-09-2018, 16:59
Polo varken düzde içimden geçercesine gidip virajlarda benim hızımı kesen onca araç denk geldi bana da. O zaman onlar da katılmasın mantığına dönüyor iş. Dumanlı dumansız diye düzenlemek yanlış, halk günü bunun adı ve herkes katılabilir ancak hakkaten görüş sıkıntısı yaşatan araçları zaten görevliler organizasyona almıyorlar. Ring de de onlarca dumanlı dizel var

Yukarida da dedigim gibi virajlarda kendisi yavas oldugu icin hizli araclari yavaslatanlar bir lafim yok, benim demek istedigim aşırı duman atan araçlarin, hem diger araclara zarar verdigi hem de görüşü kisitladigi, yukardaki resimlerdeki araç yeterince yapiyor bunu bence. Bir de A seansinda duzluge 3 tane hemen hemen yan yana cikan dumanli araclar gecerken, orayi disardan görmenizi isterdim.

997TT
24-09-2018, 17:43
Bu kadar duman hatta eskı AS600-900 araclar gıbı dumanın ızahı,ozuru yok.
Benım onume polo ve corsa gelmıstı,ınanılmaz rısklı ve saglıksız bır durum. Zaten hıc bır yasal yanı yok. Heralde 20-30 aracın cıkardıgı zararlı atıgı tek basına cıkarıyorlar.
Herkes pıste gırecek tabıkı ama bu kadar dumanlı aracın trafıge bıle cıkması sakıncalı. Dunyanın hıcbır yerınde yok,hele avrupa gıbı emısyonların cok sert oldugu yerlerde cezası cok buyuk...

Schumi
24-09-2018, 22:26
Wideband'ı olanlar önünde dumanlı dizel olunca AFR kontrol etsinler. O kadar ciddi oksijen kaybına ve performans düşüşüne sebep oluyorlar ki AFR saatine baksanız korkudan ayağınızı gazdan çekersiniz. KAT taksınlar DPF sökmesinler yada dumanı kessinler. En kötü NOS bassınlar. Dumanlı olarak kabul edilmemeleri lazım. Kaldı ki Mehmet'in dediği gibi dumansız da hızlı dizeller var.

NakkaSss
25-09-2018, 00:15
Bende dumanlıların alınmaması taraftarıyım. Bir şekilde kontrolü sağlanmalı. Gerekirse daha girişte kontrolü yapılıp direk kapıdan geri çevrilmeli. Önceki seanslarda bende sıkıntısını çektim. 2-3 viraj geçmek için arkasından takip etsem aracın içine dolan zehirli gazımı solumak dersin, aşırı dumandan kapanan görüşü mü dersin gerçekten risk teşkil ediyorlar. Tamam hızlı gitmek herkes ister ama pisti ve katılımcıları riske atmamak gerekiyor. Yada ille pist ekibinden bir şeyler beklemeye de gerek yok. Giden arkadaşlar da zaten az çok kendilerini biliyorlar. En güzeli onların kendilerinin bu kararı alması. :)

levent
25-09-2018, 04:18
Görüş engelleyecek kadar duman atanlar alınmayabilir bence de ama sonuç olarak ben bile dizel kullanıcısı olarak rahatsız olduğum durumlar oldu, ama direk olarak dizel girmesin demek acımasızlık olur

_opeth
25-09-2018, 07:23
dizel girmesin denirse zaten 3 tane araba filan girer piste heralde :)

NakkaSss
25-09-2018, 08:27
Görüş engelleyecek kadar duman atanlar alınmayabilir bence de ama sonuç olarak ben bile dizel kullanıcısı olarak rahatsız olduğum durumlar oldu, ama direk olarak dizel girmesin demek acımasızlık olur

Yok canım dizel niye girmesin. Konunun dizelle alakası yok görüşü engelleyecek şekilde duman çıkaran araçlar alınmasın. Dizel, benzin fark etmez. :)

Low-Rider
25-09-2018, 10:28
Ruhsatında 90hp yazan buna göre ücret ödeyip giren araba,normalde duman atmadığı için bu kadar duman atması bir arıza olarak değerlendirilip pistte görüşü etkileyecek kadar duman atan araçlar içeri çekilebilir bence.

Carmageddon
25-09-2018, 14:44
Duman olayinin tartisilmasi dahi sacma geliyor bana, normal trafikte dahi asiri tehlikeli ve sagliksiz olan bir durumun pist gibi sinirlarin zorlandigi bir ortamda sergilenmesi kat kat daha tehlikeli. Pist yetkileleri nasil tehlikeli durumlarda suruculeri uyariyor aynisini bu tarz araclar icinde yapmalilar. DPF iptali ne kadar buyuk bir hiz katiyor araclara merak ediyorum dogrusu.

i-vtec07
25-09-2018, 15:34
Yazılımdan çok ta anlamam ama bildigim kadariyla sırf biraz daha hp almak için ne varsa yakıt açıp bilerek duman attıran kullanıcılar var. Bu şekilde çok fazla duman atan araçlar kesinlikle alınmamalı.

Bizzat arkadaşımda 230 hp nin üzerinde polo 1.6 tdi var yakıt kısık ayardayken video vs çektik öyle abartı bi duman yok ilk basmada bı tık bırakıp dumansız devam ediyo o kadar lık yüklü turbo benzinlilerde atıyo . Ve gayette hızlı. Şimdi aynı hatayı oda yaptı yakıt açtı az bi hp için dumanlı şuan.

Mesala önceki sayfadaki beyaz poloda çok fazla var duman. Yanlış bence.

onursumer
25-09-2018, 16:05
bol dumanlı araçların biraz yazılımı kısılsa bence sorun ortadan kalkar pist için

levent
25-09-2018, 17:39
Duman olayinin tartisilmasi dahi sacma geliyor bana, normal trafikte dahi asiri tehlikeli ve sagliksiz olan bir durumun pist gibi sinirlarin zorlandigi bir ortamda sergilenmesi kat kat daha tehlikeli. Pist yetkileleri nasil tehlikeli durumlarda suruculeri uyariyor aynisini bu tarz araclar icinde yapmalilar. DPF iptali ne kadar buyuk bir hiz katiyor araclara merak ediyorum dogrusu.

VAG 1.6 TDi için konuşursak yaklaşık 15-20hp ye kadar ekstra alınabilir realistik düşününce.

Mesela benim jtdm de taş çatlasa 10hp..

997TT
25-09-2018, 17:57
Duman konusunun tartisicak yada tutar dali bile yok.
Eminim "ne kadar duman o kadar randiman" arkadaslar,bir daha ki pist gununde 10hp yi evde birakip gelirler.

Carmageddon
25-09-2018, 19:48
VAG 1.6 TDi için konuşursak yaklaşık 15-20hp ye kadar ekstra alınabilir realistik düşününce.

Mesela benim jtdm de taş çatlasa 10hp..

Bilgi için teşekkürler. 15-20hp için gerçekten kimsenin canına sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum, size pist rekoru getirmeyeceği aşikar. Bunun dışında tabi dizel otomobillerde piste çıkmalılar. düşünsenize 6.40d sahibisiniz ve piste çıkamıyorsunuz. :)

IVU
25-09-2018, 20:22
Şahsi düşüncemdir ama 6.40 dizel bir aracı piste çıkmak için alacak kişi bence piste çıkmasa ilk yaptığı mantıksızlığı mantıklı hareket ile absorbe ederek gönülleri kazabilir. :)

Grimlord
25-09-2018, 20:44
Şahsi düşüncemdir ama 6.40 dizel bir aracı piste çıkmak için alacak kişi bence piste çıkmasa ilk yaptığı mantıksızlığı mantıklı hareket ile absorbe ederek gönülleri kazabilir. :)

Hocam 11 kere okudum ancak hiç birşey anlamadım desem :)=

Carmageddon
25-09-2018, 21:00

Katılıyorum size, bende 6 serisi veya Panamera gibi araçların dize alınmasını pek mantıklı bulmuyorum fakat bu örneği ''dizel araçlar piste çıkmasın'' tezini savunanlara karşı vermek istemiştim. Sonuçta az da olsa performans odaklı dizellerde mevcut, mesela Panamera 4S dizel.

IVU
25-09-2018, 21:14
Katılıyorum size, bende 6 serisi veya Panamera gibi araçların dize alınmasını pek mantıklı bulmuyorum fakat bu örneği ''dizel araçlar piste çıkmasın'' tezini savunanlara karşı vermek istemiştim. Sonuçta az da olsa performans odaklı dizellerde mevcut, mesela Panamera 4S dizel.

Tam ifade edemedim sanırım kendimi, üzgünüm. Ben dizel olarak değil aslında daha çok araçların pist odaklı olmadığını ifade etme amacı ile bu cümleyi kurmuştum. Keyif amaçlı elbette söz konusu araç ile de piste çıkmak mümkün ama piste çıkmak için araç alacağım diyen kişinin gidip 6.40d alması bana mantıklı gelmiyor zira bende A7 kullanıyorum ve şimdi pist için tike, tike konfordan prestijden vazgeçerek... Brz Mini 2.0 Cupra Focus Rs A45 gibi araçlara bakmaktayım.

Hocam 11 kere okudum ancak hiç birşey anlamadım desem :)=

Sorma, sorma demin TDK'dan aradılar... Yılın devrik ödülünü vereceklermiş. :)

balcis
26-09-2018, 08:03
tartışmanın ortasına geldim velakin bilgi almak istiyorum. motoring weekend'de taksi seansından bahsedilmiş; diğer pistlerdeki gibi otomobillerde yolcu koltuğunda pist turu atmaktan mı bahsediyoruz, ücreti ne kadar, otomobiller neler, nasıl kayıt olabiliriz?

Buğra Bey'in nicki neydi yahu?:confused:
ef186

_opeth
26-09-2018, 08:23
Yazılımdan çok ta anlamam ama bildigim kadariyla sırf biraz daha hp almak için ne varsa yakıt açıp bilerek duman attıran kullanıcılar var. Bu şekilde çok fazla duman atan araçlar kesinlikle alınmamalı.

Bizzat arkadaşımda 230 hp nin üzerinde polo 1.6 tdi var yakıt kısık ayardayken video vs çektik öyle abartı bi duman yok ilk basmada bı tık bırakıp dumansız devam ediyo o kadar lık yüklü turbo benzinlilerde atıyo . Ve gayette hızlı. Şimdi aynı hatayı oda yaptı yakıt açtı az bi hp için dumanlı şuan.

Mesala önceki sayfadaki beyaz poloda çok fazla var duman. Yanlış bence.

kafama takıldı da 230hp'ye çıkarmak için ne kadar harrcadı arkadaş? 2011 golf bluemotionları bu sebepten tercih edebilirim aslında

i-vtec07
26-09-2018, 08:35
kafama takıldı da 230hp'ye çıkarmak için ne kadar harrcadı arkadaş? 2011 golf bluemotionları bu sebepten tercih edebilirim aslında

1549 turbo, cooler, enjektör, weastgate, dp, eksoz var.. tavsiye ederim videolar kısmında konusu mevcut inceleyebilirsiniz:)

maykee
27-09-2018, 17:19
Duman konusunun tartisicak yada tutar dali bile yok.
Eminim "ne kadar duman o kadar randiman" arkadaslar,bir daha ki pist gununde 10hp yi evde birakip gelirler.

özellikle dumanlı yazılım yaptıranlar var..marifet sanıyolar..hatta arabalarını yıkatırken arkasını yıkatmıyolar..duman bir nevi rütbe gibi bişey bunlarda..sanırım karbonmonoksit solumaktan sağlıklı düşünemiyolar..

dizel araçlardan çok iyi hp ler çıkabiliyo ama devir çevirememesi deviri geç çevirmesi falan ruhsuz bişey çıkıyo ortaya..benzinli turbo olsun 50hp düşük olsun.. bu iş keyif işi dizelde o ruh yok keyif vermiyo..

ctesi 2 seans aldık bakalım..hava güzel olur umarım keyifle gazlarız...

pist etkinlik sunduğu imkan vs çok güzel..belkide alternatifi olmadığı içinde güzel geliyo olabilir..emsali yok..bu konuda bi ingiltere bi almanya olmaya 80 yıl uzağız şu anki pist ile ilgili tek şikayetim seansların zamanlarını kaydırıyolar..23 haziranda ikinci seans en sona atılmıştı bizden sonra olması gereken cup yarışı yağmur nedeniyle erkene alınmıştı..bizde paramızla giriyoruz sonuşta ve para kolay kazanılmıyo..kimse pisti bize babasının hayrına lütfetmiyo..ne yazıyosa o uygulansın,hak yenmesin..

997TT
27-09-2018, 20:16
Dizel araç işinde artık bellı bır tepkı ve bılınc olmustur umarım.
Cmtesı pazar pistteyım,ınsallah sorunsuz gunler olur bızım ıcın....

_opeth
28-09-2018, 08:19
En azından bu haftasonu olacak pist günlerinde giren araçları sokmadan önce gaza bastırıp dumanına göre uyarı verilebilir "sonraki pist günlerine bu şekilde gelmeniz halinde içeri alamayacağız" denebilir.

NakkaSss
28-09-2018, 08:43
Cumartesi 2 seans pistteyim. Hayırlısı bakalım umarım çok trafikte kalmayız da güzel süreler çıkarabiliriz :D

997TT
28-09-2018, 08:49
Cumartesi 2 seans pistteyim. Hayırlısı bakalım umarım çok trafikte kalmayız da güzel süreler çıkarabiliriz :D
Kalabalık olucagı kesın kardesım...

maykee
28-09-2018, 08:59
internette kayıt halen açık..dolmadı heralde. yada 4 seanslık kayıt dolduracaklar !! limiti nedir araç sayısının bilen varmı ? 4 yerine 2 seans var,4 seanslık aracı 2 seansda piste çıkartırlarsa trafikten süre falan çıkmaz..

NakkaSss
28-09-2018, 09:13
Kalabalık olucagı kesın kardesım...

Valla bende öyle tahmin ediyorum o yüzden pazar yerine cumartesiyi tercih ettim bir tık daha az olur diye ama festival reklamı falan dolar tabii. O zaman inşallah hızlılara denk geliriz ne diyelim :)

GranSport
28-09-2018, 21:01
Yarın kimler orada? Burada yazan kimseyle yüzyüze tanışmadım, bir ara denk gelsek güzel olur. 997T/Murat, öğleden sonra senin olduğun standlardan birinde belli bir saatte olabilir mesela.

_opeth
28-09-2018, 21:19
Pazar oradayım

Canselmo
28-09-2018, 22:52
yarın cok kişi ordayız

997TT
28-09-2018, 22:56
Yarın kimler orada? Burada yazan kimseyle yüzyüze tanışmadım, bir ara denk gelsek güzel olur. 997T/Murat, öğleden sonra senin olduğun standlardan birinde belli bir saatte olabilir mesela.

Yarın TrackTurk,Mını passıon,Bmw passion ve İkas taraflarında olurum.
Ama 2 seans da pist var. Aksama kadar ordayız,kesın gorusuruz.
@nakkas seanslar full malesef,bosluk bulursam yenı bır rekor ıcın cıkacagım bakalım...

IVU
29-09-2018, 00:23
Ben piste çıkmak yerine girişte maske satmayı düşünüyorum... Üj jeş üj bej derken yolumuzu buluruz. :D

levent
29-09-2018, 03:10
Ben piste çıkmak yerine girişte maske satmayı düşünüyorum... Üj jeş üj bej derken yolumuzu buluruz. :D

Üj bej dedin, çorbamı içip Edirne’den yola çıkıyorum birazdan :)

IVU
29-09-2018, 03:17
Üj bej dedin, çorbamı içip Edirne’den yola çıkıyorum birazdan :)

Afiyet bal şeker olsun aman dikkatli gel. Bende bagaja Gaz Maskesi Etanol ve yeni ürettiğim tek kullanımlık Kaskları koyuyorum. :)

63owen63
29-09-2018, 12:04
Park ta ortam çok güzel ve dolu,tereddut eden gelsin hava harika

levent
29-09-2018, 21:27
Güzel gündü valla yorgunluğa değdi, sabah 8 de kapıyı açtım resmen :D

Yüzyüze tanışmayıp forumdan konuştuğumuz arkadaşlarla tanıştık, önceden tanışıp göremediğim insanlar olmuş o üzdü :D
orhansah abi 2 sene sonunda sticker verebildi :D

997TT
29-09-2018, 21:58

Yüzyüze tanışmayıp forumdan konuştuğumuz arkadaşlarla tanıştık, önceden tanışıp göremediğim insanlar olmuş o üzdü :D
Benden ısteseydın be ya...
Sana stıcker dan ısmını yazıp yollardım TrackTurk dıye :)

GranSport
29-09-2018, 23:39
Bugün ne yazık ki piste çok geç gelince ancak akşamüstü son seansa briefing saati yetişebildim ve kimseyle tanışma fırsatım olamadı. 22 derece civarı hava sıcaklığı bir önceki haftanın neredeyse 30'larına göre çok daha iyiydi. Trofeo R'lar geçen hafta sıcakta yıprandı biraz ve önden kayma vardı. Bu hafta düşük sıcaklığın yardımı yanında daha negatif kamber açıları ve ön balataları sarı ebc, arkaları mavi ndx yaparak çok daha dengeli viraj ve frenleme elde ettim. Her iki hafta da araçta 2 kişiydik. Geçen haftaya göre 4-5 saniye daha iyi sonucu 3 turda görünce çok şaşırdım. Pistte herhalde 20 civarı araç vardı ama kendimi en arkalara bıraktım, 2 tur az tempo ısıtma ile gidince hiç trafikle karşılaşmadan tur atmak daha da keyifli oldu. Dumanlı dizellerle karşılaşmadım bu hafta.

Daha sonra etrafı gezme fırsatı buldum ve harika bir organizasyon olmuş. Caterham'larla drift taxi herhalde en ilgi çeken bölümlerden biriydi. Birçok marka ve kulübün bir araya gelmesi de çok başarılı. Cumartesi kalabalık içeriye gelmek istediği için 3 şerit sıra vardı girişte, yarın daha da fazla sıra olacaktır. Gidecekler çok geçe bırakmasın derim.

levent
30-09-2018, 13:16
Benden ısteseydın be ya...
Sana stıcker dan ısmını yazıp yollardım TrackTurk dıye :)

Orhan abiyle daha önceden konuştuğumuz için başkasına söylemedim abi açıkçası valla yalan yok :)

Yoksa senle muhabbetimiz ayrı :)

NakkaSss
30-09-2018, 13:39
Cumartesi A ve B seanslarına katıldım gayet keyifli geçti. Hava araçlar için iyiydi. Ortalama seanslarda 20 araç vardı. Şansıma hızlı araçların arasında olduğum için çok trafik sıkıntısı çekmedim ama tabii gene de hızlı süreye koşarken bir kaç trafik ve sarı bayrak yüzünden hızlı turları bıraktık. Beklediğim süreleri alamadım fakat kendi rekorumu biraz daha aşağıya çektim.2:33:400 olan süreyi 2:33:035 e kadar düşürdük ve her boş turda istikrarlı 2:33 leri görüyorum :) 2 seans da 5-6 tur limit gittim artık lastikler yavaş yavaş yeter demeye başladı. Trofeo R' ların sonuna geldik. :) Ama artık kilit şart.. yok yani farklı farklı şekillerde çizgi deniyorum ama süreyi bıraktığım yerler hep viraj ortası ve viraj çıkışlarında kafa aça aça boşa dönen lastikler :) bu sezon artık böyle gider max 1 saniye daha altını görebilirim. Yeni sezonda kilit ve coil ile hedef 2:29 diyelim. Videoları bu akşam yüklerim A ve B seansında olanlar video' nun full halinde kendilerini izleyebilirler. :D

GranSport
30-09-2018, 14:16
Trofeo R' ların sonuna geldik.
Selam adaşım. Kaç hot lap görmüştür Trofeo'lar? Araç ağırlığı nedir?

Cem.B
30-09-2018, 14:35
Cumartesi A ve B seanslarına katıldım gayet keyifli geçti. Hava araçlar için iyiydi. Ortalama seanslarda 20 araç vardı. Şansıma hızlı araçların arasında olduğum için çok trafik sıkıntısı çekmedim ama tabii gene de hızlı süreye koşarken bir kaç trafik ve sarı bayrak yüzünden hızlı turları bıraktık. Beklediğim süreleri alamadım fakat kendi rekorumu biraz daha aşağıya çektim.2:33:400 olan süreyi 2:33:035 e kadar düşürdük ve her boş turda istikrarlı 2:33 leri görüyorum :) 2 seans da 5-6 tur limit gittim artık lastikler yavaş yavaş yeter demeye başladı. Trofeo R' ların sonuna geldik. :) Ama artık kilit şart.. yok yani farklı farklı şekillerde çizgi deniyorum ama süreyi bıraktığım yerler hep viraj ortası ve viraj çıkışlarında kafa aça aça boşa dönen lastikler :) bu sezon artık böyle gider max 1 saniye daha altını görebilirim. Yeni sezonda kilit ve coil ile hedef 2:29 diyelim. Videoları bu akşam yüklerim A ve B seansında olanlar video' nun full halinde kendilerini izleyebilirler. :D

Cumartesi girdigimde bende rekorum olan 2.34 den 1 sn geride kaldim.Bir iki iyi turumda 8 ve 11 in ortasinda 50 ilr giden 2 araba denk geldi.Arabada cok hizli olmayinca (220 hp) hatalari telafi etmek zor imkansuz oluyor.Bu arada coilover takip 1 sn kotu yaptim buda bnm kazmaligim muhtemel :)

997TT
30-09-2018, 21:29
B seansında sartlar daha guzeldı,hatta onde de basladım ama meth kit calısmayınca zate cok ateslı olan capon motorum ıyıce ateslendı :)
Ne guzel bır haftasonuydu be...

_opeth
30-09-2018, 21:31
Sabah bir crx vardı, pist için hazırlandığı belliydi.

VWci
01-10-2018, 05:06
ustad gecmis olsun ne yag var o motorda 0-20 mi?

NakkaSss
01-10-2018, 08:49
Selam adaşım. Kaç hot lap görmüştür Trofeo'lar? Araç ağırlığı nedir?

Selamlar, Valla ben az kullanılmış ikinci el olarak aldım trofeo ları. Benden önce sanırım ya 1 yada 2 kere çıktı piste. Bende 2 pist günlerinde toplam 4 seans gördü. Bunlarda da 7 turun 5 turu hot lap şeklinde oldu. Total de 20'nin üzerinde hot lap görmüştür. En fazla sanırım 1 seans daha görür ondan sonra emekliye ayrılır. Tabi bunda biraz benim de rolüm büyük. Pistte trafik den dolayı iyi süre elde edemediğim her seans sürekli limit devam ettim zorlaya zorlaya. İyi bile dayandı :) Kilit olmaması da bunda başlıca neden. Her viraj çıkışı sara sara çıkıyoruz. Aracın ağırlığı 1420kg. Ağır birazcık :D

Cumartesi girdigimde bende rekorum olan 2.34 den 1 sn geride kaldim.Bir iki iyi turumda 8 ve 11 in ortasinda 50 ilr giden 2 araba denk geldi.Arabada cok hizli olmayinca (220 hp) hatalari telafi etmek zor imkansuz oluyor.Bu arada coilover takip 1 sn kotu yaptim buda bnm kazmaligim muhtemel :)

Coil şart ya iyi bir yol tutuşu için. Buna bir de kilit olunca yanında. Bakalım eksikleri tamamlayacağız yavaş yavaş.

997TT
01-10-2018, 09:13
ustad gecmis olsun ne yag var o motorda 0-20 mi?

Aynen,0-20

maykee
01-10-2018, 09:47
Selamlar, Valla ben az kullanılmış ikinci el olarak aldım trofeo ları. Benden önce sanırım ya 1 yada 2 kere çıktı piste. Bende 2 pist günlerinde toplam 4 seans gördü. Bunlarda da 7 turun 5 turu hot lap şeklinde oldu. Total de 20'nin üzerinde hot lap görmüştür. En fazla sanırım 1 seans daha görür ondan sonra emekliye ayrılır. Tabi bunda biraz benim de rolüm büyük. Pistte trafik den dolayı iyi süre elde edemediğim her seans sürekli limit devam ettim zorlaya zorlaya. İyi bile dayandı :) Kilit olmaması da bunda başlıca neden. Her viraj çıkışı sara sara çıkıyoruz. Aracın ağırlığı 1420kg. Ağır birazcık :D

Coil şart ya iyi bir yol tutuşu için. Buna bir de kilit olunca yanında. Bakalım eksikleri tamamlayacağız yavaş yavaş.

sizin araç nedir ? lastik ebadı nedir ? bende nankang ns2r var toplamda 32 tur bunun 25i hotlap ..çok az aşınma var..hamuru sert.. yol tutuş trofeo dan bariz kötüdür tabi..birde şunu yaşayan varmıdır,4.turda bir tur soğutma adına çok yavaş geçiyorum ve ondan sonra lastik önceki turlara göre daha kötü yol tutuyo gibi hissediyorum..kafadan kaymayan araba kafadan kaymaya başlıyo..ısınan lastiği soğutup tekrar ısıtmakla ilgili bir prospektüs varmıdır ? yoksa boş turda yağ soğurken lastiği soğutmamakmı gerekiyor ?

NakkaSss
01-10-2018, 10:36
sizin araç nedir ? lastik ebadı nedir ? bende nankang ns2r var toplamda 32 tur bunun 25i hotlap ..çok az aşınma var..hamuru sert.. yol tutuş trofeo dan bariz kötüdür tabi..birde şunu yaşayan varmıdır,4.turda bir tur soğutma adına çok yavaş geçiyorum ve ondan sonra lastik önceki turlara göre daha kötü yol tutuyo gibi hissediyorum..kafadan kaymayan araba kafadan kaymaya başlıyo..ısınan lastiği soğutup tekrar ısıtmakla ilgili bir prospektüs varmıdır ? yoksa boş turda yağ soğurken lastiği soğutmamakmı gerekiyor ?

Megane RS 225 Stage 1 Benim de lastik bende iken minimum 20 hot lap gördü. Benden önce de varsın 10-15 hot lap görsün. Normal diye düşünüyorum ki trofeo lar nankanklara göre daha yumuşak.

kiraccemal
01-10-2018, 14:42
Sanırım dün Caterhamlar yarışırken virajda bir kaza gerçekleşmiş bilgisi olan var mıdır?

Low-Rider
01-10-2018, 14:47
Sanırım dün Caterhamlar yarışırken virajda bir kaza gerçekleşmiş bilgisi olan var mıdır?

Son viraj'da 4 araç birbirine girdi.

Instagram'da BESTTIME AJANS: “Intercity Platinum Cup | Son tur, son viraj 💥🌪 herkes guvende ✌🏼 #caterham #race #racing #intercitypark #f1circuit #crash #accident #safe…” (https://www.instagram.com/p/BoYyxIHDwEO/?hl=tr&taken-by=besttimeajans)

997TT
01-10-2018, 17:37

Asiri isinan lastik ve hava. Sogutma turunda lastik pek sogumaz. En guzeli ilk 3 tur,sonra birsey gelmez.

Cem.B
01-10-2018, 17:40
Cumartei gununden bnde paylasayim
Mehmet Gazihan erh erhan var videoda

Sure 2.35/2.36 bende pek iyi degildim arabada pek istekli degildi

Not : son 3 dk sogutma bosuna izlemeyin kesmeye usendim :)

https://youtu.be/ygz4SEIbL50

orhansah
02-10-2018, 11:42

hhahhaa hakkaten yaa :D

NakkaSss
02-10-2018, 11:48
Hani ya bir dünya adam çıktı kimsede yok mu video. Eskiden ne güzel herkes paylaşırdı izlerdik yorum yapardık. İlle rekor kırmanıza gerek yok :)

maykee
02-10-2018, 13:25
https://youtu.be/Es7xG6ZbVG0

kötü bi kamera deneyimi ve sabitlenememesi ile kameranın devrilişi... kısa bir video ..kısmetse bir dahaki sefere full video çekip eklerim..

barisy
02-10-2018, 17:12
https://youtu.be/GvKkoWA_PTU

barisy
02-10-2018, 17:29
Hani ya bir dünya adam çıktı kimsede yok mu video. Eskiden ne güzel herkes paylaşırdı izlerdik yorum yapardık. İlle rekor kırmanıza gerek yok :)

Buna ben de anlam veremiyorum . Hafta sonu nereden baksanız 110 araba çıktı. Hiç paylaşım yok ortada. Eskiden çok daha iyiydi, yazılır çizilirdi , üzerine konuşulurdu.

997TT
02-10-2018, 17:46

Konu bıle actım yahu....

997TT
02-10-2018, 17:48
YouTube (https://youtu.be/C0xeDXbsnHs)

http://www.techturkey.com/forum/turkiye_oto_drag_dyno_pist_videolari/234458-istanbul_park_en_iyi_honda_suresi.html#post8513155

NakkaSss
02-10-2018, 17:54
Konu bıle actım yahu....

Hahah sen ben ayrı abi :D Her çıktığımızda ekliyoruz. Hatta telemetri verilerini bile ekliyorum ben. :D Ama bir dünya adam çıktı haftasonu hepi topu 3 video var. :)

997TT
02-10-2018, 18:01
Hahah sen ben ayrı abi :D Her çıktığımızda ekliyoruz. Hatta telemetri verilerini bile ekliyorum ben. :D Ama bir dünya adam çıktı haftasonu hepi topu 3 video var. :)

Dogru valla ama yenıden artmaya basladı,emın ol devamı gelıcek. Hazıran vs dusunsene,hıc yoktu.

NakkaSss
02-10-2018, 18:34
Dogru valla ama yenıden artmaya basladı,emın ol devamı gelıcek. Hazıran vs dusunsene,hıc yoktu.

Aynen abi. Herhalde iyi süre yapmayan koymuyor. Halbuki ekleseler nerede hatalar var, aracın nelere ihtiyacı var vs görüşülüp tartışılır.

997TT
02-10-2018, 20:07
Tekrar basladı ıste. Yoksa amaç rekor degıl,eglence ve kendımızı gelıstırmek.

_opeth
02-10-2018, 20:11
valla 1 kere girebildim tadı damağımda kaldı da lpg olaylarından kurtulamadığım sürece de pek giremeyeceğim.

rahmitanir
02-10-2018, 20:53

Ah bunun sağ koltuğunda olmak vardı o gün :)

erh
02-10-2018, 21:55
http://www.techturkey.com/forum/turkiye_oto_drag_dyno_pist_videolari/234497-29_09_2018_booster_performance_gtc_istanbulpark.ht ml#post8513695

Iyi seyirler :)

barisy
02-10-2018, 22:31
Ah bunun sağ koltuğunda olmak vardı o gün :)

Elimden geleni yaptım götürmek için ama bir sonrakine artık bir aradayız.

ramo35
03-10-2018, 02:09

bugüne kadar herhalde 3 seans çıktık hiç araç içi dışı çekimimiz yoktu herhalde bu tek megane nin :) sizede maşallah bileğinize sağlık

Shendelzare
03-10-2018, 08:50
Bende şöyle 23 eylülden bir video bırakayım. Balatalarımı kontrol etmek pist gününün sabahı aklıma geldi ve çok kötü durumdalardı bundan dolayıda zaten durmuyordu aracım. Bunun dışında bazen vites geçişlerinde basınç düşüşü oluyor onunda sebebini araştıracağım, fikri olan varsa ve söylerse çok sevinirim. Lastiklerimde günlük kullandığım lastikler, bundan dolayı zaten bir süre amacım yoktu eğlencesine çıkmıştım ama süre yazmadan geçmeyelim, Harry's LapTimer'a göre en iyi sürem 2:35,97. Aslında aracım 2 sene önce 2:31,31 yaptığım haline göre daha iyi durumda ve kendimde bu 2 senede hem Clio Cup hem de TYA ile geliştiğimi düşünüyorum. Daha önce kullandığım semi-slicklerden (Kumho V70A) tekrar bulabilirsem 2:30'un altını deneyeceğim.

https://youtu.be/EOlSSsKCteU

NakkaSss
03-10-2018, 10:00
Biraz trafikte kalmışsınız. Balata işini çözdükten sonra yeni lastiklerle ve gelişen tecrübe ile 2.30 altı gelir diye düşünüyorum. Maşallah aracın ivmelenmesi güzel. Stage 2'de güç olarak ne veriyor şuan? Shendelzare

Shendelzare
03-10-2018, 10:11
Biraz trafikte kalmışsınız. Balata işini çözdükten sonra yeni lastiklerle ve gelişen tecrübe ile 2.30 altı gelir diye düşünüyorum. Maşallah aracın ivmelenmesi güzel. Stage 2'de güç olarak ne veriyor şuan? Shendelzare

Teşekkür ederim, trafik malesef pist günleri aşırı kalabalıklaştığından kaçınılmaz. Araç büyük ihtimalle 220-230hp aralığındadır, normalde stage 2 ler 240-250 civarı oluyorlar ama benim basınçlarım daha düşük pistte kullanmayı amaçladığım için.

barisy
03-10-2018, 10:13
bugüne kadar herhalde 3 seans çıktık hiç araç içi dışı çekimimiz yoktu herhalde bu tek megane nin :) sizede maşallah bileğinize sağlık

12-13-14 acayip süre kaybetmişim. 9. virajı yanlış aldığım için taa 12. viraja kadar tam gaz geçilen kısmın her saniyesi zarar yazılmış. 3. viraja girmeden aşırı yavaşlamışım . Hem yokuş yukarı hem de frenlerin bu kadar fazla tutabileceğine ihtimal vermiyordum. Kısaca bu setup hiç bozmadan düzgün bir sürüş ile 2,30 biraz altını getirmesi lazım. Aracın içinde hiç hafifletme yapmadım. Bir sonraki girişte sağ ve arka koltukları söküp bagajdaki kriko vs tamamını çıkarıp cup2 lastiklerle denemeyi düşünüyorum. Hedefim 2,25 :D

Carmageddon
03-10-2018, 11:17
Bunun dışında bazen vites geçişlerinde basınç düşüşü oluyor onunda sebebini araştıracağım, fikri olan varsa ve söylerse çok sevinirim.

https://youtu.be/EOlSSsKCteU

Vites geçişlerindeki güç kaybı bariz etkilemiş, balatalara göre gayet iyi bir sürüş çıkartmışsın bence.

997TT
03-10-2018, 15:37
12-13-14 acayip süre kaybetmişim. 9. virajı yanlış aldığım için taa 12. viraja kadar tam gaz geçilen kısmın her saniyesi zarar yazılmış. 3. viraja girmeden aşırı yavaşlamışım . Hem yokuş yukarı hem de frenlerin bu kadar fazla tutabileceğine ihtimal vermiyordum. Kısaca bu setup hiç bozmadan düzgün bir sürüş ile 2,30 biraz altını getirmesi lazım. Aracın içinde hiç hafifletme yapmadım. Bir sonraki girişte sağ ve arka koltukları söküp bagajdaki kriko vs tamamını çıkarıp cup2 lastiklerle denemeyi düşünüyorum. Hedefim 2,25 :D
Sana vıdeon hakkında yorum yazarken surelerı leblebı dagıtıyorsun mike dıyo dun. Bakıyorum 2.25 aklına yatmıs :)

barisy
03-10-2018, 16:02
Sana vıdeon hakkında yorum yazarken surelerı leblebı dagıtıyorsun mike dıyo dun. Bakıyorum 2.25 aklına yatmıs :)

Hahahahh , sen öyle konuşunca hedefi biraz yükseğe koyayım dedim. Dur bakalım , arabaya yatırımdan önce kendi sürüşümüzü bir toparlayalım da. Tekrar gözden geçiririz.

iynn-RS
03-10-2018, 20:58
Pazar istanbul parktaydim ama ayni videolar baydı artik paylasmaya gerek yok �� stock rocco ben izlerken uykum geliyor.

Ama ilk defa çıktığım korfez videosunu paylasayim çesit olsun.

http://www.techturkey.com/forum/turkiye_oto_drag_dyno_pist_videolari/234511-scirocco_gts_izmit_korfez_booster_performance_trac k_day.html

997TT
04-10-2018, 09:49
Hahahahh , sen öyle konuşunca hedefi biraz yükseğe koyayım dedim. Dur bakalım , arabaya yatırımdan önce kendi sürüşümüzü bir toparlayalım da. Tekrar gözden geçiririz.

Sorun burada,guven kendıne yahu. Cok hızlı yada rısk alıp yuruyebılıcek kabılıyetde adamsın. 2.27 cantada,asagısı sana kalmıs :)

barisy
04-10-2018, 11:13
Sorun burada,guven kendıne yahu. Cok hızlı yada rısk alıp yuruyebılıcek kabılıyetde adamsın. 2.27 cantada,asagısı sana kalmıs :)

Ben çok temkinli konuşuyorum mike. Sen beni çok gaza getiriyorsun, ringde de aynısını yaptın. Öleceğiz diyorum , hala bas bas allah aşkına bas diye bağırıyorsun arabada :D

rebeloghy
04-10-2018, 13:31
barisy Barış abi bir sonraki pist gününe yancı alırsan +5 hp etkiyle gaz verebilirim sağ koltuğunda; 69 kiloluk - yi, verdiğim gazla telafi ederim. Hatta önceden haber verirsen 65 kiloya düşebilirim :D

barisy
04-10-2018, 14:08
barisy Barış abi bir sonraki pist gününe yancı alırsan +5 hp etkiyle gaz verebilirim sağ koltuğunda; 69 kiloluk - yi, verdiğim gazla telafi ederim. Hatta önceden haber verirsen 65 kiloya düşebilirim :D

Ahahhahah , harikasın:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

997TT
04-10-2018, 17:19
Ben çok temkinli konuşuyorum mike. Sen beni çok gaza getiriyorsun, ringde de aynısını yaptın. Öleceğiz diyorum , hala bas bas allah aşkına bas diye bağırıyorsun arabada :D

Yahu tutunmayı hıssettıgım ıcın bas dıyorum,daha kımıtlere gelmeden yavaslıyoruz. Oleceksek pıstte olelım :)
İşin sakası,lımıtlerıne daha var,ben yapıyorsam sen daha ıyısını yaparsın. Bak son ring cıkısımda daha ne kadar ındırdım ki,hala pay var rısk almadan :)

GranSport
07-10-2018, 15:23
Herkese iyi Pazarlar. Yayınladığınız videoları ilgiyle izledim, teşekkürler. Yayınlanan videolarda hiç İtalyan yok, ben de çeşit katayım Festival haftası videolarına. 29 Eylül'de B seansına son anda katılmıştım, en arkalara kendimi bırakarak 22 araç olan bir sensta çok az trafikte 2 hızlı turu arka arkaya atabildim. Bu 2 turun karşılaştırmalı videosu ekte (best 2:29.572).

YouTube (https://youtu.be/kCOUIvVwGfg)

V8'in sesi ne yazık ki yüksek hızlarda rüzgar sesine karışmış. Virajlarda çok fazla yattığı için spor yay ve daha kalın viraj demiri ile ne kadar daha performans gelir merak ediyorum. Frenler otomobilin ağırlığı nedeniyle çok çabuk ısınıyor, iyileştirme istiyor. Tabi ki pilotaj ile de daha gelecek zaman olduğu kesin, deneyim şart :)

Video'nun açıklama bölümünde set up ile ilgili detayları verdim.

GranSport
07-10-2018, 15:25
2 kere mesaj yayınlanmış, mesajı silme seçeneği varsa da bulamadım :o

Buradan ne kadar yattığını görebilirsiniz. Fotoğrafçı güzel yakalamış:

Instagram” (https://www.instagram.com/p/BcK1PmIAdGW/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=in82p39mfcpr)

levent
07-10-2018, 16:10
Herkese iyi Pazarlar. Yayınladığınız videoları ilgiyle izledim, teşekkürler. Yayınlanan videolarda hiç İtalyan yok, ben de çeşit katayım Festival haftası videolarına. 29 Eylül'de B seansına son anda katılmıştım, en arkalara kendimi bırakarak 22 araç olan bir sensta çok az trafikte 2 hızlı turu arka arkaya atabildim. Bu 2 turun karşılaştırmalı videosu ekte (best 2:29.572).

V8'in sesi ne yazık ki yüksek hızlarda rüzgar sesine karışmış. Virajlarda çok fazla yattığı için spor yay ve daha kalın viraj demiri ile ne kadar daha performans gelir merak ediyorum. Frenler otomobilin ağırlığı nedeniyle çok çabuk ısınıyor, iyileştirme istiyor. Tabi ki pilotaj ile de daha gelecek zaman olduğu kesin, deneyim şart :)

Daha önce de zevkle izlemiştik, yine zevkle izledik ctsi günü. Ben dizel italyan ile kasım'da çıkmayı planlıyorum bakalım :)

Carmageddon
07-10-2018, 17:22

Ses tribünlere çok güzel geliyordu. Stock frenlerin iş görüp görmediğini soracaktım ki siz yazmışsınız.

997TT
07-10-2018, 17:36
Bol keyifler. Hiz tasimak yada gec fren icin agirlik ve gucsuz fren dezavanyajiniz var.
Trofeolar isindiginzaman artik gazlamayin,paraniza yazik.
Kazasiz sürüşler.

GranSport
07-10-2018, 19:44
Bol keyifler. Hiz tasimak yada gec fren icin agirlik ve gucsuz fren dezavanyajiniz var.
Trofeolar isindiginzaman artik gazlamayin,paraniza yazik.
Kazasiz sürüşler.

Teşekkürler. Ağırlık transferi ve frenler için pistte keyfi artırmak için yapmayı planladıklarımı paylaştım, Amerika'da Maserati specialist tarafından bu modele özel üretilmiş yay ve viraj demirleri var, önemli katkı yapacaktır ağırlık transferine. Önlere de 6 piston kaliper ile 355-360 mm disk upgrade yeterli olur sanırım.

Trofeo'ları bence havanın 25 derecenin üstünde olduğu herhangi bir zamanda piste çıkarmak yazık olur. Sıcak yaz günlerinde hangi lastikleri öneriyorsunuz? 23 Eylül'de Trofeo'larla çıktığım ilk 2 seansta kamber ayarları ve lastik basınçları da kötü performans ve hızlı aşınma için sebep olabilir. Sonuçta bu lastiği çok çok daha güçlü araçlar piste kullanıyorlar. MC2'ye göre sıcakta daha dayanıklı olduğunu forumlarda okuduğum için Pirelli tercih ettim aslında.

GranSport
07-10-2018, 19:55
Bu arada youtube adım "TurkishAerolines" dikkatinizi çektmiştir belki :o

Yıllarca Saab'ın 9-3 ve 9-5 Aero modellerini kullandım, AERO da oradan geliyor. İngiltere'deki Saab forumlarında zamanında çok aktif olduğum için de nickname doğal olarak böyle gelişti, youtube kanalımda da böyle kaldı :)

Buğra'nın yıllar önce İzmir'de düzenlediği ilk pist günlerinde hafif modifiyeli 9-5 Aero Wagon ile güzel zamanlar yapmıştım. Viraj girişlerine kukalarla şikan yapmasa daha da iyi süre olurdu, hep içimde kalmıştır bu durum :cool:

batbek
07-10-2018, 20:23

Arabanizin sesi cok guzel :) B seansini disaridan izledim, video da cektim hatta :)

Yanlis hatirlamiyorsam 23 eylulde ayni seansta idik, 12. virajda siz gelmistiniz yanima gec farketmistim,korkmustum baya :) beyaz bmw f20 :)

GranSport
07-10-2018, 23:46
Arabanizin sesi cok guzel :) B seansini disaridan izledim, video da cektim hatta :)

Yanlis hatirlamiyorsam 23 eylulde ayni seansta idik, 12. virajda siz gelmistiniz yanima gec farketmistim,korkmustum baya :) beyaz bmw f20 :)

Selam ve özür 23 Eylül için :o

Videosu da var, en iyi 2:37 atabilmiştim o seansta, sürekli önden kaydım. 12nci viraja yaklaşırken (hatta son metrelerde) sizi geçip apexe geldim, sonra durup yol verdim bir temas olmasın diye. Hızlı turunuzda sanırım, umarım çok bozmadım sürenizi ama şaşırttığım kesin.

Özelden video link hazır olduğunda paylaşırım. O anda doğrusu dönüşe devam mı, yol vermek mi bilemedim. Ben güvenli olanı seçtim :)

Dışarıdan ses olan video'yu paylaşabilir misin? Email verebilirim.

997TT
08-10-2018, 07:35
Teşekkürler. Ağırlık transferi ve frenler için pistte keyfi artırmak için yapmayı planladıklarımı paylaştım, Amerika'da Maserati specialist tarafından bu modele özel üretilmiş yay ve viraj demirleri var, önemli katkı yapacaktır ağırlık transferine. Önlere de 6 piston kaliper ile 355-360 mm disk upgrade yeterli olur sanırım.

Trofeo'ları bence havanın 25 derecenin üstünde olduğu herhangi bir zamanda piste çıkarmak yazık olur. Sıcak yaz günlerinde hangi lastikleri öneriyorsunuz? 23 Eylül'de Trofeo'larla çıktığım ilk 2 seansta kamber ayarları ve lastik basınçları da kötü performans ve hızlı aşınma için sebep olabilir. Sonuçta bu lastiği çok çok daha güçlü araçlar piste kullanıyorlar. MC2'ye göre sıcakta daha dayanıklı olduğunu forumlarda okuduğum için Pirelli tercih ettim aslında.
Trofeo sıcaga dayanıklı,sıcak havalarda max 2 hot lap atmalısınız,gerısı ne sure getırır ne baska yararı okur. Sadece lastık asınır.
Yapıcagınız ıyılestırmeler tabıkı ıse yarayacaktır ama baska bı arac alırsanız hem malıyetı dusuk hemde kullanımı kolay olucaktır.
Ben oyle yapıyorum yıllardır....

GranSport
08-10-2018, 15:15
Trofeo için 2 hot lap sonrası 1 soğutma turu iyi gelmişti 29'unda da. Sıcakta da işe yarar umarım bu durumda.

Track car ile süre peşinde değilim. Bugüne kadar yolda alamadığım sürüş keyfini Maserati'de pistte aldım. Kaygan ve tehlikeli otoyollarımızda MSR kapalı gitmezken, şimdi tam gaz keyifle MSR kapalı 8 silindirli İtalyan kızının tınılarını dinlemek bana çok keyif veriyor. Yapmak istediklerime Pist şartlarına daha uygun kıyafetlerle gelmek diyebiliriz :)

batbek
08-10-2018, 22:01
Selam ve özür 23 Eylül için :o

Videosu da var, en iyi 2:37 atabilmiştim o seansta, sürekli önden kaydım. 12nci viraja yaklaşırken (hatta son metrelerde) sizi geçip apexe geldim, sonra durup yol verdim bir temas olmasın diye. Hızlı turunuzda sanırım, umarım çok bozmadım sürenizi ama şaşırttığım kesin.

Özelden video link hazır olduğunda paylaşırım. O anda doğrusu dönüşe devam mı, yol vermek mi bilemedim. Ben güvenli olanı seçtim :)

Dışarıdan ses olan video'yu paylaşabilir misin? Email verebilirim.

Merhaba, estagfurullah problem degil tabiki, orda ben de size yol vermistim, disarida kalip, siz gelmeyince ben de devam ettim, hatta o anin fotografi da var bende :)

Mail adresi verirseniz, fotograf ve videoyu gonderebilirim :)

maykee
10-10-2018, 09:30

çok pist lastiği tecrübem yok ama olan için yazabileceğim nankang ns2r dayanıklı ve iyi yol tutan bir lastik..trofeo kadar yola iyi tutunmayacağı kesin ama aracınızın virajlarda yattığını belirttiğiniz için yanakları ciddi anlamda sert olan ns2r ı denemenizi öneririm..

997TT
10-10-2018, 23:09
R1 olabılır,ns2r pıst lastıgı ıcın hayal kırıklıgı olur...

GranSport
11-10-2018, 09:26
Nankang AR1'de 265 30 19" seçeneği görünmüyor.

maykee
11-10-2018, 09:37
AR1 full pist için tabi çok daha iyi..ben sök tak uğraşmıyorum günlük kullanımda da üzerinde lastikler...zaten günlük kullanım yapmıyorum pek..hava yağışlı olmadığı hafta sonları akşam trafik rahatlayınca çıkıp iki gazlamak..onun için hem pist hem yol ns2r tercih ettim..ar1 için farklı jant takımı ve pist haricinde bunları koruyabileceğim bir yer yok..olsa tadından yenmez..

997TT
11-10-2018, 11:26
Gunluk cup2,pıst trofeo en guzeli....

63owen63
11-10-2018, 13:18
Ns2R günlük kullandım, ciddi yol sesi alıyor, fren mesafesi okadar da kötü değildi, ama hamur sert, güzel ısınmazsa çok kendini gösteremiyor, onun dışında fakir semi slick'i diyebiliriz.
AR1 tavsiye ederim gündelik için, eğer daha ekonomik s-slick bakılıyorsa.

rahmitanir
11-10-2018, 13:31
NS2R gündelik kullanım için bana resmen eziyet olmuştu. yan duvarları ekstra güçlendirilmiş olduğundan inanılmaz sert. yanlışlıkla bir çukura düşünce araba kırıldı zannedersiniz, o derece yani.

Ama pistte baya kullandım, resmen lastik hiç eskimedi. iyicene ısıtmadan ve basıncını doğru ayarlamadan kullanırsanız, tam performans almak imkansız.

Sonrasında günlük + pist kullanımı için Kumho KU36'ya geçtim. Gerçek bir fakir semi slick'i olduğunu kanıtladı KU36:) günlük kullanım için oldukça yumuşak ve konforlu. Pistte aşırı ısınma durumu hariç güzel iş çıkarıyor. NS2R'a göre daha kolay yıpranıyor ama 2 pist gününde de bitecek kıvamda değil kendileri.

levent
22-10-2018, 16:01
Ctsi kimler pistte şimdi? :)

997TT
22-10-2018, 17:16
Ben yine ordayım,insallah guzel pist gunleri olur.
Kazasız belasız ve bol keyıflı herkes için.

onursumer
22-10-2018, 17:47
ayarlarsam 1 seans pazar günü giricem cooper ile semi slickler bitti jubilesini yaparım :D

levent
22-10-2018, 19:14
Ben yine ordayım,insallah guzel pist gunleri olur.
Kazasız belasız ve bol keyıflı herkes için.

Görüşürüz abi ctsi günü öyleyse :) Pazar belki gelirim belki gelmem bilemedim duruma göre bakacağız artık :)

ayarlarsam 1 seans pazar günü giricem cooper ile semi slickler bitti jubilesini yaparım :D

Ayarlayabilirsen iş güç ctsi gel yahu :)

GranSport
22-10-2018, 22:10
Ben omuz bağlarından uzun zamandır ertelediğim operasyonu 2 hafta önce oldum, Kasım bile zor. Size kazasız ve bol eğlenceli sürüşler dilerim. Video çekenler racerender benzeri bir programla Pist üstündeki hızları göreceğimiz şekilde video paylaşırsa harika olur. Trackaddict ile kaydetmiştim ben.

batbek
22-10-2018, 22:16
Ctsi kimler pistte şimdi? :)

Bizim persembe netlesicek ama bir aksilik olmazsa pazar ordayiz :)

Caner B.
22-10-2018, 22:57
Cumartesi 2 seans ordayim bir aksilik olmazsa.

onursumer
22-10-2018, 23:03
Ayarlayabilirsen iş güç ctsi gel yahu :)

ctesi günü çok zor benim en yoğun günüm

ahmet3425
23-10-2018, 00:26
Pazar gunu eglencesine 1 seans gazlayacam bende hayirlisi :)

TaGo
23-10-2018, 10:26
Günlük kullanım için Kumho ku 39 ecsta le mi ne öyle bir lastik aldım geçen sene bugünlerde. Yaklaşık 1 yılda 40.000 km yapmışım. Şaka gibi gelecek; bir arka lastiği komple yarıldı kendi kendine fabrikaya gönderdim 2 ay oldu haşla cevap verecekler. Diğer 3 ü de tel kırdı şuanda ve onu kesin müşteri hatasına sokarlar ama 3 lastiktede tel kırması var ön düzene gittiğimde söylediler. Bu yaşıma geldim böyle dandik bir lastik çin malı olarak bile kullanmadım. 2.5 sene olmuş cupradaki NS2 ler ve hala dişleri var tel kırma yok. Sadece frenlerde ciddi kızaklıyorlar

onursumer
23-10-2018, 11:10
ben kumho v70a kullanıyorum hem günlük hem pist için fiyat performans daha iyisi olduğunu duşunmuyorum

1 tam gün serres 3 tam gün korfez totalde 300 tur civarı ve günlük kullanım hala daha gidiyor yani :)

ahmet3425
23-10-2018, 11:27
Günlük kullanım için Kumho ku 39 ecsta le mi ne öyle bir lastik aldım geçen sene bugünlerde. Yaklaşık 1 yılda 40.000 km yapmışım. Şaka gibi gelecek; bir arka lastiği komple yarıldı kendi kendine fabrikaya gönderdim 2 ay oldu haşla cevap verecekler. Diğer 3 ü de tel kırdı şuanda ve onu kesin müşteri hatasına sokarlar ama 3 lastiktede tel kırması var ön düzene gittiğimde söylediler. Bu yaşıma geldim böyle dandik bir lastik çin malı olarak bile kullanmadım. 2.5 sene olmuş cupradaki NS2 ler ve hala dişleri var tel kırma yok. Sadece frenlerde ciddi kızaklıyorlar

benim polo gti da da aynı lastik var gecen korfezde 35 tur attım on lastikten disler kopmus :) daha 5000 km lik 6 aylık lastik haftasonu ist parkta heralde hakkın rahmetine kavurus parcalanıp jantta sarmaz insallah :D